"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
27/4/2024
Χθες 2991  Αυτόν τον μήνα 60681  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Διενέργεια της αξιολόγησης του προσωπικού του δημοσίου τομέα για την αξιολογική περίοδο του έτους 2023..-ΠΛΗΡΗΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΣ για το θέμα των καταγγελιών αποστολής emails σε Ελληνες Εξωτερικού..-ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ: "απαγορευτικό" ΟΠΕΚΑ-ΣτΕ..-ΝΕΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ:'εναντίον' του ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ..-Όροι Εργασίας:Δεν Μπορούν να Υπολείπονται των Κατωτάτων Μισθολογικών Ορίων..-Πρόστιμα και Παύση Εργασιών σε Δεκάδες Οικοδομές και Εργοτάξια..-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Κλήρωση για την Αντικατάσταση Μέλους Επιτροπής..-TTB Establishes the Yucaipa Valley American Viticultural Area..-CDU latest ..- Ίδρυμα Ευγενίδου:ΝΕΟ επεισόδιο Spase Series: Επιστροφή στην Σελήνη..-Council of the EU:Forward look..-IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022

ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,newsletter





Ανατολική Αττική



Στους αμπελουργικούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς της Ανατολικής Ατικής

Με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ επισκεφτήκαμε αμπελουργικούς και αγροτικούς συνεταιρισμούς στο Μαρκόπουλο, την Παιανία και τα Σπάτα.


Εισπράξαμε την αγωνία των αγροτών για την ταχεία συρρίκνωση του πανάρχαιου αμπελώνα των Μεσογείων στην Ανατολική Αττική.


Υπέρογκο το ενεργειακό κόστος και οι τιμές των αγροεφοδίων. Ακούσαμε τις σκέψεις τους, τις ανάγκες και τις προτάσεις τους. Είμαστε πάντα σε επαφή για θετικές πολιτικές.



Στο Κορωπί σε εκδήλωση μνήμης
Καταθέτοντας στεφάνι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην τελετή μνήμης των 48 φονευθέντων στις 9 Οκτωβρίου 1944 στο Κορωπί από τους Γερμανούς στην Κατοχή.
Οι μνήμες πρέπει και μένουν ζωντανές…

Εβδομαδιαία έκθεση επιτήρησης COVID-19 (26 Σεπτεμβρίου 2022 – 02 Οκτωβρίου 2022)

 

COVID-19|
04.10.2022

Εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)


Δεδομένα από 26 Σεπτεμβρίου 2022 – 02 Οκτωβρίου 2022, ISO 39/2022

"κατεβάστε" πατώντας εδώ:

ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝ.ΑΛ. Ρυθμός Επικαιρότητας

 Ν. Ανδρουλάκης για απώλεια Αλ. Νικολαΐδη: Απαράμιλλο μάθημα αξιοπρέπειας & ανθρωπιάς

«Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε πρόωρα από κοντά μας διαγράφοντας μια πορεία ζωής εμπνευσμένη από τα ιδεώδη του ολυμπισμού και των υψηλών στόχων. Δίνοντας μάχες με γενναιότητα.  Τον ευχαριστούμε όλοι οι Έλληνες, που ανέβασε την ελληνική σημαία ψηλά. Τον ευχαριστούμε όμως και για το απαράμιλλο μάθημα αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς, που μας άφησε με τον γραπτό του αποχαιρετισμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους του στον ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον αδόκητο θάνατο του  Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Υπόθεση παιδοβιασμού: Εκκωφαντική η απουσία κοινωνικής πολιτικής

