"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου:"Τι είναι και τι δεν είναι το «επιτελικό κράτος»

 19 Μαρτίου 2023

 


Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου στο Βήμα της Κυριακής

 

Τι είναι και τι δεν είναι το «επιτελικό κράτος»

 

Το καλοκαίρι του 2019 η Κυβέρνηση εισηγήθηκε το νόμο 4622/ 2019 που φέρει τον τίτλο «Επιτελικό Κράτος: οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης.». 

Στην αιτιολογική έκθεση του νόμου δηλώνεται ότι: «Με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρείται μια σημαντική τομή στη λειτουργία του ελληνικού Κράτους, καθώς συστηματοποιείται και κωδικοποιείται σε ένα ενιαίο νομοθέτημα το σύνολο των διατάξεων που διέπουν την οργάνωση, τη λειτουργία και τη διαφάνεια της Κυβέρνησης, των κυβερνητικών οργάνων και της κεντρικής δημόσιας διοίκησης.» Στην «κεντρική δημόσια διοίκηση» αναφέρονται μόλις τρία σύντομα και γενικόλογα άρθρα (18 - 20). Ο νόμος έχει συνεπώς ως βασικό αντικείμενο την οργάνωση και λειτουργία της Κυβέρνησης την οποία ταυτίζει με την έννοια του «επιτελικού κράτους».

Πρόκειται για μια νομοθετική μετωνυμία, για ένα σχήμα λόγου που μέσω του όρου «επιτελικό κράτος» αποδίδει την πρωθυπουργοκεντρική και συγκεντρωτική λειτουργία της Κυβέρνησης. Αυτό όμως αφορά απλώς τον τρόπο που ασκείται η πολιτική εξουσία, ουσιαστικά τις σχέσεις μεταξύ αρχηγού και βασικών στελεχών στο κυβερνητικό κόμμα, την απόλυτη υπαγωγή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στον αρχηγό της και πρωθυπουργό.

Κατά τα λοιπά ο νόμος 4622/2019 περί «επιτελικού κράτους» καλύπτει κατά βάση την ύλη της παραδοσιακής σχετικής νομοθεσίας που είχε επί δεκαετίες ως κορμό τον νόμο 1558/1985 με τον τίτλο «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα» που δεν ισχυριζόταν ότι θεσπίζει το «επιτελικό κράτος». Η σχετική νομοθεσία έχει άλλωστε κωδικοποιηθεί με το εκτενές ΠΔ 63/2005 που ισχύει για όσα θέματα δεν ρυθμίζει διαφορετικά ο νόμος του 2019.

Είναι πολύ λίγο να ισχυριστεί κάποιος ότι «επιτελικό κράτος» είναι μια πολυπρόσωπη «αυτοτελής, επιτελική» δημόσια υπηρεσία με την ονομασία «Προεδρία της Κυβέρνησης», που διακλαδώνεται σε έξι γενικές γραμματείες και στην οποία υπάγεται και η ΕΥΠ (άρθρο 21 ν. 4622/2019). Οργανωμένες υπηρεσίες υποστήριξης του πρωθυπουργού διαθέτουν όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβουλευτικά συστήματα διακυβέρνησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την γερμανική καγκελαρία. Στη Γερμανία, όπως και στις ΗΠΑ, το ζήτημα δεν είναι το «επιτελικό κράτος», αλλά ο ρόλος και οι αρμοδιότητες των ομοσπονδιακών αρχών και οργάνων σε σχέση με τις πολιτείες ή τα ομόσπονδα κρατίδια.

Στην Ελλάδα πορευθήκαμε επί δεκαετίες με δυο βασικά επιτελικά και πανίσχυρα υπουργεία, το Υπουργείο Προεδρίας της Κυβερνήσεως και το Υπουργείο Συντονισμού. Λόγω της ένταξης της χώρας στην ευρωζώνη και του κεντρικού ρόλου του Eurogroup, αλλά και λόγω του θεσμικού ρόλου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το Υπουργείο Οικονομικών ασκεί πλέον τον ρόλο του παλιού Υπουργείου Συντονισμού. Η δε ανασύσταση της «Προεδρίας της Κυβέρνησης» όχι με υπουργό, αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργούς αλλά με περισσότερους υπουργούς Επικρατείας (τώρα τρεις), υφυπουργούς (τώρα τρεις) και πολλούς γενικούς γραμματείς δεν αρκεί για να μετατρέψει το κράτος σε πραγματικά «επιτελικό». Καθιστά συγκεντρωτικό τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. Μεταφέρει περισσότερες πολιτικές (αλλά και νομικές) ευθύνες στον εκάστοτε πρωθυπουργό χωρίς την παρεμβολή και άρα τον «θώρακα» των αρμοδίων υπουργών που  αναδέχονται το πρώτο τουλάχιστον κύμα ευθύνης, όπως συνέβη με τον παραιτηθέντα λόγω του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. Τώρα είναι χαρακτηριστικό ότι η αρμοδιότητα διοίκησης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ανατέθηκε σε έναν από τους  υπουργούς Επικρατείας, αναλήφθηκε συνεπώς από το «επιτελικό κράτος» απευθείας. 

