"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ:ένα ΕΞΑΙΡΕΤΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ..

"Ελάτε να περάσουμε μια όμορφη χρονια με παραδοσιακους και μοντερνους χορους ,Stretching, τραγούδι, γυμναστική , όμορφες δημιουργίες ραπτικής ,γνώσεις για τα βότανα της φύσης, πλέξιμο και καλλιτεχνικά ,υπολογιστές, και τμήμα αγγλικών για ενήλικες !! Ο Σύλλογος Γυναικών Ολυμπιακού Χωριού η ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ έχει ανοιχτή την αγκαλιά του για μικρους και μεγάλους φίλους μας !! Τα μαθήματα αρχίζουν από την 1η Οκτωβρίου και σας περιμένουμε !!Το πρόγραμμα μας αναλυτικά !!"



Νέα από το «Ξεκίνημα»

Νέα από το «Ξεκίνημα»

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι σας στέλνουμε μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί τις προηγούμενες μέρες στο site μας.

Τι είδους αντιπολίτευση θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ΝΔ;

Διαβάστε περισσότερα

20/9: Εκατομμύρια νέοι στους δρόμους του πλανήτη ενάντια στην κλιματική αλλαγή! [φωτο]

Διαβάστε περισσότερα

Thomas Cook: το μεγάλο κανόνι στον τουρισμό, ποιοι φταίνε και ποιοι θα πληρώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλους τέλους φαίνεται να ρίχνει ο Π. Λαφαζάνης στη ΛΑΕ

Διαβάστε περισσότερα

Βρίσκονται οι ΗΠΑ πίσω από το κίνημα του Χονγκ Κονγκ;

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό: ουρανοξύστες, καζίνο και μπίζνες, με λίγο πράσινο για τα μάτια του κόσμου

Διαβάστε περισσότερα

50.000 εργαζόμενοι της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors σε απεργία διαρκείας

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική δράση στην περιοχή Αντιγονιδών στη Θεσσαλονίκη που έγινε η απόπειρα βιασμού της ΓΖ

Διαβάστε περισσότερα

Ορυχείο «Carmichael»: κοράλλια ή άνθρακες ο θησαυρός της Αυστραλίας;

Διαβάστε περισσότερα

Πετρούπολη ώρα μηδέν: Για τo δημοτικό συμβούλιο της 24ης Σεπτέμβρη για τις εξελίξεις στο μέτωπο του ΧΥΤΑ Φυλής

Διαβάστε περισσότερα

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ με “επετειακές” προσφορές

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου  2019

Η 1η Οκτωβρίου, έχοντας καθιερωθεί από το 2015 ως η Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί δεόντως από την αυθεντική πηγή του καφέ, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη.
Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη επιθυμώντας να εξαπλώσουν την απόλαυση του φρεσκοκομμένου καφέ  γιορτάζουν την Ημέρα Καφέ με μοναδικές “επετειακές” προσφορές στα αγαπημένα σας ροφήματα.
Ο εορτασμός του καφέ θα ξεκινήσει με έναν «συλλεκτικό» συνδυασμό αφού από την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 5 Οκτωβρίου οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το αγαπημένο κλασσικό χαρμάνι Ελληνικού Καφέ Ξανθός 200γρ με ένα επετειακό, μικρό καφεκούτι στην προνομιακή τιμή των 7,60€.
Αποκλειστικά και μόνο για την 1 Οκτωβρίου, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη έχουν ετοιμάσει ακόμη μια έκπληξη, αφού όλοι οι χύμα καφέδες θα διατεθούν με έκπτωση 15%. Απολαύστε αυθεντικούς Ελληνικούς, φρεσκομομμένους Φίλτρου, εκλεκτούς Espresso και Στιγμιαίους από 400γρ και άνω εκμεταλλευόμενοι την ισχύουσα προσφορά. Η έκπτωση ισχύει συνδυαστικά για τα διάφορα είδη χύμα καφέ, δηλαδή σε περίπτωση που επιθυμείτε να απολαύσετε διαφορετικές γεύσεις σε μικρότερες ποσότητες (π.χ. 200gr Ελληνικό και 200gr Espresso) απολαμβάνετε επίσης την έκπτωση.
Τέλος, στο πλαίσιο της αφιερωμένης μέρας στον καφέ, τα Καφεκοπτεία Λουμίδη έχουν ετοιμάσει για εσάς μια ακόμη έκπληξη αφού με κάθε αγορά, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου, θα λάβετε  εκπτωτικό κουπόνι με -15% έκπτωση για την επόμενη αγορά χύμα καφέ από 400γρ και άνω.
Γιατί παγκόσμια ημέρα του καφέ σημαίνει παγκόσμια ημέρα καθολικής απόλαυσης γνήσιων γεύσεων από όλο τον κόσμο!

