Καλό μεσημέρι.

Η πανδημία και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σε συνδυασμό με την 4η βιομηχανική επανάσταση και την κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα άλλαξαν άρδην τα πάντα στο παγκόσμιο σκηνικό. Βεβαιότητες κατέρρευσαν, τεράστιες αναπροσαρμογές συντελούνται σε κάθε χώρο και σε κάθε τομέα, οι οικονομίες και οι κοινωνίες στροβιλίζονται, αναζητώντας μια καινούργια ισορροπία. Όλα σχεδόν τίθενται από μηδενική βάση και ένας νέος κόσμος ξημερώνει, ο οποίος θα είναι πολύ διαφορετικός που γνωρίσαμε μέχρι 2019.

Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες και χρειάζεται τεράστια προσοχή ώστε να μην βρεθείς πίσω από τις εξελίξεις ή να μην βουλιάξεις υπό την πίεση των εξελίξεων. Από την άλλη, όποιος διαθέτει σχέδιο, τόλμη, αποφασιστικότητα, γνώση, μπορεί να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία.

Η Κυβέρνησή μας προσπαθεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια και στους δύο αυτούς τομείς. Διαχειρίζεται τις μεγάλες κρίσεις με τρόπο έτσι ώστε να απορροφά και να αποδυναμώνει τις επιπτώσεις τους και να υψώνει ασπίδα προστασίας των πολιτών. Παράλληλα, με έξυπνες πολιτικές, με ελιγμούς στη διεθνή σκακιέρα, πέτυχε να αλλάξει επίπεδο την Ελλάδα και να την φέρει ανάμεσα στις χώρες που, μέσα σε παγκόσμιο τυφώνα, πορεύονται με δυναμισμό και έχουν ξεπεράσει τα δομικά προβλήματα και τις ανεπάρκειες που την κρατούσαν πίσω στο παρελθόν.