"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΠΡΩΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ Υπ.Π.τ.Π. σε ερώτηση με θέμα:«Πλήρης αδιαφάνεια στα ζητήματα φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων»

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 9 Απρίλιου 2021

https://youtu.be/BN_SgT4ZOD0

Πρωτολογία Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση με θέμα:

«Πλήρης αδιαφάνεια στα ζητήματα φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων»

Κύριε Καμίνη,

Με εσάς ιδιαιτέρα, ο διάλογος είναι εφικτός. Και συνεισφέρει στην καλύτερη  και πληρέστερη ενημέρωση της Βουλής.

Η επιμονή σας να ρωτάτε οφείλεται στο ότι, όπως είπατε, δεν πήρατε απαντήσεις.

Θα μου επιτρέψετε να το θέσω αλλιώς.

Απαντήσεις  πήρατε. Σωστές απαντήσεις.

Όμως δεν λύθηκε το πρόβλημα που θέλατε να αναδείξετε και σήμερα φαίνεται πιο ώριμο να συζητηθεί .

Ας μην χάσουμε λεπτό σε συζήτηση για προσχηματική επίκληση  απορρήτου, εθνικής ασφάλειας κλπ. Γιατί όλα αυτά αυτονοήτως ισχύουν, εννοώ τα απόρρητα, αλλά επαναλαμβάνω το πρόβλημα, δεν είναι εκεί.

Το πρόβλημα είναι ποιοι δικαιούνται φύλαξης, πόση φύλαξη , για πόσο καιρό; Και ποιο είναι το θεσμικό πλαίσιο που κατοχυρώνει την άσκηση του δικαιώματος με βέλτιστο τρόπο προς το συμφέρον της μέγιστης πλειοψηφίας.

Επιτρέψτε μου λίγα εισαγωγικά.

Η ασφάλεια προσώπων, το αίτημα για ασφάλεια είναι καθολικό και διευρυνόμενο. Εξελίσσεται δυναμικά παγκοσμίως,.

Στην Ελλάδα ιδιαίτερα και θα εξηγήσω γιατί.

Υπάρχουν δύο μείζονα φαινόμενα, μιλώντας για ασφάλεια προσώπων και υποδομών, που καθορίζουν παγκοσμίως τη νέα κατάσταση.

Η νέα τρομοκρατία που ξεκινά με την 11η Σεπτέμβρη του 2001, και η αυξημένη βιαιότητα κατά του πολιτικού συστήματος, που έφερε η άνοδος των λαϊκισμών της τελευταίας 10ετίας.

Η ιδιαιτερότητα της Ελλάδας είναι το τσουνάμι οργής από τη χρεοκοπία,  η έκρηξη βίας που ενεδύθη ακόμη και κοινοβουλευτικό μανδύα με το απόβρασμα της Χ.Α.

Το τελευταίο το γνωρίζετε γιατί υπήρξατε θύμα, γι’ αυτό άλλωστε λάβατε αστυνομική προστασία.

Σε ένα βαθμό, για αρκετό καιρό, το να είσαι δημόσιο πρόσωπο , σήμαινε να είσαι στόχος.

Τα χρόνια πέρασαν, αλλά ο φόβος  και οι πρακτικές  βίας δεν εξαλείφθηκαν.

Υπάρχουν ενεργές βίαιες μειοψηφίες, βλέπουμε συχνά επεισόδια σε διαδηλώσεις που είναι συμπλοκές μάχης, μαθαίνουμε  γεγονότα αποτρόπαια σε Πανεπιστήμια, σε γήπεδα, σε δημόσιους χώρους.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ,ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...παρουσία στην παράδοση των πρώτων 40 εργατικών κατοικιών ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ

Αντιπρόεδρος
Βουλευτής Δυτικής Αττικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 09-04-2021

 

 

          Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας παραβρέθηκε την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, στην παράδοση των πρώτων 40 εργατικών κατοικιών ΟΑΕΔ στην Ελευσίνα προς τους δικαιούχους.

          Ο κ. Μπούρας είχε παραβρεθεί και είχε συμμετάσχει το 2009 στην κλήρωση για την ανάδειξη των δικαιούχων, κληρώνοντας και ο ίδιος έναν από τους 80 δικαιούχους. Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών με διαρκείς παρεμβάσεις του, προσωπικές επαφές αλλά και κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ήταν στο πλευρό των δικαιούχων και πίεζε προς τους ιθύνοντες προκειμένου να παραδοθούν οι κατοικίες στους δικαιούχους.

