"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

CDU latest

 

header_presse_infoservice
Berlin, 10. Mai 2021
Terminhinweis
 
Sehr geehrte Damen und Herren,
 
hiermit möchten wir Sie über einen Termin am Dienstag, den 11. Mai 2021, 20.15 bis 21.15 Uhr informieren.
 
Wie Sie wissen, lädt die CDU mit Ihrer Beteiligungskampagne www.zusammenmachen.de Bürgerinnen und Bürger in Deutschland dazu ein, am Regierungsprogramm mitzuarbeiten.
 
An unseren „runden Tischen“ im Konrad-Adenauer-Haus erarbeiten wir dazu gemeinsame Lösungen. An diesem Dienstag geht es um Europa. Unser Thema ganz konkret:
 
„Handlungsfähigkeit und bürgernah – unser Europa.“

 
Worum geht’s genau? Bewältigung der Pandemie, Klimawandel, Digitalisierung, demografischer Wandel, weltweite Migrationsbewegungen, neue sicherheitspolitische Aufgaben. Europa steht vor vielen Herausforderungen – über die besten Ideen, wie wir diese Herausforderungen meistern, diskutieren wir am runden Tisch auf dem Weg zum Regierungsprogramm der Union.
 
 
Mit dabei sind u.a.:
• Katja Leikert MdB, stellv. Vorsitzende der CDU/CSU-Bundestagsfraktion
• Yannick Bury, Vorsitzender der Internationalen Kommission der Jungen Union Deutschlands und Kandidat für den Deutschen Bundestag
• Susanne Zels, Gründerin und Managerin der europäischen Initiative "Values Unite"
• … und vor allem: Ideengeber aus unserer Beteiligungskampagne „Dein Deutschland. Deine Ideen.“
 
 
Die Diskussion wird live übertragen auf www.cdu.de.
Sie können die Diskussion auch über Webex über folgenden Link verfolgen:
 
Meeting-Link: https://cdudeutschland.webex.com/cdudeutschland-de/j.php?MTID=m6e8feb6ee611d7d146d6862bc6210a02
 
Meeting-Kennnummer: 137 868 2709
 
Passwort: aQjxfMPB362
 
Wir freuen uns über Ihre Teilnahme.
 
Mit freundlichen Grüßen
 
Hero Warrings
Sprecher der CDU Deutschlands

Με τρεις νέες πτήσεις η LOT στην Ελλάδα.


07.05.2021

Με τρεις νέες πτήσεις η LOT στην Ελλάδα. Έντονο το ενδιαφέρον της πολωνικής τουριστικής αγοράς για διακοπές στην Ελλάδα

Σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και σημαίνοντες εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς είχε ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πολωνία. Κοινό στοιχείο σε όλες τις συνομιλίες ήταν η επιβεβαίωση του έντονου ενδιαφέροντος για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού, γεγονός το οποίο επισφράγισε μια νέα συμφωνία με την LOT, τον εθνικό αερομεταφορέα της Πολωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης είχε συνάντηση με ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας LOT. Αποτέλεσμα των συνομιλιών ήταν η υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας, ειδικά για το καλοκαίρι του 2021. Αφορά στην επέκταση του προγράμματος των πτήσεων της LOT, με τρία δρομολόγια από το Πόζναν, το Κατοβίτσε και το Γκντανσκ, προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο, αντίστοιχα.

Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμφωνία, τονίζοντας ότι «πρόκειται για πτήσεις που έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της LOT. Το οποίο, μάλιστα, είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019. Είμαι σίγουρος πως με αυτές τις συμφωνίες ο Ελληνικός Τουρισμός το φετινό καλοκαίρι θα επιτύχει σημαντικές πρωτιές».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση εργασίας με τον κ. Andrzej Gut-Mostowy, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, υπεύθυνο για θέματα Τουρισμού. Ο κ. Gut-Mostowy συνεχάρη τον Υπουργό για το ασφαλές άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το περσινό καλοκαίρι. Μάλιστα, ο κ. Gut-Mostowy είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει απευθείας την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, κατά τη διάρκεια ιδιωτικού ταξιδιού του στη χώρα μας το 2020. Όπως επισήμανε ο κ. Χάρης Θεοχάρης μετά από το πέρας της συνομιλίας «με τον Πολωνό ομόλογό μου είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση. Ο κ. Andrzej Gut-Mostowy εξέφρασε τη θέλησή του να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια για την επανεκκίνηση του τουρισμού, ενθαρρύνοντας ιδιαίτερα τις ανταλλαγές μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας. Είχα την ευκαιρία να του εξηγήσω το γενικότερο σχέδιο της Ελληνικής Κυβέρνησης, όπως πχ την προώθηση του Πράσινου Ψηφιακού Πιστοποιητικού. Ο κ. Gut-Mostowy με διαβεβαίωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εφαρμογή του. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να εργαστούμε από κοινού, προκειμένου να περιορίσουμε τις υποχρεώσεις των τουριστών, τόσο πριν από το ταξίδι προς τη χώρα μας, αλλά και κατά την επιστροφή τους στην Πολωνία».

Στη συνέχει, ο κ. Θεοχάρης είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Τουριστικού Επιμελητηρίου Πολωνίας (PIT), κο Pawel Niewladomski, τον κο Marcin Dymnicki, CEO της TUI Πολωνίας, η οποία ξεκινά τη θερινή σεζόν με τις πρώτες πτήσεις στις 14 Μαΐου προς Ζάκυνθο και Ρόδο, στις 16 Μαΐου προς Κω και στις 17 Μαΐου προς Κρήτη. Η TUI Πολωνίας έχει προϋπολογίσει τον διπλασιασμό των επισκεπτών προς την Ελλάδα σε σχέση με το 2020. Εκτιμάται ότι οι Πολωνοί τουρίστες τους οποίους εξυπηρετεί η TUI Πολωνίας για το ταξίδι και τη διαμονή στη χώρα μας, εφέτος θα ανέλθουν στο 70% σε σχέση με το 2019.

