"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ:..συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών ..

 

Τίτλος
Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/770 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2019, σχετικά με ορισμένες πτυχές που αφορούν τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών (L136), καθώς και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/771 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 20ής Μαΐου 2019, σχετικά με ορισμένες πτυχές που αφορούν τις συμβάσεις για τις πωλήσεις αγαθών, την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/2394 και της Οδηγίας 2009/22/ΕΚ, και την κατάργηση της Οδηγίας 1999/44/ΕΚ (L136)
Τύπος
Σχέδιο νόμου
Υπουργείο
Δικαιοσύνης
Επιτροπή
Διαρκής Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Φάση Επεξεργασίας
Κατατεθέντα
Ημερ/νια Φάσης επεξεργασίας
25/08/2022
Το φωτοτυπημένο σ/ν ή π/ν
δεν αποτελεί το τελικό κείμενο διότι εκκρεμούν
ορθογραφικές και συντακτικές διορθώσεις
Διατάξεις Σχεδίου ή Πρότασης Νόμου  Ανάλυση Συνεπειών Ρύθμισης  Έκθεση Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους  Ειδική Έκθεση (άρθρο 75 παρ 3 του Σ)  
Ημ. Κατάθεσης
25/08/2022

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας...


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 25.08.2022


 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Μάκη Βορίδη με αφορμή την με αρ. πρωτ. 514/22-08-2022 επιστολή του Δημάρχου Μεγαρέων.

Στην επιστολή ο Δήμαρχος ζητάει να δοθεί το δικαίωμα κατάθεσης αιτήσεων αρωγής στην πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών και στους πληγέντες κατοίκους της από 22 Ιουλίου πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις περιοχές Ζάχουλη και Παπαγιαννέϊκα Μεγάρων, όπως ισχύει και για τους πληγέντες της ευρύτερης περιοχής της Πεντέλης.

Ο κος Μπούρας κατέθεσε τη σχετική αναφορά και αναμένει από την ηγεσία του Υπουργείου να πράξει τα δέοντα.

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα-τηλ.:2103708401-2, fax: 2103707888

Θεμιστοκλέους 3, 10677 Αθήνα, Τηλ.: 210 3303066, Φαξ: 210 3301970

e-mail: vice.president_c@parliament.gr, bouras@parliament.gr




Τάσος Γαϊτάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θεσμικά αναξιόπιστος»





Αθήνα, 25 Αυγούστου 2022


Σημεία συνέντευξης του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Πρόγραμμα

Τάσος Γαϊτάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θεσμικά αναξιόπιστος»


Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Γαϊτάνης φιλοξενήθηκε στο Πρώτο Πρόγραμμα και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Βασίλη Αδαμόπουλου και Μαρίας Γεωργίου, αναφορικά με τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς και για το ζήτημα των παρακολουθήσεων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέπεσε σε διπλό ατόπημα χθες. Αφενός ευτέλισε τη διαδικασία με διαρροές σε φιλικά του ΜΜΕ και από την άλλη διαστρέβλωσε τα λεγόμενα του νέου Διοικητή της ΕΥΠ, γνωρίζοντας ότι ούτε η απάντησή του, ούτε τα πρακτικά της συνεδρίασης μπορούν να δημοσιοποιηθούν», σημείωσε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια απαράδεκτη ενέργεια που δείχνει έλλειψη σοβαρότητας από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τόνισε δε, ότι είναι κι αυτό ένα δείγμα μιας πολιτικής τοξικότητας στην οποία η αντιπολίτευση επενδύει.

Παράλληλα ο κ. Γαϊτάνης υπενθύμισε ότι υπάρχει ο Νόμος του 1994, ο οποίος βάζει το πλαίσιο των νόμιμων παρακολουθήσεων, από τον οποίο δεν εξαιρείται κανένας. Όμως επισήμανε ότι αναφορικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών, χρειάζεται επιπλέον θεσμική θωράκιση. Συμπλήρωσε δε ότι σε σχέση με το Pretador, η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν χρησιμοποιεί κακόβουλα λογισμικά και κανένας κρατικός φορέας δεν έχει προμηθευτεί τέτοια. «Αυτό ειδικά, η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να μην το καταλαβαίνει, γιατί δεν την ενδιαφέρει να το καταλάβει. Την ενδιαφέρει ν' ανέβει στο αντιπολιτευτικό κύμα αυτής της υπόθεσης, για να αποκτήσει αφήγημα», υπογράμμισε.

