"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

"αυτοδιοικηση" ενημερώσεις για ενδιαφέροντα θέματα

ΚΕΔΕ: Νίκη ΝΔ με 63,6%-Νέος πρόεδρος ο Δ.Παπαστεργίου-Ποιοι προηγούνται στο ΔΣ (φωτο)

Θεοδωρικάκος: 18.000 μόνιμες προσλήψεις το 2020 -Εγκρίθηκαν 7.225 αιτήσεις κινητικότητας

Γενική Συνέλευση ΚΕΔΕ: Στο 97% η συμμετοχή
Προσλήψεις: Ποιες θέσεις «άνοιξαν» σε Δημόσιο, ΟΤΑ














Συνεντεύξεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια




Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2019

Συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» και στον δημοσιογράφο Άγγελο Αθανασόπουλο  

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η Τουρκία υπέγραψε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης Μνημόνιο Κατανόησης επί των Θαλασσίων Δικαιοδοσιών. Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο βήμα προς την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών. Ποια βήματα θα ακολουθήσει η κυβέρνηση για να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο; Μήπως θα έπρεπε να αναλάβετε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου ορισμένα κράτη-μέλη στηρίζουν την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση του Προέδρου Σαράζ;

            Η Ελλάδα ασκεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα στις θαλάσσιες ζώνες της  - που είναι και ευρωπαϊκές θαλάσσιες ζώνες -    σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, όπως αποτυπώνεται και στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS). Η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών πραγματοποιείται μεταξύ γειτονικών χωρών. Στην περίπτωση που αναφέρεστε τούτο δεν ισχύει. Οι χώρες δεν είναι γειτονικές.   Άρα, τυχόν συμφωνία θα συνιστούσε ευθεία παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και ειδικότερα του Δικαίου της Θάλασσας. Αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές σε όλους τους συνομιλητές μας, όπως και στην Τουρκία και στην κυβέρνηση της Τρίπολης. Οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα παραβιάζει κατάφωρα το Διεθνές Δίκαιο και δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες μας, έχουμε κινητοποιηθεί ήδη από τον Ιούλιο σε πολλά επίπεδα,  εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το θέμα μάλιστα το έχω θέσει επανειλημμένα σε σειρά ομολόγων μου από κράτη με επιρροή στην περιοχή, όπως στους Υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αιγύπτου, αλλά και στον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου. Στον Πρωθυπουργό της Ιταλίας το έχει θέσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ένα ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε με τη δέουσα σοβαρότητα και μεθοδικότητα. Τέτοιες έκνομες πρωτοβουλίες δεν μπορούν να ζημιώσουν την Ελλάδα, όμως θα  έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στις σχέσεις των κρατών που εμπλέκονται σε αυτές με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η δημόσια ΠΦΥ στο ναδίρ: Αναζητείται άμεση ανάταξη και ενίσχυσή της "


ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 28/11/2019


Η δημόσια ΠΦΥ στο ναδίρ: Αναζητείται άμεση ανάταξη και ενίσχυσή της

Κατά τη διάρκεια της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ που διενεργήθηκε στις 23/11/2019 στην Αθήνα παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που μαστίζουν τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Αντίστοιχη ενημέρωση είχε διενεργηθεί κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση που διενεργήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 12/10/2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) στην Ελλάδα καταγράφεται η τρίτη χειρότερη δαπάνη ΠΦΥ στην Ευρώπη (22%), έναντι 30% μέσου όρου στις χώρες της Ε.Ε.

Η Ελλάδα αντιθέτως είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, εμφανίζοντας τη μεγαλύτερη ενδονοσοκομειακή δαπάνη (41%) επί του συνόλου των δαπανών υγείας, έναντι 30% μέσου όρου στις χώρες της Ε.Ε.



