"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Avaaz:Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 47 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως



Αγαπημένες αβαζίτισσες και αβαζίτες,

Η ακρόαση τελείωσε κι ο δικαστής ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΣΕ το ένταλμα που έστειλε η Monsanto στο Avaaz!!!!

Είπε ότι το ένταλμα θα είχε «τρομακτικές συνέπειες» κι ότι «κανένας δε θα ήθελε τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων και δραστηριοτήτων του». Μάλιστα έκανε κήρυγμα στη Monsanto περί δημοκρατίας και ελευθερίας του λόγου!! 

Μέλη του Avaaz που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και χαμόγελα χαράς ακούγοντας τα λόγια του. Δες ένα σύντομο βιντεάκι που στέλνει ο υπεύθυνος εκστρατειών μας Iain Keith απ’ τα σκαλιά του δικαστηρίου (μας συγχωρείς που είναι στα Αγγλικά):


Αυτό το τρομακτικό ένταλμα ζήταγε να παραδώσουμε στη Monsanto κάθε τι που έχει πει ή γράψει η ομάδα μας τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ, ακόμη και τα email των μελών του Avaaz που έχουν επικοινωνήσει με αρμοδίους σχετικά με τη Monsanto. Θα κόστιζε στο κίνημά μας μήνες δουλειάς και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ακόμη χειρότερα, οι δικηγόροι μας είπαν ότι τα δικαστήρια της Νέας Υόρκης ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ τέτοια αιτήματα! Γιατί συνήθως, περισσότερη διαφάνεια σημαίνει περισσότερη δημοκρατία.

Αλλά το κίνημά μας ανέλαβε δράση. Πάνω από 200.000 από εμάς τσοντάραμε και προσλάβαμε τον καλύτερο δικηγόρο σ’ αυτόν το τομέα, τον Andrew Celli, ο οποίος έχει κερδίσει τέτοιες υποθέσεις στο παρελθόν. Ο Andrew κι η ομάδα του συνεργάστηκαν με την ομάδα του Avaaz για να κάνουμε φύλλο και φτερό το ένταλμα της Monsanto. Είναι εκτενές και δικηγορίστικο, αλλά αν καταλαβαίνεις τη γλώσσα θα το βρεις υπέροχο -- μπορείς να το διαβάσεις εδώ.

Η Monsanto εκπροσωπήθηκε από γνωστό δικηγόρο, ο οποίος έχει ιστορικό στο να υπερασπίζεται δηλητήρια όπως το αρσενικό και ο αμίαντος. Αλλά ο δικαστής πείστηκε απ’ τις καταθέσεις μας και τα ισχυρά μας επιχειρήματα, και πήρε μια πραγματικά ΣΠΑΝΙΑ απόφαση απορρίπτοντας το ένταλμα στο σύνολό του!!! Συνήθως απλά περιορίζουν τέτοια εντάλματα για να τα εκλογικεύσουν κάπως. Αλλά ο δικαστής δεν βρήκε τίποτα λογικό στις καταγγελίες της Monsanto εναντίων μας!


Μέλη, ομάδα και δικηγόροι του Avaaz πανηγυρίζουν στα σκαλιά του δικαστηρίου!

Σήμερα είναι μέρα γιορτής, αλλά μπορεί να μην είναι το τέλος.

Η Monsanto μπορεί να ζητήσει έφεση, ή να βρει τρόπο να μας τη φέρει από αλλού. Αλλά πλέον έχουμε δημιουργήσει δεδικασμένο κι έχουμε αποκτήσει μια καταπληκτική νομική ομάδα. Αλλά πάνω απ’ όλα έχουμε ένα ατρόμητο κίνημα που θα υψώσει ανάστημα και θα φωνάξει για το δίκαιο, όταν το απειλούν οι ισχυροί του πλανήτη.

Ο στόχος αυτών των νομικών επιθέσεων είναι να μας τρομοκρατήσουν. Νιώθω δάκρυα χαράς αυτή τη στιγμή, καθώς συλλογίζομαι ότι με τη στήριξη αυτού του κινήματος δεν χρειάζεται να φοβάμαι τέτοιες επιθέσεις. Γιατί ακόμη κι οι πιο ισχυροί του πλανήτη, δεν είναι ισχυρότεροι απ’ την αλήθεια, τη συλλογική δύναμη των ανθρώπων που μαζί αγωνίζονται για όσα αγαπάμε και τη δύναμη όλων μας σ’ αυτό το υπέροχο κίνημα.

Με απέραντη ευγνωμοσύνη,
Ricken και όλη η ομάδα του Avaaz.

Υ.Γ. – Άλλο ένα καταπληκτικό παράδειγμα αυτού του κινήματος: Ένα μέλος του Avaaz απάντησε στο email που έλαβε για οικονομική στήριξη της νομικής υπεράσπισης, προτείνοντας να μιλήσουμε στην Bayer, η οποία εξαγοράζει τη Monsanto, και να της ζητήσουμε να αποσύρει τις καταγγελίες. Στη συνέχεια, από μόνος του έστειλε email στον γενικό διευθυντή Bayer. Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο γενικός διευθυντής της Bayer τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι θα ήθελε πολύ να μου μιλήσει! Και θα του μιλήσω αυτή τη Δευτέρα. Δεν ξέρω ακόμη ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά είναι άλλο ένα παράδειγμα του πόσο υπερβολικά υπέροχο είναι αυτό το κίνημα που όλοι και όλες μας απαρτίζουμε. Σας ευχαριστώ όλους και όλες από καρδιάς, που είστε αυτοί που είστε.
 


Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 47 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως
. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ:Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική

Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τηνΤετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 18.00 στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αμαλία (Βασ. Αμαλίας 10, Σύνταγμα), με θέμα τον ρόλο των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
Το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει τηνΤετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ώρα 18.00 στην  αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Αμαλία (Βασ. Αμαλίας 10, Σύνταγμα), με θέμα τον ρόλο των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 

ΑΗΕPA FAMILY-THE PERICLEAN update

September 2018                                                                                         Issue 39
Message from the Supreme President

Brothers and Sisters of the AHEPA Family,  
 
     I want to send my sincerest welcome and greeting to the entire AHEPA Family! It is my distinct honor to represent the Sons of Pericles and I want to thank the Brothers who have entrusted me and the entire Lodge for this upcoming term. Since the Order of the Sons of Pericles was created in 1926, many influential men have held this position. I hope to honor their legacy while leading the organization forward. Likewise, our other Orders are in such great hands, with Brother Loucas, Sister Thomas, and Sister Tsaprailis leading the AHEPA, Daughters of Penelope, and Maids of Athena, respectively. I look forward to working alongside these remarkable people.
 
     The Sons of Pericles are hitting the ground running this new term. Governors' Conference is already shaping up to be a huge success, with our hotel blocks selling out and an unprecedented turnout of Sons attendees already committed. We look forward to building on the existing relationship(s) with our older Brothers and creating new ones throughout the year. True to our group's tradition, the Sons of Pericles and Maids of Athena remain strongly committed to raising money for our National Project. This year's National Project is "Το Χαμόγελο του παιδιού" (The Smile of the Child)- a child welfare organization based in Athens Greece. We believe this national project will allow all of our members across United States, Canada, and Greece to be invested in our cause.
 
     We are encouraged by the positive trajectory of our Order and are excited that our cohesiveness with the other Orders will enable us to reach greater heights as an AHEPA Family. To the elected Brothers, the newcomers, the steadfast loyalists- on behalf of the Sons of Pericles Supreme Lodge, I wish you a productive and fruitful year!
 
Fraternally,
 
Brother Gregory Vourloumis
Supreme President
Order of the Sons of Pericles
Supreme Convention Wrap Up
 
The AHEPA family Supreme Convention took place in Atlantic City, New Jersey from July 22-28th. It was a week full of fun and very important discussions. The meetings were held across several days and featured a wide variety of topics, from the wildfires in Greece to electing new officials for each organization. It was truly a very important week not only for the organizations but for Greece, as every branch of the AHEPA family took action and made donations to help fight the wildfires ravaging Greece.
 
            For the Sons Of Pericles it was also an all around productive week, as we had representatives from 11 chapters involved in our deliberations. These chapters ranged from Calgary, Canada to Albany, New York. Our topics of conversation were just as diverse, they included organization growth, membership retention, athletic events, end of year reports from our previous officers, our national project for this year (Smile of A Child), and elections of our incoming officers.
 
The week was not only successful from a professional standpoint, but also successful on a social level. Throughout the week we had our members participate in various events including, beach volleyball, a pool party, nightlife events for those of age, a poker tournament, sightseeing, and much more. Everyone that came had a great time and learned valuable information that they could use to not only benefit our organization on a national level but also on the local level. We would like to thank all who came out for the week and we invite you to our next event, Governor's Conference in our nation's capital. It will be another weekend of fun and workshops for our chapter presidents! For more information, please see our Facebook event page or contact your chapter's Supreme Lodge liaison.
Introducing the 2018-2019 Supreme Lodge

The Sons of Pericles Supreme Lodge of 2018-2019 is comprised of a group of young men dedicated to perpetuating the ideals of the Order. Together, they plan to make sure this year goes down in history as one of the best on record.
 
Supreme President Gregory Vourloumis hails from Atlanta, Georgia, the birthplace of AHEPA as a whole. A past president of Adelphi Ch. 86, he has numerous plans for expansion and the overall betterment of the Sons of Pericles. Having reactivated his home Chapter, he brings years of leadership experience to the lodge.
 
The remainder of the lodge is comprised of Supreme Vice President Fred Docous of Albany, New York; Supreme Secretary Paul Pavlakos of Perth Amboy, New Jersey; Supreme Treasurer Timothy Noitsis of Toronto, Ontario, Canada; Supreme Governors Ryan Marinos of Atlanta, Georgia, and Dimitris Raptis of Athens, Greece; and Supreme Athletic Director Chris Tavantzis, of East Elmhurst, New York. They are once again being advised by the AHEPA Supreme Advisor, SOP Past Supreme President Sandy Papadopoulos, of Atlanta, Georgia.
 
Each member of this year's lodge has been elected or appointed after making an impact on the Order as a whole. Brother Fred comes from one of the most active Chapters in our order and has seen first hand how much of a difference it makes to have the support of the entire AHEPA family behind you. Brother Paul has played a large part in the reactivation of District Two and hopes to help brothers both nationally and internationally focus on expansion and inclusiveness. Brother Tim is the first lodge member we've had from Canada in years, and with his help, we hope to not just strengthen our Canadian chapters, but make sure that our Canadian brothers are better represented as a whole. Brother Ryan serves as an example of how the Sons of Pericles inspires. Following in Brother Greg's footsteps, he's served as president of the Atlanta Sons of Pericles and has taken the initiative to get involved on a National level and will be integral in encouraging more of our membership to do the same.
 
For the first time, the Sons of Pericles have elected a Supreme Lodge member from Greece. Brother Dimitris will help oversee and govern the SOP in Greece and the rest of Europe, as well as give us a deeper understanding of international relations. Brother Dimitris is already representing the SOP on AHEPA Supreme President Loucas' excursion to Greece and the areas affected by the horrific wildfires and will be reporting to the Lodge with suggestions on what else the Sons of Pericles can do to help relief efforts.
 
The entirety of our Supreme Lodge is at your service and available to answer any questions you may have about our programs throughout the year, or to help you start or reactivate a Chapter of the Sons of Pericles in your Districts. Please see the list of lodge members along with their liaison districts and contact emails below:
 
Supreme President Greg Vourloumis                                     g.vourloumissop@gmail.com
Liaison to Districts 4 & 16

Supreme Vice President Fred Docous                                    f.docoussop@gmail.com
Liaison to Districts 5, 10, 12, 13 & 14
 
Supreme Secretary Paul Pavlakos                                          p.pavlakossop@gmail.com
Liason to Districts 2, 6, 7, 8 & 9
 
Supreme Treasurer Timothy Noitsis                                          t.noitsissop@gmail.com
Liaison to Districts 11, 22, 23, 24, & 26
 
Supreme Governor Ryan Marinos                                          r.marinossop@gmail.com
Liaison to Districts 1, 3, 17, 20, & 21
 
Supreme Governor Dimitris Raptis                                          d.raptissop@gmail.com
Liaison to District 25
 
 
National Project

 
This year, our national project is The Smile of the Child (Το Χαμόγελο του Παιδιού). "The Smile" is a voluntary non-profit organization in Greece which supports children who are victims of violence, poverty, are missing, or have health problems. For over 20 years this international organization has undertaken important pioneering initiatives, presented significant know-how and working operating models to other international network members, resulting in extensive recognition and appreciation abroad. Working together with the Maids of Athena, we hope to raise awareness for these children and support them in every way we can.
  
 
Stay tuned for more information. If you have any questions or would like to make a donation, please contact Supreme Treasurer Timothy Noitsis (t.noitsissop@gmail.com) or Supreme Governor Ryan Marinos (r.marinossop@gmail.com). 
Message From Supreme Governor of Europe, Dimitris Raptis

Dear Brothers and Sisters,
 
I couldn't be more honoured to address the Order from the position of the European Supreme Governor of the Sons of Pericles. I believe that together with the brothers of the Supreme Lodge and under the lead of our Supreme President, Br. Gregory Vourloumis, we will achieve great things this year and succeed in all of our goals.
 
As it comes to my tasks and responsibilities in District 25-Hellas, I am committed to re-establishing Thessaloniki's Chapter and working with the Maids of Athena to establish a sister chapter in Athens. Those two are indeed difficult goals to achieve taking into account the very fluid state which Greece is in at the moment and the different priorities young people our age have for their lives.
 
However, I am positive and I believe that with the help of our brothers in Greece we will accomplish our goals for the betterment of our Order and the growth of the Sons of Pericles and the AHEPA family. I am really looking forward to see our Order grow and I am excited for this year's activities and projects.
 
 
Upcoming Events
  • September 21-23: AHEPA Family Governor's Conference
  • October 19-21: Greeks in Cleveland
Greeks in Cleveland

We are re-introducing Greeks in Cleveland this October 19-21! Join us and help kick-off the SOP year in Ohio for a great weekend with Sons and Maids alike. Team registration is still available for those that would like to participate. We anticipate 8-10 teams so reserve your spot before they fill up! Along with this, we have weekend details for after-hours events on both Friday and Saturday night, more details coming soon!  
 
Sons of Pericles Apparel is Here!

This year the Sons of Pericles are selling custom basketball shorts for $20.00 a pair (+$5.00 shipping).  This is a great opportunity to purchase these shorts and be able to wear them during one of our many basketball tournaments throughout the year! The shorts are available in Black or White, in sizes L, XL, & XXL.  Each pair has a brand new Sons of Pericles logo on the left leg, with the year 1926 representing the year the Sons of Pericles were started in New Hampshire.
 
 
 

 
Advertise with Us!

The Sons of Pericles has always been a prime organization to do substantial networking and to promote events and fundraisers for the betterment of our own endeavors. We have been and continue to be a strong place to advertise any type of event on our website and through our various social media outlets. We encourage anyone, especially those throughout our AHEPA Family with businesses, causes, or events to advertise on our website and gain the exposure that you deserve. Advertising with the Sons of Pericles is the best way to reach our extensive membership and promote your event or cause! Consider working with us today and take advantage of this great opportunity!
 
THANK YOU TO OUR SPONSORS!
This issue of the Periclean is brought to you by:

"Κωστής Παλαμάς: Σχολείο ίσον δάσκαλος":Νατσιός Δημήτρης δάσκαλος-Κιλκίς- Μέλος ΙΗΑ


Κωστής Παλαμάς: Σχολείο ίσον δάσκαλος




Κωστής Παλαμάς: Σχολείο ίσον δάσκαλος

«Γεννήθηκα το 1887 στον Πειραιά∙ οι γονείς μου κατάγονταν από τη Χίο. Η μητέρα του αείμνηστου Πορφύρα και η δικιά μου ήταν αδελφάδες, το γένος Συριώτη. Τις εγκύκλιες σπουδές τις πέρασα στον Πειραιά. Κι όποιος ξέρεις τι σημασία έχει για τον νέο η παρουσία στην κριτική τούτη ηλικία ενός προσώπου σαν τον λαμπρόν εκείνο παιδαγωγό, που θύμιζε αρχαίον Έλληνα, τον αείμνηστο Ιάκωβο Δραγάτση, νιώθει γιατί οι μαθητές του φυλάγουν σ’ όλη τους τη ζωή, μέσα στην καρδιά τους, τη μνήμη της μορφής του». (Δ. Πικιώνη «Κείμενα», εκδ. «Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας», σελ. 23).

Ξεκίνησα να διαβάζω κάποια αυτοβιογραφικά σημειώματα του Δ. Πικιώνη, του μεγάλου Έλληνα. Κοντοστάθηκα, «φιλοσόφησα» λίγο την τελευταία πρόταση του προοιμίου του. Κράτησε στα φυλλοκάρδια του, ολοζωής, την μνήμη της μορφής του δασκάλου του. Μεγάλη κουβέντα.

Πόσες φορές σε βιογραφίες σπουδαίων, «πάνυ ακριβών» ανθρώπων, δεν διαβάζουμε παρόμοιες φράσεις. «Ευτύχησε να μαθητεύσει κοντά στον…». «Ο μεγάλος Δάσκαλος του Γένους… τον ενέπνευσε την αγάπη για τα γράμματα». Όσο κρατούσε η Παιδεία σ’ αυτόν τον τόπο, σχολείο και παίδευση σήμαινε δάσκαλος. Τα πάντα δορυφορούσαν τον δάσκαλο. «Καλών των διδασκάλων καλοί και οι μαθηταί», απροσπέλαστος ο λόγος του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Χαρακτηριστικό το ακόλουθο παράδειγμα, που δείχνει το πόσο σημαντικό και ουσιαστικό θεωρούσαν οι Ρωμιοί (Βυζαντινοί) πρόγονοί μας το αξίωμα του δασκάλου. Στα χρόνια του λόγιου αυτοκράτορα Θεόφιλου (829-842 μ.Χ.) διδάσκει στην Κωνσταντινούπολη ο περίφημος Λέων ο μαθηματικός ή φιλόσοφος. (Ο οποίος μετέβη από την Πόλη στην Άνδρο για πληρέστερη μόρφωση, όπου δίδασκε κάποιος ονομαστός για τη σοφία του διδάσκαλος). Η φήμη του Λέοντος είχε εξαπλωθεί «επί πτερύγων ανέμων», είχε φτάσει ως το χαλιφάτο της Βαγδάτης. Ο Χαλίφης Μαμούν τον ζήτησε επίσημα από τον αυτοκράτορα τον Λέοντα, έστω και ως μετακλητό, προσφέροντας ένα τεράστιο ποσό. Ο Θεόφιλος αποβλέποντας στο γόητρο της αυτοκρατορίας, αλλά και εκτιμώντας την αξία του δασκάλου, αρνήθηκε. Αξίζει να παραθέσουμε αποσπάσματα από τον επιστολικό διάλογο των δυο ηγετών, όπως τον διέσωσε ο «Συνεχιστής Θεοφάνους». Γράφει ο χαλίφης: « Αξιώ το ον έχεις επί φιλοσοφία και ταις άλλαις επιστήμαις περιβόητον άνδρα βραχύν τινά χρόνον εξαποστείλαι…». Απαντά το Θεόφιλος: «….άλογον το οικείον δούναι ετέροις καλόν και την των όντων γνώσιν έκδοτον ποιήσαι τοις έθνεσι, δι’ ης το των Ρωμαίων γένος θαυμάζεται τε και τιμάται παρά πάσι». Με λίγα λόγια , είναι ανοησία να ξεπουλήσεις στα έθνη, αυτό για το οποίο θαυμάζεται το γένος σου, δηλαδή, ο έξοχος διάκονος της όντως Παιδείας. (Από το βιβλίο του Γ. Τσαμπή «Η Παιδεία στο Βυζάντιο», εκδ. Γρηγόρη, σελ. 54).

Το παραπάνω, νομίζω, εξηγεί και το χιλιόχρονο της ενδόξου αυτοκρατορίας μας. «Κάλλιο γνώση, παρά γρόσι», όπως έλεγαν και οι εν αιχμαλωσία πρόγονοί μας. Και είναι γεγονός αναντίρρητο πως φτάσαμε στην αγιασμένη Επανάσταση γιατί «η ψυχή του Γένους αγρυπνούσε. Φτωχοί παπάδες και δάσκαλοι, που ετρέφοντο με λίγο ψωμί, είχαν το σθένος εις το βάθος της ψυχής των, σθένος ποιητών. Καταλάβαιναν την ευθύνην που τους εβάρυνε να συνεχίσουν την ελληνικήν παράδοσιν∙ διηγούντο εις τα ελληνόπουλα ποια ήταν άλλοτε η πατρίδα τους και τους εδίδασκαν δύο ονόματα: Ελλάς και ελευθερία». (Του ακαδημαϊκού Σ. Μενάρδου, που περιέχεται στο βιβλίο του αρχιμ. Ιω. Αλεξίου, «Η Παιδεία στην Τουρκοκρατία», σελ. 181).

Εξαιρετικές είναι και οι προϋποθέσεις που θέτει ο Ιω. Καποδίστριας, για να αναλάβει κάποιος καθήκοντα δασκάλου: «Εν γένει πρέπει να στοχάζονται (οι δάσκαλοι) ότι η κυβέρνηση και οι πολίται εμπιστεύονται εις αυτούς τα παιδία των δια να μάθωσιν όχι μόνον γράμματα, αλλά και το πώς να γίνωσιν άνδρες, ωφέλιμοι εις την κοινωνίαν. Όθεν οι διδάσκαλοι σωφρόνως και τιμίως διάγοντες και με ημερότητα και φιλοστοργίαν προς τους νέους προσφερόμενοι, χρέος έχουν να μαθητεύωσιν αυτούς και με τους λόγους και με το παράδειγμα της ίδιας των διαγωγής, εις τα προς τον Θεόν, προς εαυτούς και προς τον πλησίον καθήκοντα, εις την δικαιοσύνην και χριστιανικήν ευσέβειαν, εις την ευταξίαν και φιλαλήθειαν, εις την φιλοπονίαν, εις την αγάπην του πλησίον, εις παν ό,τι εν ενί λόγω, είναι πρόσφορον να τους καταστήση ήμερους και τιμίους ανθρώπους, ιδίως προς ένα έκαστον και ενάρετους και χρηστούς πολίτας κοινώς προς την πολιτείαν». (Ιω. Τσάγκα, , «Η Ορθόδοξη Χριστιανική Αγωγή στο εκπαιδευτικό έργο του Ιω. Καποδίστρια», εκδ. «Κυριακίδη», σελ. 151).

Παρένθεση: Ακόμη θυμάμαι τις βαθυστόχαστες τιποτολογίες, στο πρόγραμμά της για το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Πρώτα ο μαθητής», της απίθανης εκείνης κ. Διαμαντοπούλου. Κουτσουλιές που σήμερα υλοποιούνται. Διαβάζω: Προηγούνται μεταξύ άλλων, τα ψηφιακά «ζαρζαβατικά» ( διαδραστικός πίνακας, ηλεκτρονικό βιβλίο, προσωπικός Η/Υ) και κατόπιν ακολουθεί ο δάσκαλος, για τον οποίο γράφει: «Το Νέο Σχολείο δίνει έμφαση στην συνάρθρωση, τη συνέργεια και τον συντονισμό μεταξύ των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Ισχυροποιείται ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην διαδικασία αναβάθμισης του σχολείου, με πρωτοβουλίες αυτενέργειας και κίνητρα καινοτομίας, με τις γνώσεις που χρειάζεται για να ανταποκριθεί στην υψηλή αποστολή του και με αντίστοιχο υψηλό κύρος, θέση στην κοινωνία και αμοιβή».

Έξοχο κείμενο, ιστορικό. Πώς το λέει, «υψηλή αμοιβή»; Υλοποιήθηκε διά της μειώσεώς της. Με τέτοιες, λοιπόν, υψηλόφρονες ονειροφαντασίες θα φτάσουμε, όχι σε χρηστούς και ενάρετους πολίτες, αλλά στο “ανοικτό στην κοινωνία και δημόσιο, ψηφιακό σχολείο”. Το ποιος όμως θα είναι ο ρόλος του «ισχυροποιημένου» εκπαιδευτικού στο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», τον διαβάζω στο βιβλίο «Νεοελληνική γλώσσα», Α΄ Γυμνασίου, (τετράδιο εργασιών), σελ. 71. Ιδού το «σχολείο του μέλλοντος». «Ουσιαστικά το σχολείο του μέλλοντος θα είναι μια μορφωτική υπηρεσία, όπου το κάθε παιδί θα μαθαίνει μόνο του από τον υπολογιστή, υποβοηθούμενο από ένα υποβαθμισμένο βοηθό μάθησης, (σ.σ. όπως λέμε οικιακή βοηθός), επιφορτισμένο κυρίως με τεχνικής φύσεως προβλήματα. Τα παιδιά που έχουν υπολογιστή στο σπίτι θα μπορούν να παρακολουθούν αποκεί (σ.σ. έτσι, μια λέξη, «αποκεί»), χωρίς να είναι απαραίτητη η καθημερινή παρουσία στο σχολείο, αφού έτσι κι αλλιώς οι ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων του θα είναι online σε 24ωρη βάση. Οι εκπαιδευτικοί, βέβαια, λένε…», ποιος νοιάζεται τι λένε οι εκπαιδευτικοί; Καταλάβαμε…

Την Τρίτη τα σχολεία ανοίγουν. Δόξα τω Θεώ, θα αρχίσουμε με τις αγιαστικές ευχές της Εκκλησίας μας. Κάποιοι είμαστε υπερήφανοι, γιατί είμαστε Έλληνες δάσκαλοι και Χριστιανοί Ορθόδοξοι, γιατί τιμιότερα δεν υπάρχουν στην Οικουμένη. «Απ’ έξω μαυροφόρα απελπισιά», αλλά μες στην τάξη Κρυφό Σχολειό. Κάνουμε τον σταυρό μας και “τρέλα κολοκοτρωναίικη”, συνάδελφοι. Και κανείς να μην φοβάται τους μυρμηγκολέοντες, “πρόσκαιροι εισί”.
(Παραθέτω τρία κείμενα της ρωμαίικης… τρέλας. Αν δεν υπήρχε αυτή, ακόμη θα προσκυνούσαμε τους Μωχαμετάνους.
«Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Εμείς αν δεν είμεθα τρελοί, δὲν εκάναμε την Επανάσταση», μας ορμηνεύει ο Γέρος του Μοριά.
«Νοικοκυριοὶ καὶ φρόνιμοι
Δεν ζουν στον Ψηλορείτη
Οι κουζουλοὶ την κάνανε
Αθάνατη την Κρήτη»,
διαλαλεί και η κρητικὴ λεβεντομαντινάδα.
Μονολογούσε, περίλυπος και καταντροπιασμένος, Νικόλαος Ιβανώφ, αρχιστράτηγος των Βουλγάρων στην μάχη του Κιλκίς, μετὰ την συντριβή του απὸ τους αθάνατους Κιλκισιομάχους: «Όλα τα είχα προβλέψει, τα είχα σκεφτεί όλα, εκτὸς απὸ την τρέλα των Ελλήνων». Aπό την ευλογημένη εκείνη τρέλα, που απελευθέρωνε το έθνος, φτάσαμε σήμερα στους προδότες, που παραδίδουν αμαχητί τα αιματοβαμμένα διάσελα της Μακεδονίας). Εμπρός, λοιπόν. με την ευχή της Παναγίας μας...

Νατσιός Δημήτρης δάσκαλος-Κιλκίς Μέλος ΙΗΑ

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION



--
"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"
Capt. Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION-EUROGROUP latest

 
PRESS
Council of the European Union 

7 SEPTEMBER 2018


Presidency press release after the first day of the informal meeting of economic and financial affairs ministers of 7-8 September 2018 in Vienna, Austria


Federal Minister Hartwig Löger at the informal meeting of economic and financial affairs ministers
BKA/Michael Gruber
Press release
Federal Minister Löger: Europe is working on rules and regulations for crypto assets to support the development of the sector

#eu2018at
Published 07 Sep 18:10


Good start at the informal meeting of economic and financial affairs ministers (ECOFIN) under the Austrian Council Presidency. European Investment Bank (EIB) issues, key interest rates and crypto assets as agenda items on day one.



Austria’s Minister of Finance, Hartwig Löger, has put the topic of “crypto” on top of the financial agenda during the Austrian Council Presidency. According to Löger, Europe currently lacks uniform rules for the handling and trading of crypto assets:


“Currently, this market is largely unregulated, particularly in comparison with other sectors. For us, it is a question of clear rules of the game for companies, customers and consumers in order to make crypto assets usable as financial instruments, and not a question of excessive regulation.”


“With a vision for Europe, we want to make the location more attractive for crypto assets and develop a European plan to position ourselves more strongly in this emerging segment,” says Löger.

Initial coin offerings (ICOs) can be a valuable tool for European companies to gain access to funding. Funding via ICOs reached a volume of more than US$ 7 billion in March 2018. There was a dramatic decline to US$ 926 million in July. Growth-promoting regulation should tap this potential for European companies as a serious financing instrument and enable stable market development. At the same time, the investment universe will be expanded by high-quality ICOs, and consumers get access to alternative investment opportunities. Close coordination between legislators, regulators and industry is crucial for the development of these promising markets.


“At our first working meeting, together with the governors of the central banks we discussed the possible effects of the expected rise in key interest rates in order to draw the right conclusions in terms of fiscal policy. It is important for all member states to be prepared for the normalisation of interest rate policy announced by the European Central Bank (ECB), to implement the corresponding structural reforms, and to reorganise their public finances,” emphasises Austrian Finance Minister Hartwig Löger.

The agenda for the second day of the meeting on 8 September will focus on the deepening of the Economic and Monetary Union and on the issue of fair taxation of the digital economy.


7/9/2018 |

Remarks by M. Centeno following the Eurogroup meeting of 7 September 2018

Good afternoon. We had some good discussions at our Eurogroup meeting today.
We welcomed a number of distinguished guests, starting with Roberto Gualtieri, the Chair of the European Parliament's ECON committee. It was a lively and interesting discussion on our current economic outlook which remains a positive one, after five quarters of vigorous expansion. We also exchanged views on our policy mix and the need to explain to our citizens the current plans to improve the euro area.
This is the first time that the ECON committee chair attends the Eurogroup. I know I speak for all my colleagues around the table when I say that the Eurogroup takes transparency and exchange of information very seriously.
Ministers are accountable to their national parliaments for their Eurogroup activity. We all stand to benefit from a good dialogue with the European Parliament on the Eurogroup's work and policy priorities.
In this spirit, I’ve also informed ministers of my intention to look at the transparency initiative adopted by Eurogroup back in 2016, to consider if they can be further improved. 
Today we also had a thematic discussion on how to make labour markets more efficient. We had the great pleasure to exchange ideas with an authority in this matter, Professor Pissarides, the Nobel Prize laureate. He spoke to us about artificial intelligence and the impact it will have on labour markets for the generations to come. He agreed to make his presentation public.
We recognised that investments in human capital need to respond quickly and efficiently to new economic opportunities to make our economies more resilient. The Commission's analysis of this issue shows that euro area member states have made good progress but there is still quite some way to go.
This is the second time we welcomed a prominent academic to provide food for thought for the Eurogroup policy discussions and we will continue to do this in the future. 
Today we also discussed Portugal, my own country. We were debriefed by the European Commission and the ECB on the main findings of the eighth post-programme surveillance mission carried out in June, and also by the ESM on the findings under its early warning system.
The mission witnessed the good performance of the Portuguese economy. Looking forward, and given external risks across the board, the resilience of the economy to shocks must continue to be strengthened and the public debt must continue to be reduced. 
Finally, we picked up our ongoing discussions on the euro area reform, following the June Euro Summit. For that, we welcomed non euro area ministers in the room and we looked at how to organise our work until December. It is a very ambitious and challenging agenda for the next four months. Leaders asked us to cover all the items mentioned in my letter of 25 June to President Tusk, as mandated by the Euro Summit of June.
We already started today with a discussion on the common backstop to bank resolution. We addressed two key issues here: (i) When does it start and (ii) Who can decide on the activation of this new ESM instrument.
As regards the possible early introduction, the current entry date is 1 January 2024. Under a certain set of conditions, we could bring this forward. We have mandated our deputies to explore what conditions and legal changes would be needed for this to work.
Regarding the decision-making, we are closer to an agreement, although some details still need to be fleshed out. Clearly, decisions must be swift, timely and allowing national parliaments to be involved, as necessary.
In the next few months, we will address all other EMU deepening topics in turn. It will be intense and we will probably need an extra Eurogroup meeting for that matter. But until December these will be only discussions. As they say: nothing will be agreed until everything is agreed. In December, we will wrap up and prepare a decision by the Leaders in the Euro Summit.
Overall, I am happy to see a constructive spirit around the table. We have busy months ahead of us but I am confident that we will be able to deliver in time for December.

Main results - Eurogroup, 07/09/2018

Ministers exchanged views on the euro area's economic outlook and discussed allocative efficiency in labour and product markets. In a meeting of ministers of 27 EU member states, the Eurogroup 

Main results

The Eurogroup meeting took place in two formats: a regular meeting of the euro area ministers, and a meeting of the ministers of 27 EU member states to discuss issues related to the deepening of the Economic and Monetary Union.

9.00 - Eurogroup meeting in regular format

Exchange of views with the Chair of the European Parliament's Economic and Monetary Affairs Committee

The Eurogroup exchanged views with Roberto Gualtieri, Chair of the European Parliament's Committee on Economic and Monetary Affairs (ECON), on the euro area's economic outlook and challenges.
The Eurogroup President regularly appears at the European Parliament's ECON Committee, for an economic dialogue on the Eurogroup's work and policy priorities. President Centeno's initiative to invite the Chair of the European Parliament's ECON Committee for a dedicated exchange of views aims to further strengthen the dialogue between the European Parliament and the Eurogroup. 

Thematic discussion on allocative efficiency in labour and product markets

The Eurogroup discussed allocative efficiency in labour and product markets on the basis of a Commission analysis. A country's ability to allocate resources efficiently in labour and product markets enhances economic resilience and is thus particularly relevant for the euro area.
Ministers also heard a presentation by Christopher Antoniou Pissarides, Professor of Economics at the London School of Economics and Nobel Prize laureate. Professor Pissarides talked about the impact of artificial intelligence and automation on labour markets.

Portugal: 8th post-programme surveillance mission

The Eurogroup was informed about the key findings of the 8th post-programme monitoring mission to Portugal, which took place from 5 to 12 June 2018.
The key objective of post-programme monitoring is to assess a country's capacity to repay loans granted under its earlier programme. It comes to an end when at least 75% of the loans received have been repaid.

10.30 - Meeting of 27 member states

Deepening EMU: follow up to the June Euro Summit, including common backstop issues

Ministers discussed the follow-up to the June 2018 Euro Summit, which had agreed that the Eurogroup would further discuss all the items related to the deepening of the EMU listed in President Centeno's letter of 25 June. The Eurogroup agreed to further look into these topics in a sequential manner at its upcoming meetings in preparation of the December Euro Summit.
At this meeting, the Eurogroup discussed in particular issues related to thecommon backstop to the Single Resolution Fund (SRF). The Euro Summit of June 2018 agreed that the ESM would provide the common backstop to the SRF and that the Eurogroup would prepare terms of reference on this matter by December 2018.

"NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ενημέρωση

Αθήνα, 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, κ. Jean-Yves Le Drian. Η συνάντηση διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα. Υπογραμμίστηκε η αμοιβαία προσήλωση στην διατήρηση και στην περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα οφείλει να πρωτοστατήσει στη συζήτηση που διεξάγεται σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης και έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών σε σειρά τομέων και ιδιαίτερα σε εκείνον της άμυνας. Υπογράμμισε δε την ανησυχία του για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με τον εν γένει ρόλο της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή καθώς και για την πορεία των σχέσεών της με την Ευρώπη και την Ε.Ε. Εξετάστηκαν, τέλος, οι τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό και συζητήθηκε η ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.


Ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τις εξελίξεις της επικαιρότηταςΑθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2018

Α. Για το Μάτι 

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε δύο φορές αν γνώριζε την ύπαρξη νεκρών όταν έστηνε το βράδυ της 23η Ιουλίου 2018 το επικοινωνιακό σόου με μέλη της κυβέρνησή του και την κ. Δούρου. Δεν απάντησε. Όλοι ξέρουν πια ότι την ώρα που ο κ. Τσίπρας μετείχε, αν δεν διοργάνωσε εκείνη επικοινωνιακή παράσταση, η Πυροσβεστική, η αστυνομία και επομένως η κυβέρνηση γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί. Για τη Νέα Δημοκρατία έχει μεγάλη σημασία ότι δεν απάντησε χθες. Αν είχε στοιχειώδη αίσθηση των ευθυνών του, αν μη τι άλλο θα παραδεχόταν χθες ότι ήταν λάθος του να καλέσει τις κάμερες και να ρωτά πότε θα ξαναπετάξουν αεροπλάνα, αντί να ασχοληθεί εκείνη τη στιγμή με την καταστροφή που συντελούνταν μήπως και την περιορίσει. Διότι αν κάτι απεδείχθη χθες από τη συνέντευξη, είναι ότι το μόνο που ενδιέφερε τον Τσίπρα εκείνο το βράδυ ήταν να προσπαθήσει να παραπλανήσει τους πολίτες. Προφανώς δεν είχε ιδέα για το μέγεθος της τραγωδίας καθώς η εκατόμβη των νεκρών είναι που εκ των υστέρων τον εξανάγκασε να αναλάβει προσχηματικά την πολιτική ευθύνη.  Το δε απίστευτο είναι ότι, ακόμη και σήμερα, κανείς δεν έχει πει γιατί αποπέμφθηκαν οι κ. Τόσκας και οι αρχηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που δήλωναν μέχρι και την παραμονή ότι όλα τα έκαναν τέλεια και ότι δεν υπήρξε κανένα λάθος. Γιατί δεν ομολόγησε χθες έστω ένα λάθος τους; Όσο για το ότι την αναφορά του ότι δεν υπάρχει στο εξής ασυλία για τους συνεργάτες του, είναι τουλάχιστον υποκριτική. Το είπε καθώς ξέρει βέβαια ότι η Δικαιοσύνη εκ των πραγμάτων θα στείλει την υπόθεση στη βουλή όταν οι ευθύνες προσδιορισθούν σε πολιτικά πρόσωπα.

Β. Για την «έξοδο» από το μνημόνιο

Ο μόνος στόχος του τρίτου αχρείαστου μνημονίου που έφερε στην Ελλάδα ο κ. Τσίπρας ήταν να επανακτήσει την κανονικότητά της και να μπορεί να ξαναβγεί στις διεθνείς αγορές. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να γίνει σήμερα καθώς το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδας παραμένει στο 4,5%. Γεγονός που από μόνο του αποδεικνύει ότι το πρόγραμμα Τσίπρα απέτυχε παταγωδώς. Το δεκαετές επιτόκιο της Πορτογαλίας κινείται στο 1,5% δηλαδή είναι στο ⅓ αυτού της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι ανεξαρτήτως του αν η χώρα δεν έχει ανάγκη να δανειστεί το επόμενο διάστημα, κανείς σοβαρός επενδυτής δεν πρόκειται να έρθει στην Ελλάδα και να βάλει τα χρήματά του, όσο τα επιτόκια παραμένουν σε τόσο υψηλά επίπεδα. Επιπλέον το υψηλό αυτό επιτόκιο συμπαρασύρει και όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που επίσης δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό.

Το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι το επιτόκιο είναι υψηλό λόγω εξωγενών παραγόντων δεν στέκει διότι αντίστοιχες πιέσεις δεν έχουν δεχθεί και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Η κρίση στην Τουρκία και την Ιταλία δεν δικαιολογούν το ύψος του ελληνικού επιτοκίου. Όσο για το περίφημο μαξιλαράκι, αυτό υπάρχει μόνο ως απόδειξη ασφαλείας μιας χώρας. Αν τυχόν η χώρα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει το μαξιλαράκι για να καλύψει τρέχουσες ανάγκες της χώρας, τα ήδη πολύ υψηλά επιτόκια θα εκτιναχθούν ακόμη περισσότερο αφού οι αγορές θα εκλάβουν μια τέτοια κίνηση ως ένδειξη κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας.

Το 4,5% στο δεκαετές ομόλογο, από μόνο του δείχνει το έλλειμμα διεθνούς εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του και δυστυχώς στην χώρα. Είναι ο δείκτης της ανυποληψίας του και ο υπαρκτός κίνδυνος η Ελλάδα να βρεθεί και πάλι σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο και ας προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει ο κ. Τσίπρας.

Όσον αφορά την υπεραπόδοση της οικονομίας, τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους: Πέρυσι, η ανάπτυξη ήταν η μισή περίπου (1,4%) από όσο προβλεπόταν (2,7%). Φέτος προβλέπεται εξίσου αναιμική καθώς το β’ τρίμηνο του 2018 κατέγραψε  σημαντική επιβράδυνση (1,8%), έναντι του α’ τριμήνου (2,5%). Η χώρα σέρνεται σε ρυθμούς υπανάπτυξης κάτω του 2% αποκλίνοντας από την Ευρώπη, όταν έπρεπε να τρέχει με 4% για να καλύψει το χαμένο έδαφος της κρίσης. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης, ενώ το δήθεν «ολιστικό σχέδιο» του κ. Τσίπρα είναι στην ουσία ένα κενό γράμμα.


Γ. Για το ασφαλιστικό 

Ο κ. Τσίπρας, στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί το τερατούργημα του νόμου Κατρούγκαλου, προσπάθησε να διαστρεβλώσει μια φράση του κ. Καραγκούνη ο οποίος μόνος του άλλωστε τη διευκρίνισε. Ποτέ δεν έφερε ο βουλευτής της ΝΔ ως υπόδειγμα οικονομικής πολιτικής τον Πινοσέτ. Αλλωστε δεν θα είχε κανένα νόημα να το κάνει καθώς το κεφαλαιοποιητικό σύστημα στις συντάξεις το έχουν υιοθετήσει εδώ και πολλά χρόνια πάρα πολλές ευρωπαικές χώρες, με πολύ μεγάλη επιτυχία κι ας το αποκρύβει η ανίκανη κυβέρνηση Τσίπρα.  Και για να το καταλάβουν οι πολίτες αυτό που προτείνει η Νέα Δημοκρατία είναι ένα ριζικά διαφορετικό ασφαλιστικό σύστημα το οποίο χωρίς να ανατρέπει τον αναδιανεμητικό χαρακτήρα του σημερινού, θα εγγυάται 100% τις συντάξεις ανεξαρτήτως της κάθε μελλοντικής οικονομικής συγκυρίας. Για μεν τους σημερινούς συνταξιούχους θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση στο μέλλον, ενώ για τους σημερινούς εργαζομένους ότι θα πάρουν σύνταξη, μειώνοντας παράλληλα το δυσβάσταχτο βάρος των ασφαλιστικών εισφορών. Βάρος το οποίο περιορίζει σημαντικά τους μισθούς στην Ελλάδα και αποτρέπει τις επενδύσεις και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το εν λόγω σύστημα εφαρμόζεται σε διάφορες παραλλαγές σε πάρα πολλές δημοκρατικές χώρες, εδώ και χρόνια. Από την Γερμανία, την Αγγλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία,  μέχρι τη Νορβηγία, τον Καναδά και τη Νέα Ζηλανδία. Ο κ. Τσίπρας, όμως, διαστρέβλωσε σκόπιμα και το περιεχόμενο του νέου συστήματος που θα εφαρμόσει η ΝΔ. Ανέφερε πως θα είναι αποκλειστικά κεφαλαιοποϊητικό κάτι που δεν ισχύει αφού ο πρώτος πυλώνας θα είναι αναδιανεμητικός, όπως σήμερα, ενώ για τον κεφαλαιοποιητικό πυλώνα είπε πως θα συμμετέχουν αποκλειστικά ιδιωτικές εταιρείες, ενώ η ΝΔ προτείνει να μετέχει και το Δημόσιο.

Αναλυτικότερα για το σύστημα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία: Ο  ΕΦΚΑ θα εξακολουθήσει να είναι ο φορέας για τον πρώτο πυλώνα που θα είναι υποχρεωτικός, δημόσιος και αναδιανεμητικός. Στο δεύτερο πυλώνα που θα είναι επίσης υποχρεωτικός, οι πολίτες θα αποταμιεύουν σε ένα προσωπικό τους κουμπαρά μέρος των εισφορών τους μπορώντας να επιλέξουν είτε έναν δημόσιο φορέα, είτε ιδιωτικά συνταξιοδοτικά ταμεία. Και εισάγεται αυτή η ρύθμιση ακριβώς για να μην διακυβεύεται στο μέλλον οι συντάξεις αναλόγως της οικονομικής συγκυρίας. Τέλος, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί προαιρετικά να επιλέξει τον τρίτο πυλώνα, και συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση. Δηλαδή κάτι που γίνεται ούτως ή άλλως σήμερα, καθώς όποιος το επιθυμεί μπορεί να έχει επιπλέον ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες. Γι’ αυτό και συνιστούν σκόπιμη στρέβλωση της πρότασής της Νέας Δημοκρατίας όσα λένε οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός κι αν από την ιδεοληψία τους αδυνατούν να την καταλάβουν καθώς αδυνατούν να αντιληφθούν πως λειτουργούν οι σύγχρονες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Δ. Για Σκοπιανό

Παρά τις πολλές ερωτήσεις που δέχθηκε, ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να παραδεχθεί αυτό που έχουν καταλάβει πια όλοι. Ότι χωρίς να διαπραγματευθεί, παραχώρησε τη «μακεδονική» γλώσσα και τη «μακεδονική» εθνότητα στα Σκόπια. Κάτι που όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις απέρριπταν. Γι’ αυτό άλλωστε και πανηγυρίζουν στα Σκόπια και γι’ αυτό και έχει απέναντί του τη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων μηδέ εξαιρουμένων όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.
Έκανε όμως και κάτι ακόμη χθες ο κ. Τσίπρας. Όχι μόνον εξέθεσε μέχρι εξευτελισμού τον κ. Καμμένο προαναγγέλλοντας ότι “ο Πάνος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση ακόμη και αν φέρει τη συμφωνία” αλλά κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να ανατρέψει αν μπορεί, όπως είπε, τη συμφωνία αν εκείνος την κυρώσει στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας παριστάνει πως δεν γνωρίζει τις ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα σε έναν απλό νόμο και σε μία διεθνή συμφωνία η οποία παράγει δυστυχώς τετελεσμένα από την υπογραφή της. Τετελεσμένα τα οποία δεν μπορούν να αναστραφούν από την ελληνική βουλή και στα οποία η χώρα οδηγήθηκε εξαιτίας της δικής του επιλογής να βάλει την υπογραφή του ο κ. Τσίπρας κάτω από την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών. Η Νέα Δημοκρατία κατάθεσε πρόταση δυσπιστίας προς την Κυβέρνηση, πριν πέσουν οι υπογραφές στις Πρέσπες, δεσμεύθηκε ότι θα την καταψηφίσει αν τη φέρει προς κύρωση η Κυβέρνηση και ότι δεν θα τη φέρει προς Κύρωση ως κυβέρνηση μετά τις εκλογές. Από εκεί και πέρα κάθε πολίτης αντιλαμβάνεται πως αν κυρώσει ο κ. Τσίπρας τη συμφωνία, θα είναι εκ των πραγμάτων πάρα πολύ δύσκολο στην οποιαδήποτε επόμενη κυβέρνηση να την ανατρέψει. Διότι θα είναι σαν να λέμε στη διεθνή κοινότητα και κυρίως στους Σκοπιανούς “ξανακάντε δημοψήφισμα, ψηφίστε όχι, και αλλάξτε και πάλι το Σύνταγμά σας”. Μπορεί όλα αυτά να φαίνονται λογικά στον κ. Τσίπρα, αλλά οι διεθνείς συμφωνίες, όπως δυστυχώς και τα μνημόνια δεν σκίζονται με ένα νόμο και ένα άρθρο. Και αυτό οφείλει να το συνειδητοποιήσει πολύ καλά πριν φέρει στη βουλή την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε με τον κ. Ζάεφ.

 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022