"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ανθίσταται γερά...ΕΜΕΙΣ;;;

ΣΕΡΑΦΕΙΜ,ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ  ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ

Απαίτησε να αποχωρήσει ο κ. ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ) απο την διαδικασία της κοπής πίτας του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιουπόλεως, επειδή ψήφισε τον Νόμο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφυλόφιλων ζευγαριών.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ...βαστά γερά...ΕΜΕΙΣ;;



Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28ης του Φλεβάρη

 Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 28ης του Φλεβάρη

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 28 του Φλεβάρη του 2024 από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος κι ακόμα οι υπεύθυνοι της τραγωδίας δεν έχουν λογοδοτήσει για τις εγκληματικές τους ενέργειες που οδήγησαν 57 συμπολίτες μας – στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέα παιδιά – στο θάνατο και βύθισαν τις οικογένειές τους στο πένθος. Ένα χρόνο μετά είμαστε και πάλι εδώ στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι και να ακυρώσουμε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος βγαίνει στις εκπομπές του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. (κατά τα άλλα δημοσιογράφου) και άλλων ΜΜΕ και δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425ευρώ. Τα λέει και ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ καθόλου, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Χαιρετισμός Προέδρου της ΠΟΞ κ. Γιάννη Χατζή στο Καρπενήσι

Hellenic Hotelier's Federation






Χαιρετισμός του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή στο 1ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ στο Καρπενήσι, με θέμα:





«Συνδιαμορφώνοντας το Τουριστικό Προϊόν της Ηπειρωτικής Ελλάδας» (26.02.2024)

Νιώθω υπερήφανος που είμαστε σήμερα εδώ να εγκαινιάσουμε μαζί το πρώτο περιφερειακό συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Ένα συνέδριο που σκοπό έχει να φέρνει την ΠΟΞ πιο κοντά στις Ενώσεις της και ταυτόχρονα να φέρνει κοντά ξενοδόχους με την πολιτεία. Να ανταλλάξουμε απόψεις και μέσα από τον ουσιαστικό διάλογο να αναδείξουμε τα θέματα που μας απασχολούν. Να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινά αποδέκτες λύσεις αλλά και τον τρόπο υλοποίησης τους.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



ΕΚΛΟΓΕΣ 2024 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


eskyparissias Proodos

• Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή, για ακόμα μια φορά, πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή, οι εκλογές του συλλόγου μας παγιώνοντας έτσι την δυναμική του σε βάθος χρόνου.
Πιο συγκεκριμένα επί 184 ψηφισάντων τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

√ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
- ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 90
- ΜΑΤΖΟΥΝΗ ΚΟΥΡΕΤΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 99
- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 95
- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 64
- ΤΕΡΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 112
- ΤΣΑΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΦΗ 91
- ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 103

√ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
- ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 113
- ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ 97
- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 69

√ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ 92
- ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ 93
- ΤΕΡΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 104
- ΧΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 106

Της επόμενες ημέρες ο πρώτος των ψήφων και όσον αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκαλέσει συνεδρίαση αυτού ώστε να εκλεγεί το νέο προεδρείο του συλλόγου μας

Η πρώτη ανοιξιάτικη παρατήρηση πουλιών και φυτών στη Λέσβο by dasarxeio

https://dasarxeio.com/2024/02/26/133701/


Η πρώτη ανοιξιάτικη παρατήρηση πουλιών και φυτών στη Λέσβο

by dasarxeio on 26/02/2024


Η πρώτη παρατήρηση πουλιών και φυτών για την ανοιξιάτικη περίοδο στην Αλυκή Καλλονής της Λέσβου, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν τα πουλιά και τα φυτά των υγροτόπων με την καθοδήγηση των στελεχών της Ομάδας Βιοποικιλότητας του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής.

Η πρώτη εξόρμηση ορνιθοπαρατήρησης ξεκίνησε από το παρατηρητήριο στην ανατολική πλευρά των αλυκών. Οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν στον περιμετρικό χωματόδρομο όπου παρατηρήθηκε η μεγάλη ποικιλία πουλιών που βρίσκονταν στον υγρότοπο για συλλογή τροφής.

