"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

"ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ" ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ

Σας περιμένουμε με τους φίλους σας, στους Θρακομακεδόνες και στην ιστορική ταβέρνα του Νίκου ΠΑΠΠΑ γισ  τα ΡΑΚΟΚΑΖΑΝΕΜΑΤΑ και τον 6ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ  το μεσημέρι της  ΚΥΡΙΑΚΗΣ 17 Νοεμβρίου 2019. Με γνήσιο τσίπουρο από το καζάνι και ζωντανή μουσική, συνεχίζουμε την παράδοση και συμμετέχουμε στο διαγωνισμό ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ, του μοναδικού Ελληνικού φαγητού. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, η Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Αρχιμαγείρων -Ελληνικής Εταιρείας Γαστρονομίας κ. Ελένη ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ. Μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. 

ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ:ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ Η ΕΞΟΔΟΣ5A


ATTIKH OΔΟΣ 
Πληροφορίες: 210 – 66 82 000
Παιανία,7Νοεμβρίου 2019
Αριθμός Fax:  210 – 66 35 578
Αρ. Πρωτ.:  ΑΔ/ΒΧ/απ/Φ08/103964
ΘΕΜΑ:  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σελίδες : 1

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Η ΕΞΟΔΟΣ5A ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΑΠΟ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΟΣ ΛΕΩΦΟΡΟ ΝΑΤΟ

Κλειστή λόγω προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης αρμών οδοστρώματος θα παραμείνει η έξοδος της Αττικής Οδού απότη Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρο Αιγάλεω προς τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ (κόμβος 5Α), από τις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου 09/11/2019μέχρι τις 05:00 το πρωί της Δευτέρας11/11/2019.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η πρόσβαση των οχημάτων προς τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ θα γίνεται μέσω των κόμβων Ασπροπύργου (κόμβος 4) και Φυλής (κόμβος 6) της Αττικής Οδού.Οι ηλεκτρονικές πινακίδες της Αττικής Οδού θα παρέχουν σχετική πληροφόρηση.

Επιπλέον,οι οδηγοί μπορούν, όπως πάντα, να ενημερώνονται για τις κυκλοφοριακές συνθήκες, καλώντας σε 24ωρη βάση τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της Αττικής Οδού, 1024, ή ακολουθώντας το λογαριασμό της Αττικής Οδού στο twitter (@aodostraffic).

Η Αττική Οδός ευχαριστεί τους οδηγούς για την κατανόηση. 

CLEVELAND CLINIC health essentials

Logo

Health Library

Links to Love

Disco'd @ The Downtown Independent Theatre

“A meaningful portrait on homelessness, and the homeless crisis, in Los Angeles. Disco'd is 74 minutes well spent.” 
- Richard Alaniz, KPFK Film Club
From Matthew Siretta & Sam Mantell

DISCO’D
The Downtown Independent theater
Friday, Nov 8th at 6:30pm.

Get tickets: https://discod.bpt.me/

Disco'd website - Facebook - Instagram
DISCO'D (2019) - Trailer
"Important doc on LA homeless."
Sean Baker, @Lilfilm
 
"Siretta meant to nab his hero Frederick Wiseman as his mentor and he succeeded, so maybe keep an eye peeled.” 
Pamela Cohn, Filmmaker Magazine
 
“...A deeply engrossing portrait of Los Angeles homeless life.”
Harry Vaughn, Sundance

Impressed with the film, particularly as a first-time feature. Raw, accomplished filmmaking. It's very strong...and some of the characters are extraordinary.
Jim Kolmar, SXSW

The film provides its subjects the agency to tell their own stories, without judgment or suggestion. The camerawork and editing are sharp and well-suited to the film's narrative.
David Wilson, True/False

Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια,ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις



Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 104,6 FM”

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Β’ Αθηνών, Νίκος Δένδιας, παραχώρησε συνέντευξη σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΘΕΜΑ 104,6 FM”, στην εκπομπή που παρουσιάζουν οι δημοσιογράφοι Μπάμπης Κούτρας και Νίκος Φελέκης

