"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

"σχεδία":ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ- ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

--ΤΕΥΧΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ- ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ--
ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023 | #113
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
ΑΛΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ

«9,5 εβδομάδες»

Το καλοκαιρινό φεστιβάλ της «σχεδίας» επιστρέφει

 

Καλοκαίρι στην πόλη σημαίνει ζέστη, ιδρώτας, ταλαιπωρία… όχι όμως παντού! To «σχεδία home», το σπίτι της «σχεδίας» μας στην καρδιά της Αθήνας (Κολοκοτρώνη 56 και Νικίου 2), σας περιμένει να σας δροσίσει για το μεγαλύτερο μέρος του καλοκαιριού. Το αγαπημένο καλοκαιρινό φεστιβάλ «9,5 εβδομάδες» επιστρέφει, 1 Ιουλίου με 6 Σεπτεμβρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους, σχεδόν όλες είναι με ελεύθερη είσοδο. Σας περιμένουν, μεταξύ άλλων, εκθέσεις, λογοτεχνικές βραδιές, δράσεις με κόμικς και graffiti, παραστάσεις Καραγκιόζη, εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά, παιχνίδια με σαπουνόφουσκες, ακόμη και βόλτες με ηλεκτρικά ποδήλατα στην ολόζεστη καρδιά της πόλης, ώστε να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα την πολιτιστική της κληρονομιά. Όλα αυτά με νότες αλληλεγγύης κι αγάπη, πολλή αγάπη, που τώρα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.
Αναλυτικό πρόγραμμα στο link 

 

Ο Μαραθώνιος της «σχεδίας»

🏃‍♂️🏃‍♀️ Η ομάδα ειδικών αποστολών της «σχεδίας» παίρνει παράταση
στις προπονήσεις της... εν όψει του Αυθεντικού Μαραθωνίου της
Αθήνας (Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Νοεμβρίου).

👉Όσοι θέλουν
να τρέξουν με το μπλουζάκι της «σχεδίας» τόσο στα 5 και 10 χλμ.
όσο και στα 42,2 χλμ. ας δηλώσουν συμμετοχή ώς τη Δευτέρα 31 Ιουλίου
στα 213 023 12 20, 210 3314 310 και στο sport@shedia.gr.

 
Περισσότερα εδώ
Η «σχεδία» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. 

Συνεχίζεται έως Τετάρτη 12 Ιουλίου η εκθεση της «σχεδίας» 
Εικόνες του άλλου μας εαυτού  στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

Περισσότερες πληροφορίες στην στήλη «Νέα» της ιστοσελίδας μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣ
Υποστηρίξτε μας

Διάλεξη JACQUES LASKAR "Γη-Σελήνη: Αναζητώντας ένα συνεπές σενάριο για την εξέλιξή τους "

 

Διάλεξη JACQUES LASKAR
🌍 Γη-Σελήνη: Αναζητώντας ένα συνεπές σενάριο
για την εξέλιξή τους
 





Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα-Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και του Ιδρύματος Ευγενίδου προσκαλείται στην Αθήνα ο Jacques Laskar, Γάλλος αστρονόμος και διευθυντής έρευνας στο CNRS, για να δώσει μια διάλεξη με θέμα Γη - Σελήνη: Aναζητώντας ένα συνεπές σενάριο για την εξέλιξή τους.

Το ζήτημα αυτό αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα που πραγματεύονται πολλές από τις παραστάσεις του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου. Ομιλία θα απευθύνει και ο Βασίλειος Χαρμανδάρης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστροφυσικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Ερευνας, ενώ σύντομη παρουσίαση θα πραγματοποιήσει και ο Μάνος Κιτσώνας, Διευθυντής του Ψηφιακού Πλανηταρίου Ιδρύματος Ευγενίδου, ο οποίος θα έχει και τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει με το κοινό.

Από το 1880, χάρη στο έργο του George Darwin, υιού του διάσημου Charles Darwin, είναι γνωστό ότι, λόγω της παλιρροιακής αλληλεπίδρασης μεταξύ της Γης και της Σελήνης, η περιστροφή της Γης επιβραδύνεται και η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη.

Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε για πρώτη φορά έπειτα από παρατηρήσεις αρχαίων εκλείψεων. Από το 1969, χάρη στους ανακλαστήρες λέιζερ που τοποθέτησαν οι αστροναύτες των αποστολών Apollo στη Σελήνη, μετρήθηκε με εξαιρετική ακρίβεια ο ρυθμός της απομάκρυνσης αυτής σε 3,83 cm/έτος. Μετά τις σεληνιακές αποστολές, προσδιορίστηκε με μεγάλη ακρίβεια η ηλικία της Σελήνης στα 4,425 δισεκατομμύρια χρόνια.

Ωστόσο, πριν από πενήντα και πλέον χρόνια έγινε αντιληπτό ότι με τον σημερινό ρυθμό τριβής που προκαλείται από τις παλίρροιες, το απλό παλιρροϊκό μοντέλο του Δαρβίνου υποδηλώνει ότι η Σελήνη δημιουργήθηκε και άρχισε να απομακρύνεται από την Γη πριν από περίπου 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια, γεγονός ασυμβίβαστο με την ηλικία της.

Στην διάλεξη αυτή θα παρουσιαστούν τα τελευταία αποτελέσματα που απαντούν πλέον σε αυτό το παράδοξο.

Τετάρτη 28 Ιουνίου
19:00-20:30
Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου - Λεωφόρος Συγγρού 387 (είσοδος από οδό Πεντέλης 11)
Είσοδος ελεύθερη / Ταυτόχρονη μετάφραση
Περισσότερες πληροφορίες

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ



Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου:Ισχυρή κυβέρνηση και φιλελεύθερη δημοκρατία

26 Ιουνίου 2023

 


Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου στην Καθημερινή [link]

 

Ισχυρή κυβέρνηση και φιλελεύθερη δημοκρατία

 

Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πανηγυρική. Αξίζουν σε αυτόν και στο κόμμα του ειλικρινή συγχαρητήρια και ευχές για την πορεία της κυβέρνησης, πρωτίστως όμως της χώρας.

Οι διπλές εκλογές επιβεβαίωσαν τον σχεδόν απαράβατο κανόνα της δεύτερης ευκαιρίας που παραχωρεί το εκλογικό σώμα την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Καθώς μάλιστα διεξήχθησαν δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις ως ενιαία πολιτική διαδικασία και με δυο διαφορετικά εκλογικά συστήματα, της «απλής» και της «ενισχυμένης» αναλογικής, οι επιλογές του εκλογικού σώματος είναι επίμονες και σαφείς:

Το εκλογικό σώμα θέλησε, για την επόμενη περίοδο, μια μονοκομματική, δηλαδή κοινοβουλευτικά «αυτοδύναμη» - και μάλιστα με άνεση -  κυβέρνηση,  με πολιτικά ισχυρό  πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δικαιούται να ερμηνεύει την εντολή και ως αποδοχή και επιβεβαίωση του πρωθυπουργοκεντρικού μοντέλου διακυβέρνησης που παρουσιάστηκε την προηγούμενη περίοδο με τη μετωνυμία «επιτελικό κράτος».

Το εκλογικό σώμα επέλεξε με σαφήνεια, εξαρχής, το αφήγημα της μονοκομματικής, συνεκτικής και πρωθυπουργοκεντρικής κυβέρνησης, καθώς η θεσμικά ευνοϊκή για κυβερνήσεις συνεργασίας συνθήκη του εκλογικού συστήματος της «απλής» αναλογικής εξουδετερώθηκε λόγω της εκκωφαντικής έλλειψης μιας αντίστοιχης αξιόπιστης πολιτικής αφήγησης. Αυτή την αφήγηση δεν την ήθελε το ΠΑΣΟΚ για λόγους εκλογικής αυτοπροστασίας και δεν μπορούσε να τη διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το εκλογικό σώμα επέλεξε με σαφήνεια, εξαρχής, και την αλλαγή εκλογικού επιπέδου για τον ΣΥΡΙΖΑ μετατάσσοντάς τον στην κατηγορία των μεσαίων κομμάτων. Αυτό εκτιμώ ότι θα συνέβαινε ακόμη και αν οι εκλογές του Μαΐου είχαν διεξαχθεί με σύστημα «ενισχυμένης» αναλογικής, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σηκώσει το γάντι και είχε διατυπώσει τη δική του πρόταση για μονοκομματική / αυτοδύναμη κυβέρνηση. Θα ήταν απλώς ευκολότερη η θέση του ΠΑΣΟΚ στις προεκλογικές συζητήσεις του Μαΐου, όταν εκαλείτο, μόνο αυτό, να αποδείξει την εθνική και θεσμική του υπευθυνότητα μέσα σε ένα πλαίσιο θεσμικής αδιαφορίας και κομματικής σκοπιμότητας που τροφοδοτούσαν τα δυο μεγαλύτερα κόμματα.

