"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023..-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..-Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Συνέντευξη τουΨηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη

 17 Ιουλίου, 2022

Ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έδωσε στις 17-07-2022 συνέντευξη στην εφημερίδα «Real News» και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα.


Από τις 27 Ιουλίου το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα έρχονται στο κινητό με ένα κλικ. Τι άλλο προγραμματίζετε; Μετά την ψηφιακή ταυτότητα μπορεί να ακολουθήσει και το ψηφιακό διαβατήριο;

Πράγματι, παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και μαζί με τους συναρμόδιους υπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Τάκη Θεοδωρικάκο, πρόκειται να παρουσιάσουμε το Gov.gr Wallet, στο οποίο αρχικά θα αποθηκεύουμε το ψηφιακό αντίγραφο της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης. Κάνουμε την αρχή με τα δύο πιο σημαντικά δημόσια έγγραφα και εκεί σταδιακά θα μπορούμε να αποθηκεύουμε και άλλα πιστοποιητικά, ανάλογα με τις ανάγκες που υφίστανται.

Όσο για το ψηφιακό διαβατήριο που αναφέρατε, τα ταξιδιωτικά έγγραφα διέπονται από διεθνείς προδιαγραφές. Ωστόσο, αν ανατρέξουμε στην πανδημία, θα θυμηθούμε ότι και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό υλοποιήθηκε ύστερα από πρόταση και επιμονή του Έλληνα Πρωθυπουργού. Οπότε θα σας έλεγα ότι δεν αποκλείεται το Gov.gr Wallet να αποτελέσει το εφαλτήριο για να καθιερώσουμε μια ακόμα διεθνή καλή πρακτική.

Προχωράτε τον σχεδιασμό με τον ενιαίο αριθμό μητρώου που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ;

Τονίζουμε, από την πρώτη στιγμή, ότι το κράτος είναι ένα και ως ένα πρέπει να λειτουργεί. Όταν ο πολίτης χρειάζεται άλλον αριθμό στην Εφορία, άλλον στα ΚΕΠ και άλλον στο ασφαλιστικό του ταμείο, ουσιαστικά είναι σαν το κράτος να του λέει ότι κάθε υπηρεσία είναι κάτι διαφορετικό, δεν είναι κομμάτι του ίδιου κράτους. Γι’ αυτό και ξανασχεδιάζουμε τις διαδικασίες του Δημοσίου πολιτοκεντρικά, δηλαδή τις προσαρμόζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες του πολίτη και όχι σύμφωνα με το τι βολεύει το κράτος.

Ο Προσωπικός Αριθμός αποτελεί κεντρικό κομμάτι αυτής της στρατηγικής μας, ακριβώς γιατί εξασφαλίζει στον πολίτη ότι θα μπορεί να εξυπηρετηθεί παντού με έναν και μόνο αριθμό, χωρίς να χρειάζεται να απομνημονεύει ένα πλήθος από διαφορετικά στοιχεία μητρώων. Στην πράξη, πρόκειται για μια άσκηση που παραπέμπει στην μετάβαση από τη Δραχμή στο Ευρώ – ουσιαστικά, πρέπει να παραμετροποιήσουμε το σύνολο των συστημάτων του Δημοσίου. Βρισκόμαστε κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού μας και το αμέσως επόμενο διάστημα θα μπορούμε να ανακοινώσουμε τα χρονοδιαγράμματα για την εφαρμογή του Προσωπικού Αριθμού.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αυτά τα τρία χρόνια κυβέρνησης ΝΔ είχε κεντρικό ρόλο. Είτε έχει να κάνει με την διευκόλυνση των πολιτών είτε με την διαδικασία εμβολιασμού και τις πλατφόρμες για το Fuel Pass και το Power Pass. Τι λέτε;

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως δομή και ως λειτουργία αποτέλεσε εξαρχής κομμάτι του σχεδίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός συνιστά μια οριζόντια πολιτική, μια αναπτυξιακή πολιτική – εντέλει είναι εξ ορισμού μια κοινωνική πολιτική, που διευκολύνει την καθημερινότητα πολιτών και επιχειρήσεων, ενθαρρύνει την καινοτομία, εξοικονομεί χρόνο και πόρους.

Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε πάντα έτοιμοι να συνδράμουμε ώστε μια διαδικασία να γίνει ευκολότερη, ταχύτερη, φιλικότερη για τον πολίτη. Και το κάνουμε μέσα από την υλοποίηση των κατάλληλων ψηφιακών εργαλείων, αλλά και τη δημιουργική αξιοποίηση φυσικών σημείων ως εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης.

Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι φυσικά το emvolio.gov.gr. Αν το 2018 ρωτούσαμε στον δρόμο ποια από τις Μασαχουσέτη, Βαυαρία και Ελλάδα θα σχεδίαζε καλύτερα και αμεσότερα σύστημα εμβολιασμού για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας, πόσοι θα απαντούσαν ότι θα τα κατάφερνε η Ελλάδα; Σχεδόν κανείς. Το πίστεψαν, όμως, και το κατάφεραν οι Έλληνες μηχανικοί, στελέχη του Δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, και εργάστηκαν με αφοσίωση, ταλέντο και επιμονή. Αυτή η επιτυχία είναι ο οδηγός μας σε κάθε επόμενη πρόκληση.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου «Μίτος»; Ένας οδηγός για κάθε διοικητική διαδικασία τόσο για τον πολίτη όσο και για τον υπάλληλο ώστε να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία;

Ο «Μίτος» έχει διπλή αποστολή: αφενός να λειτουργεί ως «οδικός χάρτης» για κάθε συναλλαγή του πολίτη με το κράτος και αφετέρου να αποτελεί την πυξίδα μας σε κάθε δράση απλούστευσης διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Το mitos.gov.gr λειτουργεί ήδη πιλοτικά, με περίπου 1.500 διαδικασίες. Έχουμε καταγράψει και επεξεργαζόμαστε ακόμα 3.000 διαδικασίες που σταδιακά θα ενταχθούν στην πλατφόρμα.

Πρέπει να παραδεχτώ, κύριε Σιαδήμα, ότι κάποιους προβλημάτισε αν έπρεπε να ονομάσουμε το μητρώο «Μίτο»: θα ήταν σαν να παραδεχόμασταν ότι το Δημόσιο είναι λαβύρινθος. Όπως σας είπα, όμως, έχουμε επιλέξει να προσεγγίζουμε τις διαδικασίες του Δημοσίου από τη σκοπιά του πολίτη – και για τους πολίτες το Δημόσιο μοιάζει πολλές φορές με λαβύρινθο. Λένε πως «ό,τι δεν μπορείς να το μετρήσεις, δεν μπορείς να το μεταρρυθμίσεις». Με τον «Μίτο» το Ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί να μετρήσει – άρα θα μπορεί να μεταρρυθμίσει τις διαδικασίες του πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο στοχευμένα, εκεί που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Δεν ανησυχείτε μήπως όλο αυτό το διάστημα υπάρξει ακραία πόλωση;

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε λεπτομερώς γιατί η διαρκής τοξικότητα είναι βλαπτική για τη χώρα. Όπως, όμως, συμπλήρωσε, αυτό δεν εξαρτάται από την Κυβέρνηση, εξαρτάται πρωτίστως από την αντιπολίτευση. Έχουμε ακόμα μπροστά μας το 25% της θητείας μας, το οποίο περιλαμβάνει πυκνό κυβερνητικό έργο και, βέβαια, υλοποίηση των έργων που έχουμε εντάξει στο Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Παραμένουμε προσηλωμένοι στην εντολή που λάβαμε το 2019 από τους πολίτες, η οποία είναι ισχυρή. Και η εντολή αυτή λέει να ενώσουμε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες γύρω από το όραμα να πάμε την Ελλάδα μπροστά.

Έχουμε υλοποιήσει πάνω από το 90% του προγράμματός μας, έχοντας αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη υγειονομική κρίση των τελευταίων εκατό ετών και τη μεγαλύτερη ενεργειακή των τελευταίων πενήντα, καθώς και υβριδικές απειλές στον Έβρο και στα νησιά. Και αυτό οι πολίτες το αναγνωρίζουν. Πιστεύω, λοιπόν, ότι γίνεται αντιληπτό σε όλο το πολιτικό φάσμα ότι η ακραία πόλωση ούτε τη χώρα ωφελεί, αλλά ούτε και τις αντιπολιτευτικές επιδιώξεις γιατί είναι κάτι που δεν επιθυμούν και δεν επιβραβεύουν οι πολίτες.

