"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Readout of the telephone conversation between President Charles Michel and President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy

 

● European Council
 
15/04/2021 17:15 | Press release |

Readout of the telephone conversation between President Charles Michel and President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy

 

A phone call between the President of the European Council Charles Michel and President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy took place on Thursday 15 April 2021.

President Charles Michel expressed deep concern with regard to the large ongoing build-up of Russian military forces on Ukraine's border and in illegally-annexed Crimea. Such large-scale military movements represent threatening and destabilizing activities.

The President of the European Council conveyed the EU's unwavering support to Ukraine's independence, sovereignty and territorial integrity in its internationally recognised borders. The EU is united in its solidarity with Ukraine.

President Michel reiterated his call on Russia to uphold the OSCE principles and commitments on transparency of military movements.

He also recalled the EU's full support to efforts in the Normandy Format and the Trilateral Contact Group and called for the full implementation of the Minsk Agreements as the way forward towards a lasting settlement.

The ministers of Foreign Affairs of the EU will exchange views on Ukraine on Monday. The ministers will also hold an informal exchange with the Minister for Foreign Affairs of Ukraine, Dmytro Kuleba.

President Michel reiterated his thanks for President Zelenskyy 's invitation to the Crimea Platform Summit planned on 23 August, which he accepted during his visit to Ukraine on 2 March. President Michel looks forward to attending.

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας κυρία Zarina Doguzova


15.04.2021

Συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας κυρία Zarina Doguzova






Με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας κυρία Zarina Valeriyevna Doguzova είχε συνάντηση εργασίας στη Μόσχα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης. Η συνάντηση με την κυρία Doguzova πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος επαφών που έχει ο κ. Θεοχάρης στη ρωσική πρωτεύουσα με σημαίνοντες εκπροσώπους δημοσίων και ιδιωτικών φορέων του τουριστικού κλάδου. Ο Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κυρία Doguzova μια σειρά από ζητήματα σχετικά με το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού το 2021 και με τις προϋποθέσεις υποδοχής των Ρώσων ταξιδιωτών στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση με την κυρία Zarina Doguzova, ο κ. Χάρης Θεοχάρης επισήμανε ότι «η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το άνοιγμα του τουρισμού. Σε αυτό το σχέδιο περιλαμβάνεται το άνοιγμα προς συγκεκριμένες χώρες, όπως η Ρωσία. Mε την κυρία Zarina Doguzova είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Εξετάσαμε το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού σε όλο του το εύρος, το πώς ακριβώς θα γίνει, τα δικά μας συστήματα, τα αντίστοιχα συστήματα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ.λπ. Θεωρώ ότι, με εντατική δουλειά στο επόμενο διάστημα, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν το ασφαλές άνοιγμα και, γιατί όχι, τις ροές που δεν είχαμε πέρσι. Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι η χώρα μας ανοίγει τις πύλες της στον τουρισμό από τις 14 Μαΐου και εξής. Το σύστημά μας έχει αρκετά σημεία τα οποία έχουν περιγραφεί ήδη, τις λεγόμενες 5 γραμμές άμυνας και, συνεπώς, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που το άνοιγμα θα είναι ασφαλές και για όσους φιλοξενούμε και για τους Έλληνες πολίτες. Βεβαίως, παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τους λοιμωξιολόγους, με τις υπόλοιπες υπηρεσίες, για να σιγουρέψουμε ότι οι συνθήκες είναι τέτοιες που θα επιτρέψουν να υλοποιήσουμε το άνοιγμα με ασφάλεια. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε τους πολίτες των δύο χωρών να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους -είτε οι Ρώσοι στην Ελλάδα είτε οι Έλληνες στη Ρωσία».

Πριν από τη συνάντηση με την επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Τουρισμού της Ρωσίας, ο Υπουργός Τουρισμού παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ITAR-TASS. Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τουρίστες από τη Ρωσία με ασφάλεια για την υγεία τους. Στην Ελλάδα αποδείξαμε πέρυσι ότι η πανδημία δεν αποκλείει τον ασφαλή τουρισμό. Το καλοκαίρι του 2020 καταφέραμε να ανοίξουμε τα σύνορά μας για τους τουρίστες, με τρόπο τέτοιο ώστε να επιτευχθεί ισορροπία ανάμεσα στη διασφάλιση της υγείας επισκεπτών και πολιτών αφ' ενός και αφ' ετέρου στη δυνατότητα των ανθρώπων να ταξιδεύουν και να απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Για το 2021 η Ελλάδα διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, το οποίο μας επιτρέπει να διασφαλίσουμε ότι με την άρση τόσο των εσωτερικών περιορισμών, όσο και αυτών για τους επισκέπτες του εξωτερικού, θα επιτύχουμε τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της υγείας των τουριστών».

