"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ :..στην 2η Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Γ΄ Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Αθήνα, 15-10-2020

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΔυτικήςΑττικής, κ. Αθανάσιος Μπούρας, συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στην 2η Συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου την Τετάρτη 14-10-2020.

Μέρος των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ήταν η συζήτηση επί του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και προσχέδια που αφορούσαν το Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και του οδηγού για τα θύματα των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Ο κ. Μπούρας, αρχικά τοποθετήθηκε επί του Εθνικού σχεδίου Δράσης των Ατόμων με Αναπηρία και διευκρίνισε ότι,με τις δράσεις που θα αναπτυχθούν, το κράτος δεν θα εξαντλεί τον προστατευτικό του ρόλο σε παροχές, αλλά θα οικοδομεί όπως οφείλει, μία σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη που είναι Άτομο με Αναπηρία, η οποία και θα αντανακλά το ενδιαφέρον και τη μέριμνα για κάθε πτυχή της καθημερινότητάς του.

Επιπλέον, όσον αφορά τα προσχέδια κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας καθώς και του οδηγού για τα θύματα των ρατσιστικών εγκλημάτων, τόνισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος,όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, όλα τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, αναγνώρισαν την ενεργό συμμετοχή καθώς και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις και θέσεις του κ. Μπούρα, στα ζητήματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση.



 

 

 

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα-τηλ.:2103708401-2, fax: 2103707888

Θεμιστοκλέους 3, 10677 Αθήνα, Τηλ.: 210 3303066, Φαξ: 210 3301970

e-mail: vice.president_c@parliament.gr, bouras@parliament.gr

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης: Τουρκικός επεκτατισμός &επιθέσεις σε Αρμενία, Ελλάδα, Κύπρο

 


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

 

Τουρκικός επεκτατισμός &επιθέσεις σε Αρμενία, Ελλάδα, Κύπρο

 

Παραπληροφόρηση και μαύρη προπαγάνδα αποτελούν

τα θεμέλια πάνω στα οποία επιβιώνει ο ισλαμο-φασισμός.

 

 

Ο τουρκικός επεκτατισμός υπό τον απόλυτο έλεγχο του ισλαμο-φασιστικού «μείγματος» που ελέγχει την εξουσία στην Άγκυρα, βρίσκεται σε παροξυσμό. Αιτία του παροξυσμού, η παταγώδης, στρατιωτική και διπλωματική αποτυχία των νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων σε όλα ανεξαιρέτως τα μέτωπα (Κουρδικό, Συρία, Λιβύη, Αρμενία, Κύπρος, Ελλάδα κ.α.) με μια πρωτοφανή διεθνή απομόνωση της σημερινής Τουρκίας.

Ο μηχανισμός παραπληροφόρησηςτων Τούρκων ισλαμο-φασιστών της Άγκυρας, λειτουργεί «παραγωγικά» με ξέφρενους ρυθμούς.Σύμφωνα με πίνακα του Forbes on statista, ο οποίος δημοσιεύεται στην ειδική σελίδα TurkishFakenewsτου ΙΗΑ, οι μισές «ειδήσεις» που διοχετεύονται από Τούρκους επίσημους, ελεγχόμενα ΜΜΕ και κρατικά μέσα είναι ψεύτικες ή παραπλανητικές.

Το καθημερινό αυτό φαινόμενο εντάσσεται στο πλαίσιο ενός γενικευμένου υβριδικού πολέμου με στόχο τον αποπροσανατολισμότης διεθνούς κοινής γνώμης και τον φανατισμό ή την συσπείρωση των πολιτών στο εσωτερικό της Τουρκίας. Ας θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα, κραυγαλέα παραδείγματα του φαινομένου αυτού:

Η Τουρκία εδώ και πολύ καιρό προγραμμάτιζε ψυχρά και μεθοδικά, σε πλήρη συνεργασία με το «αδελφό» ισλαμο-φασιστικό καθεστώς Αλίγιεφ του Αζερμπαϊτζάν, μια αιφνιδιαστική επίθεση και κατάληψη του θύλακα ΝαγκόρνοΚαραμπάχο οποίος κατοικείται, στο συντριπτικό του ποσοστό, από Αρμένιους κατοίκους.

Η 4.400 τετραγωνικών χιλιομέτρωνπεριοχή, ορεινή και δασώδης, αποτελούσε μέρος της Σοβιετικής «Υπερκαυκάσιας Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας»η οποίαμε την κατάρρευση της ΕΣΣΔδιαλύθηκε στις ξεχωριστές Δημοκρατίες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Γεωργίας. Η περιοχή του ΝαγκόρνοΚαραμπάχ, παρόλο που το σύνολο σχεδόν των κατοίκων του είναι Αρμένιοι, δεν «αποδόθηκε» στην Αρμενία αλλά στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτό οδήγησε στην ίδρυση της  Δημοκρατίας του Αρτσάχ και στην διεκδίκηση διεθνούς αναγνώρισης που δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα.

