"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Συνάντηση των Γεωπόνων Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως & τον Υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη




Βερανζέρου 15, Αθήνα
Τηλ 2130 410991
info@pepteg.gr
www.pepteg.gr



Συνάντηση των Γεωπόνων Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως & τον Υφυπουργό Βασίλη Διγαλάκη
Ιούνιος 6, 2020



Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 05/06/20 μεταξύ του Προεδρείου των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε.. της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. με επικεφαλή τον πρόεδρο κ. Βασίλη Κρανιά , τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Καρύδη και τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπάζογλου και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως, αλλά και με τον Υφυπουργό και αρμόδιο για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλη Διγαλάκη για ζητήματα που αφορούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης .



Έγινε μια επικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν κυρίως την αντιστοίχιση των πτυχίων των αποφοίτων και τα επαγγελματικά δικαιώματα για κάποια γεωπονικά τμήματα των Τ.Ε.Ι. τα οποία εκκρεμούν και πρέπει άμεσα να εκδοθούν.




Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. ο επιστημονικός και επαγγελματικός φορέας των Γεωπόνων Τ.Ε. θα συνεχίσει να προασπίζει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Γεωπόνων - Γεωτεχνικών και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προς την ανάδειξη αλλά και την οριστική επίλυση τους.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.

https://www.pepteg.gr/index.php/2014-06-14-17-22-34/item/2257-synantisi-ton-geoponon-t-e-tis-p-e-p-t-e-g-me-tin-ypourgo-paideias-niki-kerameos-yfypourgo-vasili-digalaki

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αχαρνών, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλης, συμμετείχε στην τηλεημερίδα με θέμα: "2020 Έτος ανακύκλωσης για την Αττική, διαχείριση βιοαποβλήτων - Η επόμενη μέρα.". Τον Δήμο Αχαρνών εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Βρεττός, ενώ στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος και ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Χατζηδάκης.
Η τηλεημερίδα εστίασε:
  • Στο ρόλο της διαχείρισης των βιοαποβλήτων στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, τις υποχρεώσεις των δήμων αλλά και τις δυνατότητες που ανοίγονται.
  • Στην πρόοδο του προγράμματος διανομής ειδικών απορριμματοφόρων και καφέ κάδων βιοαποβλήτων.
  • Στα επόμενα βήματα για τη δημιουργία δικτύου ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων.
  • Στις εν εξελίξει ενέργειες για παραγωγή πιστοποιημένου εδαφοβελτιωτικού από την κομποστοποίηση βιοαποβλήτων.
  • Στα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη που αναμένονται από την υλοποίηση του δικτύου ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων.
--
 
Περισσότερα εδώ:

Ανδρέας Μαυρομμάτης: 45 συνταγές φτιαγμένες με αγάπη από Ελλάδα και Κύπρο



Ανδρέας Μαυρομμάτης: 45 συνταγές φτιαγμένες με αγάπη από Ελλάδα και Κύπρο




“45 συνταγές από την Ελλάδα, φτιαγμένες με αγάπη” είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του πολυβραβευμένου Kύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη, που έκανε τις γκουρμέ λιχουδιές της Ελλάδας και της Κύπρου περιζήτητες στους Γάλλους και χάρισε στην ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό διάσημους φίλους και την ύψιστη γαστρονομική διάκριση, το πρώτο της παγκοσμίως και μοναδικό μέχρι σήμερα αστέρι Michelin

“Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, είναι ένας αλχημιστής που μεταφέρει τα συναισθήματά μας στα πιάτα του με ακρίβεια, αντλεί την έμπνευσή του από την καθαρότητα του ελαιόλαδου, από τη βελούδινη υφή ενός κόκκινου κρασιού, από τη γλυκιά πικράδα της ρίγανης, από τη γεύση ενός φύλλου από γεμιστό σέσκουλο... Ένα σημείο συνάντησης για τους εραστές μιας άλλης Ελλάδας, μακριά από τα γαστρονομικά στερεότυπα που τη χαρακτηρίζουν”. Νίκος Αλιάγας (απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου).
Γεμάτη αυθεντικές γεύσεις και αρώματα από την Ελλάδα και την Κύπρο, η επιτυχημένη γαλλική έκδοση της Ducasse Edition, την οποία προλογίζουν οι Κώστας Γαβράς και Νίκος Αλιάγας, αφού έμαθε στους Γάλλους να μαγειρεύουν ελληνικές συνταγές στα σπίτια τους, τώρα διατίθεται και στην ελληνική γλώσσα σε επιμέλεια της Gastronomy Essentials. Κάθε μία από τις 45 συνταγές του βιβλίου, προσκαλεί τους αναγνώστες να ανακαλύψουν νέες μεσογειακές γεύσεις και μυρωδιές, να ταξιδέψουν με όλες τους τις αισθήσεις από την ηπειρωτική Ελλάδα, ως τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα βουνά της Κύπρου.
Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβάθμιση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό, χάρη στην εξαιρετικά δημιουργική εκδοχή της, που “σερβίρει” στους Γάλλους από το 1981, καταρρίπτοντας όλα τα κλισέ που την ακολουθούν. Σήμερα, μαζί με τ' αδέλφια του Ευαγόρα και Διονύσιο είναι συνιδιοκτήτες της δημοφιλούς γαστρονομικής αλυσίδας “Maison Mavrommátis” με έδρα τη Γαλλία, που αριθμεί τέσσερα εστιατόρια στην “Πόλη του Φωτός”, ένα στην Κύπρο και εννέα delicatessen καταστήματα με ελληνικά και κυπριακά προϊόντα σε Παρίσι, Νίκαια και Μασσαλία.
Τη δημιουργική, παραδοσιακή κυπριακή και ελληνική κουζίνα τους έχουν γευτεί και αγαπήσει πολλοί διάσημοι εκπρόσωποι των τεχνών και της πολιτικής ζωής της Γαλλίας και της Ελλάδας, όπως οι: Κατρίν Ντενέβ, Φρανσουά Ολάντ, Εμανουέλ Μακρόν, Νικολά Σαρκοζί, Ζαν-Πολ Γκοτιέ, Γκάρι Κασπάροφ, Κάρλα Μπρούνι, Κώστας Γαβράς, Νίκος Αλιάγας, Γιώργος Χωραφάς, Γιώργος Νταλάρας, Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Στέφανος Τσιτσιπάς. Στο νέο του βιβλίο ο Ανδρέας Μαυρομάτης αποκαλύπτει 45 από αυτές τις συνταγές, παρουσιάζοντας πιάτα, όπως: “Ραβιόλια με κρόκο Κοζάνης και γέμιση τύπου σπανακόπιτας”, “Χοιρινό μάγουλο με κυδώνι και ρετσίνα”, “Ντολμάδες με σαλάχι, σάλτσα ντομάτα και καππαρόφυλλα Κύπρου”, “Καρπούζι και φέτα με χυμό από ραβέντι και καρπούς σαμπούκου”, “Χαλούμι ψητό, γκασπάτσο από φράουλα και ντομάτα, φινανσιέ με ελιές Βόλου”...
Προλογίζοντας το “45 Recettes De Grece, Avec Amour”, που ήδη κυκλοφορεί μεταφρασμένο στα ελληνικά σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία με τίτλο “45 συνταγές από την Ελλάδα, φτιαγμένες με αγάπη”, ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης του γαλλικού κινηματογράφου, Κώστας Γαβράς, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο πολυαγαπητός μου φίλος και σεφ, Ανδρέας, σας παρουσιάζει συνταγές οι οποίες προέρχονται από τον ελληνικό πλούτο, έχουν δημιουργηθεί με τον τρόπο του Μαυρομμάτη και πηγάζουν από όλες τις πηγές που τον έθρεψαν, “sans jamais assouvir sa faim” (χωρίς ποτέ να σβήσουν την πείνα του), όπως τραγουδούσε και ο κοινός μας φίλος, Ζωρζ Μουστακί”.
“Ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, είναι ένας αλχημιστής που μεταφέρει τα συναισθήματά μας στα πιάτα του με ακρίβεια, αντλεί την έμπνευσή του από την καθαρότητα του ελαιόλαδου, από τη βελούδινη υφή ενός κόκκινου κρασιού, από τη γλυκιά πικράδα της ρίγανης, από τη γεύση ενός φύλλου από γεμιστό σέσκουλο... Ένα σημείο συνάντησης για τους εραστές μιας άλλης Ελλάδας, μακριά από τα γαστρονομικά στερεότυπα που τη χαρακτηρίζουν”. Νίκος Αλιάγας (απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου).

Γ. ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Στην παράσταση διαμαρτυρίας κατά του ΧΥΤΑ ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας



Σε μία ακόμα δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, την οποία διοργάνωσε την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 η Δημοτική Κοινότητα Βαρνάβα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6), έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Μαραθώνος κ. Στέργιος Τσίρκας.
Φορείς και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου -και όχι μόνο- συμμετείχαν μαζικά στην κινητοποίηση, οδηγούμενοι στον χώρο του ΧΥΤΑ με μηχανοκίνητες πορείες που ξεκίνησαν από: Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Γραμματικό και Βαρνάβα.
Με κεντρικό σύνθημα: «Ούτε στο Γραμματικό ούτε στη Φυλή, να κλείσει τώρα η χωματερή» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα κ. Σπύρος Ηλίας, τόνισε εκ νέου ότι «το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό και αφορά την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων» ενώ μίλησε για «περιβαλλοντικό - οικονομικό έγκλημα» καλώντας τους πολίτες της περιοχής ν’ αντιδράσουν με κάθε τρόπο «σ’ ένα έργο - ταφόπλακα για το μέλλον μας».
Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβαση του Δήμαρχου Μαραθώνος κ. Στέργιου Τσίρκα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας! Αυτό είναι ξεκάθαρο! Για μας, η κατασκευή είναι παράνομη. Έχουμε ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο και θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε μέχρι να δικαιωθούμε, με πίστη και συνέπεια σε όσα έχουμε εξαγγείλει και καταγγείλει όλα αυτά τα χρόνια».
Τέλος, από κοινού, ο Δήμαρχος κ. Στέργιος Τσίρκας και ο Πρόεδρος κ. Σπύρος Ηλίας κάλεσαν την πολιτεία να παραχωρήσει τον χώρο του ΧΥΤΑ στον Δήμο Μαραθώνος, ώστε να μετατραπεί σε Οικολογικό ή Πολιτιστικό - Αθλητικό Πάρκο.
Το παρών στην παράσταση αυτή διαμαρτυρίας, έδωσαν μεταξύ άλλων: ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Μαραθώνος κ. Χρήστος Στάμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικηφόρος Μπατζές και Νίκος Στεφανίδης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Γραμματικού κα Αγγελική Αβραμίδου, καθώς και ο κ. Αναστάσιος Χρυσίνας, ειδικός σύμβουλος του Δήμαρχου Μαραθώνος, για θέματα Γραμματικού.


ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ:Δράσεις για το Περιβάλλον και μια Πράσινη Συμφωνία στην Ελλάδα.