Ο νόμος που ρυθμίζει τον ρόλο του Πρωθυπουργού, του Υπουργικού Συμβουλίου, των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υπουργών χωρίς χαρτοφυλάκιο που τώρα ονομάζονται «Επικράτειας» και των υφυπουργών έχει μικρά περιθώρια πρωτοτυπίας καθώς οι συνταγματικές ρυθμίσεις (άρθρα 37- 38 και  81-86)  είναι σαφείς και επιτακτικές.

Η κεντρική θέση του Πρωθυπουργού ως ουσιαστικού επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας που συνήθως συγκεντρώνει και την ιδιότητα του πολιτικού αρχηγού της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και επιλέγει ελεύθερα τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και τους υφυπουργούς, άρα συγκροτεί την κυβέρνηση και όλα τα συλλογικά της όργανα, δεν εξαρτάται από κάποιον νόμο αλλά από τη θέση του μέσα στο κομματικό σύστημα και από τον χαρακτήρα και τη σύνθεση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που στηρίζει ή ανέχεται την Κυβέρνηση. Με τον ίδιο νόμο και το ίδιο συνταγματικό πλαίσιο, διαφορετικά λειτουργεί ένας πρωθυπουργός μονοκομματικής κυβέρνησης και διαφορετικά ένας πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας. Διαφορετικά ένας πρωθυπουργός - πολιτικός αρχηγός και διαφορετικά ένας πρωθυπουργός κοινής επιλογής και ισορροπίας. Το πολιτικό σύστημα αναδεικνύει διαφορετικές μορφές κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης και όχι κράτους.  

Ο νόμος περί «επιτελικού κράτους» δεν έχει πάντως προσθέσει κάτι στη συνταγματική ρύθμιση του άρθρου 101 περί αποκεντρωτικού συστήματος (διοικητική αποκέντρωση) και  κατανομής των αρμοδιοτήτων μεταξύ περιφερειακών οργάνων και οργάνων της κεντρικής διοίκησης του κράτους. 

Όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση των υποκλοπών διαπίστωσα ότι «παρακολουθούμε ένα ολόκληρο μοντέλο συγκεντρωτικής  άσκησης της εξουσίας που εμφανίζεται με το όνομα επιτελικό κράτος  να φτάνει με πολύ θόρυβο στα όριά του. Το μείγμα αίσθησης παντοδυναμίας και ακρισίας απέβη ανεξέλεγκτο. Το μοντέλο πρέπει συνεπώς να αλλάξει αμέσως. Αυτό είναι επιβεβλημένο για την παρούσα και κάθε μελλοντική Κυβέρνηση.» Τώρα δυστυχώς η συζήτηση περί «επιτελικού κράτους» διεξάγεται μέσα στις φορτισμένες συνθήκες που δημιούργησε το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Είναι παρόλα αυτά χρήσιμη η έννοια του «επιτελικού κράτους» ως στόχος και ως πολιτική δέσμευση προς όφελος του πολίτη. Προς όφελος «του λαού και του έθνους», όπως επιτάσσει το Σύνταγμα. Με αυτή τη θεώρηση το επιτελικό κράτος είναι πρωτίστως ένα σύγχρονο, λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος που προσφέρει εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια. Ένα δημοκρατικό κράτος δικαίου, μια υψηλού επιπέδου φιλελεύθερη κοινοβουλευτική  δημοκρατία που σέβεται το Σύνταγμα, το διεθνές και ενωσιακό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας. Ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος  που διασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση και κοινωνική συνοχή. Ένα κράτος οικολογικά ευαίσθητο, δημοσιονομικά σταθερό και αναπτυξιακά στοχευμένο. Ένα κράτος τα βασικά θεσμικά συστήματα του οποίου λειτουργούν: η δικαιοσύνη, οι ανεξάρτητες αρχές, η δημόσια διοίκηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, το εκπαιδευτικό σύστημα, τα συστήματα  υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης. Ένα κράτος με ολοκληρωμένες, σύγχρονες, ασφαλείς και λειτουργικές υποδομές και δίκτυα. Ένα κράτος που μπορεί να διαμορφώνει τις αναγκαίες κοινωνικές, πολιτικές και εθνικές συναινέσεις και κυρίως να χαράζει και να εφαρμόζει την εθνική στρατηγική ιδίως στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και άμυνας με θεσμικώς σαφή κέντρα και με απόλυτο σεβασμό στις σχετικές συνταγματικές προβλέψεις. Ένα κράτος που δεν είναι απλώς κράτος μέλος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών οργανισμών αλλά ενεργό υποκείμενο που συμμετέχει στις προκλήσεις της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της αναδιάταξης των διεθνών και περιφερειακών συσχετισμών.

