"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
16/4/2024
Χθες 2237  Αυτόν τον μήνα 34004  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

κ. ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΟΥ,άρθρο:ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ‘ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ’

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ
‘ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ’



Η «Συμφωνία των Πρεσπών» που υπογράφτηκε πρόσφατα μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της κυβέρνησης της «πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας» υπερβαίνει τις δικαιοδοσίες και τις αρμοδιότητες των για ορισμένο χρονικό διάστημα εκλεγμένων κυβερνήσεων, γιατί ρυθμίζει ετεροβαρώς ιστορικά ανύπαρκτα δικαιώματα υπέρ της πλευράς της π.Γ.Δ.Μ. και παραγράφει παγκόσμια αναγνωρισμένα για πέραν των τριών χιλιάδων ετών ιστορικά δικαιώματα της άλλης πλευράς, της σύγχρονης Ελλάδας, της χώρας που κατοικείται συνεχώς και αδιαλείπτως από Έλληνες, ανεξάρτητα από το ποιος ήταν ο κάθε φορά κατακτητής της ευρύτερης περιοχής.
Η Μακεδονία ήταν αρχαίο ελληνικό βασίλειο, από το 808 μέχρι το 167, της παλιάς χρονολόγησης, στο βορειότερο σύνορο της Αρχαίας Ελλάδας και αργότερα, υπό την ηγεσία του Φιλίππου του Β έγινε το κυρίαρχο κράτος της ελληνιστικής Ελλάδας και στη συνέχεια της παγκόσμιας αυτοκρατορίας υπό την ηγεσία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κυβερνήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του από τη Δυναστεία των Αργεαδών, με διαλείμματα από τη Δυναστεία των Αντιπατριδών και τελικά από εκείνη των Αντιγονιδών. Η πατρίδα των Μακεδόνων είχε το κέντρο του στο βορειοανατολικό τμήμα της ελληνικής χερσονήσου και συνόρευε στα δυτικά με το βασίλειο της Ηπείρου, στα βόρεια με την Παιονία (το αρχαίο γεωγραφικό όνομα της περιοχής της σημερινής π.Γ.Δ.Μ), στα ανατολικά με την περιοχή της Θράκης και στα νότια με τη Θεσσαλία.

ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ:"..Μετά από τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί και την αποκατάσταση της αλήθειας"


ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ


Μετά από τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί και την αποκατάσταση της αλήθειας οι «ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ» είναι υποχρεωμένες να απαντήσουν στην ανακοίνωση της «Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας», της 19ης Ιουλίου 2018, σχετικά με την συμμετοχή της ή όχι στην προσφυγή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας που αφορά στην ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Διευκρινίζεται ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητήθηκε η γνώμη της οργάνωσης με επωνυμία «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας» με έδρα την Θεσσαλονίκη για την αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών που κατατέθηκε στο ΣτΕ στις 28/6/18, ούτε για την επίδοση των εξωδίκων δηλώσεων στους 300 βουλευτές του Ελληνικού που πραγματοποιήθηκε την Άνοιξη του 2018, καθώς ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ στο δίκτυο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου. Διευκρινίζεται ότι ΔΕΝ ΠΛΗΡΟΙ τις προϋποθέσεις για ένταξη στο δίκτυο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, καθώς είναι ένας σύλλογος και μέλη του είναι φυσικά πρόσωπα, ενώ οι Παμμακεδονικές Ενώσεις αποτελούν δευτεροβάθμια όργανα και τα μέλη τους είναι σύλλογοι. Προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου είναι οι εξείς:
1. Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, με πρόεδρο τον κ.Δημήτριο Φιλιππίδη.
2. Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας (τριτοβάθμιο όργανο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας), με συντονιστή τον κ.Παναγιώτη Ιασωνίδη.
3. Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας, με πρόεδρο τον κ.Παύλο Άφκο
4. Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης/Βικτωρίας με πρόεδρο τον κ.Ανδρέα Μπαλλή.
5. Παμμακεδονική Ομοσπονδία Νοτίου Αυστραλίας με πρόεδρο τον κ.Ευάγγελο Τσιαπάρη.
6. Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας (Αυστραλία) με πρόεδρο τον κ.Νικόλαο Φασούλα.
7. Παμμακεδονική Ένωση Κουησλάνδης (Αυστραλία) με πρόεδρο τον κ. Δημήτριο Παπαγιάννη
8. Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, με πρόεδρο τον κ.Χρήστο Καράτζιο.
9. Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά με πρόεδρο τον κ.Γεώργιο Παπαδάκη.
10. Παμμακεδονική Ένωση N. Αφρικής, με πρόεδρο τον κ.. Αμύντα Παπαθανασίου,.