Δράσεις για το Περιβάλλον και μια Πράσινη Συμφωνία στην Ελλάδα
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) το Κίνημα Αλλαγής διοργάνωσε διάφορες δράσεις για να αναδείξει τη σημασία που δίνουμε ως προοδευτική παράταξη:
Στην προστασία του Περιβάλλοντος
Στην αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής και
Στην ανάγκη να εφαρμόσουμε αποτελεσματικά μια Πράσινη Συμφωνία στην Ελλάδα με τους ευρωπαϊκούς πόρους που θα διατεθούν για την ανάκαμψη των οικονομιών και των κοινωνιών των κρατών μελών της Ε.Ε.

Για τους λόγους αυτούς, στις 4.6.2020 άνοιξε η αυλαία μιας σειράς ανοιχτών διαδικτυακών συζητήσεων στην πορεία προς την πολιτική και ιδεολογική μας Συνδιάσκεψη, ξεκινώντας από το σχέδιο ανασυγκρότησης για την μετά την πανδημία εποχή που θα βασίζεται στην Πράσινη Συμφωνία.

Ο κ. Αρβανιτίδης στην παρέμβασή του σε αυτή τη συζήτηση τόνισε ότι :
Η πρόταση της Κομισιόν, εφόσον επιβεβαιωθεί χωρίς περικοπές, είναι μια ιστορική απόφαση και για την Ελλάδα μία τελευταία ευκαιρία να φτιάξουμε ένα ανθεκτικό παραγωγικό μοντέλο, με την Πράσινη Συμφωνία που προτείνουμε.
Χρειαζόμαστε μια Πράσινη Συμμαχία Θεσμικών και Κοινωνικών φορέων που θα καταθέσουν τις προτάσεις τους, με συντονιστικό ρόλο της Βουλής και την αναβάθμιση της Επιτροπής Περιβάλλοντος σε όλη αυτή τη διαδικασία.
Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει δώσει καλά δείγματα με τις επιλογές της στον τομέα του Περιβάλλοντος και της Ενέργειας. Ένα χρόνο τώρα επιλέγει την επικοινωνία από την ουσία, ασκώντας μία βαθιά συντηρητική πολιτική.

Ολόκληρη τη συζήτηση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ:


Διαδικτυακή Εκδήλωση για μια Πράσινη Συμφωνία στην Ελλάδα

Δράση του Τομέα Περιβάλλοντος

Παράλληλα, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, κόντρα στην κλιματική αλλαγή και στην έντονη βροχόπτωση που προηγήθηκε, η «εξερεύνηση» που διοργάνωσε ο Τομέας Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής στον ποταμό Ποδονίφτη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και όλοι όσοι συμμετείχαν, έζησαν ένα ξεχωριστό απόγευμα αποκομίζοντας σπάνιες εικόνες και γνώσεις από τη φύση και την ιστορία της περιοχής.

Τα συμπεράσματα της εκδήλωσης είναι ότι στα ποτάμια θα πρέπει να αποφεύγεται το τσιμέντο, να προτάσσονται οικολογικές μέθοδοι διαχείρισης και τα σκεπασμένα ρέματα σταδιακά να επανέλθουν στην επιφάνεια.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τον αγώνα για την αναβάθμιση του Περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας.

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τέλος, την Παρασκευή 5 Ιουνίου ολόκληρη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στον Υπουργό Περιβάλλοντος με θέμα: «Προτεραιότητα τώρα, ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον», το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ Α.Κ.Ε.

Προς τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας

Θέμα: «Προτεραιότητα τώρα, ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον»

Είναι γενικότερα γνωστό πως διαχρονικά η Δημοκρατική Παράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ), πέραν των υπολοίπων επιτευγμάτων της, έχει αφήσει ένα θετικό πολιτικό αποτύπωμα και στην πολιτική περιβάλλοντος, φτιάχνοντας θεσμούς όπως οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος το 2001 και βεβαίως το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, που ιδρύθηκε το 2009.

Εξίσου σημαντικά επιτεύγματα της παράταξής μας – με μεγάλο και θετικό πολιτικό αποτύπωμα στη ζωή των μη προνομιούχων συμπολιτών μας, αλλά και της μεσαίας τάξης – ήταν η θεσμοθέτηση των οικιακών και αγροτικών φωτοβολταϊκών για την ενίσχυση του εισοδήματός τους, όπως και τα Προγράμματα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας.

Και σήμερα, ωστόσο, δεν επαναπαυόμαστε στα πολιτικά επιτεύγματα με περιβαλλοντικό πρόσημο του παρελθόντος μας, αλλά συνεχίζουμε να επεξεργαζόμαστε φιλο-περιβαλλοντικές προτάσεις, όπως:
Τη δημιουργία μιας ευρύτερης Πράσινης Συμμαχίας Θεσμικών και Κοινωνικών Φορέων, που θα αναδιατάξει την ελληνική οικονομία, με αειφορικούς όρους βιώσιμης ανάπτυξης, στη βάση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
Την αναβάθμιση του ρόλου της Βουλής και της Επιτροπής Περιβάλλοντος που θα αναλάβει τον συντονισμό της ανωτέρω «Πράσινης Συμμαχίας», για την προώθηση φιλο-περιβαλλοντικών μέτρων όπως Ρήτρες Βιώσιμης Ανάπτυξης και τους τρόπους αξιοποίησης των Ευρωπαϊκών πόρων (όπως π.χ. ποιες επενδύσεις θα λάβουν προτεραιότητα), που θα διατεθούν για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.
Κριτήρια για την επίτευξη ενεργειακών στόχων και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας.
Κριτήρια για την επίτευξη στόχων της κυκλικής οικονομίας.
Κριτήρια για το κατά πόσο μια επένδυση είναι περιβαλλοντικά αειφορική, ανθεκτική και το αν ή συμβάλει στη δημιουργία συνθηκών αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής,

Δεδομένου ότι υπήρξαμε οι πρώτοι που μίλησαν για πράσινη ανάπτυξη σε δύσκολες και «κλειστοφοβικές» ιδεολογικά εποχές και κατηγορηθήκαμε από τους παλαιοκομματικά πολιτευόμενους αντιπάλους μας για …«πράσσειν άλογα».

