"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ:ενημέρωση

 


The Orthodox Academy of Crete, Medievalists.net, and After Constantine Journal are planning an online video conference entitled Sacred Days in Early and Medieval Christianity on April 20, 2024, at 17:00 (Athens, Greece, time).

After Constantine Journal
Kolymbari, Greece, Chania
Greece

EUROGROUP,COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update

 

● Eurogroup
 
21/02/2024 11:32 | Media advisory |

CORRIGENDUM: Media advisory – Eurogroup meeting of 23 February 2024

 

Indicative programme

All times are approximate and subject to change

Chair: Paschal Donohoe, President of the Eurogroup

08.00
Arrivals (live streaming)

08.30
Doorstep by Paschal Donohoe (live streaming)

09.00
Eurogroup meeting

In inclusive format (roundtable):

- The Future of European Capital and Financial Markets: discussion of the draft statement

In regular format (+/- 11.00):

- (poss.) Macroeconomic developments and prospects
- Miscellaneous

At the end of the meeting (+/- 11.45) - Press conference with Eurogroup President Paschal Donohoe, Commissioner Paolo Gentiloni, ECB President Christine Lagarde and ESM Managing Director Pierre Gramegna (live streaming).

Videos and photos from the event

● Eurogroup
 
21/02/2024 11:26 | Media advisory |

Media advisory – Eurogroup meeting of 13 February 2024

DIASPORA GRECQUE EN FRANCE: En vue des prochaines Elections EUROPEENNES en juin prochain


AMBASSADE DE GRECE A PARIS - Bureau Consulaire
le 20/2/2024 14:47:38

En vue des prochaines Elections EUROPEENNES en juin prochain
Σας προωθούμε έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ


AMBASSADE DE GRECE A PARIS - Bureau Consulaire


23, rue GALILEE 75 116 PARIS
Tel : +33 1 47 23 72 23 , Fax: +33 1 47 20 70 28
Τηλ. Έκτακτης ανάγκης: +33 6 11 22 28 37
email: grgencon.par@mfa.gr
Web: www.mfa.gr/france/
Email par section:

Bureau consulaire
grgencon.par@mfa.gr

Service national
paris.mil@mfa.gr

Emission de passeports
pass.par@mfa.gr

Mr George KONTO
SECRETAIRE d'Ambassade, Directeur du Bureau Consulaire

Ενημερωτικό Σημείωμα του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας σχετικά με την επιστολική ψήφο
Καθιερώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα η επιστολική ψήφος ως μέσο διευκόλυνσης της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος των εκλογέων για τις ευρωεκλογές και τα εθνικά δημοψηφίσματα. Πρόκειται για ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς τον απανταχού ελληνισμό με την κατάργηση όλων των πρακτικών εμποδίων στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων πολιτών όπου και αν βρίσκονται.

Η εισαγωγή της επιστολικής ψήφου αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με επιστολική ψήφο είτε ζουν στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Δεν υπάρχουν κριτήρια που περιορίζουν τη δυνατότητα άσκησης τουεκλογικού δικαιώματος Ελλήνων πολιτών μέσω επιστολικής ψήφου.

Με την επιστολική ψήφο,εκσυγχρονίζεται ο τρόπος άσκησης του εκλογικού δικαιώματος διασφαλίζοντας τις βασικές συνταγματικές αρχές της αμεσότητας, καθολικότητας και μυστικότητας της ψήφου. Δίνεται η δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους στο εκλογικό κέντρο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι. Οι εκλογείς εξοικονομούνχρόνο και χρήματα και διευκολύνεται η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία όλων των Ελλήνων πολιτών και ιδιαιτέρως των ηλικιωμένων συμπολιτώνμας, των εποχικά εργαζόμενων, τωνατόμων με αναπηρία, και των φοιτητώνκαι μαθητώνεν μέσω εξεταστικής περιόδου. Με αυτόν τον τρόπο βαθαίνει η Δημοκρατία.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, πρόσφατη δραστηριότητα


Συνάντηση για το ανθρώπινο δυναμικό στον τουρισμό – Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)
20 Φεβρουαρίου, 2024



Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), στο πλαίσιο των επαφών με τους κοινωνικούς εταίρους.

