"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL:Επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία του Προέδρου Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν

New post on Hellasjournal.com

Επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία του Προέδρου Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν

by politics
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Judd Deere, ανακοίνωσε επίσημα την τηλεφωνική συνομιλία του Read more of this post

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩΓΕΙΑΝΩΝ ΑΘΗΝΩΝ:ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ:πρόσκλησις


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΠΑΛΛΗΝΗΣ-ΚΑΝΤΖΑΣ, ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ "ΤΟ ΚΡΙ-ΚΡΙ":πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση με την φροντίδα του κ. ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ...μην την χάσετε!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
Ο σύλλογός μας θα συμμετάσχει σε μια σειρά επιδοτούμενων σεμιναρίων που θα διοργανωθούν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος ORIZON, με θέμα τον πολιτισμό.
Τα σεμινάρια, θα διεξαχθούν το φθινόπωρο 2020, θα είναι διάρκειας 30 ωρών θα αφορούν τρεις θεματικές κατηγορίες:
1) Κρητικός πολιτισμός
2) Μουσική
3)Χορός
Θα διεξαχθούν κατά ομάδες και μπορούν να τα παρακολουθήσουν , μέλη του συλλόγου, αρκεί να είναι ενήλικες και να διαθέτουν Α.Φ.Μ. Εισηγητές θα είναι ειδικοί, καθηγητές πανεπιστημίων, κλπ. Οι επιμορφούμενοι θα λάβουν επιδότηση καθαρά 250 ευρώ και επίσημη πιστοποίηση παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όποιο μέλος του συλλόγου μας επιθυμεί να συμμετάσχει, να εποικοινωνήσει μέχρι αύριο 26 Ιανουαρίου με την κ. ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ στο τηλ. 6973 298252

αντιγραφή απο την ανακοίνωση στο facebook.Aναμεταδίδεται λόγω εξαιρετικού ενδιαφέροντος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ/ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ:ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020


Κάθε νέα δημοτική αρχή μετά την εκλογή της, έχει στη διάθεσή της τρεις μήνες να εργαστεί προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα σε ότι αφορά στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία που παραλαμβάνει.

Την 1η Σεπτεμβρίου, όταν η νέα δημοτική αρχή ανέλαβε και επίσημα τα καθήκοντά της, είχε  θεσμική και νομική υποχρέωση να καταθέσει δημόσια στους πολίτες των Αχαρνών όλα τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της πόλης που παραλαμβάνει, ώστε κατ’ αυτό τον τρόπο να έχει και τη δυνατότητα να δείξει το έργο που η ίδια θα πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια της θητείας της, για να μπορούν και οι πολίτες να έχουν εικόνα για το έργο της.

Δυστυχώς η νέα δημοτική αρχή, συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο να έχει στο σκοτάδι  τους πολίτες των Αχαρνών σε ότι αφορά στην ενημέρωσή τους για τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία που είναι άλλωστε και η αιτία που η πόλη των Αχαρνών βαδίζει στο χάος και στην καταστροφή.

Την στιγμή που οι παθογένειες στην πόλη μας κάθε τετραετία ενισχύονται όλο και περισσότερο και δείχνουν να είναι πολύ καλύτερα οργανωμένες στην εκλογική αναμέτρηση για να επιτύχουν το σκοπό τους,  αποδεικνύεται ότι μετά τις εκλογές συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους κατασπαταλώντας τα δημοτικά  ταμεία και τη δημοτική περιουσία, θρέφοντας την εγκληματικότητα και το εμπόριο ναρκωτικών.

Για να μπορέσει να ανατραπεί το παραπάνω απαιτείται ένα οργανωμένο σχέδιο, στο οποίο οι πολίτες θα είναι πρωταγωνιστές και όχι παθητικοί θεατές. Οι 35.000 και πλέον των ψηφοφόρων  που δεν ψηφίζουν  δίνουν τη δυνατότητα στις παθογένειες να ελέγχουν 4.000 και πλέον ψήφους που κάνουν την ανατροπή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και είναι τελικά αυτοί που επιλέγουν την δημοτική αρχή της αρεσκείας τους.

Το τελευταίο διάστημα μέσα από συναντήσεις και συγκεντρώσεις που πραγματοποιώ σε κάθε γειτονιά με τους πολίτες αποφασίσαμε να οργανώσουμε έναν  κοινωνικό φορέα  που θα έχει τη δυνατότητα να αξιώνει από τη δημοτική αρχή την πλήρη ενημέρωση για κάθε κίνηση που αφορά και έχει αποδέκτες τους πολίτες των Αχαρνών όπως ορίζει ο νόμος και είναι τα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία της πόλης αλλά και οι ενέργειες που πραγματοποιούνται για την ασφάλεια των πολιτών ώστε ο πολίτης να γνωρίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της εκάστοτε δημοτικής αρχής τα όσα αφορούν στο μέλλον  της πόλης μας.
Μία τέτοια αξιόλογη προσπάθεια αξίζει και πρέπει οι πολίτες των Αχαρνών να την τιμήσουν με τη συμμετοχή τους ως ενεργά μέλη αφού τους δίνεται  η δυνατότητα να γνωρίζουν όλα όσα αφορούν στο Δήμο Αχαρνών και να έχουν ορθότερη  κρίση για να γίνουν οι παθογένειες παρελθόν για το δήμο μας.
Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ:Ανακοίνωση για φερόμενη βιαιοπραγία αστυνομικών κατά ανηλίκου


Ανακοίνωση σχετικά με έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για χθεσινό περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος ανηλίκου από αστυνομικούς, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα



Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού στο Ζεφύρι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΥΓΕΙΑΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ:Ορίστηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό σε όλη τη χώρα

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προήδρευσε στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ) που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα.
Στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΕ παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης Υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Υγείας ενέκρινε τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς και συντόνισε τις δράσεις των συναρμόδιων φορέων.
Νοσοκομεία αναφοράς ανά Υγειονομική Περιφέρεια ορίστηκαν τα εξής:
1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας
6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,
Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»
Όλα τα νοσοκομεία αναφοράς και τα πληρώματα των ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και Υγειονομικών Περιφερειών έχουν επάρκεια σε γάντια, ειδικές μάσκες και στολές.
Σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.
Οι συναρμόδιοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΕΟΔΥ, Γ.Γ Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικές Περιφέρειες, ΕΚΑΒ) βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα και θα επικαιροποιούν το σχέδιο δράσης σε τακτική βάση.

ΑΧΑΡΝΕΣ:ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ:ΚΑΖΙΝΟ

ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΖΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Επιβεβαιώνεται περίτρανα ο Παναγιώτης Γρηγοριάδης και οι ανησυχίες που εξέφραζε ζητώντας επίμονα από την εκάστοτε δημοτική αρχή την άμεση παρέμβαση για την αποτροπή της μετεγκατάστασης του καζίνο της Πάρνηθας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Αχαρνών έχει έννομο συμφέρον από την παραμονή του καζίνο στην πόλη μας καθώς όπως παραδέχτηκε και ο Δήμαρχος στην συνεδρίαση της 20ης Ιανουαρίου 2020, ο δήμος Αχαρνών εισπράττει από το καζίνο μόνο από το ενοίκιο μηνιαίως πάνω από 200.000€, συν τις άλλες υποχρεώσεις που έχει απέναντι στο Δήμο.