Κλείνοντας, κύριε Υπουργέ, θα ήθελα να σας ζητήσω ένα σχόλιο για την επίθεση που δέχτηκε ο Όμιλος Real τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Εκφράζω την ειλικρινή και αμέριστη συμπαράστασή μου στους ανθρώπους της Real, ενός ειδησεογραφικού ομίλου που διαθέτει εξαιρετικά στελέχη, ευθύτητα γνώμης και σεβασμό στους ακροατές και τους αναγνώστες του. Κάθε ενέργεια που στρέφεται ενάντια στην ελευθεροτυπία, στρέφεται ενάντια στη Δημοκρατία και τις αξίες της. Και είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα οι δράστες αυτής της εγκληματικής ενέργειας θα βρεθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σε λειτουργία η εφαρμογή e-Ν.Ε.Π.Α. για τον θαλάσσιο τουρισμό

 Σε λειτουργία από σήμερα η εφαρμογή e-Ν.Ε.Π.Α. για τον θαλάσσιο τουρισμό

Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Σε παραγωγική λειτουργία βρίσκεται πλέον η ψηφιακή υπηρεσία για την ίδρυση Ναυτιλιακής Εταιρείας Πλοίων Αναψυχής e-Ν.Ε.Π.Α., (nepa.gov.gr), διευκολύνοντας τους ενδιαφερομένους και απλουστεύοντας τις διοικητικές διαδικασίες αναφορικά με το yachting στη χώρα μας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α) των Υπουργών Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη καθορίζονται οι όροι και ο τρόπος λειτουργίας της εν λόγω εφαρμογής.

Η ψηφιακή διαδικασία ίδρυσης Ν.Ε.Π.Α. είναι εξαιρετικά απλή και εντάσσεται στο πλαίσιο Προγραμματικής Συμφωνίας που είχε υπογραφεί από τους δύο Υπουργούς στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη για όλους τους πολίτες, ενώ έχει υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε με εύκολο τρόπο, μέσω αυθεντικοποίησης των φυσικών και νομικών προσώπων με τη χρήση των αντίστοιχων κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Taxisnet), να πραγματοποιούνται οι καταχωρίσεις των καταστατικών σύστασης Ν.Ε.Π.Α., των πρακτικών Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικής Συνέλευσης και η λήψη αντιγράφων τους, καθώς και η υποβολή αιτημάτων έκδοσης των σχετικών βεβαιώσεων όπως και η έκδοση αυτών.

Στο πλαίσιο αυτό η εφαρμογή έχει τη δυνατότητα να αντλεί και να ανταλλάσσει στοιχεία μέσω διασύνδεσης με τρίτα συστήματα, όπως είναι το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.Μ.Η.), το Φορολογικό Μητρώο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, το Ηλεκτρονικό Παράβολο, η υπηρεσία Αυθεντικοποίησης Χρηστών με τη χρήση διαπιστευτηρίων Taxisnet, το Μητρώο Πλοίων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων καθώς και την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (ΕΨΠ – gov.gr) και τη Θυρίδα Πολίτη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τέλος, συμφωνήθηκε να προωθηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες προκειμένου στη νέα υπηρεσία να συμπεριληφθεί, το συντομότερο δυνατόν, το σύνολο των ήδη καταχωρισμένων εταιρειών στο Μητρώο ΝΕΠΑ.

Υποβολή Συμπληρωματικών (04) Α.Π.Δ...

 


ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ

 

Υποβολή Συμπληρωματικών (04) Α.Π.Δ. για την ασφάλιση εργαζομένων στους Κλάδους και τους αντίστοιχους Τομείς του τ. Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας (τ. Τ.Α.Υ.Τ.Ε.Κ.Ω.)

Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την κατασκηνωτική περίοδο έτους 2022

 Αθήνα, 19 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ανακοινώνει ότι, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων συμμετοχής για την κατασκηνωτική περίοδο έτους 2022, για τα έμμεσα μέλη ηλικίας 6 έως 16 ετών συγκεκριμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ καθώς και των παιδιών των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα  ο  e-Ε.Φ.Κ.Α  προέβη σε διαγωνισμό για 33.230  θέσεις, για  συμμετοχή δικαιούχων στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα έτους 2022, με υποβολή των αιτήσεων   αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο δικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), κατόπιν πιστοποιημένης πρόσβασης με τους κωδικούς του TAXIS και οι γονείς μπόρεσαν  να επιλέξουν μέχρι 5 κατασκηνώσεις με σειρά προτεραιότητας. 

Συνολικά, υποβλήθηκαν  36.426  αιτήσεις συμμετοχής, εκ των οποίων δικαίωμα συμμετοχής από ασφαλισμένους όλων των  Φορέων  που εντάχθηκαν στον  e- ΕΦΚΑ είχαν οι 32.424, και   εγκρίθηκαν 30.007 αιτήσεις  για συμμετοχή στις πέντε κατασκηνωτικές περιόδους για παιδιά τυπικής ανάπτυξης ( των  15 ημερών, από 15/6/2022 έως 31/8/2022), και 10 ημερών  για την 6η περίοδο από 1/9/2022 έως 10/9/2022 για  παιδιά με αναπηρία.  

Εκτός κατασκηνωτικού προγράμματος έμειναν 2.417 αιτήσεις,  με βάση τα οικονομικά κριτήρια δεν εγκρίθηκαν, εφόσον ήταν υπεράριθμες των προσφερόμενων θέσεων των Κατασκηνωτικών Επιχειρήσεων επιλογής των αιτούντων. 

Επειδή βασική επιδίωξη της Διοίκησης του  e – ΕΦΚΑ, είναι η ισότιμη πρόσβαση και ο δυνατός μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχής ωφελουμένων στο πρόγραμμα, οι ασφαλισμένοι που δεν εγκρίθηκε η συμμετοχή τους στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα λόγω υπεράριθμων αιτήσεων σε συγκεκριμένες κατασκηνωτικές επιχειρήσεις, ειδοποιήθηκαν ηλεκτρονικά  σε ποιες Κατασκηνωτικές επιχειρήσεις και ποια κατασκηνωτική περίοδο υπάρχουν κενές θέσεις, εάν το επιθυμούν να συμμετέχουν, μέρος από αυτούς όμως δεν ανταποκρίθηκε.

Αναλυτικά  εγκρίθηκε η συμμετοχή:

  • 32.424 θέσεων, ωφελούμενων από όλους τους εντασσόμενους Φορείς στον e-Ε.Φ.Κ.Α., που ο Κανονισμός Παροχών τους προβλέπει την συγκεκριμένη παροχή.
     
  • 30.007 θέσεις, τοποθετήθηκαν σε κατασκηνώσεις επιλογής τους ως ακολούθως:
    - 27.824( 92,73% ) στην 1η κατά σειρά προτίμηση κατασκήνωσης.
    - 1.030 (3,43%) στην 2η κατά σειρά προτίμηση κατασκήνωσης.
    - 322 (1,07%) στην 3η κατά σειρά προτίμηση κατασκήνωσης.
    - 121 (0,40%) στην 4η κατά σειρά προτίμηση κατασκήνωσης.
    - 53 (0,18% ) στην 5η κατά σειρά προτίμηση κατασκήνωσης.
    - 45 ( 0,15% ) τοποθετήθηκαν σε άλλη κατασκήνωση.

Υπενθυμίζουμε ότι 2.417 θέσεις έμειναν εκτός επιλογής λόγω εξάντλησης των θέσεων της κατασκηνωτικής περιόδου του Οικονομικού Παρόχου επιλογής τους, και λόγω μη νέας υποβολής αίτησης σε κενές θέσεις κατασκηνωτικών επιχειρήσεων που ο Οργανισμός έχει στην διάθεσή του.

