"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ δελτίον τύπου






ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ 
 Κολοκοτρώνη & Μητρομάρα 24                                                                    
 13671 ΑΧΑΡΝΕΣ                                                
Ε-Μail : goneis.acharnes@gmail.com
                                                                   


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ένωσης Γονέων Δήμου Αχαρνών, στο Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:
Οι Σύλλογοι Γονέων, μέλη των Δ.Σ., των Δημοτικών 1ου, 7ου, 8ου, 9ου, 10ου, 11ου, 13ου, 14ου, 15ου, 18ου, 21ου, 22ου, 2ου  Θρακομακεδόνων, των Γυμνασίων 2ου, 5ου, 7ου, 9ου, 11ου, 12ου, Διαπολιτισμικού, Θρακομακεδόνων, των Λυκείων 3ου, 4ου, 6ου, 1ου ΕΠΑΛ, καθώς και αρκετοί Αντιπρόσωποι στην Ένωση Γονέων από Συλλόγους Γονέων.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ιωάννης Κασσαβός, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Λάμπης Καλογεράκης, η Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κα Ιωάννα Αναστασοπούλου, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παιανίας κα Γιώτα Τσαούση καθώς και η Αντιπρόεδρος κα Μαρίνα Κώνστα, ο Προέδρος της Ένωσης Γονέων Σαρωνικού κος Χάρης Κυνηγαλάκης και το μέλος του Δ.Σ. κος Ιωάννης Αθανασάκης, ο Πρόεδρος της Δ’ ΕΛΜΕ και Υποδιευθυντής του 7ου Γυμνασίου Αχαρνών κος Αθανάσιος Κουτρούμπας, η Διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Ολ. Χωριού κα Πλάτση Μαριάνθη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κος Αθανάσιος Κατσιγιάννης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κος Μιχάλης Βρεττός, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών & Ανθρωπίνου Δυναμικού κος Αναστάσιος Χίος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών και Πρόεδρος των Τριτέκνων Ανατ. Αττικής κα Μαρία Ναυροζίδου, η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Ιωάννης Δέδες (ο οποίος πρόσφερε στην Ένωση Γονέων το βιβλίο «Η Ελληνική Γλώσσα είναι ψυχή» του Υπουργείου Εξωτερικών – Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού καθώς και ντοσιέ με ενημερωτικό υλικό από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου), ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατ. Αττικής κος Ιωάννης Σμέρος, η Περιφερειακή Σύμβουλος και εντεταλμένη Πολιτικής Προστασίας Ανατ. Αττικής κα Τσούπρα Ιωάννα, ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κος Σπύρος Βρεττός, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κος Αλέξανδρος Ανδριώτης, ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κος Δημήτρης Τσανικλίδης, ο επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνές Αλλαγή Τώρα» κος Θεόφιλος Αφουξενίδης καθώς και μέλη αυτής, ο επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνές Υπερήφανος Δήμος» κος Σπύρος Βρεττός καθώς και μέλη αυτής, ο επικεφαλής της παράταξης «Δ.Ε.Κ.Α.» κος Χάρης Δαμάσκος καθώς και μέλη αυτής, εκπρόσωποι της παράταξης «Αχαρνές Ξανά - Πέτρος Βαρελάς», ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ανεξάρτητος Συνδυασμός Θρακομακεδόνων» κος Θεολόγος Κουμαριανός, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος και τέως Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αχαρνών  κα Γεωργία Ευθυμιάδου, ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος και τέως Πρόεδρος της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών κος Γιώργος Δασκαλάκης, ο τέως Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αχαρνών κος Κώστας Καρυδάκης, η Επιστημονική Σύμβουλος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Δήμου Αχαρνών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» κα Αργυρώ Κευγά, το μέλος του Δ.Σ. της “Φιλότεχνης Λέσχης Αχαρνών” κα Φανή Μίχα, εκπρόσωποι του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών “Δέντρο Ζωής”  κος Γεράσιμος Συρίγος και κος Δημήτρης Καλατζής, ο Υπ. Δημοσίων Σχέσεων της Πινακοθήκης «Χ. Τσεβάς» κ Ιωάννης Μίχας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής κος Γιώργος Αρβανίτης,  η εκπρόσωπος του Συλλόγου Πελοποννησίων κα Ευαγγελία Καλαμίτση, η τέως Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κα Γιώτα Γιαννάκου, ο τέως ταμίας της Ένωσης Γονέων κος Πολύβιος Σταυρίδης.
Επικοινωνία και ευχές δεχθήκαμε από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο και Αντιπρόσωπο στην Ένωση Γονέων κ Στέργιο Πεδιαδίτη καθώς και από άλλα μέλη μας, για ενημέρωση αδυναμίας προσέλευσης τους.