Η Υπουργός συζήτησε διεξοδικά με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παράσχη και τα μέλη του προεδρείου του ΣΕΤΕ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με την έλλειψη προσωπικού, την ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον τουρισμό για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και τις μετακλήσεις εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης. Συγκεκριμένα στη συνάντηση τονίστηκε ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης της τουριστικής αγοράς επιβάλουν την ανάγκη ενός άρτια εκπαιδευμένου καλά αμειβόμενου προσωπικού προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος των βέλτιστων παρεχόμενων υπηρεσιών  που θα επιτρέψουν την εισροή επισκεπτών ενός υψηλότερου προφίλ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στον τουριστικό κλάδο. Ένα «εργαλείο» που διασφαλίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 19 έως 23 Φεβρουάριου


17 Φεβρουαρίου, 2024



Κατά την περίοδο 19 έως 23 Φεβρουάριου, θα καταβληθούν 99.530.022 ευρώ σε 90.011 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.
Ειδικότερα:
1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 19 έως 23 Φεβρουάριου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:
• Από τις 19 έως 23 Φεβρουάριου θα καταβληθούν 22.800.000 ευρώ σε 1030
δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
• Στις 21 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 13.730.022 ευρώ σε 33.181 δικαιούχους για Επιδόματα Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:
• 20 εκατ. ευρώ σε 36.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
• 17 εκατ. ευρώ σε 18.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
• 700.000 ευρώ σε 1000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

• 300.000 ευρώ σε 500 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.
• 25 εκατ. ευρώ σε 300 δικαιούχους για το Πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Χάρης Θεοχάρης,Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στην Πάτρα: «Τα έσοδα από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα επιστρέφονται στους πολίτες»


Δημοσιεύτηκε 10 Φεβρουαρίου 2024



10 Φεβρουαρίου 2024

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Την Πάτρα επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Χάρης Θεοχάρης, συνεχίζοντας την περιοδεία του στην ελληνική περιφέρεια, προκειμένου να έχει απευθείας συνεργασία με τοπικούς οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους φορέων και υπηρεσιών κ.λπ.

Στην Πάτρα ο Υφυπουργός είχε ένα πυκνό πρόγραμμα διαδοχικών συναντήσεων με τη διοίκηση και στελέχη της τοπικής ΔΟΥ, κατόπιν με εκπροσώπους του οικονομικού και επιχειρηματικού κλάδου, όπως το διοικητικό συμβούλιο και μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας κ.ά. Επίσης, ο κ. Θεοχάρης επισκέφθηκε την έδρα του τελωνείου Πατρών, όπου και είχε εκτενή διάλογο με στελέχη της υπηρεσίας.

Αναφερόμενος στο σκοπό της μετάβασής του στην Πάτρα, ο κ. Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι «η παρουσία μου διά ζώσης στην Πάτρα εντάσσεται στην προσπάθεια που καταβάλλουμε, ως Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, να βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή τόσο με τις οικονομικές υπηρεσίες, και ίσως ιδιαίτερα την ΑΑΔΕ, αλλά κυρίως με τους συμπολίτες μας στην πραγματική καθημερινότητα. Διότι είναι πολύ σημαντικό για το Υπουργείο να παρακολουθεί άμεσα το τι συμβαίνει στην αγορά, καθώς η εφαρμογή μιας σειράς από πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης στον οικονομικό και φορολογικό τομέα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Εννοώ μεταρρυθμίσεις που έχουμε εισάγει π.χ. για τα τιμολόγια και την υποχρεωτική καταχώρησή τους στην πλατφόρμα myDATA, την καθολική χρήση POS στη λιανική και τη διασύνδεσή τους με τις ταμειακές κ.λπ. Προσπαθούμε, λοιπόν, να έχουμε σαφή εικόνα, ανά πάσα στιγμή, για το πώς λειτουργούν στην πράξη τα νέα εργαλεία και συστήματα, τα οποία βεβαίως μας βοηθούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ φυσικά θέλουμε να βλέπουμε τον αντίκτυπό τους, τα προβλήματα που ενδεχομένως ανακύπτουν κατά την εφαρμογή τους. Άλλωστε, μόνον έτσι θα μπορέσουμε, στην πράξη και ‘πάνω στη βράση’ -όπως το λέει ο ελληνικός λαός- να δώσουμε λύσεις».

Ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην Επιτροπή της Βουλής:..