Δεκάδες Φλαμίνγκο, Βαρβάρες, Καστανόπαπιες, Χουλιαρομύτες, Σφυριχτάρια, Κορμοράνοι, Σταχτοτσικνιάδες, Ασημόγλαροι, και λίγα άτομα ειδών όπως η Τουρλίδα, ο Πρασινοσκέλης, ο Ερωδιός και μερικές Καλιμάνες. Ακόμη παρατηρήθηκαν μικρότερα πουλιά, όπως οι Θαλασσοσφυρίχτες....

APEC News

 


d3b33a20-79cf-4f48-bacb-c4b7acf630b0.jpgdc1a8994-456c-4d70-aca3-3550c3f1c50a.png

APEC Drives Quality Growth Agenda

Issued by the APEC Secretariat
Lima, Peru, 26 February 2024

APEC officials renew their commitment to advance quality growth in Asia-Pacific by focusing on the social dimension of economic growth, as the first technical cluster of meetings get underway in Lima starting on 24 February to conclude on 8 March.

Peru is leading the forum’s work this year with its overarching theme, “Empower. Include. Grow” that was born out of intensive consultations, involving some 350 meetings with Peruvian stakeholders including business associations, non-governmental organizations, universities, Indigenous communities and women associations.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ:Βαρύ το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Τομέα.

 





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26/02/2024

Βαρύ το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Τομέα.

Ένας στους τρείς εργαζόμενους καταβάλει τουλάχιστον έναν κατώτατο μισθό για την εκπαίδευση των παιδιών τους.



Η ΓΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εργασίας δίνουν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα ειδικής θεματικής έρευνας κοινής γνώμης, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία Alco, και απευθύνεται σε εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα, για την καταγραφή-μέτρηση αποτίμηση δεικτών σχετικά με το κόστος των εκπαιδευτικών δαπανών στα οικογενειακά εισοδήματα των μισθωτών.

Η έρευνα διεξήχθη και ανακοινώνεται σε μια συγκυρία όπου οι πιέσεις από την αυξήσεις των τιμών σε αγαθά και υπηρεσίες δεν μπορούν να καλυφθούν με επάρκεια από τις προτεινόμενες ή/και εφαρμοζόμενες αυξήσεις των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Παράλληλα τίθενται στη δημόσια σφαίρα νέες δημόσιες εκπαιδευτικές πολιτικές, χωρίς όμως να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης το κόστος που ενδεχομένως αυτές θα έχουν για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών, ή τη συμβολή τους στην μετατροπή των εκπαιδευτικών ανισοτήτων σε κοινωνικές ανισότητες, μέσω των κοινωνικά διαφοροποιημένων οικογενειακών εκπαιδευτικών στρατηγικών και της επίσης διαφοροποιημένης διαθεσιμότητας του αναγκαίου οικονομικού και μορφωτικού κεφαλαίου.

Τα σημαντικότερα ευρήματά της είναι τα παρακάτω:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ:ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ FEDERATION OF SERVICES AND COMMERCE EMPLOYEE UNIONS 

Αθήνα, 26/2/2024 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 


 Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο, δίνει στη δημοσιότητα καταγγελίες που έχουν καταγραφεί στο οικοσύστημα των δεκάδων πρωτοβάθμιων σωματείων – μελών της, σε σχέση με το πως εφαρμόζεται το σύστημα της ψηφιακής κάρτας σε αρκετές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. 

Συγκεκριμένα αναφέρουμε: 

 Εργαζόμενοι που δουλεύουν για λογαριασμό τρίτων εταιρειών (shop in a shop) σε καταστήματα καλλυντικών, εμπορικών κέντρων, spa, κέντρων αισθητικής, αρωματοπωλείων, κ.λ.π, δε χτυπάνε ψηφιακή κάρτα εργασίας, για τον απλούστατο λόγο ότι ούτε tablet με τη σχετική εφαρμογή δεν τους παρέχουν οι εργοδότες. 

 Εταιρείες Super Markets, logistics, πολυκαταστημάτων, που στις αποθήκες τους απασχολούν, παράλληλα με το δικό τους προσωπικό, και προσωπικό εργολάβων (κυρίως μετανάστες συναδέλφους), με τις ειδικότητες του «picker» προετοιμασίας παραγγελιών και του φορτοεκφορτωτή, δεν παρέχουν τη δυνατότητα σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων να χτυπούν συνδεδεμένη με το ΕΡΓΑΝΗ κάρτα εργασίας. Και όπου δίδεται η δυνατότητα αυτή, οι υπερβάσεις του νόμιμου ωραρίου δεν καταγράφονται πουθενά. 

