"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά



Αθήνα, 03 Μαρτίου 2021

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας. Ξεκινούν οι ανακοινώσεις από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.

Β. ΚΙΚΙΛΙΑΣ: Ευχαριστώ. Κυρίες και κύριοι, θέλω να είμαι ξεκάθαρος και ειλικρινής απέναντί σας, όπως ήμουν από την αρχή της πανδημίας έως και σήμερα.

Στην Αττική η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι πια στο κόκκινο. Είναι στο βαθύ κόκκινο. Ως εκ τούτου, περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας της διαχείρισης της κρίσης, στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης.

Ενός σχεδίου που είχαμε εκπονήσει στο Υπουργείο Υγείας ως ακραίο σενάριο πέρσι τέτοια εποχή, ενός σχεδίου που εφαρμόσαμε εν μέρει στη μεγάλη πίεση του συστήματος στη Βόρεια Ελλάδα το Νοέμβριο και, δυστυχώς, θα εφαρμόσουμε σε πλήρη ανάπτυξη στην Αττική τώρα.

Σήμερα έχουμε αρνητικό ρεκόρ 2.702 κρουσμάτων στη χώρα μας για το 2021, εκ των οποίων στην Αττική τα 1.270. Στις ΜΕΘ μας έχουμε 431 συμπολίτες μας διασωληνωμένους και σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται στην Αττική 1.528 συμπολίτες μας.

Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία μας, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το Σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Στην πραγματικότητα πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες. Στις 12 Φεβρουαρίου, όταν είχαμε 229 κλίνες ΜΕΘ-COVID και 1.673 απλές κλίνες Covid στο λεκανοπέδιο.

Σε αυτές τις 19 ημέρες, απαιτήθηκε να προστεθούν 491 απλές κλίνες Covid, φτάνοντας τις 2.122 και 90 κλίνες ΜΕΘ-COVID φτάνοντας τις 319 – δηλαδή αυξήσαμε τη δυναμικότητά μας 40% – εκ των οποίων οι 289 είναι πλέον κατειλημμένες.

Από την 1η Ιανουαρίου έως και σήμερα, έχουμε συνολικά 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ-COVID συμπολιτών μας σε όλη την χώρα. Και δυστυχώς, πλέον παρατηρείται όλο και πιο συχνά το φαινόμενο να διασωληνώνονται πιο νέοι άνθρωποι, παρόλο που δεν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

Την ίδια στιγμή, παρατηρείται σημαντική αύξηση της βρετανικής μετάλλαξης του ιού στη χώρα μας που διασπείρεται ταχέως, μολύνοντας το γενικό πληθυσμό ανεξάρτητα από γεωγραφική περιοχή, φύλο ή ηλικιακή ομάδα.

Να σημειώσω εδώ για όσους επικαλούνται έωλα στοιχεία, ότι το Νοέμβριο του 2020 λαμβάνοντας υπόψη πιθανή επιδείνωση της πανδημίας αυξήσαμε τις ΜΕΘ-COVID της Αττικής από 168 σε 229.

Ανακοινώνω ότι σήμερα προστέθηκαν στο δυναμικό μας 7 ΜΕΘ-COVID στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και τις αμέσως επόμενες ημέρες προσθέτουμε 29 ακόμα ΜΕΘ-COVID στα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου: 12 ΜΕΘ-COVID στον Ευαγγελισμό, 10 ΜΕΘ-COVID στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας.

Άρα στην Αττική φτάνουμε από 168 ΜΕΘ-COVID το Νοέμβριο, σε 348 ΜΕΘ-COVID το Μάρτιο. Αυτό είναι 107% αύξηση των ΜΕΘ μας στην Αττική.

Για αυτό, λοιπόν, με δεδομένο ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να υπηρετεί όλους τους ασθενείς και όχι μόνο αυτούς που νοσούν από Covid, η αναδιάταξη δυνάμεων Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα είναι η εξής.

Το στρατιωτικό νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο Δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε non Covid Νοσοκομείο, υπό την επιστημονική και διοικητική διαχείριση της 1η Υγειονομικής Περιφέρειας. Θα ενσωματώσει Παθολογικές Κλινικές από τα Νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Ιπποκράτειο.

Τα παραπάνω Νοσοκομεία θα μετατρέψουν τις ανάλογες Παθολογικές Κλινικές τους σε Κλινικές περιστατικών Covid. Για το σκοπό αυτό, θα συνεπικουρήσουν το υπάρχουν ιατρικό προσωπικό ιδιώτες ιατροί, και ήδη λίστα με 16 παθολόγους και πνευμονολόγους από ιδιωτικές κλινικές είναι στην διάθεση του Υπουργείου Υγείας.

Το ιδιωτικό θεραπευτήριο Ερρίκος Ντυνάν παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό Νοσοκομείο non Covid περιστατικών. Τους ευχαριστούμε θερμά.

Το θεραπευτήριο διαθέτει 285 κλίνες παθολογικού και χειρουργικού τομέα και 24 ΜΕΘ. Θα λειτουργεί για τις αντίστοιχες ειδικότητες με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του.

Η λειτουργία του ως ιδιωτικού θεραπευτηρίου αναστέλλεται, με εξαίρεση τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Ογκολογική Κλινική και τα τακτικά ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο Ερρίκος Ντυνάν θα παραμείνουν μέχρι να λάβουν εξιτήριο.

