"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ,Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος:Η αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία..."

 Με την φροντίδα αναγνώστη μας:

Η αιφνιδιαστική και εκπρόθεσμη τροπολογία, την οποία κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την επαγγελματική ισοδυναμία, δηλαδή την επαγγελματική αναγνώριση όσων οικονομολόγων έχουν σπουδάσει σε κολέγια, οδηγεί σε περαιτέρω υποβάθμιση της σχετικής αξιολόγησης.
Το γεγονός ότι, αρμόδιο για να γνωμοδοτεί επί του θέματος ορίζεται ένα τμήμα του Υπουργείου Παιδείας, μειώνει το κύρος της διαδικασίας, απαξιώνει την ίδια την αναγνώριση και οδηγεί στην πλήρη απαξίωση του επιστημονικού επιπέδου των οικονομολόγων.
Είναι επίσης απορίας άξιο γιατί η κυρία Κεραμέως επέλεξε να προχωρήσει σε αυτή την απαράδεκτη απόφαση, χωρίς να μας καλέσει, ως τον αρμόδιο επιστημονικό φορέα, να συζητήσουμε επί του θέματος, όταν έχουμε επανειλημμένα ζητήσει συνάντηση για την επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος.
Η σπουδή της Υπουργού Παιδείας να περάσει ερήμην μας τη συγκεκριμένη τροπολογία, αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι την κατέθεσε εκπρόθεσμα στο σχετικό νομοσχέδιο.
Ο μοναδικός Φορέας, ο οποίος μπορεί να πιστοποιήσει μέσα από αξιόπιστες και απόλυτα επιστημονικές διαδικασίες την αναγνώριση της επαγγελματικής επάρκειας του οικονομολόγου και του λογιστή – φοροτεχνικού, είναι το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.
Και αυτό πρέπει να το θυμηθεί, έστω και τώρα, η Υπουργός Παιδείας.
Άλλωστε, οι κοινοτικές οδηγίες, τις οποίες επικαλείται, δεν έχουν καμία απολύτως εφαρμογή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Αποτελούν απλά προφάσεις εν αμαρτίαις.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ Αντιπρόεδρος -Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ.:ΔΕΛΤΊΑ ΤΥΠΟΥ


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα,18.12.2020


Παρατείνεται προς το παρόν η δυνατότητα δημοσίευσης διακήρυξης στον περιφερειακό και τοπικό τύπο μέχρι την 1η.1.2022 σύμφωνα με το άρθρο 156 “Δημοσίευση διακηρύξεων στον περιφερειακό και τοπικό τύπο – τροποποίηση άρθρου 379 ν. 4412/2016”(επισυνάπτεται)τουΣχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊούCOVID – 19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το ως άνω σχέδιο νόμου συζητείται σήμερα 18 Δεκεμβρίου στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής ενώ θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια, την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και θα αποτελεί νόμο του κράτους.



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα,18.12.2020

 

Κατατέθηκε στη Βουλή,με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊούCOVID – 19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις», σύμφωνα με το οποίο στο άρθρο 122 (επισυνάπτεται), παρατείνεταιγια χρονικό διάστημα τριών μηνών, από 1.1.2021 έως 31.3.2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης, η καταβολή από το πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Η εν λόγω δαπάνηστο σύνολό της, σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο, ανέρχεται στο ποσό των 3.575 εκατ. ευρώ διατίθεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Έτσι δεν θα υπάρχει κενό διάστημα στην πληρωμή της μισθοδοσίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μεταβίβασης στη νέα ιδιοκτησία.

Το ως άνω σχέδιο νόμου συζητείται σήμερα 18 Δεκεμβρίου στις αρμόδιες Διαρκείς Επιτροπές της Βουλής ενώ θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια,την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίουκαι θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Ο κ. Μπούρας εκφράζει την ικανοποίησή του για αυτή την θετική εξέλιξη και παραμένει προσηλωμένος στον στόχο της υγιούς ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας που θα διασφαλίζει, ταυτόχρονα, όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων.



Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα-τηλ.:2103708401-2, fax: 2103707888

Θεμιστοκλέους 3, 10677 Αθήνα, Τηλ.: 210 3303066, Φαξ: 210 3301970

e-mail: vice.president_c@parliament.gr, bouras@parliament.gr

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2020

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει, στις 16:50, στον φιλανθρωπικό χριστουγεννιάτικο τηλεμαραθώνιο «Μαζί από Απόσταση», που διοργανώνουν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
 
Τα έσοδα του τηλεμαραθωνίου #μαζίαπόαπόσταση θα διατεθούν σε τρεις φορείς που στηρίζουν άστεγους συμπολίτες μας, το περιοδικό ΣΧΕΔΙΑ, το Υπνωτήριο Αστέγων των Γιατρών του Κόσμου και το Δείπνο Αγάπης.
 
Ο τηλεμαραθώνιος θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΟΝΝΕΔ στο YouTube, στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=uIN7p9P7gv4&feature=youtu.be.

Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου ..



Ομιλία Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΑΕ, με θέμα «Πολιτική και Κορωνοϊός» με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ηγεσία, Πολιτική και Κορωνοϊός: Η πρώτη αντίδραση σε οκτώ χώρες» των Αθ. Παπαϊωάννου και Β. Γεωργοπούλου (17.12.2020)



Χαίρομαι πολύ, που μετέχω κι εγώ σ’ αυτή την πλούσια συζήτηση, έχουν ακουστεί πάρα πολλά πράγματα, έχουν προηγηθεί πάρα πολύ αξιόλογοι ομιλητές. Θέλω να συγχαρώ κι εγώ τον Θανάση Παπαϊωάννου και την Βαρβάρα Γεωργοπούλου για την έξυπνη ιδέα τους και για την γρήγορη και άψογη εκτέλεση της ιδέας αυτής, να μας προσφέρουν ένα παρόμοιο βιβλίο για ένα τόσο κρίσιμο και προκλητικό θέμα. Να συγχαρώ τις εκδόσεις ΣΑΚΚΟΥΛΑ, που ανέλαβαν το βάρος και προωθούν την έκδοση αυτή.

