"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ..-Ορίζεται το ύψος κρατήσεων του Αρθρου 9 Νόμου 4826/21..-Νόμιμα συσταθείς ο επιβαλλόΜενος Θεσμός του Οικογενειακού Ιατρού...ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ!..-Ομιλία Νίκου Ανδρουλάκη,στη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης..-Καταργούνται τα έντυπα ειδοποιητήρια.....-"ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-"TO BHMA" Eιδήσεις..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ:ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ..-Science for Impact Newsletter..- IMF Blog:The Fiscal and Financial Risks of a High-Debt, Slow-Growth World..-CCBE-Council of Bars and Law Societies of Europe,..- International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΕΕΑ:ενημέρωση(Όλο το σχέδιο προστασίας της α’ κατοικίας)



Δελτίο Ενημέρωσης 757 Aθήνα, 23 Ιανουαρίου 2019

Από τον Μάρτιο η ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις

Οι 120 δόσεις για τη ρύθμιση οφειλών μπορούν να δώσουν "ανάσα" σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις.
περισσότερα


Το θρίλερ για την α’ κατοικία
περισσότερα



Φωτορεπορτάζ και βίντεο από την παρουσίαση Early Warning-Οδικού Χάρτη Ρύθμισης Οφειλών
περισσότερα


“Οδηγός ενημέρωσης” και ανάλυση για την IDD
περισσότερα


Δελτίο Ενημέρωσης 756 Aθήνα, 22 Ιανουαρίου 2019






Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών παρουσίασε τον Οδικό Χάρτη Ρύθμισης Οφειλών

Ο Οδικός Χάρτης Ρύθμισης Οφειλών είναι μία ακόμα πρωτοβουλία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της οικονομίας.
περισσότερα

Απόφαση- σταθμός για δάνεια σε ελβετικό φράγκο
περισσότερα

Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, λένε πηγές του ΥΠΕΝ
περισσότερα


Μειωμένη η αισιοδοξία των στελεχών επιχειρήσεων για την οικονομία
περισσότερα


Γ. Χατζηθεοδοσίου στα «ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» για τις συνέπειες της προεκλογικής περιόδου στην αγορά
περισσότεραΌλο το σχέδιο προστασίας της α’ κατοικίας
Οι πυλώνες του νέου πλαισίου για την κύρια κατοικία είναι δύο και τα όρια αξίας του ακινήτου είναι τρία, δείγμα του ότι η διαβούλευση με τους ξένους τεχνοκράτες είναι εξαιρετικά σύνθετη.περισσότεραΜε εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση του ΕΕΑ για τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
περισσότερα


To E.E.A. στηρίζει πανελλαδικά τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές για να προσαρμοστούν στην IDD
περισσότερα

Νωρίτερα η καταβολή των συντάξεων Φεβρουαρίου
περισσότερα

"ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΓΙΑΤΡΟ" έκδοση Βιβλίου


Οι εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
και ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΝΟΣ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΓΙΑΤΡΟ
τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019 
και ώρα 7 μ.μ.
στη μεγάλη αίθουσα του κεντρικού κτηρίου του ΕΚΠΑ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
ΜΕΛΕΤΙΟΣ-ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ,
πρύτανης του ΕΚΠΑ
ΒΕΝΕΤΣΑΝΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ,
πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΓΡΑΒΑΝΗΣ,
καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΟΥΣΟΣ,
ομότιμος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΤΑΠΑΝΗΣ,
διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου "Υγεία"

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο συγγραφέας
ΘΑΝΑΣΗΣ Θ. ΝΙΑΡΧΟΣ.

ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Πανεπιστημίου 30, Αθήνα


Για να κατεβάσετε την πρόσκληση, πατήστε εδώ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:Λέμε ΝΑΙ στην ηλεκτροκίνηση ..

Λέμε ΝΑΙ στην ηλεκτροκίνηση και τις εναλλακτικές μετακινήσεις αλλά με προστιθέμενη αξία για τη χώρα.


Στο 2ο Συνέδριο Ecomobility είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης και Υπέυθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Αρβανιτίδης όπου ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για την ηλεκτροκίνηση κ τις βιώσιμες μετακινήσεις. 

