"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη


25.02.2021

Συνέντευξη του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη στο ITV News

«Όλοι οι Βρετανοί, είτε έχουν εμβολιαστεί είτε όχι, θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα. Για όσους θα έχουν εμβολιαστεί και θα διαθέτουν το σχετικό πιστοποιητικό, δε θα απαιτείται περίοδος καραντίνας ούτε αρνητικό τεστ COVID-19 πριν από την πτήση», υπογράμμισε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στον μεγαλύτερο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό της Μεγάλης Βρετανίας, στο ITV News.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «τόσο οι εμβολιασμοί, όσο και τα συνεχή Rapid Tests αλλά και τα PCR Tests, θα σταθούν ικανά να διαφοροποιήσουν αισθητά την κατάσταση σε σχέση με την περσινή χρονιά και να επαναφέρουν την κανονικότητα».

Σε σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία, ο Υπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «οι επαφές μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι συνεχείς ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση, από την ημέρα της έναρξης του προγράμματος των εμβολιασμών, επέλεξε να αξιοποιήσει όλα τα ψηφιακά μέσα ενώ οι πολίτες που έχουν λάβει και τις δύο απαιτούμενες δόσεις του εμβολίου μπορούν ήδη να προχωρήσουν στην έκδοση του σχετικού εντύπου».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αυτοματοποιήσει στον ίδιο βαθμό τη διαδικασία και κατέληξε λέγοντας: «Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους επισκέπτες μια ακόμη καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία σε σχέση με την περσινή χρονιά».

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV News, στο παρακάτω link:https://www.itv.com/news/2021-02-24/covid-britons-can-travel-to-greece-for-summer-holidays-with-or-without-vaccine-tourism-minister-says

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ,ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ:Ο επιτυχημένος Περιφερειάρχης ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ!!

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


... Συνεδρίαση 5η Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής Καλείστε στις 24/2/2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30, στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.\

.....

 4. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Ολοκληρωμένη εγκατάσταση διαχείρισης απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Αττικής». (Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ν. Παπαδάκης)


Ανακοινώθηκε και ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ  το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής: 2025!! 


Ενεκρίθη απο το Περιφερειακό Συμβούλιο στην ως άνω αναφερόμενη Συνεδρία,η  Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Αυτή περιλαμβάνει την Δημιουργία Νέων Μονάδων Βιοαποβλήτων αλλά και την κατασκευή τριών νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων 

Η Περιφέρεια Αττικής προβλέπει στην εγκριθείσα Μελέτη,τρείς τομείς:

  1. Την  στροφή στην κυκλική οικονομία για μία σωστή και ασφαλή διαχείριση των στερεών αποβλήτων
  2. Την εφαρμογή πραγματικών  λύσεων σε πραγματικό χρόνο 
  3. Την ενίσχυση της ανακύκλωσης,με μία προβλεπόμενη κυκλική οικονομία δημιουργίας πάρα πολλών θέσεων εργασίας

Εν συντομία προβλέπεται:

 Προσοχή  στην ανακύκλωση και στην εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή αλλά και η δημιουργία ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων.
Δημιουργία δέκα(10) Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων με εμπλοκή των Δήμων
Αναθεώρηση του υφιστάμενου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων της Αττικής.
Σταδιακή παραλαβή εξήντα  φορτηγών για την ενημέρωση πολιτών για την ανακύκλωση. Από αυτά, δεκαπέντε  έχουν ήδη παραληφθεί απο τον ΕΔΣΝΑ.
Επικαιροποίηση των  Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων σε όλους τους Δήμους της Αττικής χρηματοδοτούμενη απο την  Περιφέρειας Αττικής.
Αναβάθμιση του ΕΜΑΚ Λιοσίων για να μπορεί να δέχεται προς επεξεργασία τα βιοαπόβλητα που θα συλλέγονται από τους Δήμους .
Κατασκευή τριών νέων Πράσινων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων για τις ανάγκες του Κεντρικού Τομέα σε Φυλή, Πειραιά, Σχιστό και  Βορειοανατολική Αττική στο Γραμματικό.
Παράδοση ογδόντα απορριμματοφόρων  και εννέα χιλιάδων κάδων για την ενίσχυση  εξήντα έξι  Δήμων.
Προμήθεια εκατό απορριμματοφόρων και σαράντα χιλιάδων καφέ κάδων των οποίων η παράδοση θα ολοκληρωθεί ως τα μέσα  του 2021.
Δημιουργία χιλίων σημείων ανακύκλωσης  σε όλους τους Δήμους της Αττικής.
Εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής στον ΕΔΣΝΑ που ισχύει από 1-1-2021, με την οποία δίνεται κίνητρο στους Δήμους να εφαρμόσουν σύστημα διαλογής στην πηγή, αφού για κάθε τόνο σκουπιδιών που θα στέλνουν στη Φυλή για να θαφτεί χωρίς προηγούμενη επεξεργασία, θα επιβαρύνονται με διπλάσια τιμή σε σχέση με τα σκουπίδια που θα προέρχονται από διαλογή στην πηγή.

Μετά το 2025 η Χωματερή της Φυλής κλείνει οριστικά. 

Η άμεση λειτουργία του  ΟΕΔΑ Φυλής κρίνεται ως απολύτως ΑΜΕΣΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.

https://twitter.com/mgvavour/status/1364950769548595200?s=20

https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10223990170922776?__cft__[0]=AZW5SKwMzcN1EDfS_h9wutHOVrf7FUHhkhYhMBihr-B4QR5GGsZBZRD9i2OHcyqxYV6yU_YErz5i02tKPgxK_OLofCGrKIswDUo_HQ-6u7K3eg&__tn__=%2CO%2CP-R

https://www.linkedin.com/posts/maria-chadzidakis-vavouranakis-aa4912a7_%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%83-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83%CE%B3%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%83-%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B7%CF%82-activity-6770717228858908672-S0e7


"ΠΑΡΟΝ" newsletter






ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ
ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟ

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΟΙ
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

ΠΑΡΟΝ Newsletter
Φεβρουάριος 2021

Περιεχόμενα:
Editorial Νικολάου Τούμπα
Το Μήνυμά μας για τον Μάρτιο
Είπαν για Εμάς
Νέα του ΠΑΡΟΝ
Εκπαιδευτικές Ημερίδες ΠΑΡΟΝ
Ανακοινώσεις Ασφαλιστικών Εταιρειών

1. Editorial Νικολάου Τούμπα, Γεν. Διευθυντή ΠΑΡΟΝ

"Ανθεκτικότητα και Παρακίνηση μετά από ένα χρόνο COVID-19"