Η Τουρκική προπαγάνδα που επικαλείται ό,τι την βολεύει, όποτε την βολεύει, κυριολεκτικά οργίασε με την «είδηση» πως (δήθεν) η Αρμενία «επιτέθηκε στο Αζερμπαιτζάν», πως οι Αρμένιοι κάνουν «εγκλήματα πολέμου» και «παραβιάζουν βαριά την Σύμβαση της Γενεύης», υποσχόμενη μάλιστα «κατάλληλα αντίποινα»!

Η αντιστροφή της αλήθειας και ηπροσπάθειααποπροσανατολισμού της διεθνούς κοινής γνώμης  πως (δήθεν) η Αρμενία των 3 εκατ. κατοίκων επιτέθηκε ξαφνικά στα ισλαμο-φασιστικά καθεστώτα του Αζερμπαιτζάν των 10 εκ. κατοίκων και έμμεσα της Τουρκίας των 75 εκ. κατοίκων, αποτελεί μεν αστειότητα αλλά ταυτόχρονα και μια επικίνδυνη πραγματικότητα.

Ο ίδιος ο Ρ. Τ. Ερντογάν που οργάνωσε την επίθεση εναντίον των Αρμενίων, μετά από πολύμηνες προετοιμασίεςκαι κοινά γυμνάσια με τους Αζέρους, δεν δίστασε να αποκαλύψει σε ομιλία του στα εγκαίνια του Αστικού Νοσοκομείου της Κόνια (2 Οκτωβρίου 2020) πως «Ο αγώνας θα συνεχιστεί έως ότου το Καραμπάχ απελευθερωθεί από την κατοχή».

Την αμέσως προηγουμένη (1/10/2020) είχε το απόλυτο θράσος, χωρίς την ελάχιστη αίσθηση των λόγων του να «προειδοποιήσει» αυτούς που υποστηρίζουν αυτό το κράτος-ληστή (δηλαδή την Αρμενία) «πώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της κοινής συνείδησης της ανθρωπότητας».Ποιος; Αυτός που αρνείται πεισματικά την ψυχρήγενοκτονία 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από τους νεότουρκους, αυτός που αυτοπροσώπως οργανώνει ακόμα και σήμερα φρικτά εγκλήματα εναντίον Αρμενίων, αλλά και Κούρδων, Σύριων, Ιρακινών, Λιβύων και πολλών άλλων.

Η Τουρκία το 1974 εισέβαλε στην Κυπριακή Δημοκρατία με το γελοίο επιχείρημα (και τις πανίσχυρες πλάτες Αμερικανών, Βρετανών, Γερμανών και Εβραίων) για να «προστατέψει» το 12% του Κυπριακού πληθυσμού που ήταν τουρκόφωνοι και μουσουλμάνοι. Το 2020 εισβάλλει στο ΝαγκόρνοΚαραμπάχ για να «απελευθερώσει» το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού που είναι Αρμένιοι… από τους Αρμένιους!

Η φασιστικήθεωρία του ζωτικού χώρου (Lebensraum) των Ναζί, δεν εφαρμόζεται σήμερα από την Τουρκία μόνο στην περιοχή του Καυκάσου, αλλά ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται «στην πράξη» εκτός από την Κύπρο, σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη, έμμεσα δε σε πολλές άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των ισλαμο-φασιστών που ελέγχουν την εξουσία στην Άγκυρα, χρησιμοποιεί καθημερινά «ειδήσεις» παραπληροφόρησης, επιστρατεύοντας κάθε θεμιτό ή αθέμιτο μέσο.

Ο λαλίστατος αρχηγός του «επιτελείου» παραπληροφόρησης, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του μετενσάρκωση σουλτάνων της οθωμανικής αυτοκρατορίας, μετά από συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου στην Άγκυρα (21 Σεπτεμβρίου 2020) χρησιμοποίησε ταχυδακτυλουργικά,για πολλοστή φορά, την τέχνη της προπαγάνδαςτην οποία σίγουρα κατέχει: «Όσοι γυρνούν την πλάτη σε ιστορικά γεγονότα, διεθνείς συμφωνίες και εμφανείς αλήθειες με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων ορισμένων χωρών στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα στον κόσμο. Όσοι επιχειρούν να ανατρέψουν τις ισορροπίες στην περιοχή και τον κόσμο, εξαιτίας της εχθρότητάς τους απέναντι στην Τουρκία, σκάβουν τον ίδιο τους τον τάφο».