Σχετικά με τα Καφεκοπτεία Λουμίδη
Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη αποτελούν μία Ελληνική Οικογενειακή Επιχείρηση, η οποία επί τρεις γενιές προσφέρει με το ίδιο πάθοςκαι μεράκι τους πιο εκλεκτούς και αρωματικούς φρεσκοκομμένους καφέδες.
Η πλούσια γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει: Φρεσκοκομμένους καφέδες Ελληνικούς, Στιγμιαίους, Αρωματικούς, Espresso, Αρωματικά Ροφήματα, Αφεψήματα, Τσάι, Γλυκά του Κουταλιού, Λουκούμια, Κεράσματα, Βουτήματα & Προτάσεις Δώρων.
Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν καταστήματα σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Κατερίνη& Χαλκίδα.

U.S.A.:Register now for your free Trade Winds market assessment

Header

Five Markets in One Week:

Where will you go with Trade Winds Indo-Pacific 2020?

Register Now
The markets of the Indo-Pacific region (including Japan, Vietnam, Hong Kong, South Korea, and Thailand) hold great opportunities for U.S. exporters. Trade Winds, the largest U.S. Department of Commerce Trade Mission, can position your company to gain a strategic foothold in these dynamic markets.

Meet with distributors, representatives, and partners to increase your sales by taking part in optional business to business meetings in the following countries: 
Japan

Japan

· U.S. exports to Japan reached $121.1 billion (2018).
· Third largest economy in the world after the U.S. & China.
· Japan is the fourth largest importer of U.S. products.  
· Provides strong protections for intellectual and real property rights.
· Top export sectors: Agriculture, Aircraft and Related Parts, Cloud Computing.

Vietnam

Vietnam

· U.S. exports increased 77% ($4.4 billion) from 2015-2017.
· Large population - over 93 million consumers. 
· Fastest-growing middle and affluent class in the region.
· Young, optimistic consumers. 
· Top export sectors: Agribusiness, Aviation, Defense Sector.

Hong Kong

Hong Kong

· Ideal gateway country to the region for U.S. Exporters.
· Strong rule of law and respect for intellectual property rights.
· U.S. is the second largest source of subsidiaries in Hong Kong.
· Exports to Hong Kong valued at U.S. $40b (2017).
· Top U.S. export sectors: Electronic Components, Medical Equipment and Pharmaceuticals, Aviation and Airport Equipment.

South Korea

South Korea

· South Korea is a promising market for U.S. Exporters.
· GDP over $2 trillion (3rd in East Asia/11th worldwide).
· Trade valued at 90% GDP.
· Hub for expansion to other markets in ASEAN and the Middle East.
· Top export sectors: Aerospace, Agriculture, Cyber Security, Cosmetics.

Read more...
Thailand

Thailand

· U.S. exports of goods to Thailand valued at $12.6 billion (2018).
· Ninth largest export destination for U.S. companies.
· Infrastructure spending is priority for the Government of Thailand.
· Top export sectors: Aerospace and Defense Equipment | Construction and Transportation Equipment | Medical Devices and Healthcare Products. 
 

Trade Mission Stops

Includes Business Forum in Hong Kong April 22-24, and business meetings in your choice of locations:*
• Japan or Vietnam - April 20
• Hong Kong - April 24
• South Korea or Thailand - April 27

$2,200 Small and Medium Sized Businesses
$4,200 Large Businesses (More than 500 employees)
$500 Each additional company representative

*Each additional mission stop is $1,200 per company.

Business Forum

Includes conference sessions, networking receptions, and meetings with U.S. Diplomats and attendees. Does not include pre-screened business meetings.

Hong Kong - April 22-24, 2020
$750 per attendee

 

κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ:Κύρωση των Συμβάσεων Εξόρυξης Υδρογονανθράκων χωρίς ακρόαση φορέων

