Καλό μεσημέρι,

Όπως τόνισε ξανά χθες ο Πρωθυπουργός:

«Εμείς, υπερασπιστήκαμε από την πρώτη στιγμή το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όμως ταυτόχρονα διακρίναμε την τρομοκρατική Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό και αγωνιστήκαμε -και αγωνιζόμαστε- έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποτρέψουμε μία ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτό προφανώς σημαίνει: ανθρωπιστική βοήθεια, δυνατότητα -όσο αυτό είναι εφικτό- προστασίας των αμάχων οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μια εμπόλεμη ζώνη και είναι οι τελευταίοι οι οποίοι φταίνε».

—–

Συνεδρίασε χθες υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο. Η Κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα, προωθώντας τις μεγάλες αλλαγές για τις οποίες μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενδυνάμωση κρίσιμων υποδομών του κράτους, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

——

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστής Χατζηδάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ένα νέο νομοσχέδιο για τους servicers με το οποίο επιτυγχάνεται αυξημένη διαφάνεια στις σχέσεις των δανειοληπτών με τα funds και θεσπίζεται πιο αυστηρό πλαίσιο με στόχο την προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.