Υστερώντας σε πολιτική ουσία, κάποιοι επιμένουν στην τοξική κομματική αντιπαράθεση, ακόμη και για ζητήματα που δεν θα έπρεπε ποτέ να φτάνουν στην κομματική αρένα. Η φρικαλέα υπόθεση παιδοβιασμού στον Κολωνό μαρτυρά ότι αποτύχαμε ως κοινωνία και ως Πολιτεία συλλογικά. Η εκκωφαντική διαπίστωση που προκύπτει από το γεγονός ότι ένα ακόμα ανήλικο παιδί αφέθηκε στα χέρια ενός κακοποιητικού περιβάλλοντος και ενός κυκλώματος βιαστών ανηλίκων, είναι η απουσία της κοινωνικής πολιτικής. Αντί το κυβερνών κόμμα να στήνει μηχανισμούς προπαγάνδας διαστρεβλώνοντας την κοινοβουλευτική αλήθειας για την αυστηροποίηση των ποινών για το έγκλημα του βιασμού ανηλίκων, την οποία υπερψήφισε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, όφειλε να αφουγκραστεί την ανάγκη ενός νέου πολιτικού παραδείγματος και για ένα «ισχυρό κοινωνικό κράτος με κοινωνικές δομές οι οποίες θα προλαμβάνουν, θα συμβουλεύουν θα προστατεύουν τα παιδιά και τους ευάλωτους συνανθρώπους μας. Περισσότερα ΕΔΩ

Ενεργειακή κρίση: Η Κυβέρνηση να αφήσει τα λογιστικά τερτίπια

Με λογιστικά τερτίπια επιμένει να πολιτεύεται η Κυβέρνηση όπως απέδειξε σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός  που δήλωσε πως μέσω του  εθνικού μηχανισμού ανάκτησης  υπερεσόδων, εχουν εισπραχθει 2.7 δισ. ευρώ σε τρεις μήνες. Στην πράξη όμως, έχουν εισπραχθεί τα 2.2 δισεκατομμύρια εκ των οποίων 1.3 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από τις  ΑΠΕ, που έτσι κι αλλιώς κατέληγαν στο κράτος, και όχι στα ταμεία των εταιρειών. Η Κυβέρνηση να αφήσει τη «δημιουργική λογιστική» και να ενημερώσει τον ελληνικό λαό πόσα χρήματα δίνονται για επιδοτήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και οφείλει.

Υγεία: Υποστελέχωση & έλλειψη κρίσιμων ειδικοτήτων «παραλύουν» το ΕΣΥ

Απρόθυμη να οχυρώσει το ΕΣΥ παραμένει η Κυβέρνηση, παρά την τραγική εμπειρία της πανδημίας. Εξαιτίας της κυβερνητικής αδράνειας, η υποστελέχωση στις μέρες μας έχει γιγαντωθεί και έχει λάβει τη μορφή μη διαχειρίσιμου προβλήματος. Σε όλη την Ελλάδα μα κυρίως στην περιφέρεια και τη νησιωτική Ελλάδα, κρίσιμες κλινικές ή ακόμα και ολόκληρα νοσοκομεία λειτουργούν υποστελεχωμένα και οριακά, με κίνδυνο για ασθενείς και εργαζόμενους. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, το δημόσιο σύστημα υγείας εμφανίζει τεράστιες αδυναμίες κάλυψης των υγειονομικών αναγκών του πληθυσμού και οι υπηρεσίες υγείας που προσφέρονται είναι πια υποβαθμισμένες. Παράλληλα, η απουσία κρίσιμων ειδικοτήτων, όπως οι αναισθησιολόγοι και οι εντατικολόγοι, δημιουργούν «έμφραγμα» στα χειρουργεία, στις ΜΕΘ και γενικά στη λειτουργία των νοσοκομειακών τμημάτων. Το ΕΣΥ χρειάζεται να ενδυναμωθεί και να αναγεννηθεί σε όλα τα επίπεδα, σε προσωπικό, υποδομές, εξοπλισμό, οργάνωση, αποτελεσματικότητα, διαφάνεια. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν το εντάσσει στις προτεραιότητές της. Περισσότερα ΕΔΩ