Συντονίστρια των ανωτέρω Παμμακεδονικών Ενώσεων είναι η κα Νίνα Γκατζούλη. Με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στο 12ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Παμμακεδονικών Ενώσεων από την 23η Ιουλίου 2017 στο δίκτυο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων με πρόεδρο τον κ.Γεώργιο Τάτσιο, ως το μοναδικό εν Ελλάδι δευτεροβάθμιο όργανο που πληροί τις προϋποθέσεις.
Ορισμένες Παμμακεδονικές Ενώσεις μέλη μας, αλλά και μεμονωμένα μέλη των Παμμακεδονικών κατά το παρελθόν έχουν συνεργαστεί με την «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας», αλλά απογοητεύτηκαν από την απαράδεκτη και ανάρμοστη συμπεριφορά του προέδρου της κ. Μιχάλη Χρυσανθόπουλου, έχασαν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και δεν επιθυμούν καμία συνεργασία μαζί του. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση με το από 30/1/18 επισυναπτόμενο έγγραφο της «Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας» (τριτοβάθμιο όργανο των Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας), που αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς στην «Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας» και τονίζει ότι η ομογένεια της Αυστραλίας ΔΕΝ εκπροσωπείται από καμία οργάνωση στην Ελλάδα.
Σε ότι αφορά τις ενέργειες για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου έχοντας να επιδείξουν έργο δεκαετιών στο κρίσιμο εθνικό θέμα, αποφασίζουν συλλογικά τον τρόπο διεκδίκησης των δικαίων του Μακεδονικού Ελληνισμού και το πράττουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δίνοντας ΟΛΕΣ τις μάχες. Με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και την αίτηση αναστολής της Συμφωνίας των Πρεσπών επιχειρήθηκε η αποτροπή (μέχρι τις 12/7) της επίσημης συγκατάθεσης της χώρας μας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων του κράτους των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Το αιτιολογικό της απόφασης του ΣτΕ που οδήγησε στην απόρριψη της αίτησης αναστολής αποτελεί χρήσιμο εργαλείο για την επιχειρηματολογία μας στην τελική εκδίκαση για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου 2018.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις έχουν να επιδείξουν έργο δεκαετιών στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Μακεδονίας και συνεχίζουν τον αγώνα για την αποκατάσταση της Ιστορικής αλήθειας και τη δικαίωση του Μακεδονικού Ελληνισμού. Από το Νοέμβριο του 2017, που η υπόθεση με την ονομασία του κράτους των Σκοπίων μπήκε στην τελική της ευθεία, μεθόδευσαν πολυεπίπεδη εκστρατεία με σκοπό την αποτροπή της εθνικής προδοσίας, που περιλάμβανε συλλογή υπογραφών, ψηφίσματα δημοτικών συμβουλίων, δημόσιες διαβουλεύσεις σε όλη την Μακεδονία, συλλαλητήρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις και νομικές ενέργειες (εξώδικα, μηνύσεις και προσφυγή στο ΣτΕ). Παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές με αξιωματούχους των χωρών στις οποίες εδρεύουν οι Παμμακεδονικές με σκοπό την στήριξή τους στο κρίσιμο εθνικό θέμα.
Ενέργειες που επιχειρούν να πλήξουν την εικόνα ενότητας των Παμμακεδονικών και να αμφισβητήσουν τα κίνητρα και το έργο τους ουσιαστικά έχουν ως σκοπό την εξουδετέρωση της μοναδικής συντεταγμένης προσπάθειας για αποτροπή της εθνικής προδοσίας. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αναγνωρίζει την προσφορά των Παμμακεδονικών Ενώσεων και εμπιστεύεται τις ενέργειές τους.

