"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τρίτη 20 Απριλίου 2021

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων


13.04.2021

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Μίσθωση Καταλυμάτων Έκτακτης Ανάγκης (Καταλύματα Καραντίνας)

Στην εφαρμογή του σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και της ταυτόχρονης επανεκκίνησης της τουριστικής κίνησης, για την εαρινή περίοδο του 2021, εντάσσεται η δημοσίευση της πρώτης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την προσφορά τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την COVID-19. Τα τουριστικά καταλύματα που θα επιλεγούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη φιλοξενία ατόμων που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού COVID-19, αλλά και στενών επαφών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πρέπει να ανήκουν στην κατηγορία τουλάχιστον 2 αστέρων ή 2 κλειδιών, να βρίσκονται εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων (Π.Ε.) Ηρακλείου και Χανίων Κρήτης, καθώς και εντός των Νήσων Θήρας, Μυκόνου, Κέρκυρας, Ρόδου και Κω. Οι εγκαταστάσεις τους θα πρέπει να επιτρέπουν την παρασκευή γευμάτων, τα οποία και θα διανέμονται σε δίσκους και θα τοποθετούνται έξω από την είσοδο κάθε δωματίου. Όλες οι εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχουν λάβει το ειδικό πιστοποιητικό «Health First» αλλά και να ακολουθούν τα αυστηρά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου και ειδικές οδηγίες για το χώρο της καραντίνας.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Τουρισμού: www.mintour.gov.gr και στην Ενότητα: «Προκηρύξεις»

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο»








Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος στην "Αυλή των Χρωμάτων"

ΕΡΤ2 – Η ΑΥΛΗ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ «Αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο» | Παρασκευή 16.04.2021, ώρα 21:30

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο, παρουσιάζει «Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στις 21:30, στην ΕΡΤ2.
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του και ως ένας πολύπλευρος μουσικός, ο οποίος έχει την ικανότητα να κινείται με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στην κλασική μουσική ως εκτελεστής, τη σύγχρονη μορφή της σύνθεσης και του αυτοσχεδιασμού, τη διεύθυνση ορχήστρας, ως ένας ανανεωτικός αρχιμουσικός, αλλά και τη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική.

Οι «Times» του Λονδίνου έγραψαν: «Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος όντως είναι μια πολύ σπάνια περίπτωση μουσικού […] είναι μουσικός της απόλαυσης […] της δημιουργίας μακριά από κλισέ και πόζες. […] Ένας γοητευτικός και άμεσα επικοινωνιακός εκτελεστής […] ένας εσωτερικός συνθέτης που οι νότες του κρύβουν μυστήριο […] ένας μαέστρος γεμάτος ενέργεια και πάθος. […] Ένας μουσικός ολοκληρωμένος […] που ίσως ακολουθεί τον δρόμο της μουσικής πληρότητας που άνοιξε ο Leonard Bernstein».

Πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε το πρώτο φιλοσοφικό δοκίμιό του με τίτλο «Θεός και Μουσική».

Το βασικό ερώτημα που διατρέχει το δοκίμιο είναι το εξής: «Υφίσταται, τελικώς η τέχνη της μουσικής ως ένα υπερβατικό κατηγόρημα της θεϊκής δημιουργίας ή, απλώς, παραμένει μια αυτόνομη, συγκεκριμένη λειτουργία εξωτερίκευσης συναισθημάτων, που οι άνθρωποι, στην άγνοιά τους, ονομάζουν “έκφραση”;
Πώς θα μπορούσε ο μουσικός να αισθανθεί τον Θεό μέσα από τη μουσική του, τα πλήκτρα του πιάνου του ή το δοξάρι του βιολιού του; Υπάρχει κάποιο μικρό μυστικό, που θα έκανε αυτήν την υπερβατική ένωση, δυνατή;».

Στη φιλόξενη Αυλή των Χρωμάτων, με την Αθηνά Καμπάκογλου, ήρθαν και μίλησαν για τον πολύτιμο φίλο και καλλιτέχνη, ο Αναστάσιος Συμεωνίδης (διευθυντής ορχήστρας), η Μαρία Κοκκίνου (δημιουργός των Εκδόσεων «Πορφύρα» και υπεύθυνη των Εκδόσεων «Ακρίτας»), ο Πανταζής Τσάρας (ραδιοφωνικός παραγωγός της ΕΡΤ) και η Ολύνα Ξενοπούλου (παρουσιάστρια και εκφωνήτρια της ΕΡΤ).