Χρυσή τομή για λελογισμένη ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος

20 Φεβρουαρίου, 2024

Ομιλία του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην Επιτροπή της Βουλής: «Προτιμούν κάποιοι το καθεστώς που επικρατούσε πέρυσι στις παραλίες;»

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Επιδιώκουμε, βλέποντας την απαράδεκτη κατάσταση που αντιμετωπίσαμε πέρυσι με αλλεπάλληλες παρανομίες και καταγγελίες, να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα βρίσκοντας ισορροπία μεταξύ της λελογισμένης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Σίγουρα δεν έχουμε καλύψει όλες τις απόψεις, γιατί αυτό δεν θα ήταν πολιτική, αλλά δημόσιες σχέσεις. Όμως το ότι υπάρχουν απόψεις από τη μια ότι το νομοσχέδιο είναι πολύ αυστηρό και από την άλλη ότι δεν προστατεύει επαρκώς το περιβάλλον, δείχνει ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να βρει μια χρυσή τομή με βάση την κοινή λογική και τις πρακτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Αυτό επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης κατά την ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο αναφορικά με την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε τις βασικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου και έδωσε παράλληλα απαντήσεις σε επισημάνσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η καταψήφιση του νομοσχεδίου σημαίνει ότι θα επιστρέψουμε στο καθεστώς που ίσχυε πέρυσι και διερωτήθηκε αν αυτό είναι που θέλουν οι βουλευτές που διαφωνούν.

Οι βασικές ρυθμίσεις είναι:

1.Προστασία των αιγιαλώνμε διαβάθμιση που περιλαμβάνει και τις «απάτητες παραλίες» και διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών.«Αν ακούσουμε τις προτάσεις σας και περιμένουμε να γίνουν οι περιβαλλοντικές μελέτες για να καθοριστούν οι απάτητες παραλίες, θα παραμείνει το περυσινό “λαμπρό” καθεστώς έως ότου δεήσουν οι μελετητές να κάνουν τις μελέτες. Τόση είναι η αγάπη σας για το περιβάλλον;»,είπε ο υπουργός.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ πρόσφατη ενημέρωση

 


20-02-24 Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας μέσω του gov.gr
19-02-24 Αποτελέσματα ενστάσεων-αιτήσεων θεραπείας μετεγγραφών/μετακινήσεων ακαδημαϊκού έτους 2023 – 2024
16-02-24 Ειδική προκήρυξη κάλυψης λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης [άρθρο 86 του ν. 4547/2018 (Α’ 102), όπως ισχύει], για το σχολικό έτος 2023-2024.
15-02-24 Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Υδατοσφαίρισης των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, σχ. έτους 2023-2024 
15-02-24 Την έναρξη του έργου «Συμπράξεις Ερευνητικής Αριστείας» ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
14-02-24 Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Πάλης των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχ. έτους 2023-24
13-02-24 Ενημέρωση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή ιδιωτών στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων του ΥΠΑΙΘΑ, έτους 2024 Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη του Αρχηγείου της Ελληνικής  Αστυνο
13-02-24 Υπενθύμιση για την έκδοση προκήρυξης διαγωνισμού για την εισαγωγή υποψηφίων στις Σχολές Λιμενικού Σώματος με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων
12-02-24 Πρόσκληση του ΙΕΠ προς Δ/ντές Δ/νσεων Π.Ε & Δ.Ε., Συμβούλους Εκπαίδευσης και Δ/ντές Σχολείων της ΠΔΕ Αττικής.
12-02-24 Πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης για υποβολή αιτήσεων απόσπασης στις Περιφερειακές Δ/νσεις Αβάθμιας και Ββάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής και Β.Αιγαίου για θέση ΣΕΠ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ πρόσφατη δραστηριότητα





Δευτερολογία Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για θέματα αμυντικής πολιτικής
20 Φεβρουαρίου, 2024
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, κατά την δευτερολογία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών


Πρωτολογία Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια κατά την ενημέρωση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για θέματα αμυντικής πολιτικής
20 Φεβρουαρίου, 2024
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ανέφερε σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, κατά την πρωτολογία του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών

Πανευρωπαϊκή Διάκριση Της Ελλάδας Για Την Ενίσχυση Της Φιλικής Προς Τα Παιδιά Δικαιοσύνης



Στο κοινό πρόγραμμα του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τη διαμόρφωση της Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης επιλέχθηκε η Ελλάδα ανάμεσα σε 46 χώρες, ως Χώρα Εταίρος.

Στόχος του έργου, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Ελλάδα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι:Να συμβάλει, στην πρακτική εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη σε όλη την Ευρώπη τόσο σε Εθνικό, όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Να συνδράμει στη βελτίωση της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών που έρχονται σε επαφή με το Νόμο - όπως παραβάτες, θύματα ή μάρτυρες σε εξωδικαστικές, δικαστικές -αστικές και ποινικές υποθέσεις- και διοικητικές διαδικασίες.
Να διασφαλίσει την εφαρμογή των σχετικών διεθνών νομικών πλαισίων και προτύπων για τη «Φιλική προς τα παιδιά Δικαιοσύνη», τόσο σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ειδικότερα, με βάση τις κατευθυντήριες γραμμές της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόκειται να αναπτυχθεί από το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συνδρομή και της χώρας μας, ένα εργαλείο αξιολόγησης της Φιλικής προς τα παιδιά Δικαιοσύνης, με στόχο τον εντοπισμό των κενών στα εθνικά συστήματα Δικαιοσύνης, την υποστήριξη του θεσμού διαδικασιών και άλλων μέτρων, που είναι πλήρως συμβατά και ευνοούν τα δικαιώματα των παιδιών, όπως αυτά καθορίζονται στα σχετικά ευρωπαϊκά πρότυπα.