 Όλοι οι παρευρισκόμενοι έδωσαν τις ευχές τους για Καλή και Δημιουργική Χρονιά.
Το κομμάτι της πίτας της Ένωσης Γονέων αφιερώθηκε στις τρεις Θεμελιώδεις Αρχές της Ελληνικής Κοινωνίας: «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια».
Ηχηρό το μήνυμα που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 21ου Δημοτικού προς τη Δημοτική Αρχή, τους επικεφαλείς των παρατάξεων καθώς και τους υποψήφιους Βουλευτές, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους και προσκαλώντας – προκαλώντας τους σε μια συνάντηση, στα 11 βήματα όπως την ονόμασαν, στο χώρο τους προκειμένου να απαντήσουν στα ερωτήματα που θα τους θέσουν.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα την εταιρεία ΑΦΟΙ Δημητρέση που μας προσέφερε τα δώρα της βασιλόπιτας, από το φωτογραφείο Photoeidolo τον φωτογράφο και μέλος της Ένωσης Γονέων κ Φραγκίσκο Πανούση καθώς και τους Δημοσιογράφους του Τοπικού Τύπου  από την «Αχαρναϊκή» τον κ. Γιώργο Νιώρα και από το «Ελεύθερο Βήμα Αχαρνών» τον κ. Κώστα Ζίγκηρη που κάλυψαν την εκδήλωση μας, καθώς και το Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου Θρακομακεδόνων για την παραχώρηση της αίθουσας.




«Η ισχύς εν τη Ενώσει….  Γονέων»


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ελένη Μότσια 




     Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

       Κυριακή Ασλανίδη



ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΣΣΑΒΟΥ δελτίον τύπου


Δυναμική νίκης για την παράταξη του Γιάννη Κασσαβού

Ανάρτηση στις: Feb 07, 2019 02:41 pm
Σε οργανωτική σύσκεψη συμμετείχαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης ΑχαρΝΑΙ – Ενεργοί Πολίτες με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό.
Στη σύσκεψη οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενημερώθηκαν για τα έργα και τις δράσεις της δημοτικής αρχής καθώς και για οργανωτικά θέματα που αφορούν τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός:
"Η δυναμική των στελεχών της παράταξης μας, μας δίνει το έναυσμα να προχωρήσουμε μπροστά και να αφήσουμε πίσω τους εκπροσώπους του αναχρονισμού και της οπισθοδρόμησης, που εμφανίζονται στις προσεχείς εκλογές με άλλο προσωπείο.
Έχοντας καταφέρει πολλά και με την εμπειρία και την δυναμική μας, πάμε σε έναν αγώνα που ως μόνο στόχο έχει την πρόοδο και την προοπτική της πόλης και των πολιτών
"

Οι 50 Δημοτικοί Σύμβουλοι και Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του Γιάννη Κασσαβού έως σήμερα:

Αλεξανδράτου Σοφία, Επιχειρηματίας
Αναστασοπούλου Ιωάννα, Αγγλική Φιλολογία
Ασημιάδης Βασίλης, Γιατρός – Υποδιευθυντής ΙΚΑ Αχαρνών
Βογιατζάκη Χρυσά, Μαθηματικός
Βρεττός Δημήτρης, Στέλεχος ΕΛ.ΠΕ.
Βρεττός Σταμάτης, Στέλεχος ROTA
Βρεττού Μαρία, Πολιτικός Επιστήμων, στέλεχος AEGEAN
Γιαννακόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος ΔΗΦΑ
Γκίκας Χρήστος, Επιχειρηματίας, τ. Δημοτικός Σύμβουλος
Δεληκωστίδης Νίκος, Ασφαλιστικός Σύμβουλός
Ευφραιμίδου Μαρίνα, Ιδιωτικός υπάλληλος
Ζητούνης Ηλίας, Οικονομολόγος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών
Ιορδανίδης Μπάμπης, Επιχειρηματίας
Καλογράνης Δημήτρης, Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Ανθαγοράς (ΚΑΣΕ)
Κατάρας Δημήτρης (Σούνας), Επιχειρηματίας - Ανθοπαραγωγός
Καφύρας Γιώργος, Δικηγόρος
Κολιός Κλήμης, Στέλεχος ΣΤΑΣΥ - Πρόεδρος ΑΧΑΡΝΗΣ ΛΦΜ
Κοσμίδης Ηλίας, Γεωπόνος
Κουβάς Παναγιώτης, Επιχειρηματίας, Αντιπρόεδρος Αχαρναϊκού
Λαζαρίδου Έλενα, Ελεύθερος επαγγελματίας
Λαμπροπούλου Μαίρη, Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ
Λοϊζίδης Χρήστος, Επιχειρηματίας
Μιχαηλίδης Δημήτρης, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών
Μιχαηλίδης Εδουάρδος, Γιατρός
Μπαλιάτσα Ολυμπία, Ιδιωτικός υπάλληλος
Παγώνας Σπύρος, Οδοντίατρος
Πανταζής Γιάννης, Γιατρός Νοσοκομείου Γεννηματάς
Παπαδόπουλος Κώστας, Ιδιοκτήτης Ζαχαρ/στείου Βυζάντιο, Καθηγητής ΙΕΚ Le Monde
Παπαδόπουλος Πολύκαρπος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
Παπαθεοδώρου Βίκυ, τ. Στέλεχος Υπουργείου Οικονομικών
Παπαχρήστου Τάκης, Κατασκευαστής, τ. Δημοτικός Σύμβουλος Αχαρνών
Παρούση Αμαλία, Γιατρός
Πετροπούλου Ιωάννα, Λογίστρια - Φοροτεχνικός
Ποιμενίδης Γιώργος, Επιχειρηματίας, Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης
Ποιμενίδης Θεόδωρος, Επιχειρηματίας
Ποιμενίδου Όλγα, Επιχειρηματίας, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου
Ρούσσας Κώστας, Τραπεζικός Υπάλληλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Σαββίδης Κώστας, Επιχειρηματίας, τ. Αντιδήμαρχος Αχαρνών
Σαββουλίδης Χρήστος, Δημοτικός Υπάλληλος
Σασαρίδης Κώστας, Δάσκαλος Πολεμικών Τεχνών, Αντιπρόεδρος ΔΗΦΑ
Σταύρου Γιώργος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής
Συρινίδης Θεόδωρος, Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης
Τάσσης Σπύρος, Πτυχιούχος Δημόσιων Οικονομικών, Account Manager Βιομηχανίας
Τζιούβελης Νικήτας, Οικονομολόγος, Πρόεδρος ΑΣ Αναγέννηση Θρακ/νων
Τορτοπίδου Ειρήνη, Πολιτικός Μηχανικός
Τουλκαρίδης Βαγγέλης, Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός
Τσακλίδου Ελένη, Φυσιοθεραπεύτρια
Τσατσαρώνη Αντιγόνη, Δικηγόρος
Τσουκαλάς Ηλίας, Επιχειρηματίας. Αντιδήμαρχος Παιδείας
Χίος Αναστάσιος, Επιχειρηματίας, Αντιδήμαρχος Διοίκησης
Διαβάστε περισσότερα »
 