Παίζουν οι μουσικοί: Βασίλης Τσαμπρόπουλος (πιάνο), Γιάννης Γεωργιάδης (βιολί), Κωνσταντίνος Σφέτσας (τσέλο).
Ερμηνεύει η Νεκταρία Καραντζή.
Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Μουσική σήματος: Στέφανος Κορκολής
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου
Πηγή: ΕΡΤ











CDU latest news


header_presse_infoservice
Berlin, 20. April 2021
Terminhinweis
 
Sehr geehrte Damen und Herren,
 
hiermit möchte ich Sie heute, Dienstag, den 20.04.2021 um 14:00 Uhr, herzlich einladen zu einer Pressekonferenz im Konrad-Adenauer-Haus, mit dem Vorsitzenden der CDU Deutschlands, Ministerpräsident Armin Laschet MdL und Generalsekretär der CDU Deutschlands, Paul Ziemiak MdB.
 
ZUTRITT INS KAH ERHALTEN SIE NUR MIT EINEM TAGESAKTUELLEN NEGATIVEN CORONATEST. Diesen können Sie im Konrad-Adenauer-Haus vor der PK vornehmen lassen.
 

Hinweise für Fernsehteam und Fotografen:
Poolführendes Fernsehteam:
ARD – Telefon: 030 / 22 88 17 10
 
Fotografen:
Es werden max. 6 Fotografen zugelassen.
 

 
Um die Abstandsregeln einzuhalten, können wir nur max. 15 Journalistinnen und Journalisten mit gültiger BPA-Akkreditierung zur Pressekonferenz zulassen.
Wir bitten um Ihr Verständnis.
 
Bitte achten Sie auch selbst darauf, dass die Abstandsregeln von mindestens 1,50 m eingehalten werden.
 
Wir bitten um eine telefonische Anmeldung der Journalistinnen und Journalisten, die ins Konrad-Adenauer-Haus kommen möchten unter 030 / 22070 143 bzw. -144 oder schriftlich unter pressestelle@cdu.de.
 
Es gilt die Reihenfolge der Anmeldungen.
 
Sie können die Pressekonferenz auch live über Webex verfolgen. Über folgenden Link gelangen Sie automatisch zur Pressekonferenz:
 
 
Meeting-Link: https://cdudeutschland.webex.com/cdudeutschland-de/j.php?MTID=mbfc5c5a6d85f83e97bb965e3ba0ff46c
 
Meeting-Kennnummer: 183 386 3062
 
Passwort: JUsDThxm884
 
Sie können die Pressekonferenz auch im Live-Stream auf cdu.de verfolgen: https://www.cdu.de/livestream
 
Wir freuen uns über Ihre Teilnahme.
 
Mit freundlichen Grüßen
 
Hero Warrings
Sprecher der CDU Deutschlands
 

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION: FINANCE-NEWSLETTER




Banking and finance
Finance Newsletter




News alert

Webinar on financial literacy in the EU
Don’t miss our online conference to mark the launch of the joint EC/OECD-INFE project to develop a financial competence framework for the EU!


When: Monday 26 April 2021, 15:00 – 17:00 (CEST)

Practical information, programme, speakers’ bios and registration available here

This is the European Commission's Finance Newsletter.

Δήλωση Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη

 


Δήλωση Tομεάρχη Προστασίας του Πολίτη
της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη


Αθήνα, 20
Aπριλίου 2021

Ούτε self, ούτε test

Επί δύο σχεδόν χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της ΝΔ μιλούν, δήθεν, εξ ονόματος των Ελλήνων αστυνομικών, λες και τους ανήκουν...

Επί δύο σχεδόν χρόνια, ταυτόχρονα και διαρκώς, αναδεικνύεται η εγκατάλειψη των αστυνομικών από την κυβέρνηση, που αδιαφορεί επιδεικτικά τόσο για τις συνθήκες άσκησης του έργου τους ως εργαζόμενοι όσο και για την προστασία της ίδιας τους της ζωής.

Απόδειξη γι' αυτό είναι ότι ακόμη και τώρα που ξεκίνησε η διάθεση των «self tests» στα φαρμακεία της χώρας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη  δεν έχει συμπεριλάβει τους αστυνομικούς στους δικαιούχους...