Σε σχέση με το δημοσιεύματα του ξένου τύπου υποστήριξε ότι αυτό που αναδεικνύεται είναι η σπουδή του ΣΥΡΙΖΑ να τα χρησιμοποιήσει για να πλήξει την κυβέρνηση. Κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δίνει ολοκληρωμένες απαντήσεις σε όλα και ταυτόχρονα, επιδιώκει τη θεσμική θωράκιση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

EJC:update

 

Welcome to the latest Conversations with Data newsletter!

Before we kick off today's issue, our colleagues from Structured Credit Investor are still hiring! They're looking for an excellent writer with a background in finance to join their firm as a reporter. You'll be writing real-time stories about the European and US CLO markets and tracking new issue news, deal pricing and secondary market trading activity. Interested in applying for this role? Be sure to s
end your cover letter and CV to the attention of Mark Pelham at mp@structuredcreditinvestor.com.

Now on to the newsletter!

Since the beginning of the Russia-Ukraine War, journalists have witnessed, verified and reported on atrocities across the country, remotely and in the field. But for data journalists looking to delve deeper into the data and find new sources, understanding data collection and where it comes from is essential.

To help journalists meet the challenge, we spoke with guests from data journalism and the humanitarian field with experience using data to cover the war:

Peter Bodnar, data journalist at Texty.ua
Dada Lyndell, data journalist at The Insider
Karina Shedrofsky, head of research at OCCRP
Claudia Manili, senior data analyst from ACAPS.org


This conversation is an edited recording from our event in June 2022 with guest host Marianne Bouchart, the executive director of The Sigma Awards. Listen to the podcast on SpotifySoundCloudApple Podcasts and Google Podcasts. Alternatively, read the edited Q&A with the panel below. 

What we asked

Could you talk to us about the start of the war? How did you anticipate it beginning? 

Dada: When the war began, I was still in Moscow. I didn't want to leave the country until the very end. Every day before the war started, we discussed at The Insider whether or not it would eventually begin. We collected and used data to analyse what was happening and spoke to our sources to determine if or when it would happen. We participated in the research made mainly by a Central Intelligence team, a group of Russian OSINT investigators. They told us that Russia had been bringing troops and weaponry to the borders since November 2021. On February 24th, it was only a matter of several hours before we understood it would begin then. 

Peter: Our team at Texty.ua has been writing about Russia waging war against Ukraine for the last eight years. I was a part of it for the past five years. The full-scale invasion wasn't such a big surprise for us. We expected it one way or another. We started understanding that something was going to happen at the beginning of this year when first reports showed Russian troops concentrating around the Ukrainian borders. This was when we decided to create a project tracking the amount of military equipment in Russian military bases around the Ukrainian border.

What action did you take to protect your digital and physical security?

Dada: I always speak to people about digital and physical security because I'm kind of paranoid. I started working not only with the newsrooms that I know in Russia but with all the activists preoccupied with their digital security. This was the time to advise people about digital security, what to do with no Internet connection or if the police take our phones.

Several days after the war began, they made new Russian legislation preventing you from calling it a war. They also said you would be accused of state treason if you collected data about the Russian military. This meant that newsrooms that did investigative journalism, specifically from inside Russia, had to leave the country because it was very, very dangerous for us to stay there. As a result, most journalists in Russia had to leave as many were afraid for their lives and their freedom.

Peter: The start of the war was very messy and unexpected. Even though we had plans and understood that something like that could happen, not everything went according to plan. The first thing we did was move most of our critical digital infrastructure into the remote cloud because we had some computing and data storage on our local computers in our office. We also ensured the digital protection for our computers and accounts, access to databases, and everything we needed for our work, which is critical for us.

We also created a plan about how can our team members evacuate from here. We are working from Kyiv, the capital of Ukraine. We also had some backup plans on what to do and where to go in case the internet connection and mobile connection disappeared entirely. Thankfully, the internet connection was stable throughout the last four months.  

Could you talk us through some examples of your work from the war?