Δεδομένου ότι πάντοτε θέλαμε να είμαστε χρήσιμοι για τη χώρα και τους πολίτες, αλλά και σήμερα, αξιώνουμε να σταθούμε αντάξιοι αυτής της ιστορίας, της παρακαταθήκης και της προσφοράς μας, με το βλέμμα μας πάντοτε στο αύριο.

Δεδομένου ότι είναι ίσως η τελευταία μας ευκαιρία ως χώρα, προκειμένου να φτιάξουμε ένα άλλο παραγωγικό μοντέλο, πιο ανθεκτικό στις πολυποίκιλες προκλήσεις και κρίσεις (κλιματική, δημοσιονομική, αναπτυξιακή, υγειονομική) της εποχής μας, αλλά και πιο ανθρωποκεντρικό.

Δεδομένου ότι η πρόληψη είναι δομικό στοιχείο κάθε «πράσινης» πολιτικής, αλλά και η επιβολή αυστηρών κυρώσεων είναι εξίσου χρήσιμη για όλους κι όλες όσοι θυσιάζουν το περιβάλλον λόγω οικονομικών σκοπιμοτήτων, ξεχνώντας ότι τέτοιες πρακτικές αποτελούν μονόδρομο για να …χαθεί και το περιβάλλον και η οικονομία.

Δεδομένου ότι πως από πλευράς της «άνευρης», αν όχι ευθέως εχθρικής προς το περιβάλλον σημερινής κυβέρνησης απαιτείται μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην κατεύθυνση των φιλο-περιβαλλοντικών πολιτικών, καθώς στη νέα «κανονικότητα» που ήδη έχουμε μπει, τα ζητήματα της υγείας ανθρώπου και φύσης θα βρίσκονται μόνιμα σε πρώτο πλάνο πλέον.

Δεδομένου ότι δυστυχώς από την κυβέρνηση της ΝΔ ΔΕΝ έχουμε δει, ένα χρόνο τώρα, καλά δείγματα γραφής για τις πολιτικές επιλογές που κάνει και τις προτεραιότητες που βάζει στα θέματα περιβάλλοντος, αλλά αντιθέτως είδαμε την εφαρμογή βαθύτατα συντηρητικών πολιτικών με αντι-περιβαλλοντικό κυρίως πρόσημο.

Δεδομένου ότι η τελευταία θεσμική κίνηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος ήταν η πρόταση και η συνεπακόλουθη ψήφιση από την κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής ενός άκρως «περιβαλλοντο-κτόνου» νόμου, του λεγόμενου και κατ’ ευφημισμό «περιβαλλοντικού νόμου 4685/2020».

Ερωτάται ο κ. Υπουργός και παρακαλούμε να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα:
Σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες προέβη το Υπουργείο Περιβάλλοντος, για να ενισχύσει πολιτικές πράσινης ανάπτυξης, σε ποιες περιοχές και ποια τα αποτελέσματα αυτών των πολιτικών του;
Αν υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής από πλευράς του Υπουργείου για κάθε Περιφέρεια;
Πόσοι έλεγχοι έγιναν από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον Ιούλιο του 2019, σε εστίες περιβαλλοντικής μόλυνσης, φυσικούς χώρους ή επιχειρήσεις και τί εντοπίστηκε, αναλυτικά με ημερομηνίες και στοιχεία σε κάθε νομό;
Σε ποιες επιχειρήσεις ονομαστικά επιβλήθηκε πρόστιμο και αν αυτό το πρόστιμο εισπράχθηκε τελικά ή ακυρώθηκε στην πορεία;
Αν οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν είναι υπότροπες, έχουν δηλαδή ξανα-απασχολήσει τις υπηρεσίες και πόσες φορές;
Αν υπάρχουν ανεξέλεγκτες χωματερές στη χώρα και σε ποιες περιοχές αυτές βρίσκονται;


Δημοφιλείς ασφαλιστικές ειδήσεις της εβδομάδας




Newsletter 3404
Αθήνα, 05 Ιουνίου 2020


Απόφαση ΤτΕ αλλάζει την ύλη, εισάγει νέα δεδομένα και μειώνει σε 2 τομείς την εκπαίδευση των διαμεσολαβούντων

Αλλαγές στην εκπαίδευση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αποφάσισε η ΤτΕ αλλάζοντας την ύλη και περιορίζοντας τους τομείς επί των οποίων...
Περισσότερα


Έως 30 Ιουνίου όλα τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Στην τελική ευθεία για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για την ανανέωση της άδειάς τους εισέρχονται οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Καλούνται...
Περισσότερα


Με ΚΥΑ δίνεται λύση σε αστοχίες εξαιτίας των οποίων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές

Μια σημαντική εξέλιξη έρχεται άμεσα για όσους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές αδικαιολογήτως δεν έλαβαν τα 800 ευρώ. Μετά από συνομιλίες του...
Περισσότερα


Έκρηξη παραγωγικότητας την εποχή του κορονοϊού

Του Γιάννη Βερμισσώ Μια σημαντική και ταυτόχρονα εντυπωσιακή διαπίστωση, η οποία οφείλει να προβληματίσει και πιθανόν να ανοίξει νέους...
Περισσότερα