          Μάλιστα, στην τελευταία επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει πέρυσι (13-05-2020) προς τον τότε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Γιάννη Βρούτση, ο κ. Μπούρας χαρακτήρισε το θέμα των Εργατικών κατοικιών Ελευσίνας ως σύγχρονο «γιοφύρι της Άρτας».

          Με επιμονή, όμως, και πλήρη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να επιλυθούν οι χρόνιες τεχνικές και οικονομικές εκκρεμότητες που οδηγούσαν σε κωλυσιεργίες.

          Ο κ. Μπούρας είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τη θετική αυτή εξέλιξη, αναμένει την παράδοση και των υπόλοιπων κατοικιών και συνεχίζει να στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει τους δικαιούχους οικιστές.

Βουλή των Ελλήνων, 100 21 Αθήνα-τηλ.:2103708401-2, fax: 2103707888

Θεμιστοκλέους 3, 10677 Αθήνα, Τηλ.: 210 3303066, Φαξ: 210 3301970

e-mail: vice.president_c@parliament.gr, bouras@parliament.gr

Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ενημερώνει τους ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ για τα τεκταινόμενα στον Δήμο Αχαρνών


https://www.linkedin.com/posts/maria-chadzidakis-vavouranakis-aa4912a7_%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B5%CF%83%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-activity-6786239637678505984-_OPH




 

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:Ο Υπουργός ΠΟΥ ΤΙΜΑ Ο,ΤΙ ΛΕΕΙ...



O ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται πιο πολύ για τις ιδεοληψίες του για τον δημόσιο τομέα παρά για τους συνταξιούχους. Εμείς θα ρίξουμε στη μάχη όλα τα όπλα που έχουμε στη διάθεσή μας -χρησιμοποιώντας και τις υπηρεσίες πιστοποιημένων δικηγορών και λογιστών- προκειμένου να είμαστε εντάξει με τους συνταξιούχους. #Βουλή

https://www.linkedin.com/posts/kostishatzidakis_askasxasdastasg-activity-6779797624775176192-9KEG

ΑΧΑΡΝΕΣ:ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΑΙΡΕΤΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΤΑ ΕΡΩΤΩΝΤΟΣ τ.ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 Ενας τ.Αντιδήμαρχος Αχαρνών και με δυο τετραετίες δημοτικός σύμβουλος,ο κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ,με σοβαρή παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο,αξιόπιστες και τεκμηριωμένες εισηγήσεις (ΕΚΕΙ ήμουν,παρούσα και ΞΕΡΩ) με λόγο και μπέσα,αλλά και με ξεκάθαρες έντιμες απόψεις τις οποίες αναρτά στο διαδίκτυο συχνά-πυκνά,ΑΛΕΚΙΑΣΤΟΣ και πεντακάθαρος,είναι πολύ φυσικό να ενοχλεί το σύστημα που διοικεί τον τόπο αυτό ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ με διεθνώς-δυστυχώς- πασίγνωστο "τρόπο" χωρίς μέχρι σήμερα κανένα-γνωστό τουλάχιστον-νομικό έλεγχο.


Ιδού οι ερωτήσεις του τ. Αντιδημάρχου,ερωτήσεις που κάνει κάθε ανίσχυρος δημότης αυτής της λεηλατημένης πόλης αλλά δεν τολμά να τις καταγράψει:

"Ερωτώ λοιπόν :

  1. Έχουν υποβληθεί στο Παρατηρητήριο τα αναγκαία δικαιολογητικά, ως 31 Μαρτίου που ήταν η καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός του Δήμου;
  2. Αληθεύει ότι παρακαλάνε το Υπουργείο, ώστε να πάρουν παράταση γιατί ακόμα μαγειρεύουν πως θα καλύψουν την ανικανότητά τους;
  3. Αληθεύει ότι από την επιχορήγηση των 16.700.000€ κάλυψαν δαπάνες 920.000€ και τα υπόλοιπα πρέπει να επιστραφούν στο Υπουργείο;
  4. Αληθεύει ότι πληρώθηκαν απαλλοτροιώσεις εκτός λίστας (δλδ τελεσίδικων αποφάσεων) με αποτέλεσμα να μην πληρώσει το Παρακαταθηκών το σύνολο των απαλλοτροιώσεων;;
  5. ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ , ΑΝ ΦΕΡΟΥΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΣΤΟ ΔΣ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ;
  6. Τι λένε οι συπράτοντες για όλα αυτά; ""

