"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
16/4/2024
Χθες 2237  Αυτόν τον μήνα 34004  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΑΧΑΡΝΕΣ-Προεκλογικές….σκιαγραφήσεις!(2):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Προεκλογικές….σκιαγραφήσεις!(2)
v.ch.maria@gmail.com


Εξαιρετικός χαρακτήρας.

Όχι μόνο Ομορφη,αλλά και «χορτάτη ψυχή».

Οικογενειάρχισσα από τις λίγες. Με θαυμάσιο σύζυγο.

ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ. Όχι μόνο για το σπίτι της,αλλά και για όλους. 

Υπήρξε πρώτη σε αγώνες, και δεν δίστασε ποτέ να έρθει σε ρήξη με την τοπική αυτοδιοίκηση,όταν χρειάστηκε. Την έχετε δει να κουνάει σημαίες πάνω σε datsun στην Αμυγδαλέζα όταν χρειάστηκε να παλαίψουμε για τους λαθρομετανάστες.

Την έχετε ακούσει να κραδαίνει την μελέτη του Καθηγητή Πολυτεχνείου  εν δημοτικώ συμβουλίω  για την ζημιά που κάνουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην υγεία όλων μας, και των παιδιών μας (αν την θέλετε,ΤΗΝ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ)

Χορτάτη. Οικονομικώς και Ψυχικώς. Σπουδαίο πράγμα. 

Καλωσυνάτη. Ευγενική. Χαριτωμένη. Δεν έχει γίνει ποτέ 
«μαϊντανός».

Eίναι μια σπάνια Κυρία. 

Τιμή για τον τόπο να την ψηφίζατε, ΕΑΝ «κατέβαινε».

Βρείτε την …ΚΑΙ ΠΕΙΣΤΕ ΤΗΝ!!!

ΑΧΑΡΝΕΣ: "Προεκλογικές...σκιαγραφήσεις!" γράφει η Μαρία Χατζηδάκη Βαβουρανάκη

Προεκλογικές….σκιαγραφήσεις!(1)
v.ch.maria@gmail.com

 
Φασίστας. Πραγματικός, χωρίς εισαγωγικά. 

Και αγράμματος. Τελείως. Οταν γράφει,δεν βγάζεις νόημα,δεν  καταλαβαίνεις τι θέλει  να πει, τα σημεία στίξης μπαίνουν αλλοπρόσαλα, είναι σαν να προσπαθείς να διαβάσεις ιερογλυφικά.

Κουτός. Τόσο,που η βλακεία του είναι ασύλληπτη.

Και κακός. Βρίζει. Οχι ευθέως,αλλά με τρόπους κουτοπόνηρους, πλάγιους. Στην ταβέρνα,το καφενείο, στην ντερλικουά σύναξη από την οποία δεν λείπει ποτέ. Και βεβαίως βρίζει ανωνύμως γιατί είναι απίστευτα δειλός.

Είναι άφιλος. Δεν έχει κανένα φίλο. Ομως όπου βρίσκει παρέα που θα φωτογραφηθεί,χώνει και την μούρη του. Τζάμπα «διαφήμιση». Και..διαφημίζει (!!) την «φιλία» του.Με επίσης χαζούς που τον μοστράρουν ακάκως: δείξε μου τους φίλους σου,να σου πω ποιος είσαι!!

Επειδή είναι ο απόλυτος βλάξ, ΞΕΧΝΑΕΙ ότι το ασύλληπτο «συντακτικό» του, τον φωτογραφίζει.Συγκεκριμένα λάθη, σε κάνουν να μην έχεις αμφιβολία περί του ποιος γράφει το συγκεκριμένο κείμενο και ας μην είναι υπογεγραμμένες οι βρισιές του. Τόσο καλά..

Άχρηστος. Τελείως. Και ιδιαίτερα στα κοινά. ΠΟΤΕ δεν έχει προσφέρει τίποτα απολύτως, δεν έχει προσπαθήσει να βοηθήσει κάποιον άνθρωπο, δεν γνωρίζει τι θα πει «εμείς». 

Δεν έχει ιδέα τι θα πει «διοίκηση», «παραγωγικότητα», «υπερωρία» «δουλειά το Σαββατοκύριακο».Υπαλληλάκος που υποκρίνεται το στέλεχος!

ΟΜΩΣ…θέλει να έχει καρέκλα.Δερμάτινη.Να κάτσει σε «θώκο». Γιατί σχιζοφρενικώς, βρίσκει τα ως άνω «προσόντα» του, εξαιρετική περίπτωση για εκλογή του.

ΝΑΙ…..σωστά καταλάβατε!!Αύριο,μπορεί να σας ‘κυβερνήσει’.Να είναι αντιδήμαρχος, προεδράρα ή «κάποιος».

..αφού εχει επιλεγεί για υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!!!

Περαστικά μας…

Σχολή Ολυμπιακού Μενιδίου:ανοικτή πρόσκληση





Σχολή Ολυμπιακού Μενιδίου
 Τμήμα Επικοινωνίας
 Email: akadkarataidiosfp@gmail.com
Web site: www.akadimies-karataidi.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Τα Νέα του Μίμη Ανδρουλάκη - Νύχτα με πέντε φεγγάρια


Νύχτα με πέντε φεγγάρια

Posted: 09 Nov 2018 02:14 AM PST




Είναι μια ματαιόδοξη μικροαστή που κολακεύεται να αποπλανά διασημότητες; Ποιο είναι το κίνητρο της Λίνας που παίζει σε μια ζαριά τη ζωή της, χωρίζει και συγκροτεί –εν μέσω κρίσης– με έμπιστες συμμαθήτριες έναν επιχειρηματικό και ερωτικό κύκλο με επίλεκτους αλλά μακρινούς εραστές; Όταν οι μεγάλες τους πόζες ξεφτίζουν σε ασήμαντους ρόλους, εκείνη θα ξεσπάσει: «Δεν υπάρχει, λοιπόν, ούτε ένας άνδρας με κάποια γενναιότητα και λίγη ποίηση μέσα του;». Ο φίλος της Μάνος, ή «Γκοντάρ», δηλώνει: «Δεν μ’ άγγιξε η χρεοκοπία· τη Χαμένη Δεκαετία έκανα έρωτα». Τη Λίνα στοιχειώνει η άγνωστη οδύσσεια της τουρκόφωνης Πόντιας προγιαγιάς, της χαρισματικής Παναγίας των ξεριζωμένων, της καλλονής που περιπλανήθηκε με το πλοίο του θανάτου στη Μαύρη Θάλασσα, ρίζωσε στη Μακεδονία, δημιούργησε τον μοναδικό γυναικείο οικισμό-συνεταιρισμό κι αγωνίστηκε περιμένοντας… ένα τίποτα.

Γυναίκες, γυναίκες που αγρυπνούν όταν οι άλλοι κοιμούνται, κι άνδρες ξεχωριστοί: ο Σπύρος με την ουτοπία της Γόβας· ο Μεγάλος Πιανίστας· ο Εβραίος Ααρών· ο «καινοτόμος»· ο πρεσβύτερος Στυλιανός· ο «αστέρας»· ο… Ιστορίες, ιστορίες μάς κυριεύουν με μυστική νοσταλγία, συγχρονίζονται απροσδόκητα και θέτουν στον καθένα το καίριο ερώτημα: Μπορεί να είναι μάταιη μια ζωή φιλτραρισμένη από τόσες διαψεύσεις, ματαιωμένες ελπίδες και προδοσίες;

Μικρά δράματα στον καμβά της Μεγάλης Ιστορίας ρίχνουν –εκατό χρόνια μετά την Ποντιακή Γενοκτονία– ένα διαφορετικό φως στα αινίγματα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο τέλος βρισκόμαστε συνταξιδιώτες στην Πλωτή Ουτοπία αναζητώντας τον Υπερβόρειο των μελλοντικών γενεών.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ,κ.Στ. Αρναουτάκης: Η Κρήτη τιμά τους Ήρωες του Αρκαδίου που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία και μας άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες

Στα διαχρονικά μηνύματα της Δημοκρατίας, της Ενότητας, της Αλληλεγγύης, της Αντίστασης για την Ελευθερία αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης συμμετέχοντας σήμερα στο Ρέθυμνο και στο Αρκάδι στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους Ήρωες του ολοκαυτώματος στην Ιστορική Μονή. Εκατόν πενήντα δυο (152) χρόνια από την ιστορική επέτειο του Ολοκαυτώματος του Αρκαδίου η θυσία των αγωνιστών τιμήθηκε από τον Κλήρο, τις Αρχές, την εκπαίδευση και το λαό με εκδηλώσεις μνήμης και παρέλαση στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Υπουργού Ανδρέα Ξανθού, του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, του Βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, της Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ρεθύμνου Μαρίας Λιανή, του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γιάννη Παρασύρη, του Δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη, Στρατιωτικών Αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας, του Εντεταλμένου Περιφερειακού συμβούλου Μανόλη Χνάρη, των Περιφερειακών συμβούλων Νίκου Κακογιαννάκη, Κώστα Δανδουλάκη, εκπροσώπων φορέων κ.α Στην συνέχεια τελέστηκε δοξολογία στην Ιστορική Μονή του Αρκαδίου από τους Μητροπολίτες κκ. Ευγένιο, κκ Ειρηναίο, έγινε ομιλία για την Ιστορική Επέτειο, ακλούθησε απόδοση τιμών, επιμνημόσυνη δέηση, και κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των Αρχών.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με σεβασμό συμμετέχει και αποτίει φόρο τιμής στους Ήρωες του Αρκαδίου. Σήμερα 152 χρόνια από τότε, τα μηνύματα είναι διαχρονικά για ελευθερία, για αρχές, αξίες, Ενότητα, Αλληλεγγύη ,ιδανικά, για τα οποία πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμα περισσότερο», δήλωσε στο Αρκάδι όπου κατέθεσε στεφάνι ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Είναι-πρόσθεσε-μια ύψιστη πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας, μια κίνηση που αντιπροσώπευε τη θέληση ενός ολόκληρου λαού, μια πράξη αντίστασης που δεν προέκυψε από την κορυφή, αλλά επιβλήθηκε από την καρδιά των επαναστατημένων Κρητικών. Η άσβεστη φλόγα του Αρκαδίου αποτελεί μια σπουδαία κληρονομιά για όλους, για τον τόπο μας
.





ΚΡΗΤΗ:Εντυπωσιακή η επίδειξη του F-16 με χιλιάδες θεατές-θαυμαστές!!!


Εντυπωσιακή η επίδειξη του F-16 με χιλιάδες θεατές-θαυμαστές!!! Στ. Αρναουτάκης: Είμαστε υπερήφανοι για τους πιλότους της Αεροπορίας μας.

Με μεγάλο ενδιαφέρον θεσμικοί εκπρόσωποι και χιλιάδες κόσμου παρακολούθησαν σήμερα την εντυπωσιακή αεροπορική επίδειξη με F-16 στον εναέριο χώρο της παραλιακής περιοχής “Καράβολα” Ηρακλείου.

Η αεροπορική επίδειξη που οργανώθηκε από την Πολεμική Αεροπορία -ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων F-16 «Ζευς» και την Περιφέρεια Κρήτης, στέφθηκε με ακρίβεια, επιτυχία και προκάλεσε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα μικρών και μεγάλων. Η αεροπορική επίδειξη ανήμερα του Αγ. Μηνά, ειχε ενταχθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Πολεμικής αεροπορίας.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, τιμώντας τον προστάτη της αεροπορίας Μιχαήλ Αρχάγγελο, αποδέχθηκε την πρόταση της Περιφέρειας και συμμετείχε η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ», με αεροσκάφος F16 και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Δημήτρη Βολακάκη.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης από τον Καράβολα όπου παρακολούθησε μαζί με πολίτες την εντυπωσιακή επίδειξη της πολεμικής αεροπορίας έστειλε τις ευχές του για χρόνια πολλά σε όλους τους Ηρακλειώτες και τους Κρητικούς για τη γιορτή του Αγίου Μηνά, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης ευχαρίστησε τους πιλότους, την πολεμική αεροπορία που ανταποκρίθηκε και πάλι στο αίτημα της Περιφέρειας για την εντυπωσιακή επίδειξη. «Ευχαριστούμε την πολεμική αεροπορία, όλους τους ιπτάμενους και τις οικογένειές τους. Να είναι καλά να πετούν. Είμαστε περήφανοι που έχουμε τέτοιους ιπτάμενους στην Ελλάδα. Συγχαρητήρια και να είναι καλά» δήλωσε χαρακτηριστικά στα ΜΜΕ ο κ Αρναουτάκης. Ο Περιφερειάρχης νωρίτερα μαζί με τους παραβρισκόμενους πολίτες είχαν συνομιλία με πιλότους της ομάδας «Ζεύς» ενημερώθηκαν για την λειτουργία της ομάδας και τα χαρακτηριστικά της επίδειξης όπως και άλλα χρήσιμα στοιχεία για το F-16 και το αξιόμαχο της Πολεμικής αεροπορίας.

Ο πιλότος εντυπωσιάστηκε βλέποντας από ψηλά την γιγαντιαία γαλανόλευκη να κυματίζει και τις χιλιάδες κόσμου

Η Περιφέρεια Κρήτης παρέθεσε γεύμα στην συνέχεια στην ομάδα «Ζευς» όπου ήταν παρόν και ο Πιλότος της αεροπορικής επίδειξης Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης. Την ομάδα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πιτσούλης, ο οποίος εκ μέρους του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη έδωσε αναμνηστικά δώρα και συλλεκτικό μετάλλιο της Περιφέρειας εορτασμού των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα, στον πιλότο της επίδειξης και στην ομάδα “Ζευς”. Από την πλευρά του ο Επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, ευχαριστώντας τον κ. Αρναουτάκη, ανταπέδωσε δώρο στον κ Πιτσούλη, ένα πίνακα που φέρει την παράσταση του F-16 της ομάδας “Ζευς”. Ο κ. Βολακάκης εξέφρασε την χαρά του για την σημερινή επίδειξη, λέγοντας ότι και εκείνος το «χάρηκε από ψηλά» , ενώ ανέφερε ότι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το ωραίο θέαμα από τον ουρανό με τους χιλιάδες κόσμου να παρακολουθεί όπως και η γιγαντιαία γαλανόλευκη του Μανόλη Βουτσαλά να κυματίζει. Ήταν στοιχεία, πρόσθεσε και ιδιαίτερα η σημαία που λειτούργησαν πολύ θετικά, ξεχωριστή αίσθηση στην ψυχολογία του. Τέλος ο κ Βολακάκης ευχαρίστησε τον κ. Αρναουτάκη, την Περιφέρεια ,τον κ Πιτσούλη για την συνεργασία της οργάνωσης της επιτυχημένης εκδήλωσης, όπως επίσης τους συναδέλφους τους της ομάδας “Zευς”, τον υπεύθυνο συνδιοργάνωσης Αντισμήναρχο ε.α. Γιώργο Κωστάκη, και όλους τους πολίτες που ανταποκρίθηκαν.









ΚΡΗΤΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ:Η απαράμιλλη Κρητική Διατροφή

Μενού 46:  Από 11-11-2018 ως 17-11-2018

Nov 10, 2018 10:19 am
Έτοιμο και σήμερα το μενού μας, με αριθμό 46 παρακαλώ! Απλά πιάτα εποχής που ελπίζουμε να βοηθήσουν τις επιλογές σας για το καθημερινό τραπέζι! Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα πράσα με δαμάσκηνα της Τετάρτης. Είναι εξαιρετικό πιάτο! Από την Πέμπτη αρχίζει η νηστεία των Χριστουγέννων και όπως πάντα θα
Διαβάστε το άρθρο »
 

Recent Articles:

Κοτοσαλάτα με σκορδάτη σάλτσα καρυδιών
Ζύμη γιαουρτιού για αλμυρές και γλυκές εφαρμογές! (VIDEO)
Μενού 45:  Από 4-11-2018 ως 10-11-2018
Οι 5 πιο δημοφιλείς συνταγές του Οκτώβρη!
Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού, χωρίς ασβεστόνερο!

Πρόεδρος και ΓΓ του ΕΕΑ σε ημερίδα για τον 3ο Πυλώνα Ασφάλισης




Δελτίο Ενημέρωσης 716 Aθήνα, 9 Νοεμβρίου 2018




Πρόεδρος και ΓΓ του ΕΕΑ σε ημερίδα για τον 3ο Πυλώνα Ασφάλισης

Ενημέρωσαν το κοινό του Αγρινίου για θέματα κοινωνικής ασφάλισης και για τις δυνατότητες που δίνει η ιδιωτική ασφάλιση.

περισσότερα


ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ: Ενίσχυση της οικονομίας, αλλά χωρίς ισχυρή δυναμική
περισσότερα


ΕΚΠΟΙΖΩ: Βελτίωση και όχι κατάργηση του νόμου Κατσέλη
περισσότερα

Ν. Κογιουμτσής: Θετικά μηνύματα από τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Λονδίνου
περισσότερα


Πρόστιμο σε τράπεζα για προσωπικά δεδομένα
περισσότερα


Νέα από το «Ξεκίνημα»




Νέα από το «Ξεκίνημα»

Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι σας στέλνουμε μερικά από τα άρθρα που έχουν δημοσιευτεί τις προηγούμενες μέρες στο site μας.


Η διαπλοκή της Εκκλησίας με το βαθύ κράτος – και γιατί έχουμε μισό βήμα μπρος και 10 βήματα πίσω
Διαβάστε περισσότερα


Με παλμό και ζωντάνια τα φεστιβάλ Art against fascism σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (φώτο)Διαβάστε περισσότερα


Τήλος: εκεί που οι κάτοικοι «πήραν τους πρόσφυγες στο νησί τους». Συνέντευξη με τον Ιάσονα Θηλυκό
Διαβάστε περισσότερα


«Φόρος του άνθρακα» για την κλιματική αλλαγή: άνθρακες ο θησαυρός! Και οι μπίζνες συνεχίζονται!
Διαβάστε περισσότερα



Διεθνής μαζική απεργία εργαζομένων Google ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση
Διαβάστε περισσότερα


Ευρωκρίση – ο τρόμος επιστρέφει
Διαβάστε περισσότερα


Βόλος: κατάθεση πρότασης για τοπικό δημοψήφισμα σχετικά με την καύση στο Δημοτικό Συμβούλιο
Διαβάστε περισσότερα


Αθώοι οι τρεις διωκόμενοι αγωνιστές του κινήματος του νερού από τις Σταγιάτες Πηλίου
Διαβάστε περισσότερα


Γόνιμη συνέλευση 9 οργανώσεων της Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη
Διαβάστε περισσότερα

www.ecozen.gr:ενδιαφέρουσα επιστημονική ενημέρωση




Παρασκευή
9 Νοεμβρίου 2018



Για πρώτη φορά μελέτη δείχνει πως ελίσσονται οι νυχτερίδες (video)
Για πρώτη φορά, οι ερευνητές κατάφεραν να μετρήσουν άμεσα την αεροδυναμική των νυχτερίδων καθώς κάνουν ελιγμούς στον αέρα. Η άνοδος των φτερών τους, είχε προηγουμένως θεωρηθεί ασήμαντη, αλλά μια νέα μελέτη που πραγματοποίησαν οι οι βιολόγοι στο Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας παρατήρησαν τους ελιγμούς των πτερυγίων όταν γυρίζουν.
Διαβάστε περισσότερα.

To πρώτο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμό στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ


Το πρώτο στις ΗΠΑ σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για σεισμό με την επωνυμία ShakeAlert τέθηκε σε λειτουργία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ τον περασμένο Οκτώβριο.
Διαβάστε περισσότερα.




Στην Κένυα ανακαλύφθηκε απολίθωμα από τον μικρότερο πίθηκο


Ο ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου Stony Brook, James Rossie άρχισε να κοσκινίζει ιζήματα στους λόφους Tugen της Κένυας κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της έρευνάς του, δεν φανταζόταν ότι θα ανακάλυπτε δόντια από ένα αναπάντεχο μικροσκοπικό είδος πιθήκου.
Διαβάστε περισσότερα.


Οι επιστήμονες είναι ένα βήμα πιο κοντά στη σύνθετη κβαντική τηλεμεταφορά


Η πειραματική γνώση σύνθετων κβαντικών συστημάτων απαιτείται για μελλοντικές τεχνολογίες όπως οι κβαντικοί υπολογιστές και η κβαντική κρυπτογράφηση. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Βιέννης και της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών επιδίωξαν να χρησιμοποιήσουν πιο σύνθετα κβαντικά συστήματα από τα δισδιάστατα «entangled qubits» και έτσι μπορούν να αυξήσουν την ικανότητα πληροφόρησης με τον ίδιο αριθμό σωματιδίων.
Διαβάστε περισσότερα.



Έρευνα δείχνει πως οι γύπες συγκεντρώνουν πληροφορίες από άλλα ζώα για τις πτήσεις τους

Μια νέα έρευνα αποκάλυψε πως οι γύπες χρησιμοποιούν τα δικά τους κοινωνικά δίκτυα για να βρουν τον καλύτερο τρόπο να χρησιμοποιήσουν τις θερμικές αναβαθμίσεις για να τους βοηθήσουν να πετάξουν σε τεράστιες αποστάσεις.
Διαβάστε περισσότερα.

Διατυπώθηκε η θερμοδυναμική εξίσωση για τη δημιουργία της τέλειας πίτσας


Δύο φυσικοί και ένας ανθρωπολόγος παρουσίασαν μια νέα μελέτη με τίτλο «Η Φυσική για το ψήσιμο μιας καλής πίτσας», στην οποία παρέχουν επιστημονικές συμβουλές για μια καλή «Μαργκερίτα» με ντομάτα, μοτσαρέλα και βασιλικό.
Διαβάστε περισσότερα.


Δημητριακά πρωινού: δεν είναι όλα ίδια… Τι να διαλέξω;


Είναι τυχαίο ότι στο άκουσμα της φράσης “εύκολο και γρήγορο πρωινό”, ένα μπολ με δημητριακά εμφανίζεται αυτόματα σαν συννεφάκι πάνω από το κεφάλι μας; Μάλλον όχι, αφού τα δημητριακά πρωινού αποτελούν για τους περισσότερους από εμάς έναν αγαπημένο τρόπο να ξεκινάμε την ημέρα μας.
Διαβάστε περισσότερα.


"αυτοδιοίκηση":έγκριτη αυτοδιοικητική ενημέρωση

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Δημόσιο: 1.737 πλαστοί τίτλοι σπουδών από το 2014

Κωφάλαλος επιτυχών της 3Κ ο νεκρός εργάτης -Σιωπή από Δ.Ασπροπύργου, ΠΟΕ-ΟΤΑ

Υπόθεση πολιτικού με 19εκατ.€ -Επιμένει η «Δημοκρατία» -«Εξευτελίστηκαν» απαντά το ΠΑΣΟΚ


Τσίπρας: Υποψήφιος ΣΥΡΙΖΑ για την Αθήνα «πρόσωπο – έκπληξη»

Τέλος τα πετρελαιοκίνητα ΙΧ από τις μεγάλες ελληνικές πόλεις -Σχέδιο ΥΠΕΝ

Σενάριο για τετραπλές κάλπες τον Μάιο: Θα απαιτηθούν 12.000 νέα εκλογικά τμήματα

Κινητικότητα: Τα 4+1 κριτήρια για την επιλογή μετατάξεων & αποσπάσεων


Ποιοι δήμοι πληρώνουν προνοιακά επιδόματα τις επόμενες μέρες (λίστα)

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018
Θέματα

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2018

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος στον παραλογισμό της υπερφορολόγησης στον τουρισμό»
 
Πλήρης Δήλωση

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να μετρά αριθμό επισκεπτών στον τουρισμό, όταν γνωρίζει ότι ο αριθμός αυτός δεν είναι αξιόπιστος, αλλά, κυρίως, δεν αντιστοιχεί στους ποιοτικούς δείκτες του τουρισμού που συνδέονται με τα έσοδα, την κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη και τον χρόνο διαμονής. 

Αυτά είναι τα στοιχεία που δείχνουν τη βιωσιμότητα αλλά και την προοπτική του τουρισμού μας και, δυστυχώς, αποτελούν πηγή προβληματισμού σήμερα.

Με λίγα λόγια, έρχονται περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα αλλά μένουν λιγότερες μέρες και δαπανούν λιγότερα χρήματα.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να βάζει φόρους και να καθιστά ακριβότερο και λιγότερο ανταγωνιστικό το τουριστικό μας προϊόν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εδώ και τρία χρόνια:

- Αύξησε τον ΦΠΑ στη διαμονή από το 6,5% στο 13%.

- Αύξησε τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 13% στο 24%.

- Αύξησε τον φορολογικό συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 26% στο 29%.

- Κατάργησε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά.

- Επέβαλε ειδικό τέλος διανυκτέρευσης που ισχύει από το 2018 σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

- Αύξησε τον ΕΝΦΙΑ σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Αν συγκρίνει κανείς τους φόρους στον τουρισμό στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές χώρες, διαπιστώνει ότι δυστυχώς έχουμε να καλύψουμε σημαντικό έδαφος. Έχουμε ΦΠΑ στη διαμονή στο 13% ενώ Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία έχουν 10%, η Κύπρος 9% και η Πορτογαλία 6%. Έχουμε ΦΠΑ στην εστίαση στο 24% ενώ η Πορτογαλία έχει 13%, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία 10% και η Κύπρος 9%. Μπορεί κάτω από αυτές τις συνθήκες  να καταστεί ανταγωνιστικός ο τουρισμός μας;

Η Νέα Δημοκρατία θα τερματίσει τον παραλογισμό της υπερφορολόγησης στον τουρισμό: Με άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%,  με σταδιακή μείωση του ΦΠΑ στο τουριστικό πακέτο -διαμονή και εστίαση- στο 11% και κατάργηση του φόρου διανυκτέρευσης».

Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια



Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2018


Συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Β΄Αθήνας  της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Δένδια, στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και στον δημοσιογράφο Γαβριήλ Σερέτη

‒Κύριε Δένδια, είναι δυνατόν να παραπέμπεται πρώην υπουργός σε περαιτέρω δικαστική διερεύνηση επειδή, κατά το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, “απέφυγε να απαντήσει με ειλικρίνεια” για το ζήτημα του «Ερρίκος Ντυνάν»;

            Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία «δυτικού τύπου» αυτό είναι μάλλον δυσχερές. Σε μια «δημοκρατία» τύπου Βενεζουέλας, το καθεστώς της οποίας αποτελεί πρότυπο για τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβει, τέτοιου είδους φαινόμενα εις βάρος της αντιπολίτευσης είναι ο κανόνας.  Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που παραβιάζονται επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στοιχειώδεις κανόνες του Κράτους Δικαίου. Είναι πρόδηλο ότι η προτεραιότητα της σημερινής κυβέρνησης είναι να θέσει σε ομηρία την αντιπολίτευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επειδή η Εξεταστική Επιτροπή στην οποία αναφέρεστε κατέληξε σε ένα φιάσκο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέφυγαν σε καινοφανή επιχειρήματα, προκειμένου να  υποβαθμίσουν το γεγονός ότι δεν τόλμησαν να παραπέμψουν οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο οι ίδιοι.

‒Όπως όλα δείχνουν, η χώρα βαδίζει προς τις εκλογές με βασικό “διακύβευμα” τη σκανδαλολογία. Τι είναι πιο σημαντικό η κάθαρση ή ο διχασμός; Ο “κύκλος των εισαγγελέων” θα συνεχιστεί και μετά από τις εκλογές, στην περίπτωση που τις κερδίσει η Ν.Δ.;

            Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Η ΝΔ δεν είχε και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση συγκάλυψης σκανδάλων. Ακόμη και εάν υπήρχαν ευθύνες άλλωστε αυτές θα ήταν ατομικές και όχι κομματικές ή συλλογικές. Το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Πορτογαλίας κυβερνά σήμερα, χωρίς ουδείς να διανοείται να του στερήσει αυτό το δικαίωμα, παρότι ο ίδιος ο πρώην αρχηγός του και πρωθυπουργός στο παρελθόν Ζοζέ Σόκρατες καταδικάστηκε σε φυλάκιση για σκάνδαλα διαφθοράς. Αλλά από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί ένα «κυνήγι μαγισσών» εις βάρος πολιτικών αντιπάλων, χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο και με μόνο τεκμήριο το αρνητικό επικοινωνιακό περιβάλλον που δημιούργησαν οι σημερινοί κυβερνώντες. Όσον αφορά το τι θα γίνει μετά τις εκλογές, ισχύει ό,τι ανέφερα και στην αρχή της απάντησής  μου. Δεν έχουμε την πρόθεση συγκάλυψης σκανδάλων από όπου και να προέρχονται. Αυτό ισχύει και αντίστροφα, για τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης, σχετικά με υποθέσεις που ήδη απασχολούν την επικαιρότητα, με σεβασμό όμως πάντοτε στο τεκμήριο της αθωότητας. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ και δεν πρόκειται να γίνουμε.             

‒Ανάμεσα στις έννοιες “συναίνεση” και “τζογαδόρος”, που χρησιμοποίησε ο Πρωθυπουργός για τον Κ. Μητσοτάκη, προδήλως, υπάρχει απόσταση. Μήπως, τελικά, η Ν.Δ. δια της συμμετοχής της στην “αναθεωρητική” διαδικασία νομιμοποιεί την “παρελκυστική πολιτική” της κυβέρνησης και  συμμετέχει σε μια διαδικασία “ντόρου”, κατώτερη του Συνταγματικού Χάρτη και των αναγκών της χώρας;

            Όσον αφορά τη συναίνεση, ενδεικτικό του πόσο πραγματικά πιστεύει ο κ. Τσίπρας σε αυτήν, είναι και ότι την ίδια περίπου ώρα που συνέτασσε την επιστολή για τη συνταγματική αναθεώρηση, υπουργός του συνιστούσε φυλακίσεις  στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ,  ως μέθοδο νικηφόρας έκβασης  των εκλογών. Επί της ουσίας, ο προβληματισμός είναι εύλογος μεν σχετικά με το περιεχόμενο που έχει επιλέξει η κυβέρνηση να προσδώσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση,  αλλά από την άλλη έχουμε καθήκον ναμην επιτρέψουμε,  κατ’ αρχήν,  να ευτελισθεί η διαδικασία  από εξωφρενικές προτάσεις χωρίς αντίλογο, όπως π.χ. για τις αλλεπάλληλες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή την καθιέρωση «δημοψηφισματικής Δημοκρατίας».  Όλα έχουν ένα όριο βεβαίως και  η πορεία της συζήτησης θα εξαρτηθεί και από τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας.    

- Πώς μπορεί η κυβέρνηση και πρωτίστως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να πορεύεται χωρίς να αισθάνεται υποχρεωμένος να δώσει απαντήσεις για όσα “ακούστηκαν” από Κοτζιά και Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο και επαναλαμβάνονται έκτοτε και δημοσίως;

            Προκαλεί κατάπληξη ότι ο Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται έκτοτε ως να μη συνέβη τίποτα και ως να θεωρείται φυσιολογικό να ακούγονται τέτοιου είδους κατηγορίες, χωρίς να δίνει εξηγήσεις! Η εξήγηση που μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι απομένει, είναι αυτή του πολιτικού αλληλο-εκβιασμού. Αλλά η χώρα δεν μπορεί να πορευθεί υπό αυτές τις συνθήκες. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οφείλουν να δώσουν τέλος στην κωμωδία και  ο κ. Τσίπρας οφείλει να προσφύγει άμεσα στη λαϊκή ετυμηγορία.

- Η συμφωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, για  την εκκλησιαστική περιουσία και τη μισθοδοσία των κληρικών από το Δημόσιο πού πιστεύετε ότι στοχεύει;

            Από το 2013 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προβεί στη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας,  αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ  είχε αρνηθεί να υπερψηφίσει το νόμο 4182 (άρθρο 83), λόγω… ιδεοληψίας. Μένει βεβαίως να δούμε στην πράξη τι σημαίνει η συμφωνία, πέραν των όσων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ενώ ερωτήματα προκαλεί το καθεστώς στο οποίο θα βρίσκονται πλέον οι κληρικοί, με την κυβέρνηση να βρίσκει αφορμή για να ανακοινώσει 10.000 προσλήψεις σε άλλους τομείς, με το επιχείρημα ότι οι ιερείς δεν θα υπάγονται πλέον στο Δημόσιο, αν και θα μισθοδοτούνται από αυτό. Όπως μένει επίσης να δούμε ποια ακριβώς είναι η αντίληψη της σημερινής κυβέρνησης για τις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ζήτημα το οποίο μπήκε σε δεύτερη μοίρα, αλλά στο οποίο είναι προφανές ότι αναζητά ψευδεπίγραφη επίφαση «προοδευτικότητας». Ελπίζω τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας να έχει αντιληφθεί πως θα είναι εξαιρετικά επιζήμιο να συμπεριφερθεί χωρίς ευρύτερη  συναίνεση στο συγκεκριμένο ζήτημα και να μην αποτολμήσει εσκεμμένα να  προκαλέσει μια τεχνητή κομματική και ιδεολογική αντιπαράθεση που θα βλάψει την εθνική ενότητα και την κοινωνική συνοχή.     

‒Πάνω από 10 χιλιάδες ακίνητα κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου μεταβιβάζονται στην ΕΤΑΔ Α.Ε., θυγατρική του “Υπερταμείου”, προκειμένου, όπως λέγεται, να αξιοποιηθούν, δια της πωλήσεως. Είναι νομότυπη η ακολουθούμενη διαδικασία που προσυπογράφει ασμένως ο Υπουργός Οικονομικών; 

            Πρόκειται για ένα ακόμη  ζήτημα στο οποίο υπάρχει απόλυτη έλλειψη διαφάνειας και οι αποσπασματικές εξηγήσεις δίνονται με το σταγονόμετρο, όταν  υπάρχουν και αυτές.  Όπως επισήμανα σε πρόσφατη ερώτησή μου στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομικών, με αφορμή την περίπτωση της Κέρκυρας, από την οποία κατάγομαι, η μεταβίβαση των 10.019 ακινήτων, κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου, προς την “ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε.”, θυγατρική του “Υπερταμείου” προς «αξιοποίησή» τους – δηλαδή πώληση - γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες υπό καθεστώς ηθελημένης σύγχυσης και κρυψίνοιας,  ιδίως έναντι των τοπικών κοινωνιών. Οι πολίτες δε γνωρίζουν ποια ακίνητα της περιοχής τους – μεταξύ των οποίων ακόμη και ιστορικού ενδιαφέροντος – συμπεριλαμβάνονται στις λίστες πώλησης και εκποίησης που συντάσσει το “Υπερταμείο” και προσυπογράφει ασμένως ο κ. Τσακαλώτος. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι ενώ η “Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.”, πιο γνωστή ως “Υπερταμείο”, υπέβαλλε το γραπτό αίτημα στις 14/06/2018, η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής υπογράφηκε στις 18/6/2018 και η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών  στις 19/6/2018! Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός οφείλουν επιτέλους να μας ενημερώσουν ποια ακριβώς ακίνητα μεταβιβάζονται και πού βρίσκονται, αλλά και για ποια από αυτά έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης με την καταχώριση της οικείας μεταβιβαστικής πράξης στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο ή  Κτηματολογικό Γραφείο.

- Είναι η μοναδική περίπτωση διαχείρισης η οποία προκαλεί ερωτήματα;

            Να σας υπενθυμίσω ότι το ΤΑΙΠΕΔ λίγο έλειψε να χαρίσει 700 εκατ. ευρώ για την επέκταση της σύμβασης του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και μόνο μετά από παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για το εξαιρετικά χαμηλό τίμημα υπήρξε επαναδιαπραγμάτευση. Είναι το ΤΑΙΠΕΔ επίσης το οποίο στην πατρίδα μου,  την Κέρκυρα, ενώ η αρχική σύμβαση του 2013 για το ακίνητο στον Ερημίτη προέβλεπε την παραχώρηση μόνον του δικαιώματος επιφανείας επί 99 έτη και αξιοποίηση του ακινήτου υπέρ του Δημοσίου (το οποίο θα διατηρούσε την κυριότητα), έναντι 23 εκατ. ευρώ, αποφάσισε το 2017 να παραχωρήσει την πλήρη κυριότητα 15 οικοδομικών τετραγώνων του ‘παραθεριστικού – τουριστικού χωριού’ της Κασσιώπης, έναντι μόλις δύο εκατ. ευρώ!  Δεν πρέπει να υπάρχει παγκόσμιο προηγούμενο η κυριότητα να κοστίζει 10 φορές λιγότερο από τον «αέρα»! Πλανώνται όμως όσοι νομίζουν ότι επειδή η Νέα Δημοκρατία  - και ορθώς  - τάσσεται υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων, θα κλείνει τα μάτια σε συμβάσεις τύπου «Μπανανίας».

Η συγκέντρωση τη Δευτέρα στη Γλυφάδα υποδηλώνει ότι τελικά και επισήμως στις επικείμενες εκλογές θα είστε υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Β. Αθηνών; Και με ποιες προτεραιότητες πάτε στο νέο “μετερίζι;
            Η πρόθεσή μου είναι πράγματι, κατόπιν συνεννοήσεως με τον Πρόεδρο του κόμματός μας Κυριάκο Μητσοτάκη, να κατέλθω υποψήφιος στον Νότιο Τομέα της Β΄Αθηνών. Εκτιμώ ότι η  ανάδειξη του παραλιακού μετώπου για τις παραθαλάσσιες περιοχές, ώστε να γίνει πόλος ανάπτυξης αλλά και ποιότητας ζωής, όπως επίσης η ανάδειξη και η προστασία του περιβάλλοντος του Υμηττού, είναι μία προσωπική πρόκληση. Αποτελούν ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθώ ιδιαίτερα, σε συνδυασμό πάντοτε με συγκεκριμένες προτάσεις και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς και την Αυτοδιοίκηση.    

κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,άρθρο:Τα διαδικαστικά όρια της αναθεώρησης είναι η ουσία του Συντάγματος

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2018

Άρθρο Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ *

Τα διαδικαστικά όρια της αναθεώρησης είναι η ουσία του Συντάγματος

Η κατάθεση πρότασης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για κίνηση της διαδικασίας αναθεώρησης του Συντάγματος μεταφέρει επιτέλους στη νόμιμη κοίτη της μια παράπλευρη «διεργασία» σχετική με την αναθεώρηση που κινείται επί δυο και πλέον χρόνια εκτός των προδιαγραφών του άρθρου 110 του Συντάγματος. Η κυβέρνηση, χωρίς να έχει αρμοδιότητα και υπό τον έλεγχο επιτροπής που διόρισε η ίδια, οργάνωσε μακροχρόνια κοινωνική διαβούλευση για την αναθεώρηση. Η διαβούλευση αυτή ήταν προφανώς εικονική. Η πρόταση που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλαν στη Βουλή είναι μια σύνθεση προεκλογικών σκοπιμοτήτων που άλλου επιβάλλει συμβιβασμούς (άρθρο 3), άλλου εκτονώνεται σε ανέξοδες ρητορείες (κοινωνικά δικαιώματα) και άλλου συνιστά ομολογία της επιθυμίας να υπονομευθεί η ομαλή λειτουργία του πολιτικού συστήματος ενόψει εκλογών, αλλαγής των κοινοβουλευτικών συσχετισμών και απώλειας της εξουσίας (συνταγματική καθιέρωση απλής αναλογικής, συνεχής συγκέντρωση υπογραφών για διεξαγωγή δημοψηφισμάτων).

Θέλω να ελπίζω - με όλες τις επιφυλάξεις που επιβάλλει το θεσμικό ήθος των κυβερνώντων - ότι εγκαταλείφθηκε οριστικά η ιδέα του δήθεν συμβουλευτικού δημοψηφίσματος για τα μεγάλα θέματα της αναθεώρησης κατά παράβαση του άρθρου 110 που καθορίζει αποκλειστικά την αναθεωρητική διαδικασία και του άρθρου 44 παρ. 2 περί δημοψηφισμάτων. Χαίρομαι που, ήδη από το 2011, συμπίπτουμε με τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε αυτή την επιστημονική θέση.
Παρόλα αυτά θα ήταν αθεράπευτα αφελές να υποθέσει κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε μια πρόταση που νομικά αφορά τη διαπίστωση από την παρούσα Βουλή της ανάγκης αναθεώρησης συγκεκριμένων, αριθμητικά προσδιορισμένων, διατάξεων του Συντάγματος, το περιεχόμενο των οποίων θα διαμορφώσει η επόμενη Βουλή με βάση τους νέους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς που θα υπάρχουν σε αυτή. Ακόμη και αν - όπως είναι επιβεβλημένο για την προστασία του Συντάγματος - η παρούσα Βουλή διαπιστώσει την ανάγκη αναθεώρησης με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151/300), και στην επόμενη Βουλή απαιτείται - όπως είναι ορθό - αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180/300) προκειμένου να καταστρωθούν οι διατάξεις και να συντελεσθεί η αναθεώρηση, και πάλι χωρίς τη συμμετοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας της επόμενης Βουλής, δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί η αναθεωρητική διαδικασία.
Πόσο διατεθειμένη είναι πράγματι η σημερινή σχετική κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, να αφήσει την αυξημένη πλειοψηφία (180/300) της επόμενης Βουλής - δηλαδή την πλειοψηφία που πρέπει να υπάρχει για να είναι βέβαιη η εκλογή νέου ΠτΔ τον Ιανουάριο του 2020- να συντελέσει την αναθεώρηση όσων συνταγματικών διατάξεων κριθούν αναθεωρητέες τώρα με περισσότερες των 151, αλλά λιγότερες των 180 ψήφων; Νομίζω κατά βάθος καθόλου.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022