Εργασιακές αλλαγές στις ασφαλιστικές

Πρόβα σε νέα δεδομένα εργασίας πραγματοποιούν ασφαλιστικές εταιρείες δοκιμάζοντας και σε ελληνικό έδαφος τις δυνατότητες του εξ αποστάσεως τρόπου...
Περισσότερα


Μέσω ΚΕΠ η αίτηση για Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας

Εντάχθηκε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (Ε.Κ.Α.Α.) Στην Κοινή...
Περισσότερα

«Casus belli έδωσες κ. Ταγίπ, casus belli θα λάβεις»… [Κατά το “Μάχαιραν ἔδωκας, μάχαιραν θά λάβεις”…


New post on Hellasjournal.com
«Casus belli έδωσες κ. Ταγίπ, casus belli θα λάβεις»… [Κατά το “Μάχαιραν ἔδωκας, μάχαιραν θά λάβεις”…by Dimitrios

Σχόλιο του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑΣ, (ΙΑΑΑ / ISDA) Με τον συνήθη «στρατηγικά ψύχραιμο» τρόπο και την επίκληση στη διεθνή νομιμότητα αντέδρασε αρχικά η ελληνική κυβέρνηση στην αίτηση της κρατικής εταιρείας πετρελαίων ΤΡΑΟ προς το αρμόδιο υπουργείο της Τουρκίας για σεισμικές έρευνες σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Σε δεύτερη φάση είδαν το φως της δημοσιότητας και […]

Read more of this post

Dimitrios | June 7, 2020 at 8:30 pm |

ΝORWAY's latest news


Your news alert

Week 24

Invitation: Act #ForNature global forum

News story | 05/06/2020 | Ministry of Climate and Environment

The Act #ForNature global forum from Oslo June 7-10, broadcasted from Oslo, Norway and connected to streams all over the world, support actions for nature to achieve the Sustainable Development Goals.

News alert about: Climate and environment

Climate and security

Article | 03/06/2020 | Ministry of Foreign Affairs

The climate-security nexus must be firmly placed on the UN’s agenda, including that of the Security Council. Norway will work to ensure that the Security Council discusses climate-related security risks in specific country contexts and that it assesses, on a continual basis, the possible impact of climate change on all of its’ agenda, including UN missions and operations.

News alert about: Climate and environment

Norway providing civil society organisations with NOK 4.3 billion in aid funding

Press release | 02/06/2020 | Ministry of Foreign Affairs

The Government is now providing civil society organisations with NOK 4.3 billion to support their work in poor countries. This is the largest overall amount ever allocated to civil society organisations.

News alert about: Development cooperation

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ


ΕΕΦΑΦ newsletter








E.E.Φα.Μ. Newsletter - 05/06/2020










Β.Κοντοζαμάνης: Χημειοθεραπείες σε Κέντρα Υγείας

Στην υλοποίηση ενιαίας λίστας αναμονής μεταξύ του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για ακτινοθεραπείες μέσω ΕΟΠΥΥ θα προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, καθώς και στην διεξαγωγή χημειοθεραπειών σε Κέντρα Υγείας, όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης από το βήμα της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com

ΕΟΠΥΥ: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση για να κατατίθενται ψηφιακά τα αιτήματα πληρωμών για ειδικές θεραπείες

Με ηλεκτρονικό τρόπο και χωρίς τη σημερινή ταλαιπωρία θα μπορούν σύντομα να υποβάλλουν τα αιτήματά τους για πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, όσοι λαμβάνουν ειδικές θεραπείες όπως λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κλπ.
Σήμερα, ειδικά οι γονείς τα παιδιά των οποίων χρειάζονται ανάλογες θεραπείες, πρέπει να ακολουθήσουν μία μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία προκειμένου να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr




Παγκόσμιος Οργανισμός Υγειας: Ξαναρχίζουν οι κλινικές δοκιμές της υδροξυχλωροκίνης

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κοροναϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή των δοκιμών αυτών, σε συνέχεια μιας μελέτης στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthmag.gr




Μυστικό στη σχέση μεταβολικού συνδρόμου και εφηβείας

Ο ύπνος εμπλέκεται στην εκδήλωση μεταβολικού συνδρόμου, σε κορίτσια που είναι στην εφηβεία, επισημαίνει νέα έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «JAMA Pediatrics».
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthweb.gr

Έρευνα του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ: Έχουν γενετική προδιάθεση όσοι νοσούν βαριά από τον SARS-COV-2;

Επιστήμονες στο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ αναγνώρισαν γενετικούς πολυμορφισμούς (μικροαλλαγές στο DNA), οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη νοσηρότητα που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: nextdeal.gr






E-learning programme: Reboot Yourself! Positivity & Resilience Series in the Pharma Ecosystem

Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ) σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, πρόκειται να υλοποιήσει ένα νέο εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα “Reboot yourself! Positivity & Resilience Series in the Pharma Ecosystem”, το διάστημα 15 Ιουνίου – 1 Ιουλίου μεταξύ των ωρών 18:30-20:00, σε 7 διαδικτυακές συνεδρίες.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: eefam.gr





Κικίλιας: δωρεά 97.000 ευρώ της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας Πηγή: cityportal.gr
Δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας και συγκεκριμένα, 10 μόνιτορ για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 1 κεντρικό σταθμός παρακολούθησης.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: cityportal.gr



Φάρμακα: 34.000.000 αχρησιμοποίητα κουτιά πετιούνται στην Ελλάδα
Με αφορμή το πέταγμα αχρησιμοποίητων φαρμάκων στα σκουπίδια, η Unlimited Creativity, θυγατρική της V+O Greece, σχεδίασε την καμπάνια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Δεν πετάμε τα φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε», για την προβολή ενός σημαντικού κοινωνικού μηνύματος που σχετίζεται με το έργο του δικτύου GIVMED.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: news4health.gr




