"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Συμφωνία Αυγενάκη – Βρούτση για 599 θέσεις, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 1 Απριλίου 2020


Συμφωνία Αυγενάκη – Βρούτση για 599 θέσεις, από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, προς όφελος του μαζικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού

Έπειτα από συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, προκηρύσσονται άμεσα 599 «αθλητικές» θέσεις, σχεδόν το 2% στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας (οκτάμηνης σύμβασης) του ΟΑΕΔ, πρόγραμμα που ενεργοποιείται μέσα στον Απρίλιο για 36.500 ανέργους, ηλικίας 18-67 ετών, σε Ο.Τ.Α. και ΝΠΔΔ.

Οι 350 θέσεις εξ αυτών, στηρίζοντας εμπράκτως και για πρώτη φορά τόσο εμφατικά τους γυμναστές, θα αφορούν σε αποφοίτους Φυσικής Αγωγής για 147 Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Γυμναστές, οι οποίοι θα ενισχύσουν τον ερασιτεχνικό, μαζικό, αθλητισμό.

Οι υπόλοιπες 249 θέσεις θα αφορούν σε διάφορες ειδικότητες (Πολιτικοί Μηχανικοί Δομικών Έργων, Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Λογιστές, Νοσηλευτές, Υδραυλικοί, Ναυαγοσώστες Πισίνας, Εργοδηγοί, Κηπουροί, Φύλακες, Αποθηκάριοι κ.λπ) και θα απορροφηθούν στις αθλητικές υποδομές της χώρας που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, καλύπτοντας επείγουσες ανάγκες για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Αναλυτικά, ανά αθλητική εγκατάσταση θα κατανεμηθούν ως εξής:
* 27 θέσεις στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης
* 27 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου
* 27 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Λάρισας
* 25 θέσεις στο Ολυμπιακό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης»
* 22 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητας Αγίου Κοσμά
* 18 θέσεις στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
* 15 θέσεις στο Παμπελοποννησιακό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Πατρών
* 14 θέσεις στο Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης
* 13 θέσεις στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων
* 13 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων
* 12 θέσεις στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας
* 11 θέσεις στο Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου
* 08 θέσεις στο Πανθρακικό  Εθνικό Στάδιο Κομοτηνής
* 08 θέσεις στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου
* 06 θέσεις Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας
* 03 θέσεις Εθνικό Σκοπευτήριο Βύρωνα

Ο κ. Αυγενάκης, εν όψει της προκήρυξης για την κάλυψη των 599 «αθλητικών» θέσεων, δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστώ θερμά τον συνάδελφο Γιάννη Βρούτση για την άριστη συνεργασία, που καταλήγει σε σπουδαία ενίσχυση της αθλητικής κοινότητας της χώρας.
Στόχος μας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, τέθηκε εξ αρχής η στήριξη του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού κι αυτό αποδείχθηκε ακόμα μια φορά τις τελευταίες ημέρες με την ένταξη όλης της αθλητικής οικογένειας στα Μέτρα Στήριξης, στην κοινωνική ομπρέλα αντιμετώπισης των συνεπειών από τον κορωνοϊό.
Μπορεί όλοι μας στη χώρα να δίνουμε καθημερινά τον έντονο αγώνα κόντρα στη φονική πανδημία, αλλά παράλληλα εκμεταλλευόμαστε κάθε διαθέσιμη ώρα, αξιοποιούμε τον χρόνο, προκειμένου να υλοποιηθούν δράσεις, οι οποίες μετά τη λαίλαπα θα βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην αναγκαία επανεκκίνηση». 

ΙΜF:Economic Policies for the COVID-19 War

international monetary fund - i m f blog - insights and analysis on economics and finance
.Economic Policies for the COVID-19 War

This blog is part of a special series on the response to the coronavirus.
By Giovanni Dell’Ariccia, Paolo Mauro, Antonio Spilimbergo, and Jeromin Zettelmeyer
The COVID-19 pandemic is a crisis like no other. It feels like a war, and in many ways it is. People are dying. Medical professionals are on the front lines. Those [...]
read more here

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:Η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει κατ 'αποκοπήν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για την καθυστέρηση στην εφαρμογή της νομοθεσίας της ΕΕ για την προστασία των υδάτων από τη ρύπανση από νιτρικά ιόντα γεωργικής προέλευσης



Ο Γιώργος Αρβανιτίδης συνυπογράφει Επιστολή-Έκκληση Ευρωπαίων βουλευτών..

