"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Τweets της Μαρίας...

v.ch.maria@gmail.com

Oφείλουμε να μην ξεχνάμε ΠΟΤΕ όσους μας στήριξαν και να τους ξεπληρώνουμε δια ζωής.Οφείλουμε "να χτυπάμε σαν χταπόδια",όσους ΑΝΑΙΤΙΑ μας βλάπτουν,και ιδιαίτερα,όσους μας βλάπτουν ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΗΣΑΜΕ."Νόμος"...

o Aνθρωπος,το Αίητζ της Γης,δολοφονεί τα πάντα,απολύτως σχιζοφρενικά:ζώα,φυτά,ανθρώπους,Πλανήτη..Αυτοκαταστρέφεται χωρίς λογική..KAI THN ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ,αντι να φροντίσει το "σπίτι"του, ΑΝΑΖΗΤΑ ΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.Ανθρώπινη ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ χωρίς θεραπεία..

Τίποτε δεν πονά περισσότερο απο την Αλήθεια.Οποιος την υπηρέτησε μόνο,γνωρίζει καλά το "ξυράφισμα" που υφίσταται η ζωή του.Ξέρει καλά..

SOCIAL MEDIA:πολλά θα άλλαζαν προς το καλύτερο,εάν αυτά,ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ απο χρήστες,και δεν αποδεχόντουσαν nicknames.Πάρα πολλά θα άλλαζαν...

Για όποιο λόγο και αν γίνεται,όποια σκοπιμότητα και αν εξυπηρετεί,κάποιοι τελικά βρίσκουν την τιμωρία που τους αξίζει.Ο πολίτης,νοιώθει ΚΑΠΩΣ δικαιωμένος.


ΜΑΓΚΙΑ είναι:να ανοίξω το στόμα μου και να πω ΑΛΗΘΕΙΕΣ,εν όσω είμαι υποργός.Και να πω:ρε μάγκες,επειδής δηλαδής γίνονται ταύτα,εγώ την καρέκλα σας την χ.... και γεια χαρά γιατί δεν προδίδω την Πατρίς".ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΡΓΟΣ,και μιλάω..δεν είμαι ΜΑΓΚΑΣ.'Αλλο είμαι..

..να σου πω:ηΠατρίδα ΣΗΜΕΡΑστηρίζεται:στους γιατρούς με συνείδηση,στους δικηγόρους με συνείδηση,στ στρατιωτικούς μ συνείδηση,στ εθελοντές μ συνείδηση,στ επιστήμονες μ συνείδηση κ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Μ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.Ο Χ Ι στ πολιτικούς,ακόμα κ αυτούς που ΕΧΟΥΝ συνείδηση(αυτά γράφω ..)

απάντηση:σιγά μη γράψω!Αυτό που βαριέμαι στα γεράματα θανάσιμα,είναι το διαρκές και χωρίς αιτία σοβαρή "μπλά-μπλά-μπλά".Το πολύ τέτοιο,στο τέλος το βαριέται κι ο παπάς..Άρθρο με σοβαρή αιτία ναί,αλλιώς..τουμπεκί ψιλοκομμένο,έχει αρκετά να σκεφτεί ο κόσμος σήμερα.Γνώμη μου

Αυτό με τις καρντασιανές και το βρακί τους..δοκιμάζει καθημερινά την υπομονή πολλών.Κόφτε το ρε άχρηστοι...

Μάγκες,μην επαίρεστε για τ Παπαντωνίου.Γιατί αν υπήρχε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,οι φυλακές θα ήταν γεμάτες απ όσους τα έφαγαν(Κ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚΕΙΝΟΣ)Κ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΩΡΕ;Σε ποια τρύπα είναι κρυμμένα;ΜΟΚΟ έ;Κλαυσίγελως...Σιγά την προεκλογική δικαιοσύνη

Αν δεν είσαι έτοιμος ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙΣ ΚΑΤΙ, δ ε ν το βάζεις στο τραπέζι.Αν ΔΕΝ είσαι έτοιμος,και το βάλεις,οι συνέπειες θα είναι σαφώς εις βάρος σου.Είναι σαν να κάνεις εξ αρχής ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ "διαπραγμάτευση".Βαρειές οι συνέπειες..λανθάνω;(για τα δώδεκα μίλια στο Ιόνιο(!!) μιλάω)

Ονειρεύομαι την ημέρα,που οι Ελληνες,δεν θα κρίνουμε τα πάντα με κριτήριο "το κόμμα",αλλά με αυτό -το κριτήριο-της αξιοκρατίας,της ευθυκρισίας,της αντικειμενικότητας,της πραγματικότητας, της αλήθειας.Εντάξει,ονειρεύομαι...δικαίωμά μου δεν είναι;;;