Στις 8 Οκτωβρίου 2020, αφού είχαν προηγηθεί η πρωτοφανής, καθαρά στρατιωτική«επιχείρηση» στο Καστελόριζο με την εμφάνιση ενός τουρκικού droneτο οποίο υπό τους ήχους οθωμανικών εμβατηρίων σκόρπισε 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω στην ελληνική σημαία η οποία είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού(Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020) και το θεατρικό «άνοιγμα της παραλίας των Βαρωσίων»απ΄ευθείας από την Άγκυρα για την ενίσχυση του αχυράνθρωπου - «υποψήφιου προέδρου» της κατεχόμενης Κύπρου, ο Τούρκος πρόεδρος με απόλυτη φυσικότητα, «κατηγόρησε» την Ελλάδα «ότι πραγματοποιεί μονομερείς ενέργειες, κάνοντας προκλητικά βήματα»!

Τα ίδια ακριβώς δήλωσε (12 Οκτωβρίου 2020) προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μισέλ Μπαρνιέ και αφού εν τω μεταξύ είχε αποστείλει με απροκάλυπτα προκλητικό και εριστικό τρόπο τον OrucReis για μια ακόμα φορά μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα, δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια διαλόγου: «Η Ελλάδα  συνεχίζει τα βήματα που κλιμακώνουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο»!

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α Τ Α: Η σημερινή Τουρκία, στην οποία απαγορεύτηκε η εξέταση DΝΑ προκειμένου πολλοί «Τούρκοι» να μην ανακαλύπτουν ότι δεν είναι Τούρκοι, η παραπληροφόρηση και η μαύρη προπαγάνδα αποτελούν τα θεμέλια πάνω στα οποία επιβιώνει ο ισλαμο-φασισμός.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι, από την άνοδο των ισλαμιστών στην εξουσία μέχρι σήμερα, έχει ανακοινωθείεννέα φορές με αντίστοιχες φιέστες, ότι «ανακαλύφτηκαν τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα».

Ο αρχηγός μάλιστα της τουρκικής «φαμίλιας» τον Αύγουστο του 2020 έσπασε όλα τα κοντέρ παραπληροφόρησηςόταν ανακοίνωσε με απόλυτη φυσικότητα πως «Η εξόρυξη (νέο-ανακαλυφθέντος) φυσικού αερίου θα ξεκινήσει το 2023». Γι αυτόν δεν έχει καμιά απολύτως σημασία το γεγονός ότιανάλογες εξορύξεις απαιτούν τουλάχιστον μια ολόκληρη… δεκαετία!

Δυστυχώς όμως για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, την Μέση Ανατολή και τώρα τον Καύκασο, η εξουσία στην Τουρκία ελέγχεται από έναν «υστερικό» (κατά Ολλανδό πρωθυπουργό), «ψυχρό ψυχασθενή» (κατά διάσημο Τούρκο μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ), «κανονικό ισλαμοφασίστα» (κατά Τούρκο καθηγητή και πρώην πρέσβη των Ηνωμένων Εθνών στην Σλοβακία), «δικτάτορα» (κατά πρωθυπουργό του Ισραήλ), «άθλιο» (κατά Σύριο Πρόεδρο), «αναξιόπιστο» (κατά Γάλλο Πρόεδρο)κ.ο.κ.ε.

Αυτόν έχουμε απέναντι μας και αυτόν αντιμετωπίζουμε. Τα λόγια και οι πράξεις του δεν μπορούν να δημιουργήσουν κανένα «τετελεσμένο» γιατί απλά, δεν μπορεί να τον πιστέψει κανείς. Ακόμα και όταν συντόμωςθα «ανακοινώσει» με τις κατάλληλες τυμπανοκρουσίες, ότι (δήθεν) «βρήκε τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου» σε Ελληνικές ή Κυπριακές περιοχές!

Οι βόλτες, με συνοδεία πολεμικών πλοίων και τηλεοπτικών συνεργείων για τις ανάγκες της τουρκικής προπαγάνδας στην Κυπριακή ΑΟΖ και την Ελληνικήυφαλοκρηπίδα, προκαλούν διεθνείς αντιδράσεις. Σε μια σπάνια ταύτιση απόψεων, Ηνωμένες Πολιτείες και Ρωσία καταδικάζουν απερίφραστα πλέον τις τουρκικές ενέργειες που δυναμιτίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου – και όχι μόνο.

Ταυτόχρονα, πυκνώνουν και να συσπειρώνουν το διεθνές στρατιωτικό και διπλωματικό τείχος, απέναντι στην σημερινή Τουρκία. Το ειρωνικό tweetτου ΧαλιφάΧαφτάρ προς τον Ρ.Τ. Ερντογάν (15/8/2020) στον λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού - LNA, που συνοδεύεται με αντίστοιχες φωτογραφίες του Έλληνα πρωθυπουργού, είναι πολύ χαρακτηριστικό:  «Αγαπητέ Ερντογάν, ενώ εσύ απομονώνεσαι και δαιμονοποιείσαι, η Ελλάδα κάνει νέους φίλους. Λιβύη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία…»

Όλες οι εκκλήσειςαποτελεσματικής, διεθνούς αντιμετώπισης του Ρ.Τ. Ερντογάν (όπως εκείνη του ΙΗΑ «Σταματήστε τον νέο Χίτλερ τώρα!»), δεν παρουσίασαν αξιόλογα αποτελέσματα μέχρι τώρα.