Για ακόμη μία φορά, είναι προφανής η «αγάπη» της κυβέρνησης προς την Ελληνική Αστυνομία, όπως είχαμε τονίσει και στην από 5.2.2021 ανακοίνωσή μας, που αφορούσε στην ακύρωση τον εμβολιασμών των αστυνομικών και την αναμονή μέχρι να… «διαταχθούν».

Αφήνουν στο έλεος του Θεού  την υγεία των αστυνομικών της χώρας, την ίδια ώρα που τους χρησιμοποιούν για την εξυπηρέτηση πολιτικών σχεδιασμών.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών που υπηρετούν την ελληνική κοινωνία και την δημοκρατία δεν είναι ούτε πραιτωριανοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ούτε παρακατιανοί, ούτε δεδομένοι .

Είναι εργαζόμενοι με στολή και η πολιτεία οφείλει να λάβει για την υγεία τους,  όλα τα μέτρα που έλαβε για τους υπόλοιπους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της πανδημίας.

NEU - Newsletter for the European Union

 

ISSUE N. 136
19 APRIL 2021

Inside this issue



EDITORIAL 


EU-Russia: a year later

Following the analysis of the state of the art of the relations between the European Union with the US and with China, the time has come with EU and Russia. After these months, it is clear that the world emerging from the pandemic will be very different from the one we knew, but Russia will probably continue to be a riddle wrapped in a mystery inside an enigmaas Winston Churchill said. In the context of the relations between Brussels and Moscow, Sputnik V, the mysterious vaccine developed by the Russians but not yet approved by the EMA, could also play an important role. Will it be the Unexpected that will change the relations between the two Powers or another geopolitical weapon that the Kremlin will use to divide the countries of the Union once again, as already happened in recent years?

Click here to read the article

ENERGY 

Russia: the dominant gas supplier for Europe up to 2040 and maybe more

Current relations between Russia and the EU are the worst since the end of the Cold War. Despite the often rocky interaction, the European and Russian economies are highly complementary. The complementarity of the economies has been mutually advantageous for decades: Russia exports vast volumes of raw materials and imports finished, often high-tech, machines. These exports primarily include energy products such as oil and natural gas. Also, after the annexation of Crimea sanctions were introduced that reduced Russia’s access to Europe's financial sector. 

MIGRATION

EU-Russia migratory trends

Speaking of migrants’ crisis, it is to be considered the Middle Eastern refugees and migrants that are transiting through the Balkans, Central Europe, and then to the Western Europe. However, the neglected group of labour migrants is huge. This analysis presents report of the OECD on the EU-Russia migration trends and models.

EMPLOYMENT AND SOCIAL AFFAIRS 

EU-Russia relations at historic low, but that is just one side of the story

There are no more relations between Russia and European Union, as Brussels is “destroying mechanisms built over years”. This strong sentence, pronounced by Russian foreign Minister Sergei Lavrov on 23th March during a visit to China, highlight the very bad moment for the dialogue with EU's biggest Eastern neighbour.

ECONOMY

EU-Russia economic relations: a new stage ahead?

“European sanctions are definitely having an impact on [Russian President Vladimir] Putin’s Russia, but we can afford these sanctions only because, and as long as we have a strong economy”. This is what German Finance Minister Wolfgang Schaeuble reported at a Brookings Institution conference in Washington. He furthermore added that maintaining the EU economic sanctions against Russia will depend on the overall economic strength of the Union. Is it really like that? Are the EU-Russia economy relations ahead of a new stage?

Click here to read the article


EU FUNDING OPPORTUNITIES

The European Social Innovation Competition

The European Social Innovation Competition is a Competition run by the European Commission, with the support from the EIC across all EU Member States and Horizon Europe Associated Countries. Each year, three €50,000 prizes are awarded by the European Commission for the best socially innovative projects designed to change the world for the better.