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:εάν πω οτι δεν μου άρεσε η απάντησή του(ως Υπουργός Εξ.πλέον) στον Ερντογάν, ψέματα θα πω.Κι εγώ..ΔΕΝ ΛΕΩ ΨΕΜΑΤΑ. Αξιοπρεπής απάντηση...περιμένουμε την συνέχεια...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,ΑΣΦΑΛΕΙΑ...να μην μπορούν να διώξουν ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ απο το Πανεπιστήμιο!ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ (...)...ή αδιαφορίας;

..έχετε χάσει τη μπάλα,βαράτε το σαμάρι γιατι το γαϊδούρι δεν μπορείτε με τίποτα,έχετε αποθρασυνθεί,εκτραχυνθεί,έχετε παλαβώσει γενικώς κ ειδικώς.Κ οι ηλίθιοι,οι πανηλίθιοι,οι εξαμβλωματικοί "επαναστάτες",γιομίζουν ντουφέκια απο...τα social!!ZHTEITAI AΙΔΩΣ....αλλά.."τι είναι αυτό;"

Τέτοια σύγχυση στα γεράματά μου!Ποιός είναι ο καλός,ποιός ο κακός,ποιός παίρνει μυστικά κονδύλια,ποιός όχι,ποιός είναι μπιστικός του σορος ποιος όχι,ποιός είχε δίκιο ποιός άδικο,ποιός έφαγε ποιόν,ποιοί είναι οι οχτροί ποιοί οι φίλοι..έλεος Δημιουργέ μου...ΕΛΕΟΣ!!!

Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια δευτερολογία..


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2018


Δευτερολογία του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης «Σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στη δευτερολογία του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, «Σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.» :



· Επιχειρείτε να μετατρέψετε τον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα σε όργανο κομματικής προπαγάνδας.

· Πολύ λίγα πράγματα μένουν να πούμε αν η αντίληψή σας είναι πως η αναλογία χρόνου Κυβέρνησης / Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι 61/14. Αύριο θα είσθε – αν το καταφέρετε κι αυτό – εσείς στη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

· Κάνετε σαν να μην ετέθη στην Αίθουσα το ζήτημα της σύγκρουσης μεταξύ δύο κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης. Όταν δύο κορυφαίοι Υπουργοί αλληλο-υβρίζονται, ευτελίζεται η χώρα διεθνώς.

· Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να γελοιοποιείτε διεθνώς τη χώρα και να προκαλείτε την εντύπωση πως είναι παντελώς αναξιόπιστη. Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τα πρακτικά της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου και την επιστολή παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών.


Αθήνα, 22 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγόρευση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης «Σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ άλλων στην αγόρευσή του σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση επί της επίκαιρης επερώτησης αρμοδιότητας του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης, «Σχετικά με τις αλλεπάλληλες και σοβαρές καταγγελίες για τη διοίκηση και λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.» :



· Ο ερωτώμενος Υπουργός και ο Υφυπουργός δεν απάντησαν επί των ερωτήσεων της επερώτησης. Δεν απάντησαν για την αξιολόγηση των δομών της ΕΡΤ, δεν απάντησαν για την περιγραφή των οργανικών θέσεων, δεν απάντησαν για τον τρόπο διασφάλισης της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας του προγράμματος.

· Ο Υπουργός μας είπε μόνο για την επιλογή… βίντεο 360 μοιρών κατά τη μετάδοση του Μουντιάλ και τη δυνατότητα να δει κανείς όλα τα κανάλια της ΕΡΤ σε μια οθόνη. Όμως η ένστασή μας είναι ότι κανείς δεν θέλει να δει κανένα κανάλι.

· Επικρίνατε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για τη δημόσια τηλεόραση. Ποια ήταν όμως η δική σας αντίληψη; Ήταν ο ν. 4324/15 όπου προβλέπατε μεταξύ άλλων: “Η ΕΡΤ συμβάλει, κατά το άρθρο 2 του νόμου, στην ενημέρωση του ελληνικού λαού, στη διασφάλιση της πολυφωνίας και σέβεται την αξία του ανθρώπου”. Όπως σεβαστήκατε τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκρίνοντας τον με θεωρητικούς του φασισμού!