Πράξη αλληλεγγύης από τα Μοντεσσοριανά Σχολεία

Ανάρτηση στις: Feb 07, 2019 09:47 am
Πιστοί στο ραντεβού αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, οι μαθητές από ταΜοντεσσοριανά Σχολείαπαρέδωσαν και φέτος μέρος των χρημάτων που συγκέντρωσαν από το Χριστουγεννιάτικο Bazaar τους – υπό μορφή διατακτικών - με σκοπό την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων πολιτών του Δήμου Αχαρνών. 
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννη Κασσαβός υποδέχθηκε αντιπροσωπεία μαθητών από τα Μοντεσσοριανά Σχολεία και τον Διευθυντή του σχολείου κ. Θανάση Ζαχόπουλο στο Δημαρχείο Αχαρνών και εξήρε την κίνηση αλληλεγγύης και ανθρωπιάς των μαθητών, ενώ παράλληλα συνεχάρη τόσο τους μαθητές όσο και τουςΕκπαιδευτικούς του σχολείου και τους γονείς των μαθητών που προέτρεψαν και υποστήριξαν τα παιδιά να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση.
Οι διατακτικές από τους μαθητές των Μοντεσσοριανών Σχολείων παραδόθηκαν στον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών κ. Γιώργο Σταύρου, με σκοπό να αποδοθούν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και καταγεγραμμένους άπορους από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Αχαρνών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από τις διατακτικές που παρέδωσαν οι μαθητές από Μοντεσσοριανά Σχολεία στον Δήμο Αχαρνών, είδη πρώτης ανάγκης από τα χρήματα που μαζεύτηκαν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar του σχολείου προσφέρθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και την Κιβωτό του Κόσμου.
Διαβάστε περισσότερα »
 

Π.Ε.Π.Τε.Γ. άρθρο..

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 
 
Βεραντζέρου 15, Αθήνα
info@pepteg.gr 
www.pepteg.gr 

Άρον άρον …. λουκέτο

Άρον άρον …. λουκέτο
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΕΤΡΑΤΟΥ,
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ TE
Είναι πασιφανές ότι η προσπάθεια αποδόμησης της Ανώτατης Τεχνολογικής εκπαίδευσης αλλά και η εξαφάνιση των αποφοίτων της είναι ο τελικός στόχος του Υπουργείου, καθώς σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρει την σημερινή κυβέρνηση το μέλλον χιλιάδων φοιτητών  και αποφοίτων των ΤΕΙ. Στα νομοσχέδια που κατατίθενται με το πρόσχημα της πανεπιστημιοποίησης σε όλη την Ελλάδα δεν αναφέρονται οι ήδη απόφοιτοι των δύο ΤΕΙ, η τύχη τους και οι ενώσεις τους. Οι υπάρχοντες φοιτητές διαχωρίζονται σε «καλά και κακά παιδιά» ενώ και οι καθηγητές θα μπουν σε ένα τσουβάλι για την μεταφορά τους στα νέα ιδρύματα.
Βεβαία οι καθηγητές των ΤΕΙ που νομίζουν ότι έχουν τα απαραίτητα προσόντα γίνονται οι καλύτεροι κοινωνοί των σχεδίων του υπουργού, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ησυχία των φοιτητών οι οποίοι πιστεύουν, κακώς, ότι θα πάρουν πτυχία Πανεπιστημίου.  Βέβαια είναι και κοινωνοί των προθέσεων των συντεχνιών καθώς είναι μέλη τους και σε αγαστή συνεργασία με  τα επιμελητήρια (ΤΕΕ και ΓΕΩΤΕΕ),  παρεμβαίνουν μεροληπτικά και «ετσιθελικά» στα επαγγελματικά θέματα δεκάδων χιλιάδων αποφοίτων Α.Ε.Ι. της χώρας. Δεν σέβονται ούτε το ψωμί που τρώνε τόσα χρόνια διδάσκοντας φοιτητές για να βγουν στην αγορά εργασίας χωρίς όμως επαγγελματικά δικαιώματα, καθώς ο φορέας τους δεν το επιτρέπει.
Ο λόγος γίνεται, πέραν όλων των άλλων, για την κατάτμηση και διάλυση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας άρον άρον χωρίς ουσιαστικό σχεδιασμό και πρόγραμμα προκειμένου να προλάβει  ο Υπουργός πριν από τις εκλογές, καθώς έχει επιτύχει τον σκοπό του κοιμίζοντας την κοινωνία λέγοντας ότι πρόκειται για πανεπιστημιοποίηση.  Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν έχει μιλήσει με τις τοπικές κοινωνίες τους φοιτητές και τους απόφοιτους, που ουσιαστικά είναι οι άνθρωποι που τόσα χρόνια σπούδασαν και στήριξαν αυτά τα ιδρύματα, σε καμία περίπτωση δεν μας έπεισε για την ανάγκη διάλυσης της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η αλήθεια είναι ότι πλέον, αυτοί οι άνθρωποι, δεν έχουν επιχειρήματα, τους έχουμε πάρει χαμπάρι. Τα προσχήματα για σύσταση επιτροπών για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων μηχανικών και γεωτεχνικών του Τεχνολογικού Τομέα των ΑΕΙ, η μεταφορά του θέματος των αποφοίτων στο μέλλον με το επιχείρημα ότι, ως δια μαγείας θα λυθούν όλα αργότερα, αποδεικνύει ότι ο μόνο στόχος είναι το λουκέτο.
Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα σε βάρος των Τ.Ε.Ι. και των Πτυχιούχων τους, Γεωτεχνικών και Μηχανικών, αυτά είναι αποκλειστικά πολιτικές αποφάσεις, που λήφθησαν με συντεχνιακά κριτήρια. Είναι θέσεις που εκφράζονται πολιτικά από τους υπουργούς, τους βουλευτές αλλά και τα στελέχη της Κυβέρνησης που θεωρούν ότι η δικαιοσύνη αφορά τον ισχυρό και όχι την κοινωνία, την αξία και την ανάγκη.
Αλλά όπου και αν τους συναντήσουμε αυτούς τους ανθρώπους, τι μπορούμε να κάνουμε εμείς, όταν είμαστε άνθρωποι της αγοράς, άνθρωποι που καθημερινά μοχθούμε για το μεροκάματο, άνθρωποι που αντιμετωπίζουμε την λαίλαπα των μνημονίων μέσα από την καθημερινότητα μας,
και δεν έχουμε την δυνατότητα να πιέζουμε όπως κάνουν οι συντέχνες;
που έχουν ανοικτό τον δρόμο προς τον κρατικό κορβανά και τα κέντρα λήψης αποφάσεων;