Εν συνεχεία ο Υπουργός Τουρισμού είχε διαδοχικές συσκέψεις με εκπροσώπους των μεγαλύτερων tour operator και τουριστικών πρακτορείων της Πολωνίας. Αναλυτικά, ο κ. Θεοχάρης συνάντησε τον κο Adam Banczerowski, Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του τουριστικού οργανισμού Itaka. Περίπου το 50% των πωλήσεων ολοκληρωμένων προγραμμάτων για θερινές διακοπές, αφορούν σε 10 ελληνικούς προορισμούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την τουριστική κίνηση από την Πολωνία προς την Ελλάδα είχαν επίσης οι επαφές του κ. Θεοχάρη με τους εκπροσώπους του Grecos Holiday, ενός tour operator ο οποίος εξειδικεύεται αποκλειστικά στα ταξίδια προς την Ελλάδα. Η Grecos Holiday σχεδιάζει τη διατήρηση του 80% των επισκεπτών του 2019, ενώ διαθέτει προσφορές προς 14 ελληνικούς προορισμούς.

Κατά τη συνάντηση του Υπουργού με το τμήμα Πολωνίας του Μουζενίδης Travel, προέκυψε η διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα απορροφά το μεγαλύτερο μερίδιο των πωλήσεων του συγκεκριμένου tour operator, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι τα ταξίδια προς τη χώρα μας το 2021 θα συνεχιστούν έως τον Οκτώβριο. Προβλέπεται, δε, ότι η ζήτηση θα αυξάνεται σταδιακά, σε συντονισμό με την τον εμβολιασμό όλο και μεγαλύτερων τμημάτων του πληθυσμού σε Ελλάδα και Πολωνία. Με βάση την εικόνα των μέχρι στιγμής κρατήσεων, τα στελέχη του Μουζενίδης Travel διατύπωσαν την πρόβλεψη ότι οι Πολωνοί τουρίστες προς την Ελλάδα θα φτάσουν περίπου το 70% των επισκεπτών του 2019.



Αφού συνομίλησε και με τον εκπρόσωπο του tour operator Nekera Pl (πρώην Neckerman/Thomas Cook Πολωνίας), ο κ. Χάρης Θεοχάρης συνόψισε τις εντυπώσεις του από τις συναντήσεις τις οποίες είχε ως εξής: «Με τους φίλους και συνεργάτες μας από την τουριστική αγορά της Πολωνίας συζητήσαμε κυρίως το σχέδιο υγειονομικής προστασίας που εφαρμόζουμε στον Ελληνικό Τουρισμό για το 2021. Εξήγησα διεξοδικά ότι για κάθε φιλοξενούμενό μας επιδιώκουμε να του προσφέρουμε όχι μόνο την αίσθηση αλλά και τη χειροπιαστή βεβαιότητα ότι είναι πραγματικά ασφαλής στην Ελλάδα. Είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στην ποιότητα. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας κέρδισε το Βραβείο 'Global Champion Award for COVID-19 Crisis Management' του Παγκόσμιου Συμβούλιου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTΤC) για το 2020».

Παράλληλα, στις συνεντεύξεις του προς τα μεγαλύτερα πολωνικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, είχε την ευκαιρία να τονίσει ότι «το 2020, παρά την υγειονομική κρίση, οι τουρίστες από την Πολωνία εξακολούθησαν να εμπιστεύονται την Ελλάδα και η μείωσή τους ήταν πολύ μικρή σε σχέση με το γενικό μέσον όρο. Πάνω σε αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης κτίζουμε το μέλλον και προωθούμε το φετεινό άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού. Οι προϋποθέσεις εισόδου των Πολωνών φίλων μας στην Ελλάδα είναι σαφώς προσδιορισμένες και κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να τις απλοποιήσουμε ακόμη περισσότερο. Πιστεύω πως, όταν οι ίδιοι οι ταξιδιώτες διαπιστώσουν ότι στις πύλες εισόδου γίνονται έλεγχοι, θα νιώσουν ακόμη πιο ασφαλείς. Πάντως, προτρέπω κάθε πολίτη να σπεύσει να εμβολιαστεί, χωρίς κανένα δισταγμό. Μόνον έτσι θα επιταχύνουμε την απελευθέρωση της τουριστικής δραστηριότητας και θα πάρουμε, όλοι μαζί, τη ζωή μας πίσω».





ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ newsletter






Φίλες και φίλοι,

Έχω επιλέξει να λογοδοτώ στον απλό πολίτη, να ενημερώνω για τη δραστηριότητα και τις παρεμβάσεις μου, κυρίως όμως να ακούω τον πολίτη

Μπορείτε να ενημερωθείτε για τα κυριότερα σημεία των πρωτοβουλιών μου, τον μήνα που πέρασε.

Τη Δευτέρα 10 Μαϊου στις 8.30 το βράδυ όμως θα έχουμε την ευκαιρία για μια ζωντανή διαδικτυακή συζήτηση μέσα από το facebook.

Θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας, χωρίς όρια και αποκλεισμούς.

Γιατί πολιτική χωρίς τη συμμετοχή του απλού πολίτη δεν υπάρχει.

Γι'αυτό σας περιμένω όλους στη σελίδα μου στο Facebook www.facebook.com/konsolasmanos

Μάνος Κόνσολας

Επικοινωνήστε μαζί μου


4 νέες προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη φορολογική ελάφρυνση πολιτών και επιχειρήσεων

Στη ομιλία μου στη Βουλή, κατέθεσα 4 νέες προτάσεις για τη φορολογική ελάφρυνση πολιτών και επιχειρήσεων, όπως τη μείωση του τέλους επιτηδεύματος, των ασφαλιστικών εισφορών κ.α.

Δείτε περισσότερα

Ο Νίκος Δένδιας εξέφρασε όλους τους Έλληνες

Ο Νίκος Δένδιας χθες δεν απευθύνθηκε μόνο στους Έλληνες πολίτες, αλλά στη διεθνή κοινότητα. Γιατί η Τουρκία, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται, αποτελεί πλέον ένα διεθνές πρόβλημα.