PES: H Ζέφη Δημαδάμα επανεξελέγη Αντιπρόεδρος Γυναικών 

Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Women) επανεξελέγη ομόφωνα η  Ζέφη Δημαδάμα, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Όπως αναφέρει σε δήλωσή της: «Ευχαριστώ το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και τον Πρόεδρο μας για τη στήριξη του, καθώς και τις ευρωπαίες συντρόφισσες για την ψήφο τους. Η επέλαση της ακροδεξιάς απειλεί τις κατακτήσεις των γυναικών και αμφισβητεί ευθέως βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις μας όπως οι νόμιμες αμβλώσεις. Οι κοινωνικές ανισότητες που διευρύνονται, έχουν ως θύματα πρώτα τις γυναίκες. Δυστυχώς ο κόσμος μας παραμένει φτιαγμένος από άνδρες και για άνδρες. Αυτό θα πρέπει να το αλλάξουμε με συμμάχους τους άνδρες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.  Αυτό θα προσπαθήσω με όλες τις δυνάμεις μου».

Το ΠΑΣΟΚ τιμά τη μνήμη & την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σε λίγες ημέρες από το θάνατο της αγαπημένης μας Προέδρου Φώφης Γεννηματά. Τιμώντας τη μνήμη της και την πολιτική της παρακαταθήκη τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί προγραμματική εκδήλωση για την Υγεία και το Κράτος Πρόνοιας στο ξενοδοχείο CARAVEL με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη. Παράλληλα, εκείνη την εβδομάδα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής θα επισκεφτούν νοσοκομεία και δομές πρόνοιας πανελλαδικά προκειμένου να καταγράψουν προβλήματα, δυσλειτουργίες και ανάγκες. Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα βρίσκεται το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Οκτωβρίου στα Γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Χαριλάου Τρικούπη 50) για δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και τιμώντας τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, η οποία εγκαινίασε το 2008 τη δεύτερη κινητή μονάδα της Εταιρείας. Περισσότερα ΕΔΩ

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα – τετ α τετ με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.





Από Κίνημα Αλλαγής 

15/10/2022

Η ενεργειακή κρίση και θέματα εξωτερικής πολιτικής με φόντο την όξυνση που παρατηρείται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα τελευταία ημέρα των εργασιών του συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Βερολίνο.

«Ζούμε σε μία εποχή πολλαπλών κρίσεων -γεωπολιτικών, οικονομικών, ενεργειακών- που εντείνουν την ανασφάλεια των ευρωπαϊκών λαών. Ο μόνος τρόπος για να τις ξεπεράσουμε είναι η ισχυρή αλληλεγγύη. Γι’ αυτό έθεσα στους ευρωπαίους σοσιαλιστές το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας εις βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Χρειάζεται μία ολοκληρωμένη απάντηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Και βέβαια τα θέματα της ενεργειακής κρίσης. Πρέπει να κάνουμε μία κοινή παραγγελία φυσικού αερίου, που θα ρίξει τις τιμές και ένα νέο ταμείο ανάκαμψης, όπου χρήματα σε μορφή επιδοτήσεων θα στηρίξουν την εγχώρια παραγωγή και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Ο μόνος δρόμος για να σφυρηλατήσουμε το κοινό μας μέλλον είναι να κάνουμε περισσότερα μαζί, αλλά να τα κάνουμε το γρηγορότερο δυνατόν. Όσο χάνεται χρόνος, τόσο τα προβλήματα κλιμακώνονται» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του.

Χθες το βράδυ στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής είχε σύντομο διάλογο με τον Καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

Νωρίτερα ο κ. Ανδρουλάκης αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο του SPD, Λαρς Κλιγκμπάιλ.









"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" Εφημερίδα




Στον Δρόμο που κυκλοφορεί το Σάββατο 15 Οκτωβρίου...