Κύρωση των Συμβάσεων Εξόρυξης Υδρογονανθράκων χωρίς ακρόαση φορέων


Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την κύρωση τεσσάρων συμβάσεων εξόρυξης υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη τοποθετήθηκε ο υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος  Αρβανιτίδης ζητώντας να προσέλθουν φορείς και οργανώσεις κατά την επεξεργασία των εν λόγω συμβάσεων κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο της Επιτροπής παρά το γεγονός ότι το ίδιο ζήτησε και η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Τόσο ο κ. Αρβανιτίδης όσο και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου υπογράμμισαν την μεγάλη συμβολή του ΠΑΣΟΚ και του πρώην Υπουργού Γιάννη Μανιάτη στην εθνική προσπάθεια που λέγεται: Έρευνα και παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Ο κ. Αρβανιτίδης αναφερόμενος στο ζήτημα των ΕΛ.ΠΕ. που εμπλέκονται άμεσα στις μελλοντικές εξορύξεις, σημείωσε ότι τα ΕΛ.ΠΕ. δεν είναι μια απλή Α.Ε. που απλά την πουλάμε για να κάνουμε ταμείο και υπογράμμισε ότι τα ΕΛ.ΠΕ. αποτελούν αυτή τη στιγμή τον μόνο υγιή μοχλό και εργαλείο ανάπτυξης αλλά και αναδιάρθρωσης συνολικά της ενεργειακής πολιτικής της χώρας, με συμμετοχικό ρόλο στις εξορύξεις, τα διυλιστήρια και την εμπορία καυσίμων αλλά και την στρατηγική για τις ΑΠΕ ενώ έθεσε ξεκάθαρα πέντε ερωτήματα ζητώντας απαντήσεις για τις προθέσεις της Κυβέρνησης:
  1. Θα πωληθεί εντός του έτους ποσοστό 10%, 20% ή ολόκληρο το 35,5% που κατέχει το Δημόσιο στα ΕΛ.ΠΕ.;
  2. Γιατί πουλάτε τώρα και με ποια διαδικασία; Μέσω Χρηματιστηρίου;
  3. Από που θα αντλήσει το δημόσιο τα χρήματα που αποφέρουν τα μερίσματα των ΕΛ.ΠΕ. στα δημόσια ταμεία; (75εκ. το 2018).
  4.  Θα επαναδιαπραγματευτείτε τις Μνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για είσπραξη 500 εκ. από την πώληση των ΕΛ.ΠΕ.;
  5.  Τι θα γίνει με τα δικαιώματα των ΕΛ.ΠΕ. από τις εξορύξεις και την Holding εταιρεία και τι ποσοστό συμμετοχής θα έχει σε αυτήν το Ελληνικό Δημόσιο;
Τέλος, ο κ. Αρβανιτίδης προανήγγειλε ότι το Κίνημα Αλλαγής σκοπεύει να καταθέσει στο επικείμενο Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο τροπολογία για τροποποίηση του Ν.4162/2013 και θεσμοθέτηση:
  1. Της απόδοσης 2% των εσόδων του Δημοσίου από τις εξορύξεις στο Εθνικό Ταμείο για τη Δίκαιη Μετάβαση (ΕΤΔΜ) των λιγνιτικών περιοχών της χώρας και
  2. Της χρηματοδότησης από τον Εθνικό Λογαριασμό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή ερευνητικών έργων που αφορούν όχι μόνο στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των Υ/Α της χώρας αλλά και μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή ερευνητικών έργων που αφορούν την ανάπτυξη τεχνολογιών Α.Π.Ε., έξυπνων δικτύων και αποθήκευσης ενέργειας.








    Ο Γιώργος Αρβανιτίδης για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων

Υπουργού των Εξωτερικών,κ. ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ,ενδιαφέρουσα ενημέρωση


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησης Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος, Κύπρου, Αιγύπτου


            Είχαμε τη χαρά, στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη, να δεχθούμε τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, τον κ. Shoukry, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας μας, μίας συνεργασίας εξαιρετικά σημαντικής για την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και για τα συμφέροντα των χωρών μας.
            Συζητήσαμε, όπως καταλαβαίνει κανείς, τα ενεργειακά αλλά και όλα τα ευρύτερα θέματα πολιτικής της περιοχής, ενόψει μάλιστα της Συνόδου που θα γίνει στο Κάιρο στις 8 Οκτωβρίου, με παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κύπρου, του κ. Αναστασιάδη και του Προέδρου της Αιγύπτου, βεβαίως, του κ. Sisi.
            Μετά, συνεχίσαμε με τη διμερή με την Αίγυπτο: πάρα πολλά κοινά θέματα, πάρα πολλά πράγματα να συζητήσουμε, μία χώρα ιστορικά φίλη της Ελλάδας στην οποία προσβλέπουμε, μέσα στα πλαίσια του νέου δόγματος της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, του ανοίγματός μας σε όλο τον κόσμο μετά την κρίση.
            Επίσης, κανονίσαμε να ξεκινήσουμε πάλι τις επαφές για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις οικονομικές ζώνες στην Ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου. Κάτι το οποίο θα έχει εξαιρετική σημασία, και θα αποτελέσει παράδειγμα, για τις άλλες χώρες, καλής γειτονίας και καλής επίλυσης προβλημάτων ή θεμάτων.


Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, για την παρουσία της ελληνικής Αντιπροσωπείας, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις εργασίες της εβδομάδος Υψηλού Επιπέδου της 74ης ΓΣ του ΟΗΕ

            Η εβδομάδα αυτή στα Ηνωμένα Έθνη, με την παρουσία του Προέδρου της κυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ελληνική εξωτερική πολιτική.                                                           

            Η Ελλάδα πέρασε μία πολύ βαθιά κρίση, μία κρίση που την οδήγησε εξ ανάγκης σε εσωστρέφεια. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι χάσαμε ένα μεγάλο κομμάτι του ΑΕΠ μας, περίπου το 25%, σχεδόν σαν να έχει υπάρξει πόλεμος.

            Όμως, η Ελλάδα – το λέμε με όλους τους τόνους και το λέμε παντού – επιστρέφει, μέσα από τις συνεχείς και διαρκείς επαφές μας, αλλά και τη διάθεσή μας να παίξουμε πια το ρόλο που μας ανήκει. Ως χώρα της ΕΕ, χώρα της Ανατολικής Μεσογείου, μία χώρα δημοκρατική, μία χώρα η οποία έχει πολλά να πει στα Βαλκάνια και πολλά να πει στην ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που έχει αποφασίσει να παίξει ξανά το ρόλο της, είτε στα θέματα που αφορούν τη Λιβύη, είτε στα θέματα που αφορούν τη Συρία, είτε στα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αφρικής, είτε ακόμη και στα θέματα της ευρωπαϊκής μεγέθυνσης και στα θέματα που αφορούν τη Μαύρη Θάλασσα, τον Εύξεινο Πόντο, όλα τα ζητήματα της περιοχής μας.

            Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραμείνει απούσα από τα διεθνή fora. Θα είμαστε εδώ με μία καθαρή, ευρωπαϊκή, δημοκρατική πολιτική που θα προασπίζει τα συμφέροντά μας, αλλά θα προάγει τις αξίες και τις αρχές μας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουμε εντατικοποιήσει τις επαφές μας με τον αραβικό κόσμο, με όλες τις χώρες του Κόλπου, βεβαίως και με την Αίγυπτο, με τη Λιβύη, ακόμη και με τη συριακή αντιπολίτευση, δηλαδή όλους αυτούς που έχουν κάτι να πουν και έχουμε και εμείς κάτι να τους πούμε. 
Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2019

Χαιρετισμός Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο Ετήσιο Δείπνο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων


            «Αποτελεί για εμένα εξαιρετική τιμή να απευθύνομαι σε όλους εσάς που ζείτε, υπηρετείτε και συμβάλετε στην ευημερία και συνεχή πρόοδο αυτής της μεγάλης χώρας: των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κρατώντας, όμως, παράλληλα ζωντανό τον δεσμό με τις ρίζες μας, την Κύπρο και την Ελλάδα.                                                                            
            Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, από την καρδιά μου, ότι η Ελλάδα, σε πλήρη και απόλυτο συντονισμό με τη Κυπριακή Δημοκρατία, θα συνεχίσει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής στη Μεγαλόνησο.                                                                     

            Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και του ελληνισμού συνολικά, παραμένει πάντα η επίτευξη μιας αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης, βιώσιμης και συνολικής λύσης του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και σε αρμονία με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.                                                                         
            Σκοπός μας, φίλες και φίλοι, είναι μια λύση που θα εξασφαλίζει την αποχώρηση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων. Μια λύση που θα εξασφαλίζει την απαλλαγή της Κύπρου από το αναχρονιστικό και μη βιώσιμο, όπως ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είπε, σύστημα εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 60.                                                            
            Η ταχύτερη δυνατή επανέναρξη και επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αποτελεί μια από τις κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης μας. Αυτό είναι το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όλους τους συνομιλητές μας εδώ στη Νέα Υόρκη καθ’ όλες τις συναντήσεις στο περιθώριο της 74ης Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.                                                  
            Είναι ιδιαίτερα ατυχές ότι αυτή η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια συγκυρία παράνομων ερευνητικών και γεωτρητικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, που καταπατούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου, συνοδευόμενων από επιθετική ρητορική, προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, συνεχιζόμενες παραβιάσεις στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός και προβολή μαξιμαλιστικών όρων και προϋποθέσεων για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.                                                                   
            Η Ελλάδα γνωρίζει καλά αυτή την επικίνδυνη και παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας, καθώς ίδια ή παρόμοια συμπεριφορά εκδηλώνεται στο Αιγαίο με επίσης προκλητικές ενέργειες. Θεωρούμε τη συμπεριφορά της Τουρκίας καθολικά και απολύτως απαράδεκτη. Καταπατά το διεθνές δίκαιο, στρέφεται κατά της αρχής των καλών γειτονικών σχέσεων και υπονομεύει τις προσπάθειες υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.                                                                   
            Εκτιμώ και αναμένω ότι, ειδικά οι ΗΠΑ επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, θα πείσουν την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να πράξει τα ανάλογα.                                                                                 