Θέτω εδώ, στην διάθεση όποιου θέλει να πληροφορηθεί ανάρτηση για  την ευγένεια, την παιδεία και την σοβαρότητα του νυν Αντιδημάρχου Οικονομικών-και όχι μόνο- κ. Μιχαήλ Βρεττού και με τον τρόπο που αυτός αντέδρασε στα ως άνω αναφερόμενα  ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ του τ. Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών,ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ που θα καταγράψω σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα απο σήμερα:

Ούτε η πρώτη,ούτε η τελευταία -φοβάμαι-φορά που συμβαίνει αυτό,καθώς αυτόν τον ειδεχθή για αιρετό τρόπο αντίδρασης τον έχω δεχθεί και εγώ προσωπικά,ΕΠΙ 2Ο ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ,όσα δηλαδή μάχομαι κατά αυτού του σιχαμένου ντόπιου συστήματος που εξασφαλίζει ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΠΟΛΗ 170.000 κατοίκων,οι οποίοι ασχολούνται ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΑ με την διαχείρηση πακτωλού εκατομμυρίων που τους παρέχονται απο το εκάστοτε αρμόδιο Υπουργείο χωρίς ποτέ να μάθει ο δημότης ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ και γιατί η πόλη έχει αυτό το χάλι.

Η ιστορία αυτή,των ύβρεων,των συκοφαντιών,της μεθοδευμένης συνεχούς προσπάθειας απαξίωσης όποιου έχει τολμήσει να ασκήσει έλεγχο στις γεμάτες "σκελετούς" ντουλάπες του οικογενειακού σαλονιού  και μπουντουάρ της οδού Φιλαδελφείας,σταματά πλέον εδώ αφού υποσχέθηκα την συνέχειά της, η οποία έρχεται άμεσα:

"Δεν θα ανεχτώ ΠΟΤΕ σε αυτό τον τόπο ΠΛΕΟΝ τέτοιες συμπεριφορές.

Ως ΔΗΜΟΤΗΣ ΑΧΑΡΝΩΝ,θα στείλλω ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ και θα ζητήσω ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΩΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΟΤΗΣ 20ΕΤΙΑΣ και που ΟΥΔΕΠΟΤΕ απαντήσατε.Και θα αφορά ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Σε βάθος χρόνου,με ελέγχους περιουσιών σας,ελλειμμάτων και κάθε κονδύλι που θα αποφασίσω ως ΔΥΣΤΥΧΗΣ ΔΗΜΟΤΗΣ πως θέλω να ξέρω.Και εσείς εκεί,ως ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΤΗ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ Σ'ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ.Ως εδώ "Κύριοι".Και θα δημοσιευθεί η καταγγελία μου ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ και σε κάθε δικαστική αρχή.ΓΙΑ ΟΛΑ...Και δεν υπολογίζω σε κανέναν.ΕΓΩ θα το κάνω και ευκαιρία να δω ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΝΑ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕΙ.

Σε ό,τι αφορά τον τ. Αντιδήμαρχο κ. Πολυμενέα, κύριε ΝΥΝ ΑΝΤΙδήμαρχε,θα πρέπει να στοιχειοθετήσεις και να στηρίξεις ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και ΜΙΑ-ΜΙΑ.Ε Ω Σ Ε Δ Ω..."

Kαι θα τηρήσω την υπόσχεσή  μου ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ...

Μ.Χ.Β

(Σχετικές κοινοποιήσεις)

https://twitter.com/mgvavour/status/1380443976034050049?s=20

https://www.linkedin.com/posts/maria-chadzidakis-vavouranakis-aa4912a7_%CE%B1%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%87%CF%85%CE%B4%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CF%82-activity-6786210169148715010-DGKa

https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10224312121011327?__cft__[0]=AZWSbtMnad7K-yom6tmuROr20iLqkgNbQAhmY2CAIHfVY2vG1jXPEhbj8C2LdBw8ljPHnyP7xVSRVw97Jge0fjXEqN0fsGJy5ZipM-v7TcnPnQ&__tn__=%2CO%2CP-R


Oμιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο «Ελλάδα: 200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης»

 Oμιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο «Ελλάδα: 200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης» (Greece: 200 years of economic survival) στο πλαίσιο των 

Oμιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο «Ελλάδα: 200 Χρόνια Οικονομι...
Oμιλία Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο «Ελλάδα: 200 Χρόνια Οικονομικής Επιβίωσης» (Greece: 200 years of economic survival) στο πλαίσιο των The Economist Even...
outube.com

Έως 120 δόσεις για οφειλές από δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Αθήνα, 08 Απριλίου 2021
Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 1274



Έως 120 δόσεις για οφειλές από δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου

Τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για να ρυθμίσουν σε έως και 120 δόσεις βεβαιωμένες οφειλές από δάνεια, έχουν πολίτες και...

Περισσότερα

Σοβαρές δυσλειτουργίες στο λιανεμπόριο εξαιτίας των αγορών με ραντεβού

Τέταρτη ημέρα επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και ήδη κάνουν την εμφάνιση τους οι πρώτες σοβαρές παρενέργειες του ιδιότυπου τρόπου κατανάλωσης,...

Περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός: Οι εργασιακές σχέσεις στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19

Ενημερωμένος έως 05.04.2021 Επιμέλεια: Σουζάνα Κλημεντίδη         ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Α. ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΩΝ...

Περισσότερα

Το Ε.Ε.Α. στις τοπικές αγορές Αγίου Δημητρίου και Παλαιού Φαλήρου – Διανομή υγειονομικού & ενημερωτικού υλικού

Στους Δήμους Αγίου Δημητρίου και Παλαιού Φαλήρου συνεχίστηκε την Τετάρτη 7 Απριλίου η διανομή υγειονομικού και ενημερωτικού υλικού σε...

Περισσότερα

Με επιτυχία το webinar της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α. για την πλατφόρμα myDATA

Εκατοντάδες φοροτεχνικοί και λογιστές από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν το 4ωρο webinar που διοργάνωσε η Επιτροπή Λογιστών του Ε.Ε.Α....

Περισσότερα

Το Ε.Ε.Α. δίνει το λόγο σε μικρομεσαίους και επαγγελματίες – Χρήστος Λούσης, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων & Βιοτεχνών Υαλοπινάκων

Με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες να βιώνουν μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον...

Περισσότερα

ΜΑΝΟΥ ΚΟΝΣΟΛΑ: «Τουρισμός, ακτοπλοΐα και μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των προτάσεων του για το Ταμείο Ανάκαμψης»



8Απριλίου 2021

 

ΘΕΜΑ: «Τουρισμός, ακτοπλοΐα και μικρές επιχειρήσεις στο επίκεντρο των προτάσεων του Μάνου Κόνσολα για το Ταμείο Ανάκαμψης»

 

Την εκτίμηση ότι ο τουρισμός θα έπρεπε να αποτελεί αυτόνομο άξονα στο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με δεδομένη και την τεράστια συνεισφορά που έχει στη διαμόρφωση του ΑΕΠ, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Ο στόχος δεν είναι να δώσουμε συνέχεια στο μοντέλου του μαζικού τουρισμού, που όλοι είδαμε πόσο ευάλωτο είναι, αλλά να επενδύσουμε στην ποιότητα, σε  νέες μορφές τουρισμού που συνδέονται με την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος», τόνισε ο κ.Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι το ποσό των 260 εκ.ευρώ για την ενίσχυση νέων μορφών τουρισμού, θα μπορούσε να είναι αυξημένο αφού επενδύσεις σε τομείς, όπως ο τουρισμός υγείας και ευεξίας έχουν υψηλό κόστος και απαιτούν πόρους.

Τόνισε,επίσης, ότι η επανακατάρτιση των εργαζόμενων στον τουρισμό είναι μείζονος σημασίας και θα πρέπει να διοχετευθούν πόροι προς αυτή την κατεύθυνση όπως και στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης, αφού ο τουρισμός αλλάζει, ακολουθεί τους κανόνες της ψηφιακής οικονομίας και αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται νέες ειδικότητες, νέες δεξιότητες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ.Κόνσολας στην ενίσχυση της ακτοπλοΐας, που συνδέεται με τον τουρισμό αλλά και τη νησιωτική ανάπτυξη.