ΕUROPEAN BANK:Today is an opportunity to recognise the Western Balkans’ many strengths

 

Άρθρο των Ευάγγελου Βενιζέλου – Βασίλειου Σκουρή :"Μη κρατικά ΑΕΙ: Σε ποια έννομη τάξη;"


Ευάγγελος Βενιζέλος


Άρθρο των Ευάγγελου Βενιζέλου – Βασίλειου Σκουρή στην Καθημερινή της Κυριακής



Μη κρατικά ΑΕΙ: Σε ποια έννομη τάξη;

Το νομοσχέδιο για τα «μη κρατικά» ΑΕΙ προκάλεσε μια δημόσια συζήτηση με θεωρητικό υπόβαθρο τη σχέση εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς έννομης τάξης και κυρίως τη σύγκρουση ως προς την προτεραιότητα εφαρμογής μεταξύ αφενός μεν του εθνικού Συντάγματος, αφετέρου δε του Δικαίου της Ε.Ε. Συγκρούονται δυο προσεγγίσεις. Κατά τη μια, το άρθρο 16 του ελληνικού Συντάγματος πρέπει να ερμηνεύεται σε αρμονία προς το Δίκαιο της Ε.Ε. προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή συνύπαρξη διαφορετικών εννόμων τάξεων όταν ένα ζήτημα εμπίπτει στο πεδίο και των δυο. Πρέπει άλλωστε να λαμβάνεται υπόψη η θεμελιώδης εθνική συνταγματική απόφαση για τη συμμετοχή στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση (άρθρο 28), αλλά και το ποιο δικαστήριο έχει τον τελευταίο λόγο και ποια μπορεί να είναι πρακτικά η έκβαση μιας μετωπικής σύγκρουσης. Αυτή είναι η νομική όψη του ζητήματος ανεξαρτήτως των ουσιαστικών προϋποθέσεων του μέλλοντος των δημοσίων ΑΕΙ και των ποιοτικών προδιαγραφών των μη κρατικών ΑΕΙ. Κατά την άλλη προσέγγιση, οι κατηγορηματικές διατυπώσεις των παραγράφων 5 και 8 του άρθρου 16 δεν αφήνουν περιθώριο για μια σύμφωνη προς το ενωσιακό δίκαιο ερμηνεία του ελληνικού Συντάγματος. Η απάντηση όμως στο ερώτημα αν προτεραιότητα εφαρμογής έχει το ενωσιακό δίκαιο ή το εθνικό Σύνταγμα δεν εξαρτάται από το πόσο απόλυτες είναι οι διατυπώσεις των σχετικών διατάξεων του εθνικού Συντάγματος, αλλά από το αν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, κινούμαστε στο πεδίο της εθνικής ή της ενωσιακής έννομης τάξης. Κατά την ίδια λογική η εφαρμογή του ενωσιακού δικαίου δεν εξαρτάται από την προηγούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 Σ, ακόμη και αν αυτή έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτή και επίκειται.

Η «σχεδία» της Προεδρίας και της παράδοσης


--ΤΕΥΧΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ--

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024 | #120





ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ


Έκθεση Παιδικού Διαγωνισμού της «σχεδίας»

Μέσα από 2.932 αναδείχθηκαν 20 έργα που τράβηξαν το βλέμμα της κριτικής επιτροπής μας. Ελάτε να τα δείτε από κοντά και να απολαύσετε μια πολύχρωμη έκρηξη δημιουργικότητας στην έκθεσή μας στο «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2).
Είσοδος ελεύθερη.
Διάρκεια έως : 17 Μαρτίου 2024

Επικοινωνία: info@shedia.gr

Ημιμαραθώνιος 2024

Ελάτε στη γραμμή εκκίνησης να εμψυχώσετε την «ομάδα ειδικών αποστολών» της «σχεδίας» που θα βγει και πάλι στους δρόμους της πόλης με αφορμή τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας!
Πότε; Στις 10 Μαρτίου 2024
Και όσοι από εσάς δεν προλάβατε να δηλώσετε συμμετοχή ετοιμαστείτε να κλείσετε θέσεις με τη «σχεδία» μας στον Αυθεντικό Μαραθώνιο τον Νοέμβριο.


