"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

"..Η Τουρκία θα επανεκτιμήσει τη στάση της όταν αντιληφθεί τη ζημιά που υφίσταται, λέει ο Τασούλας.."

New post on HellasJournalCom

Η Τουρκία θα επανεκτιμήσει τη στάση της όταν αντιληφθεί τη ζημιά που υφίσταται, λέει ο Τασούλας

by ELISAVET
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πέτυχε ξεκάθαρη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής, που κονιορτοποιεί πολιτικά και νομικά Read more of this post
ELISAVET | December 15, 2019 at 11:19 AM | URL: https://wp.me/p9Hp6o-2V3r

Συναυλία και κινητοποιήσεις για το ΧΥΤΑ στην Πετρούπολη


Τώρα ξεσηκωμός! Ούτε ώρα χαμένη!
Μας γεμίζουν καρκίνο για τα κέρδη τους!
Τέρμα πια στο αίσχος της Φυλής! Όχι νέα εγκλήματα στην Αττική και στο Λατομείο Μουσαμά! 
Πριν λίγες μέρες στα μουλωχτά και σαν τα ποντίκια συνεδρίασε ο ΕΔΣΝΑ και αποφάσισε το άνοιγμα του διαγωνισμού για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Η μεθοδολογία τους και ο τρόπος απόφασής τους είναι προκλητικός και απαράδεκτος, με διαδικασίες fast truck "κουβέντιασαν" και αποφάσισαν για 43 θέματα. Δεν τόλμησαν να συνεδριάσουν μπροστά στους εργαζόμενους και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας γιατί εγκληματούν.
Για ακόμη μια φορά ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει! Επιβεβαιώνεται ότι το έγκλημα συνεχίζεται σε  συνεννόηση  και συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οι παρατάξεις του Πατούλη (ΝΔ) και της Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), μαζί με γραφικούς φασίστες τύπου Τζήμερου, ήδη έχουν επικυρώσει με την ψήφο τους την απόφαση που είχε πάρει η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ (επί διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ) για  τη δημιουργία ενός νέου ΧΥΤΑ στην Φυλή. Ορίζουν ακόμη και παλιά λατομεία, ανάμεσα στα οποία και το λατομείο Μουσαμά, στην πλάτη του Θεάτρου Πέτρας στην Πετρούπολη, ως τον επικρατέστερο χώρο για το μεγαλύτερο και με διαφορά ΧΥΤΑ -ΧΥΤΥ της Αττικής.
Δεν ανεχόμαστε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας μέσα στη μόλυνση. Θα μας βρουν μπροστά τους.
Για τα κέρδη επιχειρηματικών ομίλων και διάφορων κολαούζων τους, που έχουν συμφέροντα από τη λειτουργία του ΟΕΔΑ Φυλής και του αποτεφρωτήρα, συνεχίζουν και επεκτείνουν τη λειτουργία υγειονομικών βομβών, ενώ προωθούν την καύση των απορριμμάτων ως φθηνή ενέργεια για τις βιομηχανίες, όπως για παράδειγμα γίνεται αυτή τη στιγμή στο Βόλο και αλλού.
Για τα κέρδη τους μας γεμίζουν καρκίνο και αυτά μπαίνουν εμπόδιο για να μην αξιοποιηθεί το επιστημονικό δυναμικό, η επιστημονική γνώση και η ανάπτυξη της τεχνολογίας ώστε να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν έτει 2019 ανακυκλώνεται μόνο το 15% των απορριμμάτων, ενώ και με βάση τους δικούς τους σχεδιασμούς τα επόμενα χρόνια θα ανακυκλώνεται στην καλύτερη περίπτωση το 50% και το υπόλοιπο θα θάβεται ή θα καίγεται με ανυπολόγιστες συνέπειες στην υγεία μας και στο περιβάλλον. Ο σχεδιασμός τους προωθεί την παραπέρα εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης αποβλήτων, την πιο μεγάλη εκμετάλλευση των εργαζομένων του κλάδου, την ανοχή απέναντι στην ασυδοσία του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων που σπέρνουν κατά βούληση τα τοξικά και άλλα επικίνδυνα απόβλητά τους, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, ούτε τις ανθρώπινες ζωές.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες που το προηγούμενο διάστημα πήραν μέρος στις δεκάδες κινητοποιήσεις που έγιναν στην περιοχή με πικετοφορίες, παρεμβάσεις στο περιφερειακό και δημοτικό συμβούλιο, με το μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 Νοέμβρη στα γραφεία της Περιφέρειας μαζί με τις συντονιστικές επιτροπές της Δυτικής Αττικής και του Μαραθώνα.
