Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλή εβδομάδα.

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Η Κυβέρνηση έλαβε την εμπιστοσύνη της Βουλής με 158 ψήφους.

Με την ομιλία του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης για αυτή την τετραετία. Όπως και ο ίδιος τόνισε: «οι εκλογές έδειξαν πως η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και η εντολή που έχει πάρει η πλειοψηφία είναι να προχωρήσει γρήγορα σε αυτές».

Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε με ενότητα, αποφασιστικότητα και θάρρος προωθώντας το σύνολο των μεταρρυθμίσεων που έχουν ανάγκη οι πολίτες.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε δέκα βασικούς στόχους γι’ αυτή την τετραετία:

  1. Την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, κάτι που είμαστε βέβαιοι πως θα γίνει εντός του 2023 και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας μέσω των επενδύσεων, δίνοντας νέα πνοή στην οικονομία της Ελλάδας

  2. Την παραγωγή πρωτογενών πλεονασμάτων

  3. Την υποχώρηση της ανεργίας στο 8% μέσα στην τετραετία και την αύξηση εξαγωγών στο 60%. Ένας στόχος εφικτός αν αναλογιστούμε ότι, παρά τις αλλεπάλληλες, εισαγόμενες κρίσεις των προηγούμενων ετών, η ανεργία μειώθηκε κατά σχεδόν 7 ποσοστιαίες μονάδες, και περίπου 400.000 συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά.

  4. Την συνεχή αύξηση των μισθών για όλους και την υποχώρηση των κοινωνικών ανισοτήτων.