Βέβαια το όφελος της παραμονής του καζίνο στο Δήμο μας έχει πολλά περισσότερα οφέλη όπως την τόνωση της επιχειρηματικότητας, προσφέροντας θέσεις εργασίας σε ένα δήμο που ο δείκτης ανεργίας είναι υψηλός.

Πολύ περισσότερο θα πρέπει κανείς να «μεταφράσει», τι σημαίνει για έναν Δήμο μη βιώσιμο με χρέος άνω των 150 εκ. ευρώ, το να παύσει να εισπράττει κάθε μήνα το ποσό των 200.000€, πράγμα το οποίο συνεπάγεται ότι οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με επιπλέον δημοτικά τέλη ενώ θα προκύψει αδυναμία πληρωμών του προσωπικού του Δήμου.

Ο κ. Γρηγοριάδης, από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προθέσεις μετεγκατάστασης του καζίνο της Πάρνηθας, σε συνεργασία με τους νομικούς του συμβούλους καλούσε την εκάστοτε δημοτική αρχή να αντιδράσει άμεσα αφού η μετεγκατάσταση του καζίνο δεν είναι νομότυπη μιας και η άδεια που διαθέτει το καζίνο είναι αποκλειστικά για το συγκεκριμένο χώρο ο οποίος αποτελεί τουριστικό προορισμό ενώ ταυτόχρονα βρίσκεται σε σημείο μακριά από κατοικήσιμη περιοχή όπως ορίζεται από το νόμο.

Τα παραπάνω, για τα οποία ο κ. Παναγιώτης Γρηγοριάδης έχει ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τα οποία έχει καταθέσει και δημόσια πάμπολλες φορές, δυστυχώς δεν αξιοποιήθηκαν από καμία δημοτική αρχή μέχρι τώρα ενώ θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει ήδη τη δυνατότητα μετεγκατάστασης του καζίνο.

Ακόμη κι αυτή την ύστατη στιγμή, ο κύριος Γρηγοριάδης υπερψήφισε το ψήφισμα της δημοτικής αρχής, το οποίο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να κάνει όλες τις κατάλληλες ενέργειες προκειμένου να αποτραπεί η μετεγκατάσταση του καζίνο, μένοντας πιστός στις αρχές του οι οποίες έχουν ένα και μόνο σκοπό, το συμφέρον της πόλης.

Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
«Νέα Δύναμη» Αχαρνών

ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ Κρητική Κουζίνα

Μυζηθρόπιτες ή τυρόπιτες, ακόμη μια εκδοχή χωρίς πλάστη!

Jan 26, 2020 06:42 pm
Είναι η εποχή της πίτας! Και πότε δεν είναι, θα μου πείτε… Όμως είναι η αλήθεια πώς εδώ κάτω με τις μυζήθρες στις δόξες τους από τώρα και μετά δεν περνά εβδομάδα να μη φτιάξουμε μυζηθρόπιτες! Και χορτόπιτες βέβαια αυτήν την εποχή με όλα αυτά τα υπέροχα γιαχνερά μας. Το
Διαβάστε το άρθρο »

Κρέμα ζαχαροπλαστικής (VIDEO)

Jan 27, 2020 06:28 pm
Βασική συνταγή! Μια κρέμα που γλυκαίνει όλον τον κόσμο! Custard, crème pâtissière, pastry cream, crème anglaise ή όπως αλλιώς κι αν την πούμε, όποια επιμέρους παραλλαγή κι αν συνηθίζουμε η γνώση της παρασκευής της κρέμας ζαχαροπλαστικής είναι εκ των ων ουκ άνευ ακόμη και για τον ερασιτέχνη ζαχαροπλάστη! Μπορεί εμείς να
Διαβάστε το άρθρο »

Γιώργος Καρασμάνης: ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΣ

Γιώργος Καρασμάνης ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΨΕΥΔΟΛΟΓΟΥΣ