Βέβαια το βιβλίο, όπως κάθε βιβλίο, παγώνει το χρόνο, κάθε έντυπο παγώνει το χρόνο, ενώ οι εξελίξεις τρέχουν. Τώρα ασχολούμαστε με την πρώτη αντίδραση σε οχτώ χώρες, ενώ το ζητούμενο είναι η δεύτερη αντίδραση, η τρίτη αντίδραση, η τελική αντίδραση και χαίρομαι γιατί ο Τάσος Τέλλογλου παρακολούθησε την εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών, την οποία κι εγώ την παρακολούθησα ως ακροατής της. Προφανώς ο κύριος Σύψας έχει αντιληφθεί τι ειπώθηκε, λόγω της ειδικότητός του, γιατί ειπώθηκε κατά τη γνώμη μου κάτι συγκλονιστικό.

Μετείχε στη συζήτηση ο εντατικολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, ο κύριος Γεωργόπουλος, ο οποίος εξήγησε επί τη βάσει στατιστικών διεθνών, ότι η θνητότητα στις ΜΕΘ εξαρτάται πρωτίστως από τον αριθμό ασθενών ανά εντατικολόγο και από τον αριθμό ημερήσιων νέων εισαγωγών ανά εντατικολόγο. Το αποτέλεσμα είναι, στην Νέα Υόρκη στην πρώτη φάση να έχουμε θνητότητα 81 %, στη Λομβαρδία να έχουμε θνητότητα 60 %. Αυτά είναι δύο από τα καλύτερα παγκοσμίως συστήματα συμπτωματικώς. Η Λομβαρδία, η οποία ήταν στο μάτι του κυκλώνα, είναι πάρα πολύ καλά οργανωμένο περιφερειακό σύστημα εντατικής θεραπείας. Η Κρήτη τώρα, ακριβώς επειδή έχει λίγα κρούσματα, έχει μικρό αριθμό νοσηλευομένων στις ΜΕΘ σε σχέση με τους εντατικολόγους, έχει μόνο 4,5 % απώλειες ζωών, ενώ βέβαια σε άλλα νοσοκομεία ακριβώς επειδή οι εντατικολόγοι είναι λίγοι σε σχέση με τον αριθμό των νοσηλευομένων και ιδίως των διασωληνομένων και επειδή οι ρυθμοί της εφημερίας είναι τέτοιοι, έχουμε φτάσει σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα απωλειών ανθρώπινης ζωής από τη φάση της εισαγωγής στη ΜΕΘ και μετά. Γιατί όπως όλοι καταλαβαίνουμε και νομίζω το έχει πει ο κύριος Σύψας πάρα πολλές φορές και με γλαφυρό τρόπο, το ζήτημα είναι να μην μπεις στη μονάδα, αν μπεις στη μονάδα τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πολύ δύσκολα, ιδίως δε αν διασωληνωθείς. Αλλά δε θέλω να υποκαταστήσω τους ειδικούς, δε θα μιλήσω ούτε καν για τη νομική πτυχή του θέματος, τα έχουμε πει αυτά κατ’ επανάληψη.

Είναι προκλητικό το βιβλίο, γιατί ασχολείται με ένα ζήτημα, με το οποίο ασχολούνται όλες οι χώρες του κόσμου, γιατί η απειλή είναι παγκόσμια και συμμετρική. Το γεγονός εξελίσσεται υπό τους αυτούς περίπου όρους ταυτοχρόνως σε όλο τον κόσμο. Άρα, όλοι έχουν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον αόρατο ιό και συγκρίνουμε κυρίως δημοκρατικά δυτικότροπα πολιτεύματα με αυταρχικά πολιτεύματα, αυταρχικά πολιτικά συστήματα, τα οποία στο όνομα της αυταρχικότητάς τους διεκδικούν αποτελεσματικότητα.

Εδώ το ζήτημα δεν είναι να συγκρίνουμε μεταξύ των δυτικών χωρών, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάζοντας και την Τουρκία, που είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα, αλλά πρέπει να συγκρίνουμε κυρίως με την Κίνα, με τη Ρωσία, με τη Βόρεια Κορέα ή με χώρες Ασιατικές, όπως είναι για παράδειγμα η Σιγκαπούρη ή η Νότια Κορέα, που είναι θεσμικά δυτικότροπες αλλά έχουν τελείως διαφορετική προδιάθεση. Αλλά πάντως στο υπόστρωμα βρίσκεται η σύγκριση και η σύγκρουση ανάμεσα στη δημοκρατική διαχείριση της πανδημίας, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την κατάσταση εξαίρεσης, τους ανεκτούς περιορισμούς στα θεμελιώδη δικαιώματα, την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, το δικαίωμα να ζητήσεις απόκλιση από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, τις ρυθμίσεις των εθνικών Συνταγμάτων για τις καταστάσεις ανάγκης, καταστάσεις εξαίρεσης ή τις καταστάσεις πολιορκίας, και την μη δημοκρατική διαχείριση. Είμαστε σε άλλη ατμόσφαιρα, σε άλλο σύμπαν, όταν στο παιχνίδι μπαίνουν χώρες όπως η Κίνα, ή χώρες όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, για να είμαστε γεωγραφικά πιο κοντά.

Όταν ερχόμαστε τώρα στο πεδίο το περιφερειακό, το Ευρωπαϊκό, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το μεγάλο γεγονός είναι η ανάδειξη του κράτους, του εθνικού κράτους ως ultimum refugium. Το κράτος ασκεί την αρμοδιότητα, το κράτος έχει την ευθύνη, το κράτος αναλαμβάνει το κόστος. Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης βλέπουμε ότι γίνεται επικουρικός ξαφνικά, γίνεται πάρα πολύ μετρημένος, πάρα πολύ συγκεκριμένος. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ασχολείται με τα εμβόλια, αλλά το κάθε κράτος μπορεί να κάνει τις δικές του πρόσθετες συμβάσεις απόκτησης εμβολίων, δεν υπάρχει μια κοινή πολιτική υγείας. Βεβαίως, η οικονομική διάσταση της πανδημίας απασχολεί την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τον λόγο της αρμοδιότητάς της, με το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, την ποσοτική χαλάρωση. Αυτή είναι όμως διαχείριση της οικονομίας, δεν είναι διαχείριση των πολιτικών υγείας, δεν είναι διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, της κρίσης δηλαδή ζωής ή θανάτου. Σ’ αυτό το πεδίο αναδεικνύεται ξανά το κράτος και η «υγειονομική κυριαρχία» του κράτους με τα καλά της και τα πολλά κακά της, γιατί είναι εξαιρετικά κοστοβόρα αυτή η κυριαρχία, είναι μία παράμετρος, που, είτε τη διεκδικεί, είτε δε τη διεκδικεί, την έχει. Και άρα υπό την έννοια αυτή και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι πολύ περιορισμένος και συμπληρωματικός, παρότι μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά πράγματα για το πώς λειτούργησε ο χώρος Sengen, για το πώς λειτουργεί η αλληλεγγύη και ούτω καθεξής.