Δείτε την ανακοίνωσή μου

Δεκτή η πρόταση του Μάνου Κόνσολα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη διευκόλυνση των ιδιοκτητών ακινήτων




Θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση. Θα αρκεί μια απλή εξώδικη δήλωση από τους ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να μην φορολογηθούν με φορολογικό συντελεστή από 15 έως 45% για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει.

Δείτε περισσότερα

Θετική εξέλιξη με τους δασικούς χάρτες. Υπάρχουν όμως και 4 ακόμα προβλήματα που πρέπει να λυθούν



Ενημερώθηκα για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που είναι θετικές, όμως υπάρχουν και τέσσερα (4) ακόμα προβλήματα που πρέπει να λυθούν.

Μάθετε περισσότερα

Παρέμβαση για τη στήριξη των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και των ενοικιαζομένων δωματίων




Κατέθεσα 5 προτάσεις στους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για την οικονομική στήριξη και ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και των ενοικιαζόμενων δωματίων.

Δείτε τις προτάσεις

Πρόταση του Μάνου Κόνσολα στο Υπ. Οικονομικών για αναστολή και μείωση τέλους επιτηδεύματος, προκαταβολής φόρου και τεκμηρίων διαβίωσης




Μια νέα πρόταση προς το Υπ.Οικονομικών για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και φορολογούμενους πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία και αναμένουν νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης.

Δείτε την Ερώτηση

Να καθιερωθεί η Κάλυμνος, ως σημείο αναφοράς και τόπος εορτασμού της εμβληματικής επετείου της Ναυμαχίας του Γέροντα




Μια πρότασή μου για την Κάλυμνο, για τα Δωδεκάνησα, για την Ελλάδα

Δείτε περισσότερα

Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης στην Κάρπαθο για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Το Υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει την αναγκαιότητα δημιουργίας του. Είναι στο χέρι μας να διαμορφώσουμε μια τεκμηριωμένη πρόταση για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Δείτε περισσότερα

Τουρισμός, ακτοπλοΐα και μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των προτάσεων του Μάνου Κόνσολα για το Ταμείο Ανάκαμψης

O τουρισμός θα έπρεπε να αποτελεί αυτόνομο άξονα στο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με δεδομένη και την τεράστια συνεισφορά που έχει στη διαμόρφωση του ΑΕΠ.

Δείτε τα σημεία ομιλίας στη Βουλή

Πρωτοβουλία για τη χρηματοδότηση επισκευής του κτιρίου του Α.Τ. Λέρου

Το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου στεγάζεται σε ένα παλιό κτίριο της Ιταλοκρατίας, που είναι πλήρως ακατάλληλο.Κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη, ώστε να γίνουν άμεσα έργα στήριξης, συντήρησης και επισκευής.

Δείτε περισσότερα

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ
Βουλευτής Δωδ/σου | Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου

Ρόδος: Εθνάρχου Μακαρίου 28 Cairo Palace, 85100 | Τηλ.: 22410 77771, & 34320 & 22495
Αθήνα: Μητροπόλεως 1, 10557 | Γραφείο 407 | Τηλ: 210 32 39 365 , 210 32 30 289

e: konsolasmanos@gmail.com | www.konsolas.gr
fb: @manoskonsolas | tw: manoskonsolas | in: konsolasmanos

"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ"..




Στον Δρόμο που κυκλοφορεί
το Σάββατο 8 Μαΐου...


Αδιέξοδα
με πατέντα
Μαίνεται ο εμπορικός και γεωπολιτικός ανταγωνισμός κρατών και πολυεθνικών ● Κραυγαλέα η παγκόσμια ανισότητα, αδιαφορούν για την υγεία και τους λαούς ● Όλοι εναντίον όλων και εντός Ε.Ε. ● Στην Ελλάδα κυριαρχούν μικροπολιτική και ραγιαδισμός...








editorial
Πατενταρισμένα…

Παλιά υπήρχε η έκφραση «βλάκας με πατέντα» για να τονιστεί ο βαθμός πιστοποίησης της βλακείας που έφερε ένα υποκείμενο. Και έπεφτε γέλιο. Τώρα, μετά τα εμβόλια, τα πιστοποιητικά, τα self και rapid tests, ήρθαν και οι πατέντες. Ήρθαν με την πρωτοβουλία του Μπάιντεν να ζητήσει την –προσοχή– προσωρινή άρση τους για την παρασκευή εμβολίων. Κάτι σαν ένα έκτακτο μέτρο διάσωσης, δηλαδή, κι όχι μια κίνηση για την κατάργηση ενός αναχρονιστικού ιδιοκτησιακού δικαιώματος των μονοπωλίων στον τομέα της υγείας. Η απλή θέση έπρεπε να είναι πλήρης κατάργηση του καθεστώτος δουλείας που επιβάλλουν οι (επιδοτούμενοι με δημόσιο χρήμα για την έρευνά «τους») κολοσσοί της Big Pharma επί του παγκόσμιου πληθυσμού.

Διαβάστε όλο το editorial



ΕΝΘΕΤΟ
Ινδία: Είμαστε μάρτυρες ενός εγκλήματος εναντίον της ανθρωπότητας
Γράφει η Αρουντάτι Ρόι


ΤΟ ΘΕΜΑ
Εμβόλια
και πατέντες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αισθητά
ταρακουνήματα
στην Ευρώπη
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
Κυπριακό:
Το φιάσκο θα έχει
και συνέχεια

ΔΙΕΘΝΗ
Επέλαση
της ισπανικής Δεξιάς


Ενισχύστε οικονομικά τον Δρόμο
Τράπεζα Πειραιώς: 5029046675386
(ΙΒΑΝ: GR5101720290005029046675386, BIC: PIRBGRAA)
Δικαιούχος: Ενότητα Μη Κερδοσκοπική Εταιρία
Εθνική Τράπεζα: 163/944259-67
(ΙΒΑΝ: GR5001101630000016394425967, BIC: ETHNGRAA)
Δικαιούχος: Σωτηρίου Ελένη, Τούντα Ζωή Γεωργίου
Alpha Bank: 1400 0210 1109 756
(ΙΒΑΝ: GR0501401400140002101109756)
Δικαιούχοι: Τούντα Ζωή Γεωργίου, Δερμενάκης Παύλος Στυλιανού
PayPal: https://paypal.me/Dromos

