"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου: Η προοπτική των Ελληνοτουρκικών σχέσεων


Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο  

Η προοπτική των Ελληνοτουρκικών σχέσεων

Ας περιγράψουμε το πρώτο υποθετικό σενάριο σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία αποβάλλει σταδιακά, αλλά επίμονα και συστηματικά, τον κοσμικό της χαρακτήρα και όλα τα δυτικά, θεσμικά και πολιτιστικά, στοιχεία και γίνεται ένα ανοικτά ισλαμικό κράτος χωρίς καμία από τις  ουσιαστικές  εγγυήσεις της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Σύμφωνα με το σενάριο αυτό η Τουρκία επανεξετάζει τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και έχει μειωμένο ενδιαφέρον για τη σχέση της με την ΕΕ. Ούτε λόγος βέβαια για προοπτική ένταξης στην ΕΕ.
Σύμφωνα με το δεύτερο υποθετικό σενάριο, σχετικά σύντομα κυριαρχούν στην Τουρκία οι δυνάμεις που ανάγονται στην κεμαλική παράδοση,  πιστεύουν στον στόχο του δυτικού εκσυγχρονισμού της χώρας, επενδύουν σε μια στενή σχέση με την ΕΕ και αναζωπυρώνουν την επιδίωξη της ένταξης σε αυτήν. 

Το τρίτο σενάριο, πραγματικό και όχι υποθετικό, είναι λίγο πολύ αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη στην ύστερη φάση της μακράς περιόδου Ερντογάν. Η Τουρκία συνεχίζει να  διεκδικεί τη διπλή ( ευρωπαϊκή και ασιατική, δυτική και ισλαμική ) φύση της με ενέργειες όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος, να προβάλλει τον εξαιρετισμό και την ιδιαιτερότητάς της μέσα στο ΝΑΤΟ και στη σχέση της με τις ΗΠΑ και την ΕΕ,  να επικαλείται έντονα προβλήματα εθνικής ασφαλείας και ακεραιότητας, να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, να αναλαμβάνει στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως αυτές στη Συρία και τη Λιβύη, να προσπαθεί να επιβάλλει τον ρόλο της και το «μερίδιό» της, όπως το εννοεί, στη Μεσόγειο, να ελέγχει τη στρόφιγγα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών προς την ΕΕ, κυρίως μέσω Ελλάδος.

Το εύλογο ερώτημα είναι πώς τοποθετείται η Ελλάδα απέναντι σε αυτά τα σενάρια, λαμβάνοντας προφανώς υπόψη και όλες τις κρίσιμες μεταβλητές που δεν εξαρτώνται από τις εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία. Αναφέρομαι στις εξελίξεις στις ΗΠΑ σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές, στη διαρκή εσωτερική διαπραγμάτευση στην ΕΕ, στην πορεία της πανδημίας του Covid-19 και τις υγειονομικές, οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές της επιπτώσεις, στην καμπύλη των σχέσεων ΗΠΑ - ΕΕ-  Ρωσίας - Κίνας, στις άνισες δημογραφικές προοπτικές, στην προβολή στο 2050 των μεγεθών του παγκόσμιου ΑΕΠ και της συμμετοχής των σημερινών και μελλοντικών μεγάλων παικτών σε αυτό κ.ο.κ. Αναφέρομαι προφανώς και στο τοπίο που θα υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής.

Το βέβαιο είναι ότι και στα τρία παραπάνω σενάρια για τις εξελίξεις στην Τουρκία τα γεωγραφικά δεδομένα παραμένουν τα ίδια. Επίσης ίδιες παραμένουν οι προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας για την υποχρέωση οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες προκειμένου τα σχετικά ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα να μπορούν να ασκηθούν νομίμως και πλήρως.

Ακόμη και αν επιτευχθούν οι καλύτεροι όροι σε μια παρόμοια οριοθέτηση με την Αίγυπτο, συγκρίσιμοι, ας πούμε, με τους όρους της πρόσφατης ελληνοϊταλικής συμφωνίας που συμπλήρωσε εκείνη του 1997, χωρίς συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας ή χωρίς από κοινού προσφυγή σε κάποια από τις δικαστικές, διαιτητικές ή συνδιαλλακτικές διαδικασίες που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και κατά προτίμηση χωρίς από κοινού προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, η εκκρεμότητα θα υπάρχει ως πηγή διαρκών τριβών και εντάσεων. Και ο χρόνος θα περνάει και θα μειώνει την αξία των ορυκτών καυσίμων λόγω κλιματικής αλλαγής και αλλαγής προσανατολισμού της ευρωπαϊκής ενεργειακής πολιτικής.

Ακούω την ένσταση που κυριαρχεί:  μπορούμε να αναλάβουμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε επανάληψη των διερευνητικών επαφών που διακόπηκαν το 2016, μετά 14 χρόνια αλλεπάλληλων γύρων, με το αντικείμενο που προσδιορίσαμε το 2013, δηλαδή την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο εντέλει μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, τώρα; Μετά την απόφαση για την Αγία Σοφία; Ενώ η Τουρκία απειλεί με γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ και εντός των απώτερων ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ Νότια της Κρήτης;

Ιδίως τώρα οι άτυποι δίαυλοι επικοινωνίας, οι βολιδοσκοπήσεις, οι φιλικές διαμεσολαβήσεις της γερμανικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, οι πιέσεις της Γαλλίας, οι συζητήσεις στη σύνοδο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, οι επισκέψεις του κ. Μπορέλ στην Άγκυρα, οι δηλώσεις του κ. Μπάιντεν στις ΗΠΑ ως αντίστιξη στο στιλ της επικοινωνίας των κκ Τράμπ και Ερντογάν, πρέπει να κατατείνουν πρωτίστως στην ενεργοποίηση της διαδικασίας που προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας για τη μόνη διμερή νομική διαφορά που δέχεται η Ελλάδα που είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η δεύτερη δοκιμασμένη διαδικασία είναι ο διάλογος για στρατιωτικά και κυρίως αεροναυτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για την αποφυγή ατυχημάτων.