· Η ΕΡΤ, συνεχίζει το ίδιο άρθρο του νόμου σας, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, τους φορείς εξουσίας και τα κόμματα, υπογράφει δε με το Δημόσιο Συμφωνία Αρχών για τη διασφάλιση του πλουραλισμού και της πολυφωνίας. Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε εάν υπογράφηκε ποτέ αυτή η συμφωνία, αν και η αναλογία προβολής κυβέρνησης / αντιπολίτευση κάθε άλλο παρά πλουραλισμό αποπνέει.

· Ο παριστάμενος Υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης είναι “πατέρας” νόμων που αποσκοπούσαν στην επιβολή ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ελέγχου που δεν επιτράπηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, οπότε ο Υπουργός ηττήθηκε. Παρά ταύτα έρχεται εδώ σαν “κήρυκας” της πολυφωνίας και “προστάτης” της ενημέρωσης και κάνει μάθημα στην αντιπολίτευση! Σαν να τοποθετούσαμε το βασιλιά Ηρώδη υπεύθυνο για τη βρεφονηπιακή εκπαίδευση!

· Δεν μπορεί κανείς να παίρνει την Κυβέρνηση στα σοβαρά. Υπάρχει κυβέρνηση σοβαρής χώρας όπου το ένα μέλος της κατηγορεί το άλλο για διαφθορά και εκβιασμό και η κυβέρνηση αυτή να στέκεται και ο Πρωθυπουργός να νομίζει ότι όλα είναι εντάξει;

· Με χθεσινό ακόμη tweet ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κατήγγελλε: “Με λάσπη, ψέματα, συκοφαντίες, υπονομεύουν την τιμή, υπόληψη και αξιοπρέπεια μου. Εκβιαστές, διεφθαρμένοι, πιστόλια του συστήματος υπονομεύουν την αξιοπρέπεια και την τιμή όποιου τους αντιστέκεται.”



· Όταν υπάρχει τέτοια δήλωση για εκβιαστές και πιστόλια του συστήματος, όταν υπάρχει επιστολή παραίτησης που δεν δίδεται στην δημοσιότητα, είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να μην αισθάνεται την ανάγκη να πει οτιδήποτε και να μην δίδει την ίδια την επιστολή στη δημοσιότητα ;

ΕΓΚΡΙΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018
Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018
Θέματα




Ενδιαφέρον άρθρο κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ με τίτλο:Επικίνδυνες «αντιδιαστολές» με την αιγιαλίτιδα ζώνη

Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ

Επικίνδυνες «αντιδιαστολές» με την αιγιαλίτιδα ζώνη

Όπως γράφεται, αυτή τη στιγμή, στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας «Η Ελλάδα κατά την κύρωση της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας ( ν. 2321/1995) δήλωσε ρητά ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει σε οιοδήποτε χρόνο το δικαίωμά της να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ. Ως αντίδραση προς τη νόμιμη αυτή θέση της Ελλάδας, η τουρκική Βουλή εξουσιοδότησε με ψήφισμά της (8/6/1995) την τουρκική κυβέρνηση, εν λευκώ και στο διηνεκές, να κηρύξει πόλεμο (casus belli) στην Ελλάδα (εξουσιοδότηση για χρήση και στρατιωτικών μέσων κατά της Ελλάδας) σε περίπτωση που η τελευταία επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της πέραν των 6 ν.μ.».
Η τουρκική αυτή απειλή χρήσης βίας που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, αναφέρεται προφανώς στις θαλάσσιες περιοχές που ενδιαφέρουν την Τουρκία, η οποία στο μεν Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον κόλπο της Αττάλειας έχει αιγιαλίτιδα ζώνη 6 ν.μ., άλλου όμως ( Μαύρη Θάλασσα και το μεγαλύτερο μέρος της Αν. Μεσογείου) η χωρική της θάλασσα έχει επεκταθεί στα 12 ν.μ. . Η τουρκική αυτή θέση συνδέεται με τον βασικό της ισχυρισμό ως προς την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας (και της ΑΟΖ που συμπίπτει από πλευράς έκτασης με την υφαλοκρηπίδα σε θάλασσες, όπως η Μεσόγειος). Ο ισχυρισμός αυτός αφορά την δήθεν ύπαρξη «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο που το καθιστούν «ημίκλειστη» θάλασσα. Ο ισχυρισμός αυτός επεκτείνεται, με προσαρμογές, και σε τμήμα της Ανατολικής Μεσόγειου με στόχο την πλήρη αμφισβήτηση ή έστω τον δραστικό περιορισμό της επήρειας του νησιωτικού συγκροτήματος Καστελλόριζου κατά την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Μετά τα δραματικά γεγονότα του 1974 η Ελλάδα προέβη, ήδη από το 1977, σε οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Ιταλία με βάση την τότε ισχύουσα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (που δεν προέβλεπε την έννοια της ΑΟΖ). Η οριοθέτηση αυτή έγινε εκτός Αιγαίου και του κρίσιμου για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις τμήματος της Ανατολικής Μεσογείου, με την Ιταλία να έχει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ. και την Ελλάδα αιγιαλίτιδα ζώνη 6 ν.μ. . Η έκταση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ υπολογίζεται από την ακτή ( γραμμές βάσεις ) και όχι από το τέλος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Η δε οριοθέτηση των ζωνών αυτών στις οποίες αναγνωρίζονται κυριαρχικά δικαιώματα, δεν αποκλείει τη μεταγενέστερη επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης που συνιστά περιοχή επί της οποίας ασκείται κυριαρχία του παράκτιου κράτους. Η Ελλάδα έχει προτείνει τη μετατροπή της ελληνοϊταλικής σύμβασης σε σύμβαση οριοθέτησης και της ΑΟΖ παρά τα προβλήματα που η σύμβαση αυτή έχει ως προς την πλήρη επήρεια των Διαποντίων Νήσων και των Στροφάδων. Αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. 