Ζεστό χρήμα ρίχνει η Άγκυρα για Πομάκους και Ρομά με σκοπό την δημιουργία τουρκικού γκέτο στην Ανατολική Θράκη







Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης




Ζεστό χρήμα ρίχνει η Άγκυρα για Πομάκους και Ρομά με σκοπό την δημιουργία τουρκικού γκέτο στην Ανατολική Θράκη

Σε ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 αναφέρονται ονομαστικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες


Αποκάλυψη ράπισμα για την Τουρκία: Σε ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 αναφέρονται ονομαστικά νησιά, νησίδες και βραχονησίδες

Για πρώτη φορά αποσπάσματα από το ΦΕΚ της Ιταλικής Κυβέρνησης του 1936 που περιέχει όλα τα «ιταλικά νησιά του Αιγαίου» (Δωδεκάνησα) – Σαφής αναφορά στα Ίμια (immio Megalo, immia Micro) – Ιταλική, άρα ελληνική σήμερα και η Τσούκα όπως είχαμε γράψει – Ο πληθυσμός των μεγαλύτερων νησιών των Δωδεκανήσων –....

Αναγνώσατε πατώντας εδώ:

Ανατροπή από τον Άρειο Πάγο: Έδωσε «πράσινο φως» για κούρεμα χρεών σε τράπεζα

Ο οφειλέτης υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου Κατσέλη, ζητώντας ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του και εξαίρεση της ρευστοποίησης της κύριας κατοικίας και άλλων περιουσιακών στοιχείων...

Aναγνώσατε πατώντας εδώ:

ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ:υπέρ μιας πιο ευέλικτης Ευρωπαϊκής Ένωσης

https://www.amna.gr/home/article/551567/O-Makron-tachthike-uper-mias-pio-eueliktis-Europis



Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε υπέρ μιας πιο ευέλικτης Ευρωπαϊκής Ένωσης, που να αποφασίζει "γρηγορότερα και ισχυρότερα", με την ευκαιρία της έναρξης την Κυριακή στο Στρασβούργο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, μια μεγάλη διαβούλευση πολιτών μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Με πρωτοβουλία του Μακρόν, αυτή η Διάσκεψη αναμένεται να οδηγήσει σε συμπεράσματα την άνοιξη του 2022, όταν η Γαλλία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ.

Ένα χρονοδιάγραμμα βολικό για τον Γάλλο πρόεδρο που προτίθεται η προεδρία του στην ΕΕ να αποτελέσει ένα πλεονέκτημα για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές τον Μάιου του 2022.

"Απέναντι στον αυταρχισμό, η μόνη απάντηση που αξίζει είναι η αρχή της δημοκρατίας" η οποία "κερδίζεται μόνο με την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα", είπε από το ημικύκλιο της έδρας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, το οποίο μεταμορφώθηκε για την περίσταση σε ένα είδος τηλεοπτικού πλατό.

- Υπέρ του Στρασβούργου -

Ο Γάλλος πρόεδρος επωφελήθηκε επίσης από την παρουσία του στο Στρασβούργο για να υπογραμμίσει στους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων το "ζωντανό σύμβολο" που αντιπροσωπεύει αυτή η πόλη στην ιστορία της ευρωπαϊκής οικοδόμησης.

"Εδώ χτυπά η καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας", δήλωσε, ενώ η έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έχει ερημώσει από ευρωβουλευτές από τον Φεβρουάριο του 2020 λόγω της υγειονομικής κρίσης, προς όφελος των Βρυξελλών και προς μεγάλη δυσαρέσκεια της Γαλλίας.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Ιταλός Νταβίντ Σασόλι δήλωσε: "μην αμφιβάλλετε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα είναι σε θέση να επιστρέψει πολύ σύντομα στο Στρασβούργο", χωρίς όμως να αναφέρει ημερομηνία, ενώ ο Εμανουέλ Μακρόν ευχήθηκε η σύνοδος της ολομέλειας του Ιουνίου να σηματοδοτήσει την επιστροφή του στην αλσατική πρωτεύουσα.

Ζητώντας την "επάνοδο των μεγάλων έργων", ο Γάλλος πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Διάσκεψης, πιστεύοντας ότι αυτή αντιπροσωπεύει "μια πρωτόγνωρη άσκηση" για να "σκεφτούμε το μέλλον μας" τα επόμενα 10 χρόνια.

Αυτή η δημοκρατική διαβούλευση, με μια διαδικτυακή πλατφόρμα που θα επιτρέπει στους Ευρωπαίους πολίτες να μοιράζονται το όραμά τους για το μέλλον της Ευρώπης και να συμπληρώνεται στη Γαλλία με τις "διαβουλεύσεις πολιτών", θα διαρκέσει ένα έτος.

Παρά τις σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ θεσμικών οργάνων που έχουν προκαλέσει αμφιβολία σχετικά με την επιθυμία της ΕΕ να αντλήσει πραγματική πολιτική καθοδήγηση από όλη αυτή τη διαδικασία, ο Εμανουέλ Μακρόν καθώς και οι ηγέτες της ΕΕ διαβεβαίωσαν την Κυριακή ότι θα λάβουν υπόψη τις προτάσεις των πολιτών.

- Ποια συμμετοχή; -

Η διάσκεψη αυτή δεν πρέπει να παραμείνει μια άσκηση επικεντρωμένη στις Βρυξέλλες", δήλωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, του οποίου η χώρα ασκεί σήμερα την προεδρία της ΕΕ....