Πολεμική οικονομία με στρατηγό Χειμώνα
Μόνιμες οι έκτακτες καταστάσεις, στα άκρα η φτωχοποίηση ● Στις πλάτες των λαών φορτώνουν οι ελίτ το κόστος του θερμού και του ενεργειακού πολέμου ● Μόνη λύση η αντίσταση των κοινωνιών


editorial
Μπροστά στον «στρατηγό Χειμώνα»

Ο γνωστός και «συμπαθέστατος» κ. Σόιμπλε, μετά από πολύμηνη σιωπή, επανήλθε λέγοντας ότι πρέπει να βάλουμε και δεύτερο πουλόβερ για να μην ξεπαγιάσουμε μέσα στα σπίτια μας. Ο «στρατηγός Χειμώνας» δεν θα επηρεάσει μόνο τα εμπόλεμα στρατεύματα στο μέτωπο της Ουκρανίας. Όπως έχει συμβεί σε πολλές πολεμικές αναμετρήσεις, θα επιδράσει και στα «μετόπισθεν», και πιο συγκεκριμένα σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Με πρόσχημα τον πόλεμο και τις ανάγκες του καλπάζει ο πληθωρισμός, ανεβαίνουν τα τιμολόγια (μόνο που αυτές οι τάσεις προϋπήρχαν του πολέμου), και φυσικά παίζονται μεγάλα χρηματιστικά παιχνίδια και εκβιασμοί.
Διαβάστε όλο το editorial

Μιλούν στον δρόμο:

Γιάννης Μάγγος
«Ο γιος μου ήταν στοχοποιημένος»

Μαρία Μπανιά υγειονομικός
«Το μεγάλο έγκλημα ήταν πως βρεθήκαμε ''πλησίον'' της οικίας του πρωθυπουργού»


ΤΟ ΘΕΜΑΠαρακμή και πολιτικό σύστημα

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠόσο μεγάλη είναι η «σκοτεινή Ελλάδα»;
του Ρούντι Ρινάλντι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Woke καπιταλισμός,δικαιωματισμός και Αριστερά
του Δημήτρη Α. Τραυλού-Τζανετάτου

ΔΙΕΘΝΗ
Σπιράλ κλιμάκωσηςτου πολέμου
του Κώστα Δημητριάδη



Δωρεάν Εγγραφή

Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ N.Δ.

 

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2022

 
 

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκου Μητσοτάκη στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας

 



Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε και μίλησε σήμερα το πρωί στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου των Προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της ΝΔ, στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθεί η ομιλία του Πρωθυπουργού:

«Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω με ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Γραμματεία Οργανωτικού και προσωπικά στον Στέλιο Κονταδάκη για την εξαιρετική δουλειά την οποία έχει κάνει, η οποία πιστεύω ότι αποτυπώθηκε πολύ γλαφυρά σε αυτό το όμορφο βίντεο το οποίο ετοιμάσατε. Αισθάνομαι πάντα κάποια σχετική συγκίνηση όταν μιλάω για τον Στέλιο, διότι δεν ξεχνώ ότι και ο πατέρας του και ο θείος του υπήρξαν φίλοι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από τη δεκαετία του 1950 και χαίρομαι που αυτή η σχέση μπορεί να συνεχίζεται.

The Informal EPSCO Council discusses the impact of the energy crisis




PRESS MATERIAL
Friday 14 October 2022

● Council of the EU

14/10/2022 | Press release |

Presidency press release - Informal meeting of ministers for employment and social affairs discusses the impact of the energy crisis

At the second day of the informal meeting of ministers for employment and social affairs, representatives of member states, European social partners and NGOs discussed the impact of rising energy and commodity prices on EU citizens.

Read the full text of the press release in EN and CZ.


Further information
Dmitrij Černikov
Czech presidency spokesperson (Coreper 1)

Tel. +32 2 2139 440

GSM +32 472 904 980

dmitrij_cernikov@mzv.cz

Press release

14 October 202213:00

The Informal EPSCO Council discusses the impact of the energy crisis





On 14 October 2022, the informal EPSCO Council continued its meeting at the Prague Congress Centre. Representatives of Member States responsible for the employment and social policy agenda, European social partners and NGOs discussed primarily the impact of rising energy and commodity prices on EU citizens.