ΕUROGROUP main results

Κοινοβουλευτικά ήθη και μέτρο: άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη


Κοινοβουλευτικά ήθη και μέτρο

Άρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη στην Εφ. Thessnews
Δυστυχώς δεν υπάρχει ένας σύγχρονος συγγραφέας του διαμετρήματος ενός Μπαλζάκ που κατ' αναλογία των σκηνών της καθημερινής ζωής τις οποίες ο μεγάλος κλασικός περιγράφει στην «Ανθρώπινη Κωμωδία», να γράψει τις «σκηνές της ελληνικής κοινοβουλευτικής ζωής», όπως αυτές αποτυπώνονται τις τελευταίες μέρες στο Κοινοβούλιο μας.
Αν και αμφιβάλω, αν ακόμη και μια τέτοια πένα θα μπορούσε να περιγράψει καταστάσεις όπου βουλευτές που ανήκουν σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα από αυτήν του κυβερνώντος κόμματος, δηλώνουν ότι στο εξής θα ήθελαν η ψήφος τους να προσμετράται στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία ότι σχέδιο νόμου και να έρθει από την κυβέρνηση, άλλοι να παραιτούνται μέχρι να φύγουν και άλλοι να μένουν ως «ανεξάρτητοι» της κυβέρνησης.
Χωρίς αυτό να σημαίνει πως στο θέμα των βουλευτικών μετακινήσεων από το μικρότερο στο μεγαλύτερο κόμμα δεν έχει συμμετοχή και η αντιπολίτευση. Δεν ξέρω αν γίνεται ευρύτερα αντιληπτό, αλλά αυτά που συμβαίνουν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, βάζουν δυναμίτη στα θεμέλια του θεσμού του πολιτικού κόμματος. Αυτό ακριβώς που επιδιώκουν οι κάθε είδους αρνητές της αντιπροσωπευτικής κομματικής δημοκρατίας. Αν σ’ αυτά προσμετρήσουμε και τις απίστευτες δόσεις αγένειας που εκλύονται στο Κοινοβούλιο, αλλά και εκτός αυτού από βουλευτές τότε η εικόνα γίνεται ακόμη πιο αποκρουστική.
Το αγενέστατο «δώσε πόνο» που ακούστηκε από τα χείλη της κυρίας Χριστοδουλοπούλου στη Βουλή, ο κ. Πολάκης να φωνάζει στον ενικό αριθμό στη δημοσιογράφο που του έθετε δύσκολες ερωτήσεις «ποια είσαι εσύ και γιατί θα πρέπει να σου απολογηθώ» και ταυτοχρόνως απευθυνόμενος σ’ όλους τους δημοσιογράφους να λέει πως «τους έχει», είναι λίγες από αυτές τις στιγμές έκπτωσης του πολιτικού κοινοβουλευτικού λόγου.
Οι δημοσιογράφοι είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε πολιτικούς σαν τον κ. Πολάκη είναι η Δημοκρατία. Και ο πληθυντικός αριθμός σε ανθρώπους με τους οποίους δεν είμαστε φίλοι είναι η ευγένεια. Με αποκορύφωμα το περιστατικό πάλι με τον κύριο Πολάκη να χορεύει ή και να συνεδριάζει στο Υπουργείο Υγείας με το τσιγάρο στο στόμα. Γεγονός που σχολίασε με καυστικότατο τρόπο ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Υγείας Βιτένις Αντριουκάιτις. Αλλά ποιος είναι ο Αντριουκάιτις να του απολογηθούμε;
Αναζητούν σε λάθος δρόμους και σοκάκια όσοι προσπαθούν να αποδώσουν την κοινωνική και ιδεολογική ταυτότητα του μεγαλύτερου τμήματος του κυβερνώντος κόμματος στην Αριστερά, στην κομμουνιστική του καταγωγή ή στη σοσιαλδημοκρατία κάποιοι όψιμοι υποστηρικτές του. Τίποτα παρόμοιο. Η πηγή που τρέφει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγεται κοινωνία της αγένειας.