“Πανδημία”, “COVID-19”, “Lockdown”, “Απομακρυσμένη Εργασία” “Τηλεδιάσκεψη” και άλλες πολλές λέξεις και έννοιες μπήκαν βίαια στη ζωή μας σχεδόν ένα χρόνο πριν. Κανένας από εμάς δεν είχε γνωρίσει στο παρελθόν μια αντίστοιχη κατάσταση, πόσο μάλλον είχε πιστέψει ότι ένα τέτοιο σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα τη σημερινή εποχή.
Και όμως, συνέβη. Και επιπλέον, συνέβη και πολύ γρήγορα. Πριν προλάβουμε να το συνειδητοποιήσουμε, να προετοιμαστούμε, να προγραμματίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας, να προσαρμόσουμε τη ζωή μας σε αυτή τη νέα σκληρή πραγματικότητα.
Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς ότι κάτω από τέτοιες απότομες και βίαιες συνθήκες, η κοινωνία μας θα ήταν αδύνατον να ανταπεξέλθει, με αποτέλεσμα την πλήρη κατάρρευσή της, τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά, συνέβη κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Οι άνθρωποι, ο καθένας στο επίπεδο που του αντιστοιχεί, σηκώσαμε το ανάστημά μας απέναντι στο “Τέρας” που λέγεται COVID και συνεχίσαμε να προχωράμε μπροστά. Προχωρήσαμε μπροστά βρίσκοντας τρόπους να προστατευτούμε, να κινηθούμε, να επικοινωνήσουμε, να εργαστούμε, να ξεσκάσουμε.
Ο επαγγελματικός μικρόκοσμος της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα όσων αναφέρω παραπάνω. Είμαι σίγουρος ότι σε οποιαδήποτε συζήτηση προ COVID εποχής, όλοι θα συμφωνούσαν ότι άμα ξαφνικά ερχόταν μια πανδημία που θα έκλεινε την πλειοψηφία του πληθυσμού στα σπίτια του, που το λιανεμπόριο και η εστίαση θα ήταν για μήνες κλειστά, που ο τουρισμός θα ήταν ανύπαρκτος, που όλοι θα φοβόντουσαν να συναντήσουν τον οποιοδήποτε με το φόβο της έκθεσης στον κορωνοϊό, το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή θα είχε καταστραφεί. Όλοι, συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου, θα πιστεύαμε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο ο Ασφαλιστής να κάνει τη δουλειά του κάτω από τέτοιες συνθήκες, με αποτέλεσμα την επαγγελματική και οικονομική κατάρρευσή του.
Αντί όμως να ζήσουμε, όπως θα θεωρούσαμε αναμενόμενο, μια κατάρρευση της ασφαλιστικής αγοράς, αφού πέρασε το μούδιασμα των πρώτων ημερών του πρώτου “Lockdown”, βιώσαμε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και δραστηριότητα στον ασφαλιστικό κλάδο από επαγγελματίες που ήταν αποφασισμένοι να ανταπεξέλθουν στην όποια δυσκολία έβρισκαν μπροστά τους. Μέσα σε λίγες ημέρες, τα κινητά και οι υπολογιστές των περισσοτέρων είχαν αποκτήσει όλες τις πλατφόρμες ψηφιακής επικοινωνίας (Zoom, Webex, Teams, Viber, Skype, κλπ), οι καθημερινές επισκέψεις στο γραφείο για τη διεκπεραίωση των ασφαλιστικών εργασιών αντικαταστάθηκαν σχεδόν πλήρως από την απομακρυσμένη επικοινωνία και την ηλεκτρονική αποστολή των απαραίτητων εγγράφων, η συνεχής και επιβεβλημένη εκπαίδευση μετατράπηκε από δια ζώσης σε E-Learning, και οι συναντήσεις με το υπάρχον και υποψήφιο πελατολόγιο έγιναν απομακρυσμένες όπου ήταν δυνατό.
Όλη αυτή η προσπάθεια από τη ραχοκοκαλιά της ασφαλιστικής αγοράς - τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές - δεν θα μπορούσε να καρποφορήσει αν δεν είχε και την άμεση και ουσιαστική υποστήριξη τόσο από τα Ασφαλιστικά γραφεία όσο και από τις Ασφαλιστικές Εταιρείες. Τόσο οι Ασφαλιστικές Εταιρείες, όσο και οργανισμοί όπως ο δικός μας, το ΠΑΡΟΝ, επέδειξαν τρομερά αντανακλαστικά, προσαρμόστηκαν ταχύτατα στις νέες συνθήκες, τροποποίησαν τη λειτουργία τους και τα συστήματά τους για να μπορούν ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες, εκπαίδευσαν το σύνολο του προσωπικού τους στους νέους τρόπους δουλειάς και επικοινωνίας, προσάρμοσαν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα για να είναι συμβατά και κατάλληλα με την ψηφιακή απομακρυσμένη εκπαίδευση και εξασφάλισαν την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών τους προς το δίκτυο των συνεργατών τους.
Θεωρώ όμως ότι το κυριότερο και σημαντικότερο επίτευγμα οργανισμών όπως το ΠΑΡΟΝ, είναι ότι κράτησαν τη μικρο-κοινωνία τους ενεργή, υποστηρίζοντας, παρακινώντας και προτρέποντας τους Συνεργάτες τους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, συμβάλλοντας και συντελώντας ουσιαστικά στη διατήρηση της παραγωγικότητας του Ασφαλιστικού Κλάδου.
Μετά από ένα χρόνο με COVID-19 στη ζωή μας, είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι πολύ πιο ανθεκτικό από όσο πιστεύαμε, και είναι βέβαιο πως ο Επαγγελματίας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής έχει το μέλλον του εξασφαλισμένο. Εμείς στο ΠΑΡΟΝ είμαστε εδώ για να το επιβεβαιώσουμε.
Είμαστε ΠΑΡΟΝ & Συνεχίζουμε…

Νικόλαος Χ. Τούμπας
Γενικός Διευθυντής ΠΑΡΟΝ

2. Το Μήνυμά μας για τον Μάρτιο



“Αποταμίευση είναι να περιορίζουμε την κατανάλωση του σήμερα, για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τις ανάγκες του αύριο”.




3. Είπαν για Εμάς



Από μικρό παιδί αγαπάω την ζωή και είμαι ευγνώμων για όσα έχω καταφέρει μέχρι σήμερα, αλλά και για αυτή την υπέροχη οικογένεια που έχω αποκτήσει.

Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να τους προσέχω και να τους προστατεύω, αλλά το ίδιο σημαντικό είναι να είμαι και εγώ προστατευμένος γιατί το οφείλω στην οικογένεια μου και στον εαυτό μου.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος που έχω επιλέξει το Ασφαλιστικό Γραφείο ΠΑΡΟΝ για την κάλυψη των προσωπικών μου και οικογενειακών ασφαλιστικών αναγκών, αφού νοιώθω ασφαλής γνωρίζοντας πως έχω να κάνω με έμπειρους επαγγελματίες οι οποίοι διακρίνονται για την υψηλή τους γνώση και ηθική τους.

Θανάσης Βισκαδουράκης - Ηθοποιός

4. Nέα του ΠΑΡΟΝ


ΠΑΡΟΝ Rebranding - Είσοδος γραφείου



ΠΑΡΟΝ Rebranding - Γραφεία Συνεργατών






Μηνιαία Συνάντηση Γραφείου, 11/2/2021
5. Εκπαιδευτικές Ημερίδες ΠΑΡΟΝ








Τα Προγράμματα του Ιδιωτικού Συνταξιοδοτικού Συστήματος
της Ευρωπαϊκής Πίστης
παρουσίασε στους Συνεργάτες μας
η κυρία Στέλλα Λεώνη, Περιφερειακή Δ/ντρια της Ευρωπαϊκής Πίστης


Παρουσίαση του Αποταμιευτικού Προγράμματος
συνδεδεμένου με Επενδύσεις Unit Linked
''My Investment Plan''
από τον κύριο Απόστολο Μαρτζάκλη, του Τμήματος Εκπαίδευσης της Eurolife FFH




Παρουσίαση και Ανάλυση
Νοσοκομειακών Προγραμμάτων Life On
από την κυρία Ελένη Νικολιδάκη του Τμήματος Εκπαίδευσης της Generali




Παρουσίαση και Ανάλυση
Αποταμιευτικών Προγραμμάτων Εγγυημένου Κεφαλαίου
από τον Πάνο Σαρρή, Διευθυντή Εκπαίδευσης του ΠΑΡΟΝ

6. Ανακοινώσεις Ασφαλιστικών Εταιρειών





Μηνιαία Επενδυτική Ενημέρωση
My Investment Plan Εγκύκλιος
My Investment Plan Παρουσίαση
Πρωτοβουλίες Κλάδου Αυτοκινήτων
Επανατοποθέτηση σε ασφαλίσεις ΦΙΧ
Αποδόσεις Ατομικών Προγραμμάτων


Συμμόρφωση με Νέο Κανονιστικό Πλαίσιο IDD
Ρομποτικές Επεμβάσεις


Αλλαγές Sante Confort Plus
Παράταση ισχύος έκπτωσης αυτοκινήτων
Νέα Τιμολογιακή Πολιτική Αυτοκινήτων



Νέα κάλυψη Κλάδου Αυτοκινήτων Εγγύηση αξίας
Ολική καταστροφή ενοικιαζόμενου από τροχαίο
Παρουσίαση Ιδιωτικό Σύστημα Συνταξιοδότησης
Παρουσίαση Κλάδου Υγείας
Ασφαλιστικός Γονέας
Τιμολόγιο Ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων


Αναπροσαρμογή Ασφαλίστρων
Εκπτώσεις ειδικών συνθηκών Αυτοκινήτων
Επέκταση συνεργασίας με Ομιλο ΙΑΣΩ
Επιστολή αναπροσαρμογής ασφαλίστρων
Νέα προγράμματα ασφάλισης Αυτοκινήτων

Νέοι Οροι Θραύσης Κρυστάλλων





Ασφάλιση Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων


ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:προς κύρωση τη σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας


O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το ελληνικό #metoo παρουσίασε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση των φαινομένων σεξουαλικής και εξουσιαστικής βίας. Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή έχει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.
Σύντομα θα φέρουμε προς κύρωση τη σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στους χώρους εργασίας. Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για όλα τα συναφή ζητήματα. Θεσπίζουμε παράλληλα ένα ειδικό μητρώο με αυστηρές προϋποθέσεις για όλους τους επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με παιδιά και εφήβους (προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, προσφυγικές δομές) προκειμένου να υπάρχει καλύτερος έλεγχος. Όλες οι επιχειρήσεις θα αποκτήσουν υποχρεωτικούς κώδικες δεοντολογίας με σχετικές προβλέψεις και κυρώσεις. Ενώ προβλέπουμε τη δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη εργαζόμενου με αναστολή αποζημίωσης μέχρι την διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Θα κινηθούμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο ασφάλειας και εμπιστοσύνης σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού


25.02.2021

Στην Αθήνα η διοργάνωση της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου 2021. Πρόκειται για μία εκδήλωση οικουμενικού ενδιαφέροντος, εξόχως σημαντική λόγω πανδημίας, καθώς η Συνάντηση θα προσδιορίσει τάσεις και πολιτικές ανάκαμψης στο σύνολο του τουριστικού κλάδου για την περίοδο μετά από την COVID-19.