Είναι πάγια τακτική του Καρασμάνη, να μην απαντά με προσωπικές επιθέσεις προς οιονδήποτε και, κυρίως, προς συναδέλφους του. Θέση την οποία την οποία τηρεί απαρέγκλιτα στα 23 και πλέον έτη της κοινοβουλευτικής του διαδρομής, με απόλυτο σεβασμό στον θεσμικό ρόλο του καθενός και στον κώδικα της Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας. Σε σημείο που, μέχρι σήμερα, έχει αποφύγει ακόμη και να καταθέσει Ερώτηση σε Υπουργούς που έλκουν την καταγωγή από τον Νομό μας. Αντιθέτως μάλιστα, κάποιες φορές, ¨προστάτευσε¨ τοπικά κοινοβουλευτικά στελέχη και ¨αντιπάλων¨ παρατάξεων, όταν δέχτηκαν ανοίκειες ή άδικες επιθέσεις.
Όμως, για θέματα ηθικής τάξης που τον αφορούν προσωπικά, είναι αποφασισμένος να μη κάνει βήμα πίσω, και να δίνει τις απαντήσεις που τους χρειάζονται.
Πρόσφατα, και με αφορμή τη συστηματική και κακόβουλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τα πεπραγμένα του ίδιου ως Υπουργού στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των ροδακινοπαραγωγών, τέθηκαν σε δημόσια ανάρτηση ορισμένα από αυτά τα ¨πεπραγμένα¨, με τίτλο ««22 αλήθειες που πονάνε και ξεσκεπάζουν τις ψευτιές τους για τα ροδάκινα»!
Σ΄αυτές τις ¨22 αλήθειες¨ - που, κάλλιστα, θα μπορούσαν να είναι 42 ή και 52 – καμία επί της ουσίας απάντηση δεν δόθηκε. Και σε δυο τρεις που επιχειρήθηκε να ¨απαντηθούν¨ από τα πρώην κυβερνητικά στελέχη, για ακόμη μια φορά η αλήθεια όχι απλώς διαστρεβλώθηκε αλλά κακοποιήθηκε!
Τί ισχυρίστηκαν; Ότι «οι ενισχύσεις deminimis δεν δίνονται για την απώλεια της ρωσικής αγοράς, αλλά για απώλεια εισοδήματος λόγω πολλών παραγόντων».
Ποια είναι η αλήθεια που φαίνεται ότι αγνοούν τα γνωστά κομματικά στελέχη της αντιπολίτευσης;  
Τη δίνει το άρθρο 107 της Συνθήκης Λειτουργίας της Ε.Ε. που ορίζει ότι, «χορηγούνται για την επανόρθωση ζημιών που προκαλούνται από θεομηνίες ή άλλα έκτακτα γεγονότα» όπως ήταν για παράδειγμα τεράστια η ζημιά από την απώλεια της ρωσικής αγοράς αλλά και την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία. Όσον αφορά δε τις ζημιές από θεομηνίες, αυτές καλύπτονται είτε από τον ΕΛΓΑ, είτε από τα ΠΣΕΑ, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.
Και, όντως, το 2014 ο Καρασμάνης ικανοποιώντας ένα αγωνιώδες αίτημα των ροδακινοπαραγωγών, αναπλήρωσε την απώλεια του εισοδήματός τους λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία και του επακολουθήσαντος ρωσικού εμπάργκο.
Ως προς το δήθεν ¨επιχείρημα¨ ότι από εκείνη την ενίσχυση αποκλείστηκαν τα συμπύρηνα ροδάκινα, τόσο πια άσχετα είναι τα πρώην κυβερνητικά στελέχη, ώστε να μη γνωρίζουν το στοιχειώδες; Δηλαδή ότι το ρώσικο εμπάργκο απαγόρευε τη διακίνηση των νωπών και όχι των κονσερβοποιημένων ροδακίνων; Για ποια ¨εγκατάλειψη¨ και για ποιο ¨αποκλεισμό¨ μιλάνε λοιπόν; Και αφού οψίμως τόσο ¨κόπτονται¨ για τα συμπύρηνα, γιατί ως διάδοχος Κυβέρνηση δεν εφάρμοσαν σωστά τη συνδεδεμένη ενίσχυση για το χυμό που είχε πετύχει ο Καρασμάνης; Και γιατί στην αναθεώρηση της ΚΑΠ του 2017 δεν την διπλασίασαν ή τριπλασίασαν όπως μπορούσαν και όπως όφειλαν να πράξουν;
Όταν πάντως τα πρώην κυβερνητικά στελέχη επισείουν… ¨αφορισμούς¨ του στυλ «οι αγρότες θυμούνται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ενισχύσεις de minimis δυο φορές το 2017 και το 2018» έχουν απόλυτο δίκιο. Ασφαλώς οι ροδακινοπαραγωγοί θυμούνται. Θυμούνται πολύ καλά τον ξεδιάντροπο εμπαιγμό τους, που τους εξανάγκασαν να καταθέτουν δηλώσεις στους Συνεταιρισμούς και όχι στον ΕΛΓΑ, απ’ όπου θα έπαιρναν διπλάσιες και τριπλάσιες αποζημιώσεις. Θυμούνται τις κομματικές παρεούλες με το πρωτοφανές αλισβερίσι να προσθέτουν και να αφαιρούν ποικιλίες. Θυμούνται ότι ενώ οι ποικιλίες τους ήταν αποζημιώσιμες, ψάχνουν μέχρι και σήμερα να βρουν από πού να πάρουν τα λεφτά τους γιατί όταν απευθύνονταν στα τότε κυβερνητικά στελέχη τους γύρναγαν την πλάτη.
Και, ασφαλώς, θυμούνται τα διθυραμβικά δελτία και τις ανακοινώσεις ότι το πόρισμα – της Επιτροπής που η ίδια η τότε ηγεσία του Υπουργείου συγκρότησε – είναι θετικό και ότι ¨ανοίγει ο δρόμος των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για τους πληγέντες από τις βροχοπτώσεις¨. Για να τους ¨αποζημιώσουν¨ τελικά με τα γνωστά ψίχουλα των de minimis – και αυτά παράτυπα!
Ιδού και τα αποδεικτικά στοιχεία – έτσι, για να μην έχουμε ¨χρείαν άλλων μαρτύρων¨
Έχοντας χάσει κάθε αίσθηση σοβαρότητας, ¨εγκαλούν¨ τον Καρασμάνη ότι κατηγορεί την προηγούμενη Κυβέρνηση για ¨αφωνία¨, ακριβώς διότι δεν διεκδίκησαν πρόσθετα μέτρα, η συνέχιση των υπαρχόντων για το εμπάργκο, το οποίο γνώριζαν ότι θα συνεχιζόταν μέχρι και το 2020. Και βρίσκουν το απύθμενο θράσος να ισχυριστούν ότι επί υπουργίας Καρασμάνη… ¨δεν εφαρμόστηκε κανένα μέτρο για το ρωσικό εμπάργκο¨!
Αφού είναι έτσι, γιατί δεν βγαίνουν να αναφέρουν σήμερα στους παραγωγούς έστω και μια επιτροπή της Ε.Ε στην οποία ζήτησαν κάποια στιγμή στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησής τους, επισήμως και εγγράφως, την επέκταση των έκτακτων Μέτρων ενίσχυσης ή να διεκδίκησαν οτιδήποτε για τους ροδακινοπαραγωγούς. Δεν τολμούν διότι, αντιθέτως η Ε. Επιτροπή ήταν αυτή που ζητούσε από την Κυβέρνησή τους να ψηφίσει δικές της αποφάσεις στήριξης των ευρωπαίων ροδακινοπαραγωγών για έκτακτα μέτρα κατά του ρωσικού εμπάργκο τις οποίες βέβαια και ψήφιζαν αναγκαστικά! Αλλά όταν σταμάτησε να το κάνει αυτό η Ε.Ε. το 2018, ούτε φωνή ούτε ακρόαση δεν είχαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ!
 Όσον αφορά τον ευτράπελο ισχυρισμό ότι επί ημερών Καρασμάνη – άκουσον, άκουσον – δεν εφαρμόστηκε… κανένα μέτρο για το ρωσικό εμπάργκο  την ¨πληρωμένη¨ απάντηση τη δίνουν τα γεγονότα και τα επίσημα στοιχεία:
Προσποιούνται ότι ξεχνούν πως από τις 9 Ιουλίου 2014, (Υπουργός τότε μόλις είκοσι ημερών), μέχρι και τις 22 Ιανουαρίου του 2015, δηλαδή μόλις σε 6 μήνες θητείας και όχι σε τεσσεράμισι χρόνια της δικής τους απραξίας, είχε προχωρήσει μεθοδικά και αποτελεσματικά σε δεκαεφτά (17) ουσιαστικές ενέργειες για τη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών.  (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1772876732835248&id=100003388162040):
- Ανακοίνωσε την ένταξη του ροδάκινου στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, στα Σχολεία, στο καθημερινό σιτηρέσιο του Στρατού, της Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία, όπως επίσης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο των Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενόψει και της θερινής τουριστικής περιόδου, προχώρησε στην αύξηση της απορρόφησης μεγάλων ποσοτήτων ροδάκινου σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά καταλύματα και χώρους μαζικής εστίασης,
- Ξεκίνησε άμεσα διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ροδακινοπαραγωγικών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή θέση επί του θέματος σε κοινοτικό επίπεδο και να προταθούν προς λήψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Και επειδή επιχειρούν να ¨κατηγορήσουν¨ τον Καρασμάνη ότι επί των ημερών του δεν εφαρμόστηκε κανένα μέτρο για το εμπάργκο, ας ξαναδιαβάσουν το επίσημο Δελτίο της 19ης Αυγούστου του ΄14 που αναφέρεται στη δωρεάν διανομή ροδακίνων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και σε φιλανθρωπικά Ιδρύματα, την οποία ανακοίνωσε σε σύσκεψη Ομάδας Παραγωγών. Και, επιπλέον, ότι εκείνη την ημέρα σε επικοινωνία με τον τότε Επίτροπο Τσιόλο, του ζήτησε – πέραν αυτών των μέτρων – και άλλα όπως, στρεμματική ενίσχυση για την απώλεια του εισοδήματός τους. Οι δε Ομάδες Παραγωγών ξεκίνησαν από τον Αύγουστο του 2014 να αποστέλλουν ροδάκινα σε ιδρύματα. Ιδού και αυτό το αποδεικτικό στοιχείο: (http://w2.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/arxeiodt/89-greek-content/2010-07-14-10-03-42/grafeiotypou/press/2534-dt190814a).
Προσποιούνται ότι αγνοούν πως ο Καρασμάνης ξεκίνησε άμεσα διαβουλεύσεις με τους ομολόγους του των ροδακινοπαραγωγικών χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να υπάρξει μια κοινή θέση επί του θέματος σε κοινοτικό επίπεδο και να προταθούν προς λήψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ότι έθεσε μετ’ επιτάσεως θέμα στην Ε.Ε. και στα Συμβούλια των υπουργών Γεωργίας της Κοινότητας διεκδικώντας τόσο την ενίσχυση των υφιστάμενων μέτρων για τη διαχείριση της αγοράς, όσο και τη λήψη έκτακτων μέτρων. Ας ξαναδιαβάσουν και αυτό το αποδεικτικό στοιχείο μήπως και φρεσκάρουν τη μνήμη τους: (http://w2.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/arxeiodt/89-greek-content/2010-07-14-10-03-42/grafeiotypou/press/2551-dt080914)
Ας διαβάσουν και το Δελτίο της 22ης Αυγούστου του ΄14 όταν είχαν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα 33 εκατομμύρια για έκτακτα μέτρα στήριξης των ροδακινοπαραγωγών… Και ο Καρασμάνης τότε, ευθαρσώς διαφώνησε με την προτεινόμενη κατανομή, και ζήτησε τον επαναπροσδιορισμό των ποσών με κριτήριο το μερίδιο των εξαγωγών κάθε χώρας προς τη Ρωσία. Όπως επίσης ζήτησε επιπλέον να στηριχθούν και οι μεμονωμένοι παραγωγοί σε ποσοστό 100%, επιμένοντας ταυτόχρονα σε ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των ροδακινοπαραγωγών και ΜΕ ΣΤΡΕΜΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ. Το παρακάτω επίσημο στοιχείο είναι επίσης στη διάθεσή τους: (http://w2.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/arxeiodt/89-greek-content/2010-07-14-10-03-42/grafeiotypou/press/2537-dt220814)!
Ως προς την ατυχή αναφορά τους, ¨στο θέμα των επιστολών¨ και στο ποιος υπηρετεί πιστά το δόγμα του ¨ο σκοπός αγιάζει τα μέσα¨, καλύτερα θα ήταν να καταπιούν τη γλώσσα τους. Διότι αν μιλήσουμε για την απαντητική επιστολή Χόγκαν προς τον τότε Υπουργό περί της «διαρθρωτικής ανισορροπίας που αντιμετωπίζει το επιτραπέζιο ροδάκινο», θα γελάσει κυριολεκτικά και το παρδαλό κατσίκι με  τις γκάφες, τα λάθη….
Να μιλήσουμε όμως και για την άθλια διαστρέβλωση και τις επιλεκτικές περικοπές με τις οποίες επιχείρησαν να παραποιήσουν την επιστολή Χόγκαν προς Καρασμάνη της 3ης Δεκεμβρίου 2014.
Γιατί; Διότι – λένε - πως δήθεν αναφέρει ότι «δεν εξετάζει το ενδεχόμενο περαιτέρω βοήθειας με την μορφή των άμεσων αποζημιώσεων για απώλειες εισοδήματος». Ωμή δηλαδή κοπτοραπτική διότι η επιστολή αναφέρει επί λέξει, ότι «επί του παρόντος η Κομισιόν δεν σκέπτεται για περαιτέρω βοήθεια». Και ο καθείς αντιλαμβάνεται με ποιο σκεπτικό παραπλάνησης των αναγνωστών έκοψαν τη φράση ¨επί του παρόντος¨! Ας μας πουν λοιπόν τώρα ποιος εφαρμόζει πιστά το δόγμα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»;
Και αφού – κατά τους ισχυρισμούς τους – η Κομισιόν ¨είχε κλείσει την πόρτα στην Ελλάδα¨ για περαιτέρω βοήθεια, για ποιο λόγο προσκάλεσε τον Καρασμάνη επίσημα στις Βρυξέλλες στις 9 Δεκεμβρίου 2014, όπως καταγράφεται στην τελευταία παράγραφο της επιστολής; Ας ρίξουν έστω και τώρα μια ματιά και στο παρακάτω επίσημο στοιχείο, που τους διαψεύδει πανηγυρικά για ακόμη μια φορά: (http://w2.minagric.gr/index.php/el/the-ministry-2/grafeiotypou/deltiatypou/arxeiodt/89-greek-content/2010-07-14-10-03-42/grafeiotypou/press/2687-dt101214).