Το ίδιο συνέβη και το 2009 με την ισορροπημένη σύμβαση οριοθέτησης όλων των θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας. Η Αλβανία είχε και έχει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ. και η Ελλάδα αιγιαλίτιδα ζώνη 6 ν.μ., αλλά αυτό δεν επηρέασε την ορθή οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών. Μετά την υπογραφή της συμφωνίας εμφανίστηκαν, λόγω της αλλαγής των εσωτερικών πολιτικών συσχετισμών, οι αλβανικές αντιρρήσεις με τη μορφή απόφασης του Συνταγματικού Δικαστηρίου και άσκησης ποινικής δίωξης (που τελικά αρχειοθετήθηκε) κατά των προσώπων που διαπραγματεύθηκαν και υπέγραψαν τη συμφωνία εκ μέρους της Αλβανίας λόγω, υποτίθεται, έλλειψης πληρεξουσιότητας. Προσθέτω ότι στην Αν. Μεσόγειο και η Αίγυπτος, με την οποία μετέχουμε από το 2013 στην τριμερή συνεργασία με την Κύπρο, έχει αιγιαλίτιδα ζώνη 12 ν.μ.

Γιατί άραγε επί τόσα χρόνια η Ελλάδα, υπό διάφορες κυβερνήσεις, δεν προέβη σε μερική επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο και ευρύτερα σε περιοχές εκτός τουρκικού ενδιαφέροντος; Προφανώς για να μη αποδεχθεί τον τουρκικό ισχυρισμό περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο και να μη διαφοροποιήσει την άσκηση της κυριαρχίας της από περιοχή σε περιοχή είτε για λόγους «νομικούς» είτε για λόγους «πραγματικούς».

Ακολουθώντας την ίδια λογική, η Ελλάδα δεν αποδέχθηκε ποτέ τη διαφοροποίηση του μήκους των χωρικών της υδάτων μεταξύ χερσαίων περιοχών και νησιών στο Αιγαίο. Είναι προφανές ότι οποιοσδήποτε περιορισμός της αιγιαλίτιδας ζώνης των νησιών συνεπάγεται κατά μείζονα λόγο αποδοχή της μειωμένης επήρειας τους ως προς την έκταση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.

Δεν είμαι οπαδός της ιστορικής ακινησίας και δεν πιστεύω ότι ο χρόνος λειτουργεί εξ ορισμού υπέρ μας. Είμαι οπαδός του διαλόγου στον οποίο όμως πρέπει η Ελλάδα να προσέρχεται με πλήρη προετοιμασία, σαφή στρατηγική και κρατική συνέχεια. Κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τους εξαιρετικούς χειριστές που υπήρχαν, επεδίωξα οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία να έχουν ως αντικείμενό τους όχι μόνο το Αιγαίο αλλά και την Ανατολική Μεσόγειο ( όπου και το συγκρότημα Καστελλόριζου), να έχουν ως αντικείμενο όχι μόνο την υφαλοκρηπίδα αλλά και την ΑΟΖ καθώς τώρα πλέον όλες σχεδόν οι οριοθετήσεις διεθνώς αφορούν και τα δυο, να έχουν ως αντικείμενο τον προσδιορισμό του κανόνα αναφοράς με δεδομένο ότι η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS) κωδικοποιεί γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Υπήρξαν ενδείξεις περιθωρίου συζήτησης για όλα αυτά. Ακόμη πιο σημαντική κίνηση ήταν η νομοθέτηση με το άρθρο 156 του ν. 4001/2011 των απώτατων εξωτερικών ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ (έως την οριοθέτησή τους ). Πρόκειται για το νόμο με βάση τον οποίο προκηρύχθηκαν και αρχίζουν να διεξάγονται οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης. Το 1999 είχα, ως Υπουργός Ανάπτυξης, αγωνιστεί και επιτύχει να μείνει ανοικτή η εκμετάλλευση του Πρίνου, με ένα νομικό σχήμα που συγκέντρωσε ευρύτατη πλειοψηφία. 