Impacts of rising energy prices

The energy crisis is a key topic that now affects all member states. Energy prices began to rise in the summer of 2021 with increasing tension in the international energy market after the pandemic, and mainly due to the Russian aggression against Ukraine. The effects of high prices on households are already significant and do not only affect vulnerable groups of the population. The middle class feel the impacts as well. The main contribution on this topic was delivered by a representative of the European agency Eurofound.

"To achieve our common goal of reducing the number of people at risk of poverty by at least 15 million by 2030, we will have to implement a number of measures in various policy areas in the short and long term," said Minister Jurečka. The discussion covered, among other things, the most effective measures to date in each country to address the impact of rising energy prices, potential gaps in established mechanisms and tools, specific solutions to the energy crisis and their impact on the most vulnerable households. "In the Czech Republic, we have adopted a whole range of measures. From the point of view of energy security, we secured sufficient gas supplies in time and lowered the minimum permitted temperatures in various types of institutions and facilities, we are also trying to reduce consumption in households. As part of the solution to the sudden increase in energy prices, we introduced the price cap on gas and electricity and also cost-saving energy tariff, which reduces household bills. We also address the social impacts of the energy crisis by helping households in the area of ​​social security benefits," explained Jurečka.

Long-term plans related to solving the situation in households with low and medium incomes were also an essential topic. The common goal of the member states is to prevent more people from falling into energy poverty. "In the longer term, it is essential that we take measures to reduce energy consumption. For example, in the area of ​​reducing the energy consumption of housing or wider use of clean energy sources," the minister added.

EUROGROUP,COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION....interesting latest news

 

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση που είχε κάνει ο τσίπρας





Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού

Κύριε Τσίπρα, πείτε στους λογογράφους σας ότι το «Αξίζουμε καλύτερα» ήταν το βασικό σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 2019. Εσείς που μιλούσατε πάντα για τη «φαντασία στην εξουσία», θα περίμενα να ήσασταν λίγο πιο ευρηματικός.

Ξέρετε, όταν ανακυκλώνονται τα συνθήματα – αυτό είθισται, διότι η ευρηματικότητα νομίζω ότι κάποια στιγμή είναι σχετικά πεπερασμένη- τουλάχιστον κοιτάξτε λίγο πιο πίσω καμία δεκαριά, είκοσι χρόνια, να μην είναι τόσο αυτονόητη η λογοκλοπή η οποία επιχειρείται.

Λοιπόν πάμε τώρα στα ουσιαστικά. Μού έκανε πάρα πολύ εντύπωση, κ. Τσίπρα, και θα ήθελα να μού το εξηγήσετε, διότι νομίζω ότι υπάρχει μία σύγχυση στο μυαλό σας, πώς είναι δυνατόν ταυτόχρονα να είμαστε νεοφιλελεύθεροι και να κάνουμε «έφοδο» στο κράτος. Αυτό είναι οξύμωρο.

Ξέρετε, για τους νεοφιλελεύθερους στο μυαλό, η «έφοδος» στο κράτος νοείται με την απαλλαγή κρατικών περιουσιακών στοιχείων από τον έλεγχο του κράτους και όχι την «έφοδο» στο κράτος, όπως την αντιλαμβάνεστε τουλάχιστον εσείς, με διορισμούς χιλιάδων μετακλητών κολλητών και φίλων.

Εμείς λοιπόν ακολουθήσαμε, κ. Τσίπρα, και θα ξεκινήσω με το θέμα της ΔΕΗ, μία πολύ συγκεκριμένη πολιτική, παραλαμβάνοντας μία επιχείρηση η οποία ναι, ήταν στα όρια της χρεοκοπίας. Διότι όταν ο ορκωτός ελεγκτής αρνείται να υπογράψει ισολογισμό, αυτό κάτι λέει για την αξιοπιστία των στοιχείων και δεν θα διακινδύνευε την υπογραφή του και την πιστοποίηση των στοιχείων αν δεν ήταν απολύτως βέβαιος ότι η εταιρία αυτή θα μπορούσε πράγματι να επιβιώσει.

Απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ερώτηση τσίπρα





Απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό, στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού

Πράγματι, κ. Πρόεδρε, είναι μία χαρμόσυνη στιγμή να βλέπουμε πάλι τα θεωρεία να γεμίζουν με μαθητές από σχολεία όλης της χώρας. Είναι όμως και μία στενάχωρη μέρα η σημερινή. Και θα ήθελα κι εγώ να καταθέσω τη θλίψη μου -και πιστεύω εκφράζω την οδύνη όλων μας- για την τόσο σκληρή απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ήταν ένας πρωταθλητής της ζωής, της έδωσε νόημα ακόμα και με τα λόγια που μάς άφησε φεύγοντας από αυτήν. Ήταν ένας υπέροχος αθλητής, ένας τρυφερός οικογενειάρχης, ένας ευγενικός πολιτικός αντίπαλος. Τα θερμά μου συλλυπητήρια, εκ μέρους και της Νέας Δημοκρατίας, στους δικούς του ανθρώπους και στην παράταξη την οποία υπηρέτησε με συνέπεια.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές, δέχτηκα πρόθυμα σήμερα να απαντήσω στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δύο κυρίως λόγους.

Πρώτον, γιατί το θέμα της είναι η ακρίβεια. Είναι μία απειλή που πολιορκεί όλες τις χώρες και ασφαλώς και τον τόπο μας. Έχετε δίκιο να λέτε, ότι είναι το πρώτο ζήτημα το οποίο απασχολεί σήμερα όλους τους Έλληνες πολίτες. Και δεύτερον, ήθελα να έρθω σήμερα στη Βουλή για να μου δοθεί μία ευκαιρία, όχι τόσο ενώπιον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά ενώπιον του Ελληνικού λαού να ξεκαθαρίσω, αλήθειες και ψέματα, γύρω από τα μέτρα τα οποία προωθεί η πολιτεία για να χτίσουμε ένα κοινωνικό ανάχωμα, απέναντι στις συνέπειες αυτής της πρωτοφανούς διπλής κρίσης: στην ενέργεια και στις τιμές.

Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής Ενώσεων Συνταξιούχων

 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής Ενώσεων Συνταξιούχων.

«Δεν θα κάνω μεγάλη επισκόπηση τού τι έχουμε κάνει και τού τι πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής. Θα πω μόνο ότι ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις τις οποίες είχαμε δώσει, σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα όπως η εκκαθάριση του προβλήματος των εκκρεμών συντάξεων που αποτελούσε μία χρόνια πληγή για την ελληνική δημόσια διοίκηση και -για να το πω όπως το αισθάνομαι- μία ντροπή για ανθρώπους οι οποίοι περίμεναν χρόνια να πάρουν την σύνταξή τους.

Και βέβαια, το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα έχουμε ουσιαστικές αυξήσεις συντάξεων από 1/1/2023, μετά από πολλά χρόνια, σε συνδυασμό με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους, δημιουργεί ένα ανάχωμα απέναντι στις μεγάλες πληθωριστικές πιέσεις που ξέρω ότι πιέζουν πολύ και τους συνταξιούχους οι οποίοι, εκ των πραγμάτων, είναι εξαρτημένοι από μια σταθερή πηγή εισοδήματος», σημείωσε στην έναρξη της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε τις παρεμβάσεις τις οποίες έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, έπειτα από τις περικοπές που επιβλήθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου, οι οποίες περιλαμβάνουν επανέναρξη των τακτικών αυξήσεων και κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης από τις αρχές του 2023, καταβολή έκτακτου βοηθήματος ύψους 250 ευρώ για τους πιο ευάλωτους τον Δεκέμβριο και πίστωση της τέταρτης ετήσιας δόσης, που προβλέπει ο νόμος Βρούτση, για όσους είχαν υποβάλει αίτηση πριν από τον Μάιο του 2016 έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια ασφάλισης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι, σύμφωνα με ανάλυση του e-ΕΦΚΑ, οι νέες αυξήσεις θα καλύψουν σχεδόν το 95% των συνταξιούχων, ήτοι περισσότερους από 2,47 εκατομμύρια πολίτες, ενώ πολλοί θα δουν αυξήσεις από δύο ή τρεις πηγές. Σχεδόν 1,7 εκατομμύρια δικαιούχοι υπολογίζεται ότι θα ωφεληθούν από το «ξεπάγωμα» των τακτικών αυξήσεων, περισσότεροι από 840.000 εκτιμάται πως θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους χάρη στην κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και περίπου 1,2 εκατομμύρια θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα ύψους 250 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων σημείωσαν από την πλευρά τους τις πιέσεις που ασκούνται στο εισόδημα από τον πληθωρισμό και ζήτησαν από την κυβέρνηση να προβεί σε μεγαλύτερες αυξήσεις στις αποδοχές τους, αλλά και κατάργηση του μηχανισμού της προσωπικής διαφοράς και την ενσωμάτωσή της στη σύνταξη.