Από εκει και πέρα πιστεύω, ότι το πρώτο βασικό δίλημμα ήταν εάν θα αναγνωρίσουμε το μέγεθος του προβλήματος. Υπήρχαν πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες προσπάθησαν συνειδητά, να υποβαθμίσουν το μέγεθος του προβλήματος. Το έκανε ο Τζόνσον, το έκανε ο Τράμπ. Κάθε ένας που υποβάθμισε το μέγεθος του προβλήματος, παρασυρόμενος και από επιστημονικές φωνές που συνέβαλαν διεθνώς στο να υποτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος, νομίζω ότι ατύχησε. Όποιος υποτίμησε το μέγεθος του προβλήματος, ηττήθηκε πολιτικά και κυρίως ηττήθηκε κοινωνικά, διαχειριστικά και καταβάλει τεράστιο κόστος. Άρα η ορθή διάσταση του προβλήματος, η αντίληψη περί του προβλήματος και η αντίδραση, ήταν ένας βασικός συντελεστής επιτυχίας.

Το δεύτερο ερώτημα ήταν, το ανύπαρκτο κατά τη γνώμη μου ερώτημα, - το οποίο δυστυχώς όμως δεν έχει ακυρωθεί, δεν έχει καταργηθεί-, τι θα απαντήσουμε στο δίλημμα «υγεία ή οικονομία». Αυτό αποτελεί ακόμη θέμα. Ακόμη τώρα, και ντρέπομαι πραγματικά γι’ αυτό, γίνεται συζήτηση για το πώς θα γίνει το ρεβεγιόν στην Ελλάδα ή για το πώς θα έχουμε υπηρεσίες προσωπικού καλλωπισμού, όταν έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Εκατό νεκροί την ημέρα είναι για τα Αμερικανικά πληθυσμιακά δεδομένα 3200 νεκροί την ημέρα. Ο αριθμός των νεκρών είναι ίδιος, 85 νεκροί χθες στην Ελλάδα είναι για τα Αμερικανικά πληθυσμιακά δεδομένα 2720, ακριβώς 2720 νεκρούς είχαν χθες στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να έχουμε μία αίσθηση του μεγέθους του προβλήματος.

Άρα, όποιες κυβερνήσεις φλερτάρουν ακόμα με το ανύπαρκτο δίλημμα, «υγεία ή οικονομία», τρέχουν πίσω από τις εξελίξεις. Χάνουν κρίσιμο χρόνο, μία βδομάδα στη λήψη μέτρων είναι τραγικά πολύς χρόνος. Στις 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υπήρχε καμπύλη διασποράς, ρυθμός διασποράς Rt, που ήταν ήδη ανησυχητικός, εξόχως ανησυχητικός, τα μέτρα ελήφθησαν δέκα μέρες αργότερα, ίδια μέτρα με την Αττική. Διαμαρτυρήθηκα τότε, δεν ήταν δυνατόν να συμβαίνει αυτό, όταν τα κρούσματα ήταν οκταπλάσια, με βάση την αναλογία των πληθυσμών μεταξύ Αθηνών και Θεσσαλονίκης, πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών και περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Άρα, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, να σταματήσει αυτή η ενοχική αντίληψη, ότι μήπως πρέπει να βιαστούμε να αποκαταστήσουμε την οικονομική λειτουργία.

Η οικονομική λειτουργία θα αποκατασταθεί, όταν διασφαλιστεί η υγεία του πληθυσμού. Δεν υπάρχει δίλημμα, αυτό νομίζω συνδέεται και με ένα άλλο ζήτημα, το οποίο είναι κοινός παρονομαστής μεταξύ πρώτης, δεύτερης και τρίτης φάσης, το άγχος για την πρόωρη επιστροφή στην κανονικότητα. Αυτό το άγχος το είχαμε εμείς πάντα, από την εποχή των μνημονίων να κηρύξουμε το τέλος της κρίσης και την επιστροφή στην κανονικότητα. Το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά στο περιβόητο τέλος του τρίτου μνημονίου, το πληρώσαμε πάρα πολύ ακριβά κι όταν πήγαμε απ’ το δεύτερο στο τρίτο. Τώρα το άγχος αυτό για τη γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα, την οποία κανονικότητα δεν την ξέρουμε ακόμα ποια είναι, δημιουργεί μία αμφιθυμία, μία αμφιταλάντευση. Και η αμφιθυμία και η αμφιταλάντευση, οδηγεί σε ανεπαρκή εφαρμογή των μέτρων και οδηγεί σε παράταση των μέτρων και σε παράταση της αβεβαιότητας.

Γιατί και με το εμβόλιο τι θα γίνει; Πρέπει να περιμένουμε, να δούμε την αποτελεσματικότητά του, να δούμε το ποσοστό των εμβολιασμών, να δούμε τι επίπεδα ανοσίας θα έχει η κοινωνία, το κοινωνικό σύνολο, η λεγόμενη αγέλη, η οποία είναι βεβαίως ευφυής αγέλη και συμπεριφορικά δυναμική και ανεξέλεγκτη, από ένα σημείο και μετά. Το λέω αυτό, διότι εμείς δεν έχουμε μία ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική ούτε καν ως προς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είπαμε λοιπόν εθελοντικός ο εμβολιασμός, πάρα πολύ ωραία. Όμως μετά θα είναι ανεκτά τα μέτρα, που θα διαχωρίζουν τους εμβολιασθέντες απ’ τους μη εμβολιασθέντες, όταν κάποιος δε θα μπορεί να ταξιδέψει με το τρένο ή με το αεροπλάνο; Θα μπορεί όμως να μπαίνει στο μετρό, θα μπορεί να μπαίνει στα λεωφορεία αστικής συγκοινωνίας; Διότι εκεί είναι το θέμα. Θα μπορούν τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία όλα μαζί, εμβολιασμένων οικογενειών και μη; Τεράστια θέματα, τα οποία δε ξέρω πότε θα λυθούν. Δε θα βγουν οι μάσκες τόσο εύκολα, δε θα αποκατασταθεί αυτό το δικαίωμα του συναναστρέφεσθαι, που είναι εξίσου σημαντικό με το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και το δικαίωμα του εκφράζεσθαι πολιτικά. Άρα λοιπόν τα προβλήματά μας είναι προβλήματα, τα οποία θα μας απασχολήσουν για αρκετό καιρό ακόμη.