Ένα  τέτοιο επιτελικό κράτος είναι το κράτος έσχατος και αποτελεσματικός ασφαλιστής όλων των κινδύνων που διατρέχει η σύγχρονη κοινωνία της διακινδύνευσης. Ένα κράτος ευθύνης και αλληλεγγύης χωρίς διοικητική ή τεχνοκρατική αυταρέσκεια και πολύ περισσότερο χωρίς την επιπόλαιη πολιτική αίσθηση ότι η Ιστορία αρχίζει με την εκάστοτε κυβέρνηση και τελειώνει με τη λήξη της θητείας της. Το «επιτελικό κράτος» δεν είναι πολιτικός αυτοχαρακτηρισμός μιας κυβέρνησης, αλλά μια διαφορετική, ουσιώδης αντίληψη για τον ρόλο του κράτους και της σχέσης του με τους πολίτες .-

 

https://www.evenizelos.gr/mme/articlesinthepress/462-articles2023/6817-vima-tis-kyriakis-arthro-evaggelou-venizelou-ti-einai-kai-ti-den-einai-to-epiteliko-kratos.html 

" ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ":γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ* για το Opinion Talks

 

"ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2023 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Πολιτικό Σχόλιο 


     Στο αποκορύφωμα της προεκλογικής περιόδου του διανυόμενου έτους, παρατηρούνται γεγονότα που εμπνέουν φόβο στον Μέσο, λογικό και σοβαρότατα “τραυματισμένο” πολίτη τόσο στην Κεντρική Εξουσία, όσο και στην Αυτοδιοικητική τοιαύτη.

Ας δούμε ποιά είναι αυτά και ποιές συνέπειες έχουν στην καθημερινότητά μας, χωρίς συναισθηματισμούς και κάθε είδους δικαιολογίες:

     Το πρώτο και σημαντικότερο γεγονός που κανείς δεν αναφέρει και ΠΟΥΘΕΝΑ, είναι οτι ένας ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ αριθμός Ελλήνων...ΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ. Πολλοί Ελληνες, απελπισμένοι απο την καρατομική συμπεριφορά των πατρόνων της Ενέργειας στην χώρα μας, κατέβασαν μόνοι τους διακόπτες, προσπαθώντας να προλάβουν τις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των δυναστών της Ενέργειας.

Οι φιλότιμες προσπάθειες του Πρωθυπουργού -σε κάποιες περιπτώσεις συγκινητικές- δεν τους γλύτωσε απο το αναπόφευκτο: να ζούν χωρίς ενέργεια.


     Και ενώ το θέμα αυτό-αιματηρό στην κυριολεξία- δεν αναφέρεται πουθενά, το θέμα του καλαθιού της νοικοκυράς προβάλλεται κατά κόρον και έως εξαντλήσεως. Με μια διαφορά: κάθε προσπάθεια είναι σεβαστή, είτε αποτυγχάνει είτε όχι. ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ όμως ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Συχνά πυκνά στο διαδίκτυο, προβάλλονται οι τιμές Ελληνικών προϊόντων συγκριτικά με τις τιμές προϊόντων άλλων χωρών της Ε.Ε. Και το αποτέλεσμα είναι ανατριχιαστικό: έως 300% “επάνω” η διαφορά πώλησης του ίδιου προϊόντος στην χώρα μας...δεν έχει δικαιολογία, ούτε “προηγούμενο”. Εδώ, η αισχροκέρδεια των εμπόρων, δεν βρίσκει καμιά δικαιολογία, καμιά αιτία, πλήν αυτής της άκρατης απληστίας. ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΞΕΙ βεβαίως...Παν ο,τιδήποτε άλλο...ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.