Οι κυρώσεις που θα γονατίσουν αμέσως την αλαζονεία του Ρ. Τ. Ερντογάν δεν φαίνεται να βρίσκονται στην ατζέντα των «μεγάλων δυνάμεων» για λόγους οικονομικών συμφερόντων. Η μόνη χώρα που αγνοεί τα οικονομικά συμφέροντα καταφέρνοντας ισχυρό πλήγμα στην τουρκική οικονομία είναι η Σαουδική Αραβία. Ηέκκληση του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σαουδικής Αραβίας που αγνοεί μερικά δις δολάρια συναλλαγών, τα λέει όλα: «Λόγω της συνεχιζόμενης επιθετικής στάσης της τουρκικής κυβέρνησης, απέναντι στην κυβέρνησή μας, στη χώρα μας και στους πολίτες μας, είναι καθήκον κάθε Σαουδάραβα εμπόρου ή καταναλωτή, να μποϋκοτάρει οτιδήποτε σχετικά με την Τουρκία, είτε πρόκειται για εισαγωγές, είτε για επενδύσεις, είτε για τουρισμό».

Πως να μην νοιώσει κανείςμεγάλη απογοήτευση όταν αναλογίζεται πως στην Ελλάδα υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός (StarChannel), συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη,ο οποίος επιδεικνύει πλήρηεθνική αναισθησία προβάλλοντας καθημερινά τουρκική προπαγάνδα «ήπιας ισχύος» μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι με την μορφή ενός ατέλειωτου σήριαλ χιλίων επεισοδίων, για κάποιουςλόγους, ίσως οικονομικούς, που μόνο οι ιδιοκτήτες του καναλιού γνωρίζουν. Και άντε εάν επρόκειτο για κάποιους πεινασμένους λιγούρηδες, εδώ όμως έχουμε κοτζάμ οικογένεια Βαρδινογιάννη…

Όταν λοιπόν οι κανόνες της λογικής δεν βρίσκουν ανταπόκριση, όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις σήμερα αρρωστημένες καταστάσεις παρελθόντων αιώνων, είναι απόλυτη ανάγκη να επιδεικνύεις τερατώδη ψυχραιμία, να βρίσκεσαι σε μιαδιαρκή στρατιωτική ετοιμότητα και σε μιαυπέρ - εντατική διπλωματική δραστηριότητα.

Ας ενισχύσουμε όσο μπορούμε το διπλωματικό και στρατιωτικό τείχος απέναντι στον νεοφασισμό των ισλαμιστών της Τουρκίας με τους Κύπριους, τους Αρμένιους, τους Κούρδους, τους Σύριους, τους Λίβυους, τους Αιγύπτιους και κάθε άλλο λαό που υποφέρει από τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις των παντουρκιστών*

Τα σημάδια καθόδου του Ρ. Τ. Ερντογάν προς την συντριβή είναι πλέον ολοένα και πιο ευδιάκριτα. Όσο όμως πιο ευδιάκριτα γίνονται, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι κίνδυνοι κινήσεων απελπισίας πριν από την συντριβή του…

 


* Παντουρκισμός και τουρκική πολιτική απέναντι στον ελληνισμό περιγράφονται στο διαχρονικό, αυτοβιογραφικό βιβλίο «Το Θαύμα - Μια πραγματική ιστορία» που είναι διαθέσιμο εντελώς δωρεάν τόσο στην 5η Ελληνική έκδοση (2020) όσο και στην 3η Αγγλική έκδοση (2019) από την Βιβλιοθήκη του International Hellenic Association. Η δωρεάν ηλεκτρονική έκδοση του 2020 περιλαμβάνει επικαιροποιημένη βιβλιογραφία εκατοντάδων πηγών σε Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Τουρκικά βιβλία.

 

Πηγή

FAKE NEWS:"Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis βραβεύτηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο"

 

Αθήνα 15.10.2020

 
Οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis βραβεύτηκαν από το Ευρωκοινοβούλιο
 
(πηγές: στελέχη ΣΥΡΙΖΑ, ΜΜΕ, social media)
 
Το σύστημα Κουμουνδούρου είναι συνεπές στις «αρχές» του και τις εξάγει και εκτός συνόρων: Μη έχοντας πραγματικό αφήγημα, κατασκευάζει ψεύτικο και θριαμβολογεί για αυτό. Από χθες διασπείρουν μέσω παραπλανητικών τίτλων, αναρτήσεων και δηλώσεων την ψευδή είδηση περί δήθεν βράβευσης και αναγνώρισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση της προσφοράς των «προστατευόμενων μαρτύρων» στο σκάνδαλο Novartis.
 
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα φιλικά τους ΜΜΕ κάνουν λόγο για δήθεν βράβευση των κουκουλοφόρων μαρτύρων από το Ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται από την Ευρωομάδα στην οποία ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ και θεσπίστηκε, το 2018, με πρωτοβουλία του ίδιου του κ. Κούλογλου.
 
Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεσπίζει ένα «βραβείο», το οποίο δίνεται από την Ευρωομάδα που ανήκει ο ΣΥΡΙΖΑ στους ψευδομάρτυρες της Novartis. Η κομματική τελετή γίνεται σε μια από τις εκατοντάδες αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου που διατίθενται καθημερινά για κάθε είδους αντίστοιχες εκδηλώσεις, και αυτό αναπαράγεται ως «βράβευση του Ευρωκοινοβουλίου» στους ψευδομάρτυρες της Novartis και πανευρωπαϊκή «αναγνώριση του έργου τους»! «Στις Βρυξέλλες βραβεύονται, στην Ελλάδα χαρακτηρίζονται σκευωροί» φωνάζουν τα στελέχη και τα παπαγαλάκια τους, μεταξύ των οποίων και το site του εμπνευστή του εν λόγω «βραβείου»! Μιλάμε δηλαδή για προπαγάνδα και διαστρέβλωση που ξεπερνούν τα όρια της γελοιότητας...
 
Ας μην παίζουν με την νοημοσύνη των Ελλήνων. Ούτε η Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε το Ευρωκοινοβούλιο βράβευσαν τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis, ούτε φυσικά κανείς τους αναγνώρισε ως «ήρωες της εποχής μας», εκτός από τους εν Ελλάδι ήρωες των fake news και τους Ευρωπαίους συντρόφους τους...
 
Επιπλέον, ενδιαφέρον έχει ότι βραβεύονται από την ΣΥΡΙΖΑϊκή Ευρωομάδα, άτομα που πέραν της εισαγγελέως υποτίθεται ότι κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική τους ταυτότητα. Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο με τον κ. Παπαδημούλη να μιλά στην ίδια εκδήλωση περί ισχυροποίησης της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων, την ώρα που το ίδιο του το κόμμα φαίνεται να γνωρίζει για τους προστατευόμενους μάρτυρες πολύ περισσότερα από όσα θα επέτρεπε η τήρηση του τωρινού καθεστώτος προστασίας.

AAΔΕ:Διευκρινίσεις επι εκκρεμών υποθέσεων ελέγχων μέσω επεξεργασίας τραπεζικών λογαριασμών...

 







CDC update

 

October 13, 2020
This message includes updates on the COVID-19 response from CDC. The COVID-19 Outbreak is a rapidly evolving situation and information will be updated as it becomes available.
illustration of two children in costumes with arrow between them and words 6 feet apart

Tips for Trick or Treating and Other Halloween Activities

Traditional Halloween activities are fun, but some can increase the risk of getting or spreading COVID-19 or flu. CDC has a new webpage that features new ways of trick or treating and other Halloween activities. When trick or treating or participating in other Halloween activities with people outside your household, wear a mask. You can make it fun by making your mask part of your costume, but when it comes to slowing the spread of COVID-19, a costume mask is not a substitute for a cloth mask. Also, do not wear a costume mask over a cloth mask. It can make breathing more difficult. 

illustration of a child wearing a wizard costume washing their hands

Steps to Take When Trick-or-Treating

If you’re heading out to trick-or-treat this year, or planning to put candy out for trick-or-treaters, remember to avoid direct contact with trick-or-treaters and give treats away outdoors if possible. Set up a station with individually bagged treats for kids to take, wash hands before handling treats, and wear a mask. 

illustration of adults and children participating in a Halloween costume parade

Steps to Take for Other Halloween Activities 

You can enjoy Halloween activities while taking steps to protect yourself and others from COVID-19. If you’re planning to participate in activities like decorating and carving pumpkins; visiting an orchard, forest or corn maze; attending an outdoor scavenger hunt; or hosting an outdoor costume party, remember to wear a mask, stay at least 6 feet from others who do not live with you, and wash your hands frequently. 

Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in the U.S.

As of October 13, 2020

In the United States, there have been 7,787,548 confirmed cases of COVID-19 detected through U.S. public health surveillance systems in 50 states and the District of Columbia, Puerto Rico, Guam, the Northern Marianas Islands, and U.S. Virgin Islands. 

CDC provides updated U.S. case information online daily.

This map shows COVID-19 cases reported by U.S. states, the District of Columbia, New York City, and other U.S.-affiliated jurisdictions

Η Moderna ανακοινώνει την επιλογή του mRNA-1273 (υποψήφιο εμβόλιο για τον COVID-19)...