«Σε δέκα χρόνια από σήμερα, ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ακτοπλοΐας θα είναι τα 40 χρόνια, μιλάμε για ένα γερασμένο στόλο.Είναι άμεση η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των πλοίων της ακτοπλοΐας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι επιλέξιμες και επενδύσεις που στοχεύουν στην ανανέωση του στόλου της ακτοπλοΐας, στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, σε πλοία που θα χρησιμοποιούν LNG, κάτι που σημαίνει και τη δημιουργία δικτύων και ανάλογων υποδομών για τα πλοία», ανέφερε ο κ.Κόνσολας.

Παράλληλα, για να διασφαλιστεί η ισόρροπη και δίκαιη ανάπτυξη, ο Μάνος Κόνσολας ζήτησε να  αυξηθούν οι προβλέψεις του νέου ΕΣΠΑ για την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων.


Ομιλία  στη Βουλή για το Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Το βίντεο της ομιλίας: https://youtu.be/ahhI99KxZXA

ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ
Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
Διευθύνσεις Γραφείων:

ΡΟΔΟΣ
Εθνάρχου Μακαρίου 28 (Εμπορικό Κέντρο Cairo Palace), 85100 Ρόδος
Τηλέφωνα: 22410 34320, 22410 77771 | Fax: 22410 34920

ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα, 10557, Αθήνα
Τηλ: 210 32 39 365, 210 32 30 289

Eκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων - Διήμερη επίσκεψη Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη


08.04.2021

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων υπέγραψε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης

Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την έκτακτη επιδότηση επιχειρήσεων οι οποίες διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και έχουν πληγεί εξαιτίας της πανδημίας υπέγραψαν ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Με την ΚΥΑ θεσπίζεται καθεστώς χορήγησης ενισχύσεων, με τη μορφή άμεσης έκτακτης επιδότησης, στις επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων και τις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδικών Μεταφορών (Τ.Ε.Ο.Μ.) οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες μετακίνησης με τουριστικά λεωφορεία και τρένα (όπως αυτά προσδιορίζονται στο άρθρο 30 του ν.2636/1998, Α' 198).

Δικαιούχοι της έκτακτης επιδότησης είναι οι κάτοχοι αδειών κυκλοφορίας τουριστικών λεωφορείων, τα οποία ήταν εφοδιασμένα με ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα στις 29/12/2020.

Η συνολική ενίσχυση την οποίαν μπορεί να λάβει κάθε επιχείρηση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό του 1.800.000 €, καθώς αθροίζεται με άλλες έκτακτες αποζημιώσεις που τυχόν έχουν λάβει οι δικαιούχοι, στο πλαίσιο άλλων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων, όπως αυτά έχουν θεσπιστεί από την Ελληνική Κυβέρνηση κατά το προηγούμενο διάστημα.

Η ενίσχυση για τα τουριστικά λεωφορεία χορηγείται το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και υπολογίζεται με κριτήριο τη δυναμικότητα των θέσεων ανά λεωφορείο (έως 30 θέσεις και από 31 θέσεις και άνω). Στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι για λεωφορεία έως 30 θέσεων η αποζημίωση είναι 2.400 ευρώ ανά όχημα, ενώ για τα μεγαλύτερα ανέρχεται σε 3.600 ευρώ.

Η αποζημίωση καταβάλλεται σε όλους τους δικαιούχους κατόπιν της σχετικής εγκριτικής απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι οι επιχειρήσεις-δικαιούχοι δεν πρέπει να ήταν «προβληματικές επιχειρήσεις» στις 31/12/2019. Ενώ εάν πρόκειται για μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, ακόμη και αν ήταν ήδη προβληματικές στις 31/12/2019, δεν πρέπει να υπάγονται σε συλλογική διαδικασία αφερεγγυότητας βάσει του εθνικού δικαίου και να μην έχουν λάβει ενίσχυση διάσωσης ή αναδιάρθρωσης.

Για την καταβολή της αποζημίωσης οι δικαιούχοι υποβάλλουν ηλεκτρονικά στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αίτηση, αντίγραφο άδειας κυκλοφορίας, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού) εντός προθεσμίας 30 ημερών από τη δημοσίευση της ΚΥΑ. Το έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Τουρισμού www.mintour.gov.gr.