Ένα φλουρί γεμάτο ανθρωπιά

Φέτος, με κάθε φλουρί, στο σπίτι του περιοδικού δρόμου «σχεδία», το «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2) στην καρδιά της Αθήνας, κερδίζουν η αγάπη, η αλληλεγγύη και η αξιοπρέπεια. Πραγματοποιήστε εδώ την κοπή της πίτας της εταιρείας, του οργανισμού ή του συλλόγου σας επιλέγοντας ανάμεσα στα πάντα νόστιμα μενού μας και υποδεχθείτε το νέο έτος με τον πιο ζεστό τρόπο.
Για πληροφορίες καλέστε στο 2103316849 ή στείλτε email στο info@shediahome.gr

Πού: «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα, www.shediahome.gr)

Κράτηση απαραίτητη: info@shediahome.gr & 2130231220
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ

Υποστηρίξτε μας

Ορισμός επικεφαλής Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας

 

Αθήνα, 26 Φεβρουαρίου 2024

Ορισμός επικεφαλής Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας

Με απόφαση του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, ορίζονται ως επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, με αρμοδιότητα την οργανωτική και λειτουργική ανάπτυξη, κατεύθυνση και συντονισμό των τομέων δράσης τους, οι κάτωθι:
 
Γραμματέας Οργανωτικού: Στέλιος Κονταδάκης
Διευθυντής Επιστημονικού Συμβουλίου Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής: Πάνος Σταθόπουλος
Γραμματέας Αγροτικών Φορέων: Ανδρέας Καρασαρίνης
Γραμματέας για τα Άτομα με Αναπηρία: Κώστας Λολίτσας
Γραμματέας Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων: Διονύσης Χατζηδάκης
Οργανωτικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης & Διαχείρισης Κρίσεων: Μένιος Κορομηλάς
Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης: Τάσος Χατζηβασιλείου
Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ): Μπάμπης Κόκκινος
Οργανωτικός Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ): Χριστόφορος Ντίζος
Γραμματέας Ελλήνων της Διασποράς: Νίκος Θεοδωρόπουλος
Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων: Κώστας Τσιγαρίδας
Γραμματέας Εργαζόμενων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα: Θεόδωρος Κόλλιας
Οργανωτική Γραμματέας Εργαζόμενων στον Ιδιωτικό & Δημόσιο Τομέα: Νάνσυ Δάβαλου
Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Έλενα Ράπτη
Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων: Κατερίνα Χρυσοπούλου
Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων & Επιχειρηματικότητας: Άκης Μπάφας
Οργανωτικός Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων & Επιχειρηματικότητας: Ανδρέας Χατζηανδρέου
Γραμματέας Εθελοντισμού: Πίστη Κρυσταλλίδου
Γραμματέας Προγράμματος: Κατερίνα Παπακώστα
Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Βασίλης Φεύγας
Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Επιμόρφωσης Στελεχών: Κώστας Μαμουλής
Οργανωτική Γραμματέας Ψηφιακού Μετασχηματισμού & Επιμόρφωσης Στελεχών: Άννα Ντάλλες
Γραμματέας τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών-Πολιτευτών: Θεόδωρος Σκρέκας
Οργανωτικός Γραμματέας τ. Βουλευτών-Ευρωβουλευτών-Πολιτευτών: Γεώργιος Καλαντζής
Γραμματέας Παλαιών Στελεχών: Ευτυχία Αδηλίνη
Γραμματέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων: Μαρία Νάτσιου
Γραμματέας Δικαιωμάτων του Παιδιού: Μαρία Καραγιάννη
Γραμματέας Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Επαγγελματικής Επανακατάρτισης-Πιστοποίησης & Δια Βίου Μάθησης: Ιωάννης Αναστασόπουλος
Οργανωτικός Γραμματέας Εκπαιδευτικής Πολιτικής & Πιστοποίησης: Τάσος Κορίλλης
Οργανωτική Γραμματέας Επαγγελματικής Επανακατάρτισης & Δια Βίου Μάθησης: Αναστασία Σαρχόσογλου
Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού: Βασίλης Γακόπουλος
Γραμματέας Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής: Χρήστος Σούλης
 
Συντονιστής του Διαγραμματειακού Οργάνου ορίζεται ο Ευθύμιος Αλεξανδρής. 

