"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ:γράφει ο Γιάννης Γ.Βαβουρανάκης

 


Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ:γράφει ο Γιάννης Γ.Βαβουρανάκης Χημικός-Πολιτικός Σχολιαστής «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»

     Ο εγκλεισμός λόγω πανδημίας και η αναγκαστική πειθαρχία σε κανόνες, για τους περισσότερους  πρωτόγνωρη, δοκίμασε όμως τα όριά μας. Δοκίμασε και δοκιμάζει την αντοχή, την υπομονή, την στωϊκότητα και αναδεικνύει ενός εκάστου την Παιδεία. Ως μεγεθυντικός φακός «φανέρωσε» την μεγάλη ένδεια Παιδείας του Λαού μας, αλλά όμως και σε άλλους κατέδειξε  την μεγαλωσύνη της σκέψης, της Παιδείας, του Ανθρωπισμού…Φαινόμενα προβληματισμού για την συνέχιση και εξέλιξη του Γένους και του Κράτους. Είναι όμως και μοναδική ευκαιρία (όχι για τους ακατοίκητους,γι αυτούς δεν υπάρχει θεραπεία ή εμβόλιο) σε όσους δεν την έδωσαν ήδη αυτή  στον εαυτό τους, δηλαδή της περισσότερης σκέψης, της αυτοκριτικής αλλά και  του  κάθε είδους αγώνα για την Ελευθερία.

Πολλοί άλλωστε, την Ελευθερία την συγχέουν με την ασυδοσία. Είναι γνωστοί ως ξερόλες, ημιμαθείς και απελέκητοι φιλοτομαριστές. Στην κοινωνία οι δικτυωμένοι φελλοί, έγιναν πλέον γνωστοί τοις πάσι με την αυτοπροβολή της φαυλότητας τους ως προσόν, μόνο και  μόνο για να φανούν και να επιβεβαιώσουν τον Αϊνστάϊν όταν έλεγε:

-«..η Βλακεία και το Σύμπαν, εκτείνονται στο Απειρο. Για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος. Για την Βλακεία όμως, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία»!

     Παρατηρώ τους πολιτικούς. Η πλειοψηφία τους αυτοαναιρείται. Ηπιος χαρακτηρισμός, καθώς διαγκωνίζονται για το τρόπαιο της.. «περικεφαλαίας του Βλάκα»!

Και μου δημιουργείται το ερώτημα: είναι όντως.. εκ γενετής Βλάκες, εκ πεποιθήσεως ή ..απευθύνονται σε ΕΞ ΙΣΟΥ Βλάκες; Για το τελευταίο, είμαι σίγουρος. Μέσα όμως σ’ αυτή τη «μάζα» την οποία εκείνοι θεωρούν πλήρη Βλακών, δυστυχώς γι αυτούς, υπάρχουν πολλοί σκεπτόμενοι, εξαπατηθέντες με διάφορους τρόπους  από την διαχρονική κομματοκρατία και νομενκλατούρα οι οποίοι αποστασιοποιημένοι όντες, χρησιμοποιούν το πολιτικό τους  «μικροσκόπιο». Αυτούς, δεν τους εξαπατά κανένας αυτόκλητος ΣΩΤΗΡΑΣ. Εξ άλλου, όλοι πέρασαν από θέσεις ευθύνης και κρίθηκαν και κρίνονται. Κρίθηκαν δε επιεικώς ΑΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και ειδικώς απατεώνες, παρτάκηδες, ή στην καλύτερη περίπτωση στρουθοκαμηλίζοντες. Η πανδημία έδωσε την ευκαιρία στους «κριτές-ΠΟΛΙΤΕΣ» ν’ αναρωτηθούν ΠΟΥ εξαπατήθηκαν, ΠΟΙΟΙ τους εξαπάτησαν, ποιοι πλημμελώς, ποιοι επιμελώς και για το όποιο συμπέρασμα, απαιτούν να επιβληθεί ΤΙΜΩΡΙΑ.

Ως .. «μάντης» λειτουργώντας, αλλά λαμβάνοντας υπ’  όψιν την πλειοψηφία της κοινωνίας μέσα στην οποία κινούμαι (θεωρώ δυναμικά, εντατικά και ποικιλοτρόπως) οπλίστηκα με υπομονή για τις επόμενες εκλογές. ΝΑΙ!!Αυτές οι εκλογές θα είναι ο «τάφος» πολλών κομμάτων, αποκομμάτων, βολευτών, αυτοδιοικούντων, ανάξιων και διασπαθιστών δημοσίου χρήματος. Νέα κόμματα με διαφορετική δομή και πολιτικό προσανατολισμό, με άλλη «γλώσσα» -από την κοινωνία γεννημένη και σ’ αυτήν προσανατολισμένα- είναι εν τη γενέσει τους.