Είναι δε προφανές ότι μια νέα ώθηση στις διακοινοτικές συνομιλίες στην Κύπρο θα μπορούσε ενδεχομένως να δοθεί αν η ΕΕ μπορούσε να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός σχήματος εγγύησης της συμμετοχής των Τουρκοκύπριων στα μελλοντικά έσοδα από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων που υπάρχουν στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, διαφυλασσόμενης πάντοτε της διεθνούς νομικής προσωπικότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τα τρία αυτά σημεία μπορεί να ξεκινήσει, με στρατηγική ασφάλεια για την Ελλάδα και στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ο έλεγχος των πραγματικών προθέσεων και των ορίων της  συμπεριφοράς  της τουρκικής πλευράς.

Η άλλη προσέγγιση ποια είναι άραγε; Η αναμονή έως ότου ο πανδαμάτωρ χρόνος καταστήσει άνευ αντικειμένου τη συζήτηση περί υδρογονανθράκων στην περιοχή; Η μοιρολατρική ή η γεμάτη αυτοπεποίθηση αναμονή ενός θερμού επεισοδίου που θα διαμορφώσει και θα αναδείξει ευνοϊκούς για την Ελλάδα στρατιωτικούς συσχετισμούς με τη στήριξη π.χ. της Γαλλίας ; Η εμπειρία του τελευταίου μισού αιώνα λέει ότι τα θερμά επεισόδια οδηγούν σε moratorium ή σε εσπευσμένο διάλογο και  ανακοινωθέντα  που μάλλον περιπλέκουν τα πράγματα. 

Όλα βεβαίως θέλουν τον τρόπο τους. Δεν θα ήθελα π.χ. να συμπίπτει χρονικά μια άτυπη επαφή με την Τουρκία στο Βερολίνο με τη σύνοδο του Συμβουλίου ΥΠΕΞ της ΕΕ που συγκλήθηκε την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες με στόχο  - υποτίθεται - να στείλει σαφές και σκληρό μήνυμα στην Τουρκία. Θα ήθελα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ να έχει ως βασική του προτεραιότητα την ευρωπαϊκή σφραγίδα σε ένα σχήμα εγγύησης της συμμετοχής των Τουρκοκύπριων στα μελλοντικά έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, αλλά σε μια συζήτηση για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών τις ελληνικές θέσεις πρέπει να τις εκφράζει απευθείας ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Γενικά μέσα σε μια τέτοια επιβαρυμένη συγκυρία τόσο η πολιτική και διπλωματική κινητικότητα χωρίς σαφές στρατηγικό πλαίσιο όσο και η ακινησία που κρύβει στρατηγική αμηχανία ή φόβο έναντι του πολιτικού κόστους είναι δυο εξίσου προβληματικές συμπεριφορές. Σε αυτά αντιτάσσεται ένα σχέδιο ενεργειών που βασίζεται στο θεσμικό πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου χωρίς όμως να διολισθαίνει στον νομικισμό, γιατί αξιοποιεί με ασφάλεια όλες τις θετικές παραμέτρους της διεθνούς και περιφερειακής συγκυρίας.

Περιττεύει δε να πω ότι ούτως ή άλλως η Ελλάδα ( πρέπει να ) προωθεί διαρκώς  όλες τις διαστάσεις της εθνικής της ισχύος που τη θωρακίζουν όχι ρητορικά αλλά πρακτικά. -

Dr Αναστασία Μοσχοβάκη Ειδική Παθολόγος:O Κορονοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος στην Ελλάδα συγκριτικά με χώρες της Β. Ευρώπης;


 
21 0625 2770





O Κορονοϊός είναι λιγότερο θανατηφόρος στην Ελλάδα συγκριτικά με χώρες της Β. Ευρώπης; Δείτε συγκριτικά δεδομένα εδώ.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στον κοινωνικό τομέα αναγνωρίζεται ο διττός ρόλος της βιολογικής γεωργίας ως ασφαλής μέθοδος παραγωγής τροφίμων που ανταποκρίνεται στις ανησυχίες του καταναλωτή και ως υπεύθυνης για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και για την προστασία του περιβάλλοντος και των ζώων τόσο σε τοπικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Στα είδη, στις περιοχές και στις δραστηριότητες όπου είναι εφικτή η παραγωγή βιολογικών προϊόντων, η βιοκαλλιέργεια και η βιολογική κτηνοτροφία είναι ο στόχος που πρέπει να πετύχουμε στο άμεσο μέλλον.
Οι στόχοι της Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας είναι:
  • Παραγωγή προϊόντων και τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, ασφαλή για τον καταναλωτή χωρίς υπολείμματα φυτοφαρμάκων, αντιβιοτικών και χημικών λιπασμάτων.
  • Προστασία του περιβάλλοντος (προστασία του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα, αειφορική διαχείριση φυσικών πόρων, εξασφάλιση της βιοποικιλότητας)
  • Μη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) ή/και προϊόντων που παράγονται από αυτούς.
  • Προστασία της υγείας των αγροτών από την έκθεσή τους σε βλαβερές χημικές ουσίες.
  • Η φυσική διαβίωση των ζώων και η εξασφάλιση της ευζωίας τους.
  • Χρήση ζωοτροφών που έχουν παραχθεί με βιολογικό τρόπο και χωρίς τη χρήση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) ή/και προϊόντων που παράγονται από αυτούς.


    Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, 20.10.2015 (αγγλική έκδοση )
    Πρόταση νέου κανονισμού για τη βιολογική παραγωγή (ελληνική έκδοση)
    Πρόταση νέου κανονισμού για τη βιολογική παραγωγή (αγγλική έκδοση)
    Μελέτη αξιολόγησης (αγγλική έκδοση)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:Επισήμανση κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων

Αν σκοπεύετε να πουλήσετε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα στην ΕΕ, αυτά θα πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επισήμανσης της ΕΕ. Εν γένει, θα πρέπει να φέρουν επισήμανση στην οποία να προσδιορίζεται με σαφήνεια η σύνθεση όλων των υφάνσιμων ινών που χρησιμοποιήθηκαν και να αναφέρονται οποιαδήποτε μη κλωστοϋφαντουργικά συστατικά ζωικής προέλευσης.

Τι είναι η επισήμανση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων;


Κάθε κλωστοϋφαντουργικό προϊόν που διατίθεται στην αγορά της ΕΕ πρέπει να φέρει επισήμανση στην οποία να φαίνεται η σύνθεση των ινών του. Η επισημάνση θα πρέπει να είναι σταθερά στερεωμένη στο προϊόν, για παράδειγμα να είναι ραμμένη σε αυτό.

Η εν λόγω απαίτηση αφορά όλα τα προϊόντα που αποτελούνται σε ποσοστό τουλάχιστον 80% από υφάνσιμες ίνες, υπολογιζόμενο κατά βάρος, όπως:
είδη ένδυσης,
καλύμματα επίπλων,
καλύμματα στρωμάτων,
σκηνές κατασκήνωσης.
Η επισήμανση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων είναι υποχρεωτική;

Η επισήμανση είναι υποχρεωτική στην ΕΕ για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα που προορίζονται προς πώληση στον τελικό καταναλωτή. Σε περίπτωση πωλήσεων μεταξύ επιχειρήσεων, η επισήμανση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων μπορεί να αντικατασταθεί ή να συμπληρωθεί με συνοδευτικά εμπορικά έγγραφα.

Οι εθνικές αρχές μπορούν να ελέγχουν τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα ως προς τη συμμόρφωσή τους με τις πληροφορίες που αναγράφονται στην επισήμανση σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας εμπορίας, όπως:
όταν ζητείται εκτελωνισμός,
στις αποθήκες του διανομέα,
στα καταστήματα χονδρικής ή λιανικής πώλησης.
Τι θα πρέπει να αναγράφεται στην επισήμανση;

Η επισήμανση θα πρέπει:
να εξηγεί τη σύνθεση του υφάσματος αναφέροντας τα υλικά με φθίνουσα σειρά βάσει του ποσοστού τους στο προϊόν,
να περιέχει σαφές και ευανάγνωστο κείμενο σε ενιαία μορφή γραφής (ίδια γραμματοσειρά, μέγεθος και στυλ),
να διαχωρίζει σαφώς τις πληροφορίες σχετικά με τη σύνθεση των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από άλλες πληροφορίες, όπως οδηγίες για τη φροντίδα του προϊόντος.

Αν σκοπεύετε να πουλήσετε τα προϊόντα σας σε μία ή περισσότερες χώρες της ΕΕ, θα πρέπει να μεταφράσετε το κείμενο σε όλες τις επίσημες εθνικές γλώσσες των χωρών στις οποίες τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα διατίθενται στον καταναλωτή.

Μπορείτε να χαρακτηρίσετε ένα κλωστοϋφαντουργικό προϊόν ως «100%», «καθαρό» ή «μόνο» αν αποτελείται εξ ολοκλήρου μόνο από έναν τύπο ινών. Μπορείτε να επιλέξετε αν θα χρησιμοποιήσετε τους ανωτέρω όρους ή αν θα αναγράψετε, στην περίπτωση μιας μπλούζας από 100% βαμβάκι για παράδειγμα, μόνο «βαμβάκι».

Οι τύποι και οι ονομασίες των υφάνσιμων ινών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αναφέρονται περιοριστικά στον κατάλογο του παραρτήματος Ι του κανονισμού της ΕΕ για τις ονομασίες των υφάνσιμων ινών και τη συναφή επισήμανση. Αν το προϊόν σας περιέχει υφάνσιμες ίνες που δεν περιλαμβάνονται σε αυτές που αναφέρονται στον κανονισμό, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για την προσθήκη του νέου τύπου ινών. Μάθετε περισσότερα για τη σχετική διαδικασία στη σελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφορικά με τη νομοθεσία για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα είδη ένδυσης.

Αν επιθυμείτε να δώσετε στα κλωστοϋφαντουργικά σας προϊόντα αναγνωρισμένο σήμα περιβαλλοντικής αριστείας, ελέγξτε αν μπορείτε επίσης να ζητήσετε τη χορήγηση οικολογικού σήματος της ΕΕ.

18.10.2011   
EL
Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
L 272/1

ΚΑΝΟΝΙΣΜΌΣ (ΕΕ) αριθ. 1007/2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΫ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ
της 27ης Σεπτεμβρίου 2011
για τις ονομασίες των υφανσίμων ινών και τη συναφή επισήμανση και τη σήμανση της σύνθεσης των ινών των κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και την κατάργηση της οδηγίας 73/44/EOK του Συμβουλίου και των οδηγιών 96/73/ΕΚ και 2008/121/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου
(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)
ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ,
Έχοντας υπόψη τη συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 114,
Έχοντας υπόψη την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
Έχοντας υπόψη τη γνώμη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (1),
Αποφασίζοντας με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία (2),
Εκτιμώντας τα ακόλουθα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ:



ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ


Αν σκοπεύετε να πουλήσετε παπούτσια ή άλλα υποδήματα σε μία ή περισσότερες χώρες της ΕΕ, τα προϊόντα σας πρέπει να συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις επισήμανσης της ΕΕ. Ως κατασκευαστής, είστε υπεύθυνος για την επισήμανση και την ακρίβεια των παρεχόμενων πληροφοριών. Αν τα υποδήματα είναι προϊόν εισαγωγής, η υποχρέωση αυτή βαρύνει τον οργανισμό που διαθέτει πρώτος το προϊόν στην αγορά της ΕΕ.
Η επισήμανση των υποδημάτων είναι υποχρεωτική;

Η επισήμανση των υποδημάτων είναι υποχρεωτική στην ΕΕ. Σύμφωνα με τους ενωσιακούς κανόνες, ως «υπόδημα» νοείται κάθε προϊόν εφοδιασμένο με σόλα που έχει σκοπό να προστατεύει ή να καλύπτει το πόδι. Για παράδειγμα:
ίσια υποδήματα ή υποδήματα με τακούνια,
σανδάλια,
μπότες,
παντόφλες,
εσπαντρίγιες,
αθλητικά παπούτσια (συμπεριλαμβανομένων των ειδικών αθλητικών παπουτσιών και αυτών στα οποία είναι προσαρμοσμένα πέδιλα).

Ενδέχεται να υπάρχουν πρόσθετες απαιτήσεις, ανάλογα με τη χώρα στην οποία σκοπεύετε να διαθέσετε το υπόδημα.
Ποιες πληροφορίες πρέπει να αναγράφονται;

Όταν περιγράφετε τα υλικά και αναφέρετε τα μέρη των υποδημάτων, πρέπει να χρησιμοποιείτε τα εικονογράμματα της ενωσιακής νομοθεσίας ή κείμενο στις γλώσσες της χώρας της ΕΕ όπου θέλετε να διαθέσετε τα υποδήματά σας. Η επισήμανση πρέπει να περιγράφει τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα 3 βασικά μέρη των υποδημάτων:
το επάνω μέρος,
την εσωτερική επένδυση και την εσωτερική σόλα,
την εξωτερική σόλα.

Σε κάθε περίπτωση, στην επισήμανση θα πρέπει να αναφέρεται εάν το υλικό είναι φτιαγμένο από:
δέρμα,
επενδεδυμένο δέρμα,
ύφασμα,
άλλα υλικά.

Αν κανένα υλικό δεν αποτελεί τουλάχιστον το 80% του προϊόντος, στην επισήμανση θα πρέπει να αναγράφονται τα δύο κυριότερα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν.
Πού τοποθετείται η επισήμανση των υποδημάτων;

Η επισήμανση τοποθετείται τουλάχιστον στο ένα από τα παπούτσια του ζευγαριού. Αυτό μπορεί να γίνεται με εκτύπωση, επικόλληση, ανάγλυφη αποτύπωση ή με την ανάρτηση ετικέτας στο παπούτσι.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:Πώληση προϊόντων στην ΕΕ


Ως επιχείρηση που πραγματοποιεί συναλλαγές στην Ευρώπη, μπορείτε να επωφελείστε από την ενιαία αγορά της ΕΕ, καθώς και από ορισμένες εμπορικές ρυθμίσεις με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα εμπορεύματα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα εντός αυτού του εδάφους χωρίς επιπλέον κόστος ή ποσοτικούς περιορισμούς. Το καθεστώς αυτό είναι γνωστό ως ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων. Ωστόσο για ορισμένα εμπορεύματα, όπως αυτά που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης και τα χημικά προϊόντα, ισχύουν επιπλέον κανόνες. Υπόκειστε επίσης σε διαφορετικές υποχρεώσεις όσον αφορά τον ΦΠΑ ανάλογα με τα προϊόντα που πωλείτε και σε ποιον τα πωλείτε, καθώς και με το πού μεταφέρονται τα εμπορεύματα.


BREXIT: το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είναι πλέον μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ωστόσο, το ΗΒ και η ΕΕ βρίσκονται σε μεταβατική περίοδο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020 τουλάχιστον. Κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου, ολόκληρη η νομοθεσία της ΕΕ θα εξακολουθήσει να ισχύει στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή περιλαμβάνει τους κανόνες και τους κανονισμούς, τις τελωνειακές διατυπώσεις και τις υποχρεώσεις υποβολής δηλώσεων για τα προϊόντα.

Απαιτείται η ολοκλήρωση ορισμένων τελωνειακών διατυπώσεων όταν εισάγονται ή εξάγονται εμπορεύματα μεταξύ της ΕΕ και κάθε άλλης χώρας που δεν είναι μέλος της ΕΕ (συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν δικαίωμα στην ελεύθερη κυκλοφορία εμπορευμάτων, στην περίπτωση αυτή: ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος, η Ελβετία, η Τουρκία, η Ανδόρα και ο Άγιος Μαρίνος).
Κανόνες και κανονισμοί για τα προϊόντα της ΕΕ

Προτού διαθέσετε προϊόντα στην αγορά της ΕΕ, πρέπει να διασφαλίσετε ότι τα προϊόντα αυτά πληρούν τις απαιτήσεις της ΕΕ για την προστασία της υγείας των ανθρώπων και των ζώων, του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Οι απαιτήσεις αυτές μπορεί να είναι είτε κανόνες και προδιαγραφές που έχουν εναρμονιστεί σε επίπεδο ΕΕ είτε απαιτήσεις που καθορίζονται από κάθε μεμονωμένο κράτος μέλος της ΕΕ, αλλά αναγνωρίζονται από την ΕΕ: βάσει της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα βρείτε στην ενότητα κανόνες και προδιαγραφές προϊόντων.
Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των καταναλωτών οπουδήποτε εντός της ΕΕ

Παρόλο που έχετε το δικαίωμα να καθορίσετε τους γενικούς όρους και τις προϋποθέσεις πώλησης, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών στην παράδοση, όλοι οι πελάτες που είναι εγκατεστημένοι στην ΕΕ πρέπει να έχουν την ίδια πρόσβαση στα προϊόντα όπως και οι τοπικοί πελάτες σας.

