Πόλεμος στην Ουκρανία

Οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο φόρος αίματος είναι βαρύτατος και οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται καθημερινά. Εκατομμύρια άνθρωποι εξωθούνται από τους εισβολείς στην προσφυγιά.  Συνηθίζουμε να λέμε ότι ο πόλεμος είναι το πιο αποκρουστικό έργο των ανθρώπων, αλλά όσα συνέβησαν στην Μπούχα υπερβαίνουν τα όρια του αποκρουστικού και επανακαθορίζουν τη βαρβαρότητα.

Κανείς δεν δικαιούται να είναι με το μέρος των εχθρών του ανθρώπου, των εχθρών της ανθρωπότητας. Η  κηλίδα στους δράστες για τα εγκλήματα στην Μπούχα θα είναι ιστορικά ανεξίτηλη.

Οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου

Οι κραδασμοί στο παγκόσμιο και το ευρωπαϊκό στερέωμα γίνονται ακόμα πιο ισχυροί. Η εκτόξευση των διεθνών τιμών φυσικού αερίου και οι διεθνείς κερδοσκοπικές τάσεις προκαλούν πρωτόγνωρες ανατιμήσεις και πολύ σοβαρές  συνέπειες στις οικονομίες σε όλες τις κοινωνίες της ηπείρου μας. Καθημερινά, άνθρωποι και επιχειρήσεις ανεβαίνουν το δικό τους Γολγοθά για να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τον πόλεμο και που συνεχίζουν να δημιουργούνται.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί ακατάπαυστα να διευκολύνει την καθημερινότητα και να λύσει όσα περισσότερα προβλήματα γίνεται. Καμιά κοινωνική και επαγγελματική ομάδα δεν έχει μείνει αβοήθητη και δεν πρόκειται να μείνει. Δημιουργούμε συνέχεια νέες δυνατότητες στήριξης και παλεύουμε να κρατήσουμε τη χώρα και την κοινωνία όρθιες. Εξακολουθούμε να ελέγχουμε τις εξελίξεις και προσπαθούμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά από τα γεγονότα.