Το Ερρίκος Ντυνάν ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του Ε.Σ.Υ., αντικαθιστώντας το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο.

Το νοσοκομείο Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε Νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών, με δυναμικότητα 301 κλινών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, τα χειρουργεία, οι αίθουσες ανάνηψης του Σισμανογλείου μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ-COVID.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εφεξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νοτίου Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε ότι στον ευαίσθητο τομέα της καρδιοχειρουργικής, κανείς συμπολίτης μας δεν θα μείνει αβοήθητος.

Τα δυο Νοσοκομεία του Δυτικού και Νότιου Τομέα της Αττικής, Θριάσιο και Ασκληπιείο, τις ημέρες εφημερίας τους θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

Ο ιδιωτικός τομέας έχει ήδη διαθέσει 120 κλίνες ΜΕΘ για non Covid περιστατικά στην Αττική στη δύναμή μας, προκειμένου να τα αξιοποιήσουμε και τα έχουμε αξιοποιήσει ήδη.

Η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα κρίνεται κομβικής σημασίας στην παρούσα φάση και το Υπουργείο Υγείας σκοπεύει να πάρει κάθε σχετική αναγκαία απόφαση για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Θέλω για μία ακόμη φορά, κάτω από τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, να παρακαλέσω όλους σας να προσέχετε, να τηρείτε τα μέτρα προστασίας και να μη χαλαρώνετε, καθώς βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο αυτής της επιδημίας.

Κυρίες και κύριοι, το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν την αυγή. Αύριο θα ξεπεράσουμε το 1 εκατομμύριο εμβολιασμούς. Μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε το 1.700.000 εμβολιασμούς.

Η επιχείρηση ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ προχωρά ομαλά. Οι πολίτες εξυπηρετούνται με ασφάλεια και σεβασμό, σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα υγειονομική διαδικασία.

Τα εμβόλια ήδη χτίζουν σταδιακά τείχος ανοσίας για τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο. Η ελπίδα είναι εδώ και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα.

Βάσει των τελευταίων επιστημονικών δεδομένων, αναμένεται σύντομα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών να εισηγηθεί τη διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca και για τις ηλικίες 65 και άνω στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο αναμένουμε αυξημένες παραδόσεις εμβολίων. Στη σημερινή αλληλογραφία, η εταιρεία Pfizer μάς επιβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις της μόνο για το μήνα Απρίλιο θα ξεπεράσουν το 1 εκατομμύριο.

Για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα δεν θα σωθεί με μεγάλα λόγια, αλλά με μικρές και μεγάλες πράξεις.

Ελάτε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Και να το κάνουμε όλοι μαζί.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας. Το λόγο έχει ο κύριος Χαρδαλιάς.

Ν. ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ: Καλησπέρα σας. Έχουμε συμπληρώσει ένα χρόνο αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση. Από αυτές που γνωρίζει η ανθρωπότητα μια φορά σε πολλές δεκαετίες.

Στη διάρκεια αυτής της κρίσης που η χώρα μας έγινε θετικό παράδειγμα για πολλούς παγκόσμια, αναπτύξαμε ένα σχέδιο δυναμικό, το οποίο εξελισσόταν παράλληλα με την πανδημία, ώστε σε κάθε φάση και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, να επιλέγεται εκείνο το μείγμα μέτρων που προστατεύει τη Δημόσια Υγεία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ένας χρόνος με διαρκή μέτρα, με πολλές ανηφόρες, πολλές στροφές, διαρκή σκαμπανεβάσματα, είναι αυτονόητο ότι έχει σίγουρα επιφέρει και κούραση. Το «άντε να τελειώνουμε με όλα αυτά», άλλωστε, ακούγεται διαρκώς γύρω μας.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο Μάρτιο όμως, τώρα βλέπουμε ότι όλο αυτό έχει ένα τέλος, με τα εμβόλια. Βλέπουμε το τέλος, αλλά δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό. Το δείχνουν τα περιστατικά που όλοι ξέρουμε πια, το δείχνει η κατάσταση στα Νοσοκομεία όπως την περιέγραψε προηγουμένως ο Υπουργός.

Οι μεταλλάξεις επιταχύνουν περαιτέρω τη μετάδοση του ιού, μεγεθύνοντας τον αντίκτυπο ακόμα και της μικρότερης παράλειψης. Σε όλο τον κόσμο, ένας αριθμός νέων μεταλλαγμένων στελεχών έχουν πλέον δείξει ότι μεταδίδεται πιο γρήγορα από τα περισσότερα στελέχη του κορονοϊού που κυκλοφορούσαν μέχρι το Νοέμβριο.

Για παράδειγμα, η αύξηση στη μετάλλαξη από το στέλεχος Β1.1.7, που έχει γίνει γνωστό ως στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει υπολογιστεί σε περίπου 15%-20% σε σύγκριση με τα προηγούμενα στελέχη.