Εάν προσφέρετε ειδικές τιμές, εκπτώσεις ή ειδικούς όρους πώλησης, όλοι οι πελάτες σας πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν ανεξαρτήτως της χώρας της ΕΕ στην οποία βρίσκονται, της υπηκοότητάς τους, του τόπου διαμονής τους ή της επιχειρηματικής τους έδρας.

Οι κανόνες εφαρμόζονται στις διαδικτυακές και μη διαδικτυακές συναλλαγές, εφόσον οι πωλήσεις απευθύνονται στον τελικό χρήστη (άτομο ή επιχείρηση που δεν έχει την πρόθεση να επαναπωλήσει, να μετατρέψει, να μεταποιήσει, να μισθώσει ή να παραχωρήσει με υπεργολαβία το αντικείμενο της αγοράς του).
Πρόσβαση σε διαδικτυακές διεπαφές

Οι πελάτες σας πρέπει να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κάθε έκδοση του ιστοτόπου σας που επιθυμούν, για παράδειγμα, αν πληκτρολογούν την ισπανική διεύθυνση URL του ιστοτόπου ενώ βρίσκονται στην Ιταλία, δεν θα πρέπει να ανακατευθύνονται αυτόματα στην ιταλική έκδοσή του. Πρέπει να σας δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την ανακατεύθυνση και έχουν το δικαίωμα να την ανακαλέσουν οποιαδήποτε στιγμή.

Πωλήσεις προϊόντων χωρίς παράδοση

Εάν παρέχετε υπηρεσία παραλαβής, θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι πελάτες που είναι εγκατεστημένοι σε χώρες της ΕΕ όπου δεν παρέχετε υπηρεσία παράδοσης έχουν το δικαίωμα να παραγγέλνουν προϊόντα από τον ιστότοπό σας και να ρυθμίζουν εκείνοι τον τρόπο παράδοσης ή παραλαβής.
Δήλωση κινήσεων εμπορευμάτων

Αν εξάγετε και/ή εισάγετε εμπορεύματα εντός της ΕΕ πάνω από μια συγκεκριμένη αξία, οφείλετε να υποβάλλετε στατιστικά στοιχεία για τις ενδοενωσιακές σας εμπορικές ροές.

Τα όρια πάνω από τα οποία πρέπει να υποβάλλετε σχετική δήλωση καθορίζονται κάθε χρόνο από κάθε κράτος μέλος της ΕΕ (συνήθως το τελευταίο τρίμηνο) και ισχύουν για όλο το επόμενο ημερολογιακό έτος. Προβλέπονται ξεχωριστά όρια (που ενδέχεται να είναι διαφορετικά) για τις εξαγωγές (αποστολές) και τις εισαγωγές (παραλαβές).

Κατώτατα όρια απαλλαγής

Πότε αρχίζει η υποχρέωση υποβολής δήλωσης;

Η χώρα σας καθορίζει ένα όριο το οποίο ισχύει για ένα δεδομένο ημερολογιακό έτος.
Αν οι εισαγωγές/εξαγωγές σας του προηγούμενου έτους έχουν υπερβεί το όριο αυτό, οφείλετε να υποβάλετε δήλωση από τον Ιανουάριο αυτού του έτους και μετά.

Παράδειγμα: η χώρα σας καθορίζει το όριο εισαγωγών για το 2019 σε 100.000 ευρώ. Εάν το 2018 οι εισαγωγές σας ήταν πάνω από 100.000 ευρώ, πρέπει να υποβάλετε σχετική δήλωση από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά.
Αν οι εισαγωγές/εξαγωγές σας του προηγούμενου έτους δεν υπερέβησαν το όριο, αλλά κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους το υπερβαίνουν, θα πρέπει να υποβάλετε δήλωση από τον μήνα κατά το οποίο σημειώθηκε η υπέρβαση του ορίου.

Παράδειγμα: η χώρα σας έχει καθορίσει το όριο εισαγωγής για το 2018 σε 100.000 ευρώ. Μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2018 οι συνολικές εισαγωγές σας ανήλθαν σε 90.000 ευρώ. Τον Ιούλιο, εισαγάγατε εμπορεύματα αξίας 15.000 ευρώ επιπλέον. Δεδομένου ότι υπερβήκατε το όριο τον Ιούλιο του 2018, πρέπει να υποβάλετε στοιχεία από τον μήνα αυτόν και μετά. Συνεπώς, η πρώτη σας δήλωση Intrastat θα αναφέρεται στις εισαγωγές του Ιουλίου ύψους 15.000 ευρώ.

Ενδεχομένως να πρέπει να δηλώνετε τις κινήσεις εμπορευμάτων προς και από χώρες της ΕΕ στις οποίες δεν είναι εγκατεστημένη η επιχείρησή σας.

Παράδειγμα
Δήλωση κινήσεων εμπορευμάτων

Κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους, μια αυστριακή εταιρεία ειδών ένδυσης μετέφερε εμπορεύματα αξίας 400.000 ευρώ από τις ΗΠΑ στην Αυστρία μέσω του λιμένα Leixões της Πορτογαλίας.

Η αξία των εμπορευμάτων που μεταφέρθηκαν από την Πορτογαλία στην Αυστρία υπερέβαινε το όριο για την υποβολή δήλωσης που ισχύει στην Πορτογαλία για τις αποστολές (250.000 ευρώ) και, ως εκ τούτου, η αυστριακή εταιρεία έπρεπε να υποβάλει δήλωση στις πορτογαλικές αρχές. Όσον αφορά τα εμπορεύματα που έφθασαν στην Αυστρία για το εν λόγω ημερολογιακό έτος δεν ήταν ανάγκη να υποβληθεί δήλωση, διότι το αυστριακό ανώτατο όριο για την υποβολή δήλωσης σχετικά με αφίξεις εμπορευμάτων ανέρχεται σε 750.000 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει την αξία των εμπορευμάτων που μεταφέρθηκαν.

