"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT,update


AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT
MILK AND DAIRY PRODUCTS Newslett



Latest update

Dashboard: Milk and dairy products
Highlights
EU butter prices: 683 €/100 kg, +7.0% up in last 4 weeks;
EU SMP prices: 415 €/100 kg, +5.3% up in last 4 weeks;
EU WMP prices: 513 €/100 kg, +4.6% up in last 4 weeks;
EU cheddar prices: 381 €/100 kg, +2.6% up in last 4 weeks;
IT spot milk price increased to 50.8 c/kg. (10/04/2022);
Decrease of energy costs (-7%) and feed costs (-1%) in week 14, compared to the average of the previous 4 weeks.
Related links

EU milk and dairy products policy | EU agricultural markets short-term outlook


Eggs Newsletter



Agricultural markets dashboard – eggs

View the latest update
Related links

EU eggs policy | EU agricultural markets short-term outlook


Latest news

Supply shock caused by Russian invasion of Ukraine puts strain on various EU agri-food sectors
The spring 2022 edition of the short-term outlook report presents the latest trends and prospects for different agri-food sectors.



See also Full article


POULTRY MEAT Newsletter



Agricultural markets dashboard – poultry meat
View the latest update
Related links
EU poultry policy | EU agricultural markets short-term outlook

Latest news

Supply shock caused by Russian invasion of Ukraine puts strain on various EU agri-food sectors
The spring 2022 edition of the short-term outlook report presents the latest trends and prospects for different agri-food sectors.

Sheep meat Newsletter



Agricultural markets dashboard – sheep meat

View the latest update
Related links

EU Lamb, mutton and goatmeat policy | EU agriclutural markets short-term outlook – meat products

Τρίτη περιοδεία κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σε δημόσιες δομές υγείας της Ανατολικής Αττικής

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 



:

  Καπανδρίτι, Άγιο Στέφανος και Αχαρνές 




Στην τρίτη κατά σειρά  περιοδεία  σε δημόσιες δομές υγείας  της Ανατολικής Αττικής, πολυμελής αντιπροσωπεία  του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με τη συμμετοχή τεσσάρων βουλευτών, επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας στο Καπανδρίτι και στον Άγιο Στέφανο, καθώς και την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας.


Με  εκπρόσωπους της διοίκησης και των εργαζομένων των δομών συναντήθηκαν ο  Παύλος Πολάκης,  Βουλευτής Χανίων και πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, η Δώρα Αυγέρη, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αναπληρώτρια Τομεάρχης Υγείας και οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής, Χρήστος Σπίρτζης, και Πάνος Σκουρολιάκος, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική ΣυμμαχίαΣυζήτησαν διεξοδικά για τις συνθήκες λειτουργίας και τις επείγουσες ανάγκες των δομών, αλλά και για τις  δυσκολίες και ελλείψεις που αντιμετωπίζει το προσωπικό στον καθημερινό αγώνα για τη φροντίδα των πολιτών στον κρίσιμο τομέα της υγείας. 

Στις συναντήσεις παρέστη επίσης η Χρυσάνθη Κισκήρα, πρώην υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ και ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.  


Από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  συμμετείχε η Συντονιστής Ζαννέτ Τσίπρα, η υπεύθυνη της Επιτροπής Υγείας  Ευαγγελία Τσιούνη, μέλη της ΝΕ, καθώς και μέλη των επτά  ΟΜ Καπανδριτίου, Διονύσου, Θρακομακεδόνων-Ολυμπιακού Χωριού, Κέντρου Αχαρνών, Ανατολικής Αχαρνών, Δυτικής Αχαρνών και Κάτω Αχαρνών, που ανέλαβαν από κοινού την πρωτοβουλία της τρίτης εξόρμησης στις δομές υγείας. 

Αντίστοιχες δράσεις τους τελευταίους μήνες έχουν πραγματοποιηθεί από την Νομαρχιακή Επιτροπή Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε  Μαρκόπουλο, Σπάτα-Αρτέμιδα, Ραφήνα- Πικέρμι, Κορωπί, Βάρη, Καλύβια, Λαύριο και Κερατέα.  


--

ΠΑΝΟΥ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΥ,Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ,newsletter




Πολιτισμός



Στο θέατρο
Στην πρεμιέρα της παράστασης με τον μονόλογο του Άκη Δήμου "Σαν ρόδο και σαν αίνιγμα" με την υπέροχη Πέγκυ Σταθακοπούλου στο θέατρο "Τόπος αλλού", σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή.

(Εδώ, με την Πέγκυ και την Χριστίνα Θεοδωροπούλου)

Πολλά συγχαρητήρια!



Παρουσίαση βιβλίου του Σωτήρη Καψώχα
Στο Δημαρχείο Σαρωνικού παρουσιάσαμε το βιβλίο του Σωτήρη Καψώχα με τίτλο “Αχρείαστη χρεωκοπία και το σιωπηλό πραξικόπημα”.
Ένα βιβλίο πολιτικό με εξαιρετικό ενδιαφέρον, που φωτίζει άγνωστες πτυχές του πρόσφατου πολιτικού μας βίου και δίνει πολλές απαντήσεις στα ερωτήματά μας.

Προσυνεδριακές διαδικασίες ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων για το 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ασκήσαμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα και πολιτικό μας καθήκον στην ΟΜ Λαυρίου για να εκλέξουμε τους συνέδρους στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Το συνέδριό μας θα είναι γιορτή της δημοκρατίας, συνέδριο σύνθεσης, συνέδριο για την κοινωνία

Πρόεδρος Ουκρανίας στη Βουλή των Ελλήνων


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι στην Βουλή των Ελλήνων, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή των Ρώσων στη χώρα του, δεν είπε κουβέντα για την ανοιχτή πληγή εδώ και 50 χρόνια, της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο.
Απαράδεκτος!

Ζελένσκι, απαράδεκτος ν2.
Έδωσε τον λόγο σε ναζί, μέλος του τάγματος Αζόφ, να μιλήσει στην Βουλή των Ελλήνων!
Δεν ήξερε τίποτα η κυβέρνηση;
Δώσαμε χωρίς όρους τον λόγο;
Τελικά η κυβέρνηση δεν είναι απλώς επικίνδυνη. Είναι καταστροφική!
Κοινοβουλευτικό Έργο
Ερωτήσεις (συνυπογραφή)
Δημοσιοποίηση των στοιχείων των παραβατών από τους ελέγχους για την αισχροκέρδεια (προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών)

Κλιμάκιο της UNESCO αναλαμβάνει εποπτεία των εργασιών «ανάπλασης» στην Ακρόπολη (προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Εγκλωβισμένοι σε φόρους και πρόστιμα που θα έπρεπε να έχουν διαγραφεί 95.000 συνταξιούχοι (προς τον Υπουργό Οικονομικών)

Να ξεπαγώσουν άμεσα οι εκταμιεύσεις για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”- Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα δομικά υλικά, η οποία θίγει άμεσα το “Εξοικονομώ” (προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων)

Απαραίτητοι οι νέοι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση (προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Προστασία των πολιτών από νέες ανατιμήσεις αγαθών πρώτης ανάγκης (προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων)

 Πλήρης κατάλογος ερωτήσεων

Αρθρογραφία

Δεξιά του πολιτισμού
Στη χώρα μας ο πολιτισμός δεν υπήρξε ποτέ η αιχμή του δόρατος για να δοθούν οι πολιτικές μάχες στο εξωτερικό ή το εσωτερικό. Κάτι που κάνουν με μεγάλη επιτυχία οι Γάλλοι ή κάτι που, σε διαφορετικό επίπεδο, κάνουν οι Αμερικανοί με το «American way of life», που σαφώς περιλαμβάνει και τον πολιτισμό. Ο κάθε λαός προσπαθεί να "εκμεταλλευτεί" τον πολιτισμό του και να τον εξάγει (μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα) αλλά και να κρατήσει τη συνοχή και την υπερηφάνεια του.
Δυστυχώς, στην Ελλάδα ούτε καν το «ένδοξο παρελθόν μας» δεν ήταν ικανό να μας πάει πέρα από τη μύτη μας. Μόνο ως τουριστικό προϊόν συνοδευτικό του ήλιου και της θάλασσας καταφέραμε να το εκμεταλλευτούμε.

Διαβάστε τη συνέχεια στην Αυγή

Μετάβαση στην ιστοσελίδα

Vasilissis Sofias 2, 10021, Athens, Greece


Η HELL παρουσίασε τη σειρά ENERGY COFFEE..

 Δελτίο Τύπου

 

Η νέα απολαυστική γεύση ENERGY COFFEE Salted Caramel χωρίς λακτόζη από την HELL είναι εδώ!

 

Αθήνα, 12.04.2022. – Η νέα Salted Caramel γεύση του παγωμένου καφέ HELL ENERGY COFFEE κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά και μπορούν να την απολαύσουν ακόμη και όσοι αγαπούν τον καφέ αλλά είναι ευαίσθητοι στη λακτόζη. Το ENERGY COFFEE, το κορυφαίο brand παγωμένου καφέ στην Ελλάδα*, σε αξία και σε πωλήσεις, είναι πλέον διαθέσιμο σε έξι διαφορετικές γεύσεις. 





 

Η HELL παρουσίασε τη σειρά ENERGY COFFEE το καλοκαίρι του 2019 με τρείς γεύσεις. Η υψηλή ποιότητα, η περιεκτικότητα σε πραγματικό γάλα και το εκχύλισμα καφέ, όσο και η αρμονική τους γεύση κέρδισαν γρήγορα την προτίμηση των καταναλωτών. Σε λιγότερο από έξι μήνες από το λανσάρισμά της, η σειρά βρέθηκε στην πρώτη θέση των ready-to-drink παγωμένων καφέδων στην Ελλάδα, όσον αφορά την αξία του και τον αριθμό των προϊόντων που πωλήθηκαν, μια θέση που διατηρεί σήμερα η εταιρεία από το Μάιο του 2020.

 

Το επιτυχημένο brand από την Ουγγαρία, που προμηθεύει και τον ηθοποιό Bruce Willis με την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται, αναζητά διαρκώς νέες καινοτομίες για να εξελίξει το προϊόν του. Την άνοιξη του 2021, η HELL δημιούργησε το ENERGY COFFEE Coconut για τους λάτρεις του καφέ με ευαισθησία στη λακτόζη και πλέον ο παγωμένος καφές Salted Caramel είναι η νέα προσθήκη στη δημοφιλή του λίστα προϊόντων καφέ χωρίς λακτόζη. Το νέο ρόφημα latte συνδυάζει αρμονικά αλμυρή και γλυκιά γεύση και συγχρόνως βρίσκεται σε ένα εύχρηστο, φιλικό προς το περιβάλλον αλουμινένιο κουτάκι των 250 ml.

 

«Επιλέξαμε για το νέο μας προϊόν μια από τις κορυφαίες καινοτομίες των τελευταίων χρόνων στον τομέα της ζαχαροπλαστικής, αφού η αλατισμένη καραμέλα είναι εξαιρετικά δημοφιλής σε γλυκά, σοκολάτες, αρτοσκευάσματα και παγωτά. Αποτελεί την αγαπημένη επιλογή των καταναλωτών. Ο συνδυασμός αλμυρού και γλυκού μαζί με την απολαυστική γεύση καφέ, το καθιστά ένα τέλειο ρόφημα για το ξεκίνημα της ημέρας, ενώ μπορεί να καταναλωθεί και ως επιδόρπιο μετά το μεσημεριανό γεύμα, ζεστό ή παγωμένο. Το νέο μας latte, προστίθεται στη σειρά με τα προϊόντα χωρίς λακτόζη, οπότε αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για τους καταναλωτές με την σχετική ευαισθησία», δήλωσε ο Krisztián Schmidt, Creative Marketing Director της HELL ENERGY.

 

Το νέο παγωμένο ρόφημα καφέ, όπως και τα υπόλοιπα προϊόντα της σειράς, παρασκευάζεται με πραγματικά εκχυλίσματα καφέ Arabica και Robusta, δεν περιλαμβάνει συντηρητικά ή τεχνητά χρώματα και περιέχει 40mg/100ml καφεΐνης.

 

Η HELL, με τα ροφήματα ENERGY COFFEE, βρίσκεται ήδη στα ράφια καταστημάτων σε 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, της Κροατίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

*Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναφέρθηκαν στην HELL ENERGY Magyarország Kft σχετικά με την αγορά RTD καφέ στην Ελλάδα για το συνολικό άθροισμα των ετήσιων πωλήσεων έως και τον Δεκέμβριο 2021, οι πωλήσεις του Hell Energy Coffee ήταν οι υψηλότερες από οποιαδήποτε άλλο προϊόν στην κατηγορία RTD καφέ για την εν λόγω περίοδο.

Ομιλία Μάνου Κόνσολα στη Βουλή με προτάσεις στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό

 ΜΑΝΟΣ Ν. ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
 
Διευθύνσεις Γραφείων:

ΡΟΔΟΣ
Εθνάρχου Μακαρίου 28 (Εμπορικό Κέντρο 
Cairo Palace), 85100 Ρόδος
Τηλέφωνα: 22410 34320, 22410 77771 | Fax: 22410 34920 

ΑΘΗΝΑ
Μητροπόλεως 1, Σύνταγμα, 10557, Αθήνα
Τηλ: 210 32 39 365, 210 32 30 289
   
Ηλεκτρονική επικοινωνία:
E-mail: 
konsolasmanos@gmail.com  

Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ

13 Απριλίου2022

 

ΘΕΜΑ: «Ομιλία του Μάνου Κόνσολα στη Βουλή με προτάσεις στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό και των επιχειρήσεων στην εστίαση και στον τουρισμό»

 

Στην επισήμανση του Πρωθυπουργού που τόνισε ότι: «αν δεν υπάρξει ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση μέσα στον Μάιο για να αξιοποιηθούν τα 230 δισεκατομμύρια ευρώ των αδιάθετων δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν εθνικοί πόροι», στάθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά την ομιλία του στη Βουλή, αναφερόμενος στην κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 2,5 δις ευρώ για μέτρα στήριξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι η αξιοποίηση των πόρων για τη στήριξη της κοινωνίας πρέπει να γίνεται με ορθολογικά κριτήρια.

Επεσήμανε ότι εργαζόμενοι στον τουρισμό που είναι άνεργοι χωρίς να έχουν κάποια εισοδηματική κάλυψη, αφού δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, θα έπρεπε να είχαν συμπεριληφθεί στους δικαιούχους για την επιταγή ακρίβειας.

Κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να εντάξει έστω και τώρα αυτούς τους ανθρώπους στους δικαιούχους της επιταγής ακρίβειας ή να υπάρξει πρόβλεψη για την ενίσχυσή τους από τους πόρους του συμπληρωματικού προϋπολογισμού των 2,5 δις ευρώ.

Τόνισε, μάλιστα, ότι πρόκειται για ανθρώπους χωρίς καμία εισοδηματική κάλυψη αφού δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας, έκανε ειδική αναφορά στην επιβάρυνση του κόστους καυσίμων και ενέργειας, που αυξάνει το λειτουργικό κόστος για τις επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης.

Τόνισε ότι η διάθεση εθνικών πόρων για την επιδότηση του κόστους κατανάλωσης είναι μια κίνηση που για να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά συνδέεται και με άλλα μέτρα που η κυβέρνηση οφείλει να εξετάσει, προτείνοντας συγκεκριμένα μέτρα, όπως:

- Η αναστολή για ένα χρονικό διάστημα  των οφειλών που αφορούν στην επιστρεπτέα προκαταβολή για τις επιχειρήσεις εστίασης.

- Ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων και αύξησης των δόσεων για τις οφειλές στους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

- Η ενίσχυση με νέους πόρους και η  επέκταση του προγράμματος «Εξοικονομώ» προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλες τις επιχειρήσεις και τους πολίτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων και να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για την αποδοχή από την κυβέρνηση προτάσεων όπως:

- Η  απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος για τους αγρότες και τους αλιείς της παράκτιας αλιείας.

- Η ρύθμιση που δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες οχημάτων να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καταβάλλοντας αναλογικά Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα, την οποία χαρακτήρισε σημαντική και θετική εξέλιξη ιδιαίτερα για τους πολίτες, αλλά και τις επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων στις τουριστικές περιοχές, προκειμένου να μην καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας και για τους 12 μήνες του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη ρύθμιση έγινε παρέμβαση και συνάντηση του κ. Κόνσολα με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το προηγούμενο διάστημα.

 


NSF's Science Matters


Check out the latest from NSF’s Science Matters blog
04/04/2022



SCIENCE MATTERS


Friday, April 1, 2022
Happy National Fun at Work Day!

Some of our team members took the opportunity to have a little fun with some of the animals that are the focus of NSF-supported research. Of course, we have fun learning, so below we also share bits of knowledge gained through that research. It's March, so cue the band, turn down the lights and let's introduce the players — it's March Animal Madness! Inspired by the yearly basketball tournament and March Mammal Madness, we've pitted some members of kingdom Animalia against each other in fun and friendly competitions that highlight some of the interesting biological research NSF has recently supported – making each of our "players" student-athletes. NSF experts have weighed in on who they think will win in each bracket below and you can let us know your thoughts via social media.
Continue Reading

For more National Science Foundation Science Matters blog, visit our blog site. Contact the blog team.

What’s hot in science and engineering? Check out NSF research news for the day of April 4, 2022
04/04/2022
Keep up with today’s research news from the U.S. National Science Foundation. This is a daily look at noteworthy scientific findings from researchers around the country.


Mon, 04 Apr 2022
Hawaiian corals show surprising resilience to warming oceans

22-month study provides realistic conditions, scientists say
A long-term study of Hawaiian coral species offers a surprisingly optimistic view of how they might survive warmer and more acidic oceans resulting from climate change.
Researchers found that three coral species studied experienced significant mortality under ...
Continue Reading


Mon, 04 Apr 2022
Freshwater streams and rivers are getting saltier and more alkaline

CDU,update

 


Rufbereitschaft der CDU-Pressestelle
 
Karfreitag, 15. April 2022
 
Hero Warrings
Telefon: 0151 / 12 49 63 18
Email: hero.warrings@cdu.de
 
 
Samstag, 16. April 2022
Ostersonntag, 17. April 2022
Ostermontag, 18. April 2022
 
Philip Kuhn
Telefon: 0151 / 42 26 83 41
Email: philip.kuhn@cdu.de
 
 
Das Team der CDU-Pressestelle wünscht "Frohe Ostern"!

Berlin, 13. April 2022
Terminhinweis
 
Termin des CDU-Parteivorsitzenden Friedrich Merz
 
Sehr geehrte Damen und Herren,
 
hiermit möchten wir Sie über die Teilnahme des Vorsitzenden der CDU Deutschlands Friedrich Merz MdB an folgendem Wahlkampftermin zur Landtagswahl in Nordrhein-Westfalen informieren:
 
Samstag, 23. April 2022
 
11.00 Uhr Wahlkampfauftakt CDU-NRW in Düsseldorf „Castello“
40599 Düsseldorf, Karl-Hohmann-Straße 1
mit Friedrich Merz MdB und dem Spitzenkandidaten und Ministerpräsident des Landes Nordrhein-Westfalen Hendrik Wüst MdL
 
Presseanmeldungen: über pressestelle@cdu-nrw.de
Livestream: www.forum22.nrw
 
 
Mit freundlichen Grüßen
 
Hero Warrings
Sprecher der CDU Deutschlands

EUROPEAN BANK's update

 

EBRD logo long
 
12-04-2022 04:15 PM BST

€17 million for five new trams and smart traffic management in Bosnia and Herzegovina’s capital
12-04-2022 10:15 AM BST

€6.5 million loan to boost water quality in Bosnia and Herzegovina
12-04-2022 12:31 PM BST

Firm to receive advisory services and finance to spur growth and green transformation
12-04-2022 04:15 PM BST

Bosnia and Herzegovina’s Elektroprenos-Elektroprijenos (TransCo) will modernise its core telecoms system
11-04-2022 12:46 PM BST

EBRD provides €20 million in portfolio risk-sharing support to ProCredit Bank Albania for lending to local firms


The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on..

Statement by the Prime Minister on the upcoming Royal Tour of Canada

April 11, 2022
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today issued the following statement on the upcoming Royal Tour of Canada by Their Royal Highnesses The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall:

“This spring, Canada will have the pleasure of welcoming Their Royal Highnesses The Prince of Wales and The Duchess of Cornwall to Newfoundland and Labrador, the National Capital Region, and the Northwest Territories. During their visit, they will have the wonderful opportunity of seeing first-hand the diversity and kindness of Canadians and the beauty of our abundant natural landscapes that make us proud to call our country home.

“This year, Canadians and people across the Commonwealth are celebrating Her Majesty Queen Elizabeth II’s Platinum Jubilee, which marks the 70th anniversary of her accession to the Throne. The Royal Tour, which coincides with this historic milestone, will be an opportunity for Their Royal Highnesses to take part in various initiatives to honour The Queen’s service and dedication to our country, and meet with inspiring Canadians who are making a difference in our communities.

“On behalf of all Canadians, Sophie and I look forward to welcoming Their Royal Highnesses and showing them some of the many reasons why we take pride in being Canadian.”

Supporting small businesses and creating good jobs

April 12, 2022
Edmonton, Alberta

Small and medium-sized businesses are the backbone of the Canadian economy and the heart of our communities. That’s why the Government of Canada is proposing new measures in Budget 2022 to support small and medium-sized businesses so they can grow, innovate, and stay competitive, while creating good, middle class jobs.

The Prime Minister, Justin Trudeau, today highlighted key measures included in Budget 2022: A Plan to Grow Our Economy and Make Life More Affordable to help small and medium-sized businesses.

ΙΜF,interesting latest news

 


Dear maria,

We just published a new blog—please find the full text below. 

Fast-Moving FinTech Poses Challenge for Regulators

(IMAGE: ISMAGILOV/ISTOCK BY GETTY IMAGES)

By Antonio Garcia Pascual and Fabio Natalucci

Technology sometimes moves at a dizzying pace. When it comes to innovation in financial activities, often referred to as FinTech, the world is seeing major advances.

For banks, FinTech disrupts core financial services and pushes them to innovate to remain relevant. For consumers, it means potentially wider access to better services. Such changes also raise the stakes for regulators and supervisors—while most individual FinTech firms are still small, they can scale up very rapidly across both riskier clients and business segments than traditional lenders.

This combination of fast growth and increasing importance of FinTech financial services for the functioning of financial intermediation can come with system-wide risks, which we cover in our latest Global Financial Stability Report.

Adding risk

Digital banks are growing in systemic importance in their local markets. Also known as neobanks, they are more exposed than their traditional counterparts to risks from consumer lending, which usually has fewer buffers against losses because it tends to be more uncollateralized. Their exposure also extends to higher risk-taking in their securities portfolio, as well as higher liquidity risks (specifically, liquid assets held by neobanks relative to their deposits tend to be lower than what would be held by traditional banks).

These factors also create a challenge for regulators: the risk management systems and overall resilience of most neobanks remain untested in an economic downturn.

Not only do FinTech firms take on more risks themselves, they also exert pressure on long-established industry rivals. Look for instance at the United States, where FinTech mortgage originators follow an aggressive growth strategy in periods when home lending is expanding, such as during the pandemic. Competitive pressure from FinTech firms significantly hurt profitability of traditional banks, and this trend is set to continue.

Another technological innovation, which has grown rapidly in the past two years, is decentralized finance, a crypto-based financial network without a central intermediary. Also known as DeFi, it offers the potential of delivering more innovative, inclusive, and transparent financial services thanks to greater efficiency and accessibility.

Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας..


Αθήνα, 13.04.2022

 

 

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, βρέθηκε σήμερα στο εναρκτήριο δρομολόγιο της νέας αστικής γραμμής 861 του ΟΑΣΑ, η οποία θα πραγματοποιεί καθημερινά, αρχής γενομένης από σήμερα, τη διαδρομή Ελευσίνα- Μάνδρα (μέσω Οικισμού Τιτάν)- Οινόη- Βίλια- Ερυθρές και αντίστροφα.

Ο κ. Μπούρας καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος και ικανοποιημένος, καθώς πήρε σάρκα και οστά, ένα έργο που από καιρό είχε οραματιστεί και πάλεψε για την πραγμάτωσή του. Η ολοκλήρωση της νέας αυτής γραμμής υλοποιήθηκε μετά από πολύμηνη, κοπιαστική και με πολλά πισωγυρίσματα διαδικασία, όμως, με το πείσμα που διακατέχει τον Αντιπρόεδρο ο στόχος επετεύχθη.

Σε συνομιλίες που είχε ο κ. Μπούρας με αρκετούς κατοίκους, που θα εξυπηρετούνται από αυτή τη γραμμή, έδειξαν την ευγνωμοσύνη τους και την ικανοποίησή τους.

Το σημαντικό αυτό έργο ήρθε για να μείνει. Οι κάτοικοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται με υπερσύγχρονα και καθαρά αστικά λεωφορεία και με χαμηλό κόστος (1,20€).

Ο κ. Μπούρας εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), Γιάννη Γκόλια και τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακής και Εμπορικής Λειτουργίας του ΟΑΣΑ, Δημήτρη Αποστολίδη.

Συμπαραστάτες στις ενέργειες του Αντιπροέδρου της Βουλής υπήρξαν ο ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης  Κοσμόπουλος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βιλίων, Κωνσταντίνος Μακρυνόρης, ο Αντιδήμαρχος Ερυθρών, Μιχάλης Σακελλάρης, ο Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών, Δημήτριος Παγώνης και βέβαια ο Δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης.

Ο κ. Μπούρας θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των κατοίκων της Δυτικής Αττικής, όπως διαχρονικά άλλωστε πράττει, θέτοντας ως προτεραιότητα την βελτίωση της καθημερινότητάς τους αλλά και την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που τους απασχολούν.








Τα αντιηλιακά μολύνουν τα φύκια Posidonia oceanica στη Μεσόγειο: Σκοτώνουν ψάρια, δελφίνια και χελώνες



Τα φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας που απορροφώνται από το Posidonia oceanica μπορεί να έχουν καταστροφικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε αντηλιακές λοσιόν συσσωρεύονται στο μεσογειακό θαλάσσιο χόρτο, σύμφωνα με μια μελέτη.Οι επιστήμονες ανακάλυψαν φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας στους μίσχους της Posidonia oceanica, ενός είδους θαλάσσιου χόρτου που βρίσκεται στις ακτές της Μαγιόρκα και ενδημικό στη Μεσόγειο Θάλασσα....

Aναγνώσατε πατώντας εδώ:

Think Tank reports on the invasion of Ukraine





Library blog
Wednesday 13 April 2022
● General Secretariat of the Council
 

Think Tank reports on the invasion of Ukraine


More than 6 weeks into Russia’s war against Ukraine, think tanks analyse the origins of the Russian invasion and the pre-existing global divisions, the threat and impact of escalation, use of Russian propaganda, the war crimes being committed against the Ukrainian people, Ukraine’s foreign policy choices and its wartime information strategy, as well as assess the impact of the war on the EU’s asylum policy, its security framework and its enlargement agenda, and review the positions of Turkey, Israel and Africa.

Think Tank reports on the invasion of Ukraine
13 April 2022
Think Tank Review
gsclibrary

This is a non-exhaustive collection of Think Tanks reports on the invasion of Ukraine, covering the period from February 2022 onwards, which is regularly updated:



13.4.2022

More than 6 weeks into Russia’s war against Ukraine, think tanks analyse the origins of the Russian invasion and the pre-existing global divisions, the threat and impact of escalation, use of Russian propaganda, the war crimes being committed against the Ukrainian people, Ukraine’s foreign policy choices and its wartime information strategy, as well as assess the impact of the war on the EU’s asylum policy, its security framework and its enlargement agenda, and review the positions of Turkey, Israel and Africa.

LA FONDATION POUR LA RECHERCHE STRATÉGIQUE (FRS)

One month on in the Ukraine war: what role for the kadyrovtsy?

This article discusses the role played by the “kadyrovtsy”, the personal army of Chechen leader Ramzan Kadyrov, in supporting Russia’s military aggress in Ukraine. The “kadyrovtsy” group, and other loosely integrated Chechen units, have previously conducted special operations on behalf of the federal authorities in Moscow in Georgia in 2008, Ukraine in 2014 and Syria in 2015.

INSTITUTO ESPAÑOL DE ESTUDIOS ESTRATÉGICOS

War in Ukraine, a punch on the international chessboard

This article analyses the military invasion of Ukraine in the context of geopolitics, seeing the invasion not as the beginning of a new global ordering model, but one more chapter in the long-standing competition between great powers. What is new is the possibility of escalation in the conflict that could lead to direct confrontation between Russia and the North Atlantic Alliance, without any proxies.

ILKO KUCHERIV DEMOCRATIC INITIATIVES FOUNDATION

Ukraine’s foreign policy choices and responses to the Russian escalation

This article considers the long-standing build-up to the Russian invasion of Ukraine and analyses Ukraine’s security options in the context of the war, acknowledging that it looks hard to find a solution that can bridge the differences of Ukrainian and Russian security perceptions.

BRUSSELS SCHOOL OF GOVERNANCE

Bargaining with blood: Russia’s war in Ukraine

This brief applies the bargaining model of war to examine the origins, escalation, eventual termination, and long-term settlement of Russia’s war against Ukraine.

INTERNATIONAL INSTITUTE FOR STRATEGIC STUDIES

Ukraine: The shock of recognition

The author provides a historical perspective, in particular harking back to the broad anti-fascist alliance from around 1933 to 1947, regarding various factors at play in Russia’s invasion of Ukraine.

POLSKI INSTYTUT SPRAW MIĘDZYNARODOWYCH (THE POLISH INSTITUTE OF INTERNATIONAL AFFAIRS)

Ukraine’s wartime information strategy

The article looks at the strategic communication policy applied by the Ukrainian authorities during the war and aimed at their own citizens, Russian society, and the international community.

POLSKI INSTYTUT SPRAW MIĘDZYNARODOWYCH (THE POLISH INSTITUTE OF INTERNATIONAL AFFAIRS)

Russia’s wartime censorship and propaganda

The author examines how the war against Ukraine is being used by the Russian government to transform Russia into a complete totalitarian state and the censorship and propaganda of military successes are tools employed to this end.

CHATHAM HOUSE - THE ROYAL INSTITUTE OF INTERNATIONAL AFFAIRS

Ensuring Ukraine prevails is now the only moral choice

According to the brief, a successful outcome to the fighting in Ukraine is critical not only to Ukrainian statehood, but to the future security of Europe as a whole. That means the only way to secure Europe is to ensure Ukraine prevails – and is not subjected to a flawed and unworkable peace settlement that does no more than postpone its reckoning with Russia, while continuing the suffering of the Ukrainian people under occupation.

COUNCIL ON FOREIGN RELATIONS

Can Russia be held accountable for war crimes in Ukraine?

The author examines what war crimes have been committed by Russia’s invasion of Ukraine, how investigations might proceed, the role of the US in seeking accountability and the question of reparations.

ZENTRUM LIBERALE MODERNE (CENTER FOR LIBERAL MODERNITY)

Russland will die Identität der Ukraine auslöschen

The Russian attacks on Babyn Yar and other symbolic places and cultural monuments in Ukraine are similar to the practices of the Soviet Union and, according to the author, show that by destroying Ukrainian culture, Russia is trying to erase Ukrainian identity.

CENTRE FOR STRATEGIC AND INTERNATIONAL STUDIES

Justice in Ukraine may be slow, but must be steady

As the world is demanding justice for the atrocities being committed in Ukraine, the author outlines how achieving it will take both patience and determination.

INTERNATIONAL CRISIS GROUP

The war in Ukraine raises new questions for EU foreign policy

This article looks at how Russia’s invasion of Ukraine has prompted the EU to take unprecedented decisions on security, defence and EU enlargement and how it is also starting to shape the EU’s external action more broadly, opening new questions for Brussels and member states.

LUXEMBOURG INSTITUTE OF SOCIO-ECONOMIC RESEARCH

The Ukrainian exodus calls for better coordination in the European Asylum Policy

This policy brief analyses the current situation and give estimates of the number of refugees who could be distributed across EU27 destinations depending on their absorption capacities.

POLSKI INSTYTUT SPRAW MIĘDZYNARODOWYCH (THE POLISH INSTITUTE OF INTERNATIONAL AFFAIRS)

Franco-Russian economic relations in the face of the war in Ukraine

According to the article, Russia’s aggression against Ukraine will affect the French economy in micro and macroeconomic terms. The limited reaction of French businesses to the war shows that image losses remain a secondary issue while the risk of losing capital is much more alarming.

STIFTUNG WISSENSCHAFT UND POLITIK

Perceptions in Turkey about the war in Ukraine

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022