Click here to read the article

NEU - Newsletter for the European Union: Editorial Team
www.newslettereuropean.eu

Editorial director: 
Paolo Maggioli

Chief editor:
Nicola Frau

Editor:
Francesca Piatto 
Contributors:
Giovanni Asmundo
Nicola Frau
Elisa Gambardella
Margherita Genua
Federico Girolamo Lioy

Valerio Palombaro
Nenad Stekic
Francesca Piatto 

Maggioli Group
Head Office:
Via del Carpino, 8
47822 Santarcangelo
di Romagna (RN) - ITALY
Phone: +39541628111
Fax: +39541622100
maggiolispa@maggioli.it

Spain
Galileo SA
Calle de La Sangradera, 16
C.P. 38340 – Tacoronte
Tenerife (España)
Phone +0034 902 200 225
galileo@galileoiys.es
Foreign Offices:
Belgium
Brussels office
Avenue d'Auderghem, 68
1040
Brussels - Belgium
Phone: +3227422821
Mobile: +393665756655
international@maggioli.it

Greece
Gruppo Maggioli

Atene
Andrea Papandreou 19,
Marousi 151 24
Atm Grupo Maggioli S.L.
Madrid
C/ Santa Engracia nº 12
Phone: +0034 91 308 07 77
Fax: +0034 91319 72 62
atm2informatica@atm2.es

Colombia
Maggioli Latam
Bogotà
Carrera 15, nº 88 – 64
(Oficina 623)
Torre Zimma

ENI-EOΠYY:Υγειονομικά και ηθικά απαράδεκτη η επιστράτευση ιατρών


ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 19/04/2021



Υγειονομικά και ηθικά απαράδεκτη η επιστράτευση ιατρών

Έχει παρέλθει σχεδόν ένας μήνας από την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει ιδιώτες ιατρούς για την ενίσχυση του ΕΣΥ στην περιφέρεια Αττικής.

Ακόμα και μετά την ολιγωρία να ενισχυθεί το ΕΣΥ με νέες προσλήψεις προσωπικού αλλά και εθελοντικά από τους ιδιώτες ιατρούς που προσφέρθηκαν, η πολιτική απόφαση για μεροληπτική επιλογή οικογενειακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ με πληθυσμό ευθύνης και συμβεβλημένων ιατρών της γειτονιάς δημιουργεί ερωτηματικά για το σκεπτικό της απόφασης:
Η επιστράτευση δεν είναι λειτουργική καθώς οι γιατροί της ΠΦΥ έχουν άλλο αντικείμενο άσκησης της ιατρικής, που απέχει μακράν από τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Η ιατρική πράξη πρέπει να παρέχεται στους ασθενείς από ιατρούς ευδιάθετους, ψύχραιμους, αξιόμαχους μακριά από στρεσογόνους παράγοντες που ενδεχομένως μπορούν να θολώσουν την κρίση τους. Η επίταξη υπηρεσιών υγείας γιατρών με αμέτρητες υποχρεώσεις στα ιατρεία τους είναι ατελέσφορη και αδικαιολόγητη.
Δημιούργησε σημαντικά κενά στη λειτουργία του ιατρείου της γειτονιάς, για τη διαχείριση των χρόνιων πασχόντων μη COVID-19 περιστατικών που έχουν δυσκολία πρόσβασης στα κέντρα υγείας ή Νοσοκομεία.
Άφησε στην τύχη τους περιστατικά COVID-19 που παραμένουν στα σπίτια τους σε καραντίνα, χωρίς την κατάλληλη ιατρική εποπτεία από ειδικούς πνευμονολόγους και οικογενειακούς ιατρούς.
Σε κάθε οικογενειακό ιατρό αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 1000-2250 πολίτες, πληθυσμό ευθύνης. Περίπου 200.000 πολίτες έχουν αυτή τη στιγμή, ελλιπή πρόσβαση σε δωρεάν παροχή ΠΦΥ. Επιτάχθηκαν ιατροί πολύτεκνοι, ιατροί με μονογονεϊκή οικογένεια, άνθρωποι με προβλήματα υγείας, ιατροί με σύμβαση έργου σε ασφαλιστικά ταμεία ή κλειστές δομές. Οι συνάδελφοι υπερέβαλλαν εαυτούς σε εξοντωτικά ωράρια, εφημερίες και απερίγραπτες καταστάσεις σωματικής και ψυχικής εξάντλησης και τώρα έφτασε η ώρα να αποδεσμευθούν. Κατέβαλαν αξιοσημείωτη προσπάθεια να καλύψουν τις βασικές ανάγκες ιατρικής φροντίδας, συνταγογράφησης και οδηγιών στους ασθενείς αυτούς, η οποία πρέπει να επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση, προς χάρη της υγείας των ασθενών.
Σε ένα μήνα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί προσλήψεις από τις εφεδρείες του ΕΣΥ λόγω των έκτακτων συνθηκών. Η συνέχιση της επιστράτευσης αποτελεί κακή εφαρμογή του νόμου περί επιστράτευσης, πρέπει να διακοπεί και να σταματήσει η στοχοποίηση των συμβεβλημένων ιατρών. Οι συμβεβλημένοι ιατροί ΔΕΝ είναι δημόσιοι υπάλληλοι, ασκούν βιοπορισμό μέσω της ιατρικής πράξης, έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις και υπόκεινται σε απώλεια εισοδήματος.
Το νομικό πλαίσιο έχει διαμορφωθεί για να υποστηριχθεί η εθελοντική συμμέτοχη ιδιωτών στο ΕΣΥ, χωρίς να καταστρέφεται η επαγγελματική επιβίωση του ιατρικού δυναμικού, επομένως η συνέχιση αυτών των λύσεων επιστράτευσης δεν είναι πλέον ούτε δικαιολογημένη ούτε αποδεκτή.
Το αρνητικό αυτό παράδειγμα αποτελεί αντικίνητρο για νέες συμβάσεις οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ και μπορεί να αποτελέσει αφορμή για μαζικές παραιτήσεις από τη σύμβαση.