Στην εξωτερική πολιτική σημασία έχει να εξυπηρετείται η εθνική στρατηγική και να είναι σαφείς οι προτεραιότητες που συνδέονται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και άμυνας. Κινήσεις εντυπωσιασμού, προχειρότητες, επικοινωνιακοί αντιπερισπασμοί μπορεί να είναι πολύ βλαπτικοί όταν αποκλίνουν από τα παραπάνω κριτήρια. Η προαναγγελία, υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες και μετά από παραίτηση του Υπουργού Εξωτερικών, της μερικής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ν.μ. εκτός του Αιγαίου και του κρίσιμου τμήματος της Ανατολικής Μεσογείου, δεν προσφέρει πρακτικά τίποτα, ενώ συνιστά - δυστυχώς και ανεξαρτήτως προθέσεων - αποδοχή και ενίσχυση του βασικού τουρκικού ισχυρισμού περί «ειδικών συνθηκών» και προσχώρηση στην τουρκική πρακτική του διαφοροποιημένου μήκους των χωρικών υδάτων. Τέτοια θέματα δεν προσφέρονται για μικροκομματικά ή ενδοκυβερνητικά παίγνια. Το εθνικό συμφέρον είναι πολύ απαιτητική υπόθεση. -



Σχόλιο Ευ. Βενιζέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (20.10.2018) 

Μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης εκτός Αιγαίου, με τα χωρικά ύδατα στο Αιγαίο να παραμένουν στα 6 μίλια, σημαίνει αποδοχή, πρώτον, του θεμελιώδους τουρκικού επιχειρήματος περί «ειδικών συνθηκών» στο Αιγαίο και, δεύτερον, της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων.
Τέτοιες κινήσεις που απασχολούν την εθνική πολιτική επί σαράντα πέντε χρόνια ούτε εξαγγέλλονται υπό τέτοιες ενδοκυβερνητικές συνθήκες, ούτε, πολύ περισσότερο, γίνονται έτσι, ως επικοινωνιακό αντίβαρο.

"ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ" δελτίον τύπου


Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων

Δήλωση Ν. Γ. Μιχαλολιάκου για την επέκταση των χωρικών μας υδάτων



Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι η άσκηση των εθνικών μας δικαιωμάτων, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια ενάντια στην δουλόφρονη πολιτική των κυβερνήσεων των Αθηνών και την υποταγή τους στα ξένα συμφέροντα και τις τουρκικές απειλές.

Η ύπαρξη του τουρκικού "casus belli" είναι πράξη παράνομη, παραβιάζουσα το διεθνές δίκαιο και θα έπρεπε να έχει καταγγελθεί στους διεθνείς οργανισμούς από την ελληνική κυβέρνηση. 

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
Αθήνα, 23/10/2018

Θέμα: Παρουσίατοξικοεξαρτημένων ατόμων στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού επανεξέτασε την κατάσταση που επικρατεί στους χώρους γύρω από τις κτηριακές εγκαταστάσεις του ιδρύματος, εξαιτίας της παρουσίας εμπόρων-διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών, διαπίστωσε ότι:
Οι συνθήκες που περιγράφει το Ψήφισμα της Συγκλήτου της 18ης Οκτωβρίου 2018, οι οποίες (α) δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια και την υγιεινή των φοιτητών και εργαζομένων στο ‘Ίδρυμα, (β) προκαλούν φόβο και έντονη ανησυχία στους εργαζομένους και κυρίως στους φοιτητές με αποτέλεσμα αυτοί να αποθαρρύνονται να προσέρχονται στα μαθήματα, εξακολουθούν να υφίστανται και βαίνουν τις τελευταίες ημέρες επιδεινούμενες.
Η Σύγκλητος με αίσθημα ευθύνης και εκφράζοντας την αγωνία της πανεπιστημιακής κοινότητας, πρωτίστως των χιλιάδων φοιτητών του Ιδρύματος, και με στόχο την υπεράσπιση του δικαιώματος της ασφάλειας και των συνθηκών υγιεινής, αποφάσισε συμβολικά την αναστολή της ακαδημαϊκής λειτουργίας των προπτυχιακών προγραμμάτων του Ιδρύματος την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς της Πολιτείας για την άμεση και μόνιμη απομάκρυνση διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών από τους χώρους και δρόμους με τους οποίους γειτνιάζει άμεσα το Πανεπιστήμιο.
Η Σύγκλητος παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση προκειμένου να επανεξετάσει την κατάσταση.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ / PUBLIC RELATIONS OFFICE

OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS
Πατησίων 76, 104 34, Αθήνα / 76, Patission Street, Athens, 104 34, Greece
Τηλ./Tel. : +30 210 8203216, +30 210 8203218
Φαξ / Fax : +30 210 8214081

OBAMA FOUNDATION's latest news

Obama.org


Hi there,

Today, on World Development Information Day, we want you to meet someone who is helping villages and communities across Africa ignite change from within.

Sasha Fisher grew up just blocks from the World Trade Center, and in the aftermath of the September 11th attacks, found that her world wasn't just physically altered, her perspective had shifted, too. "It completely changed how I see the world and my place in it."

That moment proved to her the interconnectedness of our world—and led her to get involved in international affairs to make it a better place.

That's why she started Spark MicroGrants and has worked with 150 communities across Africa to help them harness their own ideas on how to realize a better future for their children. Read her story today:

Learn about Sasha's work as an Obama Fellow

Like so many of our Fellows, Sasha is using unique strategies and tactics to empower communities to create long-term, positive change. Her organization was founded to address a persistent problem: that often development programs intended to lift up communities, wind up sidelining community voices.

Read on to learn more about Sasha's work and get a glimpse into the life of one of our extraordinary Fellows.

https://go.obama.org/meet-a-fellow

Sincerely,

The Obama Foundation

Donate today to support the Obama Foundation's work:

Donate

Κοινή ανακοίνωση Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου και Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου..




Κοινή ανακοίνωση Δημάρχου Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμου και Δημάρχου Χαϊδαρίου Μιχάλη Σελέκου για τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Υπηρεσίας Δόμησης Αιγάλεω


Το τελευταίο διάστημα έχει δημιουργηθεί ένα σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της ΥΔΟΜ Αιγάλεω που εξυπηρετεί τους κατοίκους των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα,  μετά την απόσπαση της μοναδικής Τοπογράφου Μηχανικού προς άλλη υπηρεσία του δημοσίου, ,η  ΥΔΟΜ δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσει έλεγχο τοπογραφικών, άρα και να προχωρήσει στην έκδοση οικοδομικών αδειών. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι και πριν την τελευταία μετακίνηση, ο αριθμός των υπαλλήλων δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των πέντε Δήμων που εξυπηρετεί η ΥΔΟΜ. Να υπενθυμίσουμε ότι μέσω του Καλλικράτη το 2010, αλλά και του Κλεισθένη τώρα, μία σειρά αρμοδιοτήτων περνάει στους Δήμους, χωρίς όμως να εξασφαλίζεται και η απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση και η απαιτούμενη στελέχωση  σε ανθρώπινο δυναμικό.
Και στο συγκεκριμένο πρόβλημα αποτυπώνονται οι επιπτώσεις της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες με σκοπό να περάσουν την παροχή μιας σειράς υπηρεσιών των Δήμων στο ιδιωτικό κεφάλαιο έχουν «εξασφαλίσει» την αποψίλωσή τους από μόνιμο προσωπικό. Το αποτέλεσμα είναι διαρκώς να γίνεται όλο και πιο δύσκολη η παροχή δωρεάν υπηρεσιών από τους Δήμους προς όφελος του λαού.
Ο δήμαρχος Αιγάλεω και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μπίρμπας,  ως «προσωρινή λύση» πρότεινε οι αρμοδιότητες ελέγχου τοπογραφικών να μεταφερθούν στους οικείους δήμους και να καλυφθούν από τους υπάρχοντες μηχανικούς των τεχνικών υπηρεσιών. "Ξεχνάει" μάλλον να πει μια κουβέντα για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια, μετά από τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων και το πάγωμα των προσλήψεων, οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν ακόμα και τις πιο απλές μελέτες που είναι απαραίτητες για την καθημερινότητα των πολιτών. "Ξεχνάει" επίσης ότι υπάρχουν δήμοι οι οποίοι λειτουργούν με έναν μόνο  τοπογράφο με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να κάνουν ούτε τα απολύτως απαραίτητα.
Μόνη λύση για να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των υπηρεσιών δεν μπορεί να είναι άλλη από το να γίνουν εδώ και τώρα προσλήψεις υπαλλήλων με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα τεράστια κενά και ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό σε μια σειρά από άλλες δομές όπως τα τμήματα της αυτεπιστασίας, ή σε τμήματα πολιτισμού και αθλητισμού, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν καλύπτονται με προγράμματα 8μηνης εργασίας ή με άλλες μορφές προσωρινής και ελαστικής απασχόλησης.
Διεκδικούμε από την κυβέρνηση την άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών τόσο της ΥΔΟΜ Αιγάλεω όσο και την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν στις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων.