Nestlé Hellas S.A. - Medical Delegate, 12month contractΔείτε τη σχετική αγγελία

Menarini Hellas - Regulatory Affairs OfficerΔείτε τη σχετική αγγελία

PRODUCT MANAGER, Αθήνα - Καταξιωμένη Φαρμακευτική ΕταιρίαΔείτε τη σχετική αγγελία

Ιατρικός επισκέπτης, Θεσσαλονίκη - CrossΔείτε τη σχετική αγγελία

Στελέχη Επιστημονικής Ενημέρωσης - BioskinΔείτε τη σχετική αγγελία

Ιατρικός επισκέπτης, Αθήνα - Novo NordiskΔείτε τη σχετική αγγελία

Επιστημονικοί Συνεργάτες- HealthwayΔείτε τη σχετική αγγελία

Biostatistician, Athens - QualitisΔείτε τη σχετική αγγελία

Medical Sales Representative, Athens - ISOPLUSΔείτε τη σχετική αγγελία

Medical Representative, Athens Thessaloniki - Menarini HellasΔείτε τη σχετική αγγελία

Area Manager, Athens - Menarini HellasΔείτε τη σχετική αγγελία
...

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βαθιά κατάθλιψη: O Ψυχρός Πόλεμος στους κόλπους της και ένα αβέβαιο μέλλον


New post on Hellasjournal.com

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βαθιά κατάθλιψη: O Ψυχρός Πόλεμος στους κόλπους της και ένα αβέβαιο μέλλονby ELISAVET

Του JACQUES SCHUSTER (*) Όπως υπάρχει μια αστόχαστη αισιοδοξία, έτσι υπάρχει και μια αστόχαστη απαισιοδοξία. Το να μη θέλεις να δεις ή να παραδεχθείς ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές μπορεί να είναι εξίσου προβληματικό με το να προσπαθήσεις να κρύψεις ότι υπάρχουν πραγματικές απειλές. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, ζούμε εδώ και χρόνια σε μια κατάσταση […]

Read more of this post

ELISAVET | June 6, 2020 at 5:45 am

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΟΥΜΑΚΗΣ γράφει:Διαφήμιση ή Δυσφήμιση;