Πολιτικοί σαν τους δυο προαναφερθέντες δεν είναι μόνο αγενείς οι ίδιοι αλλά και χρησιμοποιούν την αγένεια και την απουσία μέτρου και ήθους, για να αλιεύσουν σε μια κοινωνία που ένα τμήμα της είναι εθισμένο σ’ αυτά. Ο «τσαμπουκάς» είναι κάτι που κάποιοι αγοράζουν. Σε αυτό το τμήμα της κοινωνία δεν «κάνουν κλικ» οι πολιτικοί της ηθικής της ευθύνης, αλλά πουλούν την πραμάτεια τους μόνο οι πολιτικοί της πεποίθησης. Ποιας πεποίθησης δηλαδή; Ο σημερινός αποιδεολογικοποιημένος ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλάει πλέον ούτε καν την πεποίθησή του. Για να διατηρηθεί λίγες μέρες παραπάνω στην εξουσία αρνείται το ήθος, τη μετριοπάθεια, τον ρεαλισμό και την αξιοπρέπεια της πολιτικής και του κοινοβουλίου, οδηγώντας στην έκπτωση της πολιτικής.
Αυτός έτσι αντέχει, αλλά δυστυχώς δεν αντέχουν η πολιτική και η δημοκρατία ως ύψιστοι εκφραστές του δημόσιου συμφέροντος. Αλλά ποια είναι η δημοκρατία για να της «απολογηθεί» αυτός ο λόγος και οι εκφραστές του, όπως εδώ περιγράφονται;
 Σιγά μη την φοβηθούμε που θα έλεγε πάλι εντός του Κοινοβουλίου η κυρία Χριστοδουλοπούλου. Τελικά με τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν βιώνουμε τον θρίαμβο της προοδευτικής πολιτικής, αλλά και ζούμε τον διαχωρισμό ανάμεσα στη σφαίρα της «πολιτικής δραματουργίας» και τη σφαίρα της λήψης των αποφάσεων. Αν στις επερχόμενες εκλογές η κοινωνία της παιδείας δεν απαντήσει σ’ αυτή την αγένεια, τότε θα χαθεί κάθε μέτρο.
Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ" πρόσκλησις







10/02/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Αγαπητοί συνδημιουργοί,

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ μπαίνει δυναμικά σε πλήρη εκλογική εγρήγορση και προετοιμάζεται για πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις: τις Ευρωεκλογές, τις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής και, φυσικά, τις εθνικές εκλογές. Γι’ αυτό, είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθούμε και να διαδώσουμε το μήνυμά μας σε κάθε γωνιά της χώρας. Την επόμενη Κυριακή, 17.02.2019, στις 11:00 το πρωί, διοργανώνουμε, σε όλη την Ελλάδα, γενικές συνελεύσεις των Τοπικών Οργανώσεών μας, οι οποίες σε διαδικτυακή συνδιάσκεψη θα αποφασίσουν τη συνένωση ή όχι με όμορες Τοπικές Οργανώσεις και την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των τοπικών Διοικητικών Συμβουλίων. Τα μέλη μας καλούνται να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις των Τοπικών Οργανώσεών τους και οι φίλοι μας είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν τις εργασίες τους, αποκτώντας, σε περίπτωση που εγγραφούν, το δικαίωμα του εκλέγειν.