Και γιατί ποιούν την νήσσα, για τη άμεση εντολή που ο Επίτροπος Hogan έδωσε στις υπηρεσίες της ΕΕ να διερευνήσουν τις δυνατότητες καταβολής αποζημιώσεων στους παραγωγούς, διαβεβαιώνοντας μάλιστα τον Καρασμάνη πως, σύντομα θα υπάρξει ολοκληρωμένη απάντηση στο ελληνικό αίτημα; Και αφού θέλησαν να θίξουν θέμα επιστολών, ας θυμηθούν και την ηλεκτρονική επιστολή του αναπληρωτή Δ/ντή του Γραφείου του Επιτρόπου κ. Dermot Ryan, στις 18/12/2014 προς την τότε Επικεφαλής της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες. Όπου από τις δηλώσεις προκύπτει ότι ο Καρασμάνης “προβάλει ένα δίκαιο αίτημα, πιστεύει ότι η Ελλάδα, δικαιούται να υποστηριχθεί και η επιθυμία του ήταν να βρεθεί γρήγορα μια λύση». Τελειώνει μάλιστα λέγοντας πως ο κ. Dermot Ryan είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα.
Πάμε και πιο πέρα. Στο ότι, όπως λένε, ¨ο κόσμος της Πέλλας δικαιούται να μάθει κάποιες αλήθειες¨. Και ποιες επιχειρούν να εμφανίσουν ως δικές τους ¨αλήθειες¨: Η μόνη αλήθεια είναι ότι μέσα όμως στην αγωνιώδη προσπάθειά τους, με ανυπόστατα δημοσιεύματα να επιχειρούν είτε να απαξιώσουν το έργο Καρασμάνη, είτε να το οικειοποιηθούν ως… δικό τους. Ετσι όμως, διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχουν πάρει ¨ούτε μυρωδιά¨ για το τι γινόταν και με το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020. Διότι θα αρκούσε μια ματιά να ρίξουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου – την οποία και τους αποστέλλουμε (http://www.agrotikianaptixi.gr/el) – για να διαπιστώσουν ότι και το Μέτρο Μ9 για δημιουργία Ομάδων Παραγωγών, Κοινοπραξιών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, αλλά και το μέτρο Μ5 για τα αντιχαλαζικά δίκτυα και τις αντιβρόχινες μεμβράνες είναι καταγεγραμμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο που κατατέθηκε στις 17-07-2014 στην Ε. Επιτροπή με εντολή Καρασμάνη και τα οποία εγκρίθηκαν αυτούσια από την Ε. Επιτροπή.
Αλλά βρίσκουν σήμερα το θράσος να μιλούν για δήθεν αύξηση των κονδυλίων των μέτρων αυτών επί ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς απλώς θα τους επαναφέρουμε – πάντα με επίσημα στοιχεία – στην πραγματικότητα: Στο ότι όταν ο Υπουργός τους επανακατέθεσε το ίδιο Πρόγραμμα της ΝΔ στις 23-10-2015 είχε μειώσει τα κονδύλια των Ομάδων παραγωγών από 27,3 εκ ευρώ το 2014 σε 25 εκ ευρώ το 2015 
(http://asoo.gr/wp-content/uploads/2017/12/%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97-%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%94%CE%A9%CE%9D-%CE%9A%CE%91%CE%99-%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%91%CE%9D%CE%A9%CE%A3%CE%95%CE%A9%CE%9D-%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%91%CE%93%CE%A9%CE%93%CE%A9%CE%9D.pdf). Το δε μέτρο για τα αντιχαλαζικά δίκτυα και τις αντιβρόχινες μεμβράνες, από 45 εκατομμύρια σε 40 εκ! Και όλα αυτά βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ. Τώρα, που βρίσκουν και μιλάνε για κάποια 51 εκ ευρώ όταν το ποσό που οι ίδιοι προκήρυξαν ήταν μόλις 12,5 εκ ευρώ,  μόνο αυτοί το γνωρίζουν Αψευδής μάρτυς και το παρακάτω ντοκουμέντο:
Χρειάζεται μεγάλη δόση είτε ασχετοσύνης είτε ανεπίτρεπτης άγνοιας για να τολμούν να ισχυρίζονται ότι «το μέτρο 17 έχει χρησιμοποιηθεί από καθόλου έως ελάχιστα σε όλη την Ευρώπη»  όταν έχουν προγραμματιστεί να αξιοποιηθούν συνολικά σε άλλα Κράτη-μέλη τουλάχιστον 2,7 δις ευρώ μέσα από το Μ17 ενώ στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ! Ή για να αποσιωπούν αιδημόνως το «χαστούκι» της Κομισιόν στον πρώτο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Κυβέρνησής τους, δηλαδή την προτροπή της ΕΕ στα Κράτη-μέλη, στο πλαίσιο των συζητήσεων της αναθεώρησης του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου στον Τομέα της Γεωργίας το 2017, να προχωρήσουν σε άμεση χρήση των εργαλείων του δεύτερου Πυλώνα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, για τη διαχείριση κρίσεων που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή, τα δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, ζωικές ή φυτικές ασθένειες. Όπως και δεν αναρωτήθηκαν ποτέ γιατί χώρες όπως η Γαλλία διαθέτουν 600,7 εκ ευρώ για μέτρα διαχείρισης κρίσεων στη Γεωργία, η γειτονική μας Ιταλία περί τα 1,6 δις ευρώ, η Ρουμανία περίπου 200 εκ ευρώ, και πολλές δεκάδες εκατομμύρια άλλες χώρες-μέλη. Ιδού και εδώ το αψευδές τεκμήριο και αυτών των ψευδολογιών τους: (https://ec.europa.eu/info/food-farming-fisheries/key-policies/common-agricultural-policy/rural-development/country_en).  
Και κάτι ακόμη για το Μέτρο 17 που κατατέθηκε επί Καρασμάνη για έγκριση στην ΕΕ, με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκ. ευρώ, για τη διαχείριση κινδύνων στον αγροτικό τομέα, μέσω της ισχυροποίησης του ΕΛΓΑ, αλλά η ηγεσία του Υπουργείου επί Κυβερνήσεώς τους ακύρωσε απερίσκεπτα και εγκληματικά. Τους παραπέμπουμε στο βίντεο της Κοινής Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής της 6ης Οκτώβρη του 2016. Τότε που ο Επίτροπος Γεωργίας Χόγκαν επισκέφθηκε την Ελλάδα και το ελληνικό κοινοβούλιο και μιλώντας από το βήμα είχε ευθέως πει πως το συγκεκριμένο μέτρο κακώς εγκαταλείφθηκε ενώ έπρεπε να υλοποιηθεί για αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, δικαιώνοντας με αυτήν τη αναφορά του την πολιτική επί υπουργίας Καρασμάνη. Να η απόδειξη (https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#69a23a16-34a9-446a-a5a4-a69b00a48954).
Ως προς τα 33 εκατομμύρια που πιπιλίζουν ότι ο Καρασμάνης έδωσε στους ροδακινοπαραγωγούς παραμονές εκλογών τον Ιανουάριο του 2015 και ότι… δεν απαιτούνταν έγκριση από την Κομισιόν, αλλά απλά μια κοινοποίηση, και ότι τα 27 εκατομμύρια της δεύτερης δόσης, ο Καρασμάνης τα… ονειρεύτηκε, η απάντηση – για πολλοστή φορά – είναι τούτη:
Προφανώς κρίνουν ¨εξ ιδίων τα αλλότρια¨! Διότι, τι σχέση μπορεί να έχουν με τα προεκλογικά τους φιλοδωρήματα – που τα ονόμασαν μάλιστα… «13η σύνταξη» - με τους εφτά μήνες του αγώνα που έδωσε ο Καρασμάνης το 2014 για να μπορέσει να δώσει αυτά τα χρήματα στους ροδακινοπαραγωγούς; Που για να το πετύχει, χρειάστηκε να εξασφαλίσει τη συγκατάθεση του τότε Επιτρόπου Χόγκαν, (Δ.Τ. 10/12/2014); Που ο σχετικός φάκελος, προϋπολογισμού 60 εκ ευρώ έπρεπε να περάσει υποχρεωτικά από το ¨Κολέγιο των Επιτρόπων¨ και να ληφθεί απόφαση (επειδή δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο για την προ εμπάργκο εποχή) και, εν συνεχεία, να επικυρωθεί από τον Πρόεδρο της Κομισιόν Κλωντ Γιουνγκέρ ώστε να εκταμιευτούν τα χρήματα; Που ο Καρασμάνης ζήτησε τη στήριξη του σημερινού Αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.
(https://www.facebook.com/NDkarasmanis/videos/2525574050898842/). Που στην προσπάθειά του ζήτησε και τη συστράτευση όλων των ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και του Δημήτρη Παπαδημούλη (Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ) και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν; Για να επισπευσθούν δε οι διαδικασίες, πάρθηκε από ελληνικής πλευράς η απόφαση να εφαρμοστεί ο Κοινοτικός Κανονισμός 1408/13 και να δοθούν 33 εκ ενισχύσεις ¨ήσσονος σημασίας¨ για τα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια, απόφαση για την οποία ενημερώθηκε η Επιτροπή και έδωσε επισήμως την έγκρισή της στις 13/1/2015!
Τα 27 εκ ευρώ δεν τα ονειρεύτηκε ο Καρασμάνης. Ήταν μέρος του φακέλου των 60 εκ που κατέθεσε στην Κομισιόν. Μάλλον θα πρέπει να ντρέπονται τα τότε κυβερνητικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αδιαφόρησε η ηγεσία του Υπουργείου τους και δεν διεκδίκησε τα χρήματα.
Και τι θέλουν να υπονοήσουν λέγοντας ότι τα 33 εκατομμύρια δόθηκαν προεκλογικά; Μήπως ότι η τότε Κυβέρνηση και ο Καρασμάνης δεν έπρεπε να δώσουν αυτά τα χρήματα στους εξουθενωμένους ροδακινοπαραγωγούς, επειδή βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο; Να κάνουν αυτό που έκανε στη συνέχεια η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε τον φάκελο με τα 60 (εξήντα) συνολικά εκατομμύρια για τους ροδακινοπαραγωγούς να μουχλιάζουν και να χάνονται στα συρτάρια του Υπουργείου; Και σήμερα να έχουν το θράσος, αντί να απολογούνται να εμφανίζονται ως… τιμητές;
Και ας μας πουν επί τέλους: Πότε έλεγαν την αλήθεια; Όταν γυρνάγανε από χωριό σε χωριό και λέγανε ότι ο Καρασμάνης δεν έχει πάρει κοινοτική έγκριση, ότι τα λεφτά που πήραν είναι παράνομα και ότι θα τους τα ζητήσουν πίσω; Ή σήμερα που κάνουν την κολοτούμπα και λένε ότι… δεν χρειαζόταν καμιά έγκριση από την Επιτροπή;
Αντιλαμβανόμαστε ακόμη, ότι φυσικά εξακολουθεί να τους πονάει η αλήθεια για τον ΕλΓΑ που λένε ότι τον παρέλαβαν με εκκρεμείς υποχρεώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αποσιωπούν ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις του 2014 – 160 εκατομμύρια – και παραδώσαμε τα ταμεία του με ¨ζεστό¨ 132 εκατομμύρια! Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς! Και είναι ¨ατυχής¨ η σύγκριση. Διότι ο ΕΛΓΑ πριν το 2011 κινούνταν σε διαφορετικό πλαίσιο και λειτουργούσε με δανειακές συμβάσεις.