Οι κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις μας το προηγούμενο διάστημα, διαμόρφωσαν τις προϋποθέσεις και ανάγκασαν και τη δημοτική αρχή Πετρούπολης, έστω και καθυστερημένα να τοποθετηθεί ενάντια στην απόφαση του ΕΔΣΝΑ, να ψελλίσει για τις ευθύνες της σημερινής διοίκησης Πατούλη (ΝΔ) στην περιφέρεια και της προηγούμενης της κ. Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ), να καλέσει σε συλλαλητήριο.
·         Στηρίζουμε την απόφαση του σωματείου εργαζομένων του δήμου, για συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 18/12, στις 12 μ.μ. στο Δημαρχείο.
Προχωράμε με αντίστοιχες αποφάσεις, ώστε οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία της Πετρούπολης να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στην πολιτική που βλέπει στα σκουπίδια- χρυσό και νέες business σε βάρος της υγείας μας και του περιβάλλοντος, για διαχείριση των απορριμμάτων  με κριτήριο  την ποιότητα της ζωής του λαού.
·         Διοργανώνουμε και καλούμε σε Συναυλία με καλλιτέχνες και συγκροτήματα στις 19/12 στο 10ο Δημοτικό σχολείο Πετρούπολης, στις 8 μ.μ., στέλνοντας το μήνυμα  ¨ η πολιτική σας και όχι οι ζωές μας είναι για τα σκουπίδια¨.
·         Συγκεντρώνουμε χιλιάδες υπογραφές με το κείμενο των Συντονιστικών Επιτροπών και τις καταθέτουμε με συγκέντρωση - κινητοποίηση στην Περιφέρεια  . 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ - ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Πάρτε πίσω την απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
  • Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στο Γραμματικό και στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, "ΤΙΤΑΝ", Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
  • Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
  • Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων.
  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
  • Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Παλεύουμε για διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του λαού.
Τώρα, χρειάζεται να αξιοποιηθεί όλο το επιστημονικό δυναμικό και η ανάπτυξη της τεχνολογίας για να υπάρξει διαχείριση των απορριμμάτων με κριτήριο την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού. Με δημιουργία ενός ενιαίου δημόσιου φορέα διαχείρισης και τελικής διάθεσης των αποβλήτων που θα έχει προτεραιότητα στην πρόληψη της παραγωγής απορριμμάτων και στην προώθηση της ανακύκλωσης, με διαλογή στην πηγή. Με διασφάλιση της χωριστής διαλογής διαφορετικών ειδών απορριμμάτων. Με δημιουργία μονάδων επεξεργασίας και χωροθέτηση με επιστημονικά κριτήρια και μακριά από κατοικημένες περιοχές!
Με εξασφάλιση μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και σύγχρονο εξοπλισμό. Με χρηματοδότηση και στελέχωση των υπηρεσιών των δήμων για να μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στη διαδικασία της αποκομιδής.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΟ ΖΩΕΣ …ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ!!!
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΚΡΙ ΚΡΙ:Χριστουγεννιάτικες Ευχές