Και νομίζω ότι υπάρχει ένα τρίτο πολύ σημαντικό ερώτημα: κρατική ευθύνη ή ατομική ευθύνη και πώς σχετίζονται οι δύο τύπου ευθυνών; Προφανώς χρειάζεται ατομική ευθύνη, υψίστη ατομική ευθύνη και αίσθηση κοινωνικής αλληλεγγύης, ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό επιτάσσεται και από το άρθρο 25 του Συντάγματος, αλλά τι κοινωνική ευθύνη έχω εγώ, που είμαι καθηγητής στο πανεπιστήμιο, δικηγόρος, και κάνω τηλεργασία από το σπίτι μου και τι κοινωνική ευθύνη έχει ένας, ο οποίος ζει με τα παιδιά του σε 50 τετραγωνικά; Τι κοινωνική ευθύνη έχει κάποιος, ο οποίος δουλεύει στον πολυτελή και ασφαλή χώρο του και κάποιος ο οποίος δουλεύει σε ένα εργοστάσιο συσκευασίας κρέατος, στη βιομηχανία κρέατος, που είναι η εστία όλων των κακών. Άρα, υπάρχουν διαβαθμίσεις ατομικής ευθύνης, υπό την έννοια ότι όλα τα κενά, πρέπει να τα ρυθμίσει το κράτος και να τα καλύψει, διότι δεν ενώνονται πάντα οι ατομικές ευθύνες. Το κοινωνικό συμβόλαιο έναντι της υγειονομικής κρίσης πρέπει να το διασφαλίσει ο θεσμός των θεσμών, ο οποίος αίρει τις αντινομίες και τις συγκρούσεις μιας κοινωνίας, η οποία έχει αυτά τα προβλήματα.

Και αυτό βεβαίως αφορά εν τέλει τη σχέση μεταξύ επιστήμης και πολιτικής, τη σχέση ανάμεσα στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, επιδημιολόγων και συναφών ειδικών, στην οποία μετέχει και ο κύριος Σύψας - και να μείνει εκεί μη τυχόν και φύγει - και της πολιτικής εξουσίας. Εμένα δε μου αρέσει η «αιμομιξία», θέλω καθαρές σχέσεις. Θέλω να ξέρω καθαρά ποια είναι η επιστημονική γνώμη, η επιστημονική σύσταση, θέλω να έχω τις πληροφορίες όλες, την εικόνα της επιδημιολογικής επιτήρησης, να υπάρχει επιδημιολογική επιτήρηση σε όλη τη χώρα, να ξέρω πόσα είναι τα δείγματα, πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει, με ποιον κανόνα, διότι το τι ποσοστό θετικότητος έχεις, εξαρτάται απ’ το πώς συγκροτείς το δείγμα. Αν πάνε και κάνουν το τεστ όσοι έχουν υποψία ότι είναι ασθενείς, δεν έχεις ένα δείγμα, το οποίο είναι με μεθόδους random, συγκροτημένο. Είναι τελείως διαφορετική στατιστικά η προσέγγιση. Πρέπει να ελέγχουμε βασικούς δείκτες. Ο ασφαλέστερος δυστυχώς είναι ο τραγικότερος: θάνατοι ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Και βέβαια πρέπει να ξέρουμε μετά, η πολιτική εξουσία, πού αποκλίνει από την επιστημονική πρόταση και εισήγηση για άλλους λόγους. Γιατί θέλει να διασφαλίσει τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης, την ασφάλεια της χώρας, τα στοιχειώδη της λειτουργία της οικονομίας. Μάλιστα, να το πει, να ξέρουμε όμως τι γίνεται. Διότι, όταν όλα εμφανίζονται με έναν τρόπο, ο οποίος είναι, ας το πούμε έτσι, κάπως αμφίβολος τι είναι επιστημονικό, τι είναι πολιτικό, χάνουμε λίγο και το αίσθημα της ευθύνης ο καθένας.

Θα θεωρούσα σημείο τομής, τη στιγμή εκείνη που ο κύριος Τσιόδρας δήλωσε απρόθυμος να συνεχίσει την καθημερινή ενημέρωση ή να επανέλθει σε αυτή. Και αποδίδω αυτή την τομή στην αδυναμία, να οριοθετηθούν οι ρόλοι, οι θεσμικοί ρόλοι, γιατί μιλάμε για πάρα πολύ σοβαρά πράγματα.

Ακούω το επιχείρημα με σεβασμό, γιατί είναι σοβαρό επιχείρημα, ότι τα έχουμε πάει καλύτερα, ότι δείτε, έντεκα εκατομμύρια είμαστε, πόσο καλύτερα είμαστε από το Βέλγιο, πόσο καλύτερα είμαστε από τη Σουηδία, πόσο καλύτερα είμαστε από άλλες συγκρίσιμες πληθυσμιακά χώρες. Απολύτως σεβαστό. Είμαστε πάρα πολύ καλά σε σχέση με πάρα πολλούς. Όμως ο καθένας στην χώρα του, για την κοινωνία του, για το περιβάλλον του, για την οικογένειά του και για τον εαυτό του, θέλει το καλύτερο. Και εν πάση περιπτώσει, αφού τα καταφέραμε και αφού κάναμε ένα εξαιρετικό brand name την άνοιξη και μπήκαμε στον Ιούνιο ως χώρα υποδειγματική, εμβληματική της καλής διαχείρισης του πρώτου κύματος, γιατί αυτό να μη το συνεχίσουμε στο δεύτερο κύμα, στο τρίτο ενδεχομένως, στην οργάνωση του εμβολιασμού, σε όλα όσα μας επιτρέπουν να χαιρόμαστε και για τους εξαιρετικούς απόδημους Έλληνες που έχουμε, οι οποίοι είναι παντού, είναι στην πρωτοπορία, είναι σε όλα τα εμβόλια, στα αντισώματα, παντού. Είναι εντυπωσιακό το ελληνικό στοιχείο, το οποίο αναδεικνύεται στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και στην παγκόσμια αγορά, στην παγκόσμια κοινωνία, με αφορμή την πανδημία.