Peter: We published an article tracking military bases around the Ukrainian border. We used satellites with active radar to identify the area covered by metal objects on the territory of Russian military bases around Ukrainian borders. We also published a piece describing what a battalion tactical group is -- a basic unit comprising the Russian army in this invasion. Overall, our work involves classifying, storing, and making information useful for the public. We also welcome our work to be reused by other teams.


Dada: At The Insider, the team created a YouTube channel from a small ad-hoc studio. One of our first videos went viral with millions of views. We felt this channel could help show what is happening in Ukraine given half of Russians don't believe this is a war. 

Karina: At OCCRP, we have taken a different approach to the general news cycle for the Ukraine war. We have created the Russian Asset Tracker, a project to track down and catalogue the vast wealth held outside Russia by oligarchs and key figures close to Russian President Vladimir Putin. This is an ongoing project with a fact-checked database of these assets. We've recently added another section on reported assets that haven't necessarily been verified or fact-checked. More than 50 news organisations from all over the world have participated and will continue to participate in this project.

Could you tell us more about the Russian Asset Tracker? How does this project mirror what OCCRP has done in the past?

Karina: The Russian Asset Tracker is similar to other work OCCRP has done in the past. For instance, following the money, getting public records around the world and trying to uncover assets that are quite difficult to uncover. One distinction is the sense of urgency we all faced after Russia invaded Ukraine. Within two weeks, we managed to uncover billions of dollars of assets, working endless hours, barely sleeping, to get this information out. In terms of all of the other leaks that have been released since the war began, we don't know the agenda of who is actually leaking this information. We are trying to go through this with that lens and decide what is worth looking into and covering. And it's just vast, vast amounts of data.

Tell us about ACAPS.org and its datasets covering Ukraine. 

Claudia: ACAPS.org is made up of analysts and data collectors active in the humanitarian sector. Our scope covers natural disaster response or conflicts. What we try to do is to inform the humanitarian community about what is happening in specific situations. We have teams around the world that are focussing on crises. We have one team in Ukraine and one focusing on global analysis. I am a senior data analyst of our global team, but I was helping with data collection for the Ukraine data sets. We have been collecting data about Ukraine since late March. At that moment, we decided to build two data sets -- one covering the civilian infrastructure damages and the other covering humanitarian access events. For the data on civilian infrastructure damages, what we track is pretty clear -- any damages related to civilian infrastructure. Meanwhile, the humanitarian access data set is more related to how humanitarian actors can access a specific place.

What are the missing data narratives that the media hasn't yet covered? 

Peter: In my opinion, the humanitarian impact of the war hasn't been covered.
 We aren't showing the impact on a local basis in specific Ukrainian cities. We aren't seeing stories explaining the problems with access to fresh water, infrastructure damage and how the daily life of ordinary people has changed during the war.

Claudia: One of the narratives missing for us is how humanitarian access improves. It is quite easy to report on the damaged infrastructure of a bridge if destroyed, but it is not so easy to track when things have improved. 

Finally, what tips and advice can you give data journalists new to covering this conflict with data?

Dada: Be sure to triple-check everything and always check where your data source has come from. Many newsrooms still don't know how to use satellite imagery and need to learn how to do this and verify videos and images using OSINT skills. It has also become very difficult to maintain objectivity. Many people report on stories that involve picking out certain information to confirm a particular point of view. Always try to be objective if you consider yourself a journalist.

Peter: Try to familiarise yourself with local, historical and cultural contexts when covering any conflict. This can help your data storytelling and ensure your reporting is relevant and doesn't misrepresent what is happening on the ground.

Latest from DataJournalism.com 

A journalist's portfolio is akin to one's pride. But what happens when broken links and defunct code riddle your life's work of interactive content? This is the dilemma news organisations and journalists face thanks to the rise of data journalism -- where complex interactive storytelling and dynamic data visualisations rely on distributed digital infrastructures. Professor Bahareh Heravi explores the possibilities for saving your content in her latest long-read article. Read the article here.

    With summer here, there’s no better time to close the laptop and catch up on your reading. Our data journalism team has cherry-picked a collection of books that will refresh your expertise and reignite your passion for the field. Read the blog here

      European Economic and Social Committee (SOC Section):update

       


      Please ignore this message if you have already registered

      Invitation

      Annual Conference on Fundamental rights and the Rule of Law - Putting the Rule of Law Report recommendations into action

      26/09/2022 | 09:00 – 17:30 | Hybrid event | EESC
       
      The EESC FRRL Group's annual conference will provide a platform for debate of the European Commission's third Report on the Rule of Law (July 2022), which for the first time entails country specific recommendations.