     H τρελή αύξηση των Επιτοκίων, μια βόμβα κάτω απο το τραπέζι των δανειοληπτών, θα σκάσει οπωσδήποτε και θα αφήσει στο δρόμο κάθε πολίτη που εμπιστεύθηκε τις Ελληνικές Τράπεζες. Εμπιστεύθηκε τις Τράπεζες, τους Διευθυντές που εμπιστευόταν και μπορούσε μαζί του να συνεννοηθεί και καλείται να “εμπιστευθεί” τους μεσάζοντες που αγόρασαν τα δάνεια τους. Αντί να έχει απέναντί του την Τράπεζα που εμπιστευόταν, να συνομιλεί με τον τραπεζικό της εμπιστοσύνης του, έχει να κάνει με εισπράκτορες που δεν γνωρίζει, δεν θα τους εμπιστευόταν ποτέ, δεν ρωτήθηκε για το αν συμφωνεί με το έγκλημα της πώλησης του δανείου του. Και τις αυξήσεις, επιβληθείσες ήδη ή και αναμενόμενες ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ.

(Το σχόλιό μου αυτό, αναφέρεται σε ΕΝΤΙΜΟΥΣ δανειολήπτες και όχι στους γνωστούς απατεώνες που έλαβαν παχυλά δάνεια, δημιούργησαν ολόκληρες περιουσίες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ.Αυτούς...δεν τους λυπάται κανείς.Χρειάζονται ένα σκληρό μάθημα,ούτως ή άλλως.)

     Κανείς Υπουργός πιο ευαίσθητος, πιο ανθρώπινος, πιο ειλικρινής, πιο κατηρτισμένος, πιο ΙΚΑΝΟΣ, πιο διορατικός, πιο δουλευταράς, πιο άτεγκτος απο τον κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ. Εκανε θαύματα, μισήθηκε γι αυτά και πολεμήθηκε άγρια απο τους ίδιους του τους συντρόφους, για τον αδιάβλητο, ισχυρό του χαρακτήρα. Ενας Ρεθεμνιώτης Υπερυπουργός που μας τίμησε ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ “ΠΗΓΕ”, όπου και αν κλήθηκε να βγάλει κάστανα απο τη φωτιά, δεν μας πρόδωσε ΠΟΤΕ. Μεταξύ όλων όσων έκανε, κατάφερε να πάρουμε σύνταξη όλοι οι πρώην δυστυχείς πολίτες που γεράσαμε να περιμένουμε να ευαρεστηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να τις βγάλουν επιτέλους και έκανε αυξήσεις ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Γιατί ΚΑΙ αυτός και ο Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΈΛΟΥΝ. Ελπίζω να το θυμόμαστε αυτό....είμαστε ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ για 100 χρόνια.

Εκαναν λοιπόν το καλύτερο που μπορούσαν και το αναγνωρίζουμε.

ΟΜΩΣ...δεν αρκεί για να ξαναδούμε ήλιο και καλύτερη ζωή. Κατάφεραν να κρατήσουν την μύτη μας “έξω απο το νερό”, να μας κρατήσουν στην “ζωή”. Μακάρι η δεύτερη θητεία τους να είναι ακόμα καλύτερη.

Η Αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται...

     Αληθινή φονιάς του Εθνους, κράτος εν κράτει, πρόστυχη, αηδιαστική η σκληρή καθημερινότητά μας χάρις στην ασυδοσία της Ελληνικής Τηλεόρασης. “Τηλεόραση-απέραντη ..κουζίνα”, “τηλεόραση απέραντο καζίνο” “τηλεόραση φωλιά ανωμάλων κάθε είδους και μορφής” “τηλεόραση με ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΕΛΕΓΧΟ”, τηλεόραση με κανένα σεβασμό στο παιδί-καταναλωτή. Ανύπαρκτος έλεγχος, βρωμερές και απαράδεκτες ταινίες βίας, χρήσης όπλων και μίσους, κάνουν αληθινά “σεμινάρια” άσκησης βίας στους Νέους μας.