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ

NOMOΣ: Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

 

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Αναζήτηση


Τίτλος
Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή
Τύπος
Σχέδιο νόμου
Υπουργείο
Υγείας
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων
Φάση Επεξεργασίας
Συζητήσεις και Ψήφιση
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
19/07/2022
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου  Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης  Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους  Ειδική Έκθεση (άρθρο 75 παρ 3 του Σ)  
Αιτιολογική Έκθεση & Λοιπές Συνοδευτικές Εκθέσεις
  
Ημ. Κατάθεσης
08/07/2022
Εισηγητές
Σχετικές Συνεδριάσεις Επιτροπής
Πρακτικό Έκθεση της Επιτροπής
.pdf
Έκθεση της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής
.pdf
Τροπολογίες
  • Αρ. Τροπολογίας: 1383/213 15.7.2022
    Αρχείο: .pdf
    Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας
  • Αρ. Τροπολογίας: 1384/214 15.7.2022
    Αρχείο: .pdf
    Περιγραφή: Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας


ΤίτλοςΤαξινομήστε βάσει ΤύποςΤαξινομήστε βάσει Ημερομηνίαφθήνουσας  Ταξινομήστε βάσει Φάση ΕπεξεργασίαςΤαξινομήστε βάσει
Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγήΣχέδιο νόμου19/07/2022Συζητήσεις και Ψήφιση
Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και...Σχέδιο νόμου19/07/2022Επεξεργασία στις Επιτροπές
Κύρωση Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της...Διεθνής Σύμβαση18/07/2022Κατατεθέντα
Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της...Σχέδιο νόμου18/07/2022Κατατεθέντα
Εθνικό Σύστημα Επιτροπείας και Πλαίσιο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων ΑνηλίκωνΣχέδιο νόμου18/07/2022Έτοιμα για συζήτηση στη Βουλή
Κύρωση της Προγραμματικής Σύμβασης της παρ. 4 του άρθρου 155 του ν. 4759/2020 μεταξύ του Ελληνικού...Σχέδιο νόμου15/07/2022Συζητήσεις και Ψήφιση
Νέοι Ορίζοντες στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ενίσχυση της ποιότητας, της λειτουργικότητας...Σχέδιο νόμου14/07/2022Ψηφισθέντα Νομοσχέδια
Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2020/262 του Συμβουλίου της 19ης Δεκεμβρίου...Σχέδιο νόμου14/07/2022Ολοκλήρωση
Συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2019/788 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και...Σχέδιο νόμου09/07/2022Ολοκλήρωση
Κύρωση της Σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία...Σχέδιο νόμου09/07/2022Ολοκλήρωση

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,πρόσφατη δραστηριότητα






Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υ...19 Ιουλίου 2022



Επικήδειος λόγος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξόδιο ακολουθία του ευεργέτη Νικόλαου Παπαγεωργίου
18 Ιουλίου 2022
Εάν υπάρχει ένας μόνο όρος που περιγράφει την πολυετή διαδρομή του Νικόλαου Παπαγεωργίου, δεν είναι άλλος από τη λέξη «προσφορά». Την ακατάβλητη διάθεσή του να δίνει χωρίς να περιμένει ότι οπωσδήποτε θα λάβει. Μία πανίσχυρη φλόγα που έκα...


Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσ...
18 Ιουλίου 2022
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), υπό τον Πρόεδρό της, Πολιτειακό Γερουσιαστή του Rhode Island των ΗΠΑ, Λεωνίδα Ρ...


Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Co-CEO του Netflix, Ted Sarandos στο πλαίσιο εκδήλωσης της Endeavor Greece
15 Ιουλίου 2022
Τις προοπτικές για την ανάδειξη της Ελλάδας σε χώρα για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, τη σημασία της ελληνικης Διασποράς για την περαιτέρω ανάκαμψη της οικονομίας και τις προκλήσεις που έχουν προκαλέσει οι με...

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση





Αθήνα, 19 Ιουλίου 2022


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα
«Πολιτικές για την ενίσχυση της υγείας» και κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη


Με επιτυχία και ιδιαίτερη μαζικότητα από στελέχη και μέλη του κόμματος πραγματοποιήθηκε άλλη μια ανοιχτή εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Πολιτικές για την ενίσχυση της υγείας». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Υπαίθριο Θέατρο του Δημαρχείου Παπάγου- Χολαργού με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Στη συζήτηση την οποία συντόνιζε ο Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης συμμετείχαν η γιατρός Ελένη Επισκόπου, η Νοσηλεύτρια Χρυσούλα Στούκα, η CEO της Hemoglobe Hellas και Συντονίστρια Τομέα Διαβήτη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων Αναστασία Ντέντε, και ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων ΝΔ Σίμος Ψωμιάδης, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας Ζωή Ράπτη, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Παπάγου- Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά Ματίνα Παγώνη, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Βορείου Τομέα Αθηνών Σπύρος Αβραμάκος και η πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Παπάγου- Χολαργού Κωνσταντίνα Νικολοπούλου - Καλλιοντζή.