Στη Συνάντηση θα συζητηθούν οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει ο ευρωπαϊκός και παγκόσμιος τουρισμός, υπό το φως της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Στόχος της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ είναι ο σαφής καθορισμός δράσεων και μέτρων, τα οποία θα πρέπει κατά προτεραιότητα να υιοθετηθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη βιώσιμη ανάκαμψη του τουρισμού.

Εξίσου σημαντικό έργο της 66ης Συνάντησης είναι ο σχεδιασμός της ενσωμάτωσης των αναγκαίων, άμεσων πρωτοβουλιών, στο Πρόγραμμα Δράσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο πρόκειται να εγκριθεί στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΤ τον Οκτώβριο του 2021 στο Μαρόκο.

Χαιρετίζοντας την ανακοίνωση σχετικά με την 66η Συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του ΠΟΤ, ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «με μεγάλη μας χαρά υποδεχόμαστε στην Αθήνα τη σύγκληση ενός από τα πλέον σημαντικά όργανα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, την Περιφερειακή Επιτροπή για την Ευρώπη. Η επιλογή της Ελλάδας, ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη συγκυρία, μαρτυρά την εμπιστοσύνη που δείχνει ο ΠΟΤ στη χώρα μας. Και επιβεβαιώνει το πόσο έχει αναβαθμιστεί το κύρος της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η σκληρή δουλειά για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού το προηγούμενο καλοκαίρι, η διαχείριση της πανδημικής κρίσης με πρωτοποριακά μέσα, η εισαγωγή της ψηφιακής βεβαίωσης για κάθε εμβολιαζόμενο, αλλά και η επίμονη προώθηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε διεθνές επίπεδο, έχουν αναδείξει την Ελλάδα σε πρωταγωνιστικό παράγοντα των εξελίξεων στον τουριστικό κλάδο. Με τη διοργάνωση της 66ης Συνάντησης της Περιφερειακής Επιτροπής στην Αθήνα, η πατρίδα μας θα βρεθεί κυριολεκτικά στο επίκεντρο καθοριστικών διεργασιών για την 'επόμενη ημέρα', μετά από την πανδημία».Στο πλαίσιο της 66ης Συνάντησης θα πραγματοποιηθεί θεματικό συνέδριο με τίτλο: «Βιώσιμος παράκτιος και θαλάσσιος τουρισμός στη Μεσόγειο: Προκλήσεις και ευκαιρίες στην μετά-COVID εποχή». Τη συνάντηση της Περιφερειακής Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ζουράμπ Πολολικασβίλι, υπουργοί Τουρισμού και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Διαδικτυακό ψήφισμα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»




Για να σταματήσει η φρίκη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών

Διαδικτυακό ψήφισμα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Υπογράφοντας δημιουργούμε "κοινωνικό δίκτυ προστασίας" για κάθε παιδί

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» καλεί όλους τους πολίτες να υπογράψουν τις 15 προτάσεις του για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δημιουργήσουμε ένα "κοινωνικό δίκτυ προστασίας" για όλα αυτά τα Παιδιά.

Συμμετέχουμε στο ψήφισμα εδώ

https://meneimystiko.gr/petition/

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση του φαινομένου, καταθέτοντας 25 χρόνια τώρα συγκεκριμένες προτάσεις προς ανοιχτό διάλογο με αποκορύφωμα την Πανελλαδική Εκστρατεία «Μένει Μυστικό», η οποία από το 2017 ως στόχο έχει να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από τους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα για την προστασία κάθε παιδιού από τη σεξουαλική κακοποίηση.

Είναι απόλυτη ανάγκη να αντιμετωπίσουμε το τη μάστιγα της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών κατά πρόσωπο χωρίς να αρνούμαστε την πραγματικότητα ή να υποβιβάζουμε όσους μιλούν. Η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει δίπλα μας: χρειάζεται θάρρος, διαρκής προσπάθεια και καλές πρακτικές για να αντιμετωπιστεί σωστά από όλους όσοι εμπλέκονται.

Οι 15 Προτάσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την πρόληψη και αντιμετώπιση της Σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών

1η Πρόταση

Να θεσμοθετηθεί η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία από την α΄βάθμια εκπαίδευση. Στόχος αφενός να ενημερώνονται τα παιδιά, με έγκυρο τρόπο, για τα σχετικά ζητήματα και αφετέρου να γνωρίζουν τα παιδιά τι πρέπει να αρνούνται, τι να υποψιάζονται και για τι να αναζητούν βοήθεια σε περίπτωση που νιώσουν απειλούμενα.



2η Πρόταση

Για την πρόσληψη επαγγελματιών σε όλους τους φορείς (δημόσιους και ιδιωτικούς), που έρχονται σε επαφή με παιδιά, θα πρέπει να απαιτείται η προσκόμιση 1) πιστοποιητικού ποινικού μητρώου, 2) πλήρους ψυχιατρικής αξιολόγησης εστιασμένη στην σεξουαλική συμπεριφορά και 3) πιστοποιητικού περί μη άσκησης δίωξης. Τα παραπάνω θα πρέπει να ανανεώνονται ανά διετία.



3η Πρόταση

Να εκπαιδευτούν οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες ώστε να μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά κάθε περιστατικό (αστυνομικοί, εισαγγελείς, εκπαιδευτικοί, γιατροί, κοινωνικές υπηρεσίες)



4η Πρόταση

Να προστατεύονται νομικά οι επαγγελματίες (εκπαιδευτικοί και γιατροί)που, ως οφείλουν, καταγγέλλουν περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού. Ηάγνοια και ο φόβος αποτελούν τις βασικότερες αιτίες που ένα περιστατικόουδέποτε καταγγέλλεται στις αρμόδιες αρχές από τους εκπαιδευτικούς καιγιατρούς.



5η Πρόταση

Να προστεθεί στο άρθρο 23 στον υφιστάμενο Νόμο 3500/2006 η υποχρέωση του εκπαιδευτικού να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού καθώς και περιστατικό προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του, όχι μόνο στα πλαίσια της ενδοοικογενειακής βίας.



6η Πρόταση

Να δημιουργηθούν, και στην Ελλάδα, Κέντρα στα οποία εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα θα πλαισιώνει κάθε παιδί θύμα. Στα συγκεκριμένα Κέντρα το παιδί θύμα θα καταθέτει όλα όσα έχει υποστεί ενοποιημένα, μία και μόνη φορά, σε απόλυτα ασφαλές και φιλικό περιβάλλον σε εκπαιδευμένους συνεντευκτές. Στη διαδικασία αυτή θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες (εισαγγελία, αστυνομία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες σωματικής και ψυχικής υγείας).



7η Πρόταση

Να υπάρχει αυστηρός περιορισμός των δυνατοτήτων των εμπλεκόμενωνυπηρεσιών να καλούν το παιδί – θύμα για περαιτέρω καταθέσεις-συνεντεύξεις ήμαρτυρίες πριν ή μετά αυτή την ενοποιημένη κατάθεσή του. Στόχος να περιοριστείη δευτερογενής θυματοποίηση των παιδιών που αποκαλύπτουν και να μην αποθαρρύνονται τα «σιωπηλά»,μέχρι σήμερα, θύματα στο να αποκαλύψουν και αυτά.



8η Πρόταση

Τήρηση Πρωτοκόλλου Διερεύνησης, Διάγνωσης και Διαχείρισης της σεξουαλικής Κακοποίησης των Παιδιών από τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες.



9η Πρόταση

Να δημιουργηθεί Πρωτόκολλο που θα περιγράφει την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων (εισαγγελία, αστυνομία, κοινωνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες σωματικής και ψυχικής υγείας) για την διαχείριση κάθε περιστατικού σεξουαλικής κακοποίησης παιδιού.



10η Πρόταση

Να δημιουργηθούν εξειδικευμένα θεραπευτικά Κέντρα για τα παιδιά θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.



11η Πρόταση

Να δημιουργηθούν δομές προστατευμένης φιλοξενίας παιδιών θυμάτωνσεξουαλικής κακοποίησης.



12η Πρόταση

Να επιταχύνονται οι νομικές διαδικασίες και να μην ακολουθούν την συνήθη χρονική ροή. Στις υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών η διαδικασία αργεί εξουθενωτικά για τα παιδιά – θύματα με ολέθρια αποτελέσματα.



13η Πρόταση

Να είναι αυστηρότερες και παραδειγματικές οι ποινές όσων καταδικάζονται για σεξουαλικά εγκλήματα ενάντια στα παιδιά. Να εκτίουν το σύνολο της ποινής τους, χωρίς καμία ελάφρυνση και να παραμένουν καθόλη τη διάρκεια εγκλεισμού τους σε σωφρονιστικά ιδρύματα υψίστης ασφαλείας. Τέλος, να τηρείται Μητρώο καταγραφής όσων έχουν καταδικαστεί για σεξουαλικά εγκλήματα ενάντια στα παιδιά.



14η Πρόταση

Να συσταθεί, και στην Ελλάδα, ένας ενιαίος φορέας για την καταγραφή των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και της φύσης αυτών.



15η Πρόταση

Να υπάρξει διασύνδεση των Εισαγγελιών πανελλαδικά προκειμένου στους φακέλους, που αφορούν σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, να έχουν πρόσβαση οι Εισαγγελείς. Αυτό θα συμβάλει στην καλύτερη γνώση και αντιμετώπιση κάθε περιστατικού.




Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα




Βεραντζέρου 15, Αθήνα
Τηλ .6980451016
info@pepteg.gr
www.pepteg.gr


Συνάντηση της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα
Φεβρουάριος 24, 2021


Συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα είχαν την Τρίτη 23/02/21 στην Αθήνα αντιπροσωπεία της Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ. αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Βασίλη Κρανιά , τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Παπάζογλου και τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Κώστα Καρύδη.

Η συνάντηση έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στο γραφείο του κ. Σκρέκα υπήρξε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για θέματα του υπουργείου που σχετίζονται με το αγροκτηνοτροφικό τομέα όπως η αδειοδότηση των υφιστάμενων υδροληψιών, η επικείμενη αναθεώρηση των σχεδίων λεκανών απορροής , καθώς και ζητήματα ηλεκτροδότησης αγροτικών και κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με φωτοβολταϊκά συστήματα με την διαδικασία του net metering.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα της παρουσίας των Γεωπόνων Τ.Ε. στις υπηρεσίες και στο οργανόγραμμα του υπουργείου και τα πεδία στα οποία θα μπορούσαν να συμμετέχουν ποιο ενεργά οι Γεωτεχνικοί Τ.Ε. μέλη της Ένωσης.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης ανέπτυξε τις θέσεις και τις προτάσεις της Ένωσης επί των παραπάνω ζητημάτων , και επισημάνθηκαν τα σημεία τα οποία χρήζουν αλλαγών καθώς επηρεάζουν την ισότιμη συμμετοχή των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε.

Η Ένωση έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να αναδείξει και να διορθώσει ζητήματα που αφορούν την ελεύθερη και απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος των Πτυχιούχων Γεωπόνων Τ.Ε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε.Π.Τ.Ε.Γ.

https://www.pepteg.gr/index.php/2014-06-14-17-22-34/item/2762-synantisi-tis-p-e-p-t-e-g-me-ton-ypourgo-perivallontos-kosta-skreka

 


«Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο»

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο»,η ευρεία κυβερνητική καμπάνια με όχημα τον αθλητισμό για την ευαισθητοποίησηόλης της ελληνικής κοινωνίας

-Άμεση υλοποίηση μίας ακόμα εκ των 13 κυβερνητικών πρωτοβουλιών, που εξήγγειλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, για την καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, κακοποίησης και αντιμετώπισης φαινομένων διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας

 

Ευρεία κυβερνητική καμπάνια ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, με αιχμή του δόρατος τα ισχυρά μηνύματα που μπορεί να εκπέμψει η αθλητική οικογένεια και στόχο την πρόληψη κάθε μορφής συμπεριφοράς που είναι αντίθετη με το αθλητικό πνεύμα, αλλά και με τα ιδεώδη και τα ατομικά δικαιώματα μιας σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών, προωθεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Πρόκειται για την άμεση υλοποίηση μίας εκ των 13 πρωτοβουλιών, που εξήγγειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης,για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής βίας, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίαςτόσο στον αθλητισμό μας όσο και στο κοινωνικό σύνολο.

Η κυβερνητική καμπάνια «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» αποσκοπεί στο να δυναμώσει η φωνή της καθεμιάς και του καθενός στην Ελλάδα απέναντι στη βία, τη διαφθορά, τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις, μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς στίβους, σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Να επανέλθουν οι αξίες στο προσκήνιο, μέσω της δύναμης και της μεγάλης επιρροής του αθλητισμού σε κάθε κοινωνικό στρώμα.

Με αφορμή τον αθλητισμό, μέσω της καμπάνιας, διατρανώνονται μηνύματα ενάντια σε κάθε είδους διάκριση, προσβολή της προσωπικότητας, κακοποίηση, κατάχρηση εξουσίας, ρατσισμού και παρακινούνται όλοι να πάψουν να τα ανέχονται, να μην σιωπούν, να μιλούν δυνατά και να επιδιώκουν την εξαφάνισή τους:

·        Να κυνηγάς τις διακρίσεις, αλλά ποτέ να μην κάνεις διακρίσεις.

·        Να ξεπερνάς τα όρια σου, αλλά κανείς να μην έχει το δικαίωμα να ξεπερνά τα δικά σου όρια.

·        Να φοράς με περηφάνια το χρώμα της ομάδας σου και να μη σε νοιάζει το χρώμα του διπλανού σου.

·        Να μετράς νίκες, να μετράς ήττες, αλλά να μη μετράς πληγές.

·        Τώρα πιο πολύ από ποτέ, πρέπει να θυμηθούμε τι πραγματικά έχει αξία.

Για τους σκοπούς της Καμπάνιας «Ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο» δημιουργήθηκε η πλατφόρμα https://proskinio.gga.gov.gr/με τις έως τώρα δράσεις του Υφυπουργείου Αθλητισμού και τις θεσμικές πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται γι’ αυτά τα ζητήματα.

Επιπλέον παράχθηκε και video με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Παραολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο Πύρρος Δήμας, η Εύα Χριστοδούλου, η ΕβίναΜάλτση, ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η Κέλλυ Λουφάκη, αλλά και τη συμμετοχή της επόμενης γενιάς του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Εκείνης που κυνηγά τις μελλοντικές διακρίσεις, μέσω της εμφάνισης του 17χρονου αθλητή χάντμπολ, Γιάννη Στεφανίτση.

Δείτε το video εδώ: (https://www.youtube.com/watch?v=VUOSLIz0vFo)

Τα Νέα του Μίμη Ανδρουλάκη


Τα Νέα του Μίμη Ανδρουλάκη - Μια ζωντανή συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με νοσταλγία για τα επόμενα 30 χρόνια

Μια ζωντανή συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, με νοσταλγία για τα επόμενα 30 χρόνια

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Μίμη Ανδρουλάκη, «μπλε λουλούδι – αναμνήσεις από το 2048», το tvxs.gr διοργανώνει την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30 συζήτηση μεταξύ του συγγραφέα και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιου Κούλογλου.

Συντονίζει η δημοσιογράφος Νικόλ Λειβαδάρη.

Μια ζωντανή συζήτηση «εφ’ όλης της ύλης με νοσταλγία για τα επόμενα 30 χρόνια»

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τα social media και την ιστοσελίδα του tvxs.gr.

Ενόψει της εκδήλωσης, οι εκδόσεις Πατάκη προσφέρουν στους αναγνώστες του tvxs.gr τρία αντίτυπα «μπλε λουλούδι – αναμνήσεις από το 2048». Για να συμμετάσχετε στην κλήρωση μπορείτε να στείλετε email με τα στοιχεία σας στο diagonismostvxs@gmail.com.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και θα λάβουν λεπτομερείς οδηγίες για την παραλαβή του δώρου τους στο email επικοινωνίας που έχουν δώσει.

Τριάντα τρεις κορυφαίοι επιστήμης και τέχνης –γυναίκες και άνδρες– στο νησί των κοραλλιών, το πρώτο που θα καταπιεί ο ωκεανός. Αντιδρούν συμβολικά στην κλιματική καταστροφή, στις πανδημίες, στον «πυρηνικό χειμώνα» και στους άλλους κινδύνους της ανθρωπότητας. Κοινή τους ιδιότητα –ίντριγκα με σημασία–, η αφύσικη σύμπτωση: Είναι απόγονοι νόθων τέκνων μεγάλων ανδρών, από τους μακρινούς Άνταμ Σμιθ και Καρλ Μαρξ μέχρι μια σειρά μεγαλοφυΐες και διασημότητες νεότερων χρόνων. Επίκειται η σύνδεσή τους με την πρώτη αποικία στη Σελήνη, ενώ στην ατμόσφαιρα αιωρείται μια ανακάλυψη ισοδύναμη με γεωπολιτικό σοκ.

Ξεγύμνωμα ψυχών, έρωτες, κατασκοπία και πλεκτάνες, αλλά κυρίως απαντήσεις στους γρίφους του αιώνα: Ο νέος καπιταλισμός των ρομπότ και της Τεχνητής Νοημοσύνης· το αίνιγμα της Κίνας· ηγεσία και δημιουργική ευφυΐα στον 21ο αιώνα. Διακόσια χρόνια μετά το θρυλικό «1848» –Πρώτη Βιομηχανική Επανάσταση, πρώτη και μοναδική πανευρωπαϊκή επανάσταση, Κομμουνιστικό μανιφέστο–, ο νέος καπιταλισμός της Τεχνητής Νοημοσύνης ενώπιος ενωπίω με τον εαυτό του, τα όρια και τις αντιθέσεις του.

Οι ειδυλλιακές όμως μέρες στο εξωτικό νησί θα πάρουν μια δυσάρεστη τροπή, έτσι που να λες: «Έρχεται η Συντέλεια!» Ο συγγραφέας αντιστρέφει τον στίχο του Ελύτη «Πενθώ τα χρόνια που έρχονται / Χωρίς εμάς»· τα ερευνά, τα τραγουδά, ενώ ο αναγνώστης τα ιχνηλατεί μ’ ένα παιχνίδι ρεαλιστικής φαντασίας.


ΟΒΑΜΑ newest

 


Michael Smith, The Obama Foundation info@obama.org Απεγγραφή

Τετ, 24 Φεβ, 2:51 μ.μ. (πριν από 17 ώρες)
προς εγώ

Greetings, MBK Community Leaders, Partners and Supporters,

The MBK Alliance Advisory Council is pleased to welcome two new members, the honorable John B. King, Jr., former U.S. Secretary of Education and president and CEO of The Education Trust, and Mr. Demond Martin, partner at Adage Capital Management. 
 

Members of the MBK Alliance Advisory Council, working in partnership with the Obama Foundation Board of Directors, provide strategic guidance to MBK Alliance and Obama Foundation leadership and serve as ambassadors in their respective industries and communities. Members help shape programming, define and track measures of success, forge cross-sector partnerships, and help amplify the importance of our mission as well as stories of inspiration and hope from MBK youth and community leaders nationwide. 

As Deputy Secretary of Education and Secretary of Education, John B. King, Jr. was a principal member of President Obama’s My Brother’s Keeper Task Force, given the department's role as lead agency for the Task Force. As an educator, administrator, and Cabinet member, John has been a consistent champion to ensure clear pathways to education and employment for boys and young men of color. 

Through their family foundation, Demond Martin and his wife Kia have focused their efforts on addressing the gaps created by racial and social injustice, with an emphasis in education and healthcare. They have been deeply engaged in many great initiatives, including the Martin Scholars at UNC-Charlotte, the King Boston memorial, the Tonia Taylor Fund for Health Equity at the Dana Farber Cancer Institute, and the BSI program at the Berklee College of Music. Additionally, Demond recently joined the Obama Foundation’s Board of Directors.

We look forward to John and Demond’s contributions to the MBK Advisory Council and are certain that their astounding track record of success, unique experiences and commitment to the mission of the MBK Alliance will lead to even greater impact for boys and young men of color and their families. 

“Being a part of President Obama’s My Brother’s Keeper Task Force as U.S. Secretary of Education was an honor, as it is to join the MBK Alliance Advisory Council,” said John King, Jr. “When our boys and young men of color receive an excellent and equitable education and have access to strong and caring mentors, they thrive. I look forward to working with the Alliance to ensure that young people served by MBK initiatives and in MBK communities can reach their incredible potential.”

“Through MBK, President Obama has a clear and effective blueprint to raise up leaders who will create lasting change in communities throughout our country,” said Demond Martin. “The investment that MBK is making in the lives of boys and young men of color is one of the highest return opportunities in America. I look forward to joining MBK in this most important effort.” 

John and Demond will work alongside the other members of the MBK Alliance Advisory Council, which includes: Angelique Albert, Executive Director, American Indian Graduate Center; Tom Geddes, Partner, Brown Advisory; Karol Mason, President, John Jay College of Criminal Justice; Malachi Hernandez, Former MBK-Boston Youth Member and Mobile Enterprise Manager at City of Boston; Senegal Mabry, Former MBK-NY State Youth Member and Senior Policy Analyst at The Hunt Institute; Scott Budnick, Founder and President, Anti-Recidivism Coalition; Toni Cook Bush, Executive Vice President and Global Head of Government Affairs, News Corp; Arne Duncan, Managing Partner, Emerson Collective, Chicago CRED, former U.S. Secretary of Education; Walter Isaacson, Former CEO, Aspen Institute; Broderick Johnson, Senior of Counsel, Covington and Burling (Chair); George Logothetis, Chairman and CEO, Libra Group; Robert Raben, President, The Raben Group; Juan Sabater, Partner, Valor Equity Partners; Jim Shelton, Chief Investment and Impact Officer, Blue Meridian Partners; Tony West, General Counsel and Chief Legal Officer, Uber; and Lata Reddy, Senior Vice President, Diversity, Inclusion & Impact, Prudential Financial, Inc. and Chair and President, The Prudential Foundation.

Our best,

Broderick D. Johnson
Chair, My Brother’s Keeper Alliance Advisory Council
Obama Foundation


Michael D. Smith
Executive Director, My Brother’s Keeper Alliance
Obama Foundation



John B. King, Jr.
King is the President and CEO of The Education Trust, a national nonprofit organization that seeks to identify and close opportunity and achievement gaps, from preschool through college. King served in President Barack Obama’s cabinet as the 10th U.S. Secretary of Education. In tapping him to lead the U.S. Department of Education, President Obama called King “an exceptionally talented educator,” citing his commitment to “preparing every child for success” and his lifelong dedication to education as a teacher, principal, and leader of schools and school systems.

Before becoming education secretary, King carried out the duties of the U.S. Deputy Secretary of Education, overseeing all policies and programs related to P-12 education, English learners, special education, and innovation. In this role, King also oversaw the agency’s operations. King joined the department following his tenure as the first African American and Puerto Rican to serve as New York State Education Commissioner.

Demond Martin
Martin, investor and community leader, is a partner at Adage Capital Management where he has invested in the consumer sector for nearly 20 years.  Demond has an MBA from Harvard Business School and a BA in Accounting from UNC Charlotte. He also served in the Clinton White House as assistant to Chief of Staff, Erskine Bowles.

Demond and his wife Kia have focused their philanthropic efforts on addressing the gaps created by racial and social injustice, with emphasis in education and healthcare. Through their family foundation, Demond and Kia have been deeply engaged in many great initiatives, including the Martin Scholars at UNC Charlotte, the King Boston memorial, the Tonia Taylor Fund for Health Equity at the Dana Farber Cancer Institute, and the BSI program at Berklee College of Music. Demond is currently a trustee of the Berklee College of Music and the Dana Farber Cancer Institute. 
 
####

ΑΧΑΡΝΕΣ:" Και τα 34 Δημοτικά του δήμου Αχαρνών αποφάσισαν απεργία/αποχή."

Παραθέτουμε το κάτωθι κείμενο εις γνώσιν των αναγνωστών μας, ως ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ,χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο πλήν της πηγής εκ της οποίας ελήφθη:
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/344567_axiologisi-mploko-apo-118-sholeia-se-aharnes-dionyso-oropo


"54 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ 64 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ


ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 90% Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

118 σχολικές μονάδες συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή.


Και τα 34 Δημοτικά του δήμου Αχαρνών αποφάσισαν απεργία/αποχή.

Συνάδελφοι,

στις σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί αποφασίζουν (ομόφωνα ή με συντριπτικές πλειοψηφίες) υπέρ της απεργίας - αποχής, ακυρώνουν τον εν λόγω σύλλογο στην πράξη.


Καλούμε όλους τους συναδέλφους :
Να προσέλθουν στα σχολεία τους και να υπογράψουν τη δήλωση της ΔΟΕ για συμμετοχή στην απεργία – αποχή. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να στείλουν ατομικά σκαναρισμένη τη δήλωση με την υπογραφή τους στο mail του σχολείου. Όταν υπογράψει η πλειοψηφία των συναδέλφων ο Σύλλογος Διδασκόντων δε συγκαλείται γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Όπως η κυβέρνηση φέρνει, μέσα σε συνθήκες καραντίνας, το ένα αντιλαϊκό νομοσχέδιο μετά το άλλο, έτσι κι εμείς συνάδελφοι, απαντάμε επιθετικά. Δε χάνουμε χρόνο.
Ειδικά στα νηπιαγωγεία και στις μικρές σχολικές μονάδες οι υπογραφές μπορούν συγκεντρωθούν άμεσα.
Σε περίπτωση που κληθούν να συμμετάσχουν σε ειδική συνεδρίαση του συλλόγου διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση μέσω τηλεδιάσκεψης, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή και να αποχωρήσουν.
Να καταγγείλουν στο Δ.Σ. την παραμικρή προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης, από όπου κι αν προέρχεται, η οποία βάζει εμπόδια στην εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης των συνδικαλιστικών μας οργάνων. Επιχειρήματα του τύπου: «δεν είμαστε κατοχυρωμένοι…», «είναι νόμος και οφείλουμε ως δημόσιοι υπάλληλοι να υπακούμε» κι άλλα παρόμοια, είναι εκ του πονηρού και θα καταγγελθούν. Εξάλλου δεν ξεχνάμε ότι πρόσφατα ψηφισμένους νόμους δεν τους εφαρμόσαμε (κάμερες, Υ.Α. για ωράριο Νηπιαγωγών, τηλεαπουσίες…)

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ,

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ.

Καλούμε τους συναδέλφους να στείλουν στο Δ.Σ. τις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων"


:ΣΧΌΛΙΟΝ ΟΥΔΕΝ..



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ΣΦΥΓΜΟΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Μοσχάτο, 25 Φεβρουαρίου 2021

 
Α. Για την πανδημία και τον εμβολιασμό
 
1. Μετά τη σημαντική επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων τις τελευταίες ημέρες, θα υπάρξει άρση των περιοριστικών μέτρων από την 1η Μαρτίου;
 
Είδαμε χθες και προχθές μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, που εκ των πραγμάτων απομακρύνει - όπως ανέφερε χθες ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου- την πρόθεσή της Κυβέρνησης, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσει σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Έχουμε ένα πολύ θετικό νέο, που είναι η γρήγορη πρόοδος στη διαδικασία των εμβολιασμών και σύντομα θα ξεπεράσουμε και το φράγμα του ενός εκατομμυρίου. Η επιχείρηση «Ελευθερία» είναι κατά γενική ομολογία είναι άρτια οργανωμένη και τυγχάνει πολύ μεγάλης αποδοχής από τους πολίτες.
Ταυτόχρονα η επιτυχία μας στον εμβολιασμό -επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- δημιουργεί και κάποια αισθήματα γενικότερου εφησυχασμού. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν έχουμε χτίσει ακόμα τείχος ανοσίας. Οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες -πάντα, παραδοσιακά- για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις.
Πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω - ανέφερε ο Πρωθυπουργός ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι. Έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Κατά συνέπεια σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού.
 
2. Ποια είναι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα;
 
Η Αττική έχει αυτή την περίοδο το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο με συνέπεια να υπάρχει πίεση στο Ε.Σ.Υ. με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Χθες ήταν κατειλημμένες  οι 235 από τις συνολικά 262 Μ.Ε.Θ. Covid στην Αττική, δηλαδή ποσοστό 90%.
Επιβαρυμένη είναι η κατάσταση και στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας που από σήμερα το πρωί μπαίνει σε καθεστώς πολύ αυξημένου κινδύνου και ο Δήμος Ναυπλιέων που μπαίνει σε καθεστώς αυξημένου κινδύνου.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι ο εμβολιασμός προχωρά με αυξανόμενους ρυθμούς, καθώς χθες εμβολιάστηκαν πάνω από 30.000 συμπολίτες μας και ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τις 790.000. 
 
Β. Απάντηση στις επιθέσεις εναντίον της Υπουργού Πολιτισμού.
 
1. Τι απαντάτε στις επιθέσεις που δέχεται η κυρία Μενδώνη και στην απαίτηση του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθεί;
 
Η κυρία Μενδώνη έχει υλοποιήσει ένα πολύ σημαντικό έργο στο Υπουργείο Πολιτισμού, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με το εύρος των παρεμβάσεων που έχουν γίνει. Φυσικά και δεν τίθεται κανένα θέμα παραίτησης όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε σχετικά ο Πρωθυπουργός  στη χθεσινή συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου: «Είμαστε ένα  συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι έχει ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου».
Σημειώνεται επίσης ότι χθες, 56 επιφανείς προσωπικότητες της Τέχνης και του Πολιτισμού με κοινό κείμενό τους εξέφρασαν την στήριξή τους στη Λίνα Μενδώνη και ζήτησαν  να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της, ώστε το ελληνικό #metoo «να μετατρέψει τη δοκιμασία σε αληθινή αναγέννηση». Αναφέρουν ανάμεσα στ’ άλλα: «Η εξουσιαστική βία εναντίον του πιο αδύναμου -και ιδιαίτερα κατά παιδιών- δεν έχει πολιτική απόχρωση. Είναι μαχαίρι που πληγώνει οριζόντια ολόκληρη την κοινωνία και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δεν αξίζει να χάνουμε το δάσος -που είναι η κάθαρση που πρέπει να επέλθει- και να εστιάζουμε στην όποια επικοινωνιακή διαχείριση. Με την πολιτική της Υπουργού Λίνας Μενδώνη μπορεί ο καθένας μας να συμφωνεί ή να διαφωνεί. Κανένας, όμως, δεν μπορεί να αμφισβητήσει την επιστημονική της επάρκεια, τις δεκαετίες που υπηρετεί τον Πολιτισμό, το έργο της και το προσωπικό της ήθος. Αυτή τη στιγμή είναι ουσιώδους σημασίας να αφεθεί η Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της και παράλληλα ο κόσμος του Πολιτισμού ενωμένος να εργαστεί για μια νέα θεσμική θωράκιση απέναντι σε αυτά τα νοσηρά φαινόμενα».
 
Γ. Θέματα Υπουργικού Συμβουλίου
 
1. Τι προβλέπει  νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων, που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο  Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας;
 
Το νομοσχέδιο αυτό -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου- εκσυγχρονίζει μία πολύ ευαίσθητη πτυχή του οικογενειακού δικαίου, που ισχύει στη χώρα μας ως προς το βασικό του πυρήνα από το 1983. Πρώτο μέλημα είναι το συμφέρον του παιδιού και ο κανόνας πια για άσκηση της γονικής μέριμνας είναι να γίνεται από κοινού και από τους δύο γονείς. Πολύ σημαντικά στοιχεία  είναι η ενίσχυση της διαδικασίας της διαμεσολάβησης για τυχόν διαφορές των γονέων. η κατοχύρωση της επικοινωνίας του παιδιού με το γονέα με τον οποίον δεν διαμένει και η διασφάλιση της εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων. Ευθυγραμμίζεται με τις κοινωνικές συνθήκες, αλλά και με όσα ισχύουν σε άλλες χώρες. Είναι  πολύ τολμηρό αλλά ταυτόχρονα και ισορροπημένο. Και προφανώς, -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- επειδή είναι ένα ζήτημα στο οποίο δεν χωράει καμία κομματική αντιπαράθεση, η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει  σε περαιτέρω βελτιώσεις λαμβάνοντας υπόψη τις τοποθετήσεις όλων όσοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό το δημόσιο διάλογο.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου εισάγεται νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τις σχέσεις γονέων-τέκνων, μετά τη διακοπή της συμβίωσης των συζύγων, το διαζύγιο ή την ακύρωση του γάμου, με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του τέκνου. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, καθιερώνεται η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας από τους δύο γονείς, αναδεικνύεται ο κομβικός ρόλος της διαμεσολάβησης για την επίλυση ενδεχόμενων  μεταξύ τους διαφορών, καθιερώνεται τεκμήριο επικοινωνίας του τέκνου με τον γονέα με τον οποίο δεν διαμένει, και καθίσταται υποχρεωτική η επιμόρφωση των δικαστικών λειτουργών που εκδικάζουν τέτοιου είδους υποθέσεις. Με όλα αυτά,  προσαρμόζεται η  ελληνική έννομη  τάξη σε όσα ισχύουν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, όπου προβλέπεται από τη νομοθεσία η από κοινού άσκηση της γονικής μέριμνας.
 
2. Σε τι συγκεκριμένα  αποσκοπεί  το νομοσχέδιο αυτό;
 
Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην ενεργή παρουσία και των δύο γονέων κατά την ανατροφή του τέκνου, παρά τη μεσολάβηση της διάστασης, του διαζυγίου ή της ακύρωσης του γάμου. Για τον σκοπό αυτό, εκκινεί από την τήρηση της αρχής της ισότητας των γονέων στις ευθύνες και τα δικαιώματα έναντι του τέκνου και αποβλέπει πρωτίστως στην εξυπηρέτηση του συμφέροντός του. Η διάσταση, το διαζύγιο, η διακοπή συμβίωσης ή η ακύρωση του γάμου των γονέων, δεν πρέπει να μεταβάλλουν τον τρόπο άσκησης της γονικής μέριμνας των ανηλίκων τέκνων, η οποία πρέπει να ασκείται και από τους δύο γονείς, καθόσον σκοπός αποτελεί η ψυχική υγεία του ανηλίκου τέκνου, η ομαλή ένταξή του στο κοινωνικό περιβάλλον και η ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Παράλληλα, ενισχύεται η προσπάθεια των γονέων να αντιμετωπίζονται ζητήματα που αφορούν το τέκνο με αμοιβαία αποδεκτές λύσεις και προωθείται ο μεταξύ τους διάλογος για ζητήματα που το αφορούν.
Υπογραμμίζεται ότι το νομοσχέδιο δεν αφαιρεί οποιοδήποτε δικαίωμα του γονέα που ασκεί την επιμέλεια του ανηλίκου τέκνου. Αντιθέτως εισάγει την ενεργή παρουσία και των δύο γονέων στην ανατροφή του τέκνου και στην εκπλήρωση της ευθύνης τους σ’ αυτό.  Σημειώνεται ακόμη ότι προασπίζεται το δικαίωμα διατροφής, καθόσον στο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι η υπαίτια μη καταβολή διατροφής εκ μέρους του υπόχρεου γονέα αποτελεί κακή άσκηση γονικής μέριμνας και δύναται εξ αυτού του λόγου να αφαιρεθεί αυτή από τον υπαίτιο γονέα.
 
*Επισυνάπτεται ενημερωτικό σημείωμα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου
 
3. Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς, που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας;
 
Το νομοσχέδιο για τα τα ζώα  συντροφιάς αφορά  πρωτίστως την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στόχος -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- είναι ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου που αφορά στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε και λαμβάνει υπόψη και τις απόψεις των φιλοζωικών οργανώσεων. Το νομοσχέδιο εκπληρώνει την προεκλογική δέσμευση της Κυβέρνησης «Κανένα ζώο αδέσποτο. Κανένα ζώο κακοποιημένο». Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα ζώα, εναρμονισμένου με τις σύγχρονες συνθήκες και δυνατότητες. Το πλαίσιο που εισάγεται, αποβλέπει στη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και την προστασία των αδέσποτων, μέσα από τη συνεργασία Κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων και φιλοζωικών οργανώσεων., Εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασία όλα τα θέματα που αφορούν  δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση. Επιπλέον, θεσπίζεται ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων σε επίπεδο Δήμων, καθώς και ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, ώστε η εφαρμογή του νέου νόμου για την προστασία των ζώων συντροφιάς να μη μείνει κενό γράμμα. Επίσης, διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης ζώων, εισάγονται πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις, ενώ αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις. Τέλος, προβλέπονται εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές δράσεις για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και ενημέρωσης όσων συμμετέχουν στην προσπάθεια για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
 
4. Ποιοί είναι οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου;
 
Το νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς  αναπτύσσεται σε  10 άξονες:
1. Οι «Πέντε Ελευθερίες των Ζώων»: Περιλαμβάνονται πλέον ρητά στο νόμο οι 5 διεθνώς αναγνωρισμένες ελευθερίες των ζώων (Ελευθερία από την πείνα και τη δίψα. Ελευθερία από άσκοπη ταλαιπωρία και καταπόνηση. Ελευθερία από πόνο, τραυματισμό και ασθένεια. Ελευθερία από φόβο και αγωνία. Ελευθερία έκφρασης μιας φυσιολογικής συμπεριφοράς, με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και κοινωνικοποίησης).
2. Η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς: Δεσποζόμενα και αδέσποτα, ζώα προς υιοθεσία, φιλοζωικά σωματεία και οργανώσεις, κτηνίατροι, εκτροφείς, καταφύγια και η Δημόσια Διοίκηση, για πρώτη φορά, εντάσσονται σε μια ενιαία επίσημη πλατφόρμα συνεργασίας.
3. Ηλεκτρονικό βιβλιάριο & ψηφιακό ιατρικό ιστορικό του ζώου: Τα ζώα συντροφιάς αποκτούν ψηφιακό φάκελο υγείας μέσω του Εθνικού Μητρώου Ζώων Συντροφιάς.
4. Αναπαραγωγή με κανόνες: Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τον ανώτατο αριθμό γεννών ανά ζώο, την άδεια για αναπαραγωγή, κ.α.
5. Διευρύνεται ο κατάλογος των πράξεων που περιλαμβάνονται ρητά στη διάταξη περί κακοποίησης, εισάγονται πρόστιμα για τις νέες παραβάσεις και αυστηροποιούνται τα υπάρχοντα πρόστιμα για σημαντικές παραβάσεις.
6. Πρόγραμμα «Άργος»-πόροι και υποχρεώσεις Δήμων: Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων από κάθε Δήμο. Παράλληλα, εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι και οι διαδικασίες για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος.
7. Στήριξη και κίνητρα στους πολίτες-ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς: Θέσπιση κινήτρων από τους Δήμους, ώστε οι πολίτες-ιδιοκτήτες ζώων να φροντίζουν καλύτερα τα κατοικίδιά τους, όπως μείωση δημοτικών τελών έως και 10% για επιμελείς ιδιοκτήτες.
8. Πλαίσιο Εποπτείας: Θεσπίζεται ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πλαίσιο εποπτείας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ΚΕΔΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη και των Φιλοζωικών Οργανώσεων.
9. Βελτίωση της εκπαίδευσης και ενημέρωσης για την προστασία των ζώων συντροφιάς: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικές δράσεις σε τοπικές και εκπαιδευτικές κοινότητες.
10. Εθνική Γραμμή Καταγγελιών: Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής και 5ψήφιου αριθμού καταγγελιών για περιστατικά κακοποίησης ζώων και κάθε παράβαση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ζώων συντροφιάς.
 
*Επισυνάπτεται η παρουσίαση του νομοσχεδίου
 
5. Τι προβλέπει  το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο δημόσιο τομέα που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης;
 
Στόχος του νομοσχεδίου -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός- είναι η εισαγωγή του θεσμικού πλαισίου γιατί την τηλεργασία στο Δημόσιο.  Ξέρουμε ότι επεκτάθηκε εσπευσμένα λόγω της πανδημίας αλλά είναι πια απολύτως προφανές ότι χρειάζεται μία μόνιμη θεσμική κατοχύρωση η οποία μπορεί να διευκολύνει και στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της απόδοσης άλλα και της αυτονομίας του προσωπικού. Μπορεί να διευκολύνει όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας,  να δώσει την ευκαιρία σε υπαλλήλους -κυρίως γυναίκες- να διαχειριστούν καλύτερα την ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. Και βέβαια είναι ένα νομοσχέδιο το οποίο έρχεται να προστεθεί στον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, καθώς εκμεταλλεύεται τις μεγάλες δυνατότητες που μας δίνει πια η τεχνολογία.
Εξαιτίας της πανδημίας κατέστη αναγκαία η λήψη κατεπειγόντων μέτρων, τα οποία αποσκοπούν αφενός στην προστασία των εργαζομένων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, αφετέρου στη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών, με γνώμονα και την προστασία της δημόσιας υγείας.
Στόχος τώρα είναι η θεσμοθέτηση ενός ενιαίου -για όλους τους φορείς- και σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για την εφαρμογή της τηλεργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες, η οποία θα παρέχεται σε οικειοθελή βάση, τόσο σε κανονικές συνθήκες όσο και σε συνθήκες κρίσης (π.χ. covid-19), προκειμένου να προσαρμοστεί το Δημόσιο στα τρέχοντα κοινωνικά, οικονομικά και τεχνολογικά δεδομένα. Αφορά  στον  τρόπο οργάνωσης και διαχείρισης της εργασίας βάσει κοινών αρχών, μεθόδων οργάνωσης και διαχείρισης της εργασίας, κανόνων προστασίας δεδομένων και τήρησης απορρήτου, κανόνων χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).
 
6. Ποιοί στόχοι, επιδιώκονται με το νομοσχέδιο για την τηλεργασία στο Δημόσιο;
 
Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκονται οι παρακάτω επιμέρους στόχοι:
-Ενίσχυση παραγωγικότητας.
-Ενδυνάμωση εργαζομένων λόγω της ενίσχυσης της αυτονομίας τους στην οργάνωση της εργασίας.
-Διευκόλυνση εργαζομένων που αντιμετωπίζουν μόνιμα ή πρόσκαιρα προβλήματα υγείας
(π.χ. ΑμεΑ).
-Ισορροπία επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής, λόγω εξοικονόμησης χρόνου μετακίνησης, ρύθμισης χρόνου εργασίας κλπ.
-Προσέλκυση στελεχών.
-Εξοικονόμηση πόρων (μείωση λειτουργικών εξόδων των υπηρεσιών και των εργαζόμενων από τη μείωση των μετακινήσεων).
-Αντιμετώπιση προκλήσεων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή (μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα -αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης- και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, προστασία περιβάλλοντος κλπ.).
-Αποτελεσματική διαχείριση εργασίας σε περιόδους κρίσης (π.χ. covid-19).
-Αξιολόγηση της απόδοσης προσανατολισμένη στα αποτελέσματα της εργασίας.
-Προώθηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του δημόσιου τομέα.
 
7. Ποιες είναι οι  βασικές πτυχές του κυβερνητικού έργου και του  προγραμματισμού για τον επόμενο μήνα για τις οποίες  ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Άκης Σκέρτσος;
 
Αφορούν πρωτίστως:
-Την υλοποίηση προγράμματος εμβολιασμών «Ελευθερία».
-Την πορεία της πανδημίας και τη θέσης της χώρας μας στην στην Ευρώπη.
-Τα 11  νέα μέτρα  την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.
-Την υλοποίηση 11 σημαντικών μεταρρυθμίσεων.
Τις νέες σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις καθώς και τις αποκρατικοποιήσεις.
-Την υλοποίηση κρίσιμων πολιτικών στο κοινωνικό κράτος και το χώρο της υγείας.
-Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη ψηφιακή διακυβέρνηση.
-Την Εξωτερική πολιτική και Άμυνα.
-Το  Προσφυγικό -  Μεταναστευτικό.
 
*Επισυνάπτεται ενημερωτικό σημείωμα με βασικές πτυχές του πρόσφατου κυβερνητικού έργου και του  προγραμματισμού για το επόμενο διάστημα
 
Δ. Για την οικονομία
 
1. Τι επισημαίνει η 9η Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών, που δημοσιοποιήθηκε χθες από την  Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
 
Η έκθεση αυτή εντάσσεται  στο πλαίσιο του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας, στο οποίο εισήλθε η χώρα το καλοκαίρι του 2018. Είναι  6η διαδοχική θετική Έκθεση κατά την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και η 4η που ολοκληρώνεται επιτυχώς, στην διάρκεια της πανδημίας.
-Αναγνωρίζει την άμεση και ορθή παρέμβαση της Κυβέρνησης, από την αρχή της πανδημίας, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που ανέκυψαν.
-Επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που αποτυπώνεται, μεταξύ άλλων, στην αξιοσημείωτη συγκράτηση της ανεργίας και στην ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι γίνεται ειδική αναφορά στη σημαντική τόνωση της ρευστότητας των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η Κυβέρνηση.
-Χαιρετίζει την προώθηση μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, παρά τις αντίξοες συνθήκες, σε τομείς όπως οι αποκρατικοποιήσεις, η εκπαίδευση, η ενεργειακή πολιτική, η Δημόσια Διοίκηση και το Λογιστικό Πλαίσιο της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων και των Δημοσίων Επενδύσεων.
-Καλωσορίζει, την πρόοδο του προγράμματος «Ηρακλής» για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την κυβερνητική πρόθεση επέκτασής του.
-Πιστοποιεί την πρόοδο στην κατάθεση του Εθνικού Σχεδίου για τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μέσω της υλοποίησης μεταρρυθμίσεων και επενδύσεων που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.
-Επισημαίνει τη διατήρηση των ταμειακών διαθεσίμων σε ασφαλή επίπεδα, αποτέλεσμα της συνετής και διορατικής χρήσης τους, και την επίτευξη ιστορικών χαμηλών στο κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου.
-Επικροτεί την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην πρόωρη αποπληρωμή μέρους του υπολειπόμενου δανείου του Δ.Ν.Τ. προς τη χώρα μας.
 
Ε. Για την διεκδίκηση «ψηφιακών νομάδων»
 
1. Με ποιο τρόπο σχεδιάζει η Κυβέρνηση να διεκδικήσει μερίδιο στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού για «ψηφιακούς νομάδες»;
 
«Ψηφιακούς νομάδες» αποκαλούνται οι επαγγελματίες που διαμένουν και εργάζονται με έδρα σε κάποιο κράτος διαφορετικό από εκείνο του εργοδότη ή της πελατείας τους και η προσέγγισή τους αποτελεί μια νέα παγκόσμια τάση. Η Κυβέρνηση, με επανειλημμένες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γι' αυτούς.  Σύμφωνα, άλλωστε,  με μελέτη του «MIT Enterprise Forum», εάν η Ελλάδα προσείλκυε 100.000 «ψηφιακούς νομάδες» κάθε χρόνο, με μία μέση παραμονή 6 μηνών, θα μπορούσε να ωφεληθεί με πάνω από 1,6 δισ. ευρώ. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο Τουρισμού σχεδιάζει να αναλάβει πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με συναρμόδια Υπουργεία και συλλογικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα, στα εξής πεδία:
-Προώθηση και προβολή της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού για «ψηφιακούς νομάδες».
- Βελτίωση υποδομών ευρυζωνικότητας, ειδικά σε σχέση με την παροχή υπηρεσιών ταχείας σύνδεσης στο διαδίκτυο.
- Συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας υποδομών και βέλτιστων πρακτικών με  πόλεις του εξωτερικού οι οποίες προσανατολίζονται στους «ψηφιακούς νομάδες».
- Συνεργασία με φορείς που απευθύνονται σε «start up» εταιρείες οι οποίες απασχολούν «ψηφιακούς νομάδες».
Από τον Ιανουάριο του 2021 Ελλάδα έχει μπει δυναμικά στην παγκόσμια αυτή διεκδίκηση. Έχει ψηφιστεί νόμος ο οποίος παρέχει έκπτωση 50% στο φόρο εισοδήματος για τους ψηφιακούς νομάδες που θα εγκατασταθούν στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του 2021. Επίσης το Υπουργείο Τουρισμού προετοιμάζει την έκδοση βίζας, ειδικά για «ψηφιακούς νομάδες».
Την ίδια στιγμή έχουν δρομολογηθεί σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας. Να σημειώσουμε επίσης ότι η επιτυχής υγειονομική αντιμετώπιση της πανδημίας  και το γεγονός ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή τουριστικό προορισμό, αποτελούν εγγύηση ώστε να διεκδικήσουμε μερίδιο στο χάρτη του παγκόσμιου τεχνολογικού τουρισμού, στον οποίο εντάσσονται οι «ψηφιακοί νομάδες».
 
ΣΤ. Για Κουφοντίνα
 
1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για μη τήρηση του νόμου  στην περίπτωση του Κουφοντίνα. Τι απαντάτε;
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ  έχει σπεύσει από την αρχή να υιοθετήσει το αίτημα του Κουφοντίνα προκειμένου να επιλέξει εκείνος τη φυλακή που θα εκτίσει την ποινή του, πράγμα που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο. Ο νόμος προβλέπει τον τρόπο κράτησης ο οποίος και τηρήθηκε απολύτως. Εκ του νόμου δεν επιτρέπεται να παραμένει στο Κατάστημα Κορυδαλλού, που αποτελεί Κατάστημα κράτησης τύπου Α’ και σε αυτό κρατούνται μόνο υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης. Επίσης Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται εξάλλου η μεταγωγή νέων καταδίκων στο κατάστημα Κορυδαλλού. Στην πραγματικότητα ο αμετανόητος (δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη) δολοφόνος 11 ανθρώπων, Δ. Κουφοντίνας ζητεί προνομιακή μεταχείριση εκτός του πλαισίου του νόμου και να επιλέξει τη φυλακή στην οποία θα κρατείται. Να σημειώσουμε ότι το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι σύγχρονο και με όλες τις απαιτούμενες διεθνώς προδιαγραφές Κατάστημα τύπου Β’, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.
Η Πολιτεία δεν εκβιάζεται. Βασικοί κανόνες κάθε έννομης τάξης είναι ότι: α)διατηρεί κυριαρχικό δικαίωμα σε σχέση με τον τρόπο κράτησης καταδίκων και β) δεν υπάρχει συναλλαγή με κατάδικους σε σχέση με τον τρόπο κράτησης. Εάν υπέκυπτε η πολιτεία σε πιέσεις/εκβιασμούς θα εξωθούσε όλους τους καταδίκους σε απεργία πείνας και άλλα μέσα πίεσης για να υλοποιούν αιτήματα που θα θέτουν κάθε φορά.

Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου εδώ.
Κατεβάστε την παρουσίαση του νομοσχεδίου εδώ.
Κατεβάστε το ενημερωτικό σημείωμα με βασικές πτυχές του πρόσφατου κυβερνητικού έργου και του  προγραμματισμού για το επόμενο διάστημα εδώ.


https://www.linkedin.com/posts/maria-chadzidakis-vavouranakis-aa4912a7_%CE%BD%CE%B5%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BF-%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%BC%CE%BF%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%82-activity-6770470665607766016-W118


https://twitter.com/mgvavour/status/1364703073042595850?s=20


https://www.facebook.com/v.ch.maria/posts/10223984856989931?__cft__[0]=AZXP9DnFWd_ZbgY4huarK31_Gc_txITjLwS7v4KhF4c0VL_aCaM1oJoUuG3L31xpGcRMSPKD5aaGP9ymVGsmY9ATYpoExAOrh41GGa14q5ZCrQ&__tn__=%2CO%2CP-R

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022