ΚΑΙ ΕΔΩ ...ΠΛΗΡΗΣ Α Τ Ι Μ Ω Ρ Η Σ Ι Α...

Καναλάρχες γάρ..πάμπλουτοι επιχειρηματίες που απλώς μαζεύουν χρήμα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ σε όσους αναθέτουν τόσο βαρειά ευθύνη όπως η επιρροή της σιχαμένης tv στον Λαό ...


     Νόμοι “περίεργοι” όπως αυτοί που κάνουν το κακούργημα πταίσμα. Νόμοι που επιτρέπουν σε ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ να ...ξανακατεβαίνουν υποψήφιοι!! Νόμοι που δεν φαίνεται να υπεγράφησαν και να εφαρμόζονται με ΤΗΝ ΔΕΟΥΣΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ της επικύρωσής τους, ΜΕΛΕΤΗ...

Αλλιώς...δεν εξηγείται...


     Πριν συνεχίσω με το τι εξελίσσεται εν Αχαρνές στα αυτοδιοικητικά, θα σταματήσω εδώ στα της Κεντρικής Εξουσίας. Οχι γιατί δεν υπάρχουν άλλες αιτίας δυστυχίας μας...αλλά θα μακρυγορήσω υπέρ του δέοντος. Θα επανέλθω όμως..


Εν Αχαρνές λοιπόν...

Υπάρχει αρκετό χρονικό διάστημα ως τις τοπικές εκλογές και πολλά θα συμβούν ως τότε.Τα αναμένω γιατί ...τα “μυρίζομαι”..

Θα αναφέρω όμως εδώ μόνον τα πιο σημαντικά έως στιγμής:

Στον Δήμο Αχαρνών, η Δικαιοσύνη έχει ...εγκατασταθεί πλέον και ψάχνει τα πάντα. Χάριν κάποιων Αγωνιστών που δεν δίστασαν, ούτε κουράστηκαν να καταγγέλουν την Αλήθεια.

Και η Δικαιοσύνη, ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ στα χέρια της ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, υπογεγραμμένες απο ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ πολίτες..δεν αφήνει τίποτα στην τύχη.

Η έλλειψη ως τώρα της παρουσίας της Δικαιοσύνης στα ώδε ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ απίστευτα βρωμερά τεκταινόμενα εδώ και δύο δεκαετίες, δεν οφειλόταν στην δική της ολιγωρία, αλλά στην έλλειψη ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ πολιτών που ανέλαβαν την ευθύνη και ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΕΠΩΝΥΜΩΣ. Την βοήθησαν καθοριστικά να υψώσει το σπαθί της.

Αυτή την φορά, πιστεύω πως ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΡΥΦΟ απο τους δημότες.

Θα δούμε και θα μάθουμε, θα πληροφορηθούμε και θα λύσουμε απορίες μας, θα απαντηθούν ερωτήματά μας στα οποία ουδείς επι τόσα χρόνια μας απάντησε. Θα νοιώσουμε ΔΗΜΟΤΕΣ αυτής της πόλης, θα συμμετέχουμε πια σε ό,τι αποφασίζεται να μας αφορά...Ισως οι μόνοι που δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, βρίσκονται στους θώκους του κτιρίου της οδού Φιλαδελφείας.Θα το καταλάβουν πολύ καλά...σε λίγο.

Για οποιονδήποτε λόγο και αν διαφωνείτε, εν δικαίω ή εν αδίκω, εγώ θα αναφέρω κάτι σημαντικό: Ποιοί βοήθησαν την Δικαιοσύνη να κινηθεί, ποιά είναι τα υγιή κέντρα της πόλης που υπερασπίστηκαν το δίκαιο των δημοτών και έφεραν αποτέλεσμα. Γιατί είναι κρίμα να μην αναφερθούν:


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ:το παλεύει χρόνια.Καταγγέλοντας ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, λοιδωρήθηκε, συκοφαντήθηκε, υβρίστηκε, πόνεσε, προσεβλήθην...αλλά ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.Ο τόπος του οφείλει αναγνώριση των κόπων του.



ΣΟΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ:το μόνο πρόσωπο που θα ευχόμουν ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ. Δίκαιη, Αντικειμενική, Θαρραλέα, Καθαρή, δεν δίστασε να “καταγγείλει”. Ο τόπος της οφείλει το θάρρος της και την μοναδικότητα του χαρακτήρα της. Οποιος την πείσει να “κατέβει” θα κάνει τους δημότες τυχερούς.