Η Moderna ανακοινώνει την επιλογή του mRNA-1273 (υποψήφιο εμβόλιο για τον COVID-19) για υποβολή αιτήματος για άδεια κυκλοφορίας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσω της κεντρικής διαδικασίας

Δελτίο τύπου εκ μέρους της εταιρείας Moderna, το οποίο αφορά στην γραπτή έγκριση που έλαβε η εταιρεία από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για το mRNA-1273, το υποψήφιο εμβόλιο της εταιρείας για την αντιμετώπιση του COVID-19, σύμφωνα με την οποία μπορεί να υποβάλει αίτημα για άδεια κυκλοφορίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει της κεντρικής διαδικασίας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

 

Ορισμένα βασικά σημεία:

 

  • Στην έγκριση υπογραμμίζεται η δέσμευση της Moderna να διαθέσει το εμβόλιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Στην αίτηση θα συμπεριληφθούν τα CMC, προκλινικά και κλινικά δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι και σήμερα από το πρόγραμμα mRNA-1273
  • Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται θετικά αποτελέσματα από την προκλινική μελέτη ιογενούς πρόκλησης, καθώς και τη θετική ενδιάμεση αξιολόγηση της Φάσης 1 της μελέτης του mRNA-1273 σε υγιείς ενήλικες (18-55 ετών) και ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας (56-70 και 71+ ετών) που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.
  • Στην Ευρώπη, η εταιρεία συνεργάζεται με στρατηγικούς εταίρους όπως η ROVI στην Ισπανία και η Lonza στην Ελβετία, για την ολοκλήρωση και παραγωγή του εμβολίου. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη διαδικασία εφοδιαστικής αλυσίδας ώστε να εξασφαλιστεί η υποστήριξη των χωρών της Ευρώπης και άλλων χωρών, εκτός ΗΠΑ, που συνάπτουν εμπορικές συμφωνίες με την Moderna.    
  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου, στη Φάση 3 της μελέτης COVE για το mRNA-1273 έχουν λάβει μέρος περίπου 28.618 συμμετέχοντες, ενώ περισσότεροι από 22.194 έχουν εμβολιαστεί για δεύτερη φορά.
  • Η σημερινή ενημέρωση έρχεται μετά την ανακοίνωση που έγινε χθες για την έναρξη διαδικασίας αίτησης έγκρισης από τον Οργανισμό Υγείας του Καναδά.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις συνδιαλλαγές που είχαμε μέχρι σήμερα με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και με την Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και εκτιμούμε την πολύτιμη καθοδήγηση και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη Moderna αναφορικά με την υποβολή της αίτησης άδειας κυκλοφορίας για έγκριση του υποψήφιου εμβολίου για τον COVID-19, mRNA-1273, στην Ευρώπη. Οι ευρωπαίοι εταίροι, οι επενδυτές και οι πολίτες έχουν αποτελέσει μέρος της Moderna από την αρχή της ίδρυσής της, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην πορεία της,» δήλωσε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna. «Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο σύμφωνα με τις οδηγίες των ρυθμιστικών οργανισμών, διατηρώντας έναν συνεχή ανοικτό διάλογο με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η Moderna αυξάνει την παραγωγή της σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να μπορεί να παρέχει από 500 εκατομμύρια έως και 1 δισεκατομμύριο εμβόλια ετησίως, ξεκινώντας από το 2021. "





Χ. Θεοχάρης:" Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για τον Τουρισμό"



13.10.2020


Κοινά πρωτόκολλα και ανάκαμψη του Τουρισμού στο επίκεντρο των συναντήσεων του Υπουργού Τουρισμού με Ευρωπαίους Αξιωματούχους

Χ. Θεοχάρης:" Τώρα είναι η ώρα να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα για τον Τουρισμό"




«Tώρα είναι η ώρα, με τα νέα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας, με τα πιο γρήγορα και αξιόπιστα πια τεστ να σχεδιάσουμε τη νέα τουριστική χρονιά. Δε μπορεί και δεν πρέπει το 2021 να ξαναζήσει ο Τουρισμός όσα έζησε το 2020», δήλωσε ο Υπουργός Τουρισμού και Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ευρώπης του ΠΟΤ κ. Χάρης Θεοχάρης ολοκληρώνοντας τη σειρά επαφών που είχε στις Βρυξέλλες με κορυφαίους ευρωπαίους αξιωματούχους στο πλαίσιο επίσκεψης αντιπροσωπείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού υπό τον Γ. Γραμματέα κ. Zurab Pololikashvili.

Συγκεκριμένα οι κύριοι Pololikashvili και Θεοχάρης συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli, με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά και τον Επίτροπο Eσωτερικής Αγοράς κ. Thierry Breton.

H επίσκεψη στις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε την ημέρα κατά την οποία υιοθετήθηκε από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων σύσταση για το συντονισμό και την ομογενοποίηση δεδομένων, κατηγοριοποιήσεων και περιορισμών στις μετακινήσεις, γεγονός το οποίο σχολίασε ο Έλληνας υπουργός χαρακτηρίζοντάς το ως ένα πολύ θετικό βήμα « που πρέπει να πλαισιωθεί και με ακόμη εντονότερες προσπάθειες για να υπάρξει η πολυπόθητη ενοποίηση των διαδικασιών σε όλες τις χώρες. Η φετινή χρονιά ήταν μια δύσκολη χρονιά, μια ελπιδοφόρα όμως χρονιά και μια χρονιά στην οποία θα πρέπει να ξαναδούμε τους κοινούς κανόνες για να θέσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο τουριστικό μέλλον από την επόμενη χρονιά» και συμπλήρωσε ότι «σύσταση είναι ένα καλό βήμα, αλλά δεν είναι το τέλος. Είναι η αρχή μιας διαδικασίας. Πρέπει όλες οι χώρες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ο ρόλος της Επιτροπής θα πρέπει να είναι τέτοιος ώστε να καταφέρει να ομογενοποιήσει και να φέρει τις αντίθετες απόψεις στο ίδιο τραπέζι».