Και αυτό έχει ως συνέπεια τα πιο ήπια μέτρα που έριχναν το Rt στο 0,9 και συνεπώς περιόριζαν την επιδημία, να μην είναι εξίσου αποτελεσματικά. Με απλά λόγια, με τα ίδια μέτρα, αντί για Rt 0,9 έχουμε 1,1 και αντί για βραδεία συρρίκνωση έχουμε βραδεία επιβάρυνση. Τα μεταλλαγμένα στελέχη φαίνεται ότι έχουν επικρατήσει στην Ελλάδα σε μεγάλο ποσοστό.

Σύμφωνα με τους αναλυτές λοιμωξιολόγους μας και με βάση τα επιστημονικά στοιχεία που διαρκώς επικαιροποιούνται, είναι πολύ πιθανόν να συμμετέχουν στην εικόνα της επιβάρυνσης που βλέπουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, όπως έγινε σε αρκετά μεγαλύτερη κλίμακα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί, ταυτοποιηθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου 1.756 πολίτες με διάφορες μεταλλάξεις, εκ των οποίων 1.667 αφορούν στην βρετανική μετάλλαξη σε 34 Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και 48 στη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής σε 3 Περιφερειακές Ενότητες, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να είναι εγχώρια και να μην δείχνουν να συνδέονται με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περιοχές με πρόσφατη σημαντική αύξηση της επίπτωσης των κρουσμάτων COVID-19, συνοδεύονται και από αυξημένη επιμόλυνση στελεχών με τη μετάλλαξη, όπως είναι για παράδειγμα η Κρήτη με τη βρετανική μετάλλαξη, αλλά και η περιοχή του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη με τη μετάλλαξη της Νοτίου Αφρικής.

Το γεγονός ότι τα μεταλλαγμένα στελέχη δημιουργούν μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση σημαίνει ότι τα μέτρα πρέπει να καλύπτουν περισσότερες κοινωνικές δραστηριότητες, αλλά και η προσήλωση σε αυτά απαιτείται να είναι πιο αυστηρή, πιο σταθερή.

Οι μεταλλάξεις απαιτούν προφυλάξεις. Οι πρώτες έχουν αποδεδειγμένα αρνητικές συνέπειες, ενώ οι τελευταίες έχουν αποδεδειγμένα θετικά αποτελέσματα. Ακόμα μία μικρή προσπάθεια, λοιπόν, θα φέρει μία μεγάλη νίκη.

Προκειμένου, λοιπόν, να περιοριστεί η διασπορά του ιού, από αύριο το πρωί στις 06:00 και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 06:00 το πρωί, το πλαίσιο των μέτρων κατά την πανδημίας αναπροσαρμόζεται ως εξής.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στους έξι λόγους κατ’ εξαίρεση μετακίνησης, από αύριο ισχύουν σε όλη την χώρα οι εξής διαφοροποιήσεις για τα sms 2 και 6.

Στο sms 2, που αφορά σε μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών. Εφιστούμε την προσοχή ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.

Ως προς το sms 6, τώρα, που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο.

Δεν θα μπορεί, δηλαδή, κανείς σε όλη την χώρα να στείλει κωδικό 6 και να πάρει το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα του, προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί ή να βγάλει βόλτα το κατοικίδιο.

Επίσης, στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα από αύριο εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.

Σχετικά τώρα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας, αυτός διαμορφώνεται ως εξής.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, κατατάσσεται η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και οι ακόλουθες Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Αρκαδίας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Λευκάδας (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδας, Αργολίδας, Κορινθίας, Θεσπρωτίας, Άρτας, Σάμου, Βοιωτίας, Χίου, Αιτωλοακαρνανίας, Ρόδου, Ηρακλείου και Ευβοίας (εκτός από την Σκύρο). Επίσης, στο συγκεκριμένο επίπεδο κατατάσσεται και ο Δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι υπόλοιπες περιοχές σε όλη την χώρα κατατάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, κόκκινο. Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως την Τρίτη 16 Μαρτίου στις 6 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, όπου τα μέτρα θα ξεκινήσουν από το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαχείριση των συνεπειών του σεισμού που έπληξε σήμερα την περιοχή.

Όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας, υπενθυμίζουμε ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, πλέον αναπροσαρμόζεται και θα είναι από τις 7 το απόγευμα, αντί στις 6 το απόγευμα, ως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, όπου λόγω μητροπολιτικότητας η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, διαμορφώνεται από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Επίσης, σχετικά με τον αθλητισμό σημειώνεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, ισχύουν πλέον τα εξής:

Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, πρώτον των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League 1 και Super League 2), στα πρωταθλήματα της Α΄ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball League) και της Α΄ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyball League ανδρών) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση, η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.

Επιτρέπεται, επίσης, η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού κατόπιν εισήγησης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, για την κάλυψη των αναγκών προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες του έτους 2021

Υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται η παραμονή πολιτών σε χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρίνες, πάρκα και άλση.

Επίσης, στις περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, σημειώνεται ότι επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό, χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως 9 ατόμων. Σημειώνεται ότι αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαπτίσεων, αλλά και μνημοσύνων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, στο κόκκινο, είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία των Λυκείων, ενώ στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, είναι σε αναστολή η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και βαθμίδων εκπαίδευσης, εξαιρουμένης της ειδικής αγωγής.

Κατά τα άλλα, τα μέτρα ισχύουν ως είχαν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα Covid19.gov.gr.

