"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΧΑΝΙΑ: Στο Επιμελητήριο Ενημερωτική εκδήλωση για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών

Χανιά, 22/11/2018


Στο Επιμελητήριο
Ενημερωτική εκδήλωση για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών


Το Επιμελητήριο Χανίων σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος , Τμήμα Δυτικής Κρήτης, διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα: «Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αγροτών προς ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ και Τράπεζες – Κόκκινα Δάνεια», το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, & ώρα18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεών «Δημοσθένης Γαγάνης», του 4Ου ορόφου του Επιμελητηρίου, οδός Ελ. Βενιζέλου 4.
Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιος Σταθάκης. 
Κεντρικός ομιλητής  ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Φώτης Κουρμούσης.
Στην ημερίδα, θα  παρουσιαστεί το  νομοθετικό πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών, αγροτών καθώς και η διαδικασία υπαγωγής σ’ αυτόν, και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις – απαντήσεις.


Σ.Σ. Εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκε στο προηγούμενο δελτίο τύπου η παρουσία του κ. Σταθάκη στην εκδήλωση.
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ελ. Βενιζέλου 4, 73134, Χανιά
Τηλ: 28210 52329, Fax: 28210 28307
E-mail: epimel@chania-cci.gr 
Website: www.chania-cci.gr

sepe.gr NEWSLETTER 22 Νοεμβρίου 2018

Hellenic Folklore Research Centre Academy of Athens:Παρουσίαση νέας έκδοσης του Κέντρου Λαογραφίας

Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
σας καλεί στην παρουσίαση της έκδοσης

«Λαϊκή ιατρική και ιατρική επιστήμη. Σχέσεις αμφίδρομες», τόμ. Α΄ & Β΄, Πρακτικά Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου, Αθήνα, 7-11 Μαρτίου 2012
(Δημοσιεύματα του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, αρ. 33, Αθήνα 2018)

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19.00
Ανατολική Αίθουσα του Μεγάρου της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημίου 28

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας
της Ακαδημίας Αθηνών
Ηπίτου 3, 10557 Αθήνα
Τηλ.: 210.3318042, 210.3318043, 210.3664751 
Fax: 210.3313418, 210.3664735

Hellenic Folklore Research Centre
Academy of Athens
3, Ipitou St. – Athens 105 57, Greece
Tel.: +30 210.3318042, +30 210.3318043, +30 210.3664751  
Fax: +30 210.3313418, +30 210.3664735

Social Activism Αθηνών:ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ



H πρόσφατη προβολή της έκθεσης ΚΑΛΟ και εν γένει πολιτική του Υπουργείου Εργασίας, παρουσιάζει μια μαγική εικόνα η οποία πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Παρουσιάζει μια μινιατούρα πολιτικής ως κολοσσιαίο έργο, σαν να μπορούσε κάποιος με ένα πίνακα ζωγραφικής να κτίσει μια Πόλη. Την ίδια στιγμή οι πόροι τους οποίους όφειλε η Κυβέρνηση να διαθέσει σύμφωνα με τις κοινοτικές οδηγίες στο πεδίο πηγαίνουν για άλλες ανάγκες του κράτους. Ο ισχυρισμός μας αυτός τεκμηριώνεται αν λάβουμε υπόψη τα παρακάτω στοιχεία και δεδομένα:

O Το Υπουργείο προβάλλει ως κάτι σημαντικό τις επενδύσεις που πρόκειται να γίνουν στο χώρο ενώ αγγίζουν μόλις το 1/1000 των πόρων από το ΕΣΠΑ και το πακέτο Γιούγκερ των 35 δις. Καθώς πρόκειται για ενισχύσεις μόλις 35 εκατ. και 80 εκατ. για τις Περιφέρειες.

O Αποκρύπτεται από το πεδίο και τους φορείς, οι κοινοτικές οδηγίες και οι πόροι που έχουν δεσμευτεί για την κοινωνική Οικονομία ενώ, χρησιμοποιούνται για να καλυφθούν άλλες πάγιες και διαρκείς ανάγκες του κράτους.

O Ο σχεδιασμός περιορίζει τους δικαιούχους σε ένα πολύ μικρό κομμάτι του χώρου που παράγει προϊόντα και υπηρεσίες, απευθύνεται μόνο στις ΚΟΙΝΣΕΠ και ΚΟΙΣΠΕ ,αποκλείοντας επί της ουσίας τους αγροτικούς, αστικούς, καταναλωτικούς Συνεταιρισμούς και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα.

O Αγνοεί δηλαδή, το κομμάτι εκείνο των κοινωνικών επιχειρήσεων που διαμορφώνει τους μετρήσιμους δείκτες της κοινωνικής οικονομίας στο ΑΕΠ, (έστω αυτό το πενιχρό 1,8 % που υπάρχει στην Ελλάδα) και προβάλλοντας κάτι για το μέλλον που δεν είναι καν ανιχνεύσιμο σήμερα στην Οικονομία.

O Αρνείται την διαβούλευση με τα δίκτυα, τις Ενώσεις και ομοσπονδίες του χώρου και επιλέγει αυθαίρετα συνομιλητές μεμονομένους φορείς με τους οποίους αναπτύσσει πολιτικές και οικονομικές «Πελατειακές σχέσεις»

O Δημιούργησε ένα Μητρώο Κοινωνικής Αλληλέγγυας οικονομίας που μέχρι στιγμής δεν έχει ωφελήσει σε τίποτε πρακτικά τις κοινωνικές επιχειρήσεις αντιθέτως, τις ταλαιπωρεί γραφειοκρατικά με περιττές διαδικασίες απορροφώντας πόρους οι οποίοι στερούνται ταυτόχρονα από το παραγωγικό πεδίο.

O Είναι φανερό ότι η πρόσκληση για «Κέντρα Στήριξης» Κοινωνικής Αλληλέγγυας οικονομίας εξαιτίας της περιοριστικής της λογική στο μεγαλύτερο μέρος θα καταστεί άγονη.

O Η «προδημοσίευση» της δεύτερης πρόσκλησης που ενδιαφέρει τους φορείς ΚΑΛΟ, αναμενόμενη την προεκλογική περίοδο κινδυνεύει να έχει την τύχη εκείνης που προκήρυξε η προηγούμενη Κυβέρνηση πριν 4 χρόνια που ακυρώθηκε.

Κατόπιν τούτων των δεδομένων, Θεωρούμε ότι η οικονομική στήριξη που προβάλλεται είναι εντελώς επιφανειακή και ζητάμε αναθεώρηση στα ελάχιστα δυνατά σημεία καθώς, η προγραμματική περίοδος στο μεγαλύτερο μέρος τείνει να εξαντληθεί χωρίς χειροπιαστά αποτελέσματα.

ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Την 7η έως και την 11η-11-2018 διενεργήθηκε στην Αθήνα η 2η Εθνική Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας <<Κ.ΑΛ.Ο AthensEXPO '18>>. Ως φορέας δραστηριοποιούμενος σε ζητήματα κοινωνικής οικονομίας για 40 συνεχή έτη, λάβαμε ενημερωτικό μήνυμα συμμετοχής στην έκθεση από τη ΜΚΟ IMPACT HUBE , η οποία είχε αναλάβει τη διοργάνωση της 1ης έκθεσης , κατά το έτος 2017 με προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης ,παρακάμπτωντας το δημόσιο διαγωνισμό και στερώντας από τους υπόλοιπους φορείς με πολυετή πείρα τη δυνατότητα υποβολής προσφοράς.

Δια της παρούσης, διαμαρτυρόμεθα και καταγγέλουμε μία σειρά από γεγονότα τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψή μας και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση της οικείας νομοθεσίας, περί τις δημόσιες συμβάσεις.

Με τις υπ' αριθμ. 89.943/26-10-2018, 8.10044/29-10-2018 και 8.9858/23/10/2018 αποφάσεις του Υφυπουργού Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προσκλήθηκαν τρεις εταιρείες προκειμένου να υποβάλουν προσφορά , με τη διαδικασία της ανάθεσης μέσω επιλογής από τον κατάλογο προμηθευτών/παρόχων υπηρεσιών, και συγκεκριμένα η IMPACT HUBE , η <<ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε Παραγωγικές Ειδικές Κατασκευές <<ΔΑΙΔΑΛΟΣ>>, και η εταιρεία <<ΓΑΛΗΝΟΣ-ΠΑΠΑΡΟΥΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ>>, χωρίς ωστόσο να υπάρχει απόφαση ανάθεσης , η οποία να έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η έκθεση, σημειωτέον έλαβε χώρα το διάστημα από 7-11 Νοεμβρίου 2018, οργανώθηκε εξ' ολοκλήρου από τη ΜΚΟ IMPACT HUBE, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση ανάθεσης που να υπόκειται στις διατυπώσεις διαφάνειας. Ανατέθηκε, εν ολίγοις η διοργάνωση μίας εξαιρετικά σημαντικής και καίριας για την κοινωνική οικονομία εκδήλωσης, σε κάποιον φορέα παντελώς αυθαίρετα, χωρίς να έχουν καν τηρηθεί οι νόμιμες διατυπώσεις. Πρόκειται για μία προνομιακή σχέση του Υπουργείου Εργασίας με συγκεκριμένες εταιρείες ΜΚΟ, όπου δια τη μέθοδο της τεχνητής κατάτμησης του έργου προκειμένου να ικανοποιηθούν περισσότερες εταιρείες ΜΚΟ, δαπανώνται σκανδαλώδη ποσά από τον κρατικό προυπολογισμό .



Επιπροσθέτως, η ανωτέρω ΜΚΟ:


INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION:Γράμμα προς Ελένη Θεοχάρους – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ


Γράμμα προς Ελένη Θεοχάρους – ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ
November 22, 2018

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION
Claymont, Delaware 19703
U.S.A
www.professors-PhDs.com.
Mail: IHAHellas@gmail.com
Www.professors-phds.com

Αθήνα, 20η Νοεμβρίου 2018

Κυρία Ελένη Θεοχάρους
Ευρωβουλευτή και πρόεδρο
του κυπριακού κινήματος Πολιτική Αλληλεγγύη

Αξιότιμη κυρία Θεοχάρους,

Πολλοί είναι εκείνοι που κόπτονται υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θεωρητικά, όμως λίγοι, ελάχιστοι εκείνοι οι οποίοι εφαρμόζουν στην πράξη την υπεράσπισή τους με ειλικρινή ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, όπως εσείς.

Το αποδεικνύετε περίτρανα αδιαλείπτως στο Ευρωκοινοβούλιο και το πράξατε ακόμη
μια φορά στους Βουλιαράτες της Βόρειας Ηπείρου κατά την κηδεία του άξιου τέκνου της πατρίδας μας Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).Tον τιμήσατε με την παρουσία σας, παρ’ όλη την λυσσαλέα αντίδραση του δικτατορικού καθεστώτος της Αλβανίας και την εκστρατεία κατασυκοφάντησης ορισμένων εθνομηδενιστών του ελλαδικού καθεστώτος.

Το άκαμπτο φρόνημά σας, όπως αποτυπώθηκε στη δήλωσή σας, «Δεν πρόκειται να κάμψουν ούτε την αντίστασή μου, ούτε τη βούλησή μου, ούτε το πάθος μου για κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των φρικτά καταπιεσμένων Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου», ενέπνευσε και θα συνεχίσει να εμπνέει τον απανταχού Ελληνισμό, καλώντας τον σε επαγρύπνηση και συνέργεια για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Βορειοηπειρωτών αδελφών μας.

Δεν άργησε και η απάντηση του καθεστώτος Ράμα, το οποίο σας ανακήρυξε «persona non grata», που ομολογουμένως αποτελεί την μεγαλύτερη τιμητική διάκριση για πολιτικό που συλλογάται ελεύθερα. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση θα ήταν υποδεέστερη της δικής σας προσφοράς στην πατρίδα και στους καταπιεσμένους από το καθεστώς της Αλβανίας αδελφούς μας της Βορείου Ηπείρου.

Στην εποχή της καταστρατήγησης κάθε έννοιας ανθρωπισμού και πολιτικού πολιτισμού, το παράδειγμά σας μας γεμίζει υπερηφάνεια κι ελπίδα ότι δε χάθηκαν όλα και ότι παραμένουν αναλλοίωτες κάποιες αξίες που αντέχουν στον χρόνο, γιατί αντέχουν τα άτομα που τις εκπροσωπούν και δε γονατίζουν μπροστά στην απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, παραστέκονται όρθια και πολεμούν. Τα λόγια του συμπατριώτη σας παλαίμαχου αγωνιστή Βάσου Λυσσαρίδη αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση: «Αν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν».

Κερδίσατε επάξια τον τίτλο της «Πολιτικού του Ελληνισμού» αφού έμπρακτα ενώνετε σε κοινό μέτωπο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό με τους Ελλαδίτες και Κύπριους αδελφούς τους. Η δική σας στάση για τη διαφύλαξη και προστασία των παρακαταθηκών των προγόνων μας για τα πάτρια είναι άξια επαίνου και συγχαρητηρίων, τα οποία θεωρούμε ότι οφείλουμε να αποτίσουμε ως ελάχιστο φόρο τιμής εκ μέρους τού Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού.

Είθε το παράδειγμά σας να ακολουθήσουν κι άλλοι!

Με εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του International Hellenic Association

O Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού (Internation Hellenic Association – IHA www.professors-PhDs.com) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, δηλωμένος στην πολιτεία του Delaware στις ΗΠΑ. Τα μέλη του, ανά τον κόσμο, προέρχονται κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο. Εκτός από τους ακαδημαϊκούς, στα μέλη του ΙΗΑ συμπεριλαμβάνονται πρώην διπλωμάτες, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, κρατικοί λειτουργοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες και άλλα διαπρεπή πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας. Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει τον ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω των επιτροπών του σε θέματα εθνικής και πολιτισμικής φύσεως.

Ακολουθεί η ανοικτή επιστολή-έκκληση του IHAγια τη διεξαγωγή ερευνών για την απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία Κατσίφα
1. Στα αγγλικά, https://professors-phds.com/14947-2/
2. Στα ελληνικά, https://professors-phds.com/14991-2/

--
"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"
Capt. Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org

ΑΧΑΡΝΕΣ:ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 26/11/2018



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης των Πολιτικών Οργάνων
Φιλαδελφείας 87 & Μπόσδα
Τ.Κ. 136 73, Αχαρνές
Τηλ.: (+30) 213 2072398 - 399
Fax:   (+30) 213 2072396
Συντ.: κ. Αντώνιος Σπανάκης







Προς:

Κοιν.:



Αχαρνές: 22/11/2018
        Αριθ. Πρωτ.: 50935

     


κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

1. Δήμαρχο Αχαρνών
    κο Ιωάννη Κασσαβό
2. Γενικό Γραμματέα
    κο Αθανάσιο Κατσιγιάννη
3. Γενικό Δ/ντή
   Κο Γεωργακόπουλο Νικόλαο
4.Πρόεδρο Δημ. Ενότητας Αχαρνών
   Κα Κατή Γεωργία
5. Πρόεδρο Δημ. Ενότητας Θρακ/νων
   Κα Δουρίδα Χρύσα




                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ                                                                                                  

  Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην ΤΑΚΤΙΚΗ (21η)  Δημόσια συνεδρίαση του  Σώματος που θα γίνει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχιακού Μεγάρου) στις 26/11/2018 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:30  για να πάρουμε αποφάσεις στα παρακάτω θέματα :


Α. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Β. ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ 26ης/11/2018


1  Καθορισμός  των τελών καθαριότητας  και φωτισμού  έτους 2019  για την  αντιμετώπιση  των δαπανών  παροχής υπηρεσιών  καθαριότητας  και φωτισμού  καθώς  και άλλης δαπάνης  από πάγια  παρεχόμενες  δημοτικές  υπηρεσίες   ανταποδοτικού  χαρακτήρα

2  1η Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 του Δήμου Αχαρνών

3  Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Δήμου Αχαρνών έτους 2019.

4  «Έγκριση κατάρτισης Σχεδίου Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019 του Ν.Π.Δ.Δ. Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών».

5  «3η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Ν.Π.Δ.Δ. ΅Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών΅ οικονομικού έτους 2018»

6  «Έγκριση Ισολογισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.) του έτους 2017.»

7  Κανονισμός χρήσης κοινοχρήστων χώρων Δήμου Αχαρνών.

8  Α)Έγκριση επαρκών και πρόσφορων χώρων για την τοποθέτηση ειδικά διαμορφωμένων πλαισίων για την προβολή διαφημίσεων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αχαρνών για τα τρία έτη από 7-3-2018 έως 7-3-2021 όπως ορίζεται από το άρθ. 3 του Ν. 2946/2001 περί «Υπαίθριας διαφήμισης».
      Β)  Τροποποίηση κανονισμού υπαίθριας διαφήμισης  του Δήμου Αχαρνών ως προς τα άρθρα 7 και 17.
      Γ) Επικαιροποίηση κανονισμού υπαίθριας διαφήμισης  του Δήμου Αχαρνών.

9  Λήψη απόφασης για την διατύπωση απόψεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όσον αφορά την Περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου «Αποθήκευση αποβλήτων συσσωρευτών μολύβδου-οξέως και νικελίου-καδμίου (Ni-Cd)-& ηλεκτρικών στηλών (Η.Σ), αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε) και μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων (R13) εν αναμονή εργασιών αξιοποίησης R1-R12» της εταιρείας «ΟΙΚΟΚΥΚΛΙΟΣ Α.Β.Ε.Ε» επί της Λεωφόρου Τατοϊου 349.

10  Λήψη απόφασης για την αμοιβή του δικαιούχου δικηγόρου Ανδρέα Κ. Παπαρρηγόπουλου ποσού 1.000,00 € πλέον ΦΠΑ για παραστάσεις σε δικαστήρια και χειρισμό ακολούθων διαδικασιών στην υπόθεση Energa-Hellas Power σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 46/2015 απόφαση Δημάρχου και τις υπ΄αριθμ. 182/2017 και 152/2018 Αποφάσεις Οικ. Επιτροπής ορισμού του.

11  «Ορθή επανάληψη της υπ’ αριθμ. 139/03-07-2018 απόφασης του Δ.Σ. ως προς τον ΚΑ 00-8261.001προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 ποσού 106,28 €»

12  Ανάκληση ή μερική ανάκληση αποφάσεων Δημοτικού Συμβουλίου και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που αφορούσαν αποκατάσταση  ιδιοκτησιών λόγω ρυμοτομίας.

13  Ανάκληση α) της υπ’ αριθμ. 26/07-12-2016 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  και  β) της υπ΄ αριθμ. 315/20-12-2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.

14  Αντικατάσταση μελών της με αρ. 43/29-03-2016 απόφασης Δ.Σ., Επιτροπής Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Δήμου Αχαρνών.»

15  Αντικατάσταση μέλους της με αρ. 242/16-10-2014 απόφασης Δ.Σ., για τον ορισμό αντιπροσώπων του Δήμου στον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π..»

16  Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους της
Δημοτικής  Κοινότητας Αχαρνών σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2/18-6-2018 πρακτικό της Επιτροπής κοπής δέντρων Κεντρικού και Νότειου Τομέα.

17  Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους της Δημοτικής  Κοινότητας Αχαρνών σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 3/18-7-2018 πρακτικό της Επιτροπής κοπής δέντρων Κεντρικού και Νότιου Τομέα

18  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για τις υπηρεσίες διαμόρφωσης δικλίδων ασφαλείας στη λειτουργία των οικονομικών υπηρεσιών.

19  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για τις εργασίες πλυσίματος - γρασαρίσματος των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου.

20  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εργασιών ετήσιας συντήρησης συστημάτων Η/Ζ (γεννήτριας) – υποσταθμού μέσης τάσης –UPS των κτιρίων του Δημαρχιακού Μεγάρου.

21  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για τις εργασίες πλυσίματος - γρασαρίσματος των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου.

22  Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής εργασιών επισκευής ελαστικών των οχημάτων - μηχανημάτων του Δήμου.

23  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής εργασιών συντήρησης των ανελκυστήρων στους χώρους στέγασης των υπηρεσιών του Δήμου.

24  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσιών του ιατρού εργασίας του Δήμου.

25  Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας του Δήμου.

26  Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής των εργασιών τοποθέτησης  ανταλλακτικών για τα οχήματα του Δήμου.

27  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών για τη συντήρηση των πυροσβεστικών συγκροτημάτων, τη συντήρηση των Η/Μ εγκαταστάσεων κτιρίων του Δήμου, τη συντήρηση συστημάτων Η/Ζ (γεννήτριας) – υποσταθμού μέσης τάσης – UPS των κτιρίων του Δήμου, τη συντήρηση και τις εργασίες ελέγχου και πιστοποίησης ανελκυστήρων κτιρίων του Δήμου, τις εργασίες συντήρησης – επισκευής  του τηλεφωνικού κέντρου κτιρίων του Δήμου, τη συντήρηση των οκτώ (8) μηχανημάτων split και των τριών (3) ψυκτών κτιρίων του Δημαρχιακού Μεγάρου και κλιματιστικών μονάδων κτιρίων του Δήμου, τη συντήρηση των συστημάτων συναγερμού και πυρανίχνευσης κτιρίων του Δήμου, τις εργασίες επισκευής των πυροσβεστικών συγκροτημάτων, την παραγωγή εκτυπώσεων τοπογραφικού και σχεδιαστικού υλικού,  τις εργασίες επισκευής και συντήρησης αντλιοστασίων και τις λοιπές εργασίες συντήρησης και επισκευής κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου, για το έτος 2019.

28  Ορισμός επιτροπής παραλαβής εργασιών επισκευής γεωργικών μηχανημάτων, και τις εργασίες ή υπηρεσίες που σχετίζονται με τη συντήρηση πρασίνου (αποψίλωση κοινόχρηστων χώρων, παρτεριών, κ.λ.π.), για το έτος 2019.

29  Ορισμός επιτροπής παραλαβής για την μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου, για το έτος 2019.

30  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών για την ετήσια παροχή ασφάλισης των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου, τις εργασίες επισκευής ελαστικών των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου, τις εργασίες πλυσίματος των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου και τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των οχημάτων – μηχανημάτων του Δήμου, για το έτος 2019.

31  Ορισμός επιτροπής παραλαβής για την μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, για το έτος 2019.

32  Ορισμός επιτροπής παραλαβής εργασιών μυοκτονιών και απολυμάνσεων, για το έτος 2019.

33  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών για την ετήσια συνδρομή σε βάσεις δεδομένων (π.χ. ΔήμοςΝΕΤ, Νομοτέλεια, κ.λ.π.), τις εργασίες παραμετροποίησης μηχανογραφικών εφαρμογών και ασφάλειας διακίνησης των πληροφοριών, τις εργασίες υποστήριξης, αναβάθμισης και συντήρησης λογισμικού (Software), τις εργασίες συντήρησης και επισκευής μηχανογραφικού εξοπλισμού (Hardware) και τις εργασίες συντήρησης και επισκευής των μηχανημάτων ανάγνωσης καρτών, για το έτος 2019.

34  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών ιατρού εργασίας και τεχνικού ασφαλείας, για το έτος 2019.

35  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών οικονομικών ελέγχων και υποστήριξης των οικονομικών υπηρεσιών, για το έτος 2019.

36  Ορισμός επιτροπής παραλαβής συμβουλευτικών – υποστηρικτικών υπηρεσιών, για το έτος 2019.

37  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών και εργασιών για το Αυτοτελές Τμήμα Διαχείρισης & Συντήρησης Δημοτικών Κοιμητηρίων, όπως αποκομιδή και απόρριψη μπαζών των Δημοτικών Κοιμητηρίων, εργασίες συντήρησης – επισκευής  μηχανημάτων και λοιπών συναφών υπηρεσιών, για το έτος 2019.

38  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών συντήρησης και επισκευής φωτοαντιγραφικών μηχανημάτων και τηλεομοιοτυπικών συσκευών (Fax) και υποστήριξης συστήματος γραμματοσήμανσης, για το έτος 2019.

39  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών για τις πολιτιστικές και επιμορφωτικές εκδηλώσεις, για το έτος 2019.

40  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών συλλογής, φιλοξενίας και περίθαλψης αδέσποτων ζώων, για το έτος 2019.

41  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών καθαρισμού κτιρίων και μεταφοράς εξοπλισμού κτιρίων, για το έτος 2019.

42  Ορισμός επιτροπής παραλαβής μίσθωσης οχημάτων - μηχανημάτων αποχιονισμού του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, για το έτος 2019.

43  Ορισμός επιτροπής παραλαβής υπηρεσιών απομαγνητοφώνησης και επιμέλειας έκδοσης των πρακτικών των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για το έτος 2019.

44  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ασφάλτου και ασφαλτικής προεπάλειψης, οικοδομικών υλικών και σκυροδέματος, προκατασκευασμένων γραφείων και αιθουσών, διαφόρων πλακών, πλακιδίων, κολωνακίων και προχυτών κρασπέδων πεζοδρομίου και λοιπών συναφών μηχανημάτων, εργαλείων και υλικών, για το έτος 2019.

45  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ξυλείας, σιδηρουργικών υλικών, χυτοσιδηρών καλυμμάτων φρεατίων αποχέτευσης και ομβρύων και μεταλλικών κατασκευών, κατασκευών αλουμινίου και ξύλου, παγκακίων και λοιπών συναφών ειδών και υλικών, για το έτος 2019.

46  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας μηχανήματος βαφής διαγραμμίσεων οδού, υλικών χρωματισμού, πινακίδων σήμανσης, μπαρών ελέγχου κυκλοφορίας και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

47  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας λαμπτήρων, φωτιστικών σωμάτων, βραχιόνων, εορταστικού στολισμού και ηλεκτρολογικού υλικού, αντλιών, ανταλλακτικών για την επισκευή αντλιών, λέβητα – καυστήρα για κτίρια του Δήμου, ανταλλακτικών για την επισκευή ανελκυστήρων, ανταλλακτικών για την επισκευή του Η/Ζ – υποσταθμού μέσης τάσης των κτιρίων του Δημαρχιακού Μεγάρου, υδραυλικών υλικών και προμήθεια και αναγόμωση πυροσβεστήρων και διαφόρων υλικών πυροπροστασίας και ανταλλακτικών για τη συντήρηση και επισκευή μονίμων εγκαταστάσεων και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

48  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας διαφόρων υλικών για την επισκευή
 παιδικών χαρών, για το έτος 2019.

49  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ελαστικών και ανταλλακτικών για τα οχήματα – μηχανήματα του Δήμου, πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, βενζίνης, λιπαντικών, ορυκτελαίων και λαδιού μίξης, διαφόρων εργαλείων, μηχανημάτων και αναλωσίμων υλικών για τα οχήματα -  μηχανήματα, εξοπλισμού ψηφιακής καταγραφής εικόνας και ήχου, για το έτος 2019.

50  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας οχημάτων - μηχανημάτων, υπερκατασκευών απορριμματοφόρων οχημάτων και λοιπών οχημάτων, για το έτος 2019.

51  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας κάδων και επιδαπέδιων κάδων απορριμμάτων, νάιλον σάκων απορριμμάτων, ανταλλακτικών για κάδους απορριμμάτων, υγρού καθαρισμού για κάδους απορριμμάτων, χορτάρινων σκουπών, χειραμαξιδίων οδοκαθαριστών και απορριμματοδεκτών δαπέδου και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

52  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας αντ/κών και αναλωσίμων υλικών για την επισκευή γεωργικών μηχανημάτων, σπόρων, φυτών και δενδρυλλίων, γεωργικών εργαλείων, μηχανημάτων, εκπαιδευτικού υλικού  και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

53  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας τροφίμων και ποτών και υλικών φαρμακείου, για το έτος 2019.

54  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας μηχανογραφικού εξοπλισμού (Hardware), λογισμικού (Software) και ανταλλακτικών για επισκευές Η/Υ, εκτυπωτών και λοιπών συναφών ειδών και υλικών, για το έτος 2019.

55  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας αναλώσιμου φωτοτυπικού και μηχανογραφικού υλικού, γραφικής ύλης και μικροαντικειμένων γραφείου και σφραγίδων και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

56  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού, ραφιών τύπου ντέξιον, επίπλων, καρεκλών και τραπεζιών, τηλεφωνικών συσκευών, ανταλλακτικών για επισκευές φωτοτυπικών μηχανημάτων και συσκευών Fax, φωτοτυπικών μηχανημάτων και συσκευών Fax, βιβλίων και εντύπων, ηλεκτρονικών καρτών χρονομέτρησης παρουσίας προσωπικού, συστημάτων προτεραιότητας και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

57  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ειδών και υλικών σημαιοστολισμού, διαφόρων ειδών και υλικών για τη διοργάνωση πολιτιστικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, για το έτος 2019.

58  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και λευκών ειδών, για το έτος 2019.

59  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας αλατιού για τον αποχιονισμό των δρόμων, μηχανημάτων, διαφόρων εργαλείων, αντλιών και λοιπού εξοπλισμού του Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών και Διαχείρισης κρίσεων, για το έτος 2019.

60  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ειδών ατομικής προστασίας και γάλακτος, για το έτος 2019.

61  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ταϊστρών, ζωοτροφών και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

62  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας ειδών κοιμητηρίου, όπως κεριών, εργαλείων, κομπρεσέρ, ανταλλακτικών για επισκευές εργαλείων και μηχανημάτων και λοιπών συναφών ειδών, για το έτος 2019.

63  Ορισμός επιτροπής παραλαβής προμήθειας στολών (ειδών ένδυσης και υπόδησης) για το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, για το έτος 2019.

64  Ορισμός επιτροπής παραλαβής για την μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, για το έτος 2019.

65  « Διαγραφή  της  κ. Θανοκώστα Σουλτάνας  του Ανάργυρου από τους Β.Κ.452-453-454-9-10-2013 & 198/3-4-2018 για τα έτη 2011-2017 ποσού 439,86€  διότι το ακίνητο έχει ηλεκτροδοτηθεί  ».

66  «Διαγραφή του οφειλέτη κ. Καλαμιώτη Αναστάσιου  από τον Β.Κ. 455/28-6-2018»

67  Διαγραφές οφειλετών  από τους  βεβαιωτικούς καταλόγους 247/30-6-2000, 357/1-9-2000, 137/28-3-2001, 156/19-6-2003, 195/29-4-2015, 202-203/4-5-2015, 283-284/11-5-2015, 294/12-7-2016, 334/20-7-2017, 573-574-575-576/29-9-2017, 580-581/29-9-2017 και 198/3-4-2018 που αφορούν δόσεις Δ.Τ. , Δ.Φ. & Τ.Α.Π.

68  «Διαγραφή  του κ. Τζαβέλλα Πέτρου του Αριστοτέλη από τον Β.Κ. 198/03-04-2018 για τα έτη 2014-2017 ποσού 274,39 € διότι έγινε πώληση του ακινήτου»

69  «Διαγραφή οφειλών του κ. Παπαδόπουλου Ανδρέα του Ιωάννη από τον Β.Κ. 198/3-4-2018 για τα έτη 2014-2017 ποσού 77,48€  διότι έγινε πώληση του ακινήτου , του κ. Θωμαϊδη Ευάγγελου του Κυριάκου ποσού 12,14€ από τον Β.Κ. 198/3-4-2018 διότι έχει εξαντλήσει το Σ.Δ. & του κ. Τούντα Αναστάσιου του Στυλιανού, για το έτος 2017 από τον Β.Κ.198/3-4-2018 ποσού 30,87€ διότι το ακίνητο έχει ηλεκτροδοτηθεί»

70  «Διαγραφή  ποσού   οφειλετών   από τους  βεβαιωτικούς  καταλόγους  413 & 414/2018 που αφορούν ποσά από  τετραγωνικά μέτρα τελών διέλευσης»


O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.




ΡΟΥΣΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ



KΡΗΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ παράδοση:Κουλουράκια με ρακή (παλιά, σπάνια συνταγή)



Ολομέθυστα κουλουράκια  από τη Νεάπολη Λασιθίου


δείτε εδώ:
https://www.cretangastronomy.gr/2018/11/koulourakia-raki-spania/

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022