Aναγνώσατε ολόκληρο το άρθρο,πατώντας εδώ:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ:ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΛΩΤΩΝ

 ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Γ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΕΛΛΑΣ
τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΗΛ:2382024220, 2381026080
ΦΑΞ:2382082761

 



Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΖΗΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΚΑΙ ΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

· ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΤΟΥΣ

Προς

Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

κο Θεόδωρο Σκυλακάκη

Αρ. Πρωτ. 655

ΠΕΛΛΑ 06/05/2021

Κοιν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Σπήλιο Λιβανό

ΑΘΗΝΑ

Αγαπητέ Υπουργέ, κατ’ αρχήν τις θερμότερες ευχές μου για το Πάσχα.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας την Μεγάλη Τετάρτη, οπότε και με ενη-μέρωσες για ιδιαίτερα ευχάριστες εξελίξεις σε μείζον θέμα που αφορά τον Νομό μας –και για τις οποίες αναμένω τις επίσημες ανακοινώσεις – επικοινωνώ και σήμερα μαζί σου με νέα στοιχεία όπως είχα δεσμευτεί, για δύο σημαντικά προϊόντα της Πέλλας που πρέπει πάση θυσία να αποζημιωθούν για τις τεράστιες ζημιές των παραγωγών τους από την πανδημία.

Όπως ήδη γνωρίζεις, πρόκειται για τα επιτραπέζια σταφύλια των ποικιλιών ¨σουπέριορ¨ και ¨κρίμσον¨ της Κρύας Βρύσης, και για το ¨όψιμο Εδέσσης¨ για την οινοποιία (κρασί-ρετσίνα), και για τους λωτούς.

Στα μεν επιτραπέζια, και ειδικότερα για τα ¨σουπέριορ¨ που σημειωτέον καλλιεργούνται σε σχετικά λίγα στρέμματα, μέρος της σοδειάς του 2020 είχε πληγεί από τις βροχοπτώσεις που όμως δεν αναγνωρίστηκαν από τον ΕΛΓΑ ως ¨άμεση ζημιά¨ και οι παραγωγοί δεν αποζημιώθηκαν, το δε υπόλοιπο που διασώθηκε έμεινε αδιάθετο λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Η δε η ποικιλία ¨κρίμσον¨ το 2019 πουλήθηκε με πάνω από 1 ευρώ το κιλό, ενώ το 2020 παρέμεινε ασυγκόμιστο στα κλήματα. Σου επισυνάπτω και επ’ αυτού όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Στο δε ¨όψιμο της Έδεσσας¨, η αναγκαστικά κλειστή εστίαση και η περιορισμένη τουριστική κίνηση, είχαν ως συνέπεια τη μηδαμινή ζήτηση. Έτσι, ενώ το 2019 πουλήθηκε με 25 λεπτά το κιλό, το 2020 η τιμή του έπεσε στα 17, στα 15 και στα 10 λεπτά!

Σου επισυνάπτω και νέα στοιχεία, με συγκριτικά τιμολόγια και του ΄19 και του ΄20 από μεγάλες οινοποιητικές επιχειρήσεις που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Όπως επίσης και επιστολές μεγάλων και γνωστών οινοποιείων με τις οποίες ανακοινώνουν στους παραγωγούς του ¨όψιμου της Έδεσσας¨ ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν καμιά ποσότητα από τη σοδειά τους.

Άλλωστε, για τις προαναφερόμενες ποικιλίες σταφυλιών έχω καταθέσει στο ΥΠΑΑΤ όλα τα στοιχεία (στατιστικά, πίνακες κλπ) που πιστοποιούν πέραν πάσης αμφισβήτησης το μέγεθος της ζημιάς των καλλιεργητών.

Στους λωτούς τώρα αγαπητέ Υπουργέ, το πρόβλημα είναι εξίσου σοβαρό. Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής έμεινε ασυγκόμιστο στα δέντρα, άλλες ποσότητες έμειναν και ¨πολυκαίρισαν¨ στα ψυγεία όντας πια ακατάλληλα για εμπορία στην κατανάλωση και αναγκαστικά δόθηκαν για χυμοποίηση με… 4 (τέσσερα) λεπτά το κιλό,

και όσα κατάφεραν να διαθέσουν στην αγορά τα ξεπούλησαν σε τιμές εξευτελιστικές. Να ληφθεί δε υπόψη ότι ο λωτός είναι προϊόν εξαγώγιμο και, λόγω της πανδημίας, η αγορά προς Ιορδανία καθυστέρησε ένα μήνα να ανοίξει. Καθώς και κάποιες ποικιλίες που προορίζονταν αποκλειστικά για τη ρωσική αγορά και τα προηγούμενα χρόνια, παρά το εμπάργκο, βρίσκονταν ¨δρόμοι¨ για να εξαχθούν τώρα, επίσης λόγω covid, έμειναν αδιάθετες.

Έχω προσωπική άποψη για το συγκεκριμένο προϊόν, δεδομένου ότι στις 17 Δεκεμβρίου βρέθηκα επιτόπου στα κτήματα, διαπίστωσα από πρώτο χέρι τη δραματική κατάσταση την οποία και κατέγραψα σε φωτογραφίες τις οποίες σου στέλνω κοινοποιώντας τες για πρώτη φορά. Μάλιστα, είχα προτρέψει τους καλλιεργητές να απευθυνθούν στα συλλογικά τους όργανα, να συντάξουν και να υποβάλλουν υπόμνημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με όλα τα στοιχεία, με κοινοποίηση σε όλους τους βουλευτές. Κατατέθηκαν αναφορές και, όπως προκύπτει από την απάντηση, το Υπουργείο αποδέχεται ότι η διάθεση της παραγωγής τους ήταν μειωμένη και η ποιότητα υποβαθμισμένη από τον επιπλέον χρόνο παραμονής στα ψυγεία, με συνέπεια την καταβαράθρωση των τιμών.



Σου επισυνάπτω και την απάντηση του Υπουργείου και τιμολόγια που απεικονίζουν με απόλυτη ακρίβεια ότι οι τιμές έπεσαν μέχρι και στα 4 λεπτά το κιλό!

Όπως κατ’ επανάληψη – και από το Βήμα της Βουλής – έχω πει, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που οι δεντροκαλλιέργειές του έχουν χτυπηθεί και από τους φετινούς παγετούς, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Και είναι επιβεβλημένο να στηριχτούν άμεσα και ουσιαστικά, διότι έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση αντιμετωπίζοντας ακόμη και πρόβλημα επιβίωσης!