Η καταβολή του έκτακτου επιδόματος για τα τουριστικά λεωφορεία θα γίνεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του δικαιούχου.Αναφερόμενος στην ΚΥΑ για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των τουριστικών λεωφορείων, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «το Υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, υλοποιεί με άμεσες ενέργειες και πάντως μετά τις απαραίτητες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το πρόγραμμα ενίσχυσης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου οι οποίες έχουν υποστεί τις αρνητικές συνέπειες της πανδημίας. Η έκτακτη επιδότηση για τα τουριστικά λεωφορεία, της οποίας η καταβολή θα αρχίσει σε 15 ημέρες, είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη ότι η Κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, κατανοεί τα προβλήματα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει τον κλάδο έως ότου επιτευχθεί η επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας στη χώρα μας».

05.04.2021

  

Χάρης Θεοχάρης στη Βουλή: «Ο τουρισμός ανοίγει με ασφάλεια και ισορροπία στις 14 Μαΐου - Έχουμε 5 γραμμές άμυνας - Δεν υπάρχουν νησιά 'Covid-Free'»

Toν οδικό χάρτη για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας  σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κυρίας Κ. Μάλαμα. Παράλληλα, κάλεσε την αντιπολίτευση να επιδείξει υπευθυνότητα και να στηρίξει την εθνική προσπάθεια στον νευραλγικό για την οικονομία και την κοινωνία τομέα του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Τουρισμού είπε χαρακτηριστικά:

- Για το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού: «Θα ανοίξουμε στις 14 Μαΐου και θα ανοίξουμε με ασφάλεια, παρά την κινδυνολογία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να σταματήσει να απευθύνει εκκλήσεις, όπως έχει κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα, για πορείες και συγκεντρώσεις που εντείνουν την αβεβαιότητα για την υγειονομική κατάσταση».

- Για τις πέντε γραμμές άμυνας: «Προκειμένου να μπορέσουμε φέτος να υποδεχτούμε με ασφάλεια τουρίστες από το εξωτερικό, εφαρμόζουμε ένα σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει πέντε γραμμές άμυνας: 1) Τις προϋποθέσεις και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά πριν από την άφιξη των ταξιδιωτών στην Ελλάδα -είτε με εμβολιασμό είτε με αρνητικό τεστ. 2) Την ενεργοποίηση του άκρως επιτυχημένου συστήματος τυχαίων ελέγχων 'EVA', για το οποίο έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση, ώστε να εντοπίζουμε τα θετικά κρούσματα στα σύνορα. 3) Τα ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να μπορούμε να απομονώνουμε τυχόν κρούσματα. 4) Τον εμβολιασμό των εργαζομένων, ο οποίος θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας. Και 5) την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Είναι αυτά που κράτησαν πέρυσι ασφαλείς τους πολίτες και τους επισκέπτες μας. Το ίδιο θα κάνουν και φέτος».

Για την παρανόηση περί «Covid-Free» νησιών: «Το σχέδιο της χώρας μας είναι συνολικό για το άνοιγμα του τουρισμού. Είναι ένα σχέδιο εξαιρετικά λεπτομερές, ισορροπημένο και επιτρέπει τον ασφαλή τουρισμό σε ολόκληρη τη χώρα. Η συζήτηση περί ενός νησιού του οποίου οι κάτοικοι εμβολιάζονται για επιχειρησιακούς λόγους δεν είναι συζήτηση που αφορά στον τουρισμό. Όλη η χώρα είναι ασφαλής. Δεν πρέπει να υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός μεταξύ προορισμών. Απευθύνω έκκληση να σταματήσει αυτή η αντιπαραγωγική φιλολογία. Είναι προφανές ότι μόνο επιχειρησιακοί λόγοι οδηγούν στον εμβολιασμό ορισμένων νησιών. Δεν τίθεται θέμα ουσίας. Είναι νησιά με μικρό δυναμικό, σε σχέση με τις κλίνες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γενικότερη υγειονομική κατάσταση».