Γιάννης Λασηθιωτάκης “Ιδανικές γραμμές”




 

 

Γιάννης Λασηθιωτάκης

                                                                           
“Ιδανικές γραμμές”

 
23 Νοεμβρίου 2018 - 26 Ιανουαρίου 2019


Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 την ατομική έκθεση του  Γιάννη Λασηθιωτάκη με τίτλο «Ιδανικές γραμμές».


Στην καινούργια του έκθεση ο Γιάννης Λασηθιωτάκης δημιουργεί έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων, λιτά στην διατύπωση τους που επικεντρώνονται στην εννοιολογική και αισθητική σημασία της μονοχρωματικής επιφάνειας, όπου επάνω της συχνά εγγράφεται ένα πρωτογενές και αρχετυπικό στοιχείο της ανθρώπινης έκφρασης: η γραμμή.






Μίσος ή αγάπη,160x135cm, πλαστικό σε καμβά, 2018


Τα έργα που παρουσιάζονται βασίζονται σε δύο βασικές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα το χρώμα απλώνεται αφαιρετικά στην επιφάνεια του έργου, δημιουργώντας κατανυκτικές, μυσταγωγικές μονοχρωμίες, ενώ η δεύτερη ενότητα φαίνεται να χαρακτηρίζεται από το σχέδιο, άλλοτε το περίγραμμα που περικλείει συχνά ολόκληρη την επιφάνεια του πίνακα  και άλλοτε μεγάλα σχήματα με το μαύρο και το άσπρο να συνυπάρχουν σε μία αρμονική αλλά και αινιγματική σχέση μεταξύ τους.



 


 Ο δρόμος προς την ελευθερία, 200x150cm, λάδι σε καμβά, 2017


Ο Γιάννης Λασηθιωτάκης στην καινούργια του δουλειά εκφράζει τις αναζητήσεις του πάνω σε  θέματα που αφορούν τη σχέση των ανθρώπων, το θάνατο, την απουσία αλλά και την ίδια την Τέχνη με ώριμο τρόπο, όσον αφορά την αισθητική και το περιεχόμενο των έργων του. Οι συνθέσεις του, ιδιαίτερα μελετημένες και εύστοχες εννοιολογικά, κεντρίζουν με το απλό και χαμηλόφωνο ύφος τους ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον των γκαλερί και του τύπου διεθνώς.




 Η μαύρη γραμμή, 210x180cm, πλαστικό σε καμβά, 2016


 O Δρ. φιλοσοφίας Χάρης Χατζηιωάννου στο κείμενο που συνοδεύει τον κατάλογο της έκθεσης μεταξύ άλλων αναφέρει:

Στην αφαιρετική εικαστική γλώσσα που χρησιμοποιεί ο Λασηθιωτάκης τα βασικά ζωγραφικά στοιχεία (σημείο, γραμμή, επίπεδο, χρώμα) έχουν τη δύναμη να μιλήσουν από μόνα τους. Η γλώσσα αυτή βεβαίως προέρχεται από την παράδοση που ξεκινά από το Σουπρεματισμό, τον Κονστρουκτιβισμό και το Μπάουχαους και περνά, πιο κοντά στην εποχή μας, από το Μινιμαλισμό και την Εννοιολογική Τέχνη. Η γνώση της παράδοσης και της σύγχρονης γλώσσας της ζωγραφικής βοηθά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η πρόσληψη των έργων εξαρτάται αποκλειστικά από αυτήν. Οι μη ειδικοί θεατές που έχουν την ευαισθησία και τη διάθεση σίγουρα θα «ακούσουν» και θα αντιληφθούν τη γλώσσα του ζωγράφου, διακρίνοντας τα κύρια χαρακτηριστικά της. 




 Μίσος, 160x120cm, πλαστικό και λάδι σε καμβά, 2017
                 
                                                                                                                        

Εγκαίνια έκθεσης:  Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, 8-11μμ


Διάρκεια έκθεσης:  23 Νοεμβρίου 2018 έως 26 Ιανουαρίου 2019

 

Ωράριο λειτουργίας:    Πέμπτη       12:00 – 20:00
                                      Παρασκευή   12:00 – 20:00
                                      Σάββατο        12:00 – 17:00



Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.
                                                            


Μεσολογγίου 55α, Πειραιάς 18545 t. +30 210 4631933 www.dlgallery.gr

κ. ΚΩΣΤΑ ΛΑΜΠΟΥ:ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ
(Ολοταχώς προς τον παγκόσμιο φασισμό;)


Γράφει ο Κώστας Λάμπος

Η πορεία της πολύπαθης ανθρωπότητας μετά από το μακελειό του Πρώτου, με 66 εκατομμύρια νεκρούς, και του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, με 80 εκατομμύρια νεκρούς, κινήθηκε από τον φασισμό, τον ναζισμό και τον απολυταρχισμό προς την αστική δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη. Η ιστορία διδάσκει ότι οι πόλεμοι αποτελούν συνέπεια του αβυσσαλέου ανταγωνισμού μεταξύ των λεγόμενων ‘εθνικών κεφαλαίων’ με την μορφή των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για την εξασφάλιση και την επέκταση των ζωνών επιρροής και της παγκόσμιας ηγεμονίας. Η ιστορία διδάσκει επίσης ότι οι λαοί από έναν σχετικά μεγάλο βαθμό ανοχής και πέρα που οδηγεί στην τήξη των θεμελιακών θεσμών της βιολογικής και της εθνικής ύπαρξής τους, περνούν, άλλοι στο «παρά πέντε» και άλλοι στο «και πέντε» στην αντίσταση ενάντια στο κεφάλαιο και στους μηχανισμούς του απαιτώντας ‘ψωμί, παιδεία, ελευθερία’, δημοκρατία και ειρήνη.
Αυτή η αντίσταση και η απαίτηση των λαών της Ευρώπης, αλλά και όχι μόνο, ανάγκασε τα διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα του καπιταλισμού να συνάψουν μεταξύ τους ένα είδος ιμπεριαλιστικής ειρήνης που θα περιόριζε τον μεταξύ τους καταστροφικό ανταγωνισμό, αλλά και θα οριοθετούσε τις σχέσεις του Κεφαλαίου με την Εργασία στα πλαίσια της λεγόμενης ‘οικονομίας της αγοράς’ και συνεπώς στα πλαίσια μιας αντίστοιχης ‘αγοράς εργασίας’ ελεγχόμενης από θεσμούς και μηχανισμούς του κεφαλαίου που θα επέβαλε ένα είδος‘κοινωνικής ειρήνης’ ελέγχου και υποταγής της Εργασίας με την βοήθεια της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας, αλλά και του μετέωρου και ελίτικου ‘αριστερού’, ανατολικού τριτοτεταρτοδιεθνιστικού τύπου, εργατισμού και του δυτικού τύπου εργαλείου εξουσίας του κεφαλαίου αριστεροκεντροδεξιού εργατοπατερισμού.
Στα πλαίσια τής, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκόσμιας ιμπεριαλιστικής ειρήνης διαμορφώθηκε (1951) με πρωταγωνιστές τα ισχυρότερα κέντρα του ευρωπαϊκού καπιταλισμού, αλλά και υπό την πίεση των λαών των ευρωπαϊκών χωρών, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα (ΕΚΑΧ), που στη συνέχεια εξελίχθηκε (1958) σε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) για να καταλήξει (1993) στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), με όραμα και κατεύθυνση, και μέσω της θεσμικής, οικονομικής και κοινωνικής σύγκλησης, τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, που θα καθιστούσαν τους λαούς της Ευρώπης παράγοντες ειρηνικής προόδου και κοινωνικής ισότητας. Αυτό το όραμα των ευρωπαϊκών λαών αποδείχτηκε ότι σε συνθήκες καπιταλισμού δεν είναι ρεαλιστικό και συνεπώς είναι ανέφικτο όσο θα υπάρχει καπιταλισμός.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022