Η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο μεταφορών με μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου πρέπει να φέρει προστιθέμενη αξία στις ελληνικές επιχειρήσεις,την ελληνική οικονομία και με οφέλη για το περιβάλλον και την υγεία των πολιτών σημείωσε ο κ. Αρβανιτίδης.

Αυτό θα το πετύχουμε με έμφαση στην έρευνα και την καινοτομία και αύξηση του σχετικού ποσοστού επί του ΑΕΠ τόνισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε αναφορικά με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) που κατέθεσε η κυβέρνηση ότι σε σχέση με τις μεταφορές:
  1. Το ΕΣΕΚ, θέτει ως στόχο τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα να είναι τουλάχιστον το 10% του συνολικού στόλου μέχρι το 2030. Πολύ φιλόδοξος στόχος, ομολογουμένως. Ωστόσο, δεν αναφέρει πολιτικές και μέτρα σχετικά με τις υποδομές που απαιτούνται για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Με έναν ενεργό στόλο επιβατικών αυτοκινήτων περίπου στα 4 - 4,5 εκ. οχήματα και εκτιμώμενες νέες ταξινομήσεις περίπου 150.000 τον χρόνο την περίοδο 2025-2030 αυτό μπορεί να αποφέρει ένα 8% για το 2030 και ένα 45% για το 2050. Αλλά ας αποδεχτούμε τον φιλόδοξο στόχο, με τι υποδομές αυτό θα γίνει εφικτό;
  1. Αντιστοίχως, γίνεται αναφορά στην ηλεκτρική τροφοδότηση των πλοίων κατά των ελλιμενισμό τους, χωρίς ωστόσο να γίνεται μνεία για τις απαιτούμενες υποδομές που πρέπει να αναπτυχθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.
  1. Επίσης, το ΕΣΕΚ μιλάει για μείωση των εκπομπών αερίων φαινομένου θερμοκηπίου, μέσω της ανάπτυξης δικτύων εναλλακτικών μορφών μεταφοράς,συγκεκριμένα πεζοπορία και ποδηλασία. Επιχείρημα που είναι αβάσιμο καθώς ο αντίκτυπος της κατασκευής ποδηλατοδρόμων στην μείωση των εκπομπών αερίων φαινομένου θερμοκηπίου, είναι μικρός.


Οι θέσεις του Κινήματος Αλλαγής για το ΕΣΕΚ


Στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου της Βουλής η κυβέρνηση έφερε προς συζήτηση το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

• Πρόκειται για ένα σχέδιο που θα έπρεπε να είχε κατατεθεί στην Ε.Ε. έως το τέλος του 2018. Είναι περισσότερο διεκπεραιωτικού χαρακτήρα, που αναμασά τους Ευρωπαϊκούς στόχους, χωρίς όραμα και πλάνο.

• Όλα τα κρίσιμα θέματα είναι ασαφώς διατυπωμένα, δημιουργώντας εύλογες απορίες και αμφιβολίες, αντί για απαντήσεις.

• Δεν υπάρχει συστηματικότητα, συνοχή και ιεράρχηση δράσεων.

• Το έλλειμμα εναλλακτικών σεναρίων, αναλυτικών δεδομένων και αναλύσεων ευαισθησίας βασικών παραμέτρων, δημιουργεί ισχυρές αμφιβολίες για την αξιοπιστία του σχεδίου.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

Το ΕΣΕΚ που παρουσίασε η κυβέρνηση λέει ΠΟΥ θέλει να πάμε, μέχρι ΠΟΤΕ (2030) αλλά ΔΕΝ μας λέει το ΠΩΣ αυτό θα το καταφέρουμε.

Στο Κίνημα Αλλαγής με τις δικές μας αντιπροτάσεις λέμε ότι το ΕΣΕΚ πρέπει να πάει μέχρι το 2050 και προτείνουμε:

4 ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ που πρέπει να περιλαμβάνει το ΕΣΕΚ και η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της χώρας:

1. ΔΙΚΤΥΑ-ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

2. Α.Π.Ε.

3. ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

4. ΔΙΚΑΙΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΙΓΝΙΤΙΚΗ ΕΠΟΧΗ

κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ,παρουσίαση Βιβλίου στην Καλαμάτα




Δείτε στο link video και φωτογραφίες από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευ. Βενιζέλου στην Καλαμάτα στις 18.1.2019 στο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλητές:

Περικλής Ξηρογιάννης, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας

Κώστας Μποτόπουλος, Δρ. Συνταγματικού Δικαίου, πρ. Ευρωβουλευτής

Εισαγωγή & συντονισμός: Διονύσης Αλευράς

https://ekyklos.gr/ev/644-paraskevi-18-1-2019-kalamata-parousiasi-vivliou-ev-venizelou-i-dimokratia-metaksy-sygkyrias-kai-istorias.html


Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στην Καλαμάτα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Η Δημοκρατία μεταξύ συγκυρίας και Ιστορίας» (εκδ. ΠΑΤΑΚΗ) στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ από καρδιάς, την καθεμία και τον καθένα από εσάς προσωπικά που μπήκατε στο κόπο να έρθετε σήμερα εδώ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου για να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του βιβλίου μου και να μου δώστε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να σας συναντήσω, γιατί αυτή η επαφή   των προσώπων έχει ιδιαίτερη σημασία, ανανεώνει δεσμούς φιλικούς, συναισθηματικούς και πολιτικούς αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Επιπλέον δε υπάρχει πάντα ένα κίνητρο να έρχεται κανείς στην Καλαμάτα, με την οποία θεωρώ ότι έχω στενούς δεσμούς, γιατί έχω πάρα πολλούς φίλους, πέρα από τη σχέση με τον τόπο, με το τοπίο, με την παράδοση και με τον πολιτισμό τον τοπικό.

"ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ" ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ:κοπή πίτας 2019


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     23 Ιανουαρίου 2019



ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την απόφαση για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο»

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χρειάστηκαν επτά (7) ολόκληροι μήνες, αλλά και η απόλυτη κατακραυγή, για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να αποφασίσει την μερική ανάκληση της απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, με την οποία παραχωρούνταν αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία στο Υπερταμείο.
Υπενθυμίζω ότι κατέθεσα όχι μία και δύο, αλλά τρεις Ερωτήσεις στη Βουλή με την κυβέρνηση να κρύβεται και να μην απαντά.
Χρειάστηκαν επτά (7) μήνες στην κυβέρνηση για να δώσει στη δημοσιότητα τον αριθμό των 2.330 αρχαιολογικών χώρων και μνημείων που είχαν μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών στις 19 Ιουνίου 2018.
Αναγκάστηκαν να το κάνουν κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, αλλά και τις αποκαλύψεις των Ελλήνων αρχαιολόγων, που είχαν ταυτοποιήσει και ανακοίνωσαν τους πρώτους 500 αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο.
Αλήθεια, γιατί η κυβέρνηση ανακαλεί την απόφαση, ενώ, μέχρι χθες, μας έλεγε ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Γιατί αναγνωρίζει την ανάγκη κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης ενώ επί επτά (7) μήνες μας έλεγε ότι δεν χρειάζεται;
Είναι, νομίζω, ξεκάθαρο σε όλους τι συνέβη:
- Κάποιοι απαίτησαν στα υπό παραχώρηση ακίνητα στο Υπερταμείο να ενταχθούν και αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία. Και ο Υπουργός Οικονομικών υπέγραψε τη σχετική απόφαση, όπως υπογράφει ό, τι του βάζουν μπροστά του.
- Η κυβέρνηση επί επτά (7) μήνες γνώριζε και σιωπούσε. Περίμενε ότι δεν θα υπήρχαν αντιδράσεις ή θα μπορούσε να τις καταστείλει. Υπενθυμίζω τις επιθέσεις της κυβέρνησης στους Έλληνες Αρχαιολόγους αλλά και σε όσους από εμάς αναδείξαμε το ζήτημα.
- Η κυβέρνηση έρχεται μετά από επτά (7) μήνες για να κάνει αυτό που είχα προτείνει στην πρώτη Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή το περασμένο καλοκαίρι: να ανακαλέσει την απόφαση παραχώρησης και να καταθέσει σχετική νομοθετική ρύθμιση.
Για μία ακόμα φορά, αποδείχθηκε πόσο επικίνδυνη και ανίκανη είναι αυτή η κυβέρνηση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ:26ο τεύχος της Εφημερίδας



