"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Έργα 28 εκατ. ευρώ για το Ρέθυμνο ενέταξε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Θεοδωρικάκος


Έργα 28 εκατ. ευρώ για το Ρέθυμνο ενέταξε στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ο κ. Θεοδωρικάκος – Νέα οικονομική στήριξη των Δήμων που υπέστησαν ζημιά από την πανδημία σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ

Τη χρηματοδότηση έργων, προϋπολογισμού 28 εκατ. ευρώ για την πόλη του Ρεθύμνου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, μετά από συνάντησή του με τον Δήμαρχο, κ. Γιώργο Μαρινάκη. Παράλληλα, τόνισε ότι στόχος του είναι μέσα από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» να στηριχθούν όλοι οι Δήμοι της Κρήτης και της χώρας, ώστε να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη. Και για το λόγο αυτό, παρέχονται όλα τα «εργαλεία» για να υπάρξουν οι απαιτούμενες μελέτες.

Ο υπουργός Εσωτερικών, και από το Ρέθυμνο, απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Έλληνες για τήρηση των υγειονομικών μέτρων στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Δήλωσε ότι θα στηρίξει τις διαδικασίες για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας Ρεθύμνου, η οποία θα μπορούσε να συμβάλλει στην κατεύθυνση τήρησης των μέτρων, και εξήγγειλε νέα μέτρα στήριξης των Δήμων που υπέστησαν οικονομικές ζημίες από την πανδημία, αλλά αυτή τη φορά όχι οριζοντίως, όπως δόθηκε η πρώτη βοήθεια των 90 εκατ. ευρώ, αλλά με έναν δίκαιο τρόπο, και συγκεκριμένα όπως προσδιοριστούν οι ανάγκες κάθε Δήμου από το Παρατηρητήριο σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ. Είπε ακόμη, ότι έχει ζητήσει από την ΚΕΔΕ προτάσεις για επαναπροσδιορισμό της κατανομής των ΚΑΠ, καθώς πρέπει να στηριχθούν και οι Δήμοι που έχουν τουρισμό, και συνεπώς εξυπηρετούν πολλαπλάσιους πολίτες από το μόνιμο πληθυσμό τους, αλλά και οι παραμεθόριοι Δήμοι.

Ο υπουργός Εσωτερικών έφτασε στο Ρέθυμνο, χθες, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον πρόεδρο της ΠΕΔ, Γιάννη Κουράκη, καθώς και στελέχη του Υπουργείου. Είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρεθύμνης, ενώ ακολούθησε συνάντησή του με τα στελέχη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνης.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε: «Το Ρέθυμνο αποτελεί το δεύτερο σταθμό της επίσκεψής μου στην Κρήτη. Πρόκειται για μια επίσκεψη ουσιαστική. Μαζί με τους συνεργάτες μου, βρισκόμαστε με το σύνολο των Δημάρχων της Μεγαλονήσου, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και κοινή προετοιμασία για τα έργα που θα ενταχθούν στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα έργων 2,5 δισ. ευρώ, με διασφαλισμένους πόρους, οι οποίοι θα συμβάλλουν στο να πραγματοποιηθούν μεγάλες παρεμβάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, το αίσθημα ασφαλείας και θα συμβάλλουν στις οικονομικές προοπτικές της χώρας και κάθε τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα που θα είναι δύσκολο. Στο πλαίσιο αυτό, είχα τη δυνατότητα να κάνω μια πολύ δημιουργική συζήτηση με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, ένα έμπειρο και άξιο στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το πρώτο καλό νέο είναι ότι τέσσερα έργα που είχαν προετοιμαστεί και συζητηθεί το προηγούμενο διάστημα από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν διέθεταν διασφαλισμένη χρηματοδότηση, εντάσσονται κατευθείαν στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, 18 εκατ. ευρώ, το οποίο θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Κρήτης, αλλά αφορά, ευθέως, στο Ρέθυμνο, το έργο της ύδρευσης, καθώς και άλλα τρία έργα, με συνολικό προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν σε ύδρευση και αποχέτευση οικισμών του Δήμου Ρεθύμνης, με κατοίκους κάτω των δύο χιλιάδων, καθώς και σε αγροτική οδοποιία».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Θεοδωρικάκος στο γεγονός ότι στις αποφάσεις για την αξιολόγηση των έργων θα μετέχουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης: «Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο πρόγραμμα διεξάγεται μαζί με την Αυτοδιοίκηση και στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων μετέχουν, για πρώτη φορά, εκπρόσωποι των Κεντρικής Ένωσης Δήμων της Ελλάδας, καθώς και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός και από το Ρέθυμνο απηύθυνε έκκληση σε όλους τους Έλληνες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θυμίζοντας ότι η πανδημία έχει πολλαπλές επιπτώσεις στην κοινωνία και στην οικονομία. Ο κ. Θεοδωρικάκος δεσμεύθηκε να στηρίξει την απόφαση του Δήμου για επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας: «Η Δημοτική Αστυνομία απέδειξε ότι μπορεί να έχει πολύ μεγάλη συμβολή στην τάξη και την ασφάλεια, διότι προφανώς δεν είναι δουλειά της Ελληνικής Αστυνομίας να αντιμετωπίζει θέματα τα οποία αφορούν στις τοπικές κοινωνίες και στην υγειονομική ασφάλειά τους. Προχωράμε στην επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Ρεθύμνης», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις της πανδημίας στα οικονομικά των Δήμων, ο κ. Θεοδωρικάκος ανήγγειλε, μετά την πρώτη οριζόντια δέσμη οικονομικής στήριξης με 90 εκατ. ευρώ όλων των Δήμων της χώρας, και δεύτερη φάση οικονομικής ενίσχυσης προς τους Δήμους. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, στη δεύτερη φάση οικονομικής ενίσχυσης θα εξεταστεί, μαζί με την ΚΕΔΕ, ποιες θα είναι οι πραγματικές απώλειες σε κάθε Δήμο: «Μέσα στον Αύγουστο θα γίνει μια συνολική αξιολόγηση για να δούμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα των Δήμων και το προσεχές διάστημα θα υπάρξει το επόμενο πακέτο έκτακτης χρηματοδότησης, το οποίο θα λάβει με δίκαιο τρόπο υπ’ όψιν του το πραγματικό πρόβλημα που έχει κάθε Δήμος, ώστε να υπάρξει και η ανάλογη, ισοδύναμη στήριξη για επίλυση του προβλήματος».

Έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην ένταξη σημαντικών έργων του Ρεθύμνου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και στο κτίριο της Δημοτικής Φιλαρμονικής, αλλά και στην κατασκευή του 16ου δημοτικού σχολείου, τα οποία είναι ώριμα και πλέον περιμένουν χρηματοδότηση, προκειμένου να περάσουν στο στάδιο της υλοποίησης. Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος «φιλοδοξώ το Ρέθυμνο να πάρει πολύ περισσότερα από αυτά τα δύο έργα, διότι το δικαιούται και το αξίζει. Και θέλω να διευκρινίσω πως ούτε τα δύο αυτά έργα είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Επομένως ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά θα συνυπολογίσουμε ότι έχει υπάρξει ωρίμανση των έργων, προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο σχεδιασμό».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των παραπάνω έργων ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως στις προθέσεις του Υπουργείου είναι η υλοποίηση των αναγκαίων έργων σε όλους τους Δήμους. Για το σκοπό αυτό, την Δευτέρα στη συνάντηση που θα έχει με όλους τους Δημάρχους της Κρήτης στο Ηράκλειο, θα εξεταστεί η συνολική εικόνα, ώστε να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός, επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την πλευρά του Υπουργείου να αδικήσει τους μικρότερους Δήμους, οι οποίοι έχουν προβλήματα, λόγω έλλειψης προσωπικού στις τεχνικές τους υπηρεσίες, και δεν έχουν έτοιμες μελέτες. «Δεν θέλουμε να πάνε τα χρήματα μόνο σε όσους είναι, ήδη, έτοιμοι. Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να υπάρξει συνεργασία των Δήμων με την ΕΕΤΑΑ, ώστε να ικανοποιηθεί και ο “τελευταίος” Δήμος, να ικανοποιηθούν όλοι οι Δήμοι της Κρήτης, όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας». Τόνισε, επίσης, ότι αυτό έχει σχέση και με μια άλλη παράμετρο, την τροποποίηση του ν.4412, για την οποία υπάρχει, όπως είπε, συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και με αυτήν του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ώστε να επιτευχθεί η επιτάχυνση των έργων.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών στο Ρέθυμνο και την Κρήτη «αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι σε συνεχή επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση και της διάστασης της κρίσης». Χαρακτήρισε εξαιρετικό το έργο που έχει κάνει στο υπουργείο Εσωτερικών μέσω του «Αντώνης Τρίτσης», τονίζοντας ότι «αποτελεί ένα αναπτυξιακό εργαλείο, προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορέσει -σε συζήτηση και με την κοινωνία- να έχει τα οφέλη αυτών των έργων, τα οποία θα ενταχθούν». Τέλος, ευχαρίστησε για την έμφαση που έχει δοθεί από τον υπουργό και το Υπουργείο Εσωτερικών στη δρομολόγηση έργων για το Ρέθυμνο.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργος Μαρινάκης, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κατά τα λεγόμενά του: «Πάντα η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί και πάντα ζητάει ολοένα και περισσότερα. Αυτή είναι η αποστολή της. Είμαστε υπέρ του θεσμικού διαλόγου. Ακούσαμε με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση τα όσα δήλωσε ο υπουργός. Όλη η Αυτοδιοίκηση θέλει να πατάει, σταθερά, στα “πόδια” της και ό,τι προγραμματίζει να γίνεται. Και να έχει το αντίστοιχο χρηματοδοτικό εργαλείο, ώστε τα έργα να υλοποιούνται. Χαιρόμαστε που αυτό μπορεί να γίνει και τώρα και να συνεχιστεί μια προσπάθεια που ξεκίνησε, πάλι, με πρωτοβουλία της Αυτοδιοίκησης και τώρα παίρνει νέα μορφή το “Αντώνης Τρίτσης”, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Το Ρέθυμνο και ο Δήμος μου αισθάνεται ότι όλη η Αυτοδιοίκηση έχει μια τεράστια ευθύνη, να κρατήσει την κοινωνία σε συνοχή. Και χαιρόμαστε που ο υπουργός εξήγγειλε στήριξη προς τους Δήμους και μάλιστα τους πληττόμενους Δήμους».

«Πέραν των άλλων μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, όπως η υποστελέχωση υπηρεσιών, ένα μεγάλο “τέρας” που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η γραφειοκρατία. Χρειάζεται απλοποίηση και τεχνική βοήθεια και για τους μικρούς Δήμους και για τους μεγάλους. Είμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο και χρειαζόμαστε το δημόσιο έργο. Άρα χρειαζόμαστε μια πολιτεία με στρατηγικό σχέδιο και ένα νομοθετικό πλαίσιο ευέλικτο, διαφανές και αποτελεσματικό», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης έθεσε και το ζήτημα αλλαγής υπολογισμού της χρηματοδότησης των Δήμων μέσω των ΚΑΠ, σημειώνοντας ότι ο Δήμος Ρεθύμνης, θεωρητικά, είναι Δήμος των 55.000, καθώς οι πραγματικοί κάτοικοι, λόγω επτάμηνου τουρισμού, ξεπερνούν τους 200.000.

Σχολιάζοντας το αίτημα του Δημάρχου ο υπουργός Εσωτερικών, τόνισε ότι, ουσιαστικά, «παραβιάζει ανοικτές θύρες», καθώς έχει ζητήσει από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να του υποβληθούν σκέψεις και προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί όλη η διαδικασία της διανομής των ΚΑΠ. «Υπάρχει αυτή η πλευρά που περιέγραψες Δήμαρχε, αλλά υπάρχουν και άλλες πλευρές. Με ενδιαφέρει να υποστηριχθούν Δήμοι με εκτάσεις αραιοκατοικημένες, που βρίσκονται σε μεθοριακές περιοχές της χώρας, τις οποίες δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε, διότι πρέπει να στηρίξουμε και την τελευταία γωνιά της Ελλάδας, όπως πρέπει να στηρίξουμε και Δήμους που έχουν πολύ μεγάλη τουριστική κίνηση και που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός τους και έχουν αυξημένες ανάγκες. Θα βρούμε το μέτρο και την ισορροπία, πάντοτε στη βάση της δημιουργικής συνεργασίας και της λογικής».

Αναφερόμενος και πάλι στους Δήμους της Κρήτης και στο Ρέθυμνο είπε ότι φιλοδοξεί να υπάρχει η μέγιστη συνεργασία. Στόχος του είναι «να επωφεληθούν από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” όλοι οι Δήμοι, καθώς τώρα υπάρχουν πραγματικά χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν και όχι φρούδες υποσχέσεις, όπως υπήρχαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, που έμειναν λόγια του αέρα».

Αύριο, Δευτέρα, ο κ. Θεοδωρικάκος θα μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει η ΠΕΔ Κρήτης, σε συνεργασία με την ΕΕΤΑΑ, στο Ηράκλειο, για τις αναπτυξιακές προοπτικές του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Παράλληλα, θα έχει συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη, την Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τον Δήμαρχο Ηρακλείου, καθώς και με τις ΝΟΔΕ Ηρακλείου και Λασιθίου.

Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη


Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 6 Αυγούστου, στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» και τους δημοσιογράφους, κ. Νίκο Υποφάντη και κ. Μαρία Βούσουλα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:


«Όλες οι μεγάλες επενδύσεις συνεχίζονται κανονικά, δεν έχει σταματήσει καμία. Σήμερα θα ξέρουμε αν θα μπορούμε να κάνουμε εκτάκτως αύριο διυπουργική για να εγκρίνουμε άλλη μια μεγάλη επένδυση που μας ήρθε από το “Enterprise Greece”. Δεν θέλω να την ανακοινώσω, γιατί είναι στο στάδιο της έγκρισής της».
«Καμία επένδυση δεν σταμάτησε λόγω κορωνοϊού. Mόνο η ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα “Ελευθέριος Βενιζέλος” πάγωσε από εμάς γιατί η αεροπορική βιομηχανία έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα άρα θα πουλούσαμε σε πολύ χαμηλότερο τίμημα από ό,τι πριν από μερικούς μήνες. Προχωράνε ο διαγωνισμός για τη ΔΕΠΑ και για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Θεσπρωτίας και Καβάλας. Υπάρχει αναβολή εγκαινίων για επενδύσεις από την Κίνα γιατί τα ταξίδια από την Κίνα στην Ευρώπη έχουν σταματήσει».
«Από εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πριν από τρεις εβδομάδες ότι δεν ανοίγουμε την οικονομία γρηγορότερα, τώρα που αυξάνονται τα κρούσματα ρωτάνε γιατί δεν κλείσαμε την οικονομία γρηγορότερα. Δεν τους πιάνεις πουθενά».
«Ο κορωνοϊός έχει παγκόσμια έξαρση, και δυστυχώς πανευρωπαϊκή έξαρση, πάλι τηρουμένων των αναλογιών στο 2ο κύμα η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα και σε κρούσματα και ευτυχώς, και στους θανάτους. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να υιοθετήσει πιο σκληρά μετρά εντοπισμού και περιορισμού της κυκλοφορίας αν η πανδημία βρεθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά καθολική καραντίνα αποκλείεται».
«Στην πρώτη σύσκεψη που έγινε, την Τετάρτη, στόχος ήταν ένα πρώτο σκιαγράφημα των προτάσεων που θα γίνουν, μέχρι τέλος Αυγούστου, στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Ανάκαμψης. Το μεγαλύτερο ρεκόρ σε πραγματικές πληρωμές κοινοτικών κονδυλίων έφτανε στο μέγιστο στα 5 δισ. ευρώ. πρέπει να το διπλασιάσουμε, περίπου στα 10 δισ. ευρώ. Άρα θα πρέπει να αποκτήσουμε τις ταχύτητες εκείνες και τους μηχανισμούς για να διπλασιάσουμε την απόδοση στην απορρόφηση. Δεν είναι τόσο εύκολο ούτε τόσο αυτονόητο, αλλά γι’ αυτό έγινε ο ανασχηματισμός».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κ.κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ-ΤΣΙΟΔΡΑ

Eνημέρωση διαπιστευμένων συντακτών υγείας από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα04/08/2020
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καλησπέρα σας από το Υπουργείο Υγείας, καλώς ήρθατε στην έκτακτη ενημέρωση για το νέο κοροναϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά και από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κοροναϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Αυτή η έκτακτη ενημέρωση κρίθηκε αναγκαία έτσι ώστε να δοθούν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που υπάρχουν αλλά και να βάλουμε και ένα πλαίσιο εν όψει του Δεκαπενταύγουστου.
Κύριε Καθηγητά, έχετε το λόγο.
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Καλησπέρα σας. Η πατρίδα μας και η ανθρωπότητα βρίσκεται ακόμα αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη και πιο αναπάντεχη επείγουσα κατάσταση δημόσιας υγείας των τελευταίων 100 ετών.
Σήμερα κατ΄ εξαίρεση και λόγω της παρουσίας αυξημένων καταγραφών κρουσμάτων στην πατρίδα μας, κρίναμε απαραίτητο εγώ ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας να μιλήσω σχετικά με επιστημονικά θέματα που αφορούν τον ιό και να απαντήσω σε τυχόν ερωτήσεις.

Προσλήψεις επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας


Σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, διευκρινίζεται ότι:

Η διαδικασία πρόσληψης ιατρών είναι απλή. Κάθε Υγειονομική Περιφέρεια τηρεί κατάλογο αιτούντων ιατρών, ο οποίος επικαιροποιείται καθημερινά. Σε αυτό τον κατάλογο, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ.

Όσον αφορά στους επικουρικούς ιατρούς του ΕΚΑΒ, οι αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλονται στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.

Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ:Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό στη Γενική Εκπαίδευση μετά από δέκα και πλέον χρόνια


Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι προσωρινοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικώνκαιστη Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση,μετά τη δημοσίευση των αντίστοιχων πινάκων της Πρωτοβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης,από τους οποίους θα προκύψουν μόνιμοι διορισμοί10.500 εκπαιδευτικώνκαι προσλήψεις αναπληρωτών. Σε συνέχεια των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, που ολοκληρώθηκαν χθες με την έκδοση των τελευταίων οριστικών πινάκων, προχωράκαιη διαδικασία μόνιμων διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση.
Η Υπουργός Παιδείας και ΘρησκευμάτωνΝίκη Κεραμέωςδήλωσε:«Κάνονταςγια άλλη μία φοράτη δέσμευσή μας πράξηκαι ενάντια στις «Κασσάνδρες» που μιλούσαν για «πάγωμα» διαδικασιών,προχωρούμε τη διαδικασία μόνιμων διορισμών και στη Γενική Εκπαίδευση, ενισχύοντας το δημόσιο σχολείο με ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς μας σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης. Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια, η Γενική Εκπαίδευση αποκτά εκ νέου, παρά τις αντιξοότητες, μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.»

"Καλές Διακοπές" από την Ε.Ε.Φα.Μ.



Statement by the Prime Minister on the fatal explosion in Lebanon


Statement by the Prime Minister on the fatal explosion in Lebanon

August 6, 2020
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the fatal explosion in Lebanon:
“Canadians were shocked and deeply saddened by the devastating toll of Tuesday’s explosion on the people and city of Beirut, Lebanon. We mourn the tragic deaths of so many people, and wish a full and quick recovery to the thousands who were injured.
“We are also thinking of the many who continue to search for friends and family, and who have lost their homes and livelihoods during this extremely challenging time. You are in our hearts, and we are with you. We know that the people of Lebanon will come together and rebuild, as they have before, and overcome this tragedy.
“Our two countries share a deep and longstanding friendship, which is rooted in close people-to-people ties. Hundreds of thousands of Lebanese Canadians live in communities across the country. For decades, they have strengthened our country and continue to make significant contributions to Canada today. To help the people of Lebanon, Canada is providing up to $5 million in humanitarian assistance, with an initial $1.5 million going immediately to the Lebanese Red Cross and other trusted humanitarian organizations.
“To the people of Lebanon, Lebanese Canadians, and all those who watched the explosion in shock and horror, worrying about their loved ones and friends: we will always support the people of Lebanon as you work to heal and rebuild your beautiful city. Canada will also work with the international community to keep identifying how we can support urgent needs, and continue to offer emergency support, including medical aid, food, and shelter.
“Friends and relatives of Canadian citizens in Lebanon can contact Global Affairs Canada's 24/7 Emergency Watch and Response Centre by calling 613-996-8885 or 1-800-387-3124, or by sending an email to sos@international.gc.ca. Canadian citizens in Lebanon in need of emergency consular assistance should contact the Embassy of Canada in Beirut at 961 (4) 726-700 or berut-cs@international.gc.ca or call Global Affairs Canada’s Emergency Watch and Response Centre at +1 613-996-8885."

Déclaration du premier ministre concernant l’explosion mortelle au Liban

Le 6 août 2020
Ottawa (Ontario)

Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd’hui la déclaration suivante concernant l’explosion mortelle au Liban :
« Les Canadiens ont été choqués et profondément attristés par les effets dévastateurs de l'explosion qui a eu lieu mardi sur la population et la ville de Beyrouth, au Liban. Nous déplorons la mort tragique de tant de personnes et souhaitons un prompt rétablissement aux milliers de blessés.
« Nous pensons également aux nombreuses personnes qui continuent de chercher leurs amis et les membres de leur famille. Nous pensons aussi à ceux qui ont perdu leur maison et leur gagne-pain pendant cette période extrêmement difficile. Vous êtes dans nos cœurs, et nous sommes avec vous. Nous savons que les Libanais se serreront les coudes et rebâtiront leur pays, comme ils l'ont fait auparavant, alors qu’ils surmontent cette tragédie.
« Nos deux pays entretiennent une amitié profonde et de longue date qui repose sur des liens étroits entre nos peuples. Des centaines de milliers de Canadiens libanais vivent dans nos communautés à travers le pays. Pendant des décennies, ils ont renforcé le Canada et continuent de contribuer énormément au pays que nous connaissons aujourd'hui.
« Pour aider le peuple libanais, le Canada fournira jusqu'à 5 millions de dollars en aide humanitaire. Une somme initiale de 1,5 million de dollars sera versée immédiatement à la Croix-Rouge libanaise et à d'autres organismes humanitaires de confiance.
« Au peuple du Liban, aux Canadiens libanais, et à tous ceux qui étaient sous le choc et qui ont regardé avec horreur l'explosion, tout en étant inquiets pour leurs proches et leurs amis : sachez que nous soutiendrons toujours le peuple libanais afin que vous puissiez guérir et reconstruire votre belle ville. Le Canada travaillera également avec la communauté internationale pour continuer à identifier comment nous pouvons répondre aux besoins urgents et offrir une aide d'urgence, y compris une aide médicale, de la nourriture et des abris.
« Les amis et les membres de la famille de citoyens canadiens au Liban peuvent communiquer avec le Centre de surveillance et d'intervention d'urgence d'Affaires mondiales Canada, 24 heures sur 24, 7 jours sur 7, en composant le 613‑996-8885 ou le 1-800-387-3124, ou encore en envoyant un courriel à sos@international.gc.ca. Les citoyens canadiens au Liban qui ont besoin d'une aide consulaire d’urgence sont priés de communiquer avec l'ambassade du Canada à Beyrouth, au 961 (4) 726-700 ou à l’adresse berut-cs@international.gc.ca, ou d’appeler le Centre de surveillance et d’intervention d’urgence d’Affaires mondiales Canada au +1 613 996-8885. »

Statement by the Prime Minister on the upcoming retirement of Stephen McNeil as Premier of Nova Scotia

August 6, 2020
Ottawa, Ontario
The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on Stephen McNeil’s upcoming retirement as Premier of Nova Scotia:
“On behalf of the Government of Canada, I thank Premier McNeil for his service to Nova Scotia and Canada.
“Over the years, he has demonstrated strong leadership for both the province and the country, including during this unprecedented time. Through his efforts to advance the Atlantic Growth Strategy, promote clean energy, and, most recently, to support the Safe Restart Agreement and Team Canada’s fight against the impacts of COVID-19, Premier McNeil has been a great partner in the federation.
“Together, we made important progress on the issues that matter most to Nova Scotians and all Canadians, and his strong advocacy for his province and Atlantic Canada will be missed at the First Ministers’ table.
“I thank Premier McNeil for his 17 years of dedicated public service, and wish him and his family the very best in the future.”

Déclaration du premier ministre concernant le départ prochain à la retraite du premier ministre de la Nouvelle-Écosse, Stephen McNeil

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου




Αθήνα, 6 Αυγούστου 2020

Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Ν. Δένδια, μετά την υπογραφή συμφωνίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου


            Ευχαριστώ πάρα πολύ για την υποδοχή και για τη θερμή φιλοξενία, αγαπητέ μου Sameh, κύριε Υπουργέ, κ. Shoukry.

            Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα. Κατ αρχάς, διότι συμπληρώνονται σήμερα 5 χρόνια από τα εγκαίνια της διαπλάτυνσης της Διώρυγας του Σουέζ.

            Μια διώρυγα που μας ενώνει και για την οποία, δίπλα στους Αιγύπτιους συναδέλφους τους, 800 Έλληνες εργαζόμενοι και 20 Έλληνες πιλότοι, δούλεψαν σκληρά, παρέμειναν στις θέσεις τους, αν θυμάστε, το 1956, ώστε η Διώρυγα να παραμείνει ανοιχτή και να υπηρετεί την ανθρωπότητα.

            Η διαπλάτυνση της διώρυγας είναι ένα εμβληματικό έργο. Συμβολίζει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού που ο Πρόεδρος Sisi επιχειρεί στην Αίγυπτο. Όπως καλά γνωρίζετε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

            Είναι όμως ιστορική και για έναν ακόμη λόγο. Πριν λίγο, υπογράψαμε μπροστά σας, με τον ομόλογό μου και φίλο μου, κ. Sameh Shoukry, τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δυο χωρών μας.

            Μία υποδειγματική συμφωνία, σημαντική για ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

            Η συμφωνία έχει συναφθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου. Σέβεται τις πρόνοιες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Σέβεται επίσης τις σχέσεις καλής γειτονίας.

            Συμβάλλει στη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας. Επιλύει μία χρονίζουσα εκκρεμότητα.


            Είναι μία συμφωνία μεταξύ δύο φιλικών γειτονικών χωρών που σέβονται την Ιστορία τους.

            Είναι το απολύτως αντίθετο του παράνομου, άκυρου και νομικά ανυπόστατου μνημονίου κατανόησης μεταξύ της Τουρκίας και της Τρίπολης.

            Μετά την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας μας, το ανύπαρκτο μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης έχει καταλήξει εκεί που ανήκε από την πρώτη στιγμή: στον κάλαθο των αχρήστων.

            Η σημερινή μας συμφωνία επιβεβαιώνει και κατοχυρώνει το δικαίωμα και την επήρεια των νησιών μας σε υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

            Και, από σήμερα, οι σχέσεις της Ελλάδας και της  Αιγύπτου περνούν σε μια νέα φάση στενότερων επαφών. Έχουν τεθεί οι υγιείς βάσεις για να συνεχίσουμε μαζί, συντονισμένα, να αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις στο ευρύτερο περιβάλλον μας.

            Προς όφελος των χωρών μας, προς όφελος των λαών μας, προς όφελος της περιοχής μας.

            Στο πλαίσιο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Sameh Shoukry για τη στενή συνεργασία και την εποικοδομητική διάθεσή του, ώστε να καταλήξουμε σε μια αμοιβαία επωφελή, αλλά κυρίως δίκαιη συμφωνία.

            Υπό τις οδηγίες των ηγετών των δύο χωρών μας, του Προέδρου Sisi και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, επιλύσαμε μεταξύ μας προβλήματα που επί δεκαετίες φάνταζαν άλυτα.

            Η σημερινή υπογραφή είναι ένα δείγμα αποφασιστικότητας και από τις δύο πλευρές. Ένδειξη της κοινής ανάγνωσης που υπάρχει από την Ελλάδα και την Αίγυπτο για τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας.

            Η Ελλάδα θα συνεχίσει να κινείται με την ίδια αποφασιστικότητα με στόχο τις οριοθετήσεις και με τις υπόλοιπες συνορεύουσες χώρες μας, στο πλαίσιο πάντοτε του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας.

            Θα ήθελα, στο σημείο αυτό, να τονίσω ότι η Ελλάδα καλεί όποια άλλη χώρα της περιοχής το επιθυμεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της συμφωνίας αυτής που υπογράψαμε σήμερα και της αντίστοιχης που υπογράψαμε πριν από λίγους μήνες με την Ιταλία.

            Το διεθνές δίκαιο προσφέρει λύσεις στα προβλήματα, αλλά πρέπει να γίνεται σεβαστό στο σύνολό του.

            Όχι, να εφαρμόζεται επιλεκτικά και να το επικαλείται κανείς κατά το δοκούν.

            Διατυπώνω, τέλος, την ευχή η περιοχή μας να δει στο μέλλον και άλλες θετικές εξελίξεις όπως η υπογραφή της σημερινής συμφωνίας.

            Σας ευχαριστώ θερμά.

            Αγαπητέ μου Sameh, σε ευχαριστώ θερμά.









ΝΑΤΙΟΝΑL SCIENCE FOUNDATION's update




Announcement: New Materials Innovation Platforms will accelerate the discovery and development of new synthetic biomaterials
07/30/2020

New Materials Innovation Platforms will accelerate the discovery and development of new synthetic biomaterials


July 29, 2020

At the U.S. National Science Foundation, basic research leads the way in developing and harnessing the potential of biotechnology, which will directly impact people's lives, society, and the nation's economy. This year's Materials Innovation Platforms competition focused explicitly on the convergence of materials research with biological sciences to develop novel materials. Such materials could replace petroleum-based products and advance food and life sciences.

"The power of materials research is that breakthroughs often transcend traditional scientific disciplines," says Linda Sapochak, director of the Division of Materials Research at NSF. "With this $50 million investment in biomaterials research and facilities, diverse teams of materials researchers, biologists, chemists and data scientists across the nation can come together to creatively solve common problems."

Inspired by the Materials Genome Initiative, Materials Innovation Platforms provide a framework of seamlessly integrated advanced computational and experimental tools and shared data and machine learning capabilities for participants, external users, and other scientists. From the discovery to the deployment of advanced materials with predesigned properties these platforms enable cost-effective and dramatically accelerated research.

Two new Materials Innovation Platforms will support state-of-the-art facilities for users nationwide, as well as multi-institute teams for internal research and student training.
Automating the Synthesis of Rationally Designed Glycomaterials: an NSF Materials Innovation Platform, or GlycoMIP, comprises a team of researchers at Virginia Tech, the University of Georgia, and other universities. They aim to synthesize and characterize new glycomaterials, which are carbohydrate-like, using unique and automated tools to further the understanding of these important sugar-based biomolecules. Applications range from drug development to medical and food science.
BioPolymers, Automated Cellular Infrastructure, Flow, and Integrated Chemistry: Materials Innovation Platform, or BioPACIFIC MIP, pairs scientists at the University of California, Santa Barbara, and the University of California, Los Angeles. Their research will develop novel high-throughput methods for synthesizing polymers by harnessing biological processes. Such biopolymers, with designed properties, could outperform and become an environmentally friendlier replacement for petroleum-based products such as plastics.

The Materials Innovation Platforms program is relatively young — this biomaterials-focused competition is only the second. The first competition, in 2015, focused on crystalline materials, resulting in two Materials Innovation Platforms studying 2D structures that will aid in the evolution of next-generation electronics and computers.

More information about Materials Innovation Platforms can be found on NSF's website, as well as a full list of awards made in fiscal year 2020.




ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ επιχειρηματική ενημέρωση


Τελευταίες Ειδήσεις
 Ενημερωτικό Δελτίο "News2Know" Ιούλιος 2020, Enterprise Greece
 Newsletter Ινστιτούτου Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ), ΣΕΒΕ, Τεύχος 57
 4ο WEBINAR "Doing Business with the Arab World" (Jordan - Qatar)
 Newsletter Enterprise Greece, Ιούνιος 2020
 Webinar για τον κλάδο τροφίμων και ποτών στις αγορές του Ην. Βασιλείου, της Γαλλίας, Ιταλίας & Πορτογαλίας


Η προσωπική σας πληροφόρηση
Ημερολόγιο Δράσεων Εξωστρέφειας
Ημ/νιαΕκδήλωση
Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020VITAFOODS EXPO 2020
Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ CIBUS PARMA
Τρίτη 01 Σεπτεμβρίου 2020Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής
Πέμπτη 03 Σεπτεμβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ COLOUFUL WORLD
Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση TOUR NATUR 2020
Σάββατο 05 Σεπτεμβρίου 202085η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ)
Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου 2020ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: Διεθνής Έκθεση SPECIALTY FINE FOOD 2020
Δευτέρα 07 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση FINE FOOD AUSTRALIA 2020
Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2020BAUMA CTT 2020
Τρίτη 08 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση SIAL MIDDLE EAST 2020
Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση GOURMET SELECTION 2020
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020ALIMENTARIA
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση INDEX DUBAI 2020
Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση HOTEL SHOW DUBAI 2020
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση 50plus BEURS 2020
Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση IMEX AMERICA 2020
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση AFRICAN CONSTRUCTION EXPO
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση Bisutex 2020 (09/2020)
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση ASIA FRUIT LOGISTICA 2020
Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020Επιχειρηματικές Συναντήσεις
Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση SIAL INDIA 2020
Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση MOMAD (09.2020)
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση NATEXPO 2020
Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση INTERNATIONAL TECHNICAL FAIR 2020
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020THAIFEX ANUGA ASIA 2020
Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση ANUFOOD INDIA 2020
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση Τουρισμού KITF 2020
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση SPECIALITY & FINE FOOD ASIA 2020
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση RESTAURANT, PUB & BAR ASIA 2020
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση SIAL CHINA 2020
Παρασκευή 02 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση PLANT BASED WORLD 2020
Κυριακή 04 Οκτωβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ IRAN AGROFOOD
Δευτέρα 05 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση EXPO REAL 2020
Παρασκευή 09 Οκτωβρίου 202010ήμερη εορτή ελληνικής κουζίνας στην Αυστρία
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση LUXPERIENCE 2020
Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση AUSA 2020
Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση FOOD MATTERS LIVE 2020
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020Ελληνο - Βαυαρικό επιχειρηματικό φόρουμ
Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση TTG INCONTRI 2020
Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: Διεθνής Έκθεση SIAL PARIS 2020
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ AUTOMECHANIKA
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ THE MEETING SHOW
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020SUPER WINE CHINA 2020
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση FRUIT ATTRACTION 2020
Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM Latin America 2020
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση Ποσειδώνεια 2020
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση IOT SOLUTIONS WORLD CONGRESS 2020
Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020Διεθνής Έκθεση INDAGRA 2020
Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ WTM 2020
Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ YUMMEX MIDDLE EAST 2020
Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ PRIVATE LABEL MIDDLE EAST 2020
Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση GULFOOD MANUFACTURING 2020
Παρασκευή 06 Νοεμβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ERGO MARATHON EXPO 2020
Δευτέρα 09 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση FOODEX SAUDI 2020
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση PROWINE CHINA 2020
Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση FHC CHINA 2020
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση SIAL INTERFOOD INDONESIA 2020
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση ECOLIFE SCANDINAVIA 2020
Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ FILOXENIA 2020
Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση PLMA CHICAGO 2020
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: Διεθνής Έκθεση THE BIG 5 SHOW DUBAI 2020
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση MIDDLE EAST STONE 2020
Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση INTERNATIONAL TRAVEL SHOW TT WARSAW 2020
Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020Διεθνής Έκθεση ORGANIC & NATURAL PRODUCTS 2020
Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 202022ο CAPITAL LINK FORUM
Τρίτη 27 Απριλίου 2021Διεθνής Έκθεση INNOTRANS 2020

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022