      It will gather EESC Members, civil society representatives (including social partners), EU institutions and other stakeholders to discuss the main developments in the EU in the area of fundamental rights and the rule of law over the past year.

      On the occasion of the conference, the FRRL Group will issue its second synthesis report covering the visits carried out in 2020-2021
      .

      Your participation and input are most welcome!

      You can register online until Thursday 22 September at 12:00/noon, at this 
      link.

      Further information and instructions on how to connect will be sent in due time to the registered participants.

      Please feel free to forward this invitation to anybody that may be interested.

      For any questions related to the event, please contact us at the following email: EESC-rights-Rule-Law@eesc.europa.eu

      N.B. In accordance with existing rules, no daily allowance for participation in video conferences is granted.
       

      Veuillez ignorer ce message si vous êtes déjà inscrit 

      Invitation

      Conférence annuelle sur les Droits fondamentaux et état de droit - Mettre en œuvre les recommandations du Rapport sur l’état de droit

      26/09/2022 | 09h00 – 17h30 | Conférence hybride | CESE

      La conférence annuelle du groupe DFED du CESE fournira une plateforme de débat sur le troisième rapport de la Commission européenne sur l'état de droit (juillet 2022), qui comprend pour la première fois des recommandations spécifiques à chaque pays.

      Elle réunira des membres du CESE, des représentants de la société civile (y compris des partenaires sociaux), des institutions de l'UE et d'autres parties prenantes pour discuter des principaux développements dans l'UE dans le domaine des droits fondamentaux et de l'état de droit au cours de l'année écoulée.

      A l'occasion de la conférence, le groupe DFED publiera son deuxième rapport de synthèse portant sur les visites réalisées en 2020-2021
       
      Votre participation et votre contribution sont les bienvenues!

      Vous pouvez vous inscrire en ligne jusqu’au jeudi 22 septembre à 12h00, à l’adresse 
      ici.

      D’autres informations et instructions sur les modalités de connexion seront envoyées en temps utile aux participants inscrits.

      N’hésitez pas à transmettre cette invitation à toute personne qui pourrait être intéressée.

      Pour toute question relative à cet évènement, veuillez nous contacter à l’adresse suivante: EESC-rights-Rule-Law@eesc.europa.eu

      N.B. Conformément aux règles en vigueur, aucune indemnité journalière n’est accordée pour la participation à des vidéoconférences.

      European Economic and Social Committee / Comité économique et social européen
      Rue Belliard 99, 1040 Bruxelles

      ΙΜF latest

       

      Risks include further supply-chain disruptions, higher commodity prices, and weaker trade.

      View as a webpage

      Singapore


      Singapore’s Economy Rebounded on Decisive Policy Action, But Challenges Lie Ahead

      (Photo: Netfalls)

      By Krishna Srinivasan and Lamin Leigh

      Singapore’s impressive recovery from the pandemic is outperforming similar economies, with total output exceeding pre-crisis levels last year, but the rebound has also been uneven. 

      Decisive policy responses, like the Jobs Support Scheme, helped minimize economic scarring, while rapid vaccinations and long-standing robust economic fundamentals helped Singapore navigate global challenges. However, sectors like tourism, aviation, construction, and in-person services are still lagging.

      Now, the war in Ukraine is confronting Singapore’s policymakers with new challenges and uncertainty as Russia’s invasion and resulting sanctions raise risks for slower growth and faster inflation.

      While the recovery is expected to remain resilient, significant uncertainties cloud the outlook, including risks from more supply-chain disruptions, higher commodity prices, rising interest rates in the largest advanced economies, and weaker demand from major trading partners.

      Central to the evolving risks to the outlook are developments in China, Singapore’s largest trading partner, as well as global economic fragmentation arising from the war in Ukraine.

      Given Singapore’s strong economic recovery and rising inflation, the ongoing policy normalization across all the policy pillars remains appropriate. Fiscal policy should continue to gradually normalize in the next year or two while broadening the recovery through targeted support to sectors still hurt by the pandemic. Should further risks materialize beyond what is currently envisaged, Singapore can deploy its ample fiscal buffers to cushion the economic impact.