Λάβετε το εικοστό έκτο τεύχος της Εφημερίδας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών «ΟΠΑ NEWS». Η ύλη της περιλαμβάνει αναλύσεις θεμάτων από την επικαιρότητα, άρθρο του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) κ. Γιάννη Μπασιά σχετικά με την ενεργειακή ασφάλεια της Ελλάδας καθώς και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.
Μπορείτε να κατεβάσετε ηλεκτρονικά το τεύχος της «ΟΠΑ NEWS» από τον ακόλουθο σύνδεσμο www.aueb.gr/opanews


ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ / PUBLIC RELATIONS OFFICE

OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ / ATHENS UNIVERSITY OF ECONOMICS AND BUSINESS
Πατησίων 76, 104 34, Αθήνα / 76, Patission Street, Athens, 104 34, Greece
Τηλ./Tel. : +30 210 8203218, +30 210 8203216
Φαξ / Fax : +30 210 8214081
E-mail : pr-office@aueb.gr,

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίστηκε ως Εθνικός Εταίρος της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας ISPCAN

Email Image
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 23 Ιανουαρίου 2019

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» αναγνωρίστηκε ως Εθνικός Εταίρος της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας ISPCAN σε θέματα Κακοποίησης και Παραμέλησης των Παιδιών

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρισμένο από διεθνείς Οργανισμούς για την εμπειρία και τεχνογνωσία του στον τομέα παιδικής προστασίας και παροχής άμεσης βοήθειας και υποστήριξης, έλαβε πρόσφατα τη θετική αξιολόγηση της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας για την Πρόληψη της Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών (ISPCAN), η οποία έδωσε για πρώτη φορά καθεστώς «Εθνικού Εταίρου» στον Οργανισμό.

Η απόφαση ελήφθη από τα μέλη του Συμβουλίου του φορέα, που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες και ειδικούς από όλον τον κόσμο, μετά από ενδελεχή αξιολόγηση της υποψηφιότητας του Οργανισμού. Τα κριτήρια που αξιολογήθηκαν είναι μεταξύ άλλων το εύρος και η ποιότητα των δράσεων του, η διεπιστημονικότητα των υπηρεσιών του σε επίπεδο πρόληψης, άμεσης παρέμβασης και θεραπείας για παιδιά θύματα κακοποίησης και σοβαρής παραμέλησης, η τεχνογνωσία και η επιστημονική εξειδίκευση που έχει αναπτύξει ο Οργανισμός στον τομέα παιδικής προστασίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», απόλυτα ευθυγραμμισμένο με την αποστολή του ISPCAN, αποτελεί τον μοναδικό Οργανισμό στην Ελλάδα και έναν από τους ελάχιστους διεθνώς που τόσο επιστημονικά όσο και στο πεδίο, υλοποιεί δράσεις 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την βδομάδα και 365 ημέρες το χρόνο, παρέχοντας υπηρεσίες πανελλαδικά σε επίπεδο Πρόληψης, Παρέμβασης και Θεραπείας.

Σε επίπεδο πρόληψης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποιεί διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης κι ευαισθητοποίησης στα σχολεία όλης της χώρας, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη μέσω της «Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών 116111», πραγματοποιεί Επιμορφώσεις Εκπαιδευτικών και Γονέων, ενώ παράλληλα υλοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών.