Πιο συγκεκριμένα, σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση και το επικείμενο άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού στις 14 Μαΐου, ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι «η επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα καλυτερεύει από ημέρα σε ημέρα. Έχουμε περάσει την κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας και αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση, ως απόρροια των πολύ αυστηρών μέτρων που η χώρα μας έχει εφαρμόσει όλο το προηγούμενο διάστημα, έχοντας ως σύμμαχο σταδιακά και τον καλό καιρό. Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς ενώ διαθέτουμε πλέον σε επάρκεια τα γρήγορα και φθηνά ‘rapid tests’. Προσκαλούμε όποιον το επιθυμεί, να έρθει και να διαπιστώσει το πώς η χώρα μας τα καταφέρνει όλο αυτό το διάστημα στην αντιμετώπιση της COVID-19. Έως τις 14 Μαΐου, την επίσημη ημερομηνία επανέναρξης του Ελληνικού Τουρισμού, θα ανοίγουμε σταδιακά τα σύνορά μας, ώστε να είμαστε απολύτως έτοιμοι. Ήδη αίρουμε βαθμηδόν τους περιορισμούς προκειμένου να δοκιμάσουμε 'πιλοτικά' το σχέδιό μας».Ειδικά για τους Ρώσους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης εξήγησε ότι «η Ρωσία είναι μία από τις χώρες από τις οποίες οι πολίτες της θα μπορούν να μας επισκέπτονται χωρίς περιορισμούς. Θα πρέπει είτε να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν νοσήσει και να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ πριν από τη άφιξή τους στη χώρα μας. Θα συνεχίσουν να γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στην Ελλάδα και, αν εντοπιστεί θετικό κρούσμα, αυτό θα απομονώνεται άμεσα. Πρόκειται για ένα πλέγμα μέτρων ασφαλείας το οποίο θα εφαρμοστεί από εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο επιπλέον διαθέτει και την περσινή εμπειρία. Μέχρι τη 14η Μαΐου οι περιορισμοί θα έχουν αρθεί. Επίσης θα είμαστε σε θέση να δεχτούμε στην Ελλάδα και όσους ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V».

https://choosinggreek.blogspot.com:Ελληνικά και...Ανόθευτα Προϊόντα!Απο τα ασφαλέστερα στην Γη...

EUROPEAN COMMISSION-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT:Agricultural market dashboards - BEEF https://choosinggreek.blogspot.com/2021/04/european-commission-agriculture-and.html… (Μember "Bloggers Union 2021")

ΕUROPEAN COMMISSION-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT:Agricultural market dashboards - EGGS Template https://choosinggreek.blogspot.com/2021/04/uropean-commission-agriculture-and.html… (Member "Bloggers Union 2021")




https://choosinggreek.blogspot.com

Mήπως να αρχίσουμε να ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ;ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ(Theodossiou Law Office)


Ioannis Theodossiou
Owner and Founder στην εταιρεία Theodossiou Law Office 

Άρθρο 183 Π.Κ.
Όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο ή μέσω του διαδικτύου προκαλεί ή διεγείρει σε απείθεια κατά των νόμων ή των διαταγμάτων ή εναντίον άλλων νόμιμων διαταγών της αρχής, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος ή με χρηματική ποινή.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ,τ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ.,ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Αν.Αττ.:"«Άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών.."