Η επικοινωνιακή διαχείριση της επιστράτευσης δεν μπορεί να κρύψει την αμέλεια στην ενίσχυση του δικτύου των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ κατά 800-1000 νέων συμβάσεων και στην ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η στοχοποίηση των ιατρείων της γειτονιάς του δημόσιου πυλώνα της ΠΦΥ που υπηρετεί με συνέπεια την κοινωνία πάνω από 9 χρόνια μόνο δυσφορία και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε γιατρούς, ασφαλισμένους και χρόνιους πάσχοντες. Οι επιστρατευμένοι ιατροί επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου                         Δημήτριος Οικονόμου

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest

 

● European Council
 
19/04/2021 21:02 | Statements and remarks |

Remarks by President Charles Michel at the signing ceremony of the Georgia agreement with President of Georgia Salome Zourabichvili

 

Six weeks ago, on 1 March, I met with you all in Tbilisi. I called on you to relaunch political dialogue to set aside the political stalemate in your country and we met at the President's Palace where you are meeting tonight.

I put on the table five substantive points that needed to be addressed to overcome the challenges. I promised to you I would remain engaged. I appointed my Personal Envoy, Mr Danielsson, who visited Georgia twice and I asked my team to accompany the process.

Six weeks later, the crisis is over. I want to thank you all for your commitment and courage to put the differences aside in the interest of Georgia.

I would like to thank the diplomatic team that has worked so tirelessly with you - Christian Danielsson as well as Ambassador Hartzell and Ambassador Degnan. I am thankful for all their efforts. I am thankful to the Prime Minister for his vision. And I am thankful to you, political leaders and elected members of opposition parties for your courageous political choices. I would also like to thank you, President Zourabichvili: we were in close contact throughout this period and would like to thank you for sharing your advice with me.

This agreement is not the finish line. This agreement is the starting point for your work towards consolidating Georgia's democracy and taking Georgia forward on its Euro-Atlantic future.

More than ever, I am convinced Georgian citizens count on you to focus on the pressing challenges Georgia is facing - the economy, the Covid-19 pandemic and its fall out, reforms in the rule of law sphere and the judiciary, as well as the regional challenges.

Lastly, I also believe that the new chapter you have opened today is particularly important in the difficult regional context. The region is facing many challenges, as the Nagorno-Karabakh war painfully reminded us last year. Today, the military build-up along Ukraine's borders and in the illegally-annexed Crimea is of a deep concern.

The way you have addressed the stalemate today is particularly important in this regional context. It is a truly European way of resolving the crisis.

I have the pleasure to announce that I will come to Georgia tomorrow to meet you all to strengthen the ties between Georgia and Europe. This is a clear sign of confidence in you.