Άρα, νομίζω λοιπόν, επειδή όλοι επηρεαζόμαστε, επειδή η επίδραση της κρίσης δεν είναι πολιτική, οικονομική, κοινωνιολογική, είναι ανθρωπολογική, επηρεάζει τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά, αυτό να το αντιμετωπίσουμε με την ειλικρίνεια και την σοβαρότητα, που απαιτείται, χωρίς στερεότυπα, χωρίς μικροκομματισμούς, χωρίς να προσπαθεί κάποιος να αντλήσει κέρδη, είτε ως κυβέρνηση, είτε ως αντιπολίτευση. Εδώ χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση, η οποία είναι στιβαρή και αγαπητική ταυτοχρόνως, διότι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και τους ανθρώπους, προκειμένου να κάνουμε το καλύτερο.-



https://evenizelos.gr/speeches/conferences-events/439-conferencespeech2020/6350-omilia-evaggelou-venizelou-stin-ekdilosi-me-thema-politiki-kai-koronoios.html

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος»:Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων



- Σάββατο 19/12 | 08:00 - 14:00
- Κυριακή 20/12 | 10:00 - 14:00
- Δευτέρα 21/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:30
- Τρίτη 22/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:30
- Τετάρτη 23/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:30
- Πέμπτη 24/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:30
- Παρασκευή 25/12 | ΚΛΕΙΣΤΑ

- Σάββατο 26/12 | ΚΛΕΙΣΤΑ
- Κυριακή 27/12 | 10:00 - 14:00
- Δευτέρα 28/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 -20:30
- Τρίτη 29/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 -20:30
- Τετάρτη 30/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:30
- Πέμπτη 31/12 | 08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:30
- Παρασκευή 01/01 | ΚΛΕΙΣΤΑ

- Σάββατο 02/01| ΚΛΕΙΣΤΑ
- Κυριακή 03/01 | ΚΛΕΙΣΤΑ
- Δευτέρα 04/01 | 08:00 - 14:00
- Τρίτη 05/01 | 08:00 - 14:00 & 17:00 - 20:30
- Τετάρτη 06/01 | ΚΛΕΙΣΤΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝ.ΑΛ.:ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ













Το Κίνημα Αλλαγής στα Νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Άγιος Δημήτριος», «Ιπποκράτειο» και στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης


Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, και τους βουλευτές Ανδρέα Πουλά (υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας), Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Φραγγίδη, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και επισκέφθηκε τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Άγιο Δημήτριος» και «Ιπποκράτειο».

Εκεί, συναντήθηκε με φορείς των εργαζομένων των νοσοκομείων και τις διοικήσεις τους, όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, συζήτησε για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνει με αυταπάρνηση.

Ακολούθως, το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας, που δοκιμάζεται ανισοβαρώς, τόσο από το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, όσο και στο επίπεδο των οικονομικών και κοινωνικών της επιπτώσεων, καθώς και τα θέματα υποδομών της πόλης και των αστικών μεταφορών.



Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά για την επίσκεψη








Συνέντευξη στο TheCaller WEB TV

Στο «ThessReport» του TheCaller WEB TV και τον Ζαφ Κωνσταντινίδη μίλησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης συζητώντας την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας από την κυβέρνηση, την ενεργειακή πολιτική της και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Ο κ. Αρβανιτίδης στάθηκε κριτικά στις αποφάσεις τις κυβέρνησης για τον κορονοϊό ενώ κατακεραύνωσε την οικονομική πολιτική της που όπως τόνισε έχει επιβαρύνει πολύ την οικονομία της χώρας.





TheCaller WEB TV - 14.12.2020

Δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από την καταβολή κομίστρου μετακίνησης ανέργων στις περιοχές αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ



Άρθρο 1

Δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από την καταβολή κομίστρου μετακίνησης ανέργων στις περιοχές αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ

Οι άνεργοι, όπως αυτοί καθορίζονται στο άρθρο 2 της παρούσας, έχουν το δικαίωμα μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου με τα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχών αρμοδιότητας του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας – ΟΑΣΑ ΑΕ [ΟΔΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ (ΟΣΥ ΑΕ) και ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ)] και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Άρθρο 2

Δικαιούχοι άνεργοι – κριτήρια και διαδικασία παροχής δωρεάν μετακίνησης
Καθορίζονται ως δικαιούχοι πλήρους απαλλαγής από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα στις περιοχές αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ, οι κάτωθι κατηγορίες ανέργων:

α. Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο ανέργων του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

β. Άνεργοι κάτοχοι βεβαιώσεων ανεργίας οι οποίες εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Οι ανωτέρω άνεργοι έχουν το δικαίωμα του άρθρου 1 εφόσον διαμένουν μόνιμα:

α) εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής (πλην της Π.Ε. Νήσων), με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΑΣΑ AE [Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε.].

β) στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης με τα αστικά μέσα συγκοινωνίας του ΟΑΣΘ.
Η δωρεάν μετακίνηση των ανωτέρω δικαιούχων είναι δυνατή μόνο:

α. στις περιοχές αρμοδιότητας του ΟΑΣΑ ΑΕ, με την έκδοση και διάθεση στους δικαιούχους ανέργους από τον ΟΑΣΑ ΑΕ προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης, και

β. στις περιοχές αρμοδιότητας του ΟΑΣΘ, με την επίδειξη πρόσφατης βεβαίωσης ανεργίας, του ισχύοντος αποδεικτικού ανανέωσης της κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή τον e-ΕΦΚΑ, κατά περίπτωση, και της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους.