      The shift to tighter monetary policy in October 2021, and out-of-cycle in January 2022, was timely. The more hawkish tightening in April and out-of-cycle in July 2022 reflected careful consideration of the abrupt and rapid shift in the global and domestic inflation outlooks. Further monetary tightening will be warranted if higher inflation proves to be unexpectedly persistent, to preserve price stability and keep inflation expectations well anchored. Such tightening, however, must be nimble and account for the lags involved in the monetary transmission amid potentially greater risks to growth from further normalization in a highly uncertain world.

      At the same time, macroprudential policies should continue to guard against risks to the financial system, including the buildup of vulnerabilities from housing prices diverging from fundamentals and elevated household and corporate debt amid rising interest rates.

      As the pandemic eases—albeit with risks of new vaccine-resistant variants emerging—the focus of Singapore’s policymakers has appropriately shifted to accelerating transformation towards a digital, more inclusive, and greener economy. In this context, the society is appropriately transitioning to a new social compact where more collective action is expected while preserving individual responsibility through incentives to keep people in the labor force. 

      Plans to accelerate digital adoption and innovation, while keeping the appropriate safeguards to preserve financial stability, will help maintain Singapore’s preeminent status as a key regional innovation hub.

      While the energy crisis imposed by the war in Ukraine is underpinning the need and urgency to shift to renewable energy, it is also making that shift more challenging in the current conditions of high energy prices. That means any unplanned delay in the climate agenda must be made up later by faster and more decisive action to accelerate the transition and help address one of this century’s biggest challenges to sustainable development.

      ****

      Krishna Srinivasan is the Director of the IMF’s Asia and Pacific Department. 

      Lamin Leigh is the Singapore and Malaysia mission chief in the IMF’s Asia and Pacific Department.


      RELATED LINKS

      International Monetary Fund

      Κοινή πρωτοβουλία Πλακιωτάκη - Μακρή για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών




      Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων ανέλαβαν, για μία ακόμη φορά, πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

      Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προσφέρουν έκπτωση έως 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, καθώς και των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 04 έως και 08 /09/2022. Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία.

      Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της διαρκούς μέριμνας αλλά και της ουσιαστικής αναγνώρισης του έργου των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι επιτελούν ιδιαίτερο λειτούργημα και προσφέρουν τα μέγιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

      Συγκεκριμένα, οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής:

      -Attica Group (Super Fast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways)

      -ANEK Lines

      -ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ (ANEK)

      -Minoan Lines

      - Fast Ferries

      - Golden Star Ferries

      Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης στην έκδοση των εισιτηρίων είναι η επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους καθώς και η Αστυνομική τους ταυτότητα.

      Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ευχαριστούν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναγνώριση στο έργο των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι θα καταδείξουν ιδιαίτερο έργο και προσφορά στην εκπαίδευση των νέων της χώρας μας.

      Πληρώνεται άμεσα το μεταφορικό ισοδύναμο επιβατών έως και τον Φεβρουάριο 2022



      Έπειτα από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων χρηματοδότησης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προωθείται άμεσα η πληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου Επιβατών στους δικαιούχους, συνολικού ύψους 12,5 εκ. ευρώ. Οι εν λόγω πληρωμές αφορούν σε αιτήσεις για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του Δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του Α’ Διμήνου του έτους 2022.

      Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζονται ήδη τις λίστες για εκκαθάριση των πληρωμών και οριστικής καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου στους δικαιούχους. Η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 29/08/2022.

      Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

      Ως προς το σκέλος του Μεταφορικού Ισοδύναμου επιχειρήσεων και καυσίμων, οι σχετικές Κ.Υ.Α. για το έτος 2022 βρίσκονται σε στάδιο υπογραφών από τα συναρμόδια υπουργεία και δημοσίευσης σε Φ.Ε.Κ., ενώ παράλληλα γίνονται ενέργειες για την παροχή σχετικών πιστώσεων προς εξόφληση των δικαιούχων επιχειρήσεων και πολιτών.



      "ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

      Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

      Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

      ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

      ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

      ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
      Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

      OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

      OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
      ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

      "ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

      "ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
      "ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

      "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

      "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
      Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

      ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

      ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
      Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
      Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

      Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

      Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

      Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
      Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

      =Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

      . =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

      =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

      =Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

      Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

      Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

      ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

      ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
      ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022