Και για να τελειώνουμε…
Σ’ ένα από τα τελευταία τους λιβελογραφήματα για την… αντιλαϊκή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας και για κάποιο… φανταστικό κόσμο στον οποίο ζει ο Καρασμάνης!
Για ποια ¨αντιλαϊκή¨ πολιτική μιλάνε και ποιοι;
Αυτοί που έχουν καταντήσει την Ελλάδα ¨πρωταθλήτρια των φόρων¨ στις χώρες του ΟΟΣΑ; Που πήγαν τους φορολογικούς συντελεστές από το 13% που τους παρέλαβαν στο 22%-45% και τον ΦΠΑ από το 13% στο 24%; Την  εισφορά αλληλεγγύης από το 2,2% στο 10%; Την εισφορά υπέρ Υγείας 50% στις κύριες και 100% στις επικουρικές συντάξεις; Αυτοί που κατάργησαν το ΕΚΑΣ και το αγροτικό πετρέλαιο; Αυτοί που εκσφενδόνισαν την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κατά 30%; Αυτοί που έχουν κατακρεουργήσει τις συντάξεις με τον Νόμο Κατρούγκαλου; Αυτοί που… που… που…; Οικονομικά ¨επιτεύγματα¨ ων ουκ έστιν αριθμός!
Και χρειάζεται βέβαια να επιστρατεύουν περίσσιο θράσος για να τολμούν να αποδίδουν στον Καρασμάνη… ¨πολιτικαντισμό¨. Διότι το έργο του είναι πασίγνωστο. Δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Και επί 23 συναπτά χρόνια αναγνωρίζεται από το τελικό ¨κριτή¨ - τον λαό της Πέλλας - και σε δέκα συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις που τον επιβραβεύει για το ήθος, τις σταθερές αρχές του, τη συνέπεια και το έργο του.
Επιτέλους, ας πάψουν να λειτουργούν ως παλιοί δικολάβοι, ψάχνοντας για κάποιες λέξεις για να στηρίξουν ένα δήθεν ¨επιχείρημα¨, να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για να ¨πλήξουν¨ τον Καρασμάνη.