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Γραφείο Τύπου
14/04/2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε εξέλιξη οι εργασίες για την «Άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή)» –Στόχος να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέχρι τις 23 Απριλίου
Γ. Πατούλης: «Η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ο περιορισμός της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο χρονικό διάστημα, αποτελούν κεντρικό στόχο μας. Η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών είναι βασική προτεραιότητά μας»
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται από τις 5 Απριλίου οι εργασίες για την «Άρση επικινδυνότητας καταπτώσεων πρανών στον οδικό άξονα Βάρκιζας – Σουνίου πλησίον των σηράγγων (Τρύπες Καραμανλή) στη Βάρκιζα».
Σύμφωνα και με τις σχετικές εντολές του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η υλοποίηση του έργου εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς. Μάλιστα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 23 Απριλίου προκειμένου το Σάββατο του Λαζάρου 24 Απριλίου να έχουν παραδοθεί προς χρήση και οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας.
Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει ότι στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι η άμεση αποκατάσταση των ζημιών και ο περιορισμός της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο χρονικό διάστημα.
«Για μας η ασφαλέστερη μετακίνηση των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα. Μετά από τις σχετικές παρεμβάσεις μας τα αρμόδια συνεργεία έχουν προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση υλοποίηση των έργων και τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των οδηγών στο ελάχιστο. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών για την περίοδο αυτή και απευθύνουμε έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων οργάνων καθώς και τη σχετική σήμανση για τις παρακαμπτήριες οδούς για την διευκόλυνσή τους».
Η πορεία υλοποίησης των εργασιών
Για την πορεία υλοποίηση των εργασιών ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης από τον αρμόδιο Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών Θ. Κατσιγιάννη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής Π. Καρυώτη.
Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την έναρξη των εργασιών συνεχίζονται οι συμβατικά προβλεπόμενες εργασίες, οι οποίες εξελίσσονται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά την μέγιστη δυνατή συμπίεση των χρόνων, έχοντας ως γνώμονα τόσο την ασφάλεια των χρηστών αλλά και του εργατοτεχνικού προσωπικού του έργου, όσο και την δημιουργία της ελάχιστης όχλησης στους διερχόμενους οδηγούς αλλά και περιοίκους.
Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της ελαχιστοποίησης της όχλησης των χρηστών και περιοίκων αλλά και την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, έχει προβλεφθεί και στους δύο εκατέρωθεν των σηράγγων κόμβων, η εικοσιτετράωρη παρουσία ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, ώστε να αποτρέπονται πιθανές κυκλοφοριακές δυσλειτουργίες και να εξασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία σε αυτούς.
Σήμερα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες διάτρησης των βράχων των πρανών, με την παρουσία επί τόπου του έργου, καθημερινά τριών συνεργείων με αντίστοιχα διατρητικά μηχανήματα και η τοποθέτηση των απαραίτητων αγκυρίων. Παράλληλα, εξελίσσονται οι εργασίες απομάκρυνσης των ασταθών βραχωδών σχηματισμών από ειδικευμένο συνεργείο. Σε κάθε τμήμα των πρανών, όπου ολοκληρώνονται οι προαναφερθείσες εργασίες, ακολουθεί η τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος από επιπλέον συνεργείο που είναι επιτόπου του έργου καθημερινά, όπως συμβατικά προβλέπεται.
Η παράλληλη αυτή εξέλιξη των εργασιών, αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών έως την 23/4/2021, όπως ήταν και ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός, ώστε να αποδοθούν και τα δύο ρεύματα του δρόμου στην κυκλοφορία.
Τονίζεται ότι, έχει προβλεφθεί, έως την οριστική ολοκλήρωση των παραπάνω συμβατικά προβλεπομένων εργασιών, την 23/4/2021, η παράλληλη επέμβαση στα υπάρχοντα στηθαία ασφαλείας και σε υπάρχοντα φωτιστικά σώματα στην περιοχή εξέλιξης των προαναφερθέντων εργασιών και η αποκατάσταση αυτών, ώστε η διέλευση των οχημάτων και χρηστών του δρόμου να καταστεί λειτουργική και ασφαλής.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
pressoffice@patt.gov.gr









EUROPEAN COUNCIL,EUROGROUP latest news

 

● European Council
 
14/04/2021 10:46 | Speech |

"The state of the world order and the importance of the India-EU relationship" - Address by President Charles Michel at the Raisina Dialogue 2021

 

Thank you for your invitation. I appreciate this opportunity to share my thoughts on where we are today and the relationship between India and the European Union.

The timing is perfect: an important EU-India summit will take place in just three weeks, in Portugal, where we will meet Prime Minister Narendra Modi. Both sides are intensely preparing this meeting. India often comes up in the debates of the European Council, even when it is not on the agenda. Why is that?

The world order
Because in a world that is more interconnected, more competitive and less stable, like-minded countries tend to look out for each other and join forces.
We see more clearly than ever the need for global cooperation and for a rules-based international order. Unfortunately, not everyone is choosing this path.

Indo-Pacific
In many ways, the path of the future world order will be set in the Indo-Pacific region. This region has become a global economic and political centre of gravity, and the EU is closely linked to it, through trade, investment and mobility. We have a large stake in its freedom, openness and stability. The EU is about to set out for the first time a comprehensive, strategic approach to your region.

EU-India partnership
As the two largest democracies in this challenging landscape, India and the European Union are key partners. We can, and we should, do much more together.

First, to make the world a better, fairer and safer place. We value human rights, equal opportunities, gender equality, and the rule of law. We share the same multilateralist DNA. The EU is the result of a patient association of sovereign countries. We are united by our will to join forces and cooperate, based on commonly agreed rules.

Second, it is in our mutual interest to maximise the untapped potential of trade and investment between our two major economies. Concretely, we propose to focus on four strands of cooperation: Covid-19; climate change; economic cooperation; and security and peace.

Covid-19
As we speak, the most pressing challenge is COVID-19 and the production of vaccines and their delivery to all regions and countries of the world. Both India and Europe are major producers of vaccines. Together, through Covax, we also support low and middle income countries in their vaccination efforts. Thanks to our joint efforts, Covax has delivered more than 38 million doses to 100 countries across the globe.

We all know that ramping up the production of vaccines is an enormous challenge. We all need each other: for components, equipment, and fill and finish vials, for instance. This is why we must make sure that our supply chains remain open and resilient. This includes expanding global manufacturing capacity in the pharmaceutical sector, as well as in developing countries.

In the longer term, we must be better prepared. This is why I have launched the idea of an international treaty on pandemics, which would be anchored in the World Health Organisation. With Dr Tedros Ghebreyesus, we have already gathered the support of 26 leaders from the 5 continents.

Climate change and digital transition
The EU was the first to commit to climate neutrality by 2050. This is a pledge to our people. But also to the rest of the world. Our European Green Deal, along with our Digital Agenda, is at the heart of our economic recovery strategy.

Yet, fighting climate change and stopping the loss of biodiversity requires the leadership of all major economies. This is why we are striving for a joint EU-India commitment to green growth, circular economy and clean energy. These will be needed all over the world and will create jobs and economic opportunities.

We want to be a leader in the digital revolution - in industrial data, connected objects and artificial intelligence. But in this transition, we must avoid the mistakes of the past: namely, abusing our digital resources like we abused our natural resources.

In this field, like in others, the EU has developed a global, standard-setting capacity, the so-called "Brussels effect". I propose that we work together, with like-minded partners, on this democratic digital standard. And I see India as a key partner in this endeavour.

Investment, trade and connectivity
The EU is India’s first trading partner and foreign investor. We are ready to develop our huge potential for more trade, more jobs and more growth. This will make our economies more resilient.

Security and peace
The EU is not just an economic partner - we are also determined to play our role in the security of the Indo-Pacific region. We are engaged in securing peace in Afghanistan. We call for restoring the democratic process in Myanmar. On Iran, the EU played a key role and we remain a strong defender of the JCPOA.

Nuclear proliferation is still a major concern, including the nuclear activities of North Korea. Some 40% of our trade passes through the Indian Ocean. So, we have a strong interest in maritime security in the region.

Our friendship, and partnership with India, is a cornerstone of our geopolitical strategy. We are determined to further develop the ties between our peoples. It is in our common interest to show that the democratic and open model is the most powerful one to address the challenges of the world. Thank you for your attention, and I wish you fruitful debates.

● Ευρωομάδα
 
14/04/2021 17:05 | ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ |

Βιντεοδιάσκεψη του Eurogroup, 16/04/2021

 

Το Eurogroup θα συζητήσει για τα πλαίσια αφερεγγυότητας και θα εξετάσει τις εν εξελίξει εργασίες για το ευρώ ως ψηφιακό νόμισμα. Οι υπουργοί θα ενημερωθούν επίσης για τα αποτελέσματα πρόσφατων διεθνών διασκέψεων και θα επανεξετάσουν την πολιτική διαφάνειας του Eurogroup. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ-27 θα συζητήσουν για την πορεία των εργασιών όσον αφορά την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης.


European Council - Council of the European Union

Meetings

15 April 2021

 Council of the EU

15/4/2021  | MEETING |

Background briefs for the following meetings:

Informal video conference of economic and finance ministers of 16 April 2021

Informal video conference of European affairs ministers of 20 April 2021 

Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον Πρωθυπουργό

 


Αθήνα, 14 Απριλίου 2021

 

 
Συνεδρίαση Κοινοβουλευτικής Ομάδας υπό τον Πρωθυπουργό και
Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη

 
«Βαδίζουμε, όπως όλα δείχνουν, στην τελευταία αλλά και στην πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας. Έχουμε τρεις συμμάχους και έναν αντίπαλο. Από τη μία πλευρά έχουμε με το μέρος μας τα εμβόλια, τον καιρό και τα μαζικά τεστ είτε αυτά είναι τα δεκάδες χιλιάδες test του ΕΟΔΥ είτε τα εκατομμύρια self-test στην εκπαίδευση και από Δευτέρα στους χώρους εργασίας. Από την άλλη εχθρός παραμένει η κούραση, όμως, η χαλάρωση στους περιορισμούς δεν μπορεί, δεν επιτρέπεται, να φέρει χαλάρωση στην επαγρύπνηση», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
 
«Έχει τεράστια σημασία να συνεχίσουμε να βαδίζουμε με υπευθυνότητα στο δρόμο που χαράξαμε, συνδυάζοντας από τη μια την προστασία της υγείας μας με την προσεκτική επαναλειτουργία δραστηριοτήτων στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στην εκπαίδευση. Να αποφύγουμε, δηλαδή, υπερβολές που θα μας ανάγκαζαν να κάνουμε βήματα πίσω», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.
 
Μιλώντας προς τους υπουργούς και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε «να μη γίνονται πρόωρες εκτιμήσεις για τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται». Όπως επεσήμανε, «η απειλή παραμένει και γι’ αυτό έχουμε αποδείξει ότι προχωράμε πάντα βήμα-βήμα και αφού κάθε εβδομάδα, σε συνεργασία με τους ειδικούς, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα».
 
Αναφερόμενος στα self-tests ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι «ένα σημαντικό πρόσθετο αμυντικό όπλο δίπλα στα υπόλοιπα, στη μάσκα, στις αποστάσεις, στην ατομική υγιεινή», ενώ χαρακτήρισε τους εμβολιασμούς ως «ένα σοβαρό προγεφύρωμα προς το τείχος ανοσίας το οποίο χτίζεται με γρήγορους ρυθμούς». «Στόχος είναι να φτάσουμε σε ένα ασφαλές Πάσχα αλλά και σε ένα ακόμα πιο ελεύθερο καλοκαίρι», ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.
 
Ειδική αναφορά έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις μεταρρυθμίσεις που συνεχίζει η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα στο υπό κατάρτιση εργασιακό νομοσχέδιο. «Η κυβέρνηση με αυτόν το νόμο κοιτάει στα μάτια την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας. Ανοίγει τα αυτιά της στην αλήθεια και συνομιλεί με τον υπαρκτό κόσμο της εργασίας και όχι με ένα φάντασμα που έρχεται από το παρελθόν, συνδυάζει τις προοπτικές της ατομικής προκοπής με την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας προς όφελος όλων. Με λίγα λόγια δίνει τον πρώτο ρόλο στον εργαζόμενο και στην πρόοδο του τόπου».
 
Πρόκειται, όπως είπε, «για το νέο χάρτη για την εργασία που, ύστερα από σαράντα χρόνια, φέρνει, επιτέλους, και τα ευρωπαϊκά δεδομένα για τον Έλληνα εργαζόμενο, τι προβλέπει, τι προστατεύει, ποιον προστατεύει από καταχρήσεις των εργοδοτών σχετικά με απλήρωτες υπερωρίες ή αδήλωτη εργασία καθώς στην ψηφιακή του κάρτα θα δηλώνει ο ίδιος το πόσο δούλεψε. Θεσπίζει πρώτη φορά άδεια μετ’ αποδοχών και για τον πατέρα και δίνει γονική άδεια για το ζευγάρι. Κατοχυρώνει -και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό- για πρώτη φορά το δικαίωμα αποσύνδεσης στην τηλεργασία. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι συχνά δίνεται άλλοθι υπέρ απασχόλησης και θέτει, επιτέλους, ένα πλαίσιο ασφάλισης αλλά και ασφάλειας για όσους εργάζονται σε εργασίες delivery και κούριερ.
 
Και κάτι ακόμα: εξισώνεται, επιτέλους, η αποζημίωση απόλυσης για τους εργατοτεχνίτες με εκείνη των υπολοίπων υπαλλήλων. Ένα πάγιο αίτημα του Κομμουνιστικού Κόμματος πραγματοποιείται από μία κεντροδεξιά κυβέρνηση. Για το νομοσχέδιο θα μιλήσει σε λίγο εκτενέστερα ο Υπουργός. Θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση ώστε να διαλυθούν και μύθοι, όπως αυτός που καλλιεργείται περί οκταώρου.
 
Λοιπόν, λίγες κουβέντες και καλές. Το οκτάωρο παραμένει κατοχυρωμένο ως έχει. Εκείνο που προστίθεται είναι το δικαίωμα του εργαζόμενου να ζητήσει ο ίδιος, σε συνεννόηση με τον εργοδότη του, να εργαστεί πιο πολύ για ένα διάστημα, κερδίζοντας σε άδεια, σε μία εποχή που θα το επιλέξει ο ίδιος. Τόσο απλά. τόσο λειτουργικά. Τις άλλες καινοτομίες με κορυφαία την προστασία των γυναικών και την προώθηση ισότητας».
 
O Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, κάνοντας λόγο για «μια γόνιμη συζήτηση στο πλαίσιο ενός πραγματικά νέου κεφαλαίου στις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών». «Ο κ. Menfi με διαβεβαίωσε, ακόμα μία φορά, ότι το μέλλον της χώρας του περνά μέσα από την ειρήνη και από την απαλλαγή από ξένους στρατούς. Και φυσικά μέσα από την οδό της Ευρώπης. Ενώ και εγώ, με τη σειρά μου, υποδέχτηκα την επιλογή της Λιβύης να συνεργαστεί πρώτα και πάνω από όλα με τους φυσικούς της γείτονες, όπως είναι η Ελλάδα. Εξάλλου μας συνδέουν πολιτιστικοί και ιστορικοί δεσμοί που χάνονται στα βάθη των αιώνων», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.
 
«Οι δύο μήνες που μεσολαβούν μέχρι τις αρχές καλοκαιριού είναι κρίσιμοι, διότι θα κριθούν μείζονος σημασίας θέματα, όπως η πορεία του τουρισμού, η προετοιμασία μας για την άντληση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, η επανεκκίνηση της οικονομίας μας με την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων για την επανέναρξη των δραστηριοτήτων τους, η συνέχιση της πολιτικής μείωσης φόρων και εισφορών, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος, ώστε να είναι φερέγγυό και αξιόπιστο», σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπούγας.
 
«Η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, όπως έπραξε μέχρι σήμερα σε όλες τις πολιτικές μάχες που δώσαμε, θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικείμενης προσπάθειας» ανέφερε ο κ. Μπούγας και πρόσθεσε πως «το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο. Νοιαζόμαστε για όλους τους Έλληνες, ιδίως για τους οικονομικά ασθενέστερους. Για τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον αγρότη, τον άνεργο. Για τους συνανθρώπους μας που δυσκολεύονται και δοκιμάζονται από την πανδημία».
 
Κατά την παρέμβασή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο υπό κατάρτιση εργασιακό νομοσχέδιο υπογράμμισε πως «με τις διατάξεις του σχεδίου νόμου για την προστασία της Εργασίας αντιμετωπίζουμε πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, αδικίες ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες και αναχρονιστικές ρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. Προστατεύουμε τους εργαζόμενους από καταχρήσεις εργοδοτών όπως είναι οι αδήλωτες υπερωρίες και η μαύρη εργασία, αντιμετωπίζουμε διακρίσεις εις βάρος των γυναικών στην αγορά εργασίας, παρεμβαίνουμε κατά της βίας και σεξουαλικής παρενόχληση στην εργασία, θεσπίζουμε το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία των απασχολούμενων σε courriers και deliveries, υποστηρίζουμε τη συμφιλίωση της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή.
 
Οι αρχές του νομοσχεδίου είναι:
 
1. Δεν υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς επιχειρήσεις ούτε και επιχειρήσεις με εργαζομένους «στα κεραμίδια».
 
2. Προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενίσχυση της ανάπτυξης, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
 
3. Η νομοθεσία προσαρμόζεται στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές και, σε κάποιες περιπτώσεις, στις πιο πρωτοπόρες (όπως στην τηλεργασία και στις πλατφόρμες).
 
Στις ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σημαντικές φιλεργατικές διατάξεις όπως η ψηφιακή κάρτα εργασίας (μέσω της οποίας το ΣΕΠΕ θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το ωράριο και την τήρησή του, καταπολεμώντας τη μαύρη εργασία και τις αδήλωτες υπερωρίες). Περιλαμβάνονται επίσης η άδεια μετ’ αποδοχών για τους πατέρες, εγγυήσεις για τους εργαζομένους με τηλεργασία, (δικαίωμα αποσύνδεσης), θετικά μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια για τους απασχολούμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες, η αύξηση των υπερωριών, η καταπολέμηση της βίας και σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.
 
Όσο για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παρουσιάσει με fake news, θα μπορεί να εφαρμόζεται μόνο με συλλογική συμφωνία (όπως ισχύει σήμερα), ή με αίτηση του εργαζόμενου για συμφιλίωση της προσωπικής με την επαγγελματική του ζωή.
 
Μπορεί ένας εργαζόμενος να επιλέξει, αντί 8 ώρες την ημέρα επί 5θήμερο, να δουλεύει 10 ώρες την ημέρα επί 4ήμερο και να έχει τριήμερο ανάπαυσης. Με αυτό το μέτρο μπορούμε να πάμε σε 4ήμερη εργασία εφόσον το θέλει ο εργαζόμενος. Θέλουν άραγε, αυτοί που μας κατηγορούν να στερήσουν την τετραήμερη εργασία από τον εργαζόμενο αν την θέλει ο ίδιος;».
 
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας σχετικά με το θέμα των δασικών χαρτών, για τους οποίους υπενθύμισε πως είναι προαπαιτούμενο για την κατάρτιση του κτηματολογίου, τόνισε πως θα διορθωθούν με διοικητικές πράξεις οι όποιες αστοχίες χωρίς να φορτωθούν οι πολίτες τα σφάλματα της διοίκησης.
 
Οι νέοι δασικοί χάρτες θα είναι ακριβείς και θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα σημείωσε ο κ. Σκρέκας, που διευκρίνισε ότι, αν παρά τη διόρθωση των χαρτών, ο πολίτης φθάσει τελικά να καταθέσει αντίρρηση, θα υπάρχει άνεση χρόνου, το σχετικό παράβολο έχει μειωθεί ήδη στο μισό, ενώ έχουν διπλασιαστεί και οι Επιτροπές αντιρρήσεων, ώστε να μπορούν να κριθούν 30.000 υποθέσεις το μήνα.
 
«Κανένας πολίτης δεν θα πρέπει να ανησυχεί για την περιουσία του» ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας πως «προχωρά μια τεράστια μεταρρύθμιση για την Ελλάδα, που είναι να αποκτήσει επιτέλους, σωστούς δασικούς χάρτες».

Fake news για το ΚΕΘΕΑ

 

Αθήνα 14.4.2021

 
Fake news για το ΚΕΘΕΑ
 
Το ΚΕΘΕΑ λειτουργούσε μέχρι τώρα χωρίς οργανόγραμμα και κανονισμό λειτουργίας υπό ένα καθεστώς ιδιότυπης «αυτοδιαχείρισης» από άμισθα μεν, διακοσμητικά δε Διοικητικά Συμβούλια, τα οποία δεν ασκούσαν ουσιαστική διοίκηση.
 
Ένα προσχέδιο Οργανογράμματος και Κανονισμού Λειτουργίας εστάλη για διαβούλευση σε όλους τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ. Πρόκειται για μια εσωτερική διαδικασία επικοινωνίας και διαβούλευσης του ΔΣ με τους εργαζόμενούς του και όχι για τη Διαβούλευση που αφορά σε νομοσχέδια πριν την κατάθεσή τους στη Βουλή. Μερίδα των εργαζομένων αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη συζήτηση και άρχισε να προπαγανδίζει τη δήθεν κατάργηση του ΚΕΘΕΑ.
 
Στην πραγματικότητα, το ΚΕΘΕΑ όχι μόνον δεν κλείνει, αλλά ανασυγκροτείται με στόχο ακόμη καλύτερες προοπτικές ανάπτυξης. Όχι μόνο δεν χάνονται θέσεις εργασίας, αλλά για πρώτη φορά, μέσα στην τελευταία δεκαετία, το ΚΕΘΕΑ ενισχύεται με 46 νέες θέσεις μόνιμου προσωπικού, αορίστου χρόνου. Τα Προγράμματα και οι Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ συνεχίζουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Το θεραπευτικό μοντέλο, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τις Δομές του ΚΕΘΕΑ παραμένει ανεπηρέαστο. Η χρηματοδότηση του Οργανισμού με 20 εκ. Ευρώ ετησίως συνεχίζεται αμείωτη. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι το ΚΕΘΕΑ παύει πια να λειτουργεί χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς κανονισμό λειτουργίας και χωρίς λογοδοσία. Το Οργανόγραμμα και ο Κανονισμός Λειτουργίας που, βάσει νόμου, πρέπει να το συνοδεύει, αποτελούν βασικά θεσμικά εργαλεία διασφάλισης της λογοδοσίας, της διαφάνεια και της αξιολόγησης του παραγόμενου έργου. Το Οργανόγραμμα κατοχυρώνει τις θέσεις όλων των εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ, βάζοντας τέλος στο "ισόβιο" καθεστώς που χαρακτήριζε την ανάδειξη κάποιου εργαζόμενου στις θέσεις των Υπευθύνων. Χωρίς αυτά τα απαραίτητα βήματα ανασυγκρότησης δεν θα ήταν δυνατόν, για παράδειγμα, να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται μέσω ΕΣΠΑ οι δράσεις του ΚΕΘΕΑ.

WTO latest news

 

World Trade Organization

13 Apr 2021

Latest news
Dear maria CHADZIDAKIS VAVOURANAKIS,
Below are the news items published today on the WTO public website
alt text
 
NEWS ITEM
DG calls on WTO members to narrow remaining gaps in fisheries subsidies negotiations
Director-General Ngozi Okonjo-Iweala on 12 April urged heads of WTO delegations to stay engaged in the fisheries subsidies negotiations and aim to reach an agreement by July. The talks have reached a considerable degree of maturity, and members should make the compromises necessary to get to the finish line, she said in her remarks to open a cluster of week-long meetings of the Negotiating Group on Rules.

News item   ⟶
alt text
 
NEWS ITEM
Trade Policy Review: Tonga
The second review of the trade policies and practices of Tonga takes place on 14 and 16 April 2021. The basis for the review is a report by the WTO Secretariat and a report by the Government of Tonga.
TPR documents   ⟶

usa.gov latest news






Enjoy Park Lands in 2021



National parks across the country provide endless opportunities for recreational activities. People can hike trails, see historic buildings, explore caves, and more. Take time during National Park Week to go to amazing places and discover stories of history and culture.

From April 17 to 25, parks across the country will host a variety of special programs and events. There are also special theme days to highlight the different ways everyone can enjoy national parks. Be sure to recreate responsibly and practice COVID-19 safety precautions during your visit. Keep yourself, your family and the parks safe.




Get Answers To Your Tax Questions From IRS.gov



All federal tax returns are due May 17. If you’re in the middle of preparing your return, you may have questions about your filing status or what counts as taxable income. While the IRS does offer live phone assistance, wait times may be long these days. You may be able find answers to your questions much faster using online tools and resources that cover a wide range of topics, including COVID-19 tax relief, refunds, and tax return corrections. See what resources can help you find answers, or find phone numbers to get live assistance if you’re unable to get help online.



If you have questions about your state tax requirements and deadlines, please visit your state taxation or revenue department.





Recognize Young Earth Scientists

The President’s Environmental Youth Award (PEYA) recognizes outstanding environmental projects developed by young individuals in kindergarten through grade 12. The program honors projects like tree planting and restoring native habitats that promote environmental awareness in communities. Encourage the student scientists you know to apply for the 2020-2021 PEYA by April 30, 2021.


Read Through Poems Selected By the Library of Congress

April is National Poetry Month. Enrich your kids’ reading and writing skills and interests with Poetry 180 from the Library of Congress. Students can explore poems for every day of the school year curated by former U.S. poet laureate Bill Collins. All of the poems are meant to be listened to - encourage your high schoolers to recite them out loud!


Start Growing Financial Literacy Early

Looking for free educational games online to teach your child new skills? Look no further! The U.S. Mint has a website specifically geared towards kids to learn about financial literacy. Play games to learn about coins, mathematical skills, and America’s money history!

Brought to you by USAGov, we connect teachers, kids and parents to government, schools and educational organizations' information and services

EUROPEAN BANK's latest news




EBRD and GCF expand green finance in Armenia
13-04-2021 10:37 AM BST

US$ 6 million to Inecobank for green lending to the private sector

EBRD and EU support furniture company in Lebanon
13-04-2021 11:13 AM BST

Estudio launches new recycling line during coronavirus pandemic

CEECAT Fund II achieves first closing with EBRD support
15-04-2021 04:23 PM BST

EBRD commits €30 million to investments in central and south-eastern Europe and Turkey

EBRD supports district heating upgrade in Dushanbe
14-04-2021 12:08 PM BST

US$ 10 million financing package to protect environment as part of EBRD Green Cities


EBRD at 30: the Bank steps up its climate ambition
15-04-2021 09:30 AM BST

President Renaud-Basso says the EBRD is putting its “full weight behind the net zero transition”

EBRD and EU support SME competitiveness in Serbia
15-04-2021 10:05 AM BST

€20 million loan to UniCredit Leasing Serbia to support SMEs in reaching EU standards


EBRD, EU and E5P to launch landfill construction in Armenia
15-04-2021 10:17 AM BST

EU-compliant solid-waste landfill site in Hrazdan to serve 12 municipalities


Speech

The EBRD 'must continue to shape our regions' destiny'

EBRD President's speech on the 30th anniversary of the Bank's launch














"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022