Χρηματοδότηση ΠΦΥ στην Ελλάδα και ΕΕ



Χρηματοδότηση νοσοκομειακής περίθαλψης στην Ελλάδα και ΕΕ

Σύμφωνα με τελευταία οικονομικά στοιχεία του ΕΟΠΥΥ, οι πόροι που προϋπολογίζονται υπέρ της δημόσιας ΠΦΥ που παρέχεται από τον ιδιωτικό τομέα (ιατρικές επισκέψεις, πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις), αντιπροσωπεύουν μόλις το 6% του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ. Εκτός αυτού ο Οργανισμός εγγράφει στα έσοδά του συνολικά 208 εκατ από επιστροφές rebate clawback, που κουρεύει στις αποδοχές των ιατρών του διαγνωστικού τομέα, ποσό που αντιπροσωπεύει το 48% της συνολικής αποζημίωσης του ιατρικού έργου της ΠΦΥ.

Τελικά ο Οργανισμός αμείβει το ιατρικό έργο που παρέχεται σε 11 εκατ ασφαλισμένους από ένα μεγάλο Πανελλήνιο δίκτυο περίπου 8.000 συμβεβλημένων ιατρών σε ισάριθμα σημεία ΠΦΥ σε ποσοστό λιγότερο από 3% του προϋπολογισμού του !!!!

Μέσω των ληστρικών κουρεμάτων rebate clawback υφαρπάζεται σημαντικό έσοδο από το εισόδημα των ιατρών υπέρ του Οργανισμού, δημιουργώντας συνθήκες χρεοκοπίας στο επιστημονικό δυναμικό που επέλεξε να παραμείνει και να στηρίξει τη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης.

Όσον αφορά το θεσμό του οικογενειακού ιατρού η μέση αναλογία ιατρού ανά πληθυσμό ευθύνης στην Ευρώπη είναι 1/1.500 για τους ενήλικες (1/2.250 στη χώρα μας) και 1/700 για τα παιδιά (1/1.500 στη χώρα μας). Στη χώρα μας οι ιατροί υποχρεώνονται να παρέχουν το μεγαλύτερο κατά αναλογία, έργο οικογενειακής ιατρικής στην Ευρώπη με τη χειρότερη αμοιβή.



Από τις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ που πραγματοποιήθηκαν, προκύπτουν οι ακόλουθες θέσεις και αιτήματα:

Ο Θεσμός του οικογενειακού γιατρού απέτυχε στη συνείδηση των ιατρών και των πολιτών, οι οποίοι επέλεξαν κατά πλειοψηφία να απέχουν από τις εγγραφές, διαγιγνώσκοντας αμφότεροι, πολλές παθογένειες κατά την εφαρμογή του. Οι τοπικές μονάδες (ΤΟΜΥ) υπολειτουργούν με πολλά οργανωτικά και δομικά προβλήματα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η ΠΦΥ της χώρας βρίσκεται ιστορικά στο ναδίρ των δυνατοτήτων της λόγω των λανθασμένων πολιτικών επιλογών και της ακραίας υποχρηματοδότησης της.
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ συνεχίζει το δικαστικό αγώνα στο ΣτΕ υπέρ των 2.000 παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων, διεκδικώντας την ακύρωση της καταγγελίας των συμβάσεών τους. Απαιτούμε να επανέλθει η μορφή της σύμβασης των οικογενειακών ιατρών σε κατά πράξη και περίπτωση αμοιβή ώστε να πληρωθούν οι θέσεις της προκήρυξης του ΕΟΠΥΥ για 2.829 οικογενειακούς ιατρούς (2.152 παθολόγους ή γενικούς ιατρούς και 677 παιδιάτρους).
Το δικαίωμα παραπομπής είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των ιατρών. Η παραπομπή από την ΠΦΥ προς τα Νοσοκομεία οφείλει να είναι ελεγχόμενη.
Διεκδικούμε συλλογική σύμβαση για όλους (οικογενειακούς ιατρούς, λοιπούς ειδικούς ιατρούς, εργαστηριακούς και κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς) με ισότιμους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού και αξιοπρεπείς αμοιβές, ισάξιες του μέσου όρου της Ευρώπης.
Καταδικάζουμε απερίφραστα τη στάση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τους οικογενειακούς ιατρούς.
Να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη για την πρόσληψη των 800 νέων γιατρών ειδικοτήτων πλην οικογενειακού, με προτεραιότητα στους ιατρούς που ξεκίνησαν μετά το 2012.
Απαιτούμε την πλήρη κατάργηση του clawback, με αύξηση της προϋπολογισμένης δαπάνης του ΕΟΠΥΥ για υπηρεσίες ΠΦΥ σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα. Υιοθετούμε τις προτάσεις του συντονιστικού οργάνου του διαγνωστικού τομέα, επισημαίνοντας ότι οι υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης αποτελούν επιτακτική ανάγκη του πληθυσμού, ευθύνη της πολιτείας και δεν υπόκειται σε κούρεμα. Ζητούμε να θεσμοθετηθεί ανώτατο όριο δαπάνης ανά πάθηση και ανώτατο όριο δαπάνης ανά διαγνωστικό εργαστήριο βάσει του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, με εξυπηρέτηση του ασφαλισμένου στο κρατικό σύστημα σε περίπτωση υπέρβασης του ανώτατου ορίου.
Απαιτούμε άμεσα την έκδοση εφαρμοστικής διάταξης σχετικά με την επιβολή ποινών για την παράνομη παροχή φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευνομούμενες χώρες της Ευρώπης. Λόγω της ελεύθερης πρόσβασης στα φάρμακα, η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών και άλλων φαρμάκων από τους πολίτες προκαλεί τεράστιο θέμα δημόσιας υγείας στη χώρα μας.
Απαιτούμε την άμεση απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πρώην ασφαλιστικών ταμείων προς τους ιατρούς.

Τονίζουμε εμφατικά ότι δεν θα βρεθούν υπεραξίες σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας όταν βασίζεται στην απαξίωση των λειτουργών του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Δημήτριος Οικονόμου

Νέα από το «Ξεκίνημα»

Νέα από το «Ξεκίνημα»

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι σας στέλνουμε μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί τις προηγούμενες μέρες στο site μας.
Αναβολή για τις 11/3 πήρε η δίκη της Ειρήνης, του Ζήση και των υπολοίπων κατηγορουμένων
Διαβάστε περισσότερα


Χονγκ Κονγκ: Σφαλιάρα για την κυβέρνηση οι περιφερειακές εκλογές!
Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός στην Αλβανία: η αλληλεγγύη του κόσμου – σφαλιάρα στο ρατσισμό!Διαβάστε περισσότερα

Η «αριστεία» της ΝΔ τώρα και στα νοσοκομείαΔιαβάστε περισσότερα


Βολιβία: οδεύει προς εκλογές χωρίς τον Μοράλες
Διαβάστε περισσότερα


Εργοδότες επιδίδονται σε κανιβαλισμό σε εργασιακούς χώρους
Διαβάστε περισσότερα


Περαία Θεσ/νίκης: Στο στόχαστρο και οι μαθητικές καταλήψεις
Διαβάστε περισσότερα

«Δυστυχώς Απουσιάζατε» του Κεν Λόουτς – καταγγελία των σύγχρονων σχέσεων εργασίας
Διαβάστε περισσότερα


Το «Sieg Heil» του Φαν Μπάστεν στην εποχή του (no) politica
Διαβάστε περισσότερα

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι ενάντια στην καταστροφή από την μεταλλευτική βιομηχανία (video+pics)
Διαβάστε περισσότερα


Θεσ/κη: Εξαιρετικά πετυχημένο και το δεύτερο μάθημα αυτοάμυνας!
Διαβάστε περισσότερα



13ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ν.Δ.:μερικές μόνον,απο τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες

Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2019

Ενημερωτικό σημείωμα για την παρουσία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκκίνηση του νυχτερινού αγώνα δρόμου στο πλαίσιο του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας


Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά το πέρας των εργασιών της 2ης ημέρας του συνεδρίου, βρέθηκε στο σημείο εκκίνησης του νυχτερινού αγώνα δρόμου 4χλμ που είχε ως στόχο την ενίσχυση της εκστρατείας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Ο Πρωθυπουργός βράβευσε τους Έλληνες νικητές του Μαραθωνίου της Αθήνας Ελευθερία Πετρουλάκη και Κώστα Γκελαούζο και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συμμετοχή τους τρία μέλη της θρυλικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου του Euro 2004, Άγγελο Μπασινά, Γιούρκα Σεϊταρίδη και Τάκη Φύσσα.

Λίγο πριν δώσει το σήμα της εκκίνησης του αγώνα ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στο σκοπό αυτής της πρωτοβουλίας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σας και την ευαισθητοποίηση σας απέναντι σε ένα φαινόμενο που είναι πολύ πιο διαδεδομένο από όσο νομίζουμε. Χαίρομαι που είστε όλες και όλοι εδώ και θέλουμε να δείξουμε ότι η Νέα Δημοκρατία πέρα απο τα μεγάλα πολιτικά θέματα, ανοίγει τη βεντάλια των θεμάτων της και υποστηρίζει ζητήματα που άπτονται της καθημερινότητας. Συγχαρητήρια και πάλι σε όσους συμμετέχουν».
Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2019

Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,
κ. Antonio Lopez-Isturiz White, στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας


Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2019

Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Κυριάκου Μητσοτάκη
στο 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας


Κύριοι Πρόεδροι, Αγαπητοί σύνεδροι, 
Φίλες και φίλοι,
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ανοίγοντας, πέρυσι, το προηγούμενο συνέδριό μας -όπως μας θύμισε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και γουρλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ένα θερμό χειροκρότημα, για τον Βαγγέλη- είχα προβλέψει, λοιπόν, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ότι το 12ο Συνέδριό μας θα ήταν το τελευταίο πριν από τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Μία αλλαγή που τόσο ποθούσε η Ελλάδα και για την οποία -όλοι σας, όλες και όλοι- τόσο σκληρά εργαστήκατε. 

Ύστερα από έναν χρόνο ο αγώνας αυτός δικαιώθηκε: Η Νέα Δημοκρατία είναι, πλέον, αυτοδύναμη στην κυβέρνηση. Η Ελλάδα άφησε πίσω της την κρίση, το ψέμα και την μιζέρια. Γι’ αυτό σας οφείλω από την καρδιά μου -όσο κοινότοπο και αν ακούγεται- ένα μεγάλο ευχαριστώ. Ευχαριστώ για την πίστη σας, ευχαριστώ για το θάρρος σας, ευχαριστώ για την αγωνιστικότητά σας. Ευχαριστώ για την αγάπη σας στη μεγάλη μας παράταξη, τη Νέα Δημοκρατία!

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠ. ΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΠ. ΡΗΤΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ


  «Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ» της Νέας Υόρκης, η μεγαλύτερη ελληνόφωνη και συγχρόνως αγγλόφωνη εφημερίδα της ελληνικής ομογένειας της Αμερικής, δημοσίευσε αυτές τις μέρες ένα πολύ τιμητικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Απ. Ρήτα, φιλόλογο-συγγραφέα-στιχουργό και Δ/ντή του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας. Το υπογράφει ο εξαίρετος δημοσιογράφος Βασίλης Κουτσίλας, Δ/ντής του γραφείου της εφημερίδας στην Αθήνα, ο οποίος είδε κωμωδίες του και άκουσε πολλά τραγούδια του, σχηματίζοντας προσωπική γνώμη για τον δημιουργό.
   Είναι μια συνέντευξη-αφιέρωμα, τριών σελίδων, όπου μέσα από ερωτήσεις και απαντήσεις ξετυλίγεται όλη η πολύχρονη και συνεχής δραστηριότητα του Καρδιτσιώτη καλλιτέχνη στο τραγούδι και στο θέατρο και η προσφορά του ως καθηγητής σε Σχολές της Αεροπορίας, στη Σχολή Νηπιαγωγών Καρδίτσας, σε Γυμνάσια και Λύκεια και ως Προϊστάμενος Πολιτιστικών θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκ/σης Ν. Καρδίτσας. Το αφιέρωμα φιλοξενεί και φωτογραφίες με σημαντικά πρόσωπα στον χώρο της πολιτικής, όπως με τον Κωστή Στεφανόπουλο, πρ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος προσκάλεσε τον Δημήτρη Ρήτα στο Προεδρικό Μέγαρο και τον συγχάρηκε θερμά για την πολιτιστική, κοινωνική και μορφωτική του προσφορά, τον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο, συνεργάτη του σε πολλά τραγούδια, τον τραγουδιστή Γιάννη Πάριο, με τον οποίο έκαναν μεγάλες επιτυχίες στο τραγούδι, τον ηθοποιό Νίκο Ξανθόπουλο, θαυμαστή της κωμωδίας  του «ο μπάρμπας μου ο Μαχούλιας» που παρακολούθησε  και εντυπωσιάστηκε και φωτογραφίες των συνεργατών του στο θέατρο από παραστάσεις των κωμωδιών του.  
   Το αφιέρωμα αυτό είναι μεγάλη τιμή για τον Δημήτρη Ρήτα, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας, για τους συνεργάτες του και για όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού που, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, δραστηριοποιούνται αθόρυβα  στην επαρχία και συντελούν στην πολιτιστική της αναβάθμιση και στην αποκέντρωση.
   Στην Ελλάδα γίνονται συχνά ανάλογα τιμητικά αφιερώματα στον Δημήτρη Ρήτα από εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη-αφιέρωμα ηλεκτρονικά πατώντας: www.ekirikas.com Συνέντευξη Δημήτρης Ρήτας και να επικοινωνήσετε μαζί του στο τηλ. 6976074465 και e-mail:ap.ritas@yahoo.gr


30th Annual Greek Economic Summit «Turning the Odds»



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

30th Annual Greek Economic Summit
«Turning the Odds»

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σας προσκαλούμε στο καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο «Greek Economic Summit» που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental.

Στo ιστορικότερο και μεγαλύτερο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου το οποίο φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας, αναμένεται να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις γύρω τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, του ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και το μέλλον του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Στο βήμα του 30th Annual Greek Economic Summit θα βρεθούν μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνης Γεωργιάδης, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, ο Deputy Director General - Global Markets, International Trade Administration, U.S. Department of Commerce κ. Dale Tasharski, ο Founding Partner and CEO, Member of Investment Committee, Atlas Merchant CapitalNon-executive member, BoD, Praxia Bank κ. Bob Diamond, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, κ.Θεόδωρος Φέσσας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών κ.Σωκράτης Λαζαρίδης, o CEO της Τράπεζας Πειραιώς κ.Χρήστος Μεγάλου, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κ.Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Microsoft Ελλάς κ.Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hewlett Packard Enterprise-Greece κ.Μιχάλης Κασσιμιώτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος IBM Ελλάδας & Κύπρου κ.Σπύρος Πουλίδας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Pfizer Hellas AE, κ. Ζαχαρίας Ραγκούσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Abbvie Pharmaceuticals κ. Πασχάλης Αποστολίδης, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας κ. Σίμος Αναστασόπουλος, ο Iδρυτής του Brook Lane Capital, κ. Aziz Francis, ο Co-Head of Europe and Partner, OakHill Advisors κ. Alexis Atteslis.