Η πρόεδρος κ. ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΟΥΛΑΚΗ και το Δ.Σ. του ΚΡΙ ΚΡΙ, σας εύχονται ολόψυχα καλές γιορτές καλή χρονιά και να περάσετε πολύ ομορφα με τις οικογένειές σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Πάνος Σκουρολιάκος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ: newsletter


Πάνος Σκουρολιάκος 
Βουλευτής Ανατολικής Αττικής 
Τομεάρχης Πολιτισμού Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ

Από την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με νέους και παλιούς φίλους που συστρατεύονται στον ΣΥΡΙΖΑ (Ξενοδοχείο Caravel, 9 Δεκεμβρίου 2019)

Δήλωση του Πάνου Σκουρολιάκου, για την "δυσκολία" του υφ. Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου να δεχθεί τους Δημάρχους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού


Είναι απαράδεκτο να βρίσκουν τόσο μεγάλη «αντίσταση» οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, και Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, για να γίνουν δεκτοί από τον Υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο. Οι πολίτες των συγκεκριμένων Δήμων αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα από τις ενστάσεις του Ελληνικού Δημοσίου στο Κτηματολόγιο αλλά ο υπουργός κωφεύει. 

Σήμερα προσπαθήσαμε ως αντιπροσωπεία και εκ του σύνεγγυς αλλά ήρθαμε αντιμέτωποι με απαξίωση. Προφανώς ενοχλούμε ή χαλάμε την εικόνα της ωραίας χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας των κυβερνητικών παροχών. 

Αναμένουμε την Τετάρτη, να δούμε εάν τελικά ο υπουργός θα θελήσει ν’ ακούσει τους πολίτες.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

Στη Βουλή φέρνουν 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα υποστελέχωσης και οργάνωσης των σχολείων του εξωτερικού

Τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης των ελληνικών σχολείων στο εξωτερικό φέρνουν στη Βουλή 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και ο Πάνος Σκουρολιάκος, με ερώτηση που κατέθεσαν προς το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές αναφέρουν πως η ελληνόγλωσση εκπαίδευση της Διασποράς αποτέλεσε πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία -μεταξύ άλλων- αύξησε τη χρηματοδότηση, μερίμνησε για την επιμήκυνση της καταβολής του επιμισθίου των αποσπασμένων εκπαιδευτικών (3+1 χρόνια), αντιμετώπισε έγκαιρα τα διαχρονικά προβλήματα στελέχωσης και ίδρυσε νέα σχολεία.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές, η δέσμη των συγκεκριμένων μέτρων είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά της κανονικότητας στο σχολεία του εξωτερικού, αναζωπύρωσε το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών, συνέβαλλε στην εκ νέου εγκαθίδρυση και ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης της Πολιτείας με τις ελληνικές κοινότητες και τους φορείς του εξωτερικού.

Ωστόσο, όπως τονίζεται στην ερώτηση, το νέο σχολικό έτος δεν έχει ξεκινήσει ομαλά για τα σχολεία στο εξωτερικό, τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα όπως το Γυμνάσιο και Λύκειο Νυρεμβέργης και το Λύκειο Στουτγάρδης, όπου οι μαθητές δε διδάσκονται μαθήματα που θα εξεταστούν στις επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Επιπρόσθετα, σημαντικά προβλήματα καταγράφονται με τη μη-καταβολή του επιμισθίου (επίδομα εξωτερικού) εδώ και τρεις μήνες. Σημειώνεται πως το επιμίσθιο χορηγείται στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο εξωτερικό ώστε να καλύψουν πάγια μηνιαία έξοδα διαβίωσης και η καθυστέρηση της καταβολής του είναι αδικαιολόγητη.

Τέλος, οι βουλευτές θέτουν ζητήματα που αφορούν στον προϋπολογισμό του 2020 για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό, τη μισθολογική αποκατάσταση των εκπαιδευτικών στα επίπεδα προ κρίσης, ενώ υπογραμμίζουν πως υπήρξε αδιαφάνεια στη διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού.


Ερώτηση για το γεφύρι στο Γομάτι

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα και Πάνος Σκουρολιάκος σε σχετική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού ερωτούν εάν προτίθεται να εξαντλήσει κάθε διαθέσιμη δυνατότητα χρηματοδότησης ώστε να προχωρήσει άμεσα η αναστήλωση του πέτρινου γεφυριού στο Γομάτι Χαλκιδικής, που κινδυνεύει να καταρρεύσει μετά τις τελευταίες βροχές. 

Το παραδοσιακό πέτρινο γεφύρι κατασκευάστηκε πριν από 850 χρόνια σε περιοχή με παλαιούς σωζόμενους νερόμυλους και εντός ενός παραδοσιακού μονοπατιού μοναδικού φυσικού κάλλους.
Δουλεύοντας ψιλό γαζί τους απόδημους
Στήλη ΠΟΛΥ- Πολιτισμικά του Πάνου Σκουρολιάκου στην «Αυγή» του Σαββάτου

Οι ομογενείς μας είναι Έλληνες καλής πρόθεσης. Με το βάσανο της μετανάστευσης περνούν όλη τη ζωή τους. Με τον νόστο έντονο στις ψυχές και τις σκέψεις τους.