Στόχος των παραπάνω μέτρων είναι ο περιορισμός της κινητικότητας, νομίζω αυτό είναι πασιφανές, είναι εύλογο, που αποτελεί βασικό παράγοντα εξάπλωσης της πανδημίας και για αυτό οι έλεγχοι θα είναι αυξημένοι και στις γειτονιές.

Παράλληλα, πρέπει να τονίσουμε ότι ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους στους χώρους εργασίας, οι οποίοι μαζί με τις συνάξεις στα σπίτια αποτελούν τις βασικές αιτίες εξάπλωσης της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η τήρηση, όμως, των μέτρων δεν είναι υπόθεση μόνο ή κυρίως των ελεγκτικών μηχανισμών. Καταλαβαίνουμε την κούραση και τη νέα δύσκολη καθημερινότητα που έχουμε χτίσει. Τους περιορισμούς που μας στερούν συγγενείς, φίλους, αγαπημένες συνήθειες. Τις οικονομικές επιπτώσεις για τους επαγγελματίες.

Τα δεδομένα απαιτούν όμως εγρήγορση και προσοχή. Όσο και αν έχουμε κουραστεί, είναι απαραίτητο να αποφύγουμε κάθε άσκοπη μετακίνηση και, φυσικά, κάθε κατάχρηση της δυνατότητας αυτής.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία αλλά και στην τελική αναμέτρηση με την Covid. Πρέπει να φανούμε ευέλικτοι στα μέτρα που αποφασίζουμε, αλλά άκαμπτοι στην τήρησή τους από όλους. Μόνο έτσι θα πετύχουμε.

Για αυτό και για τις επόμενες εβδομάδες υιοθετούμε το σκεπτικό, τη λογική του προηγούμενου Μαρτίου. Μένουμε σπίτια μας, μένουμε στη γειτονιά μας. Και όταν πρέπει να μετακινηθούμε, μετακινούμαστε στη μικρότερη δυνατή απόσταση, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού από γειτονιά σε γειτονιά, από Δήμο σε Δήμο και για να τελειώνουμε οριστικά με την πανδημία.

Ιδιαίτερα αύριο, που είναι Τσικνοπέμπτη, ας μην προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπο να πάμε σε φίλους και γνωστούς. Ας περάσουμε την ημέρα αυτή στο σπίτι μας, με την οικογένειά μας.

Γιατί κάθε προσπάθεια να παρακάμψουμε τα μέτρα, οδηγεί σε παράτασή τους. Κάθε δική μας περιττή μετακίνηση, σημαίνει αυτόματα και διακίνηση του ιού προς πολλούς άλλους. Για αυτό και ένας μικρός περιορισμός σήμερα, μας φέρνει πιο κοντά στον προορισμό του αύριο.

Βλέπουμε, δυστυχώς επίσης, και θέλω να το τονίσω, σε εποχές lockdown να γίνονται διαδηλώσεις που δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν σταματήσει και οι κάθε είδους εκδηλώσεις.

Προφανώς ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι. Αλλά οι οργανωτές διαδηλώσεων σε καιρό πανδημίας, και πρέπει να τονιστεί αυτό, αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη, όχι μόνο απέναντι στους διαδηλωτές που θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τους γύρω τους, την οικογένειά τους, αλλά και απέναντι στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Απέναντι στα εκατομμύρια πολιτών που τηρούν τα μέτρα, προστατεύοντας τους ίδιους και τους γύρω τους.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, τον Μάρτιο βρεθήκαμε αντιμέτωποι με έναν ιό που δεν γνωρίζαμε. Τότε ήμασταν στην αρχή αυτής της περιπέτειας. Τώρα είμαστε κοντά στο τέλος. Χάρη στα εμβόλια, όπως τόνισε και ο Υπουργός, η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει. Γιατί πλέον γνωρίζουμε ότι τα εμβόλια – που όλοι με ανυπομονησία περιμέναμε – λειτουργούν.

Και αφού μας παρέχεται η δυνατότητα, πλέον είναι θέμα ατομικής υπευθυνότητας να προστατεύσουμε εμάς και τους γύρω μας, κάνοντας το εμβόλιο. Γιατί όταν εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, θα μπορέσουμε πλέον να επιστρέψουμε με ασφάλεια στην καθημερινότητά μας, στις αγαπημένες μας συνήθεις και να αγκαλιάσουμε ξανά χωρίς φόβο τους δικούς μας ανθρώπους.

Σας ευχαριστώ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Επόμενη προγραμματισμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, την Παρασκευή 5 Μαρτίου. Καλό βράδυ σε όλους.

Τα ετήσια σχέδια δράσης των Υπουργείων..






Τα ετήσια σχέδια δράσης των Υπουργείων εγκρίνονται κάθε Δεκέμβριο από το Υπουργικό Συμβούλιο, συναποτελούν και διαμορφώνουν το Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής.


Κάθε σχέδιο δράσης περιλαμβάνει με ομοιόμορφο και ευσύνοπτο τρόπο τους στόχους ενός Υπουργείου για το 2021 καθώς και τη σύνδεση τους με τις στρατηγικές επιλογές της Κυβέρνησης. Οι στόχοι αυτοί εξειδικεύονται περαιτέρω σε δράσεις, τους βασικούς άξονες πολιτικής για κάθε στόχο. Η περιγραφή κάθε δράσης περιλαμβάνει επιπλέον τα βασικά μετρήσιμα προσδοκώμενα αποτελέσματα καθώς και τα κύρια έργα, δηλαδή τις πρωτοβουλίες εκείνες δια των οποίων σκοπείται η υλοποίηση τους.