European Economic and Social Committee (SOC Section),update


Invitation
Fundamental rights and the rule of law –
Putting country recommendations into action

26/09/2022 | 09:00 – 17:30 | Hybrid conference | EESC
 
The EESC FRRL Group's annual conference will provide a platform for debate of the European Commission's third Report on the Rule of Law (July 2022), which for the first time entails country specific recommendations.

It will gather EESC Members, civil society representatives (including social partners), EU institutions and other stakeholders to discuss the main developments in the EU in the area of fundamental rights and the rule of law over the past year.

On the occasion of the conference, the FRRL Group will issue its second synthesis report covering the visits carried out in 2020-2021
.

Your participation and input are most welcome!

EUROPEAN BANK update

 

EBRD logo long
 

News

19-07-2022 10:15 AM BST

€53.5 million to Koudia Al Baida for Morocco’s first renewable independent power producer

13-07-2022 12:41 PM BST

Danube port’s throughput has doubled in 2022 as war on Ukraine alters flows of regional trade

12-07-2022 10:50 AM BST

€20 million to make The Ellinikon greener

08-07-2022 01:21 PM BST

€17.8 million financing package to promote sustainable farming and help create new jobs

08-07-2022 10:30 AM BST

Top EBRD official will discuss impact of war on Ukraine, EU accession candidacy and Moldova’s food and energy security with government

08-07-2022 03:33 PM BST

GEF-supported Rakhsh Taxi service is part of Green Cities programme for Dushanbe



This message includes updates on the COVID-19 response from CDC





July 18, 2022
This message includes updates on the COVID-19 response from CDC. The COVID-19 Outbreak is a rapidly evolving situation and information will be updated as it becomes available.



Know Your COVID-19 Community Level

COVID-19 Community Levels help communities decide what prevention steps to take based on the latest data. Levels can be low, medium, or high and are determined by looking at hospital beds being used, hospital admissions, and the total number of new COVID-19 cases in an area.
With high levels of population immunity from both vaccination and infections, the risk of medically significant disease, hospitalization, and death from COVID-19 is greatly reduced for most people. Some people and communities, such as our oldest citizens, people who are immunocompromised, and people with disabilities, are at higher risk for serious illness and face challenging decisions navigating a world with COVID-19.
COVID-19 Community Levels and recommended prevention steps are reported by county, with data updated weekly.

Learn More


COVID-19 Community Level and COVID-19 Prevention
People who are up to date on vaccines have much lower risk of severe illness and death from COVID-19 compared with unvaccinated people.
When making decisions about preventive behaviors in addition to vaccination, consider the COVID-19 Community Level in your county.
Layered prevention strategies — like staying up to date on vaccines, ventilation, and wearing masks — can help limit severe disease and reduce the potential for strain on the healthcare system.
People may choose to mask at any time. People with symptoms, a positive test, or exposure to someone with COVID-19 should wear a mask. Masks are recommended in indoor public transportation settings and may be required in other places by local or state authorities.

Learn More


COVID Data Tracker Weekly Review
People ages 50 years and older should get a second COVID-19 vaccine booster, but fewer than 1 in 3 who is eligible has. If you are 50+, talk to your healthcare provider about how to stay up to date on your COVID-19 vaccines.

Learn More
Subscribe

COVID-19 Community Levels
CDC uses COVID-19 Community Levels to determine the disease’s impact on counties and recommend prevention measures.
CDC also tracks cases, laboratory tests, vaccinations, deaths, and other pandemic data and provides them on our COVID Data Tracker.