Μετά την εκλογή των Διοικητικών Συμβουλίων, το επόμενο οργανωτικό θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε θα είναι το Τακτικό Συνέδριο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ και η εκλογή νέων οργάνων: Προέδρου, Εθνικής Επιτροπής, Πολιτικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Αρχής.

Το 2019 θα είναι μια χρονιά πυκνή σε πολιτικά γεγονότα και ευελπιστούμε να αποτελέσει σταθμό για τη χώρα, με την εκλογή στη Βουλή του πρώτου πραγματικά μεταρρυθμιστικού αντικρατικιστικού φιλελεύθερου κόμματος στην πολιτική μας ιστορία.

Λεπτομέρειες για τη διοργάνωση και για τους χώρους στους οποίους θα διεξαχθούν οι γενικές συνελεύσεις για κάθε Τοπική Οργάνωση υπάρχουν στον σύνδεσμο:
http://www.dimiourgiaxana.gr/κινημα/συγκρότηση-τοπικών-οργανώσεων-δημιουργίας-ξανά-2019

Με εκτίμηση,

Γιάννης Σαρρής
Γενικός Διευθυντής
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

NORWAY latest

Your news alert

Week 7

Global education a priority for Norway

Artikkel | 08.02.2019
Education is a human right for all children regardless of where in the world they live. This is set out in the UN’s Universal Declaration of Human Rights. Despite this, some 64 million children of primary school age and 61 million young people of lower secondary school age are still out of school. [1]
News alert about: Foreign affairs

Norway’s report on human rights to the UN

Nyhet | 05.02.2019
‘Norway’s third report to the UN Human Rights Council shows that the Government has done a great deal to strengthen human rights in Norway,’ said Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide.
News alert about: Foreign affairs

Defending the security architecture in Europe

Tale/innlegg | 04.02.2019
Minister of Foreign Affairs Ine Eriksen Søreide's remarks at the Leangkollen Conference 4 February.
News alert about: Foreign affairs

Meld. St. 41 (2016–2017) - Norway’s Climate Strategy for 2030: a transformational approach within a European cooperation framework

Melding til Stortinget | 16.06.2017
The Norwegian Government is working towards joint fulfilment of its Paris commitment together with the European Union (EU). Joint fulfilment will make it possible to achieve the 2030 reduction target for emissions that fall outside the scope of the EU Emissions Trading System (EU ETS) mainly through domestic emission reductions, and with the use of EU flexibility mechanisms as necessary. The main sources of non-ETS emissions are transport, agriculture, buildings and waste, but also manufacturing and the petroleum sector. The Government’s strategy for 2030 is intended to open the way for substantial domestic emission reductions.
News alert about: Climate and environment

CANADA latest news

Prime Minister announces investments for safer, more affordable housing in Vancouver

February 11, 2019
Vancouver, British Columbia

Every Canadian deserves to have a safe and affordable place to call home. That is why the Government of Canada launched Canada’s very first National Housing Strategy – a once-in-a-generation $40 billion investment to fight homelessness and improve access to affordable housing from coast to coast to coast.
The Prime Minister, Justin Trudeau, today highlighted an investment of $40 million through the National Housing Strategy for a project to develop new, affordable housing in Vancouver. The new project, which will be completed this year, will include 115 rental housing units located close to public transit, schools, and local services.
The Prime Minister also announced funding for three new projects to build new affordable homes, provide housing for people in transition, and expand shelter capacity in Vancouver.
Through the Affordable Housing Innovation Fund, the Government of Canada is helping Vancity credit union to provide financing for new affordable rental housing developments, which will create as many as 2,500 new homes for middle class families in Vancouver and across the province.
The Fund will also help the city’s most vulnerable find a place to call home, by providing funding to the Vancouver Affordable Housing Agency for a temporary modular housing initiative. This will help lower-income residents and those experiencing homelessness to transition into longer-term housing. Once completed, this initiative is expected to provide over 600 pre-constructed units, which can be easily relocated and reassembled across Vancouver as needed.
The Government of Canada is also supporting the redevelopment of the Union Gospel Mission’s Women and Families Centre in Vancouver’s Downtown Eastside community. The Centre will expand to over 60 units, providing a safe shelter for women who are recovering from addiction.
By making smart investments in housing initiatives that put people first, the Government of Canada is making a real difference in the lives of Canadians from coast to coast to coast.