21/01/2020

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας "Η Πρόοδος"

Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του πραγματοποίησε χτες το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας "Η Πρόοδος" .
Στη πρώτη συνάντηση για το νέο έτος έγινε συζήτηση για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς και απολογισμός για τα πεπραγμένα του έτους που πέρασε. Η τυχερή που κέρδισε το φλουρί, ήταν η ταμίας μας κα Ελένη Κουρέτα!!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» εύχεται "Καλή χρονιά σε όλους με υγεία, ευημερία, ειρήνη και χαρές!"  

Επίσημο δείπνο Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου προς τιμήν του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη..





Επίσημο δείπνο Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου προς τιμήν του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του 30ου «Greek Economic Summit»
Αθήνα 14.01.2020. Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το επίσημο δείπνο που παρέθεσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο του 30ου συνεδρίου «Greek Economic Summit» στο ξενοδοχείο Αthenaeum InterContinental.

Σε μία κατάμεστη αίθουσα με παρόντες μέλη της κυβέρνησης, βουλευτές, Πρέσβεις και στελέχη ξένων αποστολών, εκπροσώπους περιφερειών, δήμων, φορέων και οργανισμών και φυσικά πολλούς και σημαντικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικότητας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, πραγματοποιήθηκε μία ζωντανή και ουσιαστική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαου Μπακατσέλου.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε αρχικά στην εξαιρετικά επιτυχημένη επίσκεψη του στις ΗΠΑ τονίζοντας πως η Ελλάδα αποτελεί για τις ΗΠΑ έναν σταθερό και αξιόπιστο σύμμαχο. Ο κύριος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Ήμουν απόλυτα ξεκάθαρος με τον Πρόεδρο Τράμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης, η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι εγγυώνται την ασφάλεια, την ευημερία της χώρας και στηρίζουν όλες τις πρωτοβουλίες οι οποίες θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με έναν τρόπο ειρηνικό».

Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στις ΗΠΑ είχε εκτενέστατες συζητήσεις και για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καλώντας τους Αμερικανούς επενδυτές να δουν με άλλο μάτι τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην χώρα μας».

Επιπλέον, όσον αφορά τον τομέα την εκπαίδευσης ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί σύντομα ένα διευρυμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης με τα αμερικανικά πανεπιστήμια.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα ζητήματα ασφάλειας τονίζοντας ότι: «Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες. Κυρίως αυτούς που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Που απαιτούν από το κράτος ως αντίτιμο για τους φόρους που πληρώνουν να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους».

Τέλος ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η μείωση της φορολόγησης στη μισθωτή εργασία μαζί με το νέο ασφαλιστικό εντός του 2020 αποτελεί πολιτική προτεραιότητα ενώ στην ερώτηση του προέδρου του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Νικόλαου Μπακατσέλου ποιο είναι το όραμα του για την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός απάντησε με το «σύνθημα» των Ολυμπιακών Αγώνων λέγοντας: «πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά».

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:


 










Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου



Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση
του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Αθήνα 24.01.2020 Μέσα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα και με ένα πολυάριθμο πλήθος προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental Hotel, η καθιερωμένη ετήσια Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν το σύνολο σχεδόν του επιχειρηματικού, πολιτικού, διπλωματικού, ακαδημαϊκού και δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος, ο Πρέσβης των Η.Π.Α., κ. Geoffrey Pyatt, και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε εορταστικό κλίμα ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αµερικανικού Εµπορικού Επιμελητηρίου, κ. Νικόλαος Μπακατσέλος καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους με ευχές για μια καλή χρονιά και δήλωσε: «Θέλω να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρόνια, ένα 2020 αντάξιο των προσωπικών και συλλογικών προσδοκιών μας. Με υγεία, δημιουργικότητα, πρόοδο και «καλές δουλειές». Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευημερία του επιχειρηματικού κόσμου αντανακλά και την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Και όσο πιο γρήγορα καταστεί κοινός τόπος για όλους αυτή η μεγάλη αλήθεια, τόσο πιο τολμηρά και αποφασιστικά θα κινηθούμε σε ένα μέλλον ευημερίας για την Ελλάδα και τα παιδιά της» και συνέχισε λέγοντας: «Το 2020 εκ των πραγμάτων είναι ένα έτος – ορόσημο. Όχι λόγω της συμμετρίας του αριθμού αλλά γιατί η Ελλάδα ξεφεύγει από τις ασυμμετρίες που την κρατούσαν πίσω. Πολύ δε γιατί η Ελλάδα χαρακτηρίζεται από τα παρακάτω στοιχεία: την ευρεία αποδοχή, στο εσωτερικό, την ανάγκη να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα και τη θετική αναγνώριση, στο εξωτερικό, τη μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε η Ελλάδα να είναι ξανά στις αγορές, με χαμηλό κόστος δανεισμού και με το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον να εκδηλώνεται σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας. Εμείς ως Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την αισιόδοξη προοπτική για τη χώρα. Με τις πάντα τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις μας, με πρωτοβουλίες που θα δίνουν προστιθέμενη αξία στα μέλη μας, στην επιχειρηματική κοινότητα, στην οικονομία. Αξιοποιώντας παράλληλα το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει για την Ελλάδα στις ΗΠΑ και το άριστο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Ο Πρέσβης των Η.Π.Α.,κ.Geoffrey Pyatt στο πλαίσιο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα επιτυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο και της εξαιρετικής υποδοχής που έτυχε από τον Αμερικανό Πρόεδρο ενώ παράλληλα χαρακτήρισε το 2020 ως ένα έτος το οποίο θα φέρει στη χώρα μας ένα πολύ σημαντικό αριθμό αμερικανικών επενδύσεων.

Τη νέα δυναμική στις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέδειξε στον χαιρετισμό του εκ μέρους του Πρωθυπουργού ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ανέφερε ενδεικτικά την επένδυση μισού δις δολαρίων που προγραμματίζει για το 2020 μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο Υπουργός ανέδειξε την προσωπική συμβολή του πρέσβη των ΗΠΑ κ. Geoffrey Pyatt στην προώθηση των επενδύσεων και συνεχάρη το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο για το έργο του.









"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":Παρατηρητήριο Fake News


Αθήνα, 24.1.2020

Ακριβότερος και με λιγότερους συμμετέχοντες ο νέος διαγωνισμός
για τις ταυτότητες

(Πηγήεφημερίδες, sites, socialmedia)

Γράφτηκε τις προηγούμενες ημέρες, ότι η ακύρωση του προηγούμενου διαγωνισμού για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες από τη νέα κυβέρνηση και η διενέργεια νέου με νέες προδιαγραφές (υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και έγχρωμες αντί για ασπρόμαυρες φωτογραφίες) θα μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων και θα αυξήσει το κόστος του διαγωνισμού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το πρώτο σκέλος των νέων προδιαγραφών του διαγωνισμού που αφορά τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ακυρώθηκε από το ΣτΕ, επομένως οι αλλαγές στις προδιαγραφές αφορούν τελικά μόνο τις έγχρωμες φωτογραφίες.

Η αλήθεια:

Ο διαγωνισμός επαναλήφθηκε ώστε να υιοθετηθεί άμεσα η υποδομή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τις νέες ταυτότητες, να μειωθεί η σχέση κόστους/παρεχόμενων υπηρεσιών και να γίνει πιο σύγχρονη άρα μεγαλύτερης διάρκειας και ασφάλειας η ταυτότητα.

Το κόστος του διαγωνισμού είναι ακριβώς το ίδιο στο πλαίσιο ενός μειοδοτικού διαγωνισμού, παρ’ ότι στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνονται έγχρωμες φωτογραφίες και υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης (ηλεκτρονική υπογραφή) που δεν συμπεριλαμβάνονταν στον προηγούμενο και κοστίζουν 30 περίπου εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, το κόστος του διαγωνισμού υπολογίσθηκε και εγκρίθηκε στα 515 εκατομμύρια Ευρώ το 2018 για τα πρώτα 15 χρόνια και παραμένει ίδιο και στον νέο διαγωνισμό.

Οι συμμετέχοντες ΔΕΝ θα είναι λιγότεροι με τον νέο διαγωνισμό γιατί η έγχρωμη φωτογραφία έναντι της ασπρόμαυρης αφ’ ενός δεν επιδρά καθόλου στον αριθμό των εταιριών που θα συμμετάσχουν, καθώς το σύνολο συστημάτων και υπηρεσιών που περιλαμβάνονται ενισχύουν εκ των πραγμάτων τα κοινοπρακτικά σχήματα και αφετέρου η ίδια η έγχρωμη φωτογραφία προβλεπόταν ήδη από τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά όμως μετά τη παρέλευση 5ετίας και όχι με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.