Αποκούμπι τους ο πολιτισμός μας. Αυτός τους κρατά. Η γλώσσα, την οποία πασκίζουν να διατηρήσουν και εκεί όπου υπάρχουν σχολεία ελληνικά, αλλά και σε πιο δύσκολες περιοχές, όπου αναλαμβάνει κάποιος απλώς εγγράμματος σε ένα δωμάτιο ή στο εσωτερικό ενός ναού να φέρει σε επαφή τα παιδιά της ομογένειας με τη λαλιά και τη γραφή της γλώσσας μας.

Το υλικό πλούσιο. Η αρχαία ελληνική γραμματεία, οι νεότεροι ποιητές και οι συγγραφείς μας, αλλά και τα παραμύθια του λαού, οι μύθοι των αρχαίων, τα τραγούδια και οι χοροί, η υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή.

Vasilissis Sofias 2, 10021, Athens, Greece

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΜΥΡΛΗΣ:RE: "ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ"

Απεχθάνομαι τους ψευτοδημοκράτες που υβρίζουν, όπως ο μέγας προδότης και οσφυοκάμπτης  Πάγκαλος,  λειτουργούς που δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν.
Η κυρία Κασιμάτη πολιτικώς αυτοκτόνησε. Από το 1974 μέχρι σήμερα τόσο τα σώματα ασφαλείας όσο και οι Ένοπλες Δυνάμεις απετέλεσαν το σάκο του Μποξ  για όλους αυτούς που δεν είχαν άλλο τρόπο να αποδείξουν ότι ήσαν αντιστασιακοί. Θαυμάστε τους.

Στέργιος Σμυρλής

From: TAKIS ZIOGAS [mailto:takis.ziogas@gmail.com]

Subject: "ΜΠΑΤΣΟΙ, ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ"

Αν ήμουνα αστυνομικός και με είχαν τοποθετέσει στη προσωπική ασφάλεια της ευφυεστάτης κ. Κασιμάτη, εκπροσώπου του Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, κάθε πρωί θα της έλεγα: Καλημέρα σας κ. Κασιμάτη από ένα μπάτσο, γουρούνι, δολοφόνο που του έχουν αναθέσει τη προσωπική σας ασφάλεια.
Διώνη Πικερμίου 13-12-2019
Δημήτριος Ζιώγας

Τα Νέα του Μίμη Ανδρουλάκη

Η ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ της κ. ΒΑΓΓΕΛΙΩΣ ΚΑΣΣΑΠΑΚΗ

Μενού 51: Από 15-12-2019 ως 21-12-2019

Dec 14, 2019 10:19 am
Ουσιαστικά αυτό είναι το προτελευταίο μενού του 2019! Εύκολα χειμωνιάτικα πιάτα αφού το φαγοπότι της μεθεπόμενης εβδομάδας επιβάλλει να είμαστε πιο φειδωλοί την εβδομάδα που έρχεται. Σίγουρα οι δουλειές που μας περιμένουν είναι αρκετές οπότε τα πιάτα  που προτείνουμε είναι από τα εύκολα!   Κλικ στις φωτογραφίες για τις συνταγές   Κυριακή  15-12-2019 Μπακαλιάρος
Διαβάστε το άρθρο »


Παστός μπακαλιάρος με σπανάκι, πατάτες και αρωματικά χόρτα

Dec 13, 2019 06:42 pm
Εξαιρετικός συνδυασμός, και είναι εποχής! Μερικές φορές σκέφτομαι  πως εμείς εδώ μαγειρεύουμε τον μπακαλιάρο σχεδόν με όσους τρόπους τον μαγειρεύουν και οι πορτογάλοι. Εκτός από τηγανητό, τον φτιάχνουμε με πατάτες, με ρύζι, με ρεβίθια, με φασόλια, με κάθε λογής λαχανικό και χορταρικό. Εννοείται και με σπανάκι! Κλασικό κρητικό πιάτο εποχής
Διαβάστε το άρθρο »