Για τους κανόνες για τους επισκέπτες: «Ό,τι ισχύει για τους Έλληνες πολίτες, ισχύει και για τους τουρίστες. Είναι ψευδής όλη αυτή η παραφιλολογία περί ελεύθερης μετακίνησης τουριστών. Οι τουρίστες που έρχονται είναι απομονωμένοι και ισχύει ό,τι ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη. Δε θα κάνουμε διακρίσεις. Η χώρα μας έχει συγκεκριμένους κανόνες -κατόπιν εισήγησης των ειδικών- οι οποίοι ισχύουν για όλους τους τουρίστες και για όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτό θα εξακολουθήσει να συμβαίνει και το φετινό καλοκαίρι».

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθεί με την προσπάθεια της Κυβέρνησης για την ταχύτερη ανάκαμψη του Ελληνικού Τουρισμού. Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Υπουργός Τουρισμού είπε χαρακτηριστικά: «Είναι δικαίωμά σας να υιοθετείτε τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις. Και πέρσι εκτιμούσατε ότι τα έσοδα θα ήταν 3 δισ. ευρώ ενώ τελικά ήταν περίπου 40% περισσότερα, 4,3 δισ. ευρώ. Κάθε ευρώ που γεμίζει το πιάτο μιας οικογένειας που εργάζεται στον τουρισμό, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το θεωρήσουμε αμελητέο. Η δυσφημιστική συζήτηση την οποίαν κάνατε όλο το διάστημα πέρσι, ευτυχώς, δεν είχε αποτέλεσμα. Σας καλώ, γενικότερα, να συνταχθείτε με τις εκκλήσεις μας, ώστε και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης να εμβολιαστεί. Διότι μόνο τότε θα μπορέσουμε πράγματι να βρούμε την ελευθερία και να διώξουμε το άχθος που η πανδημία έχει φορτώσει στις πλάτες μας».


08.04.2021

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΟΦΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε στις 6 και 7 Απριλίου η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Η κ. Ζαχαρακη επισκέφθηκε τόσο  το ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού στην Περαία όπου ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά και διοικητικά θέματα του αλλά και τα προγράμματα μετεκπαίδευσης από την Διευθύντρια κ. Ξένη Γερνά, όσο και τη Σχολή Ξεναγών όπου ο Διευθυντης κ. Τούμπας παρουσίασε τα θέματα που άπτονται της λειτουργίας και της εξωστρέφειας της.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Σταυρο Καλαφάτη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστα, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αλέξανδρο Θάνο, τον Δήμαρχο της πόλης κ. Κωνσταντίνο Ζέρβα, και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλα Πατουλίδου.

Στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, συζητήθηκε η εκπόνηση μιας στρατηγικής για την ανάπτυξη των Ειδικών Μορφών Τουρισμού και η αναβάθμιση του ΙΕΚ στην Περαία ως μέρος του σχεδιασμού ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε την κ. Ζαχαράκη για την προετοιμασία που κάνει η Περιφέρεια  για την επανεκκίνηση του τουρισμού και συζήτησε για την επόμενη μέρα από την πανδημία και την αξιοποίηση των ειδικών μορφών τουρισμού, για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την αύξηση της μέσης δαπάνης ανά ταξιδιώτη που έρχεται στην περιοχή.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητας της Θεσσαλονίκης για τη δράση "Cities of gastronomy" της Unesco όσο και γενικότερα θέματα συνεργασίας για την προώθηση του τουριστικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η πόλη στους επισκέπτες της.

Επίσης η Υφυπουργός συμμετείχε σε σύσκεψη που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με την παρουσία του Πρόεδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέα Μανδρίνου, του Πρόεδρου του Thessaloniki Convention Bureau Γιάννη Ασλάνη, του Πρόεδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης Βύρωνα Θεολόγη και τον Γιώτη Χαραλάμπους του Συνδέσμου τουριστικών λεωφορείων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η έναρξη της τουριστικής περιόδου, τα προγράμματα στήριξης των εργαζόμενων και ο συντονισμός των Υπουργείων για το άνοιγμα των πυλών εισόδου, η ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού και η δυναμική της Θεσσαλονίκης. Η κ. Ζαχαρακη εξέφρασε την ικανοποίηση της για την πρόσφατη απόφαση του ΣΤΕ που δίνει το πράσινο φως στην ανάπλαση της Διεθνούς ‘Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τέλος στο πλαίσιο της επίσκεψης της στο ΙΕΚ Τουρισμού της Περαίας η κ. Ζαχαράκη συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θερμαϊκου Γιώργο Τσαμασλή και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στη σχολή.



"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022