ΚΩΣΤΑΣ ΖΙΓΚΗΡΗΣ: η προσφορά  στην πόλη του Επίκουρου Καθηγητή ΤΕΙ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ. Στο
blog του (ερευνητής-δημοσιογράφος με την αξία και το σπαθί του) έχει καταγράψει Αλήθειες και αποδείξεις. Εχει μηνυθεί, έχει αντιμετωπίσει διενέξεις, έχει κυνηγηθεί αρκούντως γι αυτό.Ο τόπος..ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΕΙ!



ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ:Ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών που δεν δίστασε να καταγγείλλει εγγράφως και δημοσίως.Οχι τώρα που ξαναμπήκε υποψήφιος, αλλά απο την αρχή σχεδόν της 4ετίας. Χέρια “καθαρά”..Ο τόπος τον χρειάζεται.



ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ:τον συμπαθείτε ή όχι, τον αποδέχεστε ή όχι, οφείλετε να αναγνωρίσετε οτι είναι ο πρώτος υποψήφιος δήμαρχος μετά τον κ. Γρηγοριάδη που ΤΟΛΜΗΣΕ να καταγγείλει,να μηνύσει και να φέρει αποτέλεσμα.



..τελευταία ..άφησα την “ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022”.




Η πρωταρχικά υπερτοπική και κατόπιν διεθνούς εμβέλειας εκπληκτική Εφημερίδα Γνώμης, εξαιρετικά υψηλής ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΟΣ και πανκοίνως αποδεκτή που ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΛΕΑΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.

Επειδή αυτό με ακουμπά προσωπικά, την τεράστια και αιματηρή πορεία, το θάρρος και την αυτοθυσία της, το αφήνω στους αναγνώστες. Δεν ανήκω σε αυτούς που ..”αυτοθαυμάζονται” και ...”αυτοεπαίρονται”.

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΑΥΤΑ...Οι αναγνώστες μας ΞΕΡΟΥΝ..


Αυτά ως στιγμής...γιατί θα επανερχόμαστε συχνά-πυκνά ως τις εκλογές, με στόχο την ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ όποιων -πιθανόν- την χρειάζονται.

Αυτά..

ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

*(35 χρόνια σε υψηλές θέσεις ευθύνης Ιδιωτικού Τομέα

Δημοσιογράφος-Επαγγελματίας Blogger)


https://www.linkedin.com/pulse/%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CE%25B5%25CE%25BA%25CE%25BB%25CE%25BF%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7-%25CF%2580%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BF%25CE%25B4%25CE%25BF%25CF%2583-2023-%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD-%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B4%25CE%25B1%25CE%25B3%25CF%2581%25CE%25AC%25CF%2586%25CE%25B5%25CE%25B9-%25CE%25B7-%25CE%25BC%25CE%25B1%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25B1-maria


https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/pfbid0t2c18zG7VhWCPDyXWHGtFSxmaYhVC6LaXysBeyhkWZUaVWdu7RjKcZRgB8zz81SUl?__cft__[0]=AZUJ4ZOJnqfgsV_udXVkcNhwhmMukDZsPrmD7DICJq6g_5XN4WEbkOyKwWFKzEfhBLRy_AGmYbStOOSdsOyaQCHhUm9AvD_xKrROU2HuuKtBiStV-MMIqWSXsOfW00SWFJX3Z0pTWYtGX_vbOqq_EV1XH4FigFT4N8IvFaSn0AtjjA&__tn__=%2CO%2CP-R


https://twitter.com/mgvavour/status/1637722037849407488?s=20

Federal Reserve Board Notification update

 

WORLD TRADE ORGANIZATION latest news

 

World Trade Organization

16 Mar 2023

Latest news
Dear maria CHADZIDAKIS VAVOURANAKIS,
Below are the news items published today on the WTO public website 
alt text
 

"11ο Παγκρήτιο Forum προώθησης Κρητικών Προϊόντων."



18 Μαρτίου, 2023

Στ. Αρναουτάκης: «Ταυτότητα, ποιότητα, ανταγωνιστικότητα και πιστοποίηση των προϊόντων μας είναι η συνταγή της επιτυχίας»

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει και προωθεί τα ποιοτικά κρητικά προϊόντα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Νέο πρόγραμμα προβολής ενός εκατομμύριου ευρώ σε Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία.