Το ΣτΕ ΔΕΝ γνωμοδότησε αρνητικά για τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά που αποφάσισε η νέα κυβέρνηση. Ζήτησε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τον ορισμό με μεγαλύτερη σαφήνεια των χαρακτηριστικών αυτών, όπως και έγινε με την έκδοση διάταξης Νόμου όπου προβλέπεται η ψηφιακή υπογραφή για όλους τους ‘Έλληνες πολίτες.


Στα «μαχαίρια» Σταϊκούρας και Βρούτσης για δημοσιονομική
τρύπα 500 εκατ. Ευρώ

(πηγή: πρωτοσέλιδο Εφημερίδας Συντακτών 21/1/2019)
Σήμερα διαβάσαμε και ένα fake πρωτοσέλιδο περί υποτιθέμενης δημοσιονομικής τρύπας 500 εκ. ευρώ που προκάλεσε δήθεν ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης προκαλώντας «δυσαρέσκεια στο Μαξίμου» και φέρνοντας τους δυο υπουργούς «στα μαχαίρια».
Η αλήθεια:
Στο fake πρωτοσέλιδο απάντησε ο ίδιος ο  υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας σημειώνοντας μεταξύ άλλων:






Αθήνα, 17.1.2020

«Η Νέα Δημοκρατία απαξιώνει τα Δημόσια Πανεπιστήμια εξυπηρετώντας
τους κολεγιάρχες»

(πηγή: http://www.avgi.gr/article/10842/10606510/r-chrestidou-e-nd-apaxionei-ta-demosia-panepistemia-exyperetontas-tous-kolegiarches)

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δήθεν «απαξιώνει» τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση και «εξυπηρετεί» τα συμφέροντα των ιδιωτικών κολεγίων “«φυτεύοντας» στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου παιδείας διάταξη με την οποία, απόφοιτοι κολεγίων οι οποίοι δεν έχουν πετύχει αναγνώριση των ακαδημαϊκών τους τίτλων από τον ΔΟΑΤΑΠ, αποκτούν την δυνατότητα ως «πανεπιστημιακής μόρφωσης υποψήφιοι» να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς για διορισμό στο Δημόσιο»”. (https://www.syriza.gr/article/id/86597/O-Nikos-Filhs-sthn-Epitroph-Morfwtikwn-Ypothesewn:-Na-aposyrthei-h-diataksh-gia-ta-kolegia.html)

Το fake news αυτό με μικρές παραλλαγές και διανθίσεις επαναλαμβάνεται μονότονα τις τελευταίες ημέρες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια:

Οι απόφοιτοι κολεγίων χωρίς αναγνώριση ΔΟΑΤΑΠ είχαν την δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς πρόσληψης εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι λίγους μήνες πριν τις εκλογές. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε κανονικότατα τις ρυθμίσεις για τις οποίες σήμερα κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, κατά τα 4 πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής του. Ο νόμος αυτός, ο οποίος άλλαξε μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους, εφαρμόστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κατά την προηγούμενη προκήρυξη για κατάρτιση πινάκων εκπαιδευτικών: ΦΕΚ 1283/2018. (http://www.et.gr/idocs-nph/pdfimageSummaryviewer.html?args=sppFfdN7IQP5_cc--m0e183Yj8syUyOHW9Ng2OzLnL-8rzSZFxgk-aQ8stXR4YPpkAYi3ORfmapDjq9tTrDvLqaE5UaGYpvY75h8iB-tM3_vKMSuwFT8g8jMbcMCublFfxlNP8qam0YIwGAZk90vrWYlmzs2zjAZYKmbeqwx2zkImMR7qerBGw..)

Fake news “2 σε 1”

Ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην παραπάνω αποκάλυψη αφενός ουσιαστικά επιβεβαιώνοντας την και αφ’ ετέρου παράγοντας ένα ακόμα fake news: ότι δήθεν η ισότιμη αντιμετώπιση των αποφοίτων κολεγίων ήταν μόνο ζήτημα μνημονιακής υποχρέωσης. (https://www.syriza.gr/article/id/86641/EPEKE-Paideias-SYRIZA:-Na-aposyrthei-to-arthro-50-gia-ta-Kolegia---H-monh-dieksodos-gia-thn-ka-Keramews-meta-thn-katakraygh.html)

Η αλήθεια:

Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για ζήτημα συμμόρφωσης της χώρας μας στις απαιτήσεις του δικαίου της Ε.Ε. ως προς την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και επαγγελματικής ισοδυναμίας. Η δε αλλαγή του σχετικού πλαισίου στο τέλος της κυβερνητικής θητείας ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία με προειδοποιητική της επιστολή (2019/4061) απειλεί τη χώρα μας με εν δυνάμει παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Είμαστε απολύτως ταυτισμένοι και συντονισμένοι στα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα γράφονται στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο. Οι προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή με πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας είναι στον δημοσιονομικό χώρο που έχουμε συμφωνήσει απολύτως ως κυβέρνηση, ως υπουργείο Οικονομικών και ως υπουργείο Εργασίας. Εναρμονιζόμαστε με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία αφορά το θέμα των εισφορών και το θέμα της ανταποδοτικότητας. Δεν ανοίγει δημοσιονομική τρύπα με τις προβλέψεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου».


Η Νέα Δημοκρατία στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος


Αθήνα, 27 Ιανουαρίου 2020

 
Η Νέα Δημοκρατία στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος





«Σήμερα, ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος, αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Γιώργο Στεργίου, τον Γενικό Δ/ντή του κόμματος κ. Γιάννη Μπρατάκο, τον Δ/ντή του Γραφείου Προέδρου κ. Στέλιο Κονταδάκη, τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Παύλο Μαρινάκη και συνεργάτες τους επισκέφτηκε το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους από την αρχαιολόγο και διευθύντρια του Μουσείου κ. Ζανέτ Μπαττίνου και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τον πολιτισμό των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας, το Ολοκαύτωμα και τις προφορικές συνεντεύξεις ανθρώπων που επιβίωσαν. Ήταν μια επίσκεψη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και στη μακραίωνη ιστορία των Ελλήνων Εβραίων. Το Ολοκαύτωμα υπήρξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, που εκτέλεσαν οι Ναζί εξοντώνοντας με ανηλεή τρόπο εκατομμύρια  Εβραίους, μεταξύ των οποίων και αρκετές χιλιάδες Ελληνοεβραίων. Η μνήμη του Ολοκαυτώματος επιτάσσει την καταπολέμηση κάθε μορφής ρατσισμού, αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας, με οδηγό τη ρήση που αναγράφεται σε επιγραφή στο στρατόπεδο του Άουσβιτς: “Όποιος δεν θυμάται την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει”».

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022