Γι’ αυτό αγαπητέ Υπουργέ είμαι βέβαιος ότι, με την ιδιαίτερη ευαισθησία που σε χαρακτηρίζει, καθώς και με τα νέα στοιχεία που σου στέλνω σήμερα, θα δώσεις άμεσα την εντολή για αποζημιώσεις στο πραγματικό μέγεθος και την έκταση των ζημιών τους.

Με εκτίμηση

Γιώργος Καρασμάνης


Συνημμένα

Α) 27 ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ

Β) 3 ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Γ) 2 ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δ) Απάντηση της Βουλής σε Αναφορά





 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

 

Αθήνα, 8 Μαΐου 2021

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αχτσιόγλου εξήγησε μιλώντας σε κομματική διαδικτυακή εκδήλωση, με απόλυτα κυνικό τρόπο, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά και συντονισμένα υπονομεύει την εθνική προσπάθεια να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία. Όπως δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, η πανδημία είναι “πολύ μεγάλη ευκαιρία και ταυτόχρονα πολύ μεγάλη ευθύνη” για τον ΣΥΡΙΖΑ “ως πρώτο κόμμα της αριστεράς στην Ευρώπη”, και πρέπει να δράσει ώστε “οι ρωγμές που δημιουργήθηκαν στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας να μπορέσουν να οδηγήσουν σε μια μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή....”. Ενώ για να μην αφήσει καμία υπόνοια ότι μπορεί και να μην εννοούσε ακριβώς αυτό που καταλάβαμε, ξεκαθαρίζει σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της ότι “είναι πραγματικά μια ευκαιρία αυτή, στην πραγματικότητα, η κανονικότητα δεν είναι ποτέ ευκαιρία για την αριστερά”.
 
Αυτό που για όλο τον κόσμο είναι μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, για τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν είναι μια πρωτόγνωρη ευκαιρία. Χθες ο κ. Κόκκαλης έλεγε ότι "δεν είναι σοβαρό να καλούμε τους τουρίστες να έλθουν στην Ελλάδα" σήμερα η κ. Αχτσιογλου θεωρεί την πανδημία ευκαιρία . Οι πολίτες αντιθέτως επιθυμούν την επιστροφή στην κανονικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα διασωθεί πολιτικά ποντάροντας στον πόνο και στην καταστροφή. Γι’ αυτό χαίρεται με κάθε αρνητική είδηση και λυπάται σε κάθε θετική».

ΕUROPEAN PARLIAMENT weekly digest




Εν συντομία - President Biden's climate summit - 03-05-2021
03-05-2021
Εν συντομία - President Biden's climate summit - 03-05-2021
03-05-2021 12:00 AM CEST

On 22 and 23 April 2021, United States (US) President Joe Biden convened a virtual summit of 40 world leaders in a bid to galvanise global efforts to address the climate crisis. There he announced new targets of cutting US net greenhouse gas (GHG) emissions by 'between 26 and 28 %' by 2025, and by 'between 50 and 52 %' by 2030, compared with 2005 levels. Biden also announced initiatives to help developing countries decarbonise, and encouraged other countries to match US ambition. The summit, one of a number of events leading up to the (delayed) 26th United Nations Climate Change Conference of the Parties (COP26) in Glasgow (United Kingdom) in November 2021, prompted several other countries to pledge new targets. The EU has welcomed the new US targets, but questions remain about their level of ambition and feasibility.

Draft agenda - Monday, 10 May 2021 - PE692.667v01-00 - Committee on Development
03-05-2021 11:38 AM CEST
Draft agenda - Monday, 10 May 2021 - PE692.692v01-00 - Committee on Agriculture and Rural Development
03-05-2021 02:45 PM CEST

Source : © European Union, 2021 - EP


Λεπτομερής ανάλυση - The six policy priorities of the von der Leyen Commission: State of play in spring 2021 - 03-05-2021
03-05-2021

Λεπτομερής ανάλυση - The six policy priorities of the von der Leyen Commission: State of play in spring 2021 - 03-05-2021
03-05-2021 12:00 AM CEST

This EPRS paper analyses progress in attaining the policy agenda set out by Ursula von der Leyen, President of the European Commission, and her College of Commissioners when they took office in December 2019. It looks in particular at the state of play in respect of delivery on the six key priorities asserted at that time and at how they have since been affected by the impact of the coronavirus crisis. The evidence so far suggests that, rather than undermine their original agenda or knock it badly off course, the Commission has been able to use the momentum of events to assert the increased relevance of their priorities – especially in the climate action and digital fields – and to operationalise them further through the €750 billion 'Next Generation EU' (NGEU) recovery fund. Concretely, EPRS finds that of the nearly 400 legislative and non-legislative initiatives foreshadowed by the von der Leyen Commission on taking office or since (397), almost half have already been submitted (192). Of these, one in five has already been adopted (43), while the great majority of the remainder are either proceeding normally in the legislative process (97) or are close to adoption (26). Conversely, a certain number of proposals are proceeding very slowly or are currently blocked (26).

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2021 - EK

Σχέδιο ημερήσιας διάταξης - Τρίτη 11 Μαΐου 2021 - PE692.614v01-00 - Επιτροπή Νομικών Θεμάτων , Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων
03-05-2021 06:10 PM CEST

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2021 - EK


Briefing - Matching priorities and resources in the EU budget: Climate action, migration and borders - 03-05-2021
Briefing - Matching priorities and resources in the EU budget: Climate action, migration and borders - 03-05-2021
03-05-2021 12:00 AM CEST