«Τα προϊόντα της Κρήτης μπορούν να κατακτήσουν τις αγορές και της Ελλάδος και του εξωτερικού», τόνισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας το 11ο Παγκρήτιο Forum προώθησης κρητικών προϊόντων.

Το φόρουμ που αφορά τα κρητικά ξενοδοχεία και τα δίκτυα διανομής και super market, γίνεται από τα τέσσερα επιμελητήρια της Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ) στις Γούρνες Ηρακλείου.

«Ως Περιφέρεια, πάντα με την υποστήριξή μας σε αυτό το κορυφαίο γεγονός, βρισκόμαστε όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο για την προώθηση των προϊόντων μας. Η προσπάθεια είναι συνεχής, δεν εφησυχάζουμε και θέλουμε την στήριξη όλων», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης μέσα από την προσπάθεια που καταβάλλει η αγροδιατροφική σύμπραξη έχει μπροστά της μια ακόμα πρόκληση με μεγάλο πρόγραμμα για την προώθηση των προϊόντων στο οποίο θα γίνει προβολή σε Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία η οποία θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ και θα είναι αποκλειστικά για την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων.

«Ταυτότητα, ποιότητα, ανταγωνιστικότητα και πιστοποίηση των προϊόντων είναι η συνταγή της επιτυχίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, υπογραμμίζοντας πω μόνο τα ποιοτικά προϊόντα μπορούν να πάνε μπροστά. Ο Σταύρος Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους εκθέτες και συμμετέχοντες ευχαριστώντας τους για όλη αυτή την προσπάθεια και προέτρεψε τους ξενοδόχους και τους Διευθυντές των ξενοδοχείων να αγοράσουν τα κρητικά προϊόντα.

«Οι ξενοδόχοι και οι διευθυντές πρέπει να το δουν ακόμα πιο ζεστά. Υπάρχουν πολλά προϊόντα που μπορούν να μπούνε μέσα στα ξενοδοχεία, να δείξουμε και στους τουρίστες την ποιότητα και να τα ζητήσουν στις αγορές του εξωτερικού όταν θα επιστρέψουν», σημείωσε, ευχόμενος επιτυχημένη πορεία της διοργάνωσης.

Το 11ο Παγκρήτιο Forum διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και της Περιφέρειας Κρήτης.



ΒΙΝΤΕΟ

https://youtu.be/bhbXYsl42uk










Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης:συνεδρίασις και αποφάσεις

 18 Μαρτίου, 2023


Αποφάσεις Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας



Υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκου Ξυλούρη συνεδρίασε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023 η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης.

Κατά τη συνεδρίαση, η Επιτροπή εξέτασε και γνωμοδότησε ομόφωνα θετικά υπό όρους, επί των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) των ακόλουθων έργων:Νέα μονάδα παραγωγής ασφαλτομίγματος ιδιοκτησίας Γεώργιου Εμμ. Πιπεράκη, στη θέση Αγκαραθες, εκτός οικισμού Φονέ, Δήμου Αποκορώνου, ΠΕ Χανίων.
Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Περάματος, Δήμου Μυλοποτάμου, ΠΕ Ρεθύμνης, με φορέα έργου την ΔΕΥΑ Μυλοποτάμου.
Σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WINDHellas κινητές τηλεπικοινωνίες AEBE, με κωδική ονομασία «1200558 ΜΥΡΤΟΣ», και οδός πρόσβασης σε αυτόν ως συνοδό έργο, στη θέση Κάραβος, πλησίον Ρίζας, Δήμου Ιεράπετρας, ΠΕ Λασιθίου.

Στις εργασίες της συνεδρίασης της Επιτροπής παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αποστολάκης και στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αποκορώνου και εκπρόσωπος της εταιρείας Πιπεράκη.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

 

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2023

 
 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με τα όσα τραγελαφικά έγιναν με τον κ. Πολάκη, αποδείχθηκε  για άλλη μια φορά, ότι ο “πολακισμός” είναι ταυτισμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας μία από τις γνωστές κωλοτούμπες του, πήρε πίσω τα περί αποπομπής από τα ψηφοδέλτια του κ. Πολάκη, δίχως ο βουλευτής να πάρει πίσω τις αθλιότητες που είχε αναρτήσει για δημοσιογράφους και δικαστές. Πρόκειται για την πιο τρανταχτή διάψευση κάποιων που διαφήμιζαν υποτιθέμενη στροφή του κ. Τσίπρα προς το κέντρο, αφού κέντρο και Πολάκης δεν χωρούν στην ίδια πρόταση. Ο κ. Πολάκης ήταν και παραμένει το άλλο πρόσωπο του κ. Τσίπρα».