Αποδείχθηκε συνεπώς ότι το εκλογικό σώμα μπορεί πολύ εύκολα να εξουδετερώσει τους τεχνητούς φραγμούς του εκλογικού συστήματος.  Το  εκλογικό σώμα εξουδετέρωσε τον Μάιο το εκλογικό σύστημα της «απλής» αναλογικής και κατέστησε ουσιαστικά άνευ αντικειμένου όλα τα προβλήματα ερμηνείας και εφαρμογής του άρθρου 37 Συντ. (διερευνητικές εντολές, κλήση των κομμάτων από την ΠτΔ για διαβούλευση, άμεση διάλυση της Βουλής και επαναπροκήρυξη εκλογών, διορισμός εκλογικής / υπηρεσιακής κυβέρνησης). Στη συνέχεια, χθες, το εκλογικό σώμα, αξιοποιώντας πλήρως τις αντιφάσεις του εκλογικού συστήματος της ενισχυμένης αναλογικής και με διασφαλισμένο τον σχηματισμό ισχυρής αυτοδύναμης κυβέρνησης, οδήγησε στην πολυδιάσπαση ( fragmentation ) του κομματικού φάσματος και στη μετατόπιση του άξονα προς τα δεξιά / ακροδεξιά. Κοινό υπόστρωμα είναι το επίμονο αντιμνημονιακό πάθος που προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανό. Μάλιστα οι οπαδοί του Η. Κασιδιάρη βρήκαν εύκολα και σιωπηρά το βασικό όχημά τους καθώς κανείς αρμόδιος δεν συγκέντρωσε και δεν έθεσε τα σχετικά στοιχεία υπόψη του Αρείου Πάγου, με αποτέλεσμα οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν στο όνομα της «μαχόμενης δημοκρατίας» να καταστρατηγηθούν και να αφοπλιστούν. Φοβάμαι ότι συντελείται κάτι πιο βαθύ και επικίνδυνο, πρόκειται για «επενδύσεις σποράς» που κάνει η κοινωνία σε εκδοχές αντισυστημικού, αντιδημοκρατικού και αντιφιλελεύθερου λόγου που εκφράζει κρίσιμο τμήμα της.

Το βέβαιο είναι ότι ήδη τα εκλογικά αποτελέσματα του Μαΐου, που επιβεβαιώθηκαν τώρα, διέρρηξαν το κέλυφος του μεταμνημονιακού κομματικού συστήματος. Αυτό  προσπαθούσε να διατηρήσει το διπολικό μεταπολιτευτικό σχήμα, με δυο κόμματα εξουσίας που το καθένα επικαλείτο ως καθεστωτική «απειλή»  την ενδεχόμενη νίκη του άλλου.  Μετά το 1977 και την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμορφώνεται αυτό το κομματικό σύστημα που αμφισβητείται το 2012, για να επανέλθει, σε γενικές γραμμές, την περίοδο 2015-2023.  Τώρα αυτό  έχει δώσει τη θέση του σε ένα προσωρινό σχήμα «ενός και μισού» κόμματος. Η σαφής νίκη της Νέας Δημοκρατίας σάρωσε όμως και το θεμελιώδες επιχείρημά της ( «οι άλλοι είναι πάντως χειρότεροι, αποδεχθείτε όσα συμβαίνουν για να αποφευχθεί η επανάληψη της περιόδου 2015-2019 και ιδίως του πρώτου εξαμήνου του 2015» ). Η Νέα Δημοκρατία είναι κυρίαρχη μέσα σε μια «θάλασσα» ακραίων αντισυστημικών εκδοχών,  χωρίς να υπάρχει- προς το παρόν- μορφοποιημένη κοίτη λόγω της ρευστότητας στην κεντροαριστερή πλευρά του φάσματος.