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης συνυπογράφει Επιστολή-Έκκληση Ευρωπαίων βουλευτών για περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση του Kορωνοϊού


Την κοινή έκκληση για περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Kορωνοϊού συνυπογράφει ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης με το Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης μέσω επιστολής που δημοσιεύθηκε χθες στον γερμανικό τύπο και ειδικότερα στην ιστοσελίδα της Handelsblatt (https://bit.ly/2UAKE8T)

Στην επιστολή-έκκληση που συνυπογράφουν πολλοί Ευρωπαίοι βουλευτές εθνικών κοινοβουλίων τονίζεται ότι: «Θα νικήσουμε τον ιό εάν η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα. Όλοι μαζί πρέπει να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού. Μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές προκλήσεις που θέτει αυτή η κρίση. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα. Η απάντησή μας στον ιό δεν θα πρέπει επίσης να γνωρίζει σύνορα».

Για την προώθηση μάλιστα του σκοπού αυτής της πρωτοβουλίας, για περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, την συγκέντρωση και άλλων υπογραφών για μεγαλύτερη πίεση στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. δημιουργήθηκε και ο ειδικός ιστότοπος: http://insieme-together.eu/support-us

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε επίσης ότι συμβάλλει σε αυτή την πρωτοβουλία Γερμανών και Ιταλών συναδέλφων καθώς μια Ευρώπη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη ιστορική πρόκληση μετά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, μόνο ενωμένη και δείχνοντας ουσιαστική αλληλεγγύη τώρα, μπορεί να έχει μέλλον!

Μαζί λοιπόν! Με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη τώρα, σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, πριν είναι πολύ αργά και για τους ανθρώπους και για το όραμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης!

#Ιnsieme #Τogether #Μαζί
 
Το πλήρες κείμενο της επιστολής-έκκλησης των ευρωπαίων βουλευτών έχει ως εξής:

Insieme / Together / Μαζί
Έκκληση ευρωπαϊκής αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς.
Μέσα σε λίγες μέρες και εβδομάδες, ο κορωνοϊός έχει αλλάξει τον κόσμο εντελώς.
Η πιο επείγουσα αποστολή μας είναι να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αριθμός των θυμάτων να παραμένει όσο το δυνατόν πιο χαμηλός.
Σε ολόκληρη την Ε.Ε., θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να επιτύχουμε σε αυτή την αποστολή.
Μερικοί ισχυρίζονται ότι ευθύνεται η παγκοσμιοποίηση.
Είναι αλήθεια ότι ένας ιός μπορεί να εξαπλωθεί γρηγορότερα όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μεγαλύτερη κινητικότητα.
Ταυτοχρόνως όμως, είναι επίσης αληθές ότι σε κανένα σημείο της ιστορίας μας δεν ήμασταν καλύτερα εξοπλισμένοι για αυτή την πρόκληση από ό, τι σήμερα - χάρη στους εν λειτουργία παγκόσμιους θεσμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τα διεθνή δίκτυα στον τομέα της έρευνας αιχμής που μέσω πολυμερών συνεργασιών εκτείνονται πέρα και πάνω από όλα τα πολιτικά στρατόπεδα και συστήματα.
"Μαζί" είναι η πιο σημαντική λέξη αυτή τη στιγμή.
Μαζί όλοι έχουμε την ευθύνη για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού, αναλαμβάνοντας την ευθύνη ο ένας απέναντι στον άλλον, ως πολίτες, θέτοντας βραχυπρόθεσμους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας - και προστατεύοντας έτσι τους πλέον αδύναμους από εμάς.
Μαζί, μπορούμε να ξεπεράσουμε τις οικονομικές προκλήσεις που θέτει αυτή η κρίση.
Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν επί του παρόντος την κατάργηση των συνόρων εντός της Ευρώπης.
Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό στοιχείο σε μια σειρά από μέτρα που αποσκοπούν στη μείωση των πιθανών σημείων επαφής.
Και όμως θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι τα έθνη-κράτη είναι σε θέση από μόνα τους να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις παγκόσμιες προκλήσεις.
Η αλήθεια είναι ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο:
Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα.
Η απάντησή μας στον ιό δεν θα πρέπει επίσης να γνωρίζει σύνορα.
Αν είμαστε αλληλέγγυοι ως Ευρωπαίοι, θα νικήσουμε τον ιό - μαζί».