U.S. Department of State Weekly Digest Bulletin

 

U.S. Department of State
Assistant Secretary of State for Political-Military Affairs Lewis Travels to The Netherlands and Germany

03/12/2023 09:06 AM EDT

Office of the Spokesperson

Assistant Secretary of State for Political-Military Affairs Jessica Lewis will travel to the Netherlands and Germany March 13-18, 2023, to meet with U.S. Allies and partners on military assistance for Ukraine, as well as to discuss security cooperation and defense trade to enhance regional and global security.

In the Netherlands, March 13-15, Assistant Secretary Lewis will visit The Hague to meet with Dutch officials.  She will commend the Netherlands for the more than $1 billion in military assistance it has already provided to Ukraine, and the $2.5 billion it has committed for 2023.

In Germany, March 15-18, Assistant Secretary Lewis will visit U.S. European Command in Stuttgart to hold consultations with senior civilian and military officials.

For further information, please contact the Bureau of Political-Military Affairs, Office of Congressional and Public Affairs at PM-CPA@state.gov and follow @StateDeptPM on Twitter.

Assistant Secretary of State for International Organization Affairs Sison’s Travel to Switzerland

" Λευτεριά στο υδρογόνο":Γράφει ο Κώστας Λάμπος

 Λευτεριά στο υδρογόνο

(Να απελευθερώσουμε τον ελευθερωτή της ανθρωπότητας)

 

Γράφει ο Κώστας Λάμπος

claslessdemocracy@gmail.com,

 

«Μπορεί να ανήκετε σ’ εκείνους τους ανθρώπους που νομίζουν ότι η ενέργεια του υδρογόνου είναι μια φαντασίωση κάποιων μελλοντολόγων ή κάποιων άλλων συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να την θεωρείτε ως μια πολλά υποσχόμενη μελλοντική τεχνολογία που, αν κάποτε εφαρμοστεί, αυτό θα γίνει στο μακρινό μέλλον. Εάν όντως σκέφτεστε μ’ αυτόν τον τρόπο, ξανασκεφτείτε το σοβαρά. Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο η ανθρωπότητα κέρδισε την ελευθερία της από το πετρέλαιο.[…] Μπορούμε να χτίσουμε αυτόν τον κόσμο μέσα σε δέκα χρόνια με την υπάρχουσα τεχνολογία […] Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο η ανθρωπότητα αποφάσισε να ξεπεράσει την ενεργειακή και την κλιματική κρίση που απειλεί την ύπαρξή της. Μπορούμε να χτίσουμε αυτόν τον κόσμο σήμερα με συνειδητές επιλογές και πολιτική βούληση».

Jerry Brown, Rinaldo Brutoco και James Cusumano, Freedom From, Mid-East Oil, Edition of World Business Academy, 2007.

 

Η Φύση τσιγκουνεύτηκε τα ορυκτά καύσιμα και τα τοποθέτησε σε ελάχιστες μεριές του πλανήτη με αποτέλεσμα η ενέργεια που παράγεται από αυτά να ελέγχεται από λίγους και αυτοί οι λίγοι εκμεταλλεύτηκαν το προνόμιο σε βάρος της ίδιας της Φύσης, της υπόλοιπης ανθρωπότητας, σε βάρος του ανθρώπινου πολιτισμού και σε βάρος του ίδιου του πλανήτη. Λογικό ήταν αυτή η ανισοκατανομή των ορυκτών καυσίμων να προκαλέσει κοινωνικές, οικονομικές, περιφερειακές και εθνικές ανισότητες, που παίρνουν την μορφή συγκρούσεων μεταξύ των ισχυρών ενεργειακών παικτών, οι οποίες καταλήγουν σε παγκόσμιους, αλλά και σε δι’ αντιπροσώπων και ενδιάμεσων αχυρανθρώπων καταστροφικούς πολέμους για την εξασφάλιση της παγκόσμιας ηγεμονίας μεταξύ Ενωμένων Πολιτειών Αμερικής από την μια μεριά και Κίνας και Ρωσίας από την άλλη, με την Ευρώπη σε ρόλο αμερικάνικης ενδοχώρας.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022