Bιογραφικά των νέων επικεφαλής των Γραμματειών της Νέας Δημοκρατίας εδώ.

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update



● Council of the EU
 
26/02/2024 13:04 | Press release |

Belarus: EU prolongs restrictive measures for another year

 

Today the Council has decided to prolong the restrictive measures linked to internal repression in Belarus and regime’s support for Russia’s war against Ukraine for another year, until 28 February 2025. The decision was taken on the basis of the annual review of the restrictive measures and in view of the continuing repression and drastically deteriorating human rights situation in Belarus, and the ongoing involvement of the country in Russia’s illegal military aggression against Ukraine.

Since August 2020, the EU has imposed several successive rounds of individual and sectoral sanctions, against those responsible for internal repression and human rights abuses in Belarus, and in the context of Belarus’ involvement in Russia’s war against Ukraine. With these measures, the EU is signalling to the political and economic actors responsible that their actions and support for the regime and to Russia come at a cost.

Human rights: EU appoints a new Special Representative

 

● Council of the EU
 
26/02/2024 15:27 | Press release |

Human rights: EU appoints a new Special Representative

 

Today the Council appointed Olof Skoog as EU Special Representative (EUSR) for human rights succeeding Eamon Gilmore whose tenure of 5 years comes to an end on 29 February. Mr Skoog will take up his duties on 1 March 2024 for an initial period of two years.

The new EU Special Representative will continue the work of his predecessors to contribute to the implementation of the EU’s policy on human rights, EU’s positions on promoting compliance with international humanitarian law and support for international criminal justice. Furthermore, he will help establish a stronger European voice through dialogues on human rights with governments in third countries and international and regional organisations, as well as with civil society organisations and other relevant actors. The Special Representative will work closely with the European External Action Service and EU institutions to ensure the effectiveness and visibility of EU human rights policy in external actions.

Mr. Skoog is a Swedish diplomat with extensive national and EU experience across a wide range of positions. Most recently, he was Head of the Delegation of the European Union to the United Nations from December 2019 until August 2023.

EU Special Representatives are proposed by the High Representative to promote the EU's policies and interests in certain regions and countries, as well as issues of particular concern or interest for the EU. They play an active role in efforts to consolidate peace, stability and the rule of law.

The first EU Special Representatives were appointed in 1996. Currently, ten EUSRs support the work of the High Representative of the Union for Foreign Affairs and Security Policy, Josep Borrell.

Olaf Skoog – CV

EU Special Representatives (EEAS website)

Protection and promotion of human rights (background information)

IMF:How the G20 Can Build on the World Economy’s Recent Resilience

 


Dear MARIA,

We just published a new blog—please find the full text below. 

How the G20 Can Build on the World Economy’s Recent Resilience

(Credit: Sailko/Wikipedia CC)

By Kristalina Georgieva

It’s fitting that G20 finance ministers and central bank governors will meet this week at Sao Paulo’s Biennale Pavilion, designed by famed architect Oscar Niemeyer. With its flowing lines and striking façade, it is a monument to the boldness of modern Brazil.

I hope the G20 takes inspiration from this landmark to act boldly, too. With recent improvement to the global-near term outlook, G20 policymakers have an opportunity to rebuild policy momentum, setting their sights on a more equitable, prosperous, sustainable, and cooperative future.

European Stability Mechanism :ESM appoints Pilar Castrillo as Head of Economic and Market Analysis




ESM APPOINTS PILAR CASTRILLO AS HEAD OF ECONOMIC AND MARKET ANALYSIS
26 February 2024
ESM Press Release no. 3/2024

(Luxembourg) - The European Stability Mechanism (ESM) has appointed Pilar Castrillo to the position of Head of the Economic and Market Analysis division, part of the Chief Economist department.

Ms Castrillo had been serving as Deputy Head of the division since September 2019 and Acting Head since May 2023. Her division monitors and assess risks in the euro area economy and financial markets, and coordinates related economic and policy research. During this period, she has been instrumental in substantively developing the division's capacity.