Για να δείτε το πρόγραμμα του Συνεδρίου πατήστε ΕΔΩ: https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2019/11/GES2019-AGENDA.pdf

Παρακαλούμε θερμά επιβεβαιώστε την παρουσία σας για τις διήμερες εργασίες του Συνεδρίου.

Γραφείο Τύπου Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Νικολέτα Κανάκη

nkanaki@one9six.com

Η μεγάλη γιορτή επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α – Τα 17 Βραβεία




Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2019
Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 973

Η μεγάλη γιορτή επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α – Τα 17 Βραβεία

Σε μια εκδήλωση – γιορτή για την επιχειρηματικότητα, στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του...
Περισσότερα

Το βίντεο της εκδήλωσης απονομής των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας 2019

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την εκδήλωση απονομής των Βραβείων Βιώσιμης, Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,...
Περισσότερα

Η απονομή των 17 Βραβείων του Ε.Ε.Α. – Βίντεο

Συνολικά 17 Βραβεία απονεμήθηκαν στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών....
Περισσότερα

ΕΦΚΑ: Προπληρωμή συντάξεων Ιανουαρίου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ αποφάσισε να καταβληθούν νωρίτερα οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2020. Συγκεκριμένα, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί...
Περισσότερα

ΕΕΑ: Σεμινάριο για τεχνικές αποτελεσματικότερης πώλησης – Δευτέρα 2/12/2019

Πόσα γνωρίζουμε για τις τεχνικές γύρω από την πώληση; Πόσο άλλαξε η προσέγγιση προς τον καταναλωτή τα χρόνια της...
Περισσότερα

Prime Minister, Justin Trudeau,newest..

The Prime Minister announces changes to the Senate leadership

November 29, 2019
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced that Peter Harder, Government Representative in the Senate, and Grant Mitchell, Government Liaison in the Senate, will be stepping down from their positions.
In April 2016, Senator Harder was the first independent Senator appointed under the merit-based selection process open to Canadians. During his time as Government Representative, he maintained a strong focus on non-partisan collaboration, and worked tirelessly to advance the government’s legislative agenda in the Senate. Senator Harder will step down from this role on December 31st 2019, and his replacement will be named in due course.
Senator Mitchell was appointed to the Senate in 2005 after a distinguished career in public service, business, and politics in Alberta. He became Government Liaison in the Senate in May 2016, and has made important contributions to Senate reform. Senator Mitchell will continue as Government Liaison until a replacement is named for Senator Harder.
Thanks to the work of Senator Harder and Senator Mitchell – alongside the former Legislative Deputy, Senator Diane Bellemare – the Senate is in a stronger position than ever to serve Canadians from coast to coast to coast. All three Senators will continue to sit in the Upper House, and to be a strong voice for their regions – Ontario, Alberta, and Quebec – and for all Canadians.

Quote

“Senator Harder and Senator Mitchell led the Senate through a historic period of modernization. They played a vital role examining legislation and advocating for a transparent and accountable Senate that works for all Canadians. I thank them for their outstanding work and service.”

The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

Χαιρετισμός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη



Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2019

Χαιρετισμός του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής
του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Σας καλωσορίζω και σας υποδέχομαι στο 13ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Είμαι ευτυχής που με απόφαση του Προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  προεδρεύω του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο αποτελεί πεδίο έκφρασης της εσωκομματικής Δημοκρατίας. Με βαθιά επίγνωση της φυσιογνωμίας, της παράδοσης και του πολιτικού πολιτισμού που χαρακτηρίζει το κόμμα μας ξεκινούν σήμερα οι εργασίες ενός διαφορετικού μετεκλογικού συνεδρίου.

Διαφορετικού γιατί πραγματοποιείται μετά από τρεις μεγάλες εκλογικές νίκες: Των ευρωεκλογών, των εκλογών  για την Αυτοδιοίκηση  και των εθνικών εκλογών.

ANAΓΝΩΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ EUROPEAN COUNCIL-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION

European Council
Council of the European Union
 
Brussels, 1 December 2019

Weekly digest

Table of contents

Press material

25/11/2019 11:21 | Press release | Budget

EU budget for 2020: Council endorses deal with Parliament

The Council approved the agreement reached with the Parliament on the 2020 EU budget.
Read the full item
27/11/2019 12:27 | Press release | Economy & finance

Non-performing loans: Council adopts position on a new mechanism for out-of-court enforcement

EU ambassadors today approved the Council's position on a proposed out-of-court mechanism to deal with non performing loans.
Read the full item
27/11/2019 13:11 | Δελτίο τύπου | Economy & finance

Μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Το Συμβούλιο καθορίζει τη θέση του σχετικά με νέο μηχανισμό εξωδικαστικής αναγκαστικής εκτέλεσης

Οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών στην ΕΕ ενέκριναν σήμερα τη θέση του Συμβουλίου σχετικά με προτεινόμενο εξωδικαστικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Read the full item
Council of the European Union
27/11/2019 13:45 | Press release | Brexit

Remaining united: The European Council July 2018 to November 2019, report by President Donald Tusk

In this final report, President Donald Tusk looks back at the work of the European Council, where the leaders of the European Union meet, from July 2018 to November 2019.
Read the full item
European Council
27/11/2019 14:48 | Media advisory | Consumer protection

Indicative programme - Competitiveness Council of 28 and 29 November 2019

Main agenda items, approximate timing, public sessions and press opportunities.
Read the full item
28/11/2019 12:34 | Press release | Consumer protection

EU closer to enabling consumers to defend their rights collectively

The Council today reached agreement on a draft directive on representative actions for the protection of the collective interests of consumers.
Read the full item
28/11/2019 12:34 | Δελτίο τύπου | Consumer protection

Δικαιώματα καταναλωτών: Πιο κοντά η ΕΕ στη θέσπιση της δυνατότητας συλλογικής υπεράσπισης

Το Συμβούλιο κατέληξε σήμερα σε συμφωνία όσον αφορά σχέδιο οδηγίας σχετικά με τις αντιπροσωπευτικές αγωγές για την προστασία των συλλογικών συμφερόντων των καταναλωτών.
Read the full item
29/11/2019 09:46 | Press release | Single market

Space solutions for a sustainable Arctic : Council adopts conclusions

The Council today adopted conclusions on the role of space-based services in ensuring a sustainable Arctic region.
Read the full item
29/11/2019 09:48 | Δελτίο τύπου | Single market

Διαστημικές λύσεις για μια βιώσιμη Αρκτική: Το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα

Το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα συμπεράσματα σχετικά με τον ρόλο των διαστημικών υπηρεσιών στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας της Αρκτικής.
Read the full item
29/11/2019 16:00 | Press release | Agriculture

Updated bioeconomy strategy : Council adopts conclusions

The Council today adopted conclusions on the Commission communication "A sustainable bioeconomy for Europe: strengthening the connection between economy, society and environment.
Read the full item
29/11/2019 16:00 | Δελτίο τύπου | Agriculture

Επικαιροποιημένη στρατηγική για τη βιοοικονομία: Το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα

Το Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα συμπεράσματα σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής με τίτλο «Βιώσιμη βιοοικονομία για την Ευρώπη: ενίσχυση της σύνδεσης οικονομίας, κοινωνίας και περιβάλλοντος».
Read the full item
Council of the European Union
30/11/2019 15:22 | Press release | Economy & finance

Weekly schedule of incoming European Council President Charles Michel

Weekly schedule of incoming European Council President Charles Michel 1-8 December 2019
Read the full item
European Council
29/11/2019 14:08 | Media advisory | Home affairs

Indicative programme - Justice and Home Affairs Council of 2 and 3 December 2019

Main agenda items, approximate timing, public sessions and press opportunities.
Read the full item

Council of the European Union

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022