Άρθρο 3

Προσωποποιημένες κάρτες μετακίνησης αρμοδιότητας ΟΑΣΑ
Η ορθή εφαρμογή των κοινωνικών πολιτικών που αφορά στις μετακινήσεις των ειδικών ομάδων του πληθυσμού υλοποιείται σε συνάρτηση με τη βασική αρχή του συστήματος, που αφορά τη χρήση προσωποποιημένων μηνιαίων ηλεκτρονικών καρτών απεριορίστων διαδρομών, από τις ειδικές ομάδες των μετακινουμέ-νων, σύμφωνα και με τη διεθνή πρακτική, ώστε αυτές οι κάρτες να φέρουν τα στοιχεία των κατόχων και να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς.


Για την μετακίνηση των ανέργων, με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου μετακίνησης, απαιτείται η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης, οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με τους κανόνες του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου και με τους όρους και τις προϋποθέσεις που τίθενται στην υπ’ αρ. 04/2017 γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η έκδοση της μηνιαίας προσωποποιημένης κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τους δικαιούχους δωρεάν μετακίνησης γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η έκδοση όλων των προσω-ποποιημένων καρτών.


Οι προσωποποιημένες ηλεκτρονικές κάρτες μετακίνησης μηνιαίας ισχύος, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους δικαιούχους κατόχους τους με χρήση του εξοπλισμού Έκδοσης, Πώλησης, Επαναφόρτισης, Επικύρωσης και Ελέγχου του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου που έχει εγκατασταθεί σε οχήματα, σταθμούς και στάσεις του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ και δύνανται να αντικατασταθούν σε περιπτώσεις απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας.

Έχει τσιπάκι; Είναι του Μπιλ Γκέιτς; Οι ΝΥΤ ξεκαθαρίζουν τα πράγματα και αποκαλύπτουν τα συστατικά του εμβολίου

 https://hellasjournal.com/2020/12/apolafstiko-arthro-ton-nit-ochi-kanis-den-echi-fitepsi-tsipaki-sta-emvolia/


Υπάρχουν δέκα συστατικά στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, αλλά ανάμεσά τους δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι, αντίθετα με τις ανεκδιήγητες θεωρίες συνωμοσίας που αφθονούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο.

Ούτε κάποια εξουσιομανής κυβέρνηση, ούτε ο Μπιλ Γκέιτς ή άλλος κακόβουλος μεγαλοεπιχειρηματίας, ούτε η ελίτ της «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων» έχουν φυτέψει κάποιο τσιπάκι στο συγκεκριμένο εμβόλιο ή σε όποιο άλλο ενάντια στην Covid-19. Η διάψευση αυτή κανονικά φαντάζει περιττή, αλλά είναι τόση η δύναμη της συνωμοσιολογικής σπερμολογίας, που οι «Τάιμς της Νέας Υόρκης» έκριναν αναγκαίο να κάνουν σχετικό δημοσίευμα.....


IMF:Weekend Read- Latin America's Plight | COVID's Unequal Effect | Tackling Debt | Low Interest Rates | Reserve Currencies | Central America

 

The latest IMF analysis of global economics, finance, development and policy issues shaping the world //

 

IMF Weekend Read

Dear maria,

In today's edition we hear more about how Latin America has been hit hard by the pandemic, how to combat COVID's unequal effect, issues with tackling debt, the implication of low interest rates for a long period, central bank reserve currencies, Central America's twin challenge, and much more. On that note, let's dive right in.

LATIN AMERICA'S COVID PLIGHT

Latin America has been hit harder by the COVID-19 pandemic than other parts of the world and faces a steeper climb to recovery, IMF Managing Director Kristalina Georgieva said during a virtual event with Council of the Americas CEO Susan Siegel.

While the region contains only 8 percent of the global population, it represents roughly 20 percent of infections and 30 percent of deaths from the virus. On the economic side, the region's economy is projected to shrink by 8 percent, which is nearly double the 4.4 percent contraction expected worldwide. The economic outlook for 2021 shows the region will be playing catch up with the growth of 3.6 percent expected next year compared to 5.2 percent for the rest of the world. 

The MD laid out three reasons why the region is harder hit economically: previous years of slow growth, a large proportion of workers employed in contact-dependent industries that were made more vulnerable by the crisis, and an overall lack of investment in healthcare and other social systems. She also warned against a "K-shaped" recovery, whereby high-skilled workers and digital-focused parts of the economy recover but those with lower skills and vulnerable groups, like women and young people, are left behind.

"Will this sober moment, a tragedy that affects virtually all of us, translate into investing in resilience of people--education, health, social protection ... [and a] resilient planet?" she asked.

Watch the full event here.

Promoting equity and accountability: In a separate event on Wednesday, the MD joined Sri Mulyani Indrawati, Minister of Finance of Indonesia; Gene Dodaro, Comptroller General of the United States; Warren Krafchik, Executive Director, International Budget Partnership moderated by Beena Pallical, General Secretary, National Campaign on Dalit Human Rights to discuss how to promote equity and accountability in the COVID-19 response. 

"In this crisis so much is being done so fast," she said about the scale of assistance being provided to countries. Keeping the receipts means more than merely stuffing them in a drawer.

"We must use them and use them means what? Be able to track where money is going. Two, be able to bring citizen oversight of how money is used. And three, audit these receipts," she said.

Watch the full event here.

PAYMENTS IN THE DIGITAL AGE

In a speech at the recent Singapore Fintech Festival, MD Kristalina Georgieva laid out the four cornerstones of payments in the digital age: private sector innovation, public sector involvement, regulatory and legal frameworks, and international cooperation.

"Digital payments are not just for the tech-savvy – they have huge implications for the whole world," she said. "So we must tread courageously – and carefully. We must ensure that payments evolve to meet user needs while remaining safe and resilient. That’s at the micro level. And at the macro level, we need to foster a financial sector and international monetary system that are efficient and trusted, equitable and inclusive, and still dynamic."

BATTLING COVID'S UNEQUAL EFFECT

IMF Chief Economist Gita Gopinath made the case that the IMF is adapting to lessons learned from the past as it looks to support countries impacted by the COVID-19 pandemic. She joined Sierra Leone's Finance Minister Jacob Jusu Saffa, Independent Commission for the Reform of International Corporate Taxation's Jayati Ghosh, Development Finance International's Matthew Martin, and Oxfam International's new Executive Director, Gabriela Bucher to discuss how governments can stop COVID-19 from increasing inequality. 