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Καλημερίζουμε στην τηλεφωνική μας γραμμή τον Υπουργό, τον κ. Νίκο Δένδια. Καλημέρα σας κ. Υπουργέ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Καλημέρα και καλημέρα στους ακροατές σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επιστρέψατε, υποθέτω, χθες το βράδυ από τη Μόσχα, ένα ταξίδι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Έτσι δεν είναι; Ειδικά μετά την κρίση που είχε προηγηθεί στη σχέση μας με τη Ρωσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λύθηκε αυτή η εκκρεμότητα;



Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Δεν υπάρχει. Όπως καταλαβαίνετε, δεν πρόκειται να ομολογήσω με κανένα τρόπο ότι υπήρχε θέμα κρίσης ή εκκρεμότητας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστά.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: Νομίζω, όμως, ότι φάνηκε και μια ειλικρινής συνεννόηση. Ας το ονομάσουμε μια ειλικρινή και εγκάρδια επανεκκίνηση.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:Ανακοίνωση της Συγκλήτου




Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

Θέμα: Ανακοίνωση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
της 7ης Νοεμβρίου 2019

Η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίασε σήμερα 7 Νοεμβρίου 2019 και εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Η Σύγκλητος με αφορμή την εκκένωση του διατηρητέου κτηρίου επί των οδών Δεριγνύ και Μαυροματαίων, ιδιοκτησίας του Ιδρύματος, που τελούσε υπό κατάληψη, επισημαίνει ότι σταθερή θέση του Πανεπιστημίου ήταν και παραμένει ότι το εν λόγω κτήριο θα πρέπει να περιέλθει στη διαχείριση και χρήση του Ιδρύματος και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του στο πλαίσιο της αποστολής του. Θα επιδιώξουμε, με τα αναγκαία τεχνικά έργα, το συγκεκριμένο κτήριο να καταστεί προσβάσιμο και διαθέσιμο σε όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ.
Η Σύγκλητος διαπιστώνει, τις τελευταίες ημέρες, την εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του. Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας.
Η Σύγκλητος εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού. Τα φαινόμενα αυτά, ακόμα και αν έχουν μικρή χρονική διάρκεια, συντελούν στην παρακώλυση της καθημερινής λειτουργίας του Ιδρύματος, στην αποθάρρυνση των φοιτητών να προσέρχονται στα μαθήματα και στην υποβάθμιση της σχέσης των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας με τον χώρο τους.
Η Σύγκλητος επισημαίνει ότι αυτά τα παραβατικά φαινόμενα δεν έχουν θέση στους χώρους του Πανεπιστημίου. Οι πανεπιστημιακοί χώροι διατίθενται για δραστηριότητες που στοχεύουν αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής του Πανεπιστημίου και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται για την ικανοποίηση οιωνδήποτε επιδιώξεων τρίτων. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας επιθυμούν και δικαιούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιβάλλον ελευθερίας χωρίς βία και φόβο. Αυτό το περιβάλλον πρέπει όλοι να εξασφαλίζουμε, αναλαμβάνοντας ο καθένας το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί.
Η Σύγκλητος παρακολουθεί τις εξελίξεις και παραμένει σε διαρκή συνεδρίαση.

Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων ΟΠΑ







Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Συνέντευξη Ευ. Βενιζέλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ με τη Σία Κοσιώνη


Σία Κοσιώνη: Να καλωσορίσουμε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Αφορμή για να σας απευθύνουμε αυτή την πρόσκληση ήταν η δήλωση που κάνατε σε συνέχεια των αποκαλύψεων της Ιωάννας Μάνδρου και της Καθημερινής στην Κυριακάτικη έκδοση, ότι αυτά που αποκαλύπτονται σε αυτό το έγγραφο επιβεβαιώνουν, είπατε ότι μιλάμε για την μεγαλύτερη και πιο πρόχειρη πολιτική σκευωρία των τελευταίων 45 ετών.
Ευ. Βενιζέλος: Αυτό το είχα πει στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2018, όταν έγινε η αρχική συζήτηση στην Ολομέλεια.
Σ. Κοσιώνη: Γιατί είναι όμως αυτό το έγγραφο που το αποδεικνύει αυτό;
Ευ. Βενιζέλος: Το έγγραφο αυτό αποδεικνύει ότι οι μάρτυρες, οι «κουκουλοφόροι», κακώς χαρακτηρίστηκαν «δημοσίου συμφέροντος», διότι προσέκρουαν στις προϋποθέσεις της Πονικής Δικονομίας, του τότε άρθρου 45Β, που δεν θέλει ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος να έχει ο ίδιος όφελος ή προσδοκία οφέλους από την υπόθεση αυτή.

ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ δελτία τύπου


ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ FHLOXENIA 2019
08.11.2019
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΕΩΣ ΤΙΣ 20:00

Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στα εγκαίνια της έκθεσης Philoxenia
 
Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος έστειλε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης εγκαινιάζοντας σήμερα τις εκθέσεις Philoxenia & Hotelia στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Υπουργός Τουρισμού στον χαιρετισμό που απηύθυνε, αναφέρθηκε στη συμβολή των εκθέσεων στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα. “Όχι μόνο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτές, αλλά και στο σύνολο της εθνικής οικονομίας”, είπε.

Ο κ. Χάρης Θεοχάρης αναφέρθηκε στις νέες συμφωνίες με διεθνείς αερομεταφορείς που επιτεύχθηκαν το τελευταίο διάστημα και οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τον αριθμό των ταξιδιωτών στη χώρα.

INTERNATIONAL MONETARY FUND latest

Having trouble viewing this email? View it as a Web page.
IMF Podcasts

November 2019
The dramatic drop in commodity prices in 2014 has had lingering effects in sub-Saharan Africa. One such effect is a growing backlog of payments by governments to service providers, known as arrears. But despite the prevalence of arrears in the region, their causes and consequences are not well understood. The latest Regional Economic Outlook for sub-Saharan Africa looks at the economic and social impact of increasing arrears in recent years. In this podcast, IMF economists Samuel Delepierre and David Stenzel say domestic arrears can undermine private sector activity and citizens’ trust in the government.


November 2019
In her first IMF-World Bank Annual Meetings as IMF Managing Director, Kristalina Georgieva talks with Foreign Policy Magazine's Ravi Agrawal about breaking down barriers to women's career growth. Georgieva is the first person from an emerging market economy, and only the second woman to lead the IMF since its inception in 1944. In this podcast, Georgieva and Agrawal discuss the economic benefits of gender equality and the societal transformation that is required to correct the injustices of the past.
Read the IMFBlog on The Economic Cost of Devaluing “Women’s Work”

«Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων


«Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης που υπογράφηκε στο Magglingen/Macolin την 18η Σεπτεμβρίου 2014, σχετικά με τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις».

Το σχέδιο νόμου αποτελείται από 6 μέρη, όπου το πρώτο μέρος είναι αφιερωμένο στην Σύμβαση Macolinγια τη χειραγώγηση αγώνων, το δεύτερο μέρος αφορά σε επείγουσες διατάξεις για την αντιμετώπιση της βίας, το τρίτο μέρος περιέχει διατάξεις που ρυθμίζουν θέματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και των Ομοσπονδιών, το τέταρτο μέρος αφορά στην εναρμόνιση των διατάξεων για την εποπτεία των αθλητικών ανώνυμωνεταιριών, αλλά και την δυνατότητα απόσπασηςστη ΓΓΑ και τους εποπτευόμενους φορείς της, των Ολυμπιονικών που είναι διορισμένοι στο δηµόσιοτοµέα λόγω συναφούς αντικειμένου και η αξιοποίησή τους ως πρεσβευτές του αθλητισμού και του ολυμπιακού ιδεώδους. Τέλος, το πέμπτο μέρος αφορά στην κύρωση του νέου καταστατικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.), η οποία από Ν.Π.Δ.Δ. μετατρέπεται σε Ν.Π.Ι.Δ., ενώ το έκτο μέρος περιέχει διατάξεις αρμοδιότητας τομέα Πολιτισμού.