Ε.Γ.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ:ΕΥΧΕΣ


Καθώς το 2019 οδεύει προς το τέλος του, νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους συνοδοιπόρους στην πλούσια και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδρομή που διανύσαμε αυτή τη χρονιά.
Σας ευχόμαστε το 2020 να είναι μια καλύτερη χρονιά με υγεία,  με δημιουργία,  με   ευτυχισμένες  μέρες,  με λιγότερη βία,  με περισσότερες ευκαιρίες και ανοιχτούς ορίζοντες.
 -  Καλή Χρονιά 
- Χρόνια Πολλά
      Καλότυχα και δημιουργικά, αισιόδοξα και ειρηνικά
Η  νεοεκλεγείσα Διοικούσα Επιτροπή
της Ε.Γ.Ε. ΑΧΑΡΝΩΝ
            Πρόεδρος:           Αλεξάνδρου - Πανά    Ευαγγελία (Λίτσα)
            Αντιπρόεδρος:     Αυγέρη                      Αθανασία
            Γ. Γραμματέας:    Παμουκτσόγλου        Αναστασία
            Έφορος                Θεοδώρου                 Αθηνά
            Ταμίας:            ¨    Γαλιατσάτου              Σοφία
            Μέλη:                   Χαϊνταρλή                 Θάλεια   
                  Καπαδουκάκη           Δήμητρα
Αναπληρωματικά μέλη:   Αναγνωστάκη Ουρανία
                                        Κάνδηλα Ευαγγελία

Τα μέλη της  Ελεγκτικής Επιτροπής
ANAΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ    ΑΝΤΩΝΙΑ
ΓΙΑΝΝΟΥΣΑΚΗ              ΦΡΟΣΩ
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ       ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Οι εκλεγήσες σύνεδροι για το  Πανελλαδικό Συνέδριο της Ε.Γ.Ε. 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΠΑΝΑ             ΛΙΤΣΑ
ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ                      ΟΥΡΑΝΙΑ
ΑΥΓΕΡΗ                                    ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ                           ΣΟΦΙΑ
ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ                 ΑΡΓΥΡΩ
ΘΕΟΔΩΡΟΥ                               ΑΘΗΝΑ
ΚΑΝΔΗΛΑ                                 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΚΑΠΑΔΟΥΚΑΚΗ                     ΔΗΜΗΤΡΑ
ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΟΥ                        ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΛΕΤΣΑ                                          ΜΑΤΙΝΑ
           ΠΑΜΟΥΚΤΣΟΓΛΟΥ                 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ         
           ΠΛΕΥΡΙΑ                                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΧΑΪΝΤΑΡΛΗ                                ΘΑΛΕΙΑ

Συνάντηση εργασίας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας με τον τέως επίτροπο της Ε.Ε. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο





Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση εργασίας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας
με τον τέως επίτροπο της Ε.Ε. κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Πραγματοποιήθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας συνάντηση εργασίας των στελεχών της κεντρικής διοίκησης του κόμματος με τον μέχρι πρόσφατα Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Παραβρέθηκαν και συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Υποδοχής και Ασύλου, κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, κ. Μάνος Λογοθέτης.

Είναι η πρώτη από μια σειρά τέτοιων συναντήσεων που σκοπό έχουν την πληρέστερη ενημέρωση των ανώτερων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σε κρίσιμα θέματα από προσκεκλημένους με ειδική γνώση και εμπειρία.

Τα κύρια θέματα που αναλύθηκαν ήταν η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης, και το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Επιλέχθηκε η πρώτη συνάντηση να γίνει συμβολικά την ημέρα διεξαγωγής των Βρετανικών Εκλογών ώστε να συζητηθεί και το θέμα του Brexit.