Over the past two decades, the European Union (EU) has been entrusted with a growing number of objectives and responsibilities. However, ensuring financing of related activities through the EU budget has often proven problematic, as this has long been capped at around 1 % of the Union's gross national income (GNI). During the preparation of the post-2020 EU multiannual financial framework (MFF), climate action, migration and border management were identified among the emerging priorities that required increased joint action and funding. The agreement on EU finances for 2021 to 2027 provides for a significant relative increase in the financial resources devoted to these policy areas. In absolute figures, the reinforcements are stronger for climate action than for migration and borders. Underpinned by the European Green Deal strategy, climate action will receive the bulk of its resources through the incorporation of climate considerations and objectives across all relevant EU funding instruments (climate mainstreaming). Next Generation EU (NGEU), the temporary instrument to aid recovery from the coronavirus pandemic, will play a major role in the boost to climate-relevant resources. In total, these could amount to some €550 billion (in 2018 prices, corresponding to 30 % of total MFF and NGEU resources). For the first time, migration and border management have a dedicated heading, accounting for 2.1 % of MFF resources. Among other activities, additional allocations will contribute to the agreed reinforcement of the European Border and Coast Guard Agency. Opinion surveys show that respondents see climate change and migration among the main global challenges for the EU, but there are gaps between perceptions and expectations of the role of the EU budget in these two domains. The European Parliament, which is a strong advocate of a robust EU budget commensurate with the Union's responsibilities, managed to secure additional resources for instruments relevant to both groups of policies, as well as the enhancement of the climate mainstreaming methodology. The Parliament plays a key role in shaping and scrutinising how the funding allocated to the policy areas is implemented. Other measures to reinforce the EU budget's capacity to deliver in the areas of climate action, migration and borders seek to improve synergies between budgetary instruments.

Πηγή : © Ευρωπαϊκή Ένωση, 2021 - EK

Το DNA μίλησε: Οι σημερινοί Έλληνες όμοιοι γενετικά με τους πληθυσμούς του 2000 π.Χ.


New post on Hellasjournal.com 

Το DNA μίλησε: Οι σημερινοί Έλληνες όμοιοι γενετικά με τους πληθυσμούς του 2000 π.Χ.by p.zag

Ο Μινωικός πολιτισμός στην Κρήτη, ο Ελλαδικός πολιτισμός Read more of this post

Read more of this post

p.zag | May 10, 2021 at 10:21 am | Tags: πολιτισμός του Αιγαίου, γενετικές ομοιότητες, μιτοχονδιακά γονιδιώματα | URL: https://hellasjournal.com/?p=969201

Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη συνέντευξις




Αθήνα, 9 Μαΐου 2021

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας
Τάσου Γαϊτάνη στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89


Τάσος Γαϊτάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην πανδημία μήπως και σωθεί πολιτικά»

Για τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και στους δημοσιογράφους Β. Γιακουμή και Ε. Σπυροπούλου.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στην πρόταση του κ. Τσίπρα για την άρση των πατεντών καθώς και στην αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της πανδημίας. Τόνισε ότι η άρση των πατεντών είναι μια σωστή ιδέα που όμως αφορά το μέλλον και πως σήμερα στην πατρίδα μας γίνονται 100.000 εμβολιασμοί καθημερινά. Σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τη μια κάνει λόγο για την ανάγκη απελευθέρωσης της πατέντας, δηλαδή τη μαζική διάθεση των εμβολίων στον πληθυσμό, και από την άλλη όταν τα εμβόλια διατίθενται μαζικά, μιλά για "ξεστοκάρισμα". Πρόσθεσε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής δεν έχει συμβάλλει εποικοδομητικά στη διαχείριση της πανδημίας και έφερε ως απόδειξη τη χθεσινή δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου που είπε πως για το ΣΥΡΙΖΑ η πανδημία είναι μια ευκαιρία. «Για όλους εμάς η πανδημία είναι μια δοκιμασία και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να την ξεπεράσουμε», σχολίασε χαρακτηρίστηκα.

Σε σχέση με τα εργασιακά εξήγησε ότι η κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση περί απελευθέρωση των απολύσεων είναι άλλος ένας μύθος. Σημείωσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα εισάγει την ψηφιακή κάρτα εργασίας και θα δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο εάν επιθυμεί να συνεννοηθεί με τον εργοδότη του ώστε να δουλέψει κάποιες εβδομάδες περισσότερο και κάποιες λιγότερο, διατηρώντας όμως το 40ωρο και το 5ήμερο σε βάθος 6μήνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αφήσουμε ένα νόμο του 1982 να ρυθμίζει την αγορά εργασίας που έχει αλλάξει από τότε, τόνισε. Κατέληξε λέγοντας ότι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ οι ελαστικές μορφές εργασίας κυριάρχησαν στην Ελλάδα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ απο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

 

Τελευταίες Ειδήσεις

 SelectUSA: A Business Growth Opportunity for Greek Companies

 Greece - Kosovo* Business Forum on Energy

 Εξαγωγές Νωπών Οπωροκηπευτικών, Incofruit

 Παρουσιάσεις ψηφιακής εκδήλωσης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ Ε.Ε. ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ - Ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων για τις κύριες μεταβολές από 01.01.2021»