Αναλυτικότερα:

Α΄ ΜΕΡΟΣ

·         H Σύμβαση για τη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων (Σύμβαση Macolin) είναι μια Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που θέτει ένα πλαίσιο συνεργασίας για την αποτροπή του φαινομένου της χειραγώγησης των αγώνων που συνδέεται ευθέως και με το στοίχημα.

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ:διευκρίνησις

Σε συνέχεια επικοινωνιών που είχαμε με μέλη μας (Συλλόγους Γονέων / Αντιπροσώπους), όπου αναρωτήθηκαν αν άλλαξε η σελίδα της Ένωσης στο FaceBook, σας ενημερώνουμε ότι, η επίσημη σελίδα της Ένωσης Γονέων Δήμου Αχαρνών είναι μόνο αυτή :  https://www.facebook.com/goneis.acharnes/  κ δεν συνδέεται με οποιαδήποτε άλλη σελίδα υπάρχει στο fb και γενικότερα στο διαδίκτυο.  


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Κυριακή Ασλανίδη
Γεν. Γραμματέας Ένωσης Γονέων Αχαρνών

ΔΙΑΛΥΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ




Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων
Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και
Μεταλλικών Κατασκευών
στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας
                                                                       
                                                                                               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Το Εργοταξιακό Σωματείο Εργαζομένων Εργατοτεχνιτών Μεταλλεργατών και Μεταλλικών Κατασκευών στα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας καταγγέλει το ΠΑΜΕ που για ακόμη μία φορά στρέφεται κατά του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος. 
Με τη γνωστή πρακτική των τελευταίων μηνών, με τραμπουκισμούς και βίαιες συμπεριφορές, το ΠΑΜΕ ακύρωσε το προγραμματισμένο Συνέδριο της Ομοσπονδίας μας οδηγώντας την ΠΟΕΜ, σε διορισμένη Διοίκηση από τα δικαστήρια.
Συγκεκριμένα το 30 τακτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο είχε προγραμματιστεί για τις 2 και 3 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μία μέρα νωρίτερα η παράταξη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) στην Ομοσπονδία, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας τη μη συμμετοχή 12 Σωματείων στις συγκεκριμένες εκλογές. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά τους δίνοντας το πράσινο φως για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων Σωματείων, την επόμενη μέρα αγνοώντας τη δικαστική απόφαση εμπόδισαν την είσοδο των 20 αντιπροσώπων από τα 12 σωματεία να εισέλθουν στην αίθουσα μετέχοντας στις διαδικασίες.
Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να τραμπουκίσουν υπαλλήλους της Ομοσπονδίας που έδιναν τις κάρτες αντιπροσώπων, δημιουργώντας κλίμα εκφοβισμού, γράφοντας παράλληλα στα παλαιότερα των υποδημάτων τους νόμους και καταστατικό.
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του προεδρείου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, τα μέλη της ΔΑΣ(ΠΑΜΕ) δεν δέχονταν με το έτσι θέλω ούτε τη δικαστική απόφαση, ούτε τις αποφάσεις της επιτροπής πληρεξουσίων και του προεδρείου, οδηγώντας το συνέδριο σε αδιέξοδο. Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα διεκόπησαν οι εργασίες για την επόμενη μέρα το πρωί αλλά το ΠΑΜΕ παρεμπόδισε για ακόμη μία φορά τις διαδικασίες οδηγώντας το προεδρείο να πάρει απόφαση για αναβολή του Συνεδρίου, αφού κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα των συνέδρων, των υπαλλήλων αλλά ακόμη και του δικαστικού αντιπροσώπου.
Το ΠΑΜΕ έδειξε για ακόμη μία φορά το πραγματικό του πρόσωπο, επιχειρώντας και καταφέρνοντας με αντιδημοκρατικές διαδικασίες και με τραμπούκικες συμπεριφορές να διαλύσει ένα Συνέδριο μιας Ομοσπονδίας όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Μέταλλο.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα κάποιοι παίρνουν την καταστροφική απόφαση να τους αφήσουν χωρίς αιρετούς εκπροσώπους, αυτοί όμως κρίνονται από το σύνολο των εργαζομένων.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ                    ΜΠΟΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


  ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΔΙΑΛΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Η παράταξη του ΠΑΜΕ έχει βάλει… πλώρη να παρεμποδίσει κάθε συνέδριο Ομοσπονδίας της ΓΣΕΕ η οποία παραμένει μετέωρη με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζόμενους.
Αγνοώντας κάθε δημοκρατική διαδικασία ακύρωσε και το Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο Μέταλλο, οδηγώντας την ΠΟΕΜ σε διορισμένη Διοίκηση.
Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο απέρριψε αίτημα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) για ακύρωση 12 Σωματείων της ΠΟΕΜ, ορίζοντας ότι οι 20 αντιπρόσωποι από τα συγκεκριμένα σωματεία νομιμοποιούνται να μετέχουν στις αρχαιρεσίες, το ΠΑΜΕ με το έτσι θέλω και φυσικά παρανομώντας δεν επέτρεψε την συμμετοχή τους στο Συνέδριο. 
Με τις γνωστές πλέον τραμπούκικες  συμπεριφορές, εκφοβίζοντας υπαλλήλους της Ομοσπονδίας -μέχρι και τον δικαστικό αντιπρόσωπο- διέλυσαν μία δημοκρατική διαδικασία εμποδίζοντας την ελεύθερη συνδικαλιστική έκφραση.
Η τακτική πλέον είναι γνωστή και προβλέψιμη. Βαφτίζονται «νόθοι» οι σύνεδροι όλων των υπολοίπων παρατάξεων, εν συνεχεία γίνεται μία αβάσιμη προσφυγή στα δικαστήρια η οποία και απορρίπτεται, ακολούθως καταγγέλλεται η «αστική δικαιοσύνη» για «δικαστικό πραξικόπημα» και μετά «χαρτογραφείται» ο χώρος του συνεδρίου, καταλαμβάνεται και διαλύεται το συνέδριο.
Σε κάθε περίπτωση αυτές οι πρακτικές επιβολής με το έτσι θέλω αναβολής συνεδρίων με αποτέλεσμα κορυφαία συνδικαλιστικά όργανα να μένουν «ακέφαλα» σε μία κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους, καθώς εργοστάσια κλείνουν, άλλα αναστέλλουν τη λειτουργία τους και κανείς δεν μπορεί να πιέσει για να υπογραφούν συλλογικές συμβάσεις ή να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις αποτελούν ντροπή και ταυτόχρονα, ερωτηματικά για το ποιους εξυπηρετούν.
Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος των προβλημάτων στους χώρους
εργασίας, αφού μόνο για το λαό τελικά δεν ενδιαφέρονται, παρά μόνο για τα οφίτσια και τις θέσεις. Προσφεύγουν στη δικαιοσύνη και ότι οι αποφάσεις δεν είναι αρεστές οδηγούνται σε ακραίες συμπεριφορές για να επιβάλλουν το δικό τους νόμο. Είναι ντροπή όλα αυτά που συμβαίνουν.
Διαλύουν τα οργανωμένα συνδικάτα για να εμφανίζονται ως εργολάβοι των εργατικών συμφερόντων και να κάνουν τα αλισβερίσια τους πότε με εργοδότες και πότε με το πολιτικό σύστημα.
Για ποιους τελικά αγωνίζεται το ΠΑΜΕ αφήνοντας τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα χωρίς εκπροσώπηση, αφήνοντας ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους χωρίς διεκδίκηση- διαπραγμάτευση ΣΣΕ; 

ΦΛΩΡΙΝΑ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019                                                                                                            ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ



"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022