            Είμαι πεπεισμένος ότι η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής και καθένας από τους κατά τόπους φορείς της σε όλη την Αμερική θα συμβάλει ουσιαστικά στην προσπάθεια αυτή.                                                                      

            Σας ευχαριστώ θερμά από την καρδία μου και πάλι για την πρόσκληση και την δυνατότητα να σας απευθυνθώ σήμερα. Θα ήθελα με την ευκαιρία, για λογαριασμό μου αλλά και για λογαριασμό του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, να χαιρετίσω τους τιμώμενους του σημερινού ετήσιου δείπνου σας, τον Δρ. Συμεών Συμεωνίδη και τον κ. Πίτερ Κακογιάννη. Φίλες και φίλοι, έξω από το κείμενο, θα μου επιτρέψετε και πάλι να σας χαιρετίσω από την καρδιά μου και να υποσχεθώ, κύριε Πρόεδρε, αυτό που ήδη όλοι οι Έλληνες απανταχού του πλανήτη γνωρίζουν: ότι η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι δίπλα σας στη προσπάθεια αποκατάστασης των εθνικών δικαίων του ελληνισμού.                                                                          

Σας ευχαριστώ πολύ».

Αθήνα, 26 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, μετά από τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi


            Είχα τη χαρά να συναντηθώ σήμερα με τον κ. Wang Yi, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κίνας, σε μία συνάντηση η οποία δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική ή στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά ήταν μία συνάντηση η οποία αποτελούσε προετοιμασία. Αφ' ενός μεν της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη, αφετέρου της επίσκεψης του Προέδρου Xi στην Αθήνα το Νοέμβριο.

            Εντάσσεται σε μία μακρά σειρά επαφών που θα έχουμε με την κινεζική πλευρά για να μπορέσουμε να διευρύνουμε τις εμπορικές μας σχέσεις και να διευκολύνουμε τις κινεζικές επενδύσεις στους διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας που είναι τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

            Επίσης, συναντηθήκαμε και προηγουμένως, στο πλαίσιο του Φόρουμ των Αρχαίων Πολιτισμών, μίας πρωτοβουλίας που ξεκίνησε με συνεργασία της ελληνικής και της κινεζικής πλευράς. Μίας πρωτοβουλίας που δείχνει ότι και αυτό που λέμε "soft power" στη διπλωματία, δηλαδή η δυνατότητα της κουλτούρας και του πολιτισμού να παίζουν ρόλο. Είναι κάτι απτό και σημαντικό.


Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2019

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Ν. Χριστοδουλίδη


            «Είναι ιδιαίτερη χαρά που συναντιέμαι σήμερα με τον αγαπητό συνάδελφο, τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, τον φίλο μου κ. Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως καταλαβαίνετε, το κύριο αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν ο συντονισμός μας στα πολλά θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική των δύο χωρών μας, τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο. Για αυτό λοιπόν, συναντηθήκαμε σήμερα, την πρώτη ημέρα της Υπουργικής Εβδομάδας και θα συναντηθούμε βέβαια και πάλι την Παρασκευή, όταν θα δούμε και τον Αιγύπτιο συνάδελφό μας.
            Συζητήσαμε για τις προοπτικές επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων προσπαθειών της Ειδικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, κας Lute, και μάλιστα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί που έμειναν στο Crans Montana, με αυτό ως δεδομένο. Γιατί, πρέπει να πω ότι, παρά τη συνεχή εποικοδομητική στάση την οποία τηρεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η Τουρκία δεν τηρεί μία ανάλογη αντιμετώπιση, δεν βοηθάει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.
            Εφόσον, λοιπόν, οι συναντήσεις οι οποίες έχουν προγραμματισθεί, γίνουν, δηλαδή η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο Ερντογάν και μετά η δική μου με τον κ. Τσαβούσογλου, η ελληνική πλευρά θα θέσει ξεκάθαρα προς την Τουρκία την ανάγκη δικής της συνεργασίας στο πλαίσιο της επανέναρξης των συνομιλιών. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι αυτό είναι το ευρωπαϊκό πλαίσιο επίλυσης των διαφορών».




"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022