Quote

“Having a roof over our heads is something many of us take for granted, but for others, it’s not only top of mind, it’s everything. By investing in affordable rental housing, temporary shelters for people who are living on the streets, and support centres for women battling addiction, we’re not just investing in our communities – we’re investing in people. Because every Canadian deserves a safe and affordable place to call home.”
—The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

Quick Facts

  • In 2017, the Government of Canada announced a 10-year, $40 billion National Housing Strategy that will help reduce homelessness and improve the availability and quality of housing for Canadians in need. The strategy sets clear goals to remove 530,000 Canadians from housing need and reduce chronic homelessness.
  • Through the Affordable Housing Innovation Fund, the Government of Canada is contributing $6 million to Vancity’s Pre-construction Equity Loan Fund to support the development of new affordable housing. The Fund provides low interest funding for affordable housing projects, offering a lower rate than other financial institutions.
  • The Government of Canada is providing $1.5 million through the Affordable Housing Innovation Fund to the Vancouver Affordable Housing Agency, for an initiative that assembles temporary housing in underused sites in the city, using factory-built housing units that can be relocated and reassembled as needed.
  • The Affordable Housing Innovation Fund is providing $200 million over five years for projects that showcase new funding models and innovative building techniques, lowering the cost and risks of financing affordable housing projects.
  • Through the National Housing Co-Investment Fund, the Government of Canada has a financial commitment of over $11.3 million to redevelop a new Women and Families Centre in the Downtown Eastside of Vancouver that provides temporary housing to women recovering from addiction. The new centre will expand to over 60 units, and will be more affordable, accessible, and energy efficient.
  • The National Housing Co-Investment Fund provides low-cost loans and financial contributions to support and develop affordable housing that is energy efficient and accessible.

Associated Links

Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής - Δ.Ι.Ε.Π.Ο.:επαγγελματική επιμόρφωση



                                                                                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ε.Κ.Π.Α., προσφέρει τον 4ο κύκλο του προγράμματος επαγγελματικής επιμόρφωσης και κατάρτισης με τίτλο "Φυσικές Ιατρικές και Συμπληρωματικές Θεραπείες".
   Στο πρόγραμμα αυτό έχει ενταχθεί η Διεθνής Ιατρική Εταιρεία Προηγμένης Ομοιοπαθητικής - Δ.Ι.Ε.Π.Ο., με διδακτική ενότητα με τίτλο: "Προηγμένη Ομοιοπαθητική".
   Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί υπεύθυνη και τεκμηριωμένη γνώση πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο.
   Ο κύκλος αυτός των μαθημάτων απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες, όσο και στο ευρύτερο κοινό, με σκοπό την προσωπική και επαγγελματική βελτίωση.
    Η επιτυχία του προγράμματος συνεχίζεται και κατά τον τέταρτο κύκλο που αρχίζει στις 25/2/2019, με προθεσμία υποβολής αιτήσεων την 18/2/2019.
   Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο συμμετέχων αποκτά Πιστοποιητικό Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών - Ε.Κ.Π.Α. και 10,5 Πιστωτικές Μονάδες ECVET (EuropeanCredit System for Vocational Education and Training), δεδομένου ότι το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Σύστημα επαγγελματικής και κατάρτισης.
   Στο παρακάτω link υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών, οι προϋποθέσεις συμμετοχής σας σε αυτό, καθώς και όλες οι λεπτομέρειες που είναι χρήσιμες για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας:  2106438321     2103689354 


Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Δ.Ι.Ε.Π.Ο.                                                                                            
Νίκος Σωτηρόπουλος, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος

Η Γραμματέας  Δ.Ι.Ε.Π.Ο.
Θεοδώρα Πετράκη, Αναισθησιολόγος

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022