Ακολουθούν αναλυτικά τα σχέδια δράσης των Υπουργείων:

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Υπουργείο Υγείας

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Τομέας Αθλητισμού)

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργείο Εσωτερικών

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Υπουργείο Τουρισμού

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΖΩΪΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ






Με την παρουσίαση στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο του σχεδίου νόμου για την ευζωία των ζώων συντροφιάς, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, μία ακόμη προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη γίνεται πράξη: «Κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο».

Το εν λόγω νομοσχέδιο αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, τοπικής αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων ζώων. Έτσι, δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, για πρώτη φορά, εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.

Συγχρόνως, στο νέο θεσμικό πλαίσιο περιλαμβάνονται πλέον ρητά οι πέντε διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων. Δηλαδή, η ελευθερία από την πείνα και τη δίψα, η ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση, η ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια, η ελευθερία από τον φόβο και την αγωνία, καθώς και η ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο αυτό θεσπίζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων σε επίπεδο Δήμων, καθώς και ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων, ώστε η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς να μη μείνει κενό γράμμα.

Παράλληλα, διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης ζώων, εισάγονται πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις, ενώ αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις.

Τέλος, προβλέπονται εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές δράσεις για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και ενημέρωσης όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Αναλυτικά, οι 10 άξονες γύρω από τους οποίους αρθρώνεται το νομοσχέδιο αυτό είναι:
Οι “Πέντε Ελευθερίες των Ζώων”: Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στον νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων.
Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, για πρώτη φορά, σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.
Ηλεκτρονικό βιβλιάριο & ψηφιακό ιατρικό ιστορικό του ζώου: Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας μέσω του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
Αναπαραγωγή με κανόνες: Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τον ανώτατο αριθμό γεννών ανά ζώο, την άδεια για αναπαραγωγή, κ.α.
Διεύρυνση της έννοιας της κακοποίησης ζώου: Διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης, εισάγονται πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις και αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις.
Πρόγραμμα «Άργος» – πόροι & υποχρεώσεις Δήμων: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων από κάθε Δήμο. Παράλληλα, εξασφαλίζουμε τους αναγκαίους πόρους και τις διαδικασίες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
Στήριξη και κίνητρα στους πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς: Θέσπιση κινήτρων από τους Δήμους, ώστε οι πολίτες – ιδιοκτήτες ζώων να φροντίζουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους.
Πλαίσιο Εποπτείας: Θεσπίζεται ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων.
Βελτίωση της Εκπαίδευσης & Ενημέρωσης για την προστασία των ζώων συντροφιάς: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές δράσεις σε τοπικές και εκπαιδευτικές κοινότητες.
Εθνική Γραμμή Καταγγελιών: Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής και 5ψήφιου αριθμού καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων και κάθε παράβαση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα






Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου και Ανατολικής Σάμου3 Μαρτίου 2021



Ενημερωτικό σημείωμα για τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο ψηφιακό συνέδριο «Innovative Greeks» που συνδιοργανώνουν ο ΣΕΒ...
3 Μαρτίου 2021
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε το βράδυ της Τρίτης σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, με αντικείμενο τον ρόλο της καινοτομίας στην ανάπτυξη μετά την πανδημία, σ...


Ενημερωτικό σημείωμα για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νοσοκομείο «Σωτηρία»
2 Μαρτίου 2021
Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Σωτηρία» επισκέφθηκε νωρίς το απόγευμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν νύχτα και μέρα τον αγώνα, δίπλα στους ασθενείς...


Ενημερωτικό σημείωμα για τη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης
2 Μαρτίου 2021
Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Στη διάρκεια της σύσκεψης: -Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα ...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ:Αναβαθμίζει τις δεξιότητες 6000 εργαζομένων ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΩΣ!!

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο Τύπου

 

 

 




 

02/03/2021      


Υπεγράφη σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής η χρηματοδότηση ύψους 8 εκ. ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, παρουσία των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Αττικής και δικαιούχων του Προγράμματος

Γ. Πατούλης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους θεσμικούς φορείς του επιχειρείν για να στηρίξουμε ενεργά τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση, με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας»

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε σήμερα την έγκριση χρηματοδότησης ύψους 8 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020, για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, παρουσία των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Αττικής.

Η Δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Περιφέρειας για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής, με άξονα τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των εργαζομένων στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο και έχει ως δικαιούχους τα 6 επιμελητήρια της Περιφέρειας Αττικής. 

Στην τελετή υπογραφής παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Π. Ραβάνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης, ο Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Ι. Βουτσινάς, ο Γ. Γραμματέας του ΕΕΑ Δ. Γαβαλάκης, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών Ν. Βασιλείου, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ Αττικής Ν. Παπαγεωργίου, καθώς και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Τα ποσά που θα λάβουν τα 6 Επιμελητήρια ως δικαιούχοι

Ειδικότερα πρόκειται για 6 αποφάσεις χρηματοδότησης(1 για κάθε Επιμελητήριο) προκειμένου τα Επιμελητήρια να προχωρήσουν στην κατάρτιση των εργαζομένων που απασχολούνται σε επιχειρήσεις-μέλη τους.