Νίνα Γκατζούλη
Συντονίστρια Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ


ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
PAN-MACEDONIAN UNION OF THE
MACEDONIAN STRUGGLE
GREECE – AUSTRALIA

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ έχει ως αρχή να μην κάνει πολιτικά σχόλια σε κανένα επίπεδο. Αγωνίζεται επί χρόνια για την αναγνώριση της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο κράτος με πρωτεύουσα τα Σκόπια, την προστασία του Αρχαίου, Μεσαιωνικού, Νεότερου Ελληνικού πολιτισμού που καταστρέφεται συστηματικά στο κράτος αυτό, στις προαιώνιες εστίες του Μακεδονικού Ελληνισμού, όπως Γευγελή, Λυχνίδα-Αχρίδα, Στρώμνιτσα, Κρούσοβο, Μοναστήρι, καθώς και την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου ως ημέρας μνήμης γενοκτονίας του Μακεδονικού Ελληνισμού από το 1870 μέχρι το 1949.

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ, κατόπιν εισηγήσεως της Νομικής της Υπηρεσίας δεν υπέγραψε το κείμενο που κατέθεσαν οι λοιπές Παμμακεδονικές Ενώσεις και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Το μείζον αυτό εθνικό πρόβλημα χρειάζεται μεν νομική αντιμετώπιση, αλλά τη σωστή , που θα υποβοηθήσει τον εθνικό αγώνα και η οποία θα παράξει εκείνα τα αποτελέσματα προς την εθνική δικαίωση.
Σημειώνεται επίσης, ότι αποτελεί τουλάχιστον ιστορικά ανόητος, καθώς είναι γνωστός ο ρόλος του ρωσικού παράγοντα διαχρονικά, ο ισχυρισμός περί δήθεν «χρηματισμού» των συμμετεχόντων στις μεγάλες εθνικές διαμαρτυρίες- συλλαλητήρια

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ –ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ επιφυλάσσεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των ενεργειών της τις επόμενες ημέρες, οι οποίες βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση, τόσο νομικά όσο και εθνικά.
Καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις σε εγρήγορση, ενότητα, μακριά από άστοχες και νομικά αβάσιμες ενέργειες.

Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ:
Ιωάννης Νισύριος Δικηγόρος παρά Αρείω Πάγω
& Συνεργάτες
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Μιχαήλ
Χρυσανθόπουλος



--
"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"
Capt. Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org

RUSSIA news: Dmitry Medvedev’s visit to Finland


Dmitry Medvedev’s visit to Finland
26 September 2018 16:00


Russia-Finland talks.

Joint news conference by Dmitry Medvedev and Juha Sipilä following the talks

Excerpts from the transcript:





Joint press conference by Dmitry Medvedev and Prime Minister of Finland Juha Sipilä

Juha Sipilä (via interpreter): Today, Mr Medvedev and I have held frank and constructive talks regarding bilateral relations between Finland and Russia. We discussed the economy and the environment, as well as relations between the European Union and Russia, and the regional and international situation. The last time Prime Minister of the Russian Federation and I met was a year ago in St Petersburg. At that time, we marked the 100th anniversary of Finland’s independence. Dialogue between our countries also continues this year. Our presidents met this past summer in Helsinki and in Sochi. For us, the prime ministers, this is the fourth meeting.

Our countries maintain very close contacts between people. Russian citizens are the largest and most numerous group of foreign tourists in Finland.

This week, the city of Savonlinna will host a cultural forum between our countries.

Tourism between our countries is growing all the time. Last year, we recorded nine million border crossings. In this respect, we are lagging behind the all-time high of 13 million crossings, posted in 2013.

We also discussed environmental matters, which, as you know, are unaffected by state borders. For many years, our consistent and purposeful cooperation helped improve the state of the Baltic Sea. Mr Medvedev and I also discussed our countries’ commitment to implementing agreements under the Paris Agreement on climate change.

The reduction of soot or black carbon emissions is a central issue when we talk about slowing down climate change processes. Finland will try to hold another Arctic summit until the end of its presidency of the Arctic Council. Efforts to promote specific measures for reducing black soot emissions are one of our main goals.

Finland and the Russian Federation also cooperate in the area of waste management. During our current meeting, we discussed the Krasny Bor hazardous waste landfill and in a broader context, that is, cooperation in the area of waste management. Finnish companies have excellent technological competences and experience in this sector, and we agreed to promote this cooperation in the future.