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα καθώς όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι ο Τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την Ευρώπη- η οποία σύμφωνα με τον Π.Ο.Τ είναι η πιο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή του πλανήτη- και η Ε.Ε έχει τη δυνατότητα να επιδείξει το κύρος και την ηγετική της ικανότητα θεσπίζοντας de facto πρωτόκολλα για τις μετακινήσεις.



Κατά την συνάντηση με τον κ. Sassoli, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «τώρα είναι η ώρα της δράσης και της συνεργασίας για την ανάκαμψη, για τις δουλειές, για την ευημερία αλλά εν τέλει και για την υγειονομική ασφάλεια» ενώ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμφώνησε για την ανάγκη νέων, γρήγορων τεστ που θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις και εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά για τις πέντε προτάσεις που έχει καταθέσει ο Έλληνας Υπουργός για την ανάκαμψη του Τουρισμού.



Στο ίδιο πλαίσιο πραγματοποιήθηκε τόσο η συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Μαργαρίτη Σχοινά όσο και με τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Breton με τους οποίους ο κ. Θεοχάρης συζήτησε τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελληνική πλευρά και το υπουργείο Τουρισμού, ώστε να μετριαστούν στο δυνατό οι συνέπειες της κρίσης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά κυρίως στο να προετοιμαστεί η επόμενη μέρα.

 

AHEPA Strongly Denounces Turkey's Reopening of Varosha, Conveys Alarm to State Department

 

Vol. 14 Issue 41 | Wednesday, October 14, 2020
AHEPA E-News
AHEPA Strongly Denounces Turkey's
Reopening of Varosha,
Conveys Alarm to State Department
Supreme President George G. Horiates issued the following statement on October 9, 2020:

AHEPA strongly denounces Turkey’s illegal reopening of the Varosha beachfront, located within the abandoned fenced-off area of Turkish-occupied Cyprus, which is another provocative act by the Erdogan regime that is in blatant violation of several UN security council resolutions.

Under the Erdogan regime, Turkey once again is responsible for the escalation of tensions in the Eastern Mediterranean.

AHEPA Welcomes State Department Statements on Varosha, Turkey's Renewed Survey Activity
AHEPA welcomes two statements issued by the U.S. Department of State on October 13 that address Turkey's illegal reopening of Varosha and Turkey's most recent renewed survey activity in the Eastern Mediterranean, announced Supreme President George G. Horiates.

"We welcome the State Department’s statements as strong rebukes by the United States of Turkey's aggression in the Eastern Mediterranean toward Greece and Cyprus,” Supreme President Horiates said. “The statements clearly pinpoint Turkey as acting unilaterally to raise tensions, and in the instance of its renewed survey activity, acting in a 'calculated' manner. We appreciate the State Department's response to our concerns."


Below is the U.S. Department of State's statement on Varosha that is attributed to the State Department's Press Office in response to a question from the press:

"The United States is deeply concerned by the unilateral decision to reopen Varosha; we urge a reversal of this decision. We view the reopening of Varosha as inconsistent with UNSC resolutions 550 and 789, provocative, and counterproductive to the resumption of settlement talks. The United States supports efforts toward de-escalating tensions in the Eastern Mediterranean and continues to call for dialogue and respect for international law. The United States continues to support a comprehensive settlement to reunify the island as a bizonal, bicommunal federation, which would benefit all Cypriots, as well as the wider region."

The United States also supported the UN Security Council's presidential statement on Varosha issued October 9.
AHEPA Voter Awareness Materials
Since 1922, AHEPA has promoted good citizenship and civic responsibility through public service.

November 3, 2020 is Election Day.

Exercise the right to vote your conscience on issues affecting all of us as American Citizens and as members of the Hellenic American Community.
 
The most sacred right we have as citizens is the right to vote. Voting is the language with which democracy is spoken. In the spirit of civic responsibility, we are encouraging our chapters to advocate that community members go and cast their votes, volunteer to assist at your polling places, or perhaps help those individuals who may need a lift to the polls.

As part of AHEPA's voter education effort, AHEPA released its 2020 Congressional Info-Card for the 116th Congress on the public policy priorities of the American Hellenic community.

“Because the success of government depends on an engaged and educated citizenry, we are proud to provide the community with this helpful informational or educational tool,” Supreme President George G. Horiates said. “We encourage the community to utilize it and share it with family, friends, and colleagues.”