Επομένως, παρόλο που η εταιρεία είναι εγκατεστημένη στην Αυστρία, στην προκειμένη περίπτωση δήλωση υποβλήθηκε μόνο στην Πορτογαλία.
Ποιοι υποχρεούνται να υποβάλλουν δηλώσεις;

Οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες που έχουν εγγραφεί στα μητρώα ΦΠΑ και αποστέλλουν ή παραλαμβάνουν εμπορεύματα — εφόσον οι αποστολές ή παραλαβές υπερβαίνουν το αντίστοιχο ετήσιο όριο.

Μπορείτε να ζητήσετε από μια ειδικευμένη εταιρεία να σας εκπροσωπήσει και να υποβάλει τη δήλωση για λογαριασμό σας
Πότε πρέπει να υποβάλλετε δήλωση;
Τουλάχιστον μία φορά τον μήνα για τις εμπορικές ροές του προηγούμενου μηνός.
Η προθεσμία υποβολής καθορίζεται από την οικεία εθνική αρχή κάθε κράτους μέλους.

Ποιες εμπορικές ροές πρέπει να δηλώνονται;

Οι πραγματικές κινήσεις εμπορευμάτων από το κράτος μέλος αποστολής στο κράτος μέλος παραλαβής (και αντιστρόφως).

Αν έχετε έγκριση για τελωνειακό καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή - και τα μη μεταποιημένα / μεταποιημένα εμπορεύματα κυκλοφορούν μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ - οφείλετε να δηλώσετε τις κινήσεις αυτές.

Σημείωση: Εάν παρέχετε μόνο διασυνοριακές υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνουν διασυνοριακή κυκλοφορία εμπορευμάτων, δεν χρειάζεται να υποβάλλετε δήλωση στο πλαίσιο του συστήματος Intrastat.
Ποια στοιχεία πρέπει να δηλώνονται;

Οι μηνιαίες δηλώσεις σας στο πλαίσιο του Intrastat πρέπει να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα στοιχεία:
τον αριθμό φορολογικού μητρώου ΦΠΑ
το χρονικό διάστημα (μήνα) για το οποίο κάνετε δήλωση
την κατεύθυνση της εμπορικής ροής: αποστολή ή παραλαβή
τον 8ψήφιο κωδικό προϊόντος της Συνδυασμένης Ονοματολογίας (ΣΟ) (Η Συνδυασμένη Ονοματολογία δημοσιεύεται κάθε χρόνο στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ)
τον κωδικό της χώρας αποστολής/προορισμού εντός της ΕΕ
την αξία των εμπορευμάτων - χωρίς ΦΠΑ και ειδικούς φόρους κατανάλωσης

(αν η αξία αφορά δραστηριότητες μεταποίησης θα πρέπει να υπολογίσετε την αξία των μεταποιημένων εμπορευμάτων, και εν συνεχεία την αξία των μη μεταποιημένων εμπορευμάτων συν κάθε προστιθέμενη αξία κατά τη μεταποίηση, π.χ. για υλικά και μισθούς).

Παράδειγμα: έχετε σύμβαση για την επίστρωση μεταλλικών σωλήνων οι οποίοι σας αποστέλλονται από ένα άλλο κράτος μέλος. Η αξία που πρέπει να δηλώσετε για τις εισαγωγές σας είναι η αξία των μη μεταποιημένων σωλήνων. για τις εξαγωγές σας θα πρέπει να δηλώσετε την αξία των μεταποιημένων επιστρωμένων σωλήνων (η οποία θα προκύψει από την αξία των μη μεταποιημένων σωλήνων συν το ενδεχόμενο πρόσθετο κόστος: έξοδα παροχής υπηρεσιών και υλικά).
την ποσότητα των εμπορευμάτων σε καθαρή μάζα (μικτό βάρος μείον το βάρος της συσκευασίας)
τη μονάδα μέτρησης σύμφωνα με τη Συνδυασμένη Ονοματολογία (π.χ. λίτρο, αριθμό τεμαχίων, τετραγωνικά μέτρα)
τον κωδικό του συγκεκριμένου είδους συναλλαγής (που προσδιορίζει την αγορά, πώληση ή μεταποίηση).

Μπορεί επίσης να σας ζητηθούν συμπληρωματικές πληροφορίες όπως οι όροι παράδοσης που περιλαμβάνονται στη σύμβασή σας (π.χ. EXW, CIF, FOB) ή ο τρόπος μεταφοράς (π.χ. θαλάσσια/οδική/σιδηροδρομική μεταφορά).

Οι εθνικές αρχές προσφέρουν στις επιχειρήσεις διάφορα μέσα για να τις βοηθήσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την υποβολή δηλώσεων στο σύστημα Intrastat. Δείτε στους παρακάτω ιστότοπους πώς οι διάφορες χώρες εφαρμόζουν το σύστημα Intrastat.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: Σήμανση CE


Πολλά προϊόντα πρέπει να φέρουν σήμανση CE για να μπορούν να πωληθούν στην ΕΕ. Η σήμανση CE δείχνει ότι ένα προϊόν έχει ελεγχθεί από τον κατασκευαστή και θεωρείται ότι πληροί τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ως προς την ασφάλεια και την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος. Είναι υποχρεωτική για τα προϊόντα που κατασκευάζονται οπουδήποτε στον κόσμο και στη συνέχεια διατίθενται στην αγορά της ΕΕ.

Πότε είναι υποχρεωτική η σήμανση CE;

Η σήμανση CE είναι υποχρεωτική μόνο για τα προϊόντα για τα οποία ισχύουν προδιαγραφές της ΕΕ και απαιτείται η τοποθέτηση του σήματος CE.