"I am glad about Pilar’s promotion to Head of the Economic and Market Analysis Division. She is a highly skilled economist who has demonstrated her excellent capabilities and expertise, leading the division, first as deputy and then as acting head. The team plays a pivotal role in ESM operations by analysing the macroeconomic environment and financial markets, and I am happy that Pilar will continue to guide its activities”, said ESM Managing Director Pierre Gramegna.

Prior to joining the ESM in 2019, Pilar Castrillo worked at Telefonica S.A. as macroeconomist and manager, covering different euro area and Latin American economies and financial markets. She also worked at NERA Economic Consulting.

Ms Castrillo holds two Bachelor’s degrees (in Economics and Law) from Carlos III University in Madrid, and a Master’s degree in Economics and Finance from the Centre of Monetary and Financial Studies (CEMFI) in Madrid.



Pilar Castrillo, Head of Economic and Market Analysis

Media Enquiries
Cédric Crelo
Head of Communications and Chief Spokesperson
Phone: +352 260 962 205

c.crelo@esm.europa.eu

Anabela Reis
Deputy Head of Communications and Deputy Chief Spokesperson
Phone: +352 260 962 551

a.reis@esm.europa.eu

George Matlock
Senior Financial Spokesperson
Phone: +352 260 962 232

g.matlock@esm.europa.eu

Juliana Dahl
Principal Speechwriter and Principal Spokesperson
Phone: +352 260 962 654

j.dahl@esm.europa.eu

About the ESM

<p>The European Stability Mechanism (ESM) has the mandate to preserve financial stability in the euro area by providing financial assistance to Member States with severe financing problems. It is a permanent inter-governmental institution, operating since October 2012. The shareholders of the ESM are the 20 euro area Member States. All financial assistance to Member States is linked to appropriate conditionality. The ESM finances its assistance by issuing bonds and other debt instruments. It has a total subscribed capital of approximately €700 billion, which comprises €80 billion in paid-in capital and €624 billion in committed callable capital. The ESM’s maximum lending capacity is €500 billion.</p>

This email was sent to politikimx@gmail.com using GovDelivery Communications Cloud, on behalf of: European Stability Mechanism · 6a Circuit de la Foire, Internationale, L-1347, Luxembourg 

G7 Leaders’ Statement, 24 February 2024

 

● European Council
 
24/02/2024 19:09 | Statements and remarks |

G7 Leaders’ Statement, 24 February 2024

 

We the Leaders of the Group of Seven (G7) met today with Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy to reaffirm our unwavering support for Ukraine and salute once more the bravery and resilience of the Ukrainian people who have been fighting tirelessly for Ukraine’s freedom and democratic future.

They have resisted for two years Russia’s illegal, unjustifiable, and unprovoked full-scale invasion which constitutes a blatant violation of the UN Charter. They have proven their will to defeat President Putin’s war machine, restore their nation’s territorial integrity, and defend Ukraine’s sovereignty and independence.

President Putin has failed to achieve his strategic objective of subjugating Ukraine. Instead, he is forcing his own people to pay a heavy price for his government’s reckless actions each day. He has drained Russia’s resources to fund an unnecessary war, torn Russian families apart, and claimed hundreds of thousands of Russian lives.

Council conclusions at the start of the 13th World Trade Organization Ministerial Conference

 

● Council of the EU
 
25/02/2024 15:35 | Press release |

Council conclusions at the start of the 13th World Trade Organization Ministerial Conference

 

  1. The European Union is committed to an open and rules-based multilateral trading system, with a modernised WTO at its core. The last Ministerial Conference (MC12) in June 2022 delivered many positive outcomes that WTO members should build on. The EU supports a meaningful package of outcomes for the 13th World Trade Organization Ministerial Conference (MC13) that could serve as a stepping stone for further reforms to be agreed no later than at MC14. It also calls on all WTO Members to contribute constructively according to their needs and capacities.The stability and predictability of a rules-based system are needed more than ever to act as a bulwark against an increasingly fragmented economic order.

  2. The Council strongly welcomes the accession of Comoros and Timor-Leste to the WTO and notes that these accessions are expected to make a positive and lasting contribution to economic reform and sustainable development in both countries. Their accession, the first ones since 2016, shows the continuing appeal and staying power of the WTO as a multilateral organization.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022