Greece Is the Word in 2021
Athens Supreme Convention Info Released
AHEPA is preparing for the 99th AHEPA Family Supreme Convention to be held in Athens, Greece, July 25 to 31, 2021. The official convention hotel will be the Hotel Grande Bretagne.

Greece will be celebrating the bicentennial of its independence in 2021 and the AHEPA family will be there to join in the celebration! See you there!

AHEPA Mobilizes against Turkey's Provocations
In a September memo to organizational leaders, Supreme President George G. Horiates provided instruction for Ahepans to mobilize against Turkey's provocations.

Turkey has escalated tensions in the Eastern Mediterranean to dangerous levels not seen since 1996 through violations of international norms and international and U.S. law, Horiates writes in the memo.

"Turkey’s actions are not only illegal, but they are not in the best interests of the United States and place lives unnecessarily in harm’s way," Horiates states.

The memo recaps actions taken by AHEPA to address Turkey's provocations and how Ahepans, and by extension, the community, can help going forward.

"We stand ready to assist you with this most important mobilization to address this pressing matter that threatens NATO ally, Greece; strategic partner, Cyprus; and U.S. interests in the region, overall," Horiates concludes.
Mobilization Tool Kit
AHEPA Emergency Relief Fund Opened for
Natural Disasters
AHEPA has opened its Emergency Relief Fund to provide assistance to the victims of the wildfires that are devastating California and Hurricane Laura, announced Supreme President George G. Horiates.

“The California wildfires and Hurricane Laura have caused widespread devastation affecting thousands of people,” Supreme President Horiates said. “Our thoughts are prayers are with communities impacted by these natural disasters, and we must do our part to help and make an difference for those in need. We urge our AHEPA chapters, members, and supporters to provide assistance through our Emergency Relief Fund as we have done traditionally when natural disasters strike or most recently in response to COVID-19.”

Supreme President Horiates has made the following appeal:


  • For chapters and/or individuals to secure one (1) $500 donor from the community-at-large 

AHEPA established the Emergency Fund 15 years ago. Since its inception more than $1 million has been donated from the fund to those affected by national disasters.

The Senate Must Act!
Contact Senators and urge them to:
  • Uphold American values and security interests. 
  • Hold Turkey responsible for its actions.
  • Urge Majority Leader Mitch McConnell to bring sanctions legislation to the Senate Floor.

The House acted. Now the Senate must.
Stay Connected with AHEPA
Make sure to follow us on Social Media for updates!
Facebook ‌ Twitter ‌ Instagram ‌ YouTube ‌
Calendar of Events & Deadlines
October
27 Deadline: The Ahepan Winter 2020

November
3 | Election Day
Join AHEPA Today!
AHEPA 2017
In our own words. What AHEPA means to us.
Greek American News Digest
Editor's Note
Editorials, commentaries, opinion pieces, and articles are shared for information purposes only and do not necessarily reflect the views or policy positions of the Order of AHEPA, its affiliated organizations, and members.
Greek-Turkish tensions rise in crisis over eastern Mediterranean
Reuters (Oct. 12)

A Turkish ship set sail on Monday to carry out seismic surveys in the eastern Mediterranean, prompting Greece to issue a furious new demand for European Union sanctions on Ankara in a row over offshore exploration rights.
UN calls for Turkish Cypriots to close beach in Varosha
Associated Press (Oct. 3)

The U.N. Security Council called on Turkey and Turkish-controlled northern Cyprus on Thursday to close a beach in uninhabitated Varosha that was opened this week and avoid any unilateral actions “that could raise tensions on the island.”
US rebukes Turkey’s ‘calculated provocation' of Greece with deployment of research vessel
Washington Examiner (Oct. 13)

Turkey’s redeployment of an energy research vessel into disputed Eastern Mediterranean waters is a “calculated provocation” of Greece that undermines NATO unity, according to Secretary of State Mike Pompeo’s team.
Far-right EU lawmaker in Greek court for criminal trial
Associated Press (Oct. 12)

A member of the European Parliament appeared in a Greek court Monday after being convicted last week of being a leading member of a criminal organization along with other members of the extreme-right Golden Dawn party. read more
The Greek behind Trump’s antibody cocktail
Ekathimerini (Oct. 9)

I had sent him several text messages in the previous few days but they had gone unanswered. It was to be expected. Following the announcement by the US administration that Regeneron Pharmaceuticals’ experimental monoclonal antibody cocktail was used to treat US President Donald Trump for the novel coronavirus, the president and chief scientific officer of the American biotechnology company, Dr George Yancopoulos, found himself at the center of international attention. read more
‘Philip and Alexander’ Review: A Conqueror’s Patrimony
The Wall Street Journal (Oct. 9)

Alexander the Great once murdered a high-ranking officer, with his own hands, in part for his saying that Alexander’s father, Philip, was a greater king than he. read more

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022