Η χρηματοδότηση των 8 εκ. ευρώ επιμερίζεται στα 6 Επιμελητήρια ως εξής:

·         2 εκ. ευρώ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

·         2 εκ. ευρώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

·         1 εκ. ευρώ στο  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

·         1 εκ. ευρώ στο  Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς

·          1 εκ. ευρώ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών

·          1 εκ. ευρώ στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο επιχειρηματικό τοπίο εξαιτίας της πανδημίας αλλά και στις ανάγκες που έχουν προκύψει για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, στη βάση της εγκεκριμένης στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Αττικής.

«Το επιχειρείν βιώνει ίσως τις κρισιμότερες στιγμές από ποτέ και είναι καθήκον μας να το στηρίξουμε προκειμένου να ορθοποδήσει κυρίως στη μετά-covid εποχή» τόνισε ο κ. Πατούλης και υπογράμμισε πως οι σημερινές υπογραφές που δίνουν το πράσινο φως για την υλοποίηση της Δράσης είναι μόνο η αρχή μίας συστηματικής προσπάθειας για τη στήριξη και ανακούφιση του επιχειρηματικού κόσμου της Αττικής.

Με όρους απόλυτης διαφάνειας και αντικειμενικότητας, διαθέτουμε ένα ικανό ποσό που θα καλύψει βασικές ανάγκες των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, που δοκιμάζονται αυτή την περίοδο» συνέχισε λέγοντας ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και σ΄αυτό το πλαίσιο, στο επίκεντρο των πολιτικών μας είναι η ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, που αποτελούν βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας».

Ο κ. Πατούλης σημείωσε πως η σύμπραξη της Περιφέρειας με θεσμικούς φορείς του επιχειρείν εκπέμπει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας. «Ενωμένοι και συντεταγμένα θα εργαστούμε για την επόμενη μέρα της υγειονομικής κρίσης και ένα καλύτερο μέλλον» τόνισε.

Κατά τη συζήτηση οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη διαχρονική στήριξη του και του διαμήνυσαν ότι θα είναι αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής. Στη συνέχεια και αφού περιέγραψαν τις λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πλειονότητα τους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίοι βλέπουν τους τζίρους τους να πέφτουν στο ναδίρ, υπογράμμισαν την ανάγκη να συντηρηθεί ο παραγωγικός ιστός της χώρας ιδιαίτερα στην μετά-covid εποχή αλλά και να στηριχθεί η βιωσιμότητα κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Τηλ.: 213-2063501, 504, 807, 210-6993404 Fax: 213-2063513 Ε-mail: pressoffice@patt.gov.gr


https://twitter.com/mgvavour/status/1367043702313598976?s=20


https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10224035444054576?__cft__[0]=AZUFPNCNlpDtFlQJRHOwuYPC6z-S_PhbyadqOSzOLxxyjyoOUe59_dWPRk-Gtr2YNJh5L-p1isux4fj4S4_DXDfBmMfNeWw_ezpHDDbdpUwArA&__tn__=%2CO%2CP-R

"ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ":συντονισμένες,στοχευμένες,αποτελεσματικές δράσεις μιας εξαιρετικά επιτυχημένης Περιφέρειας της Χώρας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Γραφείο Τύπου

                                                           

3/03/2021 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η σύμβαση για την έναρξη έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε πάνω από 600 σημεία στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας , προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Με στοχευμένες παρεμβάσεις επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε  όλο το εύρος της Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών» 

Το «πράσινο» φως για την έναρξη υλοποίησης έργων βελτίωσης της οδικής ασφάλειας σε δεκάδες σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας, έδωσε ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος υπέγραψε τη σχετική σύμβαση.

Το συγκεκριμένο έργο προβλέπει στοχευμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 600 σημεία του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής,  στα οποία διαπιστωμένα κατόπιν αυτοψιών των υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας αλλά και σχετικών αναφορών πολιτών και αστυνομικών αρχών παρουσιάζεται υψηλή επικινδυνότητα. 

Ειδικότερα έχουν εκπονηθεί σχετικές μελέτες με τις οποίες στοχευμένα θα αρθεί η επικινδυνότητα με κάθε πρόσφορο μέσο, όπως για παράδειγμα μέσω της τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας,  διαγραμμίσεων, σήμανσης, αλλαγής κλίσεων, νέων ασφαλτοστρώσεων.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά: 

« Προτεραιότητά μας είναι ένα ασφαλέστερο οδικό δίκτυο με λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους και  άνετες όπως και ταχείες μετακινήσεις για όλους τους πολίτες της Αττικής. Σ’ αυτό το πλαίσιομε στοχευμένες παρεμβάσεις επενδύουμε στον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου σε όλο το εύρος της Αττικής, με στόχο την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
pressoffice@patt.gov.gr


https://twitter.com/mgvavour/status/1367038799809818624?s=20

https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10224035397333408?__cft__[0]=AZXth6reHpz35YHTz_jEHy9kQIKUaWYAoLfAv50qxChtHB3ekXREnhxLt5qiCOz4rOo6WBjjai5RyGq2uzt4mdEEdprby3Nl3YL_XOrOV3XNIdSYj9Dtv7ieHSoKArbKgnk&__tn__=%2CO%2CP-R

AHEPA Kicks-off Greece's Bicentennial Celebration by Paying Homage to American Philhellene

 

American Hellenic Educational Progressive Association
 March 2, 2021

AHEPA Kicks-off Greece's Bicentennial Celebration by
Paying Homage to American Philhellene
First-ever Dr. Samuel Gridley Howe Weekend is a Success
AHEPA started the celebration of Greece's Bicentennial in earnest over the weekend with a tribute to American philhellene, Dr. Samuel Gridley Howe.

By now many know of the crucial role of Dr. Howe in the American assistance to the Greek War of Independence. It bears repeating. Dr. Howe, who hailed from Boston, was a Harvard-educated physician, who became Surgeon General of the Greek forces. His work in raising monies for the heroic Greeks, tending to the masses, and providing eyewitness accounts published throughout the world of the time helped inspire other philhellenes to assist the cause.
AHEPA first went to Brown University, the site of the flagpole and base dedicated to Dr. Samuel Gridley Howe.

Supreme President George G. Horiates placed a wreath at the base of the monument, not only honoring the great philhellene, but also honoring AHEPA. The monument was dedicated during the 13th AHEPA Supreme Convention in Providence, Rhode Island in 1935. Newspaper accounts indicate over 3,000 attendees were present at that time. Although this past weekend’s events were socially distanced because of the pandemic, the Supreme President recited many of Dr. Howe’s accounts that were published in the American press of the 1820s.
Next was a commemoration with the AHEPA Bay District lodge, saluting and memorializing Dr. Samuel Gridley Howe at his graveside in Boston. Supreme President Horiates also used the opportunity to read an impactful letter written by Dr. Howe and published in a Boston newspaper. Supreme Governor Jack Isaac also attended the tribute.

Following the AHEPA kickoff weekend, we thought it appropriate to document further the heroic Greek struggles as well as the American assistance to the cause.  We reprint the following account written by Dr. Gridley Howe (please see below). It first appeared in American newspapers on August 29, 1826.

THE GREEKS

The annexed letter by Dr. Howe was received by a late arrival. Though it gives no late or encouraging information, it will be read with some interest by the friends of Greece.


Napoli April 30, 1826

 Dear Sir— I write you with an almost breaking heart. Missolonghi has fallen! Her brave warriors have thrown themselves in desperation upon the bayonets of their enemies— her women and children have perished in the flames of their own dwellings, kindled by their own hands, and their scorched and mangled carcasses lie a damning proof of the selfish indifference of Christian world. Christian do I say? Alas! I fear Christianity has fled from the world. You send missionaries to the east and to the west and from pole to pole, millions are annually paid … of over endowed institutions, while the poor Greeks are left to worse than slavery and death. For ten months have the eyes of Christian Europe been turning upon Missolonghi; they have seen her inhabitants struggling at enormous odds against the Horrors of war and famine; her men worn out, bleeding and dying; her women gnawing the bones of dead horses and mules; her walls surrounded … yelling for the blood of her warriors, and to glut their hellish lusts upon her women and children. All this they have seen and not raised a finger for her defence, and at last they have seen the catastrophe. You may talk to me of national policy and the necessity of neutrality but l say a curse upon such policy… it is contrary to Christianity and humanity; it is a disgrace to our age, that two millions of Christians should be left to the Sabre and yoke of the Turk— Pardon me, Perhaps my language is too strong— but when I think of Missolonghi, when I think of the protracted sufferings of her inhabitants, many of whom I Knew, I cannot restrain my feelings……………………….. Greece is in imminent danger but I do not yet despair; if she falls be assured it will not be without a struggle, I shall have an opportunity of writing you again in a few days and then can give you a more correct opinion on the probability or improbability of her success.

 Till then adieu

S.G. Howe
AHEPA will continue providing these timely remembrances and stories that need to be told, commemorating the brave Greeks and their friends that fought for freedom 200 years ago. 

Sarantaporo.gr και Homo Digitalis καλεσμένοι σε ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ

 

Sarantaporo.gr Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Sarantaporo.gr και Homo Digitalis καλεσμένοι σε ραδιοφωνική εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος της ΕΡΤ

Πότε: Παρασκευή 26/02/2021, Ώρα 19:00 - 20:00
Πού: Ελληνική Ραδιοφωνία, Πρώτο Πρόγραμμα, Ραδιοφωνική εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο»
Συχνότητα: 91,6FM - 105,8FM
Ακούστε την εκπομπή μαγνητοσκοπημένη: https://www.mixcloud.com/koinoniapoliton/ασκώ-τα-δικαιώματά-μου-26022021-part-a/
Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 19:00-20:00, ο Βασίλης Χρυσός από το Aσύρματο Kοινοτικό Δίκτυο Sarantaporo.gr και ο Στέφανος Βιτωράτος από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Homo Digitalis είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στην ραδιοφωνική εκπομπή του Περικλή Βασιλόπουλου «Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου, στην Ευρώπη του αύριο», του Πρώτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας την μεταξύ τους συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της πρόσβασης των πολιτών στο διαδίκτυο, με την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων πολιτών.