 Webinar: Doing Business in the UAE: COVID - 19 challenges & opportunities


Ημερολόγιο Δράσεων Εξωστρέφειας
Ημ/νιαΕκδήλωση
Τρίτη 11 Μαΐου 2021Ψηφιακή εκδήλωση FOOD MARKET SHOW 2021
Τετάρτη 12 Μαΐου 2021Διεθνής έκθεση για τον τουρισμό ITB CHINA
Τετάρτη 12 Μαΐου 2021Virtual Greek Luxury Tourism & Gastronomy Workshop
Κυριακή 16 Μαΐου 2021ARABIAN TRAVEL MARKET
Δευτέρα 17 Μαΐου 2021ALIMENTARIA
Δευτέρα 17 Μαΐου 2021Διεθνής Έκθεση Seeds & Chips
Δευτέρα 17 Μαΐου 2021Διεθνής Έκθεση Tuttofood
Δευτέρα 17 Μαΐου 2021LONDON WINE FAIR
Δευτέρα 17 Μαΐου 2021ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Τρίτη 18 Μαΐου 2021Διεθνής Έκθεση Private Label Manufacturers Association PLMA - International Council
Τρίτη 18 Μαΐου 2021Sial China - Διεθνής εκθέση τροφίμων και ποτών
Τρίτη 18 Μαΐου 2021CHINA XIAMEN INTERNATIONAL STONE FAIR
Τρίτη 18 Μαΐου 2021Β2Β συναντήσεις του κλάδου διαχείρισης απορριμμάτων
Τετάρτη 19 Μαΐου 2021Διεθνής Έκθεση FITUR
Τετάρτη 19 Μαΐου 2021Διαδικτυακή θεματική συζήτηση για την ίδρυση νεοφυών επιχείρησεων στη Βαυαρία
Τετάρτη 19 Μαΐου 2021Doing Business in Russia - – COVID 19 Challenges and Opportunities
Πέμπτη 20 Μαΐου 2021Cannabis Investment: How Greece Is Embracing the Opportunity and Leading the EU Market
Παρασκευή 21 Μαΐου 2021Περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις WINE TO ASIA
Σάββατο 22 Μαΐου 2021NRA Show (National Restaurant Association Show)
Κυριακή 23 Μαΐου 2021ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ARAB HEALTH 2021
Δευτέρα 24 Μαΐου 2021Ημέρες δοκιμών
Τρίτη 25 Μαΐου 2021Ελληνικές Ημέρες
Τρίτη 25 Μαΐου 2021Περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις HORECA LEBANON από το ΥΠΑΑΤ και την ΕΑΣΘ
Τρίτη 25 Μαΐου 2021Πληροφοριακό διαδικτυακό σεμινάριο για την ελληνική γούνα
Παρασκευή 28 Μαΐου 2021BMT
Δευτέρα 31 Μαΐου 2021THE HOTEL SHOW DUBAI-INDEX MIDDLE EAST DESIGN & HOSPITALITY WEEK
Δευτέρα 31 Μαΐου 2021Grocery Summit
Δευτέρα 31 Μαΐου 2021ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Τρίτη 01 Ιουνίου 2021ΗΜΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Τρίτη 01 Ιουνίου 2021ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ANIMA
Τρίτη 01 Ιουνίου 2021ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ SERN
Τρίτη 01 Ιουνίου 2021ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ WGIP
Τρίτη 01 Ιουνίου 2021ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ EURADA
Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΤΡΟΑ
Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021SYNERGASSIA 2021
Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021Ημέρες δοκιμών
Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021Ημέρες δοκιμών
Τετάρτη 02 Ιουνίου 2021St. Petersburg International Economic Forum - SPIEF
Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021Εκδήλωση τύπου από το ΥΠΑΑΤ και την ΑΛ.Μ.ΜΕ. Α.Ε.
Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021Ημέρες δοκιμών
Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021Ημέρες δοκιμών
Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021Ημέρες δοκιμών
Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021Ημέρες δοκιμών
Πέμπτη 03 Ιουνίου 2021Ημέρες δοκιμών
Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021JCK LAS VEGAS 2021
Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021B2B Θεματικά Δείπνα
Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021B2B Θεματικά Δείπνα
Παρασκευή 04 Ιουνίου 2021ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ WEBINAR ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Δευτέρα 07 Ιουνίου 2021ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ AUTOMECHANIKA DUBAI
Δευτέρα 07 Ιουνίου 2021EGYPS PETROLEUM SHOW
Δευτέρα 07 Ιουνίου 2021MIPIM 2021
Δευτέρα 07 Ιουνίου 2021SelectUSA Summit 2021
Τρίτη 08 Ιουνίου 2021Περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις Αlimentec 2021
Τετάρτη 09 Ιουνίου 2021Intersolar Europe 2021
Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021ETPOA BoD & ALIGNMENT MEETING
Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021Middle East Energy 2021
Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021AGRA Middle East 2021
Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021THE MEETING SHOW
Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021Περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις Expo Antad 2021
Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021KOTFA WORLD TRAVEL FAIR
Κυριακή 27 Ιουνίου 2021Διεθνής Έκθεση BIG 5 CONSTRUCT EGYPT
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021Ελληνο-Βαυαρικό Φόρουμ Καινοτομίας
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021MOBILE WORLD CONGRESS
Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Τρίτη 29 Ιουνίου 2021Διεθνής Έκθεση AFRICAN CONSTRUCTION EXPO
Τρίτη 29 Ιουνίου 202125η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑEEDC
Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021Εκδήλωση τύπου από το ΥΠΑΑΤ και την ΑΛ.Μ.ΜΕ. Α.Ε.
Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021Ημέρες δοκιμών
Πέμπτη 01 Ιουλίου 2021Ημέρες δοκιμών
Παρασκευή 02 Ιουλίου 2021B2B Θεματικά Δείπνα
Παρασκευή 02 Ιουλίου 2021B2B Θεματικά Δείπνα
Τρίτη 27 Ιουλίου 2021Περίπτερο σε εμπορικές εκθέσεις Seoul Food and Hotel 2021 στο πλαίσιο FRESHCANO
Τρίτη 27 Ιουλίου 2021Περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις Seoul Food and Hotel 2021
Κυριακή 01 Αυγούστου 2021B2B Θεματικά Δείπνα
Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021Περίπτερα σε εμπορικές εκθέσεις VietFood
Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021OUTBOUND TRAVEL MART
Τρίτη 31 Αυγούστου 2021CPM INTERNATIONAL FASHION TRADE SHOW
Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - TAVIRA Πορτογαλίας
Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 20216th EXPOUSA FORUM
Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021Go International Project Ιnterreg Greece - Bulgaria: Export Support Working Groups
Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021Go International Project Ιnterreg Greece - Bulgaria: Ηλεκτρονική Πλατφόρμα
Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021Εκδήλωση τύπου από το ΥΠΑΑΤ και την ΕΑΣΘ
Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021Σεμινάρια, εργαστήρια, B2B συναντήσεις από το ΥΠΑΑΤ και την ΕΑΣΘ
Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021Εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ευρώπη
Πέμπτη 02 Σεπτεμβρίου 2021Εκδήλωση τύπου από το ΥΠΑΑΤ και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ
Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021TOUR NATUR
Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021Εκπαιδευτικά ταξίδια στην Ευρώπη
Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021Ημέρες δοκιμών
Παρασκευή 03 Σεπτεμβρίου 2021Ημέρες δοκιμών
Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021Εκδήλωση τύπου από το ΥΠΑΑΤ και την ΑΛ.Μ.ΜΕ. Α.Ε.
Σάββατο 04 Σεπτεμβρίου 2021Εβδομάδες εστιατορίων
Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου 2021WHO'S NEXT AUTUMN 2021
Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου 2021SALONE DEL MOBILE 2021
Κυριακή 05 Σεπτεμβρίου 2021

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022