Ορισμένα προϊόντα υπόκεινται ταυτόχρονα σε διάφορες απαιτήσεις της ΕΕ. Πριν από την τοποθέτηση του σήματος CE στα προϊόντα σας, πρέπει να βεβαιώνεστε ότι αυτά πληρούν όλες τις σχετικές απαιτήσεις. Απαγορεύεται η τοποθέτηση του σήματος CE σε προϊόντα για τα οποία δεν ισχύουν προδιαγραφές της ΕΕ ή δεν απαιτείται η τοποθέτηση του σήματος.

Πώς αποκτάται το σήμα CE;

Ως κατασκευαστής του προϊόντος, έχετε αποκλειστικά την υποχρέωση να δηλώσετε τη συμμόρφωση του προϊόντος προς όλες τις απαιτήσεις. Δεν χρειάζεστε άδεια για την τοποθέτηση του σήματος CE στο προϊόν σας, ωστόσο, οφείλετε προηγουμένως:
  • να βεβαιωθείτε για τη συμμόρφωσή του προς όλες τις σχετικές απαιτήσεις που ισχύουν στην ΕΕ
  • να διευκρινίσετε εάν μπορείτε να αξιολογήσετε το προϊόν σας εσείς ή να ζητήσετε την αξιολόγησή του από κοινοποιημένο οργανισμό
  • να καταρτίσετε έναν τεχνικό φάκελο που να τεκμηριώνει τη συμμόρφωση: να ενημερωθείτε για την τεχνική τεκμηρίωση
  • να συντάξετε και να υπογράψετε δήλωση συμμόρφωσης ΕΕ

Από τη στιγμή που το προϊόν σας φέρει το σήμα CE οφείλετε – εάν το ζητήσει η αρμόδια εθνική αρχή – να προσκομίσετε όλες τις πληροφορίες και τα δικαιολογητικά έγγραφα που αφορούν τη σήμανση CE.

Χρειάζεστε αξιολόγηση από ανεξάρτητο οργανισμό;

Θα πρέπει να ελέγξετε εάν το προϊόν σας χρειάζεται να εξεταστεί από κοινοποιημένο οργανισμό. Μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία στη σχετική νομοθεσία που ισχύει για το προϊόν σας: ελέγξτε τους κανόνες ανά κατηγορία προϊόντων.

Αυτό το στάδιο δεν είναι υποχρεωτικό για όλα τα προϊόντα.

Αν χρειάζεται να ζητήσετε την παρέμβαση κοινοποιημένου οργανισμού, το σήμα CE πρέπει να συνοδεύεται από τον αναγνωριστικό αριθμό του εν λόγω οργανισμού. Το σήμα CE και ο αναγνωριστικός αριθμός μπορούν να τοποθετούνται χωριστά, θα πρέπει όμως να συνδέονται σαφώς μεταξύ τους.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη βάση δεδομένων Nando για την αναζήτηση κοινοποιημένου οργανισμού που μπορεί να πιστοποιήσει το προϊόν σας.

Εάν το προϊόν σας δεν χρειάζεται να ελεγχθεί από ανεξάρτητο οργανισμό, εναπόκειται σε εσάς να ελέγξετε εάν ανταποκρίνεται στις τεχνικές απαιτήσεις. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να αξιολογήσετε και να τεκμηριώσετε τους πιθανούς κινδύνους από τη χρήση του προϊόντος σας.

Χρειάζεται να πληρώσετε τέλη;

Εάν, ως κατασκευαστής, πραγματοποιήσετε ο ίδιος την αξιολόγηση της συμμόρφωσης, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε τέλη. Ωστόσο, εάν προσφύγετε στις υπηρεσίες κοινοποιημένου οργανισμού, ή εάν οι προδιαγραφές που εφαρμόζει η ΕΕ στο προϊόν σας απαιτούν την ανεξάρτητη αξιολόγηση από κοινοποιημένο οργανισμό, οφείλετε να πληρώσετε τον εν λόγω οργανισμό για τις υπηρεσίες που θα παράσχει. Το κόστος εξαρτάται από τη διαδικασία πιστοποίησης που ισχύει για το προϊόν σας, από την πολυπλοκότητα του προϊόντος κ.λπ.

Πώς τοποθετείται το σήμα CE;

Το σήμα CE πρέπει να είναι ευδιάκριτο, ευανάγνωστο και ανεξίτηλο.

Πρέπει να αποτελείται από τα αρχικά «CE». Και τα δύο γράμματα επιβάλλεται να έχουν την ίδια κατακόρυφη διάσταση και να μην είναι μικρότερα από 5 mm (εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις απαιτήσεις για το συγκεκριμένο προϊόν).

Εάν επιθυμείτε να μικρύνετε ή να μεγαλώσετε το σήμα CE στο προϊόν σας, θα πρέπει να τηρήσετε τις αναλογίες των δύο γραμμάτων. Εφόσον τα αρχικά παραμένουν ευδιάκριτα, το σήμα CE μπορεί να λάβει διάφορες μορφές (π.χ. έγχρωμο, συμπαγές ή με περίγραμμα).

Εάν το σήμα CE δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο ίδιο το προϊόν, μπορείτε να το τοποθετήσετε στη συσκευασία του, εφόσον υπάρχει, ή σε οποιοδήποτε από τα συνοδευτικά έγγραφα. Εάν το προϊόν σας υπόκειται σε διάφορες οδηγίες/κανονισμούς της ΕΕ που καθιστούν υποχρεωτική τη σήμανση CE, τα συνοδευτικά έγγραφα πρέπει να αναφέρουν ότι το προϊόν σας συμμορφώνεται προς όλες τις ισχύουσες οδηγίες/κανονισμούς της ΕΕ.