We also conducted a good discussion of trade and economic relations between our countries. Finnish-Russian trade remains about the same as last year. We posted very good growth last year, and trade expanded appreciably. But it should be noted that a negative balance is being posted in Finland’s trade with Russia.

Finnish companies have invested a total of 12 billion euros in the Russian economy, and new projects are currently being implemented.

Taking into account Finland’s population, it is the largest per-capita investor in Russia. Although difficulties and problems emerge from time to time, Finnish companies are determined to implement long-term projects on the Russian market.

Today, Finnish company Valmet and Russia’s Sveza Group have signed a protocol of understanding as regards a modern pulp factory that will be built in Russia. Environmental factors and efforts to minimise the environmental impact will be prioritised during construction of this facility.

We also discussed the construction of the Hanhikivi-1 nuclear power plant. Finland always puts safety at the top of the list. All sides and all participants consider it very important that the project proceeds normally, that all plans regarding this should be realistic, and that they meet all the requirements requested by the official authorities.

When we talk about cooperation between neighbouring countries, streamlined border cooperation, of course, plays a very important role. In this context, we must pay tribute to our border authorities who cooperate on an excellent basis with each other. Speaking of legislation on temporary car imports, things are really speeding ahead in the right direction here.

Shipping volumes in the Gulf of Finland continue to increase every single year. At the same time, this spells out additional risks as well as disasters. Finland would like to cooperate more closely with Russia in the sphere of high-seas rescue operations. Not a single Baltic region state has the required high-seas rescue potential for addressing problems that might arise during large-scale disasters.

Speaking of international affairs, we discussed matters regarding the Ukrainian conflict and Syria. Finland is concerned about the situation of civilians, and we are worried as to how sustained solutions of these conflicts will be reached. Other matters of concern to us include the threat of spreading hostilities to new territories and apprehensions that many people will suffer in Syria’s Idlib region. Russia bears special responsibility for preventing the escalation of violence.

The conflict in eastern Ukraine also influences relations between the European Union and Russia to some extent. And the development of these relations depends on this conflict’s resolution. In this context, Russia also acts as a central and important player.

The European Union and Russia are still neighbours. And Finland has always noted that dialogue plays a key role when it comes to these matters, too.

Civil society level contacts are also of upmost importance. My colleague and I have agreed that all the remaining matters (that we did not have time to discuss) will be brought up when we get together this evening. We will also touch upon subjects discussed during the talks which took place between ministers.


Russia-Finland talks

26 September 2018


Dmitry Medvedev’s conversation with Prime Minister of Finland Juha Sipilä

26 September 2018


Joint press conference by Dmitry Medvedev and Prime Minister of Finland Juha Sipilä

26 September 2018


Joint press conference by Dmitry Medvedev and Prime Minister of Finland Juha Sipilä

26 September 2018
Следующая новость


Russia-Finland talks

Dmitry Medvedev: We have had productive, wide-ranging talks. It is our fourth meeting. We met twice in St Petersburg, once in the Prime Minister’s home town of Oulu. This is the best evidence that the most diverse issues can be resolved bilaterally even at a time when the Russian Federation and the European Union have fairly complicated relations.

"AΡΔΗΝ":«Μακεδονικό και Συμφωνία Πρεσπών. Από την αποικία χρέους στην υποτέλεια και τον ακρωτηριασμό»