Οι αρχικοί υπογράφοντες βουλευτές
Lars Castellucci, Deutscher Bundestag (Germany)
Franziska Brantner, Deutscher Bundestag (Germany)
Angela Schirò, Camera dei Deputati (Italy)
Alessandro Fusacchia, Camera dei Deputati (Italy)
Carmen Jeitler Cincelli, Nationalrat (Austria)
Stefan Schennach, Bundesrat (Austria)
Fourat Ben Chikha, Senaat (Belgium)
Koen Metsu, Kamer van volksvertegenwoordigers (Belgium)
Domagoj Hajduković, Hrvatski sabor (Croatia)
Vesna Pusic, Hrvatski sabor (Croatia)
Marinos Sizopoulos, Βουλή των Αντιπροσώπων (Cyprus)
Jaroslav Bžoch, Poslanecká sněmovna (Czech Republic)
Vaclav Hampl, Senát (Czech Republic)
Rasmus Nordqvist, Folketing (Denmark)
Indrek Saar, Riigikogu (Estonia)
Eva Biaudet, Eduskunta (Finland)
Johan Kvarnström, Eduskunta (Finland)
Marietta Karamanli, Assemblée nationale (France)
Jean Luc Lagleize, Assemblée nationale (France)
Sebastian Nadot, Assemblée nationale (France)
Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλή των Ελλήνων (Greece)
Δημήτρης Καιρίδης, Βουλή των Ελλήνων (Greece)
Istvàn Ujhelyi, European Parliament (Hungary)
Agnes Vadai, Országgyűlés (Hungary)
Brendan Howlin, Dáil Éireann (Ireland)
Vita Anda Terauda, Saeima (Latvia)
Jānis Vucāns, Saeima (Latvia)
Justas Pankauskas, Lazdijų rajono savivaldybės taryba (Lithuania)
Dovile Sakaliene, Seimas (Lithuania)
Sven Clement, Chambre des Députés (Luxembourg)
Paul Galles, Chambre des Députés (Luxembourg)
Ryan Callus, House of Representatives (Malta)
Jesse Klaver, Tweede Kamer der Staten-Generaal (The Netherlands)
Robert Biedron, European Parliament (Poland)
Catarina Rocha Ferreira, Assembleia da República (Portugal)
Pedro Bacelar de Vasconcelos, Assembleia da República (Portugal)
Marcel Ciolacu, Camera Deputaților (Romania)
Nicolae Daniel Popescu, Camera Deputaților (Romania)
Michal Šimečka, European Parliament (Slovakia)
Ismael Cortés Gomez, Congreso de los Diputados (Spain)
Manuel Cruz Rodríguez, Senado de España (Spain)
Thomas Hammerberg, Riksdagen (Sweden)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ:"...Απορρίπτοντας την τήρηση του προσωρινού μηχανισμού για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων διεθνή προστασία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία παρέλειψαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης."

Αριθ. 40/2020: 2 Απριλίου 2020
Χώρος ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης
Απορρίπτοντας την τήρηση του προσωρινού μηχανισμού για τη μετεγκατάσταση των αιτούντων διεθνή προστασία, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχική Δημοκρατία παρέλειψαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:ΔΤ Greece From Home -Η Ελλάδα μας από το Σπίτι

Greece From Home : Η Ελλάδα μας από το Σπίτι
Μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ & της Marketing Greece
με την υποστήριξη της Google


Αθήνα, 2 Απριλίου 2020. Καθώς διανύουμε μια περίοδο πρωτοφανούς κρίσης με βαθιές συνέπειες τόσο για τους συμπολίτες μας όσο και για την οικονομία, είναι περισσότερο από ποτέ κρίσιμο να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα το αγαθό της δημόσιας υγείας. Το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και όλοι οι φορείς τουρισμού συστρατεύονται στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης και δίνουν τη μάχη κατά της πανδημίας του κορονοϊού, προτάσσοντας τη μόνη υπεύθυνη επιλογή για όλη την ελληνική κοινωνία, την επιλογή να «μείνουμε σπίτι».
Παράλληλα, η κυβέρνηση και οι φορείς του τουρισμού επιδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά διαχείρισης της έντονης κρίσης που προκαλεί ο ιός Covid 19 στον τουρισμό και σε συνέχεια των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την στήριξη του κλάδου, από κοινού το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ και η Marketing Greece, δημιουργούν την online πλατφόρμα Greece From Home, μια πρωτοβουλία για την ενίσχυση της εικόνας της χώρας μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η πρωτοβουλία Greece From Home, με βασικό μήνυμα «από το σπίτι», έχει τρεις κεντρικούς στόχους: να βοηθήσει ανθρώπους από όλο τον κόσμο να μείνουν σε επαφή με τον ελληνικό πολιτισμό και την κουλτούρα μας, να ανακαλύψουν και να εμπνευστούν από τις ομορφιές της χώρας μας και να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες - όλα αυτά μένοντας σπίτι.
«Η κυβέρνηση σήμερα εκτός από μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, τη θωράκιση και επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανασυγκρότηση της ελληνικής κοινωνίας, παίρνει πρωτοβουλίες και για την ενίσχυση και διαχείριση της εικόνας της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19” δηλώνει σχετικά με την πρωτοβουλία Greece From Home ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, συνεχίζοντας «Στηρίζουμε απόλυτα την επιλογή μένουμε σπίτι και σε ό, τι αφορά τον κλάδο του τουρισμού διατηρούμε την επικοινωνία με τα κοινά μαςμε βασικό μήνυμα Από το Σπίτι, μέσα από το σπίτι μας, δηλαδή τη χώρα μας και όσα η Ελλάδα πρεσβεύει σε ιδέες, αξίες, εμπειρίες. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται άψογα και δουλεύουν με εντατικούς ρυθμούς για να δώσουν έγκαιρα το στίγμα του ελληνικού τουρισμού σε ένα δύσκολο παρών, προετοιμάζοντας παράλληλα την επόμενη μέρα. Ευχαριστώ τον ΕΟΤ, τη Google καθώς και την Marketing Greece για την άμεση σύμπραξη στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας».

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας Greece From Home έγινε από τον Chief Creative Officer της ελληνικής κυβέρνησης, Steve Vranakis και τις δημιουργικές του ομάδες Ithaca Lab και Prinz & Co, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ, τη Marketing Greece και τη Google.
Ο ΕΟΤ προχωρά άμεσα στην online προώθηση της πλατφόρμας στοχεύοντας στις κύριες αγορές προέλευσης επισκεπτών της χώρας μας ώστε μέσω του Greece From Home να διατηρήσει τη σχέση του brand της Ελλάδας με το διεθνές κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας του ιού Covid – 19.

Ο
 Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, επισημαίνει ότι: «Ο ελληνικός τουρισμός δηλώνει έμπρακτα παρών μέσα σε μία πρωτοφανή κρίση. Όσο οι επισκέπτες μας μένουν σπίτι, εμείς ως brand και ως προορισμός βρισκόμαστε κοντά τους, από το σπίτι μας, από την Ελλάδα, μέσω του Greece From Home». Και προσθέτει: «Με την καμπάνια Greece From Home αντιλαμβανόμαστε απόλυτα τις δύσκολες κοινωνικές και ψυχολογικές συνθήκες που έχει επιβάλλει η πανδημία σχεδόν σε όλον τον πλανήτη, γι΄αυτό και έχουμε σαν βασικό στόχο να στείλουμε ένα μήνυμα υποστήριξης σε όσους δοκιμάζονται αυτήν την περίοδο. Είναι όμως και μια στρατηγική ενέργεια στήριξης του ελληνικού τουρισμού στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επόμενη μέρα».

«Ζούμε συγκλονιστικές στιγμές και αυτό που οφείλουμε όλοι μας να κάνουμε, είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η Ελλάδα και ο ελληνικός τουρισμός έχουν ανάγκη να στείλουν όσο πιο μακριά γίνεται το δικό τους μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, πως οι μέρες αυτές θα φύγουν και θα είμαστε ξανά όλοι μαζί. Μέχρι να έρθει αυτή η ώρα, προσκαλούμε το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό να ονειρευτεί από την ασφάλεια του σπιτιού του τη στιγμή που θα επισκεφθεί τη χώρα μας και θα ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι» δήλωσε για την πρωτοβουλία η κα. Ιωάννα Δρέττα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece, που υποστηρίζει την πλατφόρμα Greece From Home με πρωτότυπο περιεχόμενο για την Ελλάδα μέσω του discovergreece.com, προβάλλοντας πολλαπλές πτυχές της χώρας και των εμπειριών που προσφέρει και δίνοντας έμπνευση στο κοινό να ονειρευτεί.
Ο τρίτος άξονας της πρωτοβουλίας Greece From Home, που αφορά στην εκπαίδευση, απευθύνεται πρωτίστως στους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού και υλοποιείται με την υποστήριξη της Google, η οποία διαθέτει σημαντικά ψηφιακά εργαλεία για δωρεάν διαδραστική εκπαίδευση από το σπίτι μέσω του προγράμματος Grow Greek Tourism Online.  
Από την πλευρά της η κα. Πέγκυ Αντωνάκου, γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης ανέφερε: «Η περίοδος που διανύουμε αντιπροσωπεύει μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την κοινωνία και την οικονομία μας. Άμεση προτεραιότητα τώρα είναι η υγεία, είναι όμως σημαντικό να συνεχίσουμε να επικοινωνούμε, να δημιουργούμε και να μαθαίνουμε. Σε αυτή την κατευθυνση στηρίζουμε αυτη την σημαντικη πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού ώστε, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της πλατφορμας YouTube, να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ελληνικό τουρισμό το διάστημα που μένουμε σπιτι. Παράλληλα, ενισχύουμε πρωτοβουλίες εκμάθησης όπως το Grow Greek Tourism Online. Στόχος μας είναι ο τουριστικός κλάδος να ενδυναμωθεί με ψηφιακά εργαλεία και δεξιότητες ώστε να μπορέσει να διαχειριστεί τις προκλήσεις των ημερών, αλλα  και να ενισχυθεί συνολικα για ένα ακόμη καλύτερο αύριο».

Αναλυτικότερα, η πρωτοβουλία #greecefromhome αποτελείται από 3 πυλώνες:
 Βλέπω
Ο κόσμος ενθαρρύνεται και εμπνέεται να μείνει σπίτι, παραμένοντας συνδεδεμένος με τον πολιτισμό της χώρας, μέσα από το κανάλι του ΕΟΤ Visit Greece στο YouTube. Το κανάλι θα προσφέρει νέο και επιλεγμένο περιεχόμενο από Έλληνες δημιουργούς από όλο τον κόσμο και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ελληνική μουσική, γαστρονομία, θέατρο, χορό, αθλητισμό, μόδα, καθώς και βίντεο με προορισμούς και εμπειρίες από όλη την Ελλάδα.
 Ταξιδεύω
Στόχος εδώ είναι να μπορούν όλοι να «επισκέπτονται» την Ελλάδα από το σπίτι τους. Μέσα από το www.discovergreece.com δημιουργείται μια ψηφιακή πύλη με πλούσιο περιεχόμενο και συναρπαστικές ψηφιακές εμπειρίες. Τα αρχαιολογικά αξιοθέατα και τα μουσεία, τα χωριά και οι παραδόσεις, η γαστρονομία, η περιήγηση, η απόλαυση της φύσης… όλα από την ασφάλεια του σπιτιού μας. 
Μαθαίνω
Προκειμένου να ενισχύσει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με τις κατάλληλες δεξιότητες, η πρωτοβουλία Greece From Home σε συνεργασία με το πρόγραμμα  Grow Greek Tourism Online της Google, παρουσιάζει μια σειρά νέων πρωτοβουλιών εκμάθησης από το σπίτι. Οι εκπαιδεύσεις αυτές είναι διαθέσιμες από τις 2 Απριλίου και θα προσφέρονται δωρεάν σε καθημερινή βάση. Περιλαμβάνουν διαδραστικά διαδικτυακά ομαδικά σεμινάρια, καλύπτοντας μια πληθώρα θεμάτων, από το πώς να δημιουργήσετε ένα πλάνο ψηφιακού μάρκετινγκ για την επιχείρησή σας, μέχρι το πώς να εργαστείτε εξ αποστάσεως και πολλά άλλα. Προσφέρεται επίσης η δυνατότητα για κατ’ ιδίαν διαδικτυακές συναντήσεις απευθείας με έναν από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της Google, ώστε κάθε επιχείρηση να μπορεί να λάβει προσωποποιημένες συμβουλές για την ψηφιακή της παρουσία, προσαρμοσμένες στις ανάγκες της. 
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες και να δηλώσει συμμετοχή μέσω της σελίδας:  g.co/greektourism/seminarsfromhome
Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα λαμβανουν πιστοποιητικό παρακολούθησης από την Google, το Υπουργείο Τουρισμού και την ΙΑΒ Ευρώπης.
To κεντρικό βίντεο λανσαρίσματος της πλατφόρμας θα το βρείτε εδώ.

Άνοιξε η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζομένους

Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 1056

Άνοιξε η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για το επίδομα των 800 ευρώ στους εργαζομένους- Βήμα βήμα όλη η διαδικασία

Γράφει η Λογίστρια- Φοροτεχνικός-Εργασιακή Σύμβουλος Χριστίνα Ψυχογυιού, Συνεργάτης Ε.Ε.Α. Διαθέσιμη είναι πλέον και η πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr στην οποία θα...
Περισσότερα

Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ1: Απαιτούνται περισσότερα για να κρατηθεί ζωντανή η αγορά

Την επιτακτική ανάγκη να «πέσουν» πολύ περισσότερα χρήματα στην αγορά, προκειμένου αυτή να κρατηθεί ζωντανή, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος του...
Περισσότερα

Τι ισχύει για την τηλεργασία σε εργαζόμενους με σύμβαση σε αναστολή

Διευκρινίσεις για την παροχή εργασίας με τηλεργασία από εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε αναστολή, σε πληττόμενες...
Περισσότερα

Ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020

Γράφει ο Θράσος Μίαρης Η απαλλαγή ισχύει και για την επαγγελματική μίσθωση και για την μίσθωση κύριας κατοικίας Μείωση...
Περισσότερα

Διευκρινίσεις ΥΠΟΙΚ για την έκπτωση 25% στην πληρωμή φόρων

Διευκρινίσεις σχετικά με την έκπτωση 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση δίνει το Υπουργείο Οικονομικών. Σε...
Περισσότερα

"ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ":ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ FAKE NEWS


Αθήνα, 31.3.2020
 
«Απίστευτο: Επίδομα έως € 3000 στους υπαλλήλους της Ε.Ρ.Τ.»

(Πηγή: ΜΜΕ & social media)

Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τους ανθρώπους που εργάζονται νυχθημερόν στα κτίρια της Ε.Ρ.Τ. και στο ρεπορτάζ σε όλη την επικράτεια για να επιτελέσουν την αποστολή της υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες, η διοίκηση της Ε.Ρ.Τ. αποφάσισε να καλύψει για τις αμέσως επόμενες εβδομάδες την καθημερινή τους εστίαση ΜΕΧΡΙ του ύψους των 5 ευρώ ημερησίως, αποκλειστικά με την προσκόμιση αποδείξεων από τον κάθε εργαζόμενο και ΜΟΝΟΝ για εκείνους που δεν εργάζονται από τα σπίτια τους, όπως συμβαίνει για προφανείς λόγους με την πλειονότητα του προσωπικού.

Τα 3000 ευρώ που εμφανίστηκαν σε ρεπορτάζ ως τάχα έξτρα αμοιβή ενός εκάστου δημοσιογράφου ή ενός εκάστου τεχνικού, αφορούν το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων στη διεύθυνση ενημέρωσης. Ο δε λόγος που εγκρίθηκαν με τη διαδικασία της πάγιας προκαταβολής είναι γιατί αυτός ήταν ο μόνος πρόσφορος και νόμιμος τρόπος.

Επομένως τα «μέχρι 3000 ανά εργαζόμενο» είναι στην πραγματικότητα μέχρι 5 ευρώ την ημέρα εργασίας ανά εργαζόμενο με την προσκόμιση αποδείξεων, αποκλειστικά για όσους δεν δουλεύουν από το σπίτι. Εκείνους δηλαδή που τις τελευταίες εβδομάδες σηκώνουν το βάρος της συνεχούς ενημέρωσης, των διαγγελμάτων του Πρωθυπουργού, της καθημερινής ενημέρωσης Τσιόδρα-Χαρδαλιά, των ανακοινώσεων έκτακτων μέτρων από τους αρμόδιους Υπουργούς, των κυβερνητικών briefing καθώς και των δηλώσεων Αρχηγών και Εκπροσώπων κομμάτων, που καλύπτονται αποκλειστικά από την Ε.Ρ.Τ. η οποία δίνει το υλικό δωρεάν σε όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Ιmperial College London:Coronavirus pandemic could have caused 40 million deaths if left unchecked

Coronavirus pandemic could have caused 40 million deaths if left unchecked

The outbreak of COVID-19 would likely have caused 40 million deaths this year in the absence of any preventative measures.
This is one of the findings of a new analysis by researchers at Imperial College London, which estimated the potential scale of the coronavirus pandemic across the globe, highlighting that failure to mitigate the impact could lead to huge loss of life.
Researchers included a number of scenarios, such as what would have happened if the world had not reacted to COVID-19 (the “unmitigated scenario”). They also included two scenarios incorporating social distancing, which result in a single-peaked epidemic (“mitigated scenarios”), and several scenarios for suppressing the spread of the disease that can have the largest overall impact in terms of reducing disease and deaths. ...

"...Στην τελευταία έκθεση, η ομάδα δείχνει ότι η ταχεία υιοθέτηση αποδεδειγμένων μέτρων δημόσιας υγείας - συμπεριλαμβανομένης της δοκιμής και της απομόνωσης των περιπτώσεων και της ευρύτερης κοινωνικής αποστασιοποίησης για την πρόληψη της περαιτέρω διαβίβασης - είναι κρίσιμης σημασίας για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας...."
"..Η ενεργή δράση έχει την δύναμη να μειώσει τη θνησιμότητα κατά 95 τοις εκατό, εξοικονομώντας 38.7 εκατομμύρια ζωές..."

Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA (ΦΕΚ)

Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA (ΦΕΚ)

Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA (ΦΕΚ)
Πως θα ελέγχονται οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ και Ποιες θα είναι οι κυρώσεις
Στο ΦΕΚ  2942/Β/20-7-2018 δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ οικ.34574/2018, Σκουρλέτη και Χουλιαράκη με θέμα τον υπολογισμό των οικονομικών αποτελεσμάτων και την παρακολούθηση των προϋπολογισμών των OTA και των νομικών τους προσώπων από το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA».
Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συστάθηκε με το άρθρο 4 του ν. 4111/2013 με στόχο τη διασφάλιση της οικονομικής αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α..
Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι η κατάρτιση από τους Ο.Τ.Α. ρεαλιστικών και ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και απολογισμών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα δημοσιονομική νομοθεσία, καθώς και η παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης των προϋπολογισμών των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων που εντάσσονται στο Μητρώο των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης. Το Παρατηρητήριο παρέχει γνώμη στους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών επί των σχεδίων των προϋπολογισμών, διατυπώνοντας προτάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο ανωτέρω σκοπός. Οι προτάσεις του Παρατηρητηρίου λαμβάνονται υπόψη για την κατάρτιση του ενοποιημένου προϋπολογισμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αποτυπώνεται στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.


Σχετικά με τη λειτουργία του, το ΦΕΚ αναφέρει:
Το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA ελέγχει την ορθή εκτέλεση των προϋπολογισμών των OTA και των νομικών προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι ενταγμένα στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης (ΜΦΓΚ, υποτομέας S.1313 «Τοπική Αυτοδιοίκηση»), όπως αυτοί αποτυπώνονται στο «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης» (ΟΠΔ). Το ΟΠΔ συνοψίζει τον ετήσιο προϋπολογισμό των υπόχρεων φορέων σε μηνιαίους και τριμηνιαίους στόχους οικονομικών αποτελεσμάτων, ήτοι σε στόχους εσόδων, εξόδων, ταμειακού αποτελέσματος, ύψους απλήρωτων υποχρεώσεων και οικονομικού αποτελέσματος, όπως αυτά τα μεγέθη ορίζονται στο άρθρο 2. Το ΟΠΔ του OTA περιλαμβάνει τους Πίνακες Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων του Δήμου ή της Περιφέρειας και των νομικών του προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου. Αντίστοιχα, το ΟΠΔ των συνδέσμων, των επιχειρήσεων στις οποίες συμμετέχουν περισσότεροι του ενός φορείς και των περιφερειακών ταμείων ανάπτυξης περιλαμβάνει τον Πίνακα Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων των εν λόγω φορέων.
Ο Πίνακας Στοχοθεσίας Οικονομικών Αποτελεσμάτων περιλαμβάνει σε συνοπτική μορφή τους στόχους των υπόχρεων φορέων α) ως προς τη μηνιαία και τριμηνιαία πραγματοποίηση των εσόδων και των εξόδων τους σε ταμειακή βάση και β) ως προς το ύψος των απλήρωτων υποχρεώσεων τους στο τέλος του μήνα. Οι στόχοι των εσόδων και των εξόδων αναλύονται σε υπο-ομάδες, οι οποίες αποτελούν ομαδοποιήσεις συγκεκριμένων Κωδικών Αριθμών (ΚΑ) του προϋπολογισμού. Ο βαθμός επίτευξης των στόχων ελέγχεται κατά τη διάρκεια του έτους με βάση την εκτέλεση του προϋπολογισμού.
 Οι στόχοι καθορίζονται α) σε επίπεδο μήνα και β) σωρευτικά ανά τρίμηνο από την αρχή του έτους (Ιαν.-Μάρτιος, Ιαν.-Ιούνιος, Ιαν.-Σεπτ. και Ιαν.-Δεκ.). Για την κατάρτιση αξιόπιστης και ρεαλιστικής οικονομικής στοχοθεσίας λαμβάνεται υπόψη η εποχικότητα των εσόδων και εξόδων, λοιπά γεγονότα που μπορούν να επηρεάζουν την μηνιαία κατανομή αυτών, καθώς και οι σχετικές ισχύουσες διατάξεις.
 Η στοχοθεσία καταρτίζεται με βάση την αρχή της ισοσκέλισης του προϋπολογισμού, υπό την έννοια ότι το σύνολο των εξόδων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το σύνολο των εσόδων και του χρηματικού υπολοίπου.
Η διαφορά των στόχων εσόδων και εξόδων καθορίζει το στόχο ταμειακού αποτελέσματος ΟΠΔ της εξεταζόμενης περιόδου και ακολούθως το στόχο για το ύψος των συνολικών ταμειακών διαθέσιμων στο τέλος αυτής. Ο στόχος οικονομικού αποτελέσματος ΟΠΔ προκύπτει από τη διαφορά του ταμειακού αποτελέσματος ΟΠΔ και του στόχου απλήρωτων υποχρεώσεων στο τέλος της περιόδου. Κατά τη λήξη του οικονομικού έτους, ο στόχος του οικονομικού αποτελέσματος διαμορφώνεται σε μηδέν (0), τιμή που εκφράζει την πλήρη χρήση των πόρων του OTA μέσω της υλοποίησης του προϋπολογισμού του. Αντίστοιχα, εάν o OTA έχει καταρτίσει πλεονασματικό προϋπολογισμό (ή έχει εγγράψει αποθεματικό) τότε, κατά τη λήξη του οικονομικού έτους, ο στόχος οικονομικού αποτελέσματος θα πρέπει να εκτιμηθεί σε ποσό ίσο με αυτό του πλεονάσματος (ή του αποθεματικού).
Στον πίνακα στοχοθεσίας, οι εκτιμήσεις για τα ταμειακά διαθέσιμα και τις απλήρωτες υποχρεώσεις έναρξης προκύπτουν από τις εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση αυτών των κατηγοριών κατά τη λήξη του οικονομικού έτους που προηγείται του έτους που αφορά η στοχοθεσία, όπως αυτές (οι εκτιμήσεις) έχουν ενταχθεί στον προϋπολογισμό του φορέα. Τα τελικά στοιχεία ταμειακών διαθεσίμων και απλήρωτων υποχρεώσεων έναρξης, όπως αυτά οριστικοποιούνται μετά το κλείσιμο της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, ενσωματώνονται στον πίνακα μέσω υποχρεωτικής αναμόρφωσης στη στοχοθεσία με τη διαδικασία του άρθρου 3. Η στοχοθέτηση του ύψους των απλήρωτων υποχρεώσεων πραγματοποιείται με βάση τις εξής αρχές:
α) Αρχή της κατά προτεραιότητα εξόφλησης των υποχρεώσεων ΠΟΕ: Οι απλήρωτες υποχρεώσεις έναρξης ενσωματώνονται στις προβλέψεις των εξόδων του προϋπολογισμού κατά το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβληθεί στο έτος που αφορά ο προϋπολογισμός. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την κατάρτιση του πίνακα στοχοθεσίας, οι εγγεγραμμένες πιστώσεις των Κωδικών Αριθμών που αφορούν σε πληρωμές υποχρεώσεων παρελθόντων οικονομικών ετών μεταβάλλουν ισόποσα και τις εκτιμήσεις για το ύψος των απλήρωτων υποχρεώσεων που προέρχονται από το προηγούμενο έτος.
β) Αρχή της κατάρτισης ρεαλιστικού προϋπολογισμού: Η κατάρτιση ρεαλιστικού ταμειακού προϋπολογισμού συνεπάγεται την εκτίμηση πραγματοποίησης και εξόφλησης του συνόλου των δαπανών που έχουν εγγραφεί σε αυτόν και, ως εκ τούτου, δεν δύναται να υφίσταται εκτίμηση για δημιουργία απλήρωτων υποχρεώσεων.
Συνεπώς, στον πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων, το εκτιμώμενο ύψος των απλήρωτων υποχρεώσεων κατά τη λήξη του οικονομικού έτους ισούται με μηδέν (0).
 Οι πρότυποι πίνακες οικονομικής στοχοθεσίας ανά κατηγορία υπόχρεου φορέα (ΣΙ -ΔΗΜΟΙ_ΝΠΔΔ, Σ.2 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ_ΝΠΔΔ, Σ.3 - ΝΠΙΔ_ ΤΑΜΕΙΑΚΗ) επισυνάπτονται στην παρούσα και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος αυτής. Στα σκιασμένα κελιά των πινάκων στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων με την ένδειξη «0», περιέχονται μαθηματικοί τύποι για τον αυτόματο υπολογισμό και τον έλεγχο των στόχων οικονομικών αποτελεσμάτων, οι οποίοι εκτελούνται κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής μορφής του ΟΠΔ. Οποιαδήποτε παρέμβαση στη δομή των πινάκων ή στους τύπους που περιέχονται στα σκιασμένα κελιά αυτών καθιστά το ΟΠΔ αυτοδίκαια άκυρο. Οι πίνακες στοχοθεσίας αναρτώνται, με μέριμνα της Διεύθυνσης Οικονομικών ΤΑ του ΤΠΕΣ, στην ιστοσελίδα του υπουργείου. Στην περίπτωση τροποποίησης της αντιστοίχισης των κατηγοριών (γραμμών) των πινάκων με τους κωδικούς αριθμούς του προϋπολογισμού, η ίδια ως άνω υπηρεσία μεριμνά για την έγκαιρη ανάρτηση των τροποποιημένων πινάκων και για την ενημέρωση των υπόχρεων φορέων και των αρμόδιων για τον έλεγχο τους αρχών.
Τα ΝΠΙΔ που οφείλουν να τηρούν προϋπολογισμό σε δεδουλευμένη βάση, υποβάλλουν τον πρότυπο πίνακα οικονομικής στοχοθεσίας Σ.4 - ΝΠΙΔ_ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΗ

Κυρώσεις μη υποβολής ΟΠΔ
Αν o OTA δεν αποστέλλει το ΟΠΔ εντός των προθεσμιών που ορίζονται στο άρθρο 4 της παρούσας, με απόφαση του Τπουργού Εσωτερικών, που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση του Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA, είναι δυνατόν να επιβάλλεται παρακράτηση και μη απόδοση μέρους ή του συνόλου της μηνιαίας τακτικής επιχορήγησης του OTA από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για όσο χρόνο καθυστερεί η αποστολή του ΟΠΔ.

Αναλυτικά στην
Κοινή Υπουργική Απόφαση οικ.34574/2018 - ΦΕΚ 2942/Β/20-7-2018
Καθορισμός διαδικασίας στοχοθεσίας, υπολογισμού οικονομικών αποτελεσμάτων και παρακολούθησης των προϋπολογισμών των OTA και των νομικών τους προσώπων που αποτελούν φορείς της Γενικής Κυβέρνησης από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των OTA - θέματα λειτουργίας του Παρατηρητηρίου Οικονομικής

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022