Μετά το πέρας της συνάντησης εργασίας, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, λίγες μέρες μετά το 13ο Συνέδριό μας, εγκαινιάσαμε έναν κύκλο θεματικών συζητήσεων για ζητήματα αιχμής με σημαντικούς προσκεκλημένους, προκειμένου τα στελέχη μας να συμβάλλουν στην ενημέρωση των πολιτών με νηφάλιο λόγο και επενδύοντας στο πολιτικό επιχείρημα. Στην πρώτη μας συνάντηση, αναλύθηκε διεξοδικά η διαφορετική στρατηγική που ακολουθείται το τελευταίο διάστημα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αποδεικνύοντας ότι μετά από 4 χαμένα χρόνια η χώρα απέκτησε επιτέλους πολιτική πυξίδα. Η δράση που ανέλαβε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φέρει αποτελέσματα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα πάντα εξαρτώνται μόνο από εμάς. Υπάρχει η διεθνής διάσταση του ζητήματος η οποία σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Ακόμα κι αν συγκυριακά προβληματίζουμε κάποιες τοπικές κοινωνίες, θα συμβάλλουμε ως κόμμα σε ένα γόνιμο διάλογο και δεν θα επιτρέψουμε αυτό το θέμα να διχάσει τους Έλληνες».


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:ενδιαφέρουσα ενημέρωση-τελευταία νέα

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2019
Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 984

Ψηφιακά πλέον οι έλεγχοι των δαπανών της κεντρικής και γενικής κυβέρνησης

Ηλεκτρονικά και όχι χειρόγραφα, όπως γινόταν έως τώρα λόγω ανυπαρξίας ανάλογου πληροφοριακού συστήματος, θα πραγματοποιούνται πλέον οι έλεγχοι των 62...
Περισσότερα

Το Ε.Ε.Α. στη Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019, η Γενική Συνέλευση του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών...
Περισσότερα

Παρεμπόριο: Κατασχέθηκαν πάνω από 7.000 «μαϊμού» παιχνίδια

Καταστήματα εμπορίας παιχνιδιών στο κέντρο της Αθήνας ελέγχθηκαν στο πλαίσιο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, υπό τον συντονισμό...
Περισσότερα

Τι αλλάζει στη φορολόγηση για τα εταιρικά οχήματα

Στο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο», το...
Περισσότερα

U.S.A.'s interesting news

News: December 13, 2019
 
Welcoming Secretary Scalia
Welcoming Secretary Scalia
Advisor to the President Ivanka Trump, U.S. Secretary of Transportation Elaine Chao, U.S. Deputy Secretary of Labor Patrick Pizzella, and Judge Laurence Silberman spoke at an event welcoming U.S. Secretary of Labor Eugene Scalia to the U.S. Department of Labor this week. Secretary Scalia highlighted several recent agency achievements and spoke about his commitment to the Department's mission and providing certainty to workers and employers through compliance assistance and the regulatory process.
 
For the first time in more than 50 years, the Department is updating the regulations for calculating the regular rate of pay for overtime. The final rule allows employers to more easily offer perks and benefits to their workers.
More Perks at Work
 
Child Care Summit
At the White House Summit on Child Care and Paid Leave, Women's Bureau Director Dr. Laurie Todd-Smith led panel discussions on the importance of paid family leave to support working families.
 
Veterans’ Employment ChallengeEnding Homelessness$3.5 Million
Secretary Scalia announced a Veterans’ Employment Challenge competition aimed at developing a new tool to help transitioning service members in their job searches.
Assistant Secretary and incoming Chair John Pallasch hosted the U.S. Interagency Council on Homelessness, discussing the importance of securing good jobs in ending homelessness.
A California blueberry grower and two related companies must pay $3.5 million in back wages and penalties to resolve visa and seasonal worker violations.
Overtime EnforcementSteel SafetyBack Wages
South Carolina vegetable farm and packing facility has paid $101,572 in back wages to 408 workers for overtime violations.
OSHA has cited a Cleveland steel plant for exposing workers to fall hazards following a worker injury, and proposed $222,579 in penalties.
After an investigation into Hurricane Irma rebuilding efforts, a Florida roofing contractor paid 43 workers $60,098 in back wages and damages.
 
Stat of the Week
Apprenticeship Record
There were more than 250,000 new apprentices in fiscal year 2019, a record high, according to the Department's Employment and Training Administration.
 
Compliance Assistance Highlight
Restaurant Employment
The Wage and Hour Division's restaurant employment toolkit answers common questions about wage and hour laws in the restaurant industry.

Registered United States Census Bureau Logo
United States

Would You Like In-Depth State Data?
Update Your State Info.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022