Community Levels

USDA, Foreign Agricultural Service,update

 

AHEPA Marks Dark 48th Anniversary of Invasion, Occupation of the Republic of Cyprus

 

https://files.constantcontact.com/cd989cac001/12eefee9-1a6f-49e8-b2ec-f45397c76d25.png
American Hellenic Educational Progressive Association
Contact: AHEPA Headquarters Phone: 202.232.6300 E-mail: ahepa@ahepa.org
For Immediate Release | July 19, 2022
AHEPA Marks Dark 48th Anniversary of Invasion, Occupation of the Republic of Cyprus
Supreme President Jimmy Kokotas has issued a statement on the 48th anniversary of the illegal invasion of the Republic of Cyprus by Turkey that occurred July 20, 1974 and subsequent ongoing illegal occupation:
 
"This July 20, we observe a dark day--the 48th anniversary of the illegal invasion and occupation of the Republic of Cyprus, a U.S. strategic partner, by the Republic of Turkey, an unreliable NATO-member country under the Erdogan regime. To this very day this act remains an intolerable one; an act that is a gross violation of the rule of law, human rights, and democratic ideals. We pause to remember the innocent civilians who lost their lives and the individuals who went missing, including five American citizens, four of whose investigations remain incomplete. The illegal invasion and occupation caused the displacement of 200,000 Greek Cypriot refugees who to this day are unable to return to their homes which is also a violation of human rights as determined by the European Commission on Human Rights. Moreover, Turkey's restrictions upon religious freedom and destruction of Cyprus' cultural and religious heritage in Turkish-occupied Cyprus have been well-documented by the U.S. Helsinki Commission, the Law Library of Congress, the U.S. Commission on International Religious Freedom, and several media publications.
 
"It is our hope the two sides resume their dialogue and work to resolve difficult issues to achieve a just and viable settlement. Unfortunately, Turkey's provocative and hostile acts, and constant assault on international law, threaten the sovereignty of the Republic of Cyprus, which is a United States strategic partner and European Union member, and does not bode well for the resumption of settlement talks. Recently, these provocations have come in the form of Turkish President Recep Tayyip Erdogan’s public calls for a ‘two-state solution’ and the reopening of Varosha.
 
"We also do not forget that Turkey has acted aggressively in Cyprus' designated exclusive economic zone (EEZ) with drillships and warships that in certain instances amounted to gunboat diplomacy. It led Cypriot President Nicos Anastasiades to call Turkey's intention to drill a 'second invasion.' It also threatened the potential to achieve energy security for Europe and multinational energy firms, including American ones.

"We outright condemn Turkey’s provocative actions and aggression and deem them unacceptable.
 
"Turkish intransigence in the quest for a settlement must end. Turkey must abandon its insistence to be a Guarantor Power of a reunified Cyprus, essentially the right to intervene, especially as the security of all Cypriots in a unified, EU-member Cyprus would be provided by the EU. Again, we urge the U.S. government to convey a strong message to Turkey that it must play a constructive role in the movement of confidence-building measures, which includes the removal of 40,000 Turkish troops from the island. We maintain our longstanding contention that these troops would serve a better purpose elsewhere, especially to NATO, as opposed to Cyprus.
 
"These actions are in the best interests of the United States, which has conveyed appreciation for the strategic partnership it has with the Republic of Cyprus that has included enhanced defense and security cooperation. The United States’ investment in the Republic of Cyprus’s International Military Education and Training program, and opening of a U.S.-funded regional security training center, are testament, and more must be done.
"Despite these troubling circumstances, we restate our call for a reunified Cyprus with a single sovereignty, single international personality and single citizenship; and with its independence and territorial integrity safeguarded as described in the relevant U.N. Security Council resolutions. We contend such a solution is in the best interest of all Cypriots and must emanate from Cypriots themselves without arbitrary timetables. A just and viable solution to the division of Cyprus will strengthen the Eastern Mediterranean and bring peace and security to the region.
 
"We state adamantly 48 years is too long. We call for the Administration to prioritize the Cyprus issue. Our hope is we will no longer need to observe this solemn anniversary, but instead, celebrate the anniversary of a settlement. AHEPA remains committed to doing all within its power, and pledges to continue to work with all like-minded organizations, to keep the Cyprus issue in the public eye until a just and viable solution that benefits all Cypriots is realized."

# # #

Pictured are Greek American and Cypriot American community leaders, including AHEPA representatives, with Senate Foreign Relations Chairman Robert Menendez on July 14, 2022.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022