"The IMF has moved along in the sense of adapting to the lessons that have been learned," she said at the virtual event on Monday hosted by Oxfam International. "And if you look at the more recent programs over the last several years, you will see that there's a great emphasis on ensuring that there is social protection." 

Top of mind: Ensuring the availability of vaccines worldwide should be a priority. Wealthier countries may end up with extra doses.

"There has to be a mechanism to ensure that these excess vaccines go very quickly to the needy countries," Gopinath said. "So for me, that's top of mind, because right now ... ending the pandemic sooner would help bring back recoveries much faster everywhere in the world."

Watch the full event here.

TACKLING DEBT

Debt looms large in the current policy debate. The issue was the subject of an event this week featuring Ceyla Pazarbasioglu, director of the IMF’s Strategy Policy and Review Department; World Bank Chief Economist Carmen ReinhartAnna Gelpern of Georgetown University; and Ken Rogoff of Harvard University.

“The bottom line is timing matters, whether countries preemptively restructure their debt or restructure until a default occurs ... has important implications,” said Pazarbasioglu. “Of course, the key question is how to design an architecture, debt architecture, to help incentivize pre-emptive debt restructuring so that we can ensure better outcomes.”

Considerations for debt restructuring was discussed along with changes in creditor composition and implications for creditor coordination as well as debt transparency. The discussion also marked the release of the update on the Joint IMF-World Bank Multipronged Approach to Address Debt Vulnerabilities.

Watch the full event here.

LOWER FOR LONGER 

Central banks have played a key role in the response to the COVID-19 shock, but taking action to provide more stimulus today should be weighed against potential financial stability risks down the road, Tobias Adrian, Financial Counsellor and head or the IMF's Monetary and Capital Markets Department, writes in a blog posted this week.

The blog builds on a recent paper looking at the risks posed by low interest rates over a long period.

"A range of policies, including forward guidance and asset purchases, was deployed to spur a strong recovery in employment after the Global Financial Crisis. But a sharp decline in the neutral rate of interest reduced the scope to counter low inflationary pressures. Even with interest rates very low out the yield curve, inflation remained chronically low and appeared to be pulling down long-run inflation expectations in many economies. This is a concern because it would put downward pressure on nominal yields and further erode policy space," he writes.

Read the full blog here.

CHANGES IN CENTRAL BANK RESERVE CURRENCIES

The US dollar and euro still dominate reserve currencies held by central banks around the world, but could that trend change? The answer is that it could, but right now it's only happening at a glacial pace, the IMF's Alina IancuNeil MeadsMartin Mühleisen, and Yiqun Wu write in a blog this week. 

The blog, based on a new IMF staff paper, found that given the dollar’s (and to some extent, the euro’s) international dominance, to date, any shifts in central bank reserve holdings have been minimal. The paper also found that financial links seem to be a key driver of reserve currency holdings, and increasingly so in the last decade. This would suggest that, as long as the dollar continues to dominate global finance and trade, its dominance as a reserve currency looks set to endure.

But, just as slow-moving glaciers can sometimes unexpectedly surge forward, the currency composition of reserve holdings has the potential to undergo a sudden, unexpected, and accelerated transformation.

Read the full blog here.

CENTRAL AMERICA'S DOUBLE CHALLENGE

The pandemic and natural disasters are posing twin challenges to economic destruction in Central America, according to a new Country Focus article from the IMF's Patricia Alonso-GamoManuela Goretti, and Inci Otker. 

Countries have taken prompt containment measures, with the strictest enforced in the Northern Triangle of El Salvador, Guatemala, and Honduras, amid inadequate testing and tracing capacities and limited access to basic health services. 

Multiple natural disasters have also added to the economic destruction and increased the risk of worsening the pandemic: two tropical storms in June in El Salvador; a severe drought in Honduras; and two recent back-to-back category 4 hurricanes that hit Nicaragua, Guatemala, and Honduras particularly hard.

Fiscal consolidation, ambitious structural reforms, attention to the financial system will be required as the region seeks to recover from the crisis.

Read the full article here.

WHAT'S NEW IN FINTECH

What are the transformative aspects of recent financial innovation that can uproot finance as we know it? Which new policy challenges will the transformation of finance bring? 

A blog by IMF and ECB staff distinguishes between two areas of financial innovation. One is information: new tools to collect and analyze data on customers, for example for determining creditworthiness. Another is communication: new approaches to customer relationships and the distribution of financial products. We argue that each dimension contains some transformative components.

REAL TIME DATA SHOWS WIDENING GENDER GAP

Tourism, hospitality, and other contact-intensive sectors with higher shares of female workers came to a dead stop shortly after COVID-19 infections started to spread. In our latest issue of Finance & Development, the IMF's Wenjie Chen shows how the online job posting analysis from 22 countries shows the extent of the pandemic's damage, especially to women. Women have fared worse than men even in those jobs that are more conducive to working from home, she writes in her piece "Disparities in Real Time."

As the labor market readjusts to the new work environment, the study using real-time data on job listings reveals women–across all sectors, continue to drop out of the workforce at an alarming rate. Listen to an IMF podcast with Chen on her article.

THE GROWING PRECARITY OF WORK

The growing precarity of work is the subject of another IMF podcast with two other F&D authors, Sabina Dewan, president of JustJobs Network, and International Labor Organization economist Ekkehard Ernst. Read their F&D piece "Rethinking the World of Work" where they argue that the "new normal" of informal work driven by robots and automation isn't really new at all, and that shifting demographics and technology were upending labor markets long before the COVID-induced lockdowns. 

IMF LENDING

Check out our global policy tracker to help our member countries be more aware of the experiences of others in combating COVID-19. We are also regularly updating our lending tracker, which visualizes the latest emergency financial assistance and debt relief to member countries approved by the IMF’s Executive Board.

To date, 78 countries have been approved for emergency financing, totaling over US$31 billion. Looking for our Q&A about the IMF's response to COVID-19? Click here. We are also continually producing a special series of notes—more than 50 to date—by IMF experts to help members address the economic effects of COVID-19 on a range of topics including fiscal, legal, statistical, tax and more.

