"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ-ΗΜΕΡΙΔΑ





Ημερίδα

Πρόσκληση Συμμετοχής







Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής διοργανώνουν τη Δευτέρα 27.06.2022 και ώρα 11:00
Ημερίδα με τίτλο:



ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022 - ΩΡΑ: 11:00‍

Μπορείτε να συμμετέχετε κάνοντας ΕΓΓΡΑΦΗ στον σύνδεσμο της διπλανής εικόνας:









‍Επιπρόσθετα θα γίνει ζωντανή μετάδοση στο κανάλι της ΕΑΔ στο YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=LYknlySi_Nk

(Μπορείτε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας, ώστε να ενημερώνεστε για επικείμενες εκδηλώσεις)‍

Περισσότερα

"σχεδία περιοδικό του δρόμου",Η δράση «Πωλητής για μία ώρα» γιορτάζει την επιστροφή της!

 

Η δράση «Πωλητής για μία ώρα» γιορτάζει την επιστροφή της!
 
«Σαν σε ιεροτελεστία, ενδύθηκα το κόκκινο ρούχο με το όνομά μου στο ταμπελάκι. Τι περηφάνια ήταν αυτή! Υψώθηκε το αρθριτικό μου χέρι για να φαίνεται καλύτερα το περιοδικό μας – κι άκουσα τη φωνή μου, φάλτσα σαν εφήβου αρχικά, να υψώνεται κι εκείνη και να το διαλαλεί! … » *
📅 Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 11πμ και μετά από 2 χρόνια επιβεβλημένης απουσίας λόγω της πανδημίας, αγαπημένοι φίλοι της «σχεδίας» από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, του αθλητισμού, των ΜΜΕ, της κοινωνίας των πολιτών και άλλοι γνωστοί και αγαπητοί συμπολίτες μας ετοιμάζονται να φορέσουν το κόκκινο γιλέκο και να αναλάβουν για μία ώρα ένα από τα πόστα των πωλητών της «σχεδίας».
Κατ’ εξαίρεση αυτή τη χρονιά, η δράση «Πωλητής για μία ώρα» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στους ανά τον κόσμο πωλητές των περιοδικών δρόμου (Διεθνής Εβδομάδα Πωλητών Περιοδικών Δρόμου) θα λάβει χώρα στην καρδιά του καλοκαιριού σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη και την αγάπη δεκάδων συνανθρώπων μας, φίλων του περιοδικού.

Μεταξύ τους οι ηθοποιοί Αργύρης ΑγγέλουΣοφία ΚαλεμκερίδουΓωγώ ΜπρέμπουΚλέλια ΡένεσηΕυδοκία Ρουμελιώτη, Σπύρος ΣαραφιανόςΜαίρη Σταυρακέλλη, οι μουσικοί Ελένη Μπουσμαλή και Θάνος Σταυρίδης, ο τραγουδιστής Θάνος Παπαγεωργίου, οι συγγραφείς  Νατάσα ΚαραμανλήΧαρά ΧρυσάφηΧρήστος Χωμενίδης, η πρωταθλήτρια Μαραθωνίου δρόμου και προπονήτρια Μαρία Πολύζου, από τον χώρο των ΜΜΕ οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί Νεκτάριος Αλεξίου, Γιάννης Σερβετάς, το αχώριστο δίδυμο από την εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού Real fm Πόπη Χατζιδημητρίου και Γιώργος Ψάλτης, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Καφάτος και  Χρήστος Νικολαϊδης, ο επικοινωνιολόγος Ευθύμης Σαββάκης, ο σκιτσογράφος Σταύρος Κιουτσιούκης, ο διευθυντής του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ- Γραφείο Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Γουδής, o πρεσβευτής Βέλτιστων Πρακτικών του ΟΗΕ -τμήμα καταπολέμησης ρητορικής μίσους Αλέξανδρος Τανασκίδης, ο δημοσιογράφος & Human Resources Officer- SolidarityNow, Γιώργος Τσιτιρίδης, ο οινοποιός & πρώην Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, η Βουλευτής Κατερίνα Νοτοπούλου.
Tην αυλαία της δράσης ανοίγουν στην Αθήνα την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι δικηγόροι Βαγγέλης Αυγουλάς και Θέμης Σοφός που θα γίνουν «Πωλητές για μια ώρα» έξω από το Πρωτοδικείο Αθηνών ενώ κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας 20 - 24 Ιουνίου δίπλα στους τακτικούς πωλητές του περιοδικού στελέχη και εργαζόμενοι εταιρειών και φορέων ανάμεσα στους οποίους οι : AMGEN, ΕΛΙΝΟΙΛ, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Interamerican, Μentoria, MullenLowe, Quintessential,  Όμιλος Φουρλή,  SolidarityNow,  SCG - Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος, Εθελοντική ομάδα «Κάνε κάτι», Edenred, Actionaid Θεσσαλονίκης, Caritas Hellas, Θεατρικά εργαστήρια Βαρβάρας Δουμανίδου, Εθελοντές του δικτύου κέντρου νέων «connect your city» Θεσ/νίκης, Δημοτικό συμβούλιο Νέων Θεσ/νίκης, All inBlusive - privet cruises,  αλλά και δεκάδες φίλοι μαθητές, σπουδαστές, εθελοντές, υποστηρικτές του ελληνικού περιοδικού δρόμου θα σταθούν και αυτοί με κόκκινα γιλέκα και θα στείλουν τα δικά τους μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Κρατώντας τη «σχεδία» ψηλά, δεκάδες συμπολίτες μας θα σταθούν αυτό το Σάββατο 25 Ιουνίου (11:00-12:00) στα κεντρικά «πόστα» της Αθήναςτου Αμαρουσίου, της Κηφισιάς και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (11:00-12:00 και 12:00 -13:00) για να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

→ Επισκεφτείτε το website της «σχεδίας» https://bit.ly/3xCHWlo για να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα της δράσης «Πωλητής για μία ώρα» και να ανακαλύψετε σε ποια σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα μπορέσετε να αγοράσετε το περιοδικό από έναν γνωστό και αγαπημένο συμπολίτη μας!

*Περιγραφή της αναγνώστριας Περσεφόνης Μαθιουδάκη για τα όσα ένιωσε μπαίνοντας, για μια ώρα, στο κόκκινο γιλέκο.

ℹ Περισσότερες πληροφορίες : Διεύθυνση Επικοινωνίας & Εκδηλώσεων τηλ: +30 213 023 1220 / Email : info@shedia.gr
Τηλέφωνο επικοινωνίας γραφείου Θεσσαλονίκης: +30 2313 013605

GREENPEACE update...

 

Καλησπέρα ΜΑΡΙΑ,
Είμαι ο Gustav και χτες βρέθηκα στο παγκοσμίου φήμης Φεστιβάλ Δημιουργικότητας
“Cannes Lions” στις Κάννες, για να στείλω το μήνυμά μου ενάντια στις διαφημιστικές εταιρείες που δουλεύουν μαζί με τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, προωθώντας το καταστροφικό επιχειρηματικό τους μοντέλο. Γιατί; Επειδή δεν υπάρχουν βραβεύσεις σε έναν νεκρό πλανήτη.
 


Κάποτε βρισκόμουν εδώ ως νικητής βραβείου αλλά και ως μέλος της κριτικής επιτροπής. Γνωρίζω καλά ότι εδώ και δεκαετίες η βιομηχανία ορυκτών καυσίμων κρύβει τη βρώμικη δουλειά της κάτω από όμορφες αλλά παραπλανητικές διαφημιστικές καμπάνιες, κάνοντας τις διαφημιστικές εταιρείες συνένοχους στην πυροδότηση των πολέμων και στην επιδείνωση της κλιματικής κρίσης.
 

Όπως πριν χρόνια οι καπνοβιομηχανίες παραπλάνησαν τον κόσμο, έτσι και οι εταιρείες ορυκτών καυσίμων χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις και τις χορηγίες για να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι “όλα καλά” και να συνεχίσουν να καταστρέφουν το κλίμα. Όμως δεν είναι όλα καλά και φέτος επέστρεψα για να τους το πω! Οι διαφημιστικές πρέπει να σταματήσουν να προωθούν τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων άμεσα. Μαζί μπορούμε να σπάσουμε την κυριαρχία τους και να σταματήσουμε το “πράσινο ξέπλυμα”.
 

Σήμερα αναλαμβάνουμε δράση γιατί δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Όμως, εμείς οι χιλιάδες πολίτες που ενωνόμαστε για αυτόν τον σκοπό, μπορούμε να απαγορεύσουμε τις διαφημίσεις και τις χορηγίες ορυκτών καυσίμων στην ΕΕ μια για πάντα και να τελειώσουμε με την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα, που καταστρέφουν το κλίμα.

 

Σε ευχαριστούμε πολύ!

 


 

               

ΤΟΠΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ/ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 


Κυπαρισσία, 21 - 06 - 2022

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ                                                                               ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 0311

                    «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»                                                                    

            e-mail: info@eskyparissias.gr

                    Web: www.eskyparissias.gr

                           τηλ.: 6970 015 033

              fb: emporikos.syllogos.kyparissias

                            in: eskyparissias                                                                     

 

                          Προς: Τράπεζα Πειραιώς, Κατάστημα Κυπαρισσίας.

     Κοιν.: Μέλη Συλλόγου, Μ.Μ.Ε., Λοιποί Φορείς & Σύλλογοι

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΑΙΤΗΣΗ

Τράπεζα Πειραιώς, Κατάστημα Κυπαρισσίας

 

 

      Αξιότιμοι Κύριοι,

 

  Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, μετά από την εκδήλωση πολλών παραπόνων από μέλη του συλλόγου μας, κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τριφυλίας, αλλά και επισκέπτες της περιοχής μας, σχετικά με το Μηχάνημα Αυτόματης Ανάληψης (ATM), του τραπεζικού καταστήματος της Κυπαρισσίας, αλλά και τις συνθήκες φιλοξενίας και εξυπηρέτησης των πολιτών στο εξωτερικό μέρος της τράπεζας σας.

 

  Συγκεκριμένα, και όσον αφορά το ΑΤΜ, αυτό περισσότερες φορές ΔΕΝ δουλεύει παρά δουλεύει, είτε λόγω κάποιας βλάβης, είτε διότι έχει «γεμίσει από χρήματα» προκαλώντας έτσι μεγάλη ταλαιπωρία στους συναλλασσομένους πολίτες με την τράπεζα σας.

 

   Εκτός αυτού, και αν αναλογιστούμε την συνένωση που πρόεκυψε μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και της Αγροτικής Τράπεζας στην Κυπαρισσία, όπως και το κλείσιμο καταστημάτων σας σε γειτονικές πόλεις, ο όγκος των πελατών σας έχει αυξηθεί, και αυτό έχει σαν επακόλουθο να παρατηρούνται επί καθημερινής βάσης, ουρές για την εξυπηρέτηση των πολιτών από το ένα και ελαττωματικό ΑΤΜ σας.

 

   Για αυτό τον λόγο αιτούμαστε την τοποθέτηση και δεύτερου ΑΤΜ στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, κάτι το οποίο θα πρέπει να θεωρείται επιβεβλημένο εκ μέρους σας βάση της πραγματικότητας που βιώνουμε καθημερινά όσοι συναλλασσόμαστε με την τράπεζα σας.

 

  Επίσης, θα πρέπει να μεριμνήσετε άμεσα, για την διαμόρφωση κατάλληλου χώρου αναμονής στο εξωτερικό του καταστήματος σας, (σκίαστρο, σκέπαστρο, καθίσματα, και ότι άλλο κρίνεται απαραίτητο) για την προστασία των συναλλασσόμενων και πελατών σας.

  Πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχει στην παρούσα καμιά προστασία των πολιτών που επί καθημερινής βάσης βρίσκονται στην ούρα έξω από το κατάστημα σας, από τα καιρικά φαινόμενα της εκάστοτε εποχής, (χειμώνας, καλοκαίρι) και καμιά μερίμνα εκ μέρους σας για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας ( έλλειψη ράμπας ΑΜΕΑ, καθίσματα για ηλικιωμένους ή εγκύους κ.ο.κ.).

 


  Ευελπιστούμε ότι η τράπεζα σας στα πλαίσια και της κοινωνικής πολιτικής που ισχυρίζεται ότι ασκεί, θα μεριμνήσει άμεσα για τα πιο πάνω.

 

 

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειες σας.

 

Με τιμή,

 

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας


EU COUNCIL:update

 

● Council of the EU
 
21/06/2022 01:41 | Press release |

Council and Parliament agree to reduce limit values for the presence of persistent organic pollutants in waste

 

The Council and the Parliament reached a provisional deal concerning the revision of annexes to the persistent organic pollutant regulation in order to set further restrictions to the presence of these substances in waste.

Persistent organic pollutants are particularly harmful chemicals. Although they are generally no longer used in new products, they can still be found in waste coming from some consumer products such as waterproof textiles, furniture, plastics and electronic equipment. In order to reach a circular economy, where waste will be increasingly used as a secondary raw material, limiting the presence of persistent organic pollutants in waste is crucial.

Αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος



Μαζικά έχουν ξεκινήσει οι αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος ενώ οι πληρωμές αναμένονται το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.



Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η πλατφόρμα θα ανοίγει κλιμακωτά για το σύνολο των δικαιούχων. Δηλαδή, όλα τα ΑΦΜ έως και το 9 θα ανοίξουν σταδιακά έως την ερχόμενη Παρασκευή 24 Ιουνίου.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Ακολούθως θα παραμείνει ανοιχτή για όλους όπως ακριβώς συνέβη και με το Fuel Pass.

H λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή, καθώς χρειάζονται μόνο οι κωδικοί του πολίτη στο Taxisnet και το IBAN του λογαριασμού στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί η επιδότηση. Όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
Ποιοί χάνουν το επίδομα ρεύματος

Χιλιάδες είναι όμως εκείνοι που δεν έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν καν αίτηση και άρα δεν θα πάρουν και την αναδρομική αποζημίωση για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

Ποιοι μένουν εκτός της επιδότησης

Η επιδότηση αφορά μόνο στους λογαριασμούς που περιλαμβάνουν ρήτρα αναπροσαρμογής και συνεπώς όσοι έχουν σταθερά τιμολόγια δεν επιδοτούνται.
Δεν επιδοτούνται όσοι έχουν καθαρό οικογενειακό εισόδημα (φορολογικού έτους 2020) που ξεπερνά τις 45.000 ευρώ
Όσοι δεν είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας (έστω ένας από τους 2 συζύγους)
Οι λογαριασμοί ρεύματος που δεν αφορούν σε παροχή οικιακής χρήσης, με άλλα λόγια δεν επιδοτείται το ρεύμα στα επαγγελματικά ακίνητα.
Δεν λαμβάνουν την ενίσχυση δευτερεύουσες κατοικίες.
Δεν μπορεί να γίνει αίτηση και να εισπραχθεί αποζημίωση για τους κοινόχρηστους λογαριασμούς.
Οι λογαριασμοί ρεύματος που έχουν εκδοθεί μετά την 1η Ιουνίου ακόμα και εάν αυτοί αφορούσαν το διάστημα (1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022)
Όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το έτος 2020

ΠΑ.ΣΟ.Κ ρυθμός επικαιρότητας

 

  Το κύμα της ακρίβειας ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών

Στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από την πληθωριστική κρίση, βρέθηκε και σήμερα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Σπυρόπουλο, που επισκέφθηκε την αγορά του Χαλανδρίου, όπου στελέχη του Κινήματος συνομίλησαν με καταστηματάρχες για το κύμα ανατιμήσεων και τις επιπτώσεις που προκαλεί η ενεργειακή κρίση. Όπως σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος: «Το κύμα της ακρίβειας και της αύξησης στην τιμή των λογαριασμών στην ενέργεια ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών. Βρισκόμαστε στη γειτονιά του Χαλανδρίου και συνεχίζουμε την καμπάνια που κάνουμε σε όλη τη χώρα και προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα ώστε να στηρίξει το εισόδημα των πολιτών, να υπάρξουν άμεσα λύσεις για να μπορέσουν οι πολίτες να ανακουφιστούν. Συνεχίζουμε όλη αυτήν την προσπάθεια με συγκεκριμένες προτάσεις όπως, το πλαφόν στην λιανική τιμή της ενέργειας, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και όλα αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν στο κομμάτι της ενεργειακής κρίσης για να μπορέσει η χώρα μας να προχωρήσει μπροστά, να βρει λύσεις και να μειωθούν άμεσα οι λογαριασμοί στο ηλεκτρικό ρεύμα». Περισσότερα ΕΔΩ

Αυτοδιοίκηση: Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής θα της ξαναδώσει δύναμη & αξιοπρέπεια

Επικοινωνιακά «πυροτεχνήματα» που έσβησαν γρήγορα, αποδείχθηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη και για την Αυτοδιοίκηση. Η πραγματικότητα που επιχειρεί να αποκρύψει η Κυβέρνηση είναι ότι δυστυχώς, τρία χρόνια τώρα που βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι στο στόχαστρο ιδιοτελών κυβερνητικών επιθέσεων, με αλλεπάλληλες απόπειρες χειραγώγησης της τοπικής δημοκρατίας και καθυπόταξης του θεσμού στις εκάστοτε μικροκομματικές ορέξεις. Εκτός από την αδιαφορία της Κυβέρνησης μπροστά στην οικονομική ασφυξία που σφίγγει όλο και περισσότερο το λαιμό Δήμων και Περιφερειών με συνέπεια να υποβαθμίζεται ο κοινωνικός ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να στερείται αναπτυξιακής προοπτικής, με το υπό διαβούλευση Νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών επιχειρείται και η φίμωση των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, αφού αφαιρείται το δικαίωμα που έχουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων να θέτουν κατεπείγοντα θέματα προ Ημερησίας Διάταξης στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων! Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής, η παράταξη που ταυτίστηκε με την Αυτοδιοίκηση καθώς έκανε πράξη τις πιο ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις κι έβαλε τη σφραγίδα της στο σύγχρονο περιεχόμενο του θεσμού, έχει στόχο να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στο Κεντρικό Κράτος και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, βάζοντας τέλος στην θεσμική αλλοίωση δημοκρατικών λειτουργιών και διαδικασιών. Περισσότερα ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ, κι ΕΔΩ

Σύμφωνο Συμβίωσης: Δεν επιτρέπουμε την παραχάραξη της ιστορίας

Με παραχάραξη της ιστορίας επιχειρούν κάποιοι να αποκρύψουν το γεγονός ότι οι προοδευτικές πολιτικές της χώρας φέρουν την σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το σύμφωνο συμβίωσης και την προστασία των δικαιωμάτων. Το 2013, το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τροπολογία για το σύμφωνο συμβίωσης, την οποία όμως η ΝΔ τότε απέρριψε. Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 να έφερε το θέμα στην ολομέλεια, ωστόσο ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος έκανε αλλαγές στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ να το ψηφίσουν. Παρόλο που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε έναν λειψό νόμο εξαιτίας των ακροδεξιών συνεταίρων του, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ και πάλι το καταψήφισαν. Η ίδια παράταξη που επέλεξε να κάνει εκπτώσεις λοιπόν σε κάτι τόσο σημαντικό, σήμερα κουνά το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, ρωτώντας αν θα ψηφίσει την πρόταση νόμου που κατέθεσε. Κι όλη αυτή η υποκρισία την ίδια στιγμή μάλιστα που ο νυν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, το 2015 ως βουλευτής των ΑΝΕΛ, είχε καταψηφίσει το τότε σχέδιο νόμου, επικαλούμενος «σεβασμό στα ήθη και τα έθιμα»! Περισσότερα ΕΔΩ

Ενέργεια: Βιώσιμη & ισόρροπη ανάπτυξη με αποκεντρωμένη παραγωγή από ΑΠΕ

Τη στιγμή που το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί δραματικά, τη στιγμή που δεν έχει εκδοθεί ακόμα η Υπουργική Απόφαση για τις προϋποθέσεις απελευθέρωσης ηλεκτρικού χώρου στις περιοχές με κορεσμένο δίκτυο και τη στιγμή που η Κομισιόν θέλει να επιταχύνει και να απλοποιήσει ακόμα πιο πολύ τα έργα Α.Π.Ε. αναπτύσσοντας σε ευρεία κλίμακα την ηλιακή ενέργεια, οι καθυστερήσεις στα έργα Α.Π.Ε. στην χώρα μας εκτινάσσουν πλέον τον ενεργειακό κόστος για όλους τους καταναλωτές και οδηγούν σε πολλά ενεργειακά αδιέξοδα. Η Κυβέρνηση της ΝΔ με τις επιλογές της αυτές τινάζει στον αέρα προγραμματισμούς και επιχειρηματικά σχέδια μικρών παραγωγών. Παράλληλα, θέτει εμπόδια στην ομότιμη συμμετοχή στις χρηματοδοτήσεις και τις διασυνδέσεις μικρών και μεσαίων έργων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, δημιουργώντας «κλειστά συστήματα» διανομής της εξουσίας και διαμοιράζοντας δημόσιους πόρους. Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής που έχει κάνει σημαία του την ενεργειακή δημοκρατία, δίνοντας προτεραιότητα στην αποκεντρωμένη παραγωγή και αποθήκευση ενέργειας αλλά και την ανάγκη διάχυσης των πόρων σε περισσότερους, η προώθηση των ΑΠΕ απαιτεί ένα άλλο υπόδειγμα ανάπτυξης. Περισσότερα ΕΔΩ

Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Η προσφυγιά απαιτει ουσιαστική αλληλεγγύη

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων έρχεται σε μια στιγμή που η Ευρώπη αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι σχεδόν οκτώ εκατομμύρια Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν εγκαταλείψει την πατρίδα τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, και οι επίσης οκτώ εκατομμύρια εκτοπισμένοι μέσα στην ίδια την Ουκρανία, έχουν ανάγκη τη στήριξη της διεθνούς κοινότητας. Δεν είναι όμως οι μόνοι: Πάνω από 80 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι σήμερα πρόσφυγες, εκτοπισμένοι, αιτούντες άσυλο. Οι συγκλονιστικές ιστορίες τους μας διδάσκουν πως ο καθένας μας, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε στον κόσμο, μπορεί να αναγκαστεί να ζητήσει προστασία και ασφάλεια μακριά από το σπίτι του. Η απόλυτη και χωρίς εκπτώσεις προστασία αυτού του κορυφαίου ανθρώπινου δικαιώματος δεν είναι μόνο ηθική υποχρέωση, αλλά και μια συλλογική ασφαλιστική δικλείδα απέναντι στις σκοτεινότερες πλευρές της ανθρώπινης εμπειρίας: τον πόλεμο, τη βία, τις διώξεις με βάση την εθνικότητα, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές ή κοινωνικές πεποιθήσεις. Η προσφυγιά είναι μία πρόκληση που απαιτεί συλλογική, παγκοσμιοποιημένη απάντηση κι αντιμετωπίζεται μόνο με ουσιαστική αλληλεγγύη, ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά και ανάμεσα στα κράτη. Περισσότερα ΕΔΩ

Δράσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά της ακρίβειας

Συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης των πολιτών για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κατά της ακρίβειας. Κλιμάκια αποτελούμενα από Βουλευτές και στελέχη του Κινήματος, επισκέφθηκαν λαϊκές αγορές περιοχών της Αττικής. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 18 Ιουνίου, επισκέφθηκαν τις λαϊκές αγορές των οδών Κλεισθένους και Ηρακλείου στη Μεταμόρφωση, της οδού Καλλιδρομίου στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Γούναρη στο Καματερό, στη λαϊκή αγορά της Χαραυγής στο Κερατσίνι και στη λαϊκή αγορά στο περιβολάκι της Νίκαιας. Σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου επισκέφθηκαν τη λαϊκή αγορά αγορά Αιακού στο Ίλιον.

Σύμφωνη με το Σύνταγμα η απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας για την προστασία της δημόσιας υγείας


ΣτΕ Ολομ 1284/2022 - Σύμφωνη με το Σύνταγμα η απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας για την προστασία της δημόσιας υγείας


June 09, 2022 

ΣτΕ Ολομ 1284/2022

Πρόεδρος: Ε. Σαρπ, Πρόεδρος ΣτΕ

Εισηγητής: Π. Καρλή, Σύμβουλος Επικρατείας

Σύμφωνη με το Σύνταγμα η απαγόρευση μετακίνησης για άσκηση θήρας για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Νόμιμη η κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενη μετακίνηση για τη θήρα αγριόχοιρου προς τον σκοπό της αντιμετώπισης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων μόνο εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης. Αντισυνταγματική η -επιπλέον του προστίμου -διοικητική κύρωση της ανάκλησης άδειας θηρευτή και της απαγόρευσης λήψης της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Με την απόφαση 1284/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας έγινε εν μέρει δεκτή αίτηση ακυρώσεως της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και ακυρώθηκαν εν μέρει κοινές υπουργικές αποφάσεις περί λήψεως έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, κατά τη διάταξη του άρθρου 6 παρ. 2 εδ. τελευταίο, που προέβλεπε για τους παραβάτες κυνηγούς των όρων της κατ’ εξαίρεση επιτρεπόμενης μετακίνησης για τη θήρα αγριόχοιρου εντός των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης την- επιπλέον του προστίμου- διοικητική κύρωση της ανάκλησης άδειας θηρευτή και της απαγόρευσης λήψης της για τα επόμενα τρία χρόνια Ειδικότερα, με την απόφαση αυτή κρίθηκαν τα εξής:

Θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.



20 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2022

20
Ιούν

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουνίου, στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας έργων ΑΠΕ και το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη έργων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στη σημασία του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και την απεξάρτηση από τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία. Τόνισε, επίσης, ότι το νέο σχέδιο νόμου θα συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια και ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις εξής διατάξεις:

Προσωρινός Μηχανισμός Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης ΗμέραςΗ θεσμική παρέμβαση της Κυβέρνησης στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, βάζει τέλος στην παραγωγή αυξημένων εσόδων για τους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας.
Το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης θα ενισχυθεί με πάνω από 1,6 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους για τη συνέχιση των επιδοτήσεων.

Ρυθμίσεις για την ενίσχυση της ασφάλειας εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριοΡυθμίζονται ζητήματα για τη μίσθωση, από τον ΔΕΣΦΑ, πλοίου υγροποιημένου φυσικού αερίου για την αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας του σταθμού στη Ρεβυθούσα.

Απλοποίηση αδειοδοτικής διαδικασίας έργων ΑΠΕΤα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας μειώνονται από 7 σε 5 και ο χρόνος αδειοδότησης των έργων μειώνεται σε 14 μήνες, από 5 χρόνια που είναι σήμερα.
Μειώνονται οι περιπτώσεις που απαιτείται τροποποίηση των αδειών και δίνουμε δυνατότητα απλής ενημέρωσης των φακέλων των επενδυτών.
Οι επενδυτές υποχρεώνονται, εντός 12 μηνών από την Οριστική Προσφορά Σύνδεσης, να προχωρήσουν στην έκδοση της Άδειας Εγκατάστασης.
Επιβάλλονται κυρώσεις στους Διαχειριστές από τη ΡΑΕ, σε περίπτωση καθυστερήσεων.

Θεσμικό πλαίσιο για τους σταθμούς αποθήκευσης ενέργειαςΑναμορφώνεται η αδειοδοτική διαδικασία για την εγκατάσταση μεμονωμένων σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Εισάγονται προβλέψεις σχετικά με την αδειοδότηση σταθμών παραγωγής ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ με ενσωματωμένη αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.

Αύξηση χωρητικότητας στο ηλεκτρικό δίκτυο για την ένταξη νέων μονάδων ΑΠΕ

Ο ΔΕΔΔΗΕ θα εξετάσει τα διαθέσιμα περιθώρια ισχύος στους υποσταθμούς του προκειμένου να απελευθερώσει χώρο τουλάχιστον 10 MW στον καθένα.Τα νέα περιθώρια θα διατεθούν για αυτοπαραγωγή και ενεργειακό συμψηφισμό για νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες.

Πιλοτικό πλαίσιο για πλωτά φωτοβολταϊκάΕισάγονται ρυθμίσεις για τη νέα καινοτόμα τεχνολογία, με τις οποίες καθορίζεται το πλαίσιο ανάπτυξης των Πιλοτικών Θαλάσσιων Πλωτών Φωτοβολταϊκών Σταθμών.

Επανακαθορίζεται ο χρόνος ισχύος των Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Α.Ε.Π.Ο.)Παρατείνεται με μια απλή υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, η διάρκεια των υφιστάμενων ΑΕΠΟ μέχρι τη συμπλήρωση δεκαπενταετίας από την έκδοσή τους.
Το ίδιο ισχύει και για τις ΑΕΠΟ που έχουν λήξει, αν δεν έχει παρέλθει δεκαπενταετία και δεν έχουν επέλθει ουσιώδεις μεταβολές των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Το σχέδιο νόμου που συζητάμε σήμερα αποτελεί μια μεγάλη τομή, για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων μας που αφορούν στην πράσινη μετάβαση. Η Ελλάδα συμπορεύεται με το κοινό ευρωπαϊκό όραμα και επιταχύνει τον μετασχηματισμό της οικονομίας της σε μια πιο βιώσιμη κατεύθυνση. Δημιουργούμε το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο για την ενίσχυση της ενεργειακής ανταγωνιστικότητας της χώρας μας, την απεξάρτηση από τα εισαγόμενα ορυκτά καύσιμα και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Το πλούσιο ηλιακό και αιολικό δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας αποτελεί ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα κράτη της Βόρειας Ευρώπης που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Η αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ αποτελεί τη μόνη και μόνιμη λύση για τη μείωση του κόστους ενέργειας, σε σταθερή βάση, για τους συμπολίτες μας. Η νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ αποτελεί σημαντικό βήμα για την καθιέρωση της Ελλάδας ως κόμβου πράσινης ενέργειας, ενώ συμβάλλει στη στήριξη της κοινωνίας απέναντι στις εκρηκτικές αυξήσεις των τιμών ενέργειας, ενισχύοντας παράλληλα την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επεκτείνεται το δίκτυο των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας



17-06-22 Επεκτείνεται το δίκτυο των Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας

19 νέα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (Π.ΕΠΑ.Λ.) ιδρύονται από το σχολικό έτος 2022-2023, φτάνοντας τα 25 συνολικά μαζί με τα 6 Πρότυπα ΕΠΑΛ που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους από πέρυσι σε Άργος, Επανομή, Πέραμα, Ξάνθη, Ηγουμενίτσα και Τρίκαλα.

Τα νέα ΠΕΠΑΛ ιδρύονται σε: Αλεξανδρούπολη, Λαύριο, Κρύα Βρύση Πέλλας, Χαϊδάρι, Γλυφάδα, Ταύρο, Ελευσίνα, Αίγιο, Αμαλιάδα, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα, Βελεστίνο, Κατερίνη, Νεάπολη Κρήτης, Ακρωτήρι Χανίων, Ρόδο, Σύρο, Κιάτο, Άμφισσα.

Οι τομείς που θα διδάσκονται στα Πρότυπα ΕΠΑΛ είναι ιδιαιτέρως ελκυστικοί για τους νέους και τις νέες μας, καθώς αφορούν σε επαγγέλματα σύγχρονα, με προοπτικές και μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τομείς όπως: Δομικών Έργων-Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Γεωπονίας-Τροφίμων και Περιβάλλοντος, Διοίκησης και Οικονομίας.

Ο θεσμός των ΠΕΠΑΛ γνώρισε ευρύτατη αποδοχή ήδη από τον πρώτο κύκλο εγγραφών, η οποία εκδηλώθηκε με αύξηση των αιτήσεων εγγραφής και με αυξημένο ενδιαφέρον αποφοίτων γυμνασίου με υψηλές ή πολύ υψηλές μαθησιακές επιδόσεις.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Το δίκτυο των Πρότυπων ΕΠΑΛ, που ξεκίνησε πέρυσι, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, παρέχοντας στους μαθητές μας τη δυνατότητα για ακόμη πιο ποιοτική επαγγελματική εκπαίδευση. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και εν γένει αλλαγής φιλοσοφίας ως προς την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις προοπτικές που ανοίγει στις νέες και τους νέους μας. Το Επαγγελματικό Λύκειο αποτελεί μία ποιοτική, αξιόπιστη επιλογή για όλους, που αξιοποιεί κλίσεις και δεξιότητες, ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των μαθητών και τις σύγχρονες επαγγελματικές προκλήσεις, παρέχει γνώσεις και δεξιότητες σε σύγχρονους κλάδους υψηλής ζήτησης.»

Στα Πρότυπα ΕΠΑ.Λ. αξιοποιούνται νέες μεθοδολογίες, λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της αγοράς σε επαγγελματικά προσόντα κατά τον ορισμό ειδικοτήτων και την κατάρτιση των προγραμμάτων σπουδών, προβλέπονται αυξημένοι βαθμοί ελευθερίας στην εκπαιδευτική διαδικασία και επιμορφώσεις των ήδη υπηρετούντων εκπαιδευτικών όλων των κλάδων στα Κέντρα Επιμόρφωσης εντός των Π.ΕΠΑ.Λ., ενώ στοχεύουν στη διάχυση καλών πρακτικών σε όλα τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Η σχετική Υ.Α. 

Χρηματοδότηση ΑΕΙ βάσει ποιοτικών και αντικειμενικών κριτηρίων










17-06-22 Χρηματοδότηση ΑΕΙ βάσει ποιοτικών και αντικειμενικών κριτηρίων

Τα κριτήρια, τους δείκτες ποιότητας και τα επιτεύγματα για την κατανομή της ετήσιας χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων ορίστηκαν εκ νέου, με Υπουργική Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως και του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελου Συρίγου.

Υπενθυμίζεται ότι ως το 2019 η χρηματοδότηση των ΑΕΙ ήταν αποτέλεσμα αυθαίρετης απόφασης του εκάστοτε Υπουργού δίχως δεσμευτικά κριτήρια, κάτι που δεν ισχύει πλέον. Ήδη εδώ και δύο χρόνια η κατανομή της ετήσιας τακτικής χρηματοδότησης των ΑΕΙ πραγματοποιείται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, ενώ από το τρέχον οικονομικό έτος, βάσει αντικειμενικών ΚΑΙ ποιοτικών κριτηρίων, ο καθορισμός των οποίων βασίζεται σε εισήγηση της Εθνικής Αρχικής Ανώτατης Εκπαίδευσης, με την ουσιαστική συμβολή της Συνόδου Πρυτάνεων και των ΑΕΙ.

Ειδικότερα, με τη νέα Απόφαση, η τακτική χρηματοδότηση κατανέμεται ως ακολούθως:Το 80% της τακτικής χρηματοδότησης κατανέμεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων με στόχο την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κάθε Ιδρύματος, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαιτερότητές του, με σταθμισμένα κριτήρια βάσει συντελεστών βαρύτητας. Συγκεκριμένα:Αριθμός Τμημάτων του ΑΕΙ (10%)
Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων φοιτητών ανά ΑΕΙ (25%)
Διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών (αριθμός εξαμήνων προπτυχιακής φοίτησης) (7%)
Απαιτήσεις εργαστηριακού εξοπλισμού των Τμημάτων του ΑΕΙ (15%)
Γεωγραφική διασπορά του ΑΕΙ (8%)
Το μόνιμο προσωπικό (Μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικού προσωπικού) (15%)
Έκτακτο προσωπικό υποστήριξης - ανελαστικές δαπάνες (συνεργεία φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης κλπ) (15%)
Κατανομή Τακτικού Προϋπολογισμού του προηγούμενου οικονομικού έτους (5%).Το 20% της τακτικής χρηματοδότησης κατανέμεται με ποιοτικά κριτήρια και δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων των ΑΕΙ, που αφορούν σε πέντε επιμέρους ενότητες, εκ των οποίων κάθε ΑΕΙ αξιολογείται σε τρεις. Η κατανομή της χρηματοδότησης από το ΥΠΑΙΘ πραγματοποιείται κατόπιν εισήγησης της ΕΘΑΑΕ, η οποία υποβάλλεται στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ως τις 15 Σεπτεμβρίου, βάσει αξιολόγησης των εκθέσεων κάθε Ιδρύματος. Η Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) κάθε Πανεπιστημίου είναι αρμόδια για την εποπτεία και την ευθύνη πληρότητας και αξιοπιστίας των υποβαλλόμενων στοιχείων. Οι πέντε ενότητες, με τα επιμέρους κριτήριά τους, είναι οι εξής:Ενότητα Α: Συνεχής βελτίωση των βασικών ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων του ΑΕΙ

Η ενότητα αυτή είναι υποχρεωτική για όλα τα ΑΕΙ, τα οποία καλούνται να επιλέξουν δύο επιπλέον από τις κάτωθι τέσσερις:Ενότητα Β: Ερευνητική δραστηριότητα, αριστεία στην έρευνα και επιδόσεις του επιστημονικού προσωπικού
Ενότητα Γ: Διασύνδεση με την κοινωνία, την αγορά εργασίας, και αξιοποίηση της παραγόμενης γνώσης
Ενότητα Δ: Διεθνοποίηση
Ενότητα Ε: Ποιότητα πανεπιστημιακού περιβάλλοντος

Η Υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Συνεχίζεται η αντικειμενική και αξιοκρατική χρηματοδότηση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας, η οποία διασφαλίζει αφ’ ενός τη διαφάνεια και το δίκαιο τρόπο κατανομής του τακτικού προϋπολογισμού -ο οποίος, σημειωτέον, είναι αυξημένος περίπου κατά 14,5% σε σχέση με πέρυσι-, αφ’ ετέρου την κινητροδότηση της διαρκούς βελτίωσης και αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Υπόψη λαμβάνονται τόσο οι πραγματικές τους ανάγκες όσο και κριτήρια ποιοτικής αξιολόγησης, σε τομείς που και τα ίδια τα ΑΕΙ επιλέγουν, σε ένα πλαίσιο ενισχυμένης αυτονομίας και ελεύθερης επιλογής των πεδίων στα οποία τα Πανεπιστήμιά μας μπορούν και επιθυμούν να διαπρέψουν.»

tips:Διατηρήστε την φέτα στο ψυγείο...

 Βάλτε την φέτα σε δοχείο που έχετε γεμίσει με ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να σκεπάζει εντελώς το τυρί.

Μπορείτε να προσθέσετε στο λάδι μυρωδικά που σας αρέσουν οπότε θα έχετε εξαιρετικό αποτέλεσμα.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022