Αναστολή Λειτουργίας Για Το Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Ζωγράφου

 ΕΛΛΗΝIΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑ 

Αθήνα, 19-02-2024 

 ΥΠΟΥΡΓΕIΟ ΔIΚΑIΟΣΥΝΗΣ 

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της κατάργησης του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου Ζωγράφου μετά την παρέλευση της 29ης Φεβρουαρίου 2024 και μεταφοράς της τοπικής του αρμοδιότητας στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών από 01-03-2024 (Β’ 288) και για λόγους δημοσίου συμφέροντος, κρίνεται αναγκαία και επιτακτική η αναστολή της λειτουργίας της παραλαβής πράξεων από την υπηρεσία του Έμμισθου Υποθηκοφυλακείου / Μεταβατικού Κτηματολογικού Γραφείου Ζωγράφου, εξαιρουμένων των παραγραφών και των εγγραπτέων πράξεων για τις οποίες συντρέχει νόμιμη προθεσμία προς εγγραφή, για το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή, 23-02-2024 έως και την Πέμπτη, 29-02-2024. 

 ΕΚ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

NASA's Earth Observatory,update

 

FEBRUARY 20, 2024

Weekly News

   
Image iconLATEST IMAGES OF THE DAY
view the archive
   
   
A Rare Tropical Storm in the South AtlanticA Rare Tropical Storm in the South Atlantic

Akara is only the third such storm recorded in the region since 2015.

   
America's Sinking East CoastAmerica's Sinking East Coast

Critical infrastructure is threatened as sinking land amplifies global sea level rise.

   
Dynamic Dauphin IslandDynamic Dauphin Island

The barrier island that protects the mouth of Mobile Bay has a history of shifting and merging with nearby islands.

   
Evening Glow in the Junggar BasinEvening Glow in the Junggar Basin

The setting Sun illuminates the western faces of sand dunes across this low-lying basin in northwestern China.

   
Escaping HomeEscaping Home

Harriet Tubman preferred to navigate the woods and waterways of Maryland's Eastern Shore on winter nights when guiding enslaved people north on the Underground Railroad.

   
Badwater Basin RefillsBadwater Basin Refills

Refreshed by precipitation from an atmospheric river, a temporary lake in Death Valley is extending its stay.

   
Ice Swirls Along the Labrador CoastIce Swirls Along the Labrador Coast

An astronaut and satellite sensors captured eye-catching patterns in sea ice.

   
NASA | 8800 Greenbelt Rd.Greenbelt, MD 20771

WHO:Nearly 10 000 children vaccinated as malaria vaccine rollout in Africa expands


FacebookTwitterInstagramLinkedInYouTube

Weekly hot topic

Nearly 10 000 children vaccinated as malaria vaccine rollout in Africa expands

“Malaria is one of the major health challenges our region faces. The wider rollout of the malaria vaccine marks a significant milestone in advancing the fight against this deadly disease,” said Dr Matshidiso Moeti, WHO Regional Director for Africa. 

 
 

Other hot topics



Nepal restricts trans-fatty acids in food

WHO congratulates Nepal for restricting levels of industrially produced trans-fatty acids in the food supply through a legislation, a move aimed at promoting health and saving lives.



International Childhood Cancer Day 2024: reducing the survival gap

On International Childhood Cancer Day 2024, we highlight the vital role of parents, as well as family doctors and paediatricians, in the early detection of childhood cancers. No one is more ready to invest in their children’s well-being than parents. 



Ukraine witnessing increasing impact of attacks on health and education

These attacks have endangered the lives of children, health-care workers and civilians. They have disrupted access to critical health services and education for thousands, often in areas heavily affected by the war with an already vulnerable population, which includes the elderly, children and people with disabilities. 



Strengthening the world’s defenses against epidemics and pandemics

As the world advances towards 100 years of collaboration in fighting the deadly menace of respiratory disease outbreaks, e-GISRS will provide an even stronger global foundation for the vital surveillance, preparedness and response efforts needed to protect the world from constantly evolving respiratory viruses.

 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022