3/10/18 | Πειραιάς | Συζήτηση: «Μακεδονικό και Συμφωνία Πρεσπών. Από την αποικία χρέους στην υποτέλεια και τον ακρωτηριασμό»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΑΡΔΗΝ Πειραιά (μέλος του δικτύου της κίνησης πολιτών «Άρδην») και ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς
διοργανώνουν την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, στις 19.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΒΕΠ), Καραΐσκου 111, Πειραιάς, 3ος όροφος (παραπλεύρως Ι.Ν. Αγ. Κωνσταντίνου)
εκδήλωση με θέμα
Μακεδονικό και Συμφωνία Πρεσπών
Από την αποικία χρέους στην υποτέλεια και τον ακρωτηριασμό
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Μακεδονικό σηματοδοτούν την εμπέδωση και γεωπολιτικά της υποταγής της κυβέρνησης στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας. Μόνο η καθολική παλλαϊκή αντίσταση θα μπορέσει να αντιστρέψει αυτό που είναι εμφανές στο κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών: Τη συνεργασία Ελληνικής κυβέρνησης, Σκοπίων, ΝΑΤΟ και Αμερικανών απέναντι στον ελληνικό λαό, ώστε να περάσει μια συμφωνία που υιοθετεί τις απόψεις των Σκοπίων για τις οποίες είχε ασκήσει κάποτε βέτο η Ελλάδα και που εξυπηρετεί τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια.
Ομιλητές:
Αλέξανδρος Κοκκινίδης, Αντιναύαρχος Ιατρός ΠΝ εα (Άρδην Πειραιά)
Ιωάννης Μάζης, καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του ΕΚΠΑ
Γιώργος Καραμπελιάς, εκδότης, συγγραφέας, πολιτικός αναλυτής, επικεφαλής του κινήματος Άρδην
Συντονιστής: Λάμπρος Καλαρρύτης, δημοσιογράφος.

-- 
Περιοδικό Άρδην
Διευθ.: Ξενοφώντος 4, Αθήνα, 10557
Τηλ.: 2103826319, 2103802644
Ιστότοπος: www.ardin-rixi.gr

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest

 
PRESS
Council of the European Union 
 
28/9/2018 

Supercomputers: Council agrees to develop high-tech infrastructure

The Council today adopted a regulation aimed at giving a boost to high-performance computing by setting up a new European joint undertaking. This undertaking will oversee the pooling of resources within Europe to develop supercomputers for processing big data, which is an essential tool to help tackle the challenges of today's world.
"High-performance computing is key to research as well as to the digitisation of industry and the data economy. It has many practical applications which can help a wide range of industrial and business sectors, as well as users from academia, scientific communities and the public sector. Europe's scientific capabilities, industrial competitiveness and autonomy depend on having access to world-class supercomputers and data infrastructure. High Performance Computing plays a vital role in helping us address issues such as climate change forecasting, advanced medicine modelling and artificial intelligence. But we have to coordinate our approach and pool our resources in Europe to be a relevant global player. Today's decision will enable the Union to develop, deploy, extend and maintain an integrated world-class supercomputing and data infrastructure."
Heinz Faßmann, Austrian Federal Minister for Education, Science and Research
Council of the European Union
 
27/9/2018 

Main results - Competitiveness Council, 27-28/09/2018

The Competitiveness Council held a policy debate on possible EU actions to promote artificial intelligence as part of a future EU industrial policy. It also exchanged views on the means to achieve greater economic convergence amongst regions.

Research and innovation, 28 September  

In the morning, ministers held a policy debate on the structure of the next EU framework programme for research and innovation, Horizon Europe,as well as on the Specific Programme implementing Horizon Europe.The new programme will cover the years 2021 to 2027.
Research and innovation are vital if we are to remain competitive at the global level. The next EU framework research programme has an important role to play in supporting national efforts to promote excellence and close the innovation gap within the EU.
Heinz Faβmann, Austrian Federal Minister for Education, Science and Research
In the afternoon, ministers debated the legal status and the key elements of the strategic planning process for the Horizon Europe programme. The debate will provide political guidance to ongoing work in the Council's preparatory body.
Highlights of the Competitiveness Council (Internal Market and Industry) of 27 September 2018, in Brussels.

Internal market and industry, 27 September 

The Council held a public policy debate on strengthening the innovation capacity of EU industry,with emphasis on capturing the potential of digitalisation and Artificial Intelligence.
Capturing the full potential of digitization is crucial for the competitiveness of the EU economy. Our discussions today are a first step towards an EU action plan on artificial intelligence, which will help boost growth and jobs.
Margaret Schramboeck, Austrian Federal Minister for Digital and Economic Affairs
Under the traditional "competitiveness check-up", the Council assessed the importance of regional convergence as a factor contributing to the overall increase of productivity growth and competitiveness.