Σε επίπεδο παρέμβασης, λαμβάνει ανώνυμες και επώνυμες καταγγελίες στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056» και τις προωθεί στις αρμόδιες Αρχές, στην «Ευρωπαϊκή Ανοικτή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000» καθώς και στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή Βοήθειας για παιδιά και εφήβους 116111», αναπτύσσοντας παράλληλα δραστηριότητες για εξαιρετικά ευάλωτους πληθυσμούς παιδιών, όπως τα παιδιά μεταναστών και προσφύγων. Επιπλέον,
● Πραγματοποιεί Επιτόπια Παρέμβαση για παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο
● Λειτουργεί 11 Σπίτια για την ασφαλή διαμονή παιδιών θυμάτων
● Λειτουργεί 3 Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας για παιδιά που μεγαλώνουν σε δυσλειτουργικές οικογένειες
● Έχει θέσει στη διάθεση των αρχών το Κέντρο Συνηγορίας του Παιδιού, έναν αυτόνομο και ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον οποίο - υπό καθεστώς πλήρους προστασίας - παιδιά μετέχουν στις νομικές διαδικασίες με την ιδιότητα του θύματος ή του μάρτυρα σύμφωνα με διεθνείς προδιαγραφές και μέσω θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Τέλος,  σε επίπεδο θεραπείας, λειτουργεί το «Σπίτι του Παιδιού», το πρώτο στην Ελλάδα, Κέντρο Ημέρας για την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση παιδιών και εφήβων, θυμάτων κακοποίησης, παραμέλησης ή ενδοοικογενειακής βίας καθώς και παιδιά εμπλεκόμενα σε περιστατικά εκφοβισμού.

Το 2017 μέσα από την πανελλαδική εκστρατεία  «Μένει Μυστικό»  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου παρουσίασε μια σειρά συγκεκριμένων προτάσεων και συστάσεων για την ενίσχυση της πρόληψης και αντιμετώπισης των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις του Οργανισμού. https://meneimystiko.gr/campaign/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου του Οργανισμού , Τηλ. 2103306140, press@hamogelo.gr

Λίγα λόγια για τη Διεθνή Επιστημονική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών (ISPCAN)
Η Διεθνής Επιστημονική Εταιρεία για την Πρόληψη της Κακοποίησης και Παραμέλησης Παιδιών (ISPCAN) δραστηριοποιείται τα τελευταία 40 χρόνια ενάντια σε κάθε μορφή κακοποίησης και παραμέλησης παιδιού. Η αποστολή της συνίσταται, μεταξύ άλλων, στην ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με κάθε μορφή βίας κατά των παιδιών, ενώ αναπτύσσει δράσεις για την πρόληψη της βίας, αλλά και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλες τις περιοχές του κόσμου και σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας πολιτών. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.ispcan.org/

ENΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ:ΨΗΦΙΣΜΑ

ENΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ
Κολοκοτρώνη & Μητρομάρα 24
13671 ΑΧΑΡΝΕΣ
Ε-mail : goneis.acharnes@gmail.com

ΨΗΦΙΣΜΑ


Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά μας, στους αυριανούς πολίτες της Ελλάδας, το μέλλον αυτής της χώρας, σε έκτακτη συνεδρίαση που συνήλθε στις 21/1/2019 αποφάσισε να καταθέσει ψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών και καλεί όλες τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων της χώρας μας να πράξουν το ίδιο.

Αν σωπάσουμε και δεν αγωνιστούμε, δεν θα μπορούμε να κοιτάξουμε αύριο τα παιδιά μας στα μάτια.

Αν σωπάσουμε σήμερα, θα συμβάλλουμε στην παραποίηση της Ιστορίας μας.

Η Μακεδονία του Φιλίππου ταυτίζεται πλήρως με την σημερινή Μακεδονία.

Δεν υπάρχει Μακεδονία στα Σκόπια ούτε στην Βουλγαρία. Η περιοχή βόρεια της Μακεδονίας ονομάζονταν ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ και η γλώσσα που ομιλούν οι γείτονες μας είναι η Σλαβική.

Επιστημονικά έχει αποδειχθεί ότι οι Μακεδόνες μιλούσαν την Αρχαία Ελληνική με Δωρικά στοιχεία.

Όστρακα & επιγραφές που βρέθηκαν στην Μεθώνη Πιερίας, δείχνουν την Ελληνική Γλώσσα και γραφή να χρησιμοποιούνται ήδη περί του 750 π.Χ. Συνεπώς η γλώσσα δεν μεταφέρθηκε, υπήρχε.

Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι, Πολιτικοί παγκόσμιας εμβέλειας, καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία, έχουν ταχθεί υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Ακόμη και ο Σκοπιανός Πρόεδρος Γκλιγκόροφ είχε πει ότι: «Εμείς είμαστε Σλάβοι, δεν έχουμε καμία σύνδεση με τον Μέγα Αλέξανδρο, ήρθαμε στη περιοχή τον 6ο αιώνα μ.Χ.».

