"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι στέλνουν μήνυμα «ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ»

 

Email Image

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2020

 

Τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι στέλνουν μήνυμα

«ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ»

 

Τα παιδιά που φεύγουν από το σπίτι κάνουν παγκόσμια εκστρατεία τον Νοέμβριο για να ρίξουν φως στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν. Η φυγή συχνά θεωρείται ως «προβληματική συμπεριφορά», αλλά «αν ακούγατε και τη δική μας άποψη, θα γνωρίζατε ότι είναι μία λύση για να τα καταφέρουμε με σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο.», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 25χρονος που το «έσκασε» από το σπίτι για πρώτη φορά στα 10 του χρόνια.

 

Φέτος το Νοέμβριο -  «Παγκόσμιος Μήνα Πρόληψης Φυγής Ανήλικων από το Σπίτι» - το  Missing Children Europe (MCE), «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέλη του προγράμματος RADAR, ενώνουν δυνάμεις και πραγματοποιούν εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με σκοπό να αναδείξουν τα ζητήματα των ανήλικων φυγάδων με αντίστοιχες εμπειρίες.

 

Τα παιδιά και οι νέοι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους είναι η μεγαλύτερη ομάδα αγνοουμένων παιδιών σε όλη την Ευρώπη. Το 2019, οι νέοι που έφυγαν από το σπίτι αποτέλεσαν το 54,5% των περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών που αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή  Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, εκ των οποίων το 14% δεν βρέθηκαν.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Missing Children Europe και τα μέλη του απευθύνθηκαν σε νέους σε όλη την Ευρώπη που έχουν αντίστοιχη εμπειρία για να ακούσουν τις ιστορίες τους. Η καμπάνια “Άκουσε. Άλλαξε. Προστάτευσε.” - "Listen. Change. Protect.” - δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη ομάδα νέων με στόχο να συμβάλλει στην αλλαγή της αντίληψης ότι το πρόβλημα είναι των παιδιών και όχι του περιβάλλοντός τους, και να ενισχύσει την υποστήριξη που αξίζουν και πρέπει να έχουν.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Νοεμβρίου, η καμπάνια #ListenChangeProtect θα αναδεικνύει όσα τα ίδια τα παιδιά και οι νέοι που έχουν σχετικά βιώματα τόνισαν στις συναντήσεις τους. Τα παιδιά θέλουν να καταλάβουν οι μεγάλοι ότι :

  • Οι λόγοι που ωθούν ένα παιδί να φύγει δεν είναι προφανείς, ούτε και αποκλειστικά δικοί του. Μία φυγή από το σπίτι είναι η κορυφή του παγόβουνου. Χρειάζεται ενεργητική ακρόαση και ενσυναίσθηση απ’ όσους θα ασχοληθούν με τα παιδιά για να διαγνώσουν την κατάσταση και να τα βοηθήσουν να εκφράσουν το πραγματικό πρόβλημα.
  • Οι αρνητικές αντιλήψεις είναι απαραίτητο να αλλάξουν. Το παιδί που φεύγει δεν είναι προβληματικό. Η κατάσταση που αντιμετωπίζει είναι προβληματική, είτε λόγω δικής του ερμηνείας είτε επειδή συντρέχουν πραγματικές προϋποθέσεις. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό και τα παιδιά να ενθαρρύνονται να επικοινωνούν πώς νιώθουν για να ζητούν βοήθεια, αντί να φεύγουν.  
  • Μετά την επιστροφή τους στο περιβάλλον από το οποίο έφυγαν, οι νεαροί φυγάδες χρειάζονται καθοδήγηση. Για να λάβουν ουσιαστική υποστήριξη θα πρέπει να εμπιστευθούν από την αρχή τους ενήλικες του περιβάλλοντός τους και τους πιθανούς ειδικούς που θα τους βοηθήσουν.
  • Για να αλλάξουν οι πεποιθήσεις της κοινωνίας θα πρέπει να αναλάβουμε συλλογική δράση με στόχο την άρση της προκατάληψης και μία διαφορετική προσέγγιση των παιδιών που φεύγουν, ερμηνεύοντας την πραγματικότητά τους μέσα από τα δικά τους μάτια.  

Η Aagje Leven, Γενική Γραμματέας του Missing Children Europe (MCE) δήλωσε:  “Συχνά επικρατούν παρανοήσεις ως προς  τους λόγους που παιδιά και νέοι αποφασίζουν να φύγουν από το σπίτι και τους αντιμετωπίζουμε με προκαταλήψεις. Οι νέοι με τους οποίους συνεργαζόμαστε και έχουν τέτοιες εμπειρίες, μας ζητούν να ακούμε τις ανησυχίες και τα βιώματά τους και να τους παίρνουμε στα σοβαρά γιατί εκείνοι ξέρουν καλύτερα τι πραγματικά έχει συμβεί που τους οδήγησε να φύγουν. Η φυγή είναι η απάντησή τους σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, και που πιθανότατα εμείς δεν βλέπουμε. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούσουμε. Μόνο τότε μπορούμε να αναπτύξουμε μία σχέση εμπιστοσύνης για να διερευνήσουμε τι έγινε και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο για να τους παρέχουμε το ασφαλές περιβάλλον και την προστασία που τους αξίζει.”

 

Ο κος. Γιαννόπουλος δήλωσε:
“Κάθε παιδί που φεύγει από το σπίτι, είναι παιδί σε κίνδυνο και εκτίθεται σε απρόβλεπτες καταστάσεις που ξεφεύγουν από τη φαντασία και τον έλεγχό του. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να φθάνουν στο σημείο να σκεφθούν να φύγουν για να λύσουν τα προβλήματά τους. Στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε, τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι μεγάλη ανάγκη να στεκόμαστε δίπλα τους και να αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες τους για να έχουμε ουσιαστική σχέση μαζί τους. Η αποξένωση είναι ύπουλη και πολλές φορές δεν θέλουμε ούτε εμείς οι ίδιοι οι γονείς να την αναγνωρίσουμε. Η εμπειρία μας δείχνει ότι τα περισσότερα περιστατικά σχετίζονται με ενδοοικογενειακά προβλήματα και έλλειψη επικοινωνίας.

 

Και στην περίπτωση που το περιβάλλον είναι κακοποιητικό, έχουμε μεγάλη ευθύνη ως κοινωνία να φροντίσουμε να γνωρίζουν τα παιδιά μας ότι υπάρχουν θεσμοί που τα προστατεύουν, για να απευθύνονται σε αυτούς και να λαμβάνουν ουσιαστική βοήθεια χωρίς να ρισκάρουν τη ζωή τους σε απρόβλεπτα μονοπάτια. Να μιλάμε οι γονείς με τα παιδιά μας, πρέπει να είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας! Μιλήστε τους και για την Εθνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000, να γνωρίζουν ότι στην άλλη άκρη της γραμμής υπάρχει ένας ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που μπορεί να τα ακούσει και να δώσει λύση, κάθε στιγμή, κάθε μέρα, όλο το χρόνο, δωρεάν και ανώνυμα. Τώρα και μέσα από την εφαρμογή Chat 1056 μπορούν να ζητούν βοήθεια με γραπτό μήνυμα και να συζητούν με ειδικούς για όσα τα απασχολούν, χωρίς να γίνεται αντιληπτή η επικοινωνία από το περιβάλλον τους.”


«Το Χαμόγελο του Παιδιού» λειτουργεί την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 από το 2007 κατόπιν αριθμοδότησης από την ΕΕΤΤ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) Το 2016 στο πλαίσιο αξιολόγησης όλων των Γραμμών 116000 πανευρωπαϊκά, η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 στην Ελλάδα πιστοποιήθηκε συγκεντρώνοντας τη μέγιστη βαθμολογία 100% Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 λειτουργεί πανευρωπαϊκά την καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο στην διαδικασία παροχής υποστήριξης και σε παιδιά που βρίσκονται στην Ελλάδα ως πρόσφυγες και μετανάστες. Αυτή η ανάγκη οδήγησε τον Οργανισμό να συγκροτήσει ομάδα εθελοντών διερμηνέων/διαμεσολαβητών Αραβικών και Φαρσί. Παράλληλα η Γραμμή 116000 και οι υπηρεσίες που παρέχει επικοινωνήθηκαν μέσω ειδικών φυλλαδίων στα σημεία εισόδου και παραμονής παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα.

 

Η ενημερωτική καμπάνια #ListenChangeProtect πραγματοποιείται σε Ελλάδα, Βέλγιο, Πολωνία και Πορτογαλία.  


Μείνετε συντονισμένοι με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».


Σχετικά με το project RADAR
Το έργο RADAR στοχεύει στην αναδιαμόρφωση της κοινής γνώμης ως προς τη συμπεριφορά  των νεαρών φυγάδων και να αναδείξει ότι η φυγή αποτελεί ισχυρή ένδειξη υποκείμενων δυσμενών παιδικών βιωμάτων, όπως κακοποίηση, παραμέληση, προβλήματα ψυχικής υγείας ή διαβίωση με ένα μέλος της οικογένειας με προβλήματα ψυχικής υγείας ή/και εθισμό. Το έργο θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με το θέμα των δραπέτων παιδιών μέσω της έρευνας με την παροχή εργαλείων υπεράσπισης, την ανάπτυξη εκπαιδευτικών και εργαλειοθηκών καθώς και ένα μαζικό ανοιχτό διαδικτυακό μάθημα για επαγγελματίες σε σχετικούς τομείς.

 

Σχετικά με το Missing Children Europe - ΜCE
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe - ΜCE), με έδρα στις Βρυξέλλες, η οποία αριθμεί 31 μέλη από 26 χώρες της Ευρώπης. Μέσω της συμμετοχής του, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με άλλους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς με στόχο την εξάλειψη της σεξουαλικής και ψυχολογικής εκμετάλλευσης των παιδιών, αλλά και τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανισθεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Ο κοινός ευρωπαϊκός αριθμός 116000 για τα εξαφανισμένα παιδιά έχει εκχωρηθεί στον Οργανισμό και λειτουργεί από το 2008 αποτελώντας την Ευρωπαϊκή Γραμμή έκτακτης ανάγκης για παιδιά που αγνοούνται.


Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Γραφείο Τύπου
Τηλ. 210-3306140
E-mail: press@hamogelo.gr

Επιστολή της ΠΕΠΤΕΓ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Γραμματεία Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.


Βεραντζέρου 15, Αθήνα
Τηλ .6980451016
info@pepteg.gr
www.pepteg.gr


Επιστολή της ΠΕΠΤΕΓ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας
Νοέμβριος 4, 2020



Η Θέση της Π.E.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) για την Τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Κύριε Περιφερειάρχη,

κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι,

Η Π.E.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών) αποτελεί τον επιστημονικό και συνδικαλιστικό φορέα των Πτυχιούχων Γεωπόνων ΤΕ, αποφοίτων Τ.Ε.Ι. και ισοτίμων Σχολών Γεωπόνων Τ.Ε., που εργάζονται στο Δημόσιο, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, στα Ν.Π.Δ.Δ. και διορίζονται στον κλάδο Τ.Ε. Γεωπόνων - Γεωτεχνικών (Τεχνολόγων Γεωπόνων).

Επειδή το προβάδισμα της κατηγορίας ΠΕ έναντι της ΤΕ είναι το έρεισμα της έπαρσης των κλαδικών συντεχνιών , σας επισημαίνουμε ότι τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), είναι Ανώτατα Ιδρύματα.

Οι Πτυχιούχοι του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ και των Σχολών Τεχνολογίας Γεωπονίας, μηδενός εξαιρουμένου, έχουν παρακολουθήσει βασικές τετραετείς σπουδές στο επιστημονικό τους πεδίο, λαμβάνοντας υψηλού επιπέδου επιστημονική και τεχνολογική κατάρτιση.

Ακολουθούν μεταπτυχιακές σπουδές σε επίπεδο ΜΔΕ και Διδακτορικού Διπλώματος, επομένως έχουν κάθε δικαίωμα, να ζητάνε από την Ελληνική Πολιτεία, να αξιοποιούνται με βάση αντικειμενικά κριτήρια και όχι την αναχρονιστική αντίληψη του οποιουδήποτε συνδικαλιστικού φορέα.

Με την παρούσα επιστολή ζητούμε να σας ενημερώσουμε και να εκθέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με το σοβαρό θέμα του Ο.Ε.Υ. το οποίο απασχολεί τους συναδέλφους μας ΤΕ Γεωπόνους και έχει άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία των υπηρεσιών της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Γνωρίζουμε ότι έχετε δρομολογήσει τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας σας και σύμφωνα με πληροφορίες μας οι διατάξεις του νέου Ο.Ε.Υ. συνεπάγονται τον αποκλεισμό των ΤΕ Γεωπόνων από τη διαδικασία αξιολόγησης για την ανάληψη θέσεων ευθύνης.

Ενόψει αυτού θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

Στο Νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης) προβλέπεται σαφέστατα ότι υπάλληλοι της ΤΕ κατηγορίας επιλέγονται για τις θέσεις προϊσταμένων όλων των Οργανικών μονάδων επιπέδου Διεύθυνσης και Τμήματος.

Οι Αποφάσεις του ΣτΕ για Οργανισμούς Περιφερειών, αναφέρονται σε μια δεδομένη χρονική περίοδο και σίγουρα δεν αποτυπώνουν τη μετέπειτα βούληση του νομοθέτη αφού έκτοτε έχουν γίνει άλλες τέσσερις βασικές τροποποιήσεις του Υπαλληλικού Κώδικα (Νόμος 3528/2007):

1.με τον Νόμο 4024/2011
2.με τον Νόμο 4275/2014, ο οποίος προβλέπει ως προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης να επιλέγονται υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ
3. με τον Νόμο 4369/2016 που προβλέπει ότι οι υπάλληλοι της ΤΕ κατηγορίας:

Εγγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης στο οποίο εντάσσονται υποψήφιοι για την κάλυψη διοικητικών θέσεων αυξημένης ευθύνης.

Επιλέγονται για τις θέσεις προϊσταμένων όλων των Οργανικών μονάδων επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος.

4. Το Υπουργείο Εσωτερικών με τον Νόμο 4674/2020 έχει καθορίσει νέο θεσμικό πλαίσιο και έχει εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο στην οποία αναφέρονται με σαφήνεια οι όροι ,οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και η διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων(Εγκύκλιος ΓΑΔΔΔ/Φ.35.54/2611/9356 (25-06-20) ΑΔΑ: ΨΘΚ46ΜΤΛ67ΓΔ)

Οι παραπάνω νόμοι - ειδικά ο τελευταίος 4674/2020- και η Εγκύκλιος ΓΑΔΔΔ /Φ.35.54/2611/9356 (25-06-20) ΑΔΑ: ΨΘΚ46ΜΤΛ67ΓΔ αποτυπώνουν με απόλυτη σαφήνεια, χωρίς αστερίσκους και περίεργες πολύπλοκες ερμηνείες, ότι οι υπάλληλοι της ΠΕ και της ΤΕ κατηγορίας θεωρούνται και αντιμετωπίζονται ως στελέχη των Υπηρεσιών του Δημοσίου.

Ως απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τα πτυχία τους μοριοδοτούνται με την ίδια διαδικασία και η επιλογή προϊσταμένων στηρίζεται στην αξιολόγηση που περιλαμβάνει αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια και συγκεκριμένα:

α) Μοριοδότηση βάσει τυπικών, εκπαιδευτικών προσόντων και προσόντων επαγγελματικής κατάρτισης.
β) Μοριοδότηση βάσει εργασιακής εμπειρίας και άσκησης καθηκόντων ευθύνης.

γ) Μοριοδότηση βάσει αξιολόγησης έχοντας στόχο να αναδειχθούν σε θέσεις ευθύνης οι πλέον άξιοι και ικανοί υπάλληλοι.

Η εγκύκλιος υπ’ αριθμ. ΓΑΔΔΔ/Φ.35.47/2306/οικ.17520/29-05-2017 (ΑΔΑ: 6ΜΜ1465ΧΘΨ-Φ7Γ) «Σύστημα Επιλογής Προϊσταμένων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 84-86 του Υπαλληλικού Κώδικα», αναφέρει ξεκάθαρα ότι για τις θέσεις ευθύνης οργανικών μονάδων (Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης, Τμήματος) επιλέγονται υπάλληλοι της κατηγορίας ΠΕ ή TE.

Επίσης παρέχονται πρόσθετες οδηγίες για την εφαρμογή των ρυθμίσεων, που αφορούν τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τη διαδικασία επιλογής των προϊσταμένων, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο του Νόμου 4674/2020 και με τις εγκυκλίους Α.Π. 40738/3-8-2018 (ΑΔΑ 7ΝΘ3465ΧΘ7-1ΑΟ) και Α.Π. 71430/27-10-20 (ΑΔΑ ΩΝΚ846ΜΤΛ6-Θ59).

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και στη δημιουργία ενός συστήματος επιλογής προϊσταμένων με κοινά κριτήρια σε Κεντρική Διοίκηση και ΟΤΑ.

Ειδικότερα προβλέπεται:

Προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα, εκλογικευμένα και σταθμισμένα, σε όλους τους υπαλλήλους να μετέχουν στις διαδικασίες επιλογής ανάλογα με την υπηρεσιακή τους πορεία, με γνώμονα τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των φορέων του δημοσίου και άρα και της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, προσδιορίστηκαν επιπλέον προϋποθέσεις συμμετοχής:

Η εργασιακή απόδοση των υποψηφίων, όπως προκύπτει από τις εκθέσεις αξιολόγησης της τελευταίας 3ετίας σε όλα τα επίπεδα θέσεων ευθύνης, ή

Η προηγούμενη άσκηση καθηκόντων ευθύνης, τουλάχιστον επιπέδου Τμήματος στα επίπεδα προϊσταμένων Διεύθυνσης και Γενικής Διεύθυνσης.

2.Ως προς τις ομάδες κριτηρίων τυπικών προσόντων και εργασιακής εμπειρίας:

Σταθμισμένη μοριοδότηση των τυπικών προσόντων (πτυχίο, μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, διδακτορικός τίτλος σπουδών)

Μοριοδότηση και των μη συναφών μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων, καθώς η απόκτηση οιουδήποτε μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών αποδεικνύει ικανότητες και δεξιότητες, όπως ο προγραμματισμός έργων, η διαχείριση χρόνου και πίεσης, καθώς και η κριτική σκέψη, ανεξαρτήτως γνωστικού αντικειμένου, με μικρότερη στάθμιση

Μείωση μοριοδότησης των σεμιναρίων προς αποφυγή του φαινομένου της συγκέντρωσης πιστοποιήσεων για ιδιοτελείς λόγους και αλυσιτελείς ως προς τον επιδιωκόμενο σκοπό που άπτεται πρωτίστως του δημοσίου συμφέροντος

Καλύτερη στάθμιση του επιπέδου της γνώσης των ξένων γλωσσών

Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας υπολογίζεται διακριτά, ξεχωριστά ο χρόνος που έχει διανυθεί σε θέσεις ευθύνης και ξεχωριστά ο χρόνος που έχει διανυθεί με την ιδιότητα του υπαλλήλου, ενώ διαβαθμίζεται η μοριοδότηση σε θέσεις ευθύνης ανάλογα με το ιεραρχικό επίπεδο

Ο υπολογισμός για το χρόνο υπηρεσίας και σε θέσεις ευθύνης μοριοδοτείται σε μήνες έναντι ετών, προς όφελος των υποψηφίων.

3.Εναρμόνιση των διατάξεων του Κώδικα ΟΤΑ όσον αφορά στις προϋποθέσεις, τα κριτήρια, τη διαδικασία και τα όργανα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων στους ΟΤΑ α’ βαθμού.


Είναι ξεκάθαρη επομένως η βούληση της Πολιτείας να αξιοποιήσει το σύνολο του στελεχιακού της δυναμικού και μάλιστα επεκτείνει τη δυνατότητα αυτή σε αποφοίτους κολεγίων, στους οποίους έχει αναγνωρισθεί μόνο επαγγελματική και όχι ακαδημαϊκή ισοτιμία (Π.Δ. 50/2001 Κωδικοποίηση προσοντολογίου αρθ. 26 παρ.11).

Είναι επίσης γνωστό ότι:

➢ Τα ΤΕΙ όπως και τα Πανεπιστήμια ανήκουν στην Τριτοβάθμια Ανώτατη Εκπαίδευση, το πτυχίο τους αποτελεί βασικό τίτλο σπουδών και οι απόφοιτοί τους αμφότεροι έχουν την δυνατότητα σπουδών μεταπτυχιακού ή διδακτορικού επιπέδου (Ν.2916/2001, Ν.3549/2007, Νόμος 3685/2008). Ο Νόμος 4009/2011 αναφέρει ότι: Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς:


α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως«Πανεπιστήμια» και
β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.».

➢ Οι γνωμοδοτήσεις του ΣΤΕ, ενδεικτικά η υπ’ αρ. 256/2010 για τον Ο.Ε.Υ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, όπου αναφέρεται ότι:

➔ Άρθρο 24 «…νομίμως και σύμφωνα με την εξουσιοδοτική διάταξη……..ορίζεται στο άρθρο 21 του …….στις Διευθύνσεις της αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας προΐστανται υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ ή ΤΕ. Επίσης για τους
ίδιους λόγους νομίμως ορίζεται …….ότι στα Τμήματα των Διευθύνσεων προΐστανται κατά κανόνα υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ ή ΤΕ …….και εν ελλείψει αυτών υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ».

➔ Άρθρο 25 «……συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, στη δημόσια διοίκηση, είναι, καταρχήν, επιτρεπτή η πλήρωση θέσεων προϊσταμένων οργανικών μονάδων από υπαλλήλους της κατηγορίας ΔΕ μόνον, όμως εφόσον δεν είναι δυνατή η πλήρωση των θέσεων αυτών από υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ ή ΤΕ, οι οποίοι κατέχουν τον ίδιο τουλάχιστο βαθμό…… και να ορισθεί ότι εν ελλείψει των κατηγοριών αυτών υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ».

Από τα παραπάνω προκύπτει σαφέστατα ότι ο όρος «εν ελλείψει» δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την ΤΕ κατηγορία και αντίστοιχο θέμα που δημιουργήθηκε στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων, αντιμετωπίσθηκε και επιλύθηκε με τον Νόμο 4272/2014, αρθρ. 26 που αναφέρει ότι: ….«για τις θέσεις ευθύνης……για τις οποίες προβλέπεται να καταλαμβάνονται από υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ ισχύει η διαζευκτική δυνατότητα επιλογής των προϊσταμένων αυτών».


Κύριε Περιφερειάρχη,
κ.κ. Περιφερειακοί Σύμβουλοι,



Επειδή το προβάδισμα των κατηγοριών εφαρμόζεται καθολικά μέσω της διαφορετικής βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης στους υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

Επειδή είναι απολύτως ασύμβατο και αδιανόητο στους υπαλλήλους της ΤΕ κατηγορίας οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο επιτελικών στελεχών και την δυνατότητα να επιλέγονται σε θέσεις Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ, να αμφισβητείται το δικαίωμα συμμετοχής τους στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων ακόμα και για οργανικές μονάδες επιπέδου τμήματος,

Σας ζητούμε να μην ενδώσετε σε τακτικές εξυπηρέτησης μικροσυμφερόντων, τακτικές που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το Δημόσιο συμφέρον, αλλά να διασφαλίσετε ότι τις θέσεις προϊσταμένων θα προβλέπεται να καταλαμβάνουν υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ ή ΤΕ, ώστε να έχουν και οι ΤΕ υπάλληλοι τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής προϊσταμένων , με απώτερο σκοπό στις θέσεις ευθύνης να επιλέγονται οι πλέον ικανοί, γεγονός που θα συμβάλει στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση του πολίτη.


Η Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Γεωτεχνικών), ως η επίσημη Επαγγελματική και Επιστημονική Ένωση των πτυχιούχων των Τμημάτων Γεωπονίας του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ, αναμένει από τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο να μην παρεκκλίνει από την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Να αναβάλει την προγραμματισμένη συζήτηση και να μην προχωρήσει στην ψήφιση του Ο.Ε.Υ , καθώς όπως αναλύσαμε παραπάνω ο όρος «εν ελλείψει» δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για την ΤΕ κατηγορία εργαζομένων, προς εξυπηρέτηση πρωτίστως του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το δικαίωμα των υπαλλήλων Τ.Ε. για υπηρεσιακή εξέλιξη βάση του Νόμου 4674/2020 και των διευκρινιστικών Εγκυκλίων και διευκρινιστικών εγγράφων του Υπουργείου Εσωτερικών :

Η Εγκύκλιος ΓΑΔΔΔ /Φ.35.54/2611/9356 (25-06-20) ΑΔΑ: ΨΘΚ46ΜΤΛ67ΓΔ ,

Η Εγκύκλιος Α.Π. 40738/3-8-2018 (ΑΔΑ 7ΝΘ3465ΧΘ7-1ΑΟ)

Η Εγκύκλιος Α.Π. 71430/27-10-20 (ΑΔΑ ΩΝΚ846ΜΤΛ6-Θ59)

Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου προς ενημέρωση της , και κυρίως στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου οι μεθοδεύσεις που παρατηρούνται από τις γνωστές Συντεχνίες να σταματήσουν, και ο όρος ‘’εν ελλείψει ’’ να πάψει οριστικά και αμετάκλητα να υφίσταται και να εφαρμόζεται στο σύνολο των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού και κατ’ επέκταση σε όλες της υπηρεσίες και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. -
https://www.pepteg.gr/index.php/2014-06-14-17-22-34/item/2588-epistoli-tis-pepteg-stin-perifereia-peloponnisou-gia-tin-tropopoiisi-tou-organismoy-esoterikis-ypiresias


Πάνος Σκουρολιάκος - Εβδομαδιαία Ενημέρωση #44




Ανατολική Αττική

Ερώτηση για την δημιουργία Κέντρου Αναφοράς covid–19 στον Δήμο Ωρωπού

Ερώτηση με θέμα την Δημιουργία Κέντρου Αναφοράς covid – 19 στον Δήμο Ωρωπού προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Αν. Αττικής, Πάνος Σκουρολιάκος. Αφορμή ήταν η πληθώρα καταγγελιών από την τοπική κοινωνία για την δυνατότητα που τους παρέχει η πολιτεία για τεστ κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο Πάνος Σκουρολιάκος ρωτά τον Υπουργό εάν προτίθεται να δημιουργήσει κέντρο αναφοράς covid-19 στον Δήμο Ωρωπού, με ποιο τρόπο σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να στηρίξει τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον Δήμο Ωρωπού και εάν σκοπεύει να αναβαθμίσει την Τοπική Μονάδα Υγείας Ωρωπού με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να έχει 24ωρη λειτουργία.

Αναλυτικά »

Πολιτισμός

Στην Ακρόπολη για τους τσιμεντένιους διαδρόμους

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε την Δευτέρα αυτοψία στην Ακρόπολη για το θέμα των τσιμεντένιων διαδρόμων. Συμμετείχαμε, η Σ. Αναγνωστοπούλου ως τομεάρχης πολιτισμού, εγώ ως αναπληρωτής τομεάρχης, ο Κ. Στρατής. πρώην υπουργός, η Ε. Γιαννοπούλου, δημοτική σύμβουλος Αθήνας και ο Α. Ρέλλας απο το τμήμα αναπηρικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Πρόκειται για μία παρέμβαση που δεν δένει με το πολιτισμικό φορτίο του χώρου. Θα περιμέναμε να έχουμε την γνώμη της επιστημονικής κοινότητας μέσα από ένα συνέδριο, ημερίδα ή ότι άλλο.

Στην επικεφαλίδα του έργου, προβάλλεται η ανάγκη εξυπηρέτησης των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Παρ όλα αυτά δεν ζητήθηκε η γνώμη αυτών των ανθρώπων. Αποφάσισαν και έπραξαν για αυτούς, χωρίς αυτούς. Δύο κατάφωρες καταπατήσεις της στοιχειώδους δημοκρατικής διαδικασίας στα πλαίσια του κοινού μας βίου.

Δήλωση για την στήριξη του Πολιτισμού

Το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι δηλώσεις της Υπουργού για την τάχα πλουσιοπάροχη στήριξη του Πολιτισμού αφορούν πάντα λίγους.

Ακριβώς η ίδια τακτική ακολουθείται και στην πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) η οποία επιδοτεί μόνον όσους χώρους Πολιτισμού πρόλαβαν να κάνουν πρεμιέρα. Δηλαδή πολύ λίγους και κυρίως τους μεγάλους παραγωγούς. Για όσους βρίσκονται σε πρόβες και επρόκειτο να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα δεν υπάρχει απολύτως καμία πρόνοια. Επίσης η επιδότηση αφορά το 20% των θέσεων, ακυρώνοντας έτσι οποιαδήποτε βοήθεια προς τους μικρότερους παραγωγούς.
Σύμφωνα και με όσα έχουν προτείνει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, στην ρύθμιση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη πληρώσει τις πρόβες των εργαζομένων και να αυξηθεί το ποσοστό από 20% σε 30% ώστε να συμπεριληφθούν και τα μικρότερα θέατρα και μουσικές σκηνές.

Είναι το ελάχιστο που απαιτείται και η Υπουργός θα έπρεπε να το γνωρίζει. Εκτός εάν δεν θέλει να το γνωρίζει.




Ομιλία κατά την συζήτηση σχεδίου νόμου του ΥΠΠΟΑ
Είμαι αισιόδοξος ότι ο πολιτισμός θα ανθίσει ξανά. Οι άνθρωποι του θα περάσουν καλύτερες μέρες. Δύο πράγματα πρέπει να συμβούν: Πρώτον να τελειώνουμε με την πανδημία και δεύτερον να φύγει αυτή η κυβέρνηση, πραγματικά θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα. Μέχρι τότε όμως, δυστυχώς, ο πολιτισμός είναι σε δεινή θέση.

 Δείτε το βίντεο
Κοινοβουλευτικό Έργο
Ερωτήσεις (συνυπογραφή)
Γαλάζια άλωση πριν την ιδιωτικοποίηση και στον ΔΕΔΔΗΕ; (προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας) Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων (προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μεταφορών και Υποδομών, Τουρισμού)

Γιατί η κυβέρνηση καλύπτει τα υπερκέρδη και την αισχροκέρδεια στην αγορά ηλεκτρισμού; (προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

Αναξιοποίητες παραμένουν εκατοντάδες κλίνες ΜΕΘ και λοιπός ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για ΜΕΘ από δωρεές ιδιωτών (προς τον Υπουργό Υγείας)

Κατάθεση Επιχειρησιακού Σχεδίου ΣΣΕΔ Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) (προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας) Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων

Επιτακτική ανάγκη να στηριχθούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των έμμεσων εργοδοτών τους και να προστατευτεί η συνδικαλιστική δράση (προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων)

Γνωρίζει η κυβέρνηση τα αποτελέσματα των δράσεων για τη μείωση χρήσης της λεπτής πλαστικής σακούλας 2,5 χρόνια μετά την εφαρμογή του μέτρου; (προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας) Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων

Σύγχυση με τον ΦΠΑ στις Διαδικτυακές Παραστάσεις (προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού, Οικονομικών)

Αποκλεισμός της πλειοψηφίας των αλιέων από ενίσχυση λόγω COVID 19 (προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

Εξέλιξη μη αποπληρωμής δανείων ΝΔ ύψους 308 εκατ. Ευρώ (προς τον Υπουργό Οικονομικών) Ερώτηση & Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Δείτε τον πλήρη κατάλογο »
Αρθρογραφία


354 κατασκευαστές ονείρων
Στήλη ΠΟΛΥ- Πολιτισμικά του Πάνου Σκουρολιάκου στην «Αυγή» του Σαββάτου

Η καλλιέργεια του μελλοντικού πολίτη από την τρυφερή ηλικία είναι μια θεμελιώδης μέριμνα της κοινωνίας, της πολιτείας, του ίδιου του σπιτιού και της οικογένειας.
Η επαφή του παιδιού με το θέατρο για παιδιά, τη μουσική ή τις εικαστικές τέχνες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι προετοιμάζει έναν αυριανό καλλιτέχνη - δημιουργό. Μπορεί να σημαίνει και αυτό σε κάποιο μικρό ποσοστό. Πρωτίστως όμως σηματοδοτεί την προετοιμασία του αυριανού ενήλικα με ευαισθησία, γούστο, κοινωνικότητα, ανοιχτού σε προσφορά, αλληλεγγύη, δημιουργικότητα.
Παγκόσμια, αλλά και στη χώρα μας το θέατρο για παιδιά ήταν πάντα ζωντανό και εν κινήσει. Και προπολεμικά, αλλά κυρίως μετά τον πόλεμο, παιδικές σκηνές εμφανίζονται σε κεντρικά θέατρα της πρωτεύουσας, ενώ θίασοι του είδους περιοδεύουν τις συνοικίες της Αθήνας ή ακόμα και την επαρχία, παίζοντας τα πρωινά της Κυριακής σε κινηματογραφικές αίθουσες. Η αλήθεια είναι πως αυτοί οι θίασοι ούτε τα μέσα ούτε τις ανέσεις είχαν για τη δημιουργία υψηλού επιπέδου παραστάσεων. Με τη μεταπολίτευση, εμφανίζεται στον χώρο η Ξένια Καλογεροπούλου και αλλάζει ολοκληρωτικά το τοπίο. Προτείνει παραστάσεις για παιδιά πάνω σε σπουδαία κείμενα και ολοκληρώνει αυτές τις παραστάσεις με υψηλό επαγγελματισμό, γούστο, γνώση του κόσμου των παιδιών, εγκαθιστώντας πια νέα, υψηλά επίπεδα του θεάτρου που απευθύνεται στα παιδιά. Ακολούθησαν και άλλοι, όπως η Κάρμεν Ρουγγέρη, το «Αερόπλοιο» και πολλοί και πολλές ακόμα.
Διαβάστε τη συνέχεια »

reformer.gr

Το κομματικό κράτος στον Πολιτισμό
Η συντηρητική παράταξη από παράδοση, ενώ περιέκλειε στους κόλπους της πολλές κατηγορίες πολιτών, εν τούτοις δεν είχε να επιδείξει σπουδαία «προίκα» σε καλλιτέχνες ή ανθρώπους της διανόησης. Οι καλλιτέχνες – δημιουργοί ως πιο ανυπότακτα πνεύματα, εκφράζονταν περισσότερο από την ευρεία προοδευτική παράταξη. Σε όλες τις εκδοχές της.
Βεβαιότατα σημαντικοί άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών συντάσσονταν με το συντηρητικό στρατόπεδο. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν ήταν οι περισσότεροι. Πολλές φορές ακύρωναν την σημαντικότητα τους, αναλαμβάνοντας θέσεις από όπου προωθούσαν τα συμφέροντα και τις πολιτικές της παράταξης τους. Οι θέσεις των επί κεφαλής κρατικών ιδρυμάτων ή των μελών της Ακαδημίας Αθηνών, ήταν συχνοί προορισμοί της καριέρας τους.
Διαβάστε τη συνέχεια »

https://panos.skouroliakos.gr

Vasilissis Sofias 2, 10021, Athens, Greece

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας Ν.Δ. υπό την προεδρία Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

 


Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2020

 
Ενημερωτικό σημείωμα για τη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Εκτελεστικής Γραμματείας της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη
 
Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
«Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε» τόνισε στην έναρξη της συνεδρίασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής  αξιολόγησης της Ελλάδας σε αυτή την πολύ δύσκολη παγκόσμια συγκυρία. «Όταν όλες οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή ύφεση η Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η πανδημία» τονισε.
 
Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε λόγω της πανδημίας να μη διεξαχθεί φέτος το ετήσιο τακτικό συνέδριο και να πραγματοποιηθεί στο τέλος του 2021.
 
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου και ο Τάσος Γαϊτάνης.
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη:
 
«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω χαιρετίζοντας και ευχαριστώντας για ακόμα μία φορά τον κομματικό μας μηχανισμό για την υπευθυνότητα με την οποία έχει φερθεί αυτούς τους δύσκολους μήνες. Δεν είναι εύκολο να κρατάς το κόμμα σε εγρήγορση και από την άλλη να κατευθύνεις τις κομματικές σου δυνάμεις εκεί που πραγματικά η κοινωνία τις έχει περισσότερο ανάγκη. Η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Σε αυτή την χρονική συγκυρία η έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας, μας επιβάλλει με ελεύθερη βούληση να περιορίσουμε την ελευθερία μας και κυρίως την ελευθερία στη μετακίνηση για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τον κοινό αγώνα τον οποίο όλοι δίνουμε. Κατά συνέπεια κρίνω ότι και αυτές οι δύο αξίες δεν έρχονται σε σύγκρουση, διότι ελεύθερα επιλέγουμε ως συνειδητοί πολίτες να κάνουμε το σωστό σε αυτή τη συγκυρία το οποίο δεν είναι άλλο από το να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών και να δεχτούμε την ανάγκη να περιοριστούμε πρόσκαιρα για να μπορέσουμε να συγκρατήσουμε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας και να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, να σώσουμε το Δεκέμβριο σε οικονομικό επίπεδο, να κάνουμε Χριστούγεννα τα οποία σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα Χριστούγεννα από αυτά τα οποία έχουμε συνηθίσει αλλά όχι Χριστούγεννα τα οποία θα επιβάλλονται από κανόνες πολύ αυστηρών περιορισμών. Στο χέρι μας, στο χέρι όλων μας είναι να μπορέσουμε αυτό να το πετύχουμε και ξέρω ότι οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι τρεις εβδομάδες δύσκολες αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει θα τα τηρήσουν οι συμπολίτες μας, θα περιορίσουμε αυτή την έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και μετά με έξυπνο τρόπο το Δεκέμβριο θα αρχίσουμε σταδιακά να ξανανοίγουμε την οικονομία και την κοινωνία, έχοντας όμως όλοι  πάρει πια το μήνυμα ότι αυτός ο ιός συνέχεια καραδοκεί, είναι συνέχεια επικίνδυνος και δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε με αμεριμνησια ή με εφησυχασμό όπως ενδεχομένως όλοι να κάναμε μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Και σε αυτήν την προσπάθεια την μεγάλη την οποία κάνουμε θα χρειαστούμε προφανώς Αγαπητέ Γιώργο, αγαπητά μέλη της εκτελεστικής Γραμματείας στο κόμμα αρωγό έστω κι αν πρέπει να χρησιμοποιούμε αλλά μέσα επικοινωνίας όπως η διαδικτυακή επικοινωνία, έστω και αν υπό τις παρούσες συνθήκες οι κομματικές μας οργανώσεις δεν μπορούν να δουλέψουν. Η άρθρωση αξιόπιστου τεκμηριωμένου πολιτικού λόγου έχει σήμερα περισσότερη σημασία ενδεχομένως από ποτέ. Γιατί καλούμαστε να υψώσουμε τη λογική και τα επιστημονικά δεδομένα απέναντι στις φωνές του ανορθολογισμού και απέναντι στις φωνές όσων τελικά επιδιώκουν να αμφισβητήσουν την επιστήμη για να καρπωθούν ενδεχομένως πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο για τη χθεσινή ανακοίνωση του οίκου Moody’s. Όταν όλες οι οικονομίες αντιμετωπίζουν μία πρωτοφανή ύφεση η Moody's αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζοντας επί της ουσίας τη σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται εν μέσω πανδημίας και την ανάπτυξη η οποία μπορεί να έρθει στην Ελλάδα όταν τελειώσει η Πανδημία.
 
Προφανώς υπό τις παρούσες συνθήκες πρέπει να αποφασίσουμε, Γιώργο, να αναβάλουμε το τακτικό μας Συνέδριο. Θέλω να θυμίσω ότι από τότε που ανέλαβα πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανελλιπώς τήρησα τη δέσμευσή μου να κάνουμε συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας κάθε χρόνο και έχουμε κάνει τέσσερα συνεδρία από τότε που εκλέχτηκα  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Δεν θα κάνουμε συνέδριο προφανώς το 2020 το συνέδριο μας θα γίνει στο τέλος  του 2021 προσαρμοζόμενοι και  εμείς με αυτόν τον τρόπο στις έκτακτες συνθήκες που ο κορονοϊός επιβάλλει.  Θα σταματήσω εδώ για να δώσω το λόγο στα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας αφού ευχαριστήσω ξανά προσωπικά εσένα, τον Γιάννη τον Μπρατάκο, τον Παύλο τον Μαρινάκη, όλα τα στελέχη τα οποία εργάζονται αυτή τη στιγμή τον Τάσο τον Γαϊτάνη, όλους όσοι εργάζονται αυτή τη στιγμή στα γραφεία μας στην Πειραιώς και κρατούν το κόμμα σε εγρήγορση και σε μία δημιουργική θα έλεγα δραστηριότητα αυτούς τους δύσκολους καιρούς.»
 
Το λόγο πήρε στη  συνέχεια, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργος Στεργίου ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: 
 
«Με την παγκόσμια αβεβαιότητα να κορυφώνεται η πατρίδα μας συνεχίζει τον πόλεμο κατά της πανδημίας και των επιπτώσεων της. Ένας πόλεμος που πρώτα και πάνω από όλα είναι πόλεμος για τις θεμελιώδεις αξίες μας. Γιατί όσο δύσκολα και εάν γίνουν τα πράγματα στην οικονομία μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι γρήγορα θα τα θυμόμαστε όλα σαν μια κακή ανάμνηση. Το αποδεικνύουν ο διεθνής τύπος, οι αγορές, οι οίκοι αξιολόγησης οι πανίσχυρες εταιρίες που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Μας εμπιστεύονται δηλαδή όλοι όσοι μπορούν να βλέπουν πέρα από τις εφήμερες δυσκολίες της συγκυρίας. Εάν όμως ηττηθούμε στο πεδίο των αξιών τότε η σημερινή δοκιμασία θα γίνει βραχνάς για τις επόμενες γενιές. Ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι το DNA του πολιτισμού μας. Δεν θα επιτρέψουμε την μετάλλαξη του. Υποχρεωνόμαστε από την εξέλιξη της πανδημίας να χρησιμοποιήσουμε για 2η φορά το μέγιστο όπλο που μέχρι ώρας διαθέτουμε κατά του ιού. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο κομματικός μας οργανισμός θα συνεχίσει να ανταποκρίνεται και σε αυτές τις περιστάσεις όπως το πράττει με συνέπεια και μοναδική προσαρμοστικότητα εδώ και 8 μήνες. Αποδείξαμε τι μπορούμε να κάνουμε σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και να είστε βέβαιοι ότι θα εντείνουμε τις δράσεις και τις πολιτικές μας πρωτοβουλίες. Η οργανωμένη βάση μας θέλει και μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ασκούμενης πολιτικής θέλει και μπορεί να συμβάλει στην διεύρυνση της απήχησης της ΝΔ συνομιλώντας όλο και συχνότερα με κοινωνικές ομάδες που το πολιτικό σύστημα παλιότερα αγνοούσε».



Παρέμβαση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο «Thessaloniki Summit 2020»

 Αθήνα, 5 Νοεμβρίου 2020

Παρέμβαση Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στο «Thessaloniki Summit 2020»

«Η Ανατολική Μεσόγειος σε κρίση»


            Πρώτα απ’ όλα,  θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Δυστυχώς, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί σας σήμερα σε μια συζήτηση που υπόσχεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ωστόσο, αποδίδω ιδιαίτερη σημασία στην σημερινή συζήτηση και σε αυτό το πλαίσιο θεώρησα σημαντικό να κάνω αυτή τη σύντομη παρέμβαση.


            Η Ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται και πάλι, αναμφίβολα, σε κατάσταση αναταραχής. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις, μερικές παλιές, μερικές νέες. Όλες αποσταθεροποιούν σοβαρά την περιοχή και απειλούν την ευημερία και τη σταθερότητα της Ευρώπης στο σύνολό της. Δεν θα ασχοληθώ με αυτές τις προκλήσεις, επειδή είναι γνωστές. Ωστόσο, θα ήθελα να τονίσω έναν κοινό παρονομαστή, ο οποίος δυστυχώς είναι μια συγκεκριμένη χώρα στην περιοχή: η Τουρκία.

            Οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία έχουν περάσει από διάφορες φάσεις τις τελευταίες δεκαετίες, μερικές ήταν καλές, πολλές όχι τόσο καλές. Και σε αυτή την περίσταση, η Τουρκία προβάλλει για άλλη μια φορά παράνομους και προκλητικούς ισχυρισμούς σε ό,τι αφορά την κυριαρχία της Ελλάδας και τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Επιπλέον, επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει άμεσα τη χώρα μου. Αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς από την πλευρά της Τουρκίας δεν είναι νέο, αλλά έχει τρία ξεχωριστά στοιχεία που είναι καινούργια και ιδιαίτερα ανησυχητικά.

            Πρώτον, παρατηρούμε ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για την επίτευξη των στόχων της. Τα οποία κυμαίνονται από την απειλή χρήσης βίας, συγκεκαλυμμένα ή, σε πολλές περιπτώσεις, απροκάλυπτα, έως τις απόπειρες παράνομων ερευνών για αποθέματα φυσικού αερίου σε περιοχές που εμπίπτουν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, καθώς και την εργαλειοποίηση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, αλλά και τη χρήση ψευδών ειδήσεων και προπαγάνδας για να αμαυρώσει την εικόνα της Ελλάδας.

            Δεύτερον, βλέπουμε ένα μακροπρόθεσμο μοτίβο στην τουρκική συμπεριφορά. Δεν πρόκειται για μια κρίση που διαρκεί λίγες μέρες και ακολουθείται από μια γρήγορη αποκλιμάκωση. Παρατηρούμε για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, μια συνεχή και αυξανόμενη προσπάθεια δοκιμής της ανθεκτικότητας της Ελλάδας. Και, δυστυχώς, η πρόβλεψή μας είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι πιθανό να αλλάξει δραματικά στο μέλλον.

            Τρίτον, η Τουρκία δεν προκαλεί απλώς την Ελλάδα. Παραμένοντας προσκολλημένη στις νεο-οθωμανικές της φιλοδοξίες και χρησιμοποιώντας τακτικές του 19ου αιώνα, αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή. Εμπλέκεται ανοιχτά στρατιωτικά στην Κύπρο, τη Λιβύη και τη Συρία, καθώς και στο Βόρειο Ιράκ. Είναι παρούσα στον Καύκασο κι έχοντας μετατραπεί σε "ταξιδιωτικό γραφείο τζιχαντιστών", αποτελεί άμεση απειλή για την Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου.

            Η απάντηση της χώρας μας σ’ αυτή την πρόκληση ασφάλειας είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στους κανόνες και τις αρχές που πρέπει να καθοδηγούν τις διεθνείς σχέσεις. Και ειδικότερα στις σχέσεις καλής γειτονίας. Πιστεύουμε ότι οι χώρες πρέπει να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά, μέσω του διαλόγου, και τηρώντας τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

            Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αντί να μείνει στα λόγια, προβαίνει σε πράξεις. Μέσα σε μερικούς μήνες, καταλήξαμε σε δυο μνημειώδεις συμφωνίες, πρώτον με την Ιταλία και στην συνέχεια με την Αίγυπτο σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών μας. Επίσης, καταλήξαμε σε συμφωνία με την Αλβανία για παραπομπή της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στη Χάγη. Έτσι επιλύουν τις διαφορές τους τα ειρηνικά έθνη, όχι μέσω της διπλωματίας των κανονιοφόρων.

            Εργαζόμαστε για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής των γειτόνων μας στα Δυτικά Βαλκάνια. Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι η πορεία προς τη σταθερότητα και την ευημερία περνά από μια προοπτική ένταξης στην ΕΕ.

            Τέλος, οικοδομούμε δεσμούς με τις άλλες χώρες της περιοχής, καθώς και με τα κράτη του Κόλπου. Ανοίγουμε επίσης νέους δρόμους συνεργασίας με αναδυόμενες παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Ινδία, και ενισχύουμε τις ήδη εξαιρετικές διμερείς μας σχέσεις με τις ΗΠΑ.

            Επιτρέψτε μου, ολοκληρώνοντας, να είμαι σαφής ως προς ένα σημείο: Δεν επιστρέφουμε στην πολιτική του 19ου αιώνα. Δεν χτίζουμε συμμαχίες ενάντια σε κανέναν. Αντιθέτως, είμαστε ανοιχτοί για να επεκτείνουμε το πλαίσιο συνεργασίας με όλους τους γείτονές μας. Με έναν όρο: ότι σέβονται τις αρχές των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. Υποθέτω ότι δεν ζητάμε πολλά…

            Σας ευχαριστώ για τη προσοχή σας και εύχομαι να έχετε μια ενδιαφέρουσα και ανοικτή συζήτηση.

YΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ νεώτερα..

 05.11.2020

 



 

Συνεδρίασε για 11η φορά το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού

Προτάσεις και λύσεις για μια σειρά από σημαντικά ζητήματα του τουριστικού κλάδου επεξεργάστηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού κατά τη διάρκεια της 11ης συνεδρίασής του. Μέσω τηλεδιάσκεψης, τα μέλη του Συμβουλίου εστίασαν κυρίως στα μέτρα προστασίας και ανάκαμψης από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας, καθώς και στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του Ελληνικού Τουρισμού.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε κατ' αρχάς στην επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, κατά την οποία ενημερώθηκε αναλυτικά για τα προβλήματα και τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον πρόσφατο σεισμό των 6,7 Ρίχτερ. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την αμέριστη στήριξη και παροχή βοήθειας, ιδιαίτερα προς τους επαγγελματίες του τουριστικού τομέα στη Σάμο.

Ακολούθως ο κ. Χάρης Θεοχάρης συνόψισε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης λέγοντας ότι «από τις πρώτες ημέρες που ξέσπασε η παγκόσμια επιδημία του Covid-19, η ελληνική κυβέρνηση εργάστηκε εντατικά και συντονισμένα. Κινητοποιήσαμε όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, θέτοντας πάντα την υγεία των τουριστών και των Ελλήνων πολιτών σε απόλυτη προτεραιότητα. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, όμως μόνο κατ' αυτό τον τρόπο κατέστη δυνατό για την Ελλάδα να βρίσκεται σε αναλογικά πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμη και κατά το δεύτερο κύμα της νόσου».

Ιδιαίτερα για το πόσο σημαντικό ήταν το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «ανοίξαμε και κερδίσαμε ό,τι ήταν δυνατόν περισσότερο για τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες και τους εργαζομένους στον τουριστικό τομέα. Προσπαθούμε να ανακτήσουμε μέρος της τουριστικής κίνησης και εργαζόμαστε για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, μέσω workshop με τους εμπλεκόμενους παράγοντες, καθώς και με μια σειρά επιπλέον δράσεων τις οποίες σχεδιάσαμε ειδικά για την αναπλήρωση των απωλειών του κλάδου εξαιτίας του κορωνοϊού».

Ο Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε επίσης στα ξενοδοχεία καραντίνας, για τα οποία σημείωσε ότι «προχωρήσαμε στην παράταση της λειτουργίας αυτών των καταλυμάτων. Μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει η αποπληρωμή των ξενοδοχείων τα οποία λειτούργησαν κατά τη διάρκεια του lockdown, την προηγούμενη άνοιξη».

Κλείνοντας την εισήγησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού, ο κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στις αναγκαίες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και στη συνέχεια της Προεδρίας της Ελλάδας στην Ειδική Ομάδα Κρίσεων (Task Force) της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Όπως είπε ο Υπουργός Τουρισμού «αυτό που προέχει είναι η ομογενοποίηση των τεστ σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτή η διαδικασία προχωρά αρκετά γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση, κατά τη χειμερινή περίοδο θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας, ώστε την επόμενη χρονιά να είμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή στην οποία βρισκόμαστε σήμερα».

Από τη δική της πλευρά, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρία Βίκυ Λοΐζου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας με τις Περιφέρειες στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου, με έμφαση σε εξειδικευμένα και θεματικά είδη, όπως ο ορεινός τουρισμός (ενόψει και της χειμερινής περιόδου), ο γαστρονομικός, ο ποδηλατικός, ο θαλάσσιος τουρισμός κ.ά. Η κυρία Λοΐζου επεσήμανε ακόμη ότι «είναι απαραίτητο να εξασφαλίσουμε τις συνέργειες ανάμεσα στην κυβέρνηση και στις Περιφέρειες, ενόψει αφ' ενός του σχεδιασμού των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ και αφ' ετέρου της εξειδίκευσης των προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Περιφερειακών Παρατηρητηρίων Βιώσιμου Τουρισμού και το σχέδιο για την ενίσχυση του Γαστρονομικού Τουρισμού. Συναφώς προς το τελευταίο ζήτημα, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποίησαν ειδική εισήγηση, με αντικείμενο την «Κρητική Διατροφή» και την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη».

Στο πλαίσιο των εργασιών του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού οι συμμετέχοντες αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν τον Υπουργό Τουρισμού για την προετοιμασία των δράσεων τουριστικής προβολής των Περιφερειών τους για το 2021. Όλες οι σχετικές καμπάνιες σχεδιάζονται κατά τρόπο ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες προβολής του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι αντιπεριφερειάρχες εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μέχρι τώρα υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων από το Υπουργείο Τουρισμού ενώ δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι είναι απόλυτη ανάγκη να δοθεί συνέχεια σε αυτή τη στήριξη και για τους επόμενους μήνες.

 4.11.2020

 


 

ΘΕΜΑ: «Νέο πλαίσιο συνεργασίας και συναντίληψης για την τουριστική εκπαίδευση ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας»


 

Ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και συναντίληψης για τα θέματα της τουριστικής εκπαίδευσης, ανάμεσα στο Υπουργείο Τουρισμού και στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας και ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν προκειμένου να απορροφηθούν από τα ξενοδοχεία  σπουδαστές των ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού για να κάνουν την πρακτική τους. Λόγω του lockdown, αλλά και του γεγονότος ότι πολλά ξενοδοχεία δεν άνοιξαν, ένας σημαντικός αριθμός σπουδαστών των ΙΕΚ αντιμετωπίζει δυσκολίες στην πρακτική άσκηση και στην ολοκλήρωση των σπουδών του.

Συζητήθηκε, επίσης, η λειτουργία των τμημάτων μετεκπαίδευσης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου προκειμένου να λειτουργήσουν τμήματα μετεκπαίδευσης με ειδικότητες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού,  κ. Μάνος Κόνσολας, ενημέρωσε, επίσης, τον Πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Αλέξανδρο Βασιλικό για το περιεχόμενο και τη στόχευση του νομοσχεδίου για την ανωτατοποίηση και αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και του ανοικτού δημόσιου διαλόγου με τους φορείς του τουρισμού.

WORLD HEALTH ORGANIZATION update

 








3 factors help you make safer choices during COVID-19

Check out this animation and see how location, proximity and time can help you make safer choices when you're in an area of widespread COVID-19 transmission.








How to stay healthy during lockdown

DO: Stay physically active
DO: Maintain a healthy diet
DO: Look after your mental health
DO: Quit tobacco
DO: Look after and support your children








Ventilation & COVID-19

How important is ventilation and how does it keep you safe from COVID-19? WHO’s Dr Maria Neira explains in Science in 5.








Webinar - What must not go unspoken: gender based violence during COVID-19

COVID-19 pandemic has exacerbated gender based violence at home globally. Join us for a webinar on 10 November to talk about this important topic.




More Info on WHO’s response to the pandemic


Other hot topics

UNICEF and WHO call for emergency action to avert major measles and polio epidemics









As COVID-19 disrupts immunizations, urgent action is needed to protect the world’s most vulnerable children from deadly and debilitating diseases. UNICEF and WHO estimate that US$ 655 million is needed to address dangerous immunity gaps in polio and measles.



Find out more




World Health Assembly 9-14 November









Every year, delegates from all 194 Member States gather to agree WHO’s priorities, leadership, and budgets. Watch online here!



Find out more



ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ, Αντιπρόεδρος, Βουλευτής Δυτικής Αττικής Ν.Δ.:κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ελευσίνα


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 05-11-2020


 

            Μετά από αίτημα του Δημάρχου Ελευσίνας κ. Αργύρη Οικονόμου και του Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Κοσμόπουλου, προκειμένου να μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Ελευσίνα για να διεξάγει γρήγορα τεστ (rapid tests) για τον κορωνοϊό, άμεση ήταν η ανταπόκριση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δυτικής Αττικής Θανάση Μπούρα.

            Έτσι, ο κ. Μπούρας, με παρέμβασή του προς τον ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα στον πρόεδρό του κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα, πέτυχε ώστε αύριο, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να βρίσκεται στην πλατεία Ηρώων της Ελευσίνας για τη διεξαγωγή rapid tests στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

            Παρακαλούνται οι πολίτες της Δυτικής Αττικής να προσέλθουν και να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για την υγεία όλων μας.

 

Ποιες οικονομικές δραστηριότητες τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο – Αναλυτικά οι ΚΑΔ

 

Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 1249



Ποιες οικονομικές δραστηριότητες τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο – Αναλυτικά οι ΚΑΔ

Τις οικονομικές δραστηριότητες που τίθενται σε αναστολή από το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 6:00, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών....

Περισσότερα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Κίνδυνος να εξαφανιστούν από την αγορά αυτοαπασχολούμενοι και πολύ μικρές επιχειρήσεις»

Δήλωση του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης σε επιχειρήσεις και...

Περισσότερα

Αναλυτική ενημέρωση για το πρόγραμμα ενίσχυσης Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής – Βίντεο

Λεπτομερής παρουσίαση του Προγράμματος «Ενίσχυσης Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική» έγινε...

Περισσότερα

Αναλυτικά τα μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους

Τα 21 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας και προστασίας των εργαζομένων από τις επιπτώσεις της πανδημίας για το μήνα...

Περισσότερα

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα κυλικεία των δημοτικών σχολείων

Εξαιτίας των διαφορετικών δεδομένων στη λειτουργία των σχολείων, καθώς θα κλείσουν γυμνάσια και λύκεια, υπήρξαν πολλά ερωτήματα από ιδιοκτήτες...

Περισσότερα

Συνάντηση Ε.Ε.Α. με τον Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα

  Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και οι Αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α. κκ Νίκος Γρέντζελος και...

Περισσότερα

Ν. Κογιουμτσής στο star.gr: Χιλιάδες «λουκέτα», αν δεν ληφθούν μέτρα

Μέτρα στήριξης αναμένουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις μετά από το νέο εθνικό lockdown για τρείς εβδομάδες που ανακοίνωσε ξαφνικά ο...

Περισσότερα

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022