Η ΑΜΚΕ Sarantaporo.gr οικοδομεί μια σύγχρονη ασύρματη τηλεπικοινωνιακή υποδομή, ένα ευρυζωνικό δίκτυο πολιτών κοινωφελούς χαρακτήρα, το ασύρματο κοινοτικό δίκτυο Sarantaporo.gr, το οποίο σήμερα εξυπηρετεί 11 χωριά της ευρύτερης περιοχής του Σαρανταπόρου Ελασσόνας και περίπου 3.500 κατοίκους. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το πρώτο βραβείο στα European Broadband Awards 2019, τον κορυφαίο θεσμό ανάδειξης και βράβευσης σημαντικών πρωτοβουλιών ανάπτυξης της ευρυζωνικότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Homo Digitalis είναι η πρώτη Μη Κυβερνητική Οργάνωση στην Ελλάδα με αντικείμενο την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ψηφιακή εποχή, με πλήθος πρωτοβουλιών και δράσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πρόσφατη θεσμική παρέμβαση όσον αφορά την ανάπτυξη ευρυζωνικών δικτύων πολιτών οι προτάσεις που κατατέθηκαν στα πλαίσια της διαβούλευσης για το νέο Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, όπου προτάθηκαν συγκεκριμένα μέτρα που μπορεί να λάβει η Πολιτεία, ώστε να στηρίξει σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς και σε επίπεδο ευαισθητοποίησης των πολιτών, τα κοινοτικά δίκτυα ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα, κυρίως σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας που δεν έχουν εναλλακτικό τρόπο πρόσβασης. Αυτή είναι άλλωστε μια κατεύθυνση που προτείνει και η πιο πρόσφατη ειδική έκθεση της ΕΕ για την ευρυζωνικότητα.
 
Ακούστε την εκπομπή μαγνητοσκοπημένη


Η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι ανθρώπινο δικαίωμα

Θεωρούμε ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων, το οποίο πρέπει να διασφαλίζεται αξιοποιώντας υπάρχουσες δημόσιες υποδομές και πόρους, προκειμένου να προσφέρεται ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην ψηφιακή εποχή. Εν μέσω της πρόσφατης κρίσης του κορονοϊού η ψηφιακή απομόνωση γίνεται ακόμη πιο δυσβάσταχτη, λόγω των αυξημένων αναγκών για τηλεκπαίδευση, τηλεργασία και online πρόσβαση στην πληροφορία και τις κρατικές online υπηρεσίες από τους πολίτες.

Γι’ αυτο, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τους κατοίκους των χωριών και φορείς της περιοχής δίνουμε τη μάχη, ώστε να εξασφαλίσουμε στοιχειώδη πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους τους κατοίκους των απομονωμένων χωριών, καθώς και σε επαγγελματίες της περιοχής, στους οποίους δεν υπάρχει εναλλακτική δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ από κάποιον εμπορικό πάροχο.


Τα κοινοτικά δίκτυα πολιτών γεφυρώνουν το ψηφιακό χάσμα

Στην εποχή του κατ’ οίκον περιορισμού που βιώνουμε εν μέσω της πανδημίας κανένας πολίτης δεν επιτρέπεται να μένει αποκλεισμένος στη σκιά της ψηφιακής απομόνωσης. Τα κοινοτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο, όπως το ασύρματο κοινοτικό δίκτυο Sarantaporo.gr, προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να γεφυρώσουν το ψηφιακό χάσμα χτίζοντας τις δικές τους τηλεπικοινωνιακές υποδομές ως κοινό αγαθό.


Σχετικά με το Sarantaporo.gr

Το Sarantaporo.gr Αστική Μη Κερδοκοπική Εταιρεία είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό την ανάπτυξη ασύρματου ευρυζωνικού δικτύου κοινωφελούς χαρακτήρα, την προαγωγή των ψηφιακών δεξιοτήτων και τον διαμοιρασμό της γνώσης και της προσπάθειας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Ως νομικό πρόσωπο συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά ως ομάδα δραστηριοποιείται εθελοντικά από το 2010 στην ευρύτερη περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας, οικοδομώντας ένα κοινοτικό ασύρματο δίκτυο που συνδέει 11 χωριά της περιοχής, παρέχοντας ταυτόχρονα ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους, τους φορείς και τους επισκέπτες της περιοχής.

Το 2019 το ασύρματο κοινοτικό δίκτυο Sarantaporo.gr διακρίθηκε με το 1ο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ευρυζωνικότητας European Broadband Awards.


Θέλετε να βοηθήσετε;

Αν επιθυμείτε να στηρίξετε τη δουλειά μας μπορείτε να μας ενισχύσετε με μια χρηματική δωρεά ή προσφέροντας εξοπλισμό και εθελοντική εργασία στην ομάδα μας. Οι ανάγκες μας σε εξοπλισμό την τρέχουσα περίοδο αφορούν σε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό (routers, APs, servers) και υπολογιστές ή smartphone σε λειτουργική κατάσταση για τους μαθητές της περιοχής μας.

Δείτε εδώ πως μπορείτε να κάνετε μια χρηματική δωρεά στον οργανισμό μας μέσω κατάθεσης σε τράπεζα ή μέσω PayPal. Για προσφορές εξοπλισμού, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το info@sarantaporo.gr.


Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

Υπεύθυνος Επικοινωνίας:

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022