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
REAL_FAKE.jpg


Πολλές ελληνικές και ξένες εταιρίες πιστεύουν πως όταν πληρώνουν διαφημιστική προβολή σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης, έχουν ελπίδες να κερδίσουν νέους πελάτες, ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: χάνουν πελάτες!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά:
Αποτελεί πλέον κοινό μυστικό πως οι Τούρκοι ισλαμιστές μόλις κατέλαβαν την εξουσία στην γειτονική χώρα το 2002, άρχισαν να επεξεργάζονται μεγαλεπήβολα σχέδια ανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον 21ο αιώνα, επέκτασης της τουρκικής πολιτιστικής επιρροής με εικονικά πρότυπα, δημιουργίας φαραωνικών έργων που θα πρόσφεραν κύρος και πολλές «προμήθειες», επιβολής δια της βίας τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας των φαντασιώσεων δημιουργίας μιας μεγάλης Τουρκίας, σύμφωνα με τα «σύνορα της καρδιάς» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Δεκαοκτώ χρόνια αργότερα, το 2020, η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε μια απροκάλυπτη δικτατορία με κοινοβουλευτικό φερετζέ και τον πλήρη έλεγχο της εξουσίας στα χέρια ενός κανονικού ισλαμοφασίστασύμφωνα με τον  Τούρκο καθηγητή Πολιτικών Επιστημών, πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στη Σλοβενία, δημοσιογράφο και συγγραφέα Τζενγκίζ Ακτάρ (συνέντευξη στον Δημοσθένη Γκαβέα, 10 Δεκεμβρίου 2019).
Οι Τούρκοι ισλαμιστές με την παραπλανητική ονομασία «Κόμμα Δικαιοσύνης και Aνάπτυξης», δεν διαφέρουν καθόλου από τους λοιπούς παντουρκιστές* οι οποίοι βρίσκονται στην τουρκική πολιτική σκηνή με διάφορα κόμματα.
Ένα από αυτά είναι το «Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος», ακροδεξιό και γνωστό σαν γκρίζοι λύκοι από την παραστρατιωτική νεολαία του. Συμμετέχει στην εξουσία αντιπροσωπεύοντας το Βαθύ Κράτος και τον υπόκοσμο της γειτονικής χώρας. Δεν σταματάει να απειλεί συνεχώς την Ελλάδα με τον ξεμωραμένο ηγέτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελή – τελευταίο κρούσμα, οι απειλές  «να κόψει τα χέρια και τα πόδια των Ελλήνων» (δηλώσεις 30ης Μαΐου 2020).
Ένα άλλο κόμμα είναι το επίσης ακροδεξιό «Καλό Κόμμα» της Μεράλ Ακσενέρ που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση της, παρέα με πιστούς σε αυτήν βουλευτές, από τους γκρίζους λύκους.
Το Κεμαλικό «Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα» παριστάνει την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο αρχηγός του, Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου, «κατηγορεί» συνεχώς τον Ρ. Τ. Ερντογάν γιατί … «δεν αρπάζει μερικά ελληνικά νησιά» (σχετική ανοικτή επιστολή προς Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε Ελληνικά, Αγγλικά, Τουρκικά εδώ).
Μοναδική εξαίρεση στο παραπάνω σκηνικό αποτελεί το «Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών» (HDP), που κατάφερε να ξεπεράσει το δυσθεώρητο «όριο» του 10% και μπήκε στο τουρκικό κοινοβούλιο, αλλά δεν συμφωνεί με τους παντουρκιστές… πουθενά! Για τον λόγο ακριβώς αυτόν, θεωρείται μεγάλος κίνδυνος για το τουρκικό «σύστημα» και αντιμετωπίζεται με την φυλάκιση του χαρισματικού συν-προέδρου του κόμματος Σελαχετίν Ντεμιρτάς με αστείες κατηγορίες και τοποθέτηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την  απελευθέρωση του, στον κάλαθο των άχρηστων.
Η επίσης συν-πρόεδρος του κόμματος Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ μπαινοβγαίνει εδώ και πολλά χρόνια στις τουρκικές φυλακές με επίσης αστείες κατηγορίες, ενώ εμποδίζεται με διάφορα τεχνάσματα η παρουσία της στο τουρκικό κοινοβούλιο όπου (υποτίθεται) εκλέγεται.
Με πλήρη έλεγχο των ΜΜΕ από τους Τούρκους ισλαμιστές, με την  Τουρκία να κρατάει τα τελευταία χρόνια παγκόσμια πρωτιά στις φυλακίσεις δημοσιογράφων σύμφωνα με την Committee to Protect Journalists (CPJ) αφού βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές εκατοντάδες Τούρκοι δημοσιογράφοι ακόμα και με γελοίες αφορμές, με τον στραγγαλισμό ακόμα και των πλέον στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων (διώξεις, φυλακίσεις, απολύσεις και «εξαφανίσεις»), με συνεχείς επεμβάσεις και απαγορεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πάρα πολλά άλλα, η Τουρκία στις μέρες μας αποτελεί μια επίσημη δικτατορία της οικογένειας Ερντογάν.
Ένας τομέας «παραγωγικής δράσης» των Τούρκων ισλαμιστών αποτελεί η συστηματική εξαγωγή εικονικών πρότυπων μέσα από επιδοτούμενες τηλεοπτικές παραγωγές, σαν μέσο πολιτιστικού εκτουρκισμού και διείσδυσης στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών.
Η «διείσδυση» αυτή, απαραιτήτως στην τουρκική γλώσσα, αποτελεί μια μορφή ψυχολογικού πολέμου ήπιας ισχύος και στοχεύει στην δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειαςκαλλιεργώντας την πεποίθηση πως η Τουρκία είναι μια μεγάλη και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια, ηθική κοινωνία, που δεν πίνει, δεν καπνίζει, σέβεται την οικογένεια με θρησκευτική ευλάβεια και έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία.
Αυτήν ακριβώς την μορφή ψυχολογικού πολέμου αντιπροσωπεύουν οι επιδοτούμενες τηλεοπτικές σειρές-βιτρίνα, οι οποίες προσφέρονται εδώ και δεκαπέντε χρόνια σε πολύ «ανταγωνιστικές τιμές» προς τηλεοπτικούς σταθμούς οι οποίοι ανυπομονούν να κερδίσουν χρήματα, χωρίς να τους ενδιαφέρει καθόλου γιατί ένα τόσο επικίνδυνο καθεστώς ανελευθερίας, το οποίο είναι κάθε άλλο παρά φιλανθρωπικό ίδρυμα, τους τα προσφέρει σε τόσο πολύ «ανταγωνιστικές τιμές».
Με τον τρόπο όμως αυτό, διάφορες τουρκικές τηλεοπτικές σειρές-βιτρίνα κατέκλυσαν δεκάδες χώρες του κόσμου – και φυσικά την Ελλάδα.
Σε πολλές από τις επιδοτούμενες σειρές που δεν «εξήχθησαν» όμως στην Ελλάδα, οι στιγματισμένοι ήρωες (απατεώνες, κλέφτες, ναρκομανείς, δολοφόνοι, προδότες) ή οι γυναίκες ελευθερίων ηθών ήταν Έλληνες ή Ρωμιές.