Εισερχόμαστε συνεπώς σε μια νέα περίοδο πολιτικά και θεσμικά ασύμμετρη. Με ιδιαίτερα  ισχυρό πρωθυπουργό  και την κυβέρνησή του αντιμέτωπη με τα προβλήματα, τα «τυχερά», την καμπύλη των διεθνών και περιφερειακών συσχετισμών, τις απαιτήσεις μιας κοινωνίας που φάνηκε εντυπωσιακά ολιγαρκής και ανεκτική εφόσον της προσφέρεται «κανονικότητα», με την έννοια της σταθερότητας, της αισιοδοξίας και της στοιχειώδους διαχειριστικής επάρκειας. Η κοινωνία όμως μόνο προσωρινά και κατ´εξαίρεση είναι ολιγαρκής. Άλλος πόλος με τη μορφή κόμματος εξουσίας προς το παρόν δεν υπάρχει. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λύσει ταυτοτικά και υπαρξιακά ζητήματα. Το ΠΑΣΟΚ έχει μια αισιόδοξη αφετηρία αλλά πρέπει προφανώς να απαντήσει σε ερωτήματα πολύ βαθύτερα από την αριθμητική /εκλογική και κοινοβουλευτική θέση του σε σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η χώρα άλλωστε είναι πολύ πιο συνθέτη από το κομματικό της σύστημα. Η ίδια η φιλελεύθερη δημοκρατία είναι θεσμικό σύστημα πολύ πιο ευρύ και απαιτητικό από το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης. Φιλελεύθερη δημοκρατία χωρίς στιβαρή κοινωνία των πολιτών, πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αξιόπιστη  δικαιοσύνη,  ανεξάρτητες αρχές και θεσμικά αντίβαρα, δεν υπάρχει. Ευτυχώς ζούμε στην Ευρώπη που προσφέρει μηχανισμούς πολλαπλού διεθνούς δικαστικού και πολιτικού ελέγχου των κρατών μελών.

Στην εποχή μας άλλωστε η φιλελεύθερη δημοκρατία λειτουργεί και κρίνεται «μετά - πλειοψηφικά». Αυτό δεν σημαίνει υποτίμηση της δύναμης, της αρμοδιότητας και της ευθύνης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας ( και μάλιστα νωπής και ισχυρής ) και της κυβέρνησής της. Αυτά είναι όλα απολύτως σεβαστά. Σημαίνει όμως ότι χωρίς ευρύτερες συναινέσεις δεν προωθούνται ούτε θεσμικές μεταρρυθμίσεις επιπέδου συνταγματικής αναθεώρησης, ούτε πολιτικές πρωτοβουλίες που υπερβαίνουν τα χρονικά και πολιτικά όρια οποιασδήποτε κοινοβουλευτικής κυβέρνησης γιατί αφορούν την εθνική στρατηγική και κρίνονται ιστορικά.

Ας ευχηθούμε λοιπόν το καλύτερο για τον τόπο.

 

*Ο κ. Ευ. Βενιζέλος είναι πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ.

Twitter | FaceBook |  Vimeo |  YouTube

COUNCIL OF THE EU

 

● European Council
 
26/06/2023 13:22 | Press release |

Letter from President Michel on the next Strategic Agenda

 

Dear colleagues,

In June 2019, the European Council defined the Strategic Agenda for 2019-2024. We set four priorities for the Union: protecting citizens and freedoms; developing a strong and vibrant economic base; building a climate-neutral, green, fair and social Europe; and promoting European interests and values on the global stage. We have come a long way since then.

We were the first continent to define our goal of climate neutrality by 2050, and many have followed us since. We are thus paving the way for the greening of our economies. The EU rose to the challenge of Covid, protecting its citizens and making innovative vaccines available to the rest of the world. We adopted an ambitious recovery plan that has boosted confidence and consolidated our economies by making them more resilient, while speeding up our green and digital transitions. In Porto in 2021, we reaffirmed our ambitions for a social Europe. Lastly, in the light of Russia’s brutal war against Ukraine we have demonstrated our unity and unfailing determination. In Versailles in March 2022, we defined the pillars of our European sovereignty.