Ανανέωση Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων



Ισχύουσα Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς


Νόμος 2017/1992(ΦΕΚ Α΄31/27.02.1992). Κύρωση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
Νόμος 4039(ΦΕΚ Α'15/02.02.2012). Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλευση ή την χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό. (02.02.12).
Νόμος 4235(ΦΕΚ Β΄32/11.02.2014). Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας των ζώων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. (το άρθρο 46 του ν.4235/2014 αποτελεί τροποποίηση του ν.4039/2012)
Νόμος 4351(ΦΕΚ Α΄164/04.12.2015) Bοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις.(η παράγραφος 6 του άρθρου 33 του ν.4351/2015 αποτελλεί τροποποίηση του ν.4039/2012)
Νόμος 4384(ΦΕΚ Α΄78/26.04.2016). Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, μορφές συλλογικής οργάνωσης του αγροτικού χώρου και άλλες διατάξεις. (η παράγραφος 6 του άρθρου 44 του ν.4384/2016 αποτελλεί τροποποίηση του ν.4039/2012)
Νόμος 4483(ΦΕΚ Α'107/03.07.2017). Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) - Ρυθμίσεις σχετικές με την οργάνωση,τη λειτουργία, τα οικονομικά και το προσωπικό των Ο.Τ.Α. - Ευρωπαϊκοί Όμιλοι Εδαφικής Συνεργασίας - Μητρώο Πολιτών και άλλες διατάξεις.
Εγκύκλιος 1957/92600/05.06.2017. Τροποποίηση του νόμου 4039/2012 για τη διαδικασία επιβολής και είσπραξης των προστίμων.

ΥΑ 1714/75275 (ΦΕΚ Β΄1489/16.07.2015). Διαδικασία παραχώρησης και απαιτούμενες προδιαγραφές των χώρων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που παραχωρούνται σε εθελοντές κτηνιάτρους, για την πραγματοποίηση στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Πενταμελείς επιτροπές των δήμων για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρησης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. (13.07.15)
Διευκρινήσεις για τη διαδικασία κρίσης επικινδύνων ζώων συντροφιάς και τη διαχείρισή τους. (24.02.16)
Τροποποίηση εγκυκλίου για τη διαδικασία κρίσης επικινδύνων ζώων συντροφιάς και τη διαχείρισή τους. (24.08.17)
Χρηματοδότηση Δήμων για Αδέσποτα και Ανεπιθύμητα Ζώα Συντροφιάς

ΚΥΑ 3260/338943/30.12.2019. «Καθορισμός των Δήμων και Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, καθώς και του ύψους χρηματοδότησης για το έτος 2019» (ΦΕΚ Β΄ 4891/31.12.2019)
Εγκύκλιος 1602/168880/08.07.2019. Κοινή Υπουργική Απόφαση Χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων κατ’ εφαρμογή του ν. 4039/2012 (Α 15).
Παράρτημα Αδέσποτα
ΚΥΑ 1593/166597/ΦΕΚ Β'2894/05.07.2019: Καθορισμός των προϋποθέσεων και της διαδικασίας χρηματοδότησης Δήμων και Συνδέσμων Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και για την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους για τα έτη 2019, 2020 και 2021.
Εγκύκλιος 887/63929/28.03.2019. Ψηφιακή Υπηρεσία Παρακολούθησης Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς από Δήμους.
Σήμανση και Καταγραφή Ζώων Συντροφιάς

ΥΑ 1697/74031(ΦΕΚ Β΄1544/22.07.2015). Διαδικασία πιστοποίησης των κτηνιάτρων που χρησιμοποιούν την διαδικτυακή ηλεκτρονική βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς και των ιδιοκτητών τους
Βάση δεδομένων σήμανσης και καταγραφής ζώων συντροφιάς και των Ιδιοκτητών τους. (29.12.15)

OBAMA newest

Obama Foundation
Obama.org

Hi there,

During these difficult times, we have been so moved by the extraordinary ways that girls and grassroots leaders have taken action to support their communities.

The challenges are daunting: more than 1.5 billion students around the world have faced school closures due to COVID-19. And we know from past crises like Ebola that the challenges girls face intensify in times of crisis, from violence at home to economic hardship to lack of access to education.

Many of these girls receive critical support from grassroots organizations around the world. We recently gathered a group of leaders from the Girls Opportunity Alliance network for a virtual conversation with Michelle Obama about their inspiring efforts to continue to support girls during COVID-19, which include launching virtual classes, delivering books and radios to help girls learn remotely, and providing food and essential supplies to girls and their families. Mrs. Obama stressed the importance of their tireless work and encouraged them to keep going.
A conversation with the Girls Opportunity Alliance
A conversation with the Girls Opportunity Alliance Network

This week at the 2020 Girl Up Leadership Summit, Mrs. Obama also celebrated the ways that girls around the world are stepping up to make an impact, from making face masks for their communities in Mexico to establishing online learning platforms in Malawi.
Michelle Obama’s remarks at the Girl Up Summit
Watch Michelle Obama's remarks at the Girl Up Summit

We are proud to continue to support our grassroots leaders by connecting them with each other and by releasing additional funds from the Girls Opportunity Alliance Fund to help sustain their work during this challenging time.

Because the truth is, this work matters more than ever: even when students are eventually allowed back into their classrooms, experts predict that millions of girls of secondary school age could remain permanently out of school. We can’t let that happen. These girls and grassroots leaders need your help so they can continue to get the support that they so deeply deserve.

Please consider supporting girls around the world by contributing to the Girls Opportunity Alliance Fund—and help us keep girls learning in the months and years ahead.

—Tiffany

Tiffany Drake
Executive Director, Girls Opportunity Alliance

The future of our world is only as bright as our girls.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΟΙΜΟΞΙΩΛΟΓΟΥ κ. ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ AEGEAN

Bρείτε την και αναγνώσατέ την πατώντας εδώ:




"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022