FINAL THOUGHT

Thank you again very much for your interest in the Weekend Read. We really appreciate your time. If you have any questions, comments or feedback of any kind, please do write 

Sincerely,

AB Circle

Adam Behsudi
Deputy Editor, IMF Weekend Read
abehsudi@IMF.org

EUROPEAN COUNCIL:THE PRESIDENT

 


European Council logoEuropean Council
The President
Charles Michel, President of the European Council, wearing a face mask.

18/12/2020 | A WORD FROM THE PRESIDENT

Dear readers,

The year 2020 has been unlike any in our lifetime. For some of us, it was a year of loss. For many others, it was a year of illness. And for all of us, it was a year in which our 'normal' lives were turned upside down and became almost unrecognisable.

The year 2020 has indeed knocked us about, but it never knocked us down. This is also true of our European Union: it stands stronger than ever. It was a year of many 'firsts'. We took bold, unprecedented decisions and — in some cases — historic action.

Looking back…the crisis made us stronger

When COVID struck in early 2020, like most of the world, we were taken off guard. COVID-19 is, after all, the first global pandemic in one hundred years. As it raged across Europe, it hammered our economies and disrupted our societies. But we banded together and responded with emergency measures that protected our citizens and our businesses.

Since then, we have taken decisive measures to make our Union stronger and lay the groundwork for a robust recovery.

First, vaccines. As we speak, vaccines are starting to be rolled out across Europe. The international community's achievement in developing vaccines in record time — less than one year — is monumental. The European Union took a leadership role in mobilising international funds for vaccine research. This global success story could also be a European success story.

Second, we took an unprecedented decision: the EU would borrow collectively to assist the hardest hit and ensure a strong recovery, invest in our green and digital transitions and reform our societies and our economies. In total, we will mobilise 1.8 trillion euros in the next few years. This is a clear sign of the unity and confidence of our Union.

Third, one year after committing to climate neutrality by 2050, we have just raised our ambition even further. At last week’s European Council meeting, we agreed to reduce our carbon emissions by at least 55% by 2030. This reaffirms our credibility as the global leader in climate action and solidly anchors our prosperity and social transformation to our climate ambition.

But we can’t do it alone. We have therefore made our climate ambition a cornerstone of our European diplomacy to encourage others to join the fight. We want to get everyone on board. And other countries have indeed followed our lead on this ambitious path.

And fourth, our long-term goals. COVID may have dominated 2020, but it will not monopolise our priorities and our vision for the future. Our vision for Europe's place in the world remains crystal clear — we want to be more autonomous, less dependent and more influential. We want a stronger Europe that contributes to a better and fairer world.

Looking forward: confidence, convergence, unity

The year 2021 will offer a set of fresh opportunities to build a new, post-COVID world. But it's up to us — we will need to take responsibility for the world we want to live in. We will need to roll up our sleeves and lay the foundation for our future, a prosperous future underpinned by strong climate action and a commitment to the rule of law and our European values.

Our number one priority will be to relegate COVID-19 to the history books. That’s the only way to get our economies humming again and our societies back up and running. That heavy burden will fall on the shoulders of vaccines. We will need to coordinate our efforts to roll out vaccines safely and efficiently. And as we prepare for the future, we will need to get to work building a Health Union, so our healthcare systems become more resilient.

This won’t be the last pandemic; we must therefore prepare and reinforce our international cooperation. The EU must continue to lead in this arena; this could be accomplished through an international Treaty on Pandemics.

Our next multi-year budget and recovery fund offers a rare opportunity to modernise our economies and power forward our green and digital transitions. We must take full advantage of it.

The coming year will also be important for our international relations. President-elect Biden will take office next month in the United States. The US is a long-time friend and ally. We want to re-establish an ambitious alliance, based on our common interests and shared values, including revitalising our multilateral engagement to tackle pressing global issues.

As we look beyond COVID, China will remain a key partner in addressing climate change, health issues, and debt relief for poorer countries. But we want a fairer relationship. We will press ahead with our negotiations to rebalance our trade and economic relations, while continuing to defend human rights and promote democratic values.

And of course, next year will be the start of a new relationship with the United Kingdom. As in all 'new' relationships, it might be awkward at first. But in time, with good will from both sides, I am confident that we can forge a relationship that is in our mutual interest.

Dear friends,

It is often in the hardest times that we discover our greatest strengths. And 2020 has been one of the hardest years on record. We have come face to face with our vulnerabilities. But we have also rediscovered our enormous strengths, talents and creativity. And 2020 revealed our greatest strength of all — our unity. This unity will again guide us in 2021, as we work to make Europe stronger, more confident, and a force for good in the world.

I wish you and your families a safe and joyful holiday season…and all the best for 2021.

Charles Michel

 
 
 
Charles Michel standing between EU leaders.

European Council clears the way to recovery package and agrees 2030 climate target 

On 11 and 12 December, EU leaders reached a deal to address the concerns expressed on the recovery package and agreed on the 55% emissions reduction goal. They also adopted conclusions on COVID-19, security and external relations, and met for a Euro Summit in inclusive format. 

Watch the video extract from the summit
 
 
 
Charles Michel sitting next to Emmanuel Macron the President of France, Ángel Gurria the Secretary General of the OECD and Pedro Sánchez the Spanish Prime Minister.

"We need a new paradigm," says President Michel 

On 14 December, President Charles Michel spoke at the event marking the 60th anniversary of the signing of the OECD Convention. "In the last decades we have developed our economies through the exploitation of natural resources. And now we consider that we need new resources," he said. 

Watch the video from the meeting
 
 
 
Charles Michel sitting in front of his telephone.

President Michel invites Joe Biden to a special summit with EU leaders in 2021 

On 23 November 2020, the President of the European Council spoke with President-elect Joe Biden, congratulating him on his election as the 46th President of the United States and Kamala Harris on her future Vice-Presidency. He invited the President-elect to join a special EU summit in Brussels in 2021 to discuss shared priorities. 

Read the summary of the call
 
 
 
Tedros Adhanom the Director General of the World Health Organisation standing next to Charles Michel the President of the European Council.

President Michel meets WHO Director-General

How to boost international collaboration on health and reinforce political global commitment to implementing international health law: this is what President Charles Michel and Tedros Adhanom, Director-General of the World Health Organization, discussed on 15 December. The meeting took place days after a proposal by President Michel to draw up an international treaty on pandemics. 

Read more about the President's proposal
 
 
 

European Council

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022