ΝΑΤΙΟNAL SCIENCE FOUNDATION's update





Historically Black Colleges and Universities - Excellence in Research (HBCU-EiR)
06/12/2023

Historically Black Colleges and Universities - Excellence in Research (HBCU-EiR)

See this in PDF format

Document Number: nsf23598

Continue reading on NSF.gov


Dear Colleague Letter: 2023 Update on Science Support and Infrastructure in Antarctica
06/12/2023


Dear Colleague Letter: 2023 Update on Science Support and Infrastructure in Antarctica

See this in PDF format

Document Number: nsf23117

Continue reading on NSF.gov


NSF Selects Semifinalists for the Inaugural NSF Regional Innovation Engines Competition
06/14/2023

Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter

 


 
Eli Lilly to acquire Dice Therapeutics for approximately $2.4bn

The deal marks a significant expansion to Lilly’s immunology pipeline

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: pmlive.com

Νέο πρόγραμμα του Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer (CDI)

Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης σε φοιτητές σε όλη την Ελλάδα ξεκίνησε το Kέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthpharma.gr

Αναμένεται χρονιά ρεκόρ στην αγορά φαρμάκων- Τρέχει με αύξηση 5,9% στα 4,55 δισ. ευρώ και 3,5% σε όγκο

Ο κύκλος εργασιών έχει σημειώσει μεγάλη αύξηση για τα ιδιωτικά φαρμακεία και έτσι ο τομέας κινείται προς μια χρονιά ρεκόρ

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthmag.gr

Οι χρόνιες ασθένειες αυξάνουν τη χρήση γενοσήμων

Η αξία τους θα φτάσει τα 582,76 δισ. δολάρια το 2030

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: iatronet.gr

Η τελευταία έκθεση του ΕΟΦ για τις μακροχρόνιες ελλείψεις φαρμάκων

Οι μακροχρόνιες ελλείψεις φαρμάκων ταλανίζουν την αγορά φαρμάκου με τον ΕΟΦ να ανακοινώνει τα πρόσφατα δεδομένα.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: allabouthealth.gr

Βράβευση της Πρωτοβουλίας Working with Cancer στις Κάννες

Με το Lions Health Grand Prix for Good

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthdaily.gr

Digital4Pharma 2023: Activation 4.0 (11-07-2023, OTEAcademy)

Στην εκπαιδευτική ημερίδα που διοργανώνεται από την GET2WORK στις 11 Ιουλίου (OTEAcademy, Μαρούσι), υπό την αιγίδα των ΣΦΕΕ, Π.Ε.Φ., PIF, Ε.Ε.Φα.Μ., ΕΛ.Ε.Φ.Ι., ΕΦΕΧ και ΕΛ.Ε.Μ.Α., συμμετέχουμε και πλοηγούμαστε στον ψηφιακά εξελισσόμενο κόσμο της φαρμακευτικής αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: get2work.eu

HEALTHWAY-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

KITE HELLAS – ΠΩΛΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

KITE HELLAS – ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες θέσεις εργασίας

data.europa.eu:Newsletter - June 2023

 

Newsletter - June 2023
data.europa.eu
The official portal for European Data

Follow us | @EU_opendata Twitter EU in my Region | YouTube Regio Network | Facebook EU in my region | 

Events
Webinar 'Open Data Maturity 2022: Diving deeper into the portal dimension'

Join our third webinar in a series focused on the dimensions of the Open Data Maturity report 2022, taking place on Friday 14 July from 10.00 to 11.30 CET. This webinar will explore national approaches, best practices and challenges related to the portal dimension. 

Date
Date14/07/2023
Date
RegistrationRegister here
 
Publications
Open data and AI: A symbiotic relationship for progress

The potential of combining AI systems with open data is vast. Discover the powerful duo that arises from open data and AI systems in our data story and news piece on the European approach to AI.

 
The European Single Access Point on data.europa.eu: Harvesting guidelines

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022