Μετά από δεκαπέντε σχεδόν χρόνια εφαρμογής της πολιτικής πολιτιστικού εκτουρκισμού και διείσδυσης στην συνείδηση ανυποψίαστων Ελλήνων τηλεθεατών, η απροκάλυπτα πλέον επιθετική πολιτική της φασιστικής εξουσίας της Τουρκίας, η οποία ονειρεύεται την δημιουργία νεο-οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα στον εικοστό πρώτο αιώνα, άρχισε να αφυπνίζει μια σημαντική μερίδα του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού που αντιλαμβάνεται πλέον πολύ καλά «Γιατί πρέπει να κατέβουν οι τουρκοσειρές από την Ελληνική τηλεόραση».
Για να συμβεί όμως αυτό και επειδή οι καναλάρχες δεν είναι καθόλου διατεθειμένοι να σταματήσουν να βγάζουν χρήματα ακόμα και από τουρκοσειρές-βιτρίνα, ακόμα κι΄αν κάνουν απροκάλυπτη τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» επιδεικνύοντας συνεχώς τουρκικές σημαίες σε καφενεία, σε υποδοχή νοσοκομείων, σε αίθουσες συσκέψεων αλλά και σε κάθε ευκαιρία ή επιδεικνύοντας την σημαία του ψευδοκράτους που δημιούργησαν οι Τούρκοι στην κατεχόμενη Κύπρο, πρέπει πρώτα να σταματήσουν τα έσοδα από τις διαφημίσεις.
Οι ιδιοκτήτες καναλιών πρέπει να βγάλουν χρήματα για να διατηρήσουν τους τεράστιους οργανισμούς που έχουν δημιουργήσει και φυσικά δεν θα τα εξασφαλίσουν από το τουρκικό κράτος που ήδη «συνεισφέρει» ώστε οι τουρκοσειρές να τους προσφέρονται σε πολύ «ανταγωνιστικές τιμές». Αυτοί που θα τους πληρώσουν λοιπόν, δεν είναι άλλοι από τους διαφημιζόμενους.
Υπάρχουν εκατόν πενήντα περίπου ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες νομίζουν πως πληρώνοντας από τα χρήματα των πελατών τους διαφήμιση σε τουρκοσειρές-βιτρίνα, θα αυξήσουν τις πωλήσεις τους.
Κάτι τέτοιο όμως αποτελεί ψευδαίσθηση η οποία καλλιεργείται από τις «ενδιάμεσες» διαφημιστικές εταιρίες που αποτελούν μόνιμο συνεργάτη των διαφόρων καναλιών. Ας δούμε γιατί:
Μετά από δεκαπέντε χρόνια «πλύσης εγκεφάλου» στην τουρκική γλώσσα και στον πολιτιστικό εκτουρκισμό έχει δημιουργηθεί σε πολλούς, κυρίως διαφημιζόμενους, η ψεύτικη εικόνα πως οι τουρκοσειρές-βιτρίνα «έχουν τεράστια τηλεθέαση».
Εξετάζοντας τα εβδομαδιαία στοιχεία της Nielsen βλέπει κανείς πως μια από τις τουρκοσειρές-βιτρίνα («Ο Γιατρός») βρίσκεται στο ΤΟΡ-20 της εβδομάδας από την 8η θέση και μετά, ενώ οι δύο άλλες τουρκοσειρές απουσιάζουν εντελώς από το ΤΟΡ-20 των τελευταίων εβδομάδων. Και όμως, η τουρκοσειρά-βιτρίνα του STAR «εξασφαλίζει» ένα δυσανάλογα μεγάλο αριθμό διαφημίσεων τόσο όσον αφορά την διάρκεια, όσο και όσον αφορά την κατάταξη της τουρκοσειράς που μεταδίδει. Είναι χαρακτηριστικό πως την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, προβλήθηκαν σαράντα διαφημίσεις στην τουρκοσειρά του STAR για ένα πρόγραμμα 40 περίπου λεπτών που έχει εξαφανιστεί από τα ΤΟΡ-20 για ολόκληρες εβδομάδες!
Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α : Πολλοί διαφημιζόμενοι νομίζουν πως θα κερδίσουν καταναλωτές από την προβολή τους μέσα από τις τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Πολλοί ευαισθητοποιημένοι καταναλωτές των προϊόντων αυτών σταματούν εντελώς να τα αγοράζουν διότι δεν επιθυμούν να πληρώνουν και από την τσέπη τους την διαφήμιση των αγαπημένων τους προϊόντων σε τουρκοσειρές.
Γιατί ένας ευαισθητοποιημένος καταναλωτής της «Καραμολέγκος» να αγοράζει τα προϊόντα μιας βιομηχανίας που ξοδεύει και από τα δικά του χρήματα, προκειμένου να διαφημιστεί σε τουρκοσειρές της ελληνικής τηλεόρασης; Χάθηκαν άλλα προϊόντα Ελληνικής παραγωγής εξ ίσου καλά αν όχι καλύτερα;
Γιατί να αγοράσει εισαγόμενα, πολυδιαφημισμένα και σε τουρκοσειρές προϊόντα της «Procter & Gamble», που πληρώνει ο ίδιος μέσα από την τιμή τους, όταν υπάρχουν αντίστοιχα προϊόντα με την ένδειξη «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ» (ή ακόμα καλύτερα ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ); Γιατί να προτιμήσει μια εταιρία με βεβαρημένο μητρώο σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές Ανταγωνισμού για τις «αθέμιτες μεθόδους» που χρησιμοποίησε στο παρελθόν; Μήπως επειδή διαφημίζεται σε τουρκοσειρές;
Γιατί να αγοράσει οδοντόπαστα και άλλα προϊόντα της «Glaxo Smith Kleine» που διαφημίζεται αριμανιωδώς σε τουρκοσειρές, όταν υπάρχει πληθώρα αντίστοιχων προϊόντων που ΔΕΝ διαφημίζονται σε αυτές; 
Όλα αυτά ισχύουν για όλα ανεξαιρέτως τα προϊόντα που διαφημίζονται σε τουρκοσειρές-βιτρίνα της Ελληνικής τηλεόρασης και τα οποία γνωστοποιούνται κάθε εβδομάδα από το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών της Ελληνικής Τηλεόρασης του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού, μη κομματικού οργανισμού International Hellenic Association στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020.
Κάποτε θα πρέπει να αντιδράσουμε στην εξωφρενική αφασία κάποιων που παρακολουθούν αμέριμνοι τουρκοσειρές, τις πληρώνουν μάλιστα και από την τσέπη τους μέσω ορισμένων προϊόντων που αγοράζουν, την ίδια ώρα που οι Τούρκοι ισλαμιστές μας θυμίζουν καθημερινά πως οι ελπίδες να ξεμπλέξουμε ειρηνικά μαζί τους συρρικνώνονται ραγδαία!
Ας πούμε πια σε όλους πως ήρθε η ώρα να ξυπνήσουμε, πως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι επιτέλους! 
______________________________________________________________________________________________
Παντουρκισμός και τουρκική πολιτική απέναντι στον ελληνισμό περιγράφονται στο διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα - Μια πραγματική ιστορία» που είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν τόσο στην 5η Ελληνική έκδοση (2020) όσο και στην 3η Αγγλική έκδοση (2019) από την Βιβλιοθήκη του International Hellenic Association. Η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του 2020 περιλαμβάνει επικαιροποιημένη βιβλιογραφία εκατοντάδων πηγών σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά βιβλία.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022