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" δελτίον τύπου



kinsin-logo

Την εποχή…της Παπαγαλίνης

Την εποχή…της Παπαγαλίνης
Συνταξιούχοι στη δουλειά συνταξιούχοι… και στη σκέψη; Σε μια ημερίδα που έγινε από το ίδρυμα Τσάτσου τον Οκτ. του 2015 με θέμα «απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές των συντάξεων των ν. 4046 και 4093/2012 : σωστό ή λάθος;», που παραβρέθηκα και τοποθετήθηκα, ένας αντιπρόεδρος του ΣτΕ κατηγόρησε με σφοδρότητα την πλειοψηφία των δικαστών του ΣτΕ λέγοντας: Βγάλατε πρώτα απόφαση …
Διαβάστε το άρθρο


(γι)ούννοι-EUROPE

(γι)ούννοι-EUROPE
Τσιμπήματα Βίζεγκραντ στ’ αφορμισμένο σώμα σου Πεινασμένα pigs βυζαίνουν δηλητηριασμένο γάλα Και τα παιδιά που για μάνα σε ικέτεψαν ταΐζουν τα ψάρια για το λουκούλλειο γεύμα σου Και ένας μπάτσος βαψομαλλιάς συνταξιούχος από τα σαράντα του κι απόπληκτος απ’ την ταβλοπαιξία στέλνει ΟΥΑΟΥ από το facebook στα μπάσταρδα του Γκέμπελς που κρυφά μεγάλωνες! Παλαίμαχος
Διαβάστε το άρθρο

Συναυλία στη Θεσσαλονίκη χωρίς εισιτήριο

Μανώλης Μητσιάς-Καρυοφυλλιά Καραμπέτη "Ο Γκάτσος που αγάπησα" ξανά στο Μέγαρο Μουσικής να αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας. O Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στην σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής. Τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του …
Διαβάστε το άρθρο

Συναυλία στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο

Συναυλία στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο
Ανδριάνα Μπάμπαλη - Στάθης Δρογώσης "Neovintage" Νέο Vintage, εκεί που το αίσθημα δεν έχει χρόνο. Όπως και το αίσθημα που περιγράφει ένα τραγούδι δεν έχει χρόνο. Έτσι ταξιδεύουν τα τραγούδια μέσα στις εποχές και έρχονται και μας βρίσκουν και μας ξαναβρίσκουν. Ο Στάθης Δρογώσης και η Ανδριάνα Μπάμπαλη μετά την πρόσφατη δισκογραφική συνεργασία τους στην διασκευή του "Μην το πεις πουθενά" συνεργάζονται …
Διαβάστε το άρθρο

ΑΣΕΠ νέα

/2018
header.jpg
Νέα - Ανακοινώσεις
 
 
Α/ΑΔελτίο Τύπου - Ανακοίνωση
1.2Ε/2017:Ορθή επανάληψη-Προσωρινά αποτελέσματα (Κ.Θ. 10001, 10002, 10003)
2.Διενέργεια Συνοπτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια γραφικής ύλης
3.Πίνακες κατάταξης & αποκλειομένων επιπέδου ΓΔ του Υπ. Παιδείας
4.Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.
5.Διαδικασία πρόσληψης Επικουρικού Προσωπικού
6.Διενέργεια Συνοπτικού Διαγωνισμού για την προμήθεια Η/Υ
7.10Κ/2017: Έκδοση οριστικών αποτελεσμάτων ΠΕ
8.16Κ/2017: Έκδοση προσωρινών αποτελεσμάτων ΠΕ και ΥΕ
9.ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Αναμορφ. πίνακες μετά από ενστάσεις θέσεων ΓΔ του Υπ. Παιδείας
10.ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ - Αποτελέσματα ενστάσεων θέσεων ΓΔ Υπ. Παιδείας

eufic.org latest



eufic.org
 
How much do you work out? According to World Health Organisation, adults should be moderately exercising 150 min/week, and kids should be getting 60 min/day. Being physically active can lower your risk of disease, diabetes and cancer.
 
So, get up and start moving (even just a little)!
Read on to see what science says about physical activity.

 

Fitness Health:
WHO's Guide

 
READ MORE
 
 
READ MORE
 

Sit Less & Stay
Active at Work

 
READ MORE
 

Sports nutrition:
macro & micro-nutrients
 
READ MORE
 

Are you balancing your calorie intake?
 

Are Europeans active enough?
 
In Europe, 6 in 10 people rarely exercise or play any sports. In 2015, European policy was put in place to encourage people to be more active in their daily lives, but how effective is it?
The World Health Organization investigates.
 
LEARN MORE

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022