Αποτελεί φυσικό επακόλουθο  και όχι βέβαια… «μαντεία» δική μου! Οσα από τα υπάρχοντα κόμματα δεν αναδιοργανωθούν αλλάζοντας άρδην, απλά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝ! Ο κόσμος έπαθε πολλά και μετρώ τουλάχιστον δεκαέξι  χρόνια που ανοίγει τρύπες στην ζώνη του. «Ασκητής από  εξαναγκασμό» σκέφτηκα.

«Σπρώχνει» λοιπόν αλλιώς τα πράγματα και απαιτεί Ισονομία και Ισοπολιτεία.

ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ….ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ


Ι.Γ.ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗΣ

 

AXAΡΝΕΣ δελτίον τύπου:Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Αχαρνών με την ένταξη της πρότασής του στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε τροχιά ηλεκτροκίνησης ο Δήμος Αχαρνών με την ένταξη της πρότασής του στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου

 

Μία ακόμη πρόταση του Δήμου Αχαρνών εντάχθηκε στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Πράσινου Ταμείου. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, ο Δήμος Αχαρνών συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των Δήμων που ετοίμασαν προτάσεις για την «Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων στον Άξονα Προτεραιότητας 4: Σχέδια φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (ΣΦΗΟ)», η οποία εντάσσεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου». Έτσι ο Δήμος είναι προσωρινός δικαιούχος ποσού χρηματοδότησης 74.400 ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, κάτι το οποίο θα ανοίξει το δρόμο του εκσυγχρονισμού με τη χρήση υπηρεσιακών ηλεκτρικών οχημάτων. Απώτερος στόχος η εξοικονόμηση πόρων, κυρίως όμως η προστασία του περιβάλλοντος από τους ρύπους.

Εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία θα έχει γίνει ένα σημαντικό βήμα προκειμένου η ηλεκτροκίνηση να μπει στη ζωή των πολιτών, αποφέροντας μεγάλα οφέλη τόσο στην τοπική οικονομία, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Θεωρείται δεδομένο πως η ηλεκτροκίνηση θα αποκτήσει πολύ σύντομα πρωταγωνιστικό ρόλο και η χωροθέτηση δημοσίως προσβάσιμων θέσεων φόρτισης και στάθμευσης είναι βασικό προαπαιτούμενο. Παράλληλα ο Δήμος Αχαρνών αποδεικνύει εμπράκτως πως διεκδικεί κάθε δυνατότητα να εκμεταλλευτεί όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να βγει κερδισμένη η πόλη σε υποδομές και έργα και ωφελημένοι οι δημότες της, όπως επεσήμανε σχετικά ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός.


ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ (5002323)

Τίτλος : Διανομή προϊόντων (ΤΕΒΑ)

 

Στις 21, 22 και 23 Δεκεμβρίου 2020, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Γιώργος Πετάκος με το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών σε συνεργασία με το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας (Κεντρική Δομή και Παράρτημα Ρομά) ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, προχώρησε σε διανομή προϊόντων στους δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), σύμφωνα με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ). Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου στην οδό Αχαρνέων Ιππέων και Μεγάλου Βασιλείου στις εργατικές κατοικίες του Δήμου Αχαρνών.  

 

Συνολικά, 1.246 οικογένειες έλαβαν νωπά προϊόντα (κοτόπουλο, μοσχάρι, χοιρινό), είδη παντοπωλείου (ρύζι, κριθαράκι, γάλα, φακές, ζάχαρη, αλεύρι, χυλοπίτες, ελαιόλαδο, φρυγανιές), χαρτί υγείας.

 

Επισημαίνεται, ότι λόγω των έκτακτων μέτρων για τον Covid-19, η διανομή διήρκησε τρεις μέρες από τις 9.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. όπου οι δικαιούχοι προσέρχονταν για την παραλαβή των προϊόντων τους κατόπιν ραντεβού και ενημέρωσης μέσω σχετικού μηνύματος. Επιπλέον, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας όπως η τήρηση των αποστάσεων, η χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού και η χρήση μάσκας. Ακόμα, ο κάθε δικαιούχος είχε το δικό του στυλό για την παραλαβή των προϊόντων του σύμφωνα με τις οδηγίες του μηνύματος.    

 

Centers for Disease Control and Prevention:update







December 28, 2020
This message includes updates on the COVID-19 response from CDC. The COVID-19 Outbreak is a rapidly evolving situation and information will be updated as it becomes available.



The safest way to celebrate the new year is to celebrate at home with the people who live with you or virtually with friends and family. If you’re celebrating New Year’s with people outside your household, make sure you take steps to prevent the spread of COVID-19:
Wear a mask.
Stay at least 6 feet (about 2 arm lengths) apart.
Avoid crowds and poorly ventilated indoor spaces.
Wash your hands.
Stay home if you’re sick.
Get a flu shot as soon as possible.

Consider other activities to celebrate New Year’s, such as:
Have virtual celebrations with loved ones.
Plan a New Year’s party for the people who live with you.
Plan a neighborhood countdown to midnight.
Watch a livestreamed firework display, concert, First Night event, or other New Year’s programming from your home.

New Year’s Activities

Participate in Outdoor and Indoor Activities

If you want to spend time with people who don’t live with you, the safer choice is to meet outdoors. You are less likely to be exposed to COVID-19 during outdoor activities when you stay at least 6 feet from people who don’t live with you and limit your time around others. Remember to bring a mask with you to put on when you encounter people who may get closer than 6 feet, and follow local mask mandates.

Outdoor and Indoor Activities



New Variant of Virus that Causes COVID-19 Detected

Viruses constantly change through mutation, and new variants of a virus are expected to occur over time. Multiple variants of the virus that causes COVID-19 have been documented in the United States and globally during this pandemic. Since November 2020, the United Kingdom (UK) has reported a rapid increase in COVID-19 cases in London and southeast England. This rapid increase in cases has been linked to a different version—or variant—of the virus that causes COVID-19. It is still very early in the identification of this variant, so we have a great deal to learn, and more studies are needed.
New Variant of COVID-19
Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) in the U.S.

As of December 28, 2020

In the United States, there have been 19,055,869 confirmed cases of COVID-19 detected through U.S. public health surveillance systems in 50 states and the District of Columbia, Puerto Rico, Guam, the Northern Marianas Islands, and U.S. Virgin Islands.

CDC provides updated U.S. case information online daily.
In addition to cases, deaths, and laboratory testing, CDC’s COVID Data Tracker now has a County View to help make decisions about everyday activities.

U.S. Cases

Centers for Disease Control and Prevention

GSA NATIONAL CAPITAL REGION JOB OPENINGS:update

 

national capital region job openings



Open 12/28/2020 to 01/02/2021 Department: General Services Administration - Agency Wide Job Location: Washington, District of Columbia

 

We only include new jobs in this email. View the complete list of jobs available in the GSA National Capital Region -- 25 mile radius of Washington, DC.

ΟΠΑ:Συμφωνία Διπλού Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής..

 ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ / PUBLIC RELATIONS OFFICE

OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS

Πατησίων 76, 104 34, Αθήνα / 76, Patission Street, Athens, 104 34, Greece

Τηλ./Tel. : +30 210 8203216, +30 210 8203218

Φαξ / Fax : +30 210 8203483

E-mail : pr-office@aueb.gr

www.aueb.gr


 

76, Patission Street, Athens 104 34 Greece. Tel.: (+30) 2108203112-3  / www.aueb.gr

IoannisNtzoufras , Tel. (+30) 2108203968, Fax. (+30) 2108203977, E-mail: ntzoufras@aueb.gr / www.stat-athens.aueb.gr/~jbn

 

               

 

Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2020

Συμφωνία Διπλού Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών

του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με

το Τμήμα Οικονομικών και Διοικητικής του Πανεπιστημίου της Παβία

 

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στο πλαίσιο της διεθνούς συνεργασίας και του πλάνου διεθνοποίησης προχώρησε στην πρώτη συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού τίτλου με το Πανεπιστήμιο της Παβία.

Το Πανεπιστήμιο της Παβία ιδρύθηκε το 1361 και είναι ένα από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Το Τμήμα Οικονομικών και Διοικητικής (DEM) του Πανεπιστημίου της Παβίας έχει ενεργοποιήσει 20 προγράμματα διπλού πτυχίου με Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο.

 

Πιο συγκεκριμένα οι φοιτητές του μεταπτυχιακού πλήρους Φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ θα έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν και το μεταπτυχιακό LaureaMagistraleinEconomics, FinanceandInternationalIntegration (MEFI)  στην κατεύθυνση των Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο της Παβία.  Η μετακίνηση των φοιτητών θα χρηματοδοτηθεί και από το πρόγραμμα ERASMUS+. Αντίστοιχα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία, θα δύνανται παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ.

 

Τα προγράμματα διπλού πτυχίου ή μεταπτυχιακού (DoubleDegreeprograms) αποτελούν πρωτοπόρα και ολοκληρωμένα προγράμματα σπουδών που οργανώνονται μεταξύ δύο Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων διαφορετικών χωρών. Τα προγράμματα αυτά προβλέπουν μια υποχρεωτική περίοδο κινητικότητας για τους συμμετέχοντες φοιτητές οι οποίοι θα παρακολουθήσουν ένα έτος σε κάθε Πανεπιστήμιο.

 

Ειδικότερα, η συμφωνία διπλού μεταπτυχιακού μεταξύ ΟΠΑ και Πανεπιστήμιου της Παβία περιλαμβάνει:

·         Μετακίνηση των φοιτητών μεταπτυχιακού πλήρους φοίτησης στη ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο μεταπτυχιακό MEFI του Πανεπιστημίου της Παβία.

·         Μετακίνηση των φοιτητών και αποφοίτων του μεταπτυχιακού MEFIτης Παβία στο μεταπτυχιακό ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

·         Χρηματοδότηση των μετακινήσεων των φοιτητών μέσω ERASMUS +

·         Απαλλαγή των φοιτητών μας από δίδακτρα στο Πανεπιστήμιο της Παβία.

·         Κοινή διπλωματική εργασία μεταξύ των δύο τμημάτων. Η δράση αυτή θα προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ και των διδασκόντων και ερευνητών σε βασικό ερευνητικό επίπεδο. 

 

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020.

 

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ, Καθηγητής Ιωάννης Ντζούφραςαναφερόμενος στο γεγονός τόνισε ότι «η πρωτοπόρα αυτή συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για επιπλέον συνεργασίες και τη διεθνοποίηση του ΤμήματοςΣτατιστικής και του ΟΠΑ ενώ επιβεβαιώνει την υψηλή ποιότητα διδασκαλίας και έρευνας του Τμήματος.

 

Ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκηςαναφερόμενος στη συμφωνία δήλωσε ότι:«Η συμφωνία αυτή αποτελεί το σημείο εκκίνησης για μια νέα εποχή, όπου στρατηγικός στόχος του ΟΠΑ είναι η ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας και αναγνωρισιμότητάς του και η ουσιαστική διεθνοποίηση των σπουδών του, μέσω στρατηγικών συμπράξεων με διεθνούς κύρους Πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Λεπτομέρειες για το μεταπτυχιακό πλήρους φοίτησης Στατιστικής μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα

https://aueb-analytics.wixsite.com/msc-stats

 

 

 


"IΔΕΩΝ ΠΑΡΙΠΛΑΝΗΣΕΙΣ" ενημέρωση και Ευχές



 

"ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΧΑΡΝΑΙ":προσπάθεια για παιδικά Πρωτοχρονιάτικα χαμόγελα...

 




Φίλες και φίλοι καλησπέρα...

Το 2020 μας αποχαιρετά και έρχεται το 2021 που θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα είναι καλύτερο για όλους εμάς.
Μακριά από ιούς και πρόβληματα
Θέλουμε με την αλλαγή του χρόνου να φωτίσουμε δυνατά την καρδιά και την ψυχή όλων μας κάνοντας την νύχτα μέρα....
Ας χαμογελάσουμε έστω και λίγο..
Την Πέμπτη το βράδυ στις 12 ακριβώς βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας,στις αυλές μας και κοιτάμε ψηλά!!!
Ο ουρανός της Αγίας Παρασκευής θα λάμψει...
Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξει λίγο η ψυχολογία μας αλλά και να χαρούν τα παιδιά μας!
Στην πρωτοβουλία μας αυτή από την πρώτη στιγμή και για μια ακόμα φορά ο κ.Δημητρης Δαμάσκος ήταν δίπλα μας και μας χορήγησε ότι χρειαζόμασταν για αυτή μας την κίνηση.
Να τον ευχαριστήσουμε πάλι που είναι πάντα δίπλα στον σύλλογο μας.
Τέτοιες κινησεις-προσφορες μας κάνουν να συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη.

Καλή χρονιά σε όλους και σας περιμένουμε στις 12 το βράδυ της Πέμπτης.
Το Δ.Σ

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022