Έθεσαν επίσης την καταβολή αναδρομικών για δώρα και επικουρικές συντάξεις για όλους, αλλά και την καταβολή των εισφορών των συνταξιούχων υπέρ των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, που έχουν παρακρατηθεί.

Κατατέθηκαν παράλληλα ειδικότερα αιτήματα, που αφορούν συγκεκριμένες ενώσεις και ομοσπονδίες.

«Έχω δει στην ατζέντα και μια σειρά από άλλα πιο λεπτομερή θέματα. Με χαρά είμαστε εδώ να σας ακούσουμε όλους και στη συνέχεια να τα συζητήσουμε όσο αναλυτικά απαιτείται» τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε τη δραστική μείωση των εκκρεμών συντάξεων και των οφειλών του ΕΦΚΑ, που αποτελούσαν χρόνιο πρόβλημα για χιλιάδες πολίτες. Έως το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν διευθετηθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις για τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019, για το 2020 έχει εκδοθεί το 97% των αιτήσεων, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για το 2021 ανερχόταν στο 91%. Όσον αφορά το τρέχον έτος, έχει εκκαθαριστεί το 85% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι το τέλος Μαΐου 2022, καθώς πλέον είναι εφικτή η έκδοση πολλών συντάξεων ακόμη και σε 60 ημέρες. Σχετικά με τις οφειλές του ΕΦΚΑ για συντάξεις και αναδρομικά, διαμορφώνονται πλέον στα 40 εκατομμύρια ευρώ, έναντι σχεδόν 490 εκατ. τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης ότι την τελευταία τριετία έχει υλοποιηθεί σειρά ενεργειών που έχουν ενισχύσει οικονομικά τους συνταξιούχους, όπως η μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9%, η σωρευτική μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 35%, η κατάργηση του ανώτατου ορίου 1.300 ευρώ που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου για όσους λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη, η μείωση της προσωπικής διαφοράς για εκατοντάδες χιλιάδες απόμαχους της εργασίας και η επιστροφή περικοπών του ν. Κατρούγκαλου ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το ΣτΕ.

Από την πλευρά των οργανώσεων συνταξιούχων έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Ηλίας Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Χρήστος Κολοβός, η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων Παναγιώτα Τσακούλια και ο Αντιναύαρχος ε.α. Θεοδωρος Γερούκης, Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού και Πρόεδρος του Συντονιστικού των Τριών Σωμάτων.

Εκ μέρους της κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και η Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου.

Ιατρική Σχολή Αθηνών/ Athens Medical School:πρόσκλησις σε εκδήλωση



Η Ιατρική Σχολή Αθηνών και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία σας προσκαλούν σε εκδήλωση με θέμα: "Μάθε για την Πνευμονολογία", την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022 στις 16.00 στο Αμφιθέατρο "ΠΑΘΑΝ" (Μικράς Ασίας 75, Αθήνα, Κτήριο 9_1ος Ορ.)
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν πληροφορίες για την ειδικότητα καθώς και θα αναπτυχθούν οι διάφορες δυνατότητές της.


Q



 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022