● Council of the EU
 
19/04/2021 18:14 | Press release |

Justice, rights and values: Council adopts programmes of up to €1.8 billion for 2021-2027

 

The Council today adopted the two programmes which constitute the EU justice, rights and values fund as part of the EU financial framework for 2021-2027. The programmes will help to further promote, strengthen and protect justice, rights and EU values. They will support the further development of an European area of justice based on the rule of law, mutual recognition and mutual trust.

""The COVID-19 pandemic has hit us in many ways, from our health to our economic and social fabric, and the recovery efforts will build the Europe we will live in for decades to come. It is of utmost importance to ensure that in doing this we strengthen our democratic and open societies, we build a future based on our common values and we promote our citizens right to justice by further developing a modern, well-functioning justice area. The funding under these programmes will be key to help us achieve this."
Francisca Van Dunem, Portuguese Minister of Justice

The rights and values programme will have an overall budget of maximum 1.55 billion (a budget of €641.7 million, with an additional allocation of maximum €912 million) and it sets out four specific objectives:

- to protect and promote EU values
- to promote equality and rights, including gender equality, anti-discrimination and the rights of children
- to promote citizens engagement and participation in the democratic life of the EU and to raise awareness of the common European history
- to fight violence, notably against children and women

The justice programme will have a budget of €305 million and it sets out the following specific objectives:

- to facilitate and support judicial cooperation in civil and criminal matters and to promote the rule of law independence and impartiality of the judiciary
- to support and promote judicial training, with a view to fostering a common legal, judicial and rule of law culture
- to facilitate effective and non-discriminatory access to justice for all, including by electronic means, and to support the rights of victims of crime as well as the procedural rights of suspects and accused persons

Position of the Council at first reading and statement of the Council's reasons on the regulation establishing the citizens, equality, rights and values programme

Position of the Council at first reading and statement of the Council's reasons on the regulation establishing the justice programme

Rights and values programme: Council presidency and European Parliament reach provisional agreement (press release, 17 December 2020)

Justice programme: Council presidency and European Parliament reach provisional agreement (press release, 18 December 2020)

Long-term EU budget 2021-2027 and recovery package (background information)

E.E.Φα.Μ. newsletter






E.E.Φα.Μ. Newsletter - 19/04/2021



Ηackathon για Software & Cloud Engineering από την Pfizer

Το Κέντρο Ψηφιακής Τεχνολογίας (Digital & Technology Hub) της Pfizer στην Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με την Code.Hub, προχωρά στην πραγματοποίηση ενός hackathon για Software & Cloud Engineering στο πλαίσιο του προγράμματος Train Yourself της Pfizer.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: zougla.gr
Novartis – Roche: Συμφωνία ενίσχυσης της παραγωγής της ουσίας τοσιλιζουμάμπη
Η αρχική συμφωνία καλύπτει τη διάθεση των υπερσύγχρονων, μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεων παραγωγής βιολογικών φαρμάκων για την παραγωγή της δραστικής ουσίας τοσιλιζουμάμπης της Roche.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: ygeiamou.gr




Προσοχή: Ποιος τύπος αίματος συνδέεται πιο πολύ με θρόμβωση
Οι θρομβώσεις αίματος έχουν αναδειχτεί ως ένα πολύ σημαντικό θέμα συζήτησης πρόσφατα, σχετικά με τους εμβολιασμούς COVID-19. Βασική αιτία είναι οι αποφάσεις διαφόρων υγειονομικών Αρχών σε ΗΠΑ, Ευρώπη και όχι μόνο, να διακόψουν τους εμβολιασμούς με κάποια εμβόλια.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: iatropedia.gr



 Εμβόλιο Pfizer – Προς Μία Ετήσια Αναμνηστική Δόση και Απλή Αποθήκευση στο Ψυγείο
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Albert Bourla αναφέρει την πιθανή ανάγκη για μια 3η δόση 6 έως 12 μήνες μετά την προηγούμενη, πριν από μια ετήσια ενίσχυση.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: pharmamanage.gr

Θεμιστοκλέους: Η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα μας έχει ξεπεράσει το 15%
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Συντονιστής του Εμβολιαστικού Σχεδίου «Ελευθερία» περιγράφει πως ακριβώς γίνεται η αναπλήρωση των ραντεβού για τα αδιάθετα εμβόλια, παραθέτοντας και τα ποσοστά όσων δεν προσήλθαν για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: news4health.gr



Πάσχα lockdown μετακίνηση: Διστακτικοί οι ειδικοί για το Πάσχα και τις μετακινήσεις
Περισσότερο χρόνο έως ότου υπάρξουν σαφείς ενδείξεις υποχώρησης της πανδημίας και κυρίως της πίεσης στο σύστημα υγείας, ζητούν οι ειδικοί επιστήμονες προκειμένου να λάβουν αποφάσεις για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthweb.gr


Αναστολή εμβολιασμών με Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Η κυβέρνηση «παγώνει» προσωρινά τους εμβολιασμούς με την εταιρεία Johnson & Johnson, αναμένοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο Mega.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthdaily.gr
Ξένοι φοιτητές θα διδάσκονται Ιατρική στην πατρίδα του Ιπποκράτη
Βήμα εξωστρέφειας από το ΑΠΘ, με το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό πρόγραμμα στην ιστορία του. Οι φοιτητές θα επιλέγονται με ειδικά κριτήρια αξιολόγησης και θα καταβάλλουν ετήσια δίδακτρα 12.000 ευρώ.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: iatronet.gr




Έκπτωτη από τον διαγωνισμό για την προμήθεια self test κρίθηκε η Swiss Med – Δεν προλαβαίνει να παραδώσει

Η εταιρεία Swiss Med κρίθηκε έκπτωτη από τον δημόσιο διαγωνισμό για την προμήθεια των self test, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, μετά από ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αποσφράγισης, Διενέργειας και Ποσοτικής Παραλαβής, απορρίπτοντας αίτημα της εταιρείας για παράταση του συμβατικού χρόνου παράδοσης.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr



 

Λουκίδης: Γιατί οι ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων δεν εντοπίστηκαν στις πρώτες κλινικές μελέτες
Δικαιολογημένη είναι η ανησυχία ανάμεσα στους πολίτες για τις ανεπιθύμητες ενέργειες των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά όχι και για τους επιστήμονες, οι οποίοι δηλώνουν ότι τα στατιστικά στοιχεία δεν συνηγορούν υπέρ της διακοπής της χορήγησής τους.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthview.gr



Eπισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech στην Ευρώπη
Eπισπεύδεται η παράδοση 50.000.000 δόσεων εμβολίων της Pfizer/ΒιοΝtech όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: dailypharmanews.gr

 

Self test: Πόσες πιθανότητες έχει να βγει λανθασμένο το αποτέλεσμα – Τι δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης
Προβληματισμό προκαλούν τα self test τόσο στους πολίτες όσο και στην επιστημονική κοινότητα σχετικά με την εγκυρότητα που μπορεί να παρουσιάζουν.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr

Κορονοϊός: Οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους
Προχωρά ο οριζόντιος εμβολιασμός και στα νησιά με μέχρι 10.000 κατοίκους, με στόχο να αποτελέσουν προορισμούς ασφαλείς από κορονοϊό εν όψει της τουριστικής περιόδου.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: news247.gr

 

Υπεγράφη η συμφωνία για το νέο γραφείο του Π.Ο.Υ. στην Αθήνα
Υπεγράφη από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον Περιφερειακό Διευθυντή Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Hans Kluge, η συμφωνία για την έναρξη της λειτουργίας του Γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: nextdeal.gr



Η ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α έγινε μέλος της ASIF

Η Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) είναι πλέον επίσημα μέλος της ASIF-της Διεθνούς Ένωσης Συλλόγων Ασθενών για την Αγκυλοποιητική Σπονδυλοαρθρίτιδα. Η ASIF έχει 47 μέλη σε 41 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: news4health.gr




Πως λειτουργεί ο μηχανισμός της θρόμβωσης μετά από εμβολιασμό
Τις περιπτώσεις θρομβώσεων σε άτομα που είχαν χορηγηθεί δόσεις είτε με το εμβόλιο της AstraZeneca ή της Johnson & Johnson εξετάζει σε τρεις αναφορές το περιοδικό New England Journal of Medicine.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr



Qualitis Ltd – Senior Biostatistician
Simvis Pharmaceuticals – Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας
Galenica Α.Ε – Αναλυτής για το τμήμα QC
Όμιλος επιχειρήσεων, στο χώρο της υγείας και της γονιμότητας αναζητά Έπιστημονικούς Συνεργάτες
Qualitis Ltd – Clinical Research Associate
Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες θέσεις εργασίας

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022