Πρέπει να στηρίξουμε την αλήθεια 3.000 χρόνων, δεν πρέπει να δεχθούμε καμιά ονομασία με την λέξη Μακεδονία καθώς δεν υπάρχει Μακεδονικό κράτος ούτε και Μακεδονική γλώσσα.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι παράτυπη και θα πρέπει, είτε να κριθεί άκυρη από το Κοινοβούλιο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είτε να αποφασίσει γι’ αυτήν ο Ελληνικός λαός με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Να μην υπάρχει καθόλου ο όρος Μακεδονία, ως συνθετικό ή ως παράγωγο, στην νέα ονομασία των Σκοπίων. Τασσόμαστε ΥΠΕΡ του αγώνα που διεξάγει ο Ελληνισμός για τη μη έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών και δεν δεχόμαστε καμία λύση που δεν σέβεται την ιστορία της πατρίδας μας και οδηγεί σε αλυτρωτικές βλέψεις και επιδιώξεις εντός και εκτός Σκοπίων.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Ας τιμήσουμε το αίμα των προγόνων μας και ας δώσουμε έμπνευση στα όνειρα των παιδιών μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

http://diaspora-grecque.com: παρακαλούμε τους 300 Ελλήνες βουλευτές να σκεφτούν τις συνέπειες αν επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών


COMMUNIQUE : DIASPORA GRECQUE. COM
le 23/1/2019 13:53:24
Μήνυμα παρακαλούμε τους 300 Ελλήνες βουλευτές να σκεφτούν τις συνέπειες αν επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Μετά απο δημοσκοπήσεις 7 στους 10 Έλληνες λέει "ΟΧΙ" στη Συμφωνία των Πρεσπών επίσης το είδαμε και στο συλλαλητήριο στις 20 Ιανουαρίου 2019

Στέλνουμε μήνυμα και παρακαλούμε τους 300 Ελλήνες βουλευτές να σκεφτούν τις συνέπειες αν επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών,

Για το συμφέρον της Ελλάδας διαβάστε το πιο κάτω κείμενο μπορεί να σας βοηθήσει και να ψηφίσετε συνειδητά.


Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κατά των εθνικών μας συμφερόντων

Τι αναφέρει για γλώσσα, υπηκοότητα, «μακεδονικό λαό» και «μακεδονικό έθνος»
Γιατί εγείρεται ζήτημα νομιμότητας της Συνταγματικής Αναθεώρησης των Σκοπίων και γιατί το άρθρο 36 παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών
Πέντε χρόνια θα χρειαστούν για την αλλαγή ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία»
Παραμένει το ζήτημα μακεδονικών μειονοτήτων
 ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ

Μπαμπινιώτης για "μακεδονική γλώσσα" ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών,δελτίον τύπου

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου
Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών
 Υπεύθυνη στον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
Δελτίο Τύπου
«Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική. Η ψήφος μου είναι μια και λέω «όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών γιατί δεν υπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν εκφράζει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού.»
           
«Η ψήφος υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν υπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και δεν εκφράζει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Και εγώ με τη μία ψήφο μου, ως έκφραση ευθύνης και δημοκρατικού σεβασμού, λέω «όχι» στην καταπάτηση της βούλησης του Ελληνικού λαού» τοποθετήθηκε εξαρχής η Βουλευτής Β’ Αθηνών και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κα Ασημακοπούλου στη σημερινή της ομιλία, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Η κα Ασημακοπούλουαναδεικνύοντας την αξία και την κρισιμότητα κάθε κοινοβουλευτικής ψήφου σημείωσε:«Ξεκίνησα στην πολιτική ως δημοτική σύμβουλος στα Ιωάννινα. Και εξελέγην την πρώτη φορά με διαφορά μιας μόλις ψήφου. Και δεν ξεχνώ ότι η παρουσία μου σε αυτό το βήμα στην Εθνική Αντιπροσωπεία και ενώπιων του Ελληνικού λαού είχε ως αφετηρία, αυτή τη μια ψήφο. Πωλώ δε μάλλον σήμερα, που η κάθε «μια ψήφος» έχει ιστορική αξία και σημασία. Όταν εκλέγεσαι η μια ψήφος σου πρέπει να εκφράζει αυτούς που εκπροσωπείς. Αυτό λέγεται ευθύνη. Αυτό λέγεται δημοκρατία.»

Κατηγόρησε όσους ψηφίσουν «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών για υποκρισία σημειώνοντας εμφατικά :  «Για δεκαετίες, μας μιλάγατε για το "μαζικό κίνημα".Και κατεβαίνατε και κατεβάζατε μερικές εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες να κάνουν την "επαναστατική γυμναστική" τους.Τώρα για πρώτη φορά ο λαός βγήκε αληθινά στους δρόμους.Μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά.  Και εσείς αρνείστε ένας-ένας με την ψήφο σας, μια-μια, να τιμήσετε αυτά που ζητάει ο Ελληνικός λαός.Εγώ ψηφίζω «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών για να τιμήσω αυτούς που εσείς που μας το παίζατε «προστάτες του λαού» και της «λαϊκότητας» μαζί με τους ψεκασμένους, τους ψεκάσατε για να τους φιμώσετε.»

Η κα Ασημακοπούλου συνέχισε λέγοντας: «Με τη δική σας ψήφο εκχωρείτε εθνότητα και ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς. Κάτι που δεν έκανε κανένας Έλληνας υπουργός και  πρωθυπουργός ποτέ ως τώρα, ότι παραμύθια και αν λέτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα!Με τη δική σας ψήφο επιτρέπετε την αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας!. Με τη δική σας ψήφο θα αναγνωρίζονται ως "μακεδονικός λαός¨" - εκείνοι, οι οποίοι δεν είναι καν ενιαίο εθνοτικό σύνολο.  Με τη δική σας ψήφο θα αναγνωρίζεται "μακεδονική γλώσσα" - η δική τους, που είναι βουλγαρικό ιδίωμα. Με τη δική σας ψήφο το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" που κι αυτό δεν είναι καν ergaomes, δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει και... "Νότια Μακεδονία" που περιμένει να "ενωθεί" με τη Βόρεια. Όλα αυτά με τη δική σας ψήφο. Μία-μία.».

Και ολοκλήρωσε την ομιλία της λέγοντας:«Η δική μας ψήφος πρέπει να στηρίζει πάνω απ’όλα την αλήθεια για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.Και η αλήθεια είναι μια. Αυτή την αλήθεια κράτησε όρθια όλα αυτά τα χρόνια, ο Αντώνης Σαμαράς.Αυτή την αλήθεια  κράτησε όρθια ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008. Και αυτή την αλήθεια την κρατάει όρθια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης».


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

          Εδώ σήμερα, στη Βουλή των Ελλήνων, στο «Ναό της Δημοκρατίας», εμείς, οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, οι εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού, θα καθορίσουμε με την ψήφο μας τις εξελίξεις σε ένα από τα κορυφαία εθνικά μας θέματα.

Είναι λοιπόν μια ιστορική στιγμή, σε μια ιστορική συνεδρίαση που θα καταλήξει σε μια ιστορική ψηφοφορία με ονοματεπώνυμα.

          Η συμβολή μου στο αποτέλεσμα, όπως όλων των βουλευτών που είναι εδώ σήμερα, είναι MIA ψήφος.

Αιτιολογώντας λοιπόν την MIA ψήφο μου, επιτρέψτε μουμια σύντομη βιωματική αναφορά.

Και εξελέγην την πρώτη φορά, με διαφορά μιας μόλις ψήφου. Αυτή τη MIA ψήφο, ποτέ δεν την ξέχασα στη μετέπειτα διαδρομή μου ως βουλευτής, αρχικά Ιωαννίνων και τώρα Β’ Αθηνών.

Και δεν ξεχνώ ότι η παρουσία μου σε αυτό το βήμα στην Εθνική Αντιπροσωπεία και ενώπιων του Ελληνικού λαού είχε ως αφετηρία, αυτή τη MIA ψήφο.

Πωλώ δε μάλλον σήμερα, που η κάθε «MIA ψήφος» έχει ιστορική αξία και σημασία.

Θεωρητικά, όταν εκλέγεσαι η MIAψήφος σου πρέπει να εκφράζει αυτούς που εκπροσωπείς. Αυτό λέγεται ευθύνη. Αυτό λέγεται δημοκρατία.

Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Ελληνικός λαός είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία, εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών που ψηφίζουμε σήμερα.

          Λιγότεροι από ένας στους πέντε Έλληνες τη στηρίζουν. Ακόμη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένοι.
          Όμως εδώ, στη Βουλή, ο συσχετισμός είναι περίπου μισοί-μισοί.
          Είναι προφανές λοιπόν ότι εδώ μέσα η πραγματική λαϊκή βούληση δεν αντικατοπτρίζεται και μάλιστα διαστρεβλώνεται και ο Ελληνικός λαός υπό-εκπροσωπείται!

          Και εγώ με τη MIAμου ψήφο, ως έκφραση ευθύνης και δημοκρατικού σεβασμού λέω «όχι» στην καταπάτηση της βούλησης του Ελληνικού λαού.
         
Θέλω να ξέρω: όλοι εσείς που τάχα μου κόπτεστε για τη δημοκρατία, πώς μπορείτε με τη δική σας ΜΙΑ ψήφο για λογαριασμό των Ελλήνων, να ψηφίζετε κάτι που οι Έλληνες τόσο ξεκάθαρα ΔΕΝ θέλουν;

          Οπότε, αν ψηφίσετε «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών, τέρμα τα «ωραία λόγια» περί δημοκρατίας. Ξέρετε τι θέλει ο λαός! Αν προσπαθείτε να του επιβάλετε κάτι που ΔΕΝ θέλει, τότε μη μας το παίζετε «δημοκράτες»!

          Για τους περισσότερους από εσάς που ψηφίζετε σήμερα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το «μαζικό κίνημα» ήταν το πάν!
          Και κατεβαίνατε σε δρόμους και πλατείες και κατεβάζατε μερικές εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες να κάνουν την "επαναστατική γυμναστική" τους.
          Για δείτε όμως πώς τα φέρνει η ζωή τα πράγματα. Ρόδα είναι και γυρίζει.
Τώρα για πρώτη φορά ο λαός βγήκε αληθινά στους δρόμους. Το Μακεδονικό κατέβασε περισσότερο κόσμο στους δρόμους απ’ όλα τα άλλα ζητήματα μαζί - όλες τις τελευταίες δεκαετίες!
          Μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά. Και βγήκε εναντίον σας!
          Και εσείς αρνείστεμε την ΜΙΑ ψήφο σας να τιμήσετε αυτά που ζητάει ο Ελληνικός λαός.

Εγώ ψηφίζω «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών για να τιμήσω αυτούς που εσείς που μας το παίζατε «προστάτες του λαού» και της «λαϊκότητας» μαζί με τους ψεκασμένους, τους ψεκάσατε για να τους φιμώσετε…
         
Δε φτάνει η υποκρισία σας περί δημοκρατίας και πολιτικής νομιμοποίησης, δε φτάνουν τα «παραμύθια» που ακούμε σχεδόν τέσσερα χρόνια τώρα για σκισμένα μνημόνια, παράλληλα προγράμματα, καθαρές εξόδους και αντίμετρα, σήμερα με την ψήφο σας στη Συμφωνία των Πρεσπών νομιμοποιείτε και αποδέχεστε το παραμύθι του ψευτομακεδονικού ιδεολογήματος! Και προσέξτε. Εδώ δεν μπορείτε να μας πείτε ότι πάλι είχατε αυταπάτες όπως το α' εξάμηνο. Δεν μπορείτε εκ των υστέρων να πείτε "συγνώμη, λάθος". Τέλειωσαν αυτά.

          Αναμασάτε ένα παραμύθι που εφευρέθηκε μετά το 1944.
          Για πείτε μου γιατί στην προπολεμική Γιουγκοσλαβία δεν ονόμαζαν την περιοχή αυτή Μακεδονία και την ονόμαζαν "Βαρδαρία";
          Που είναι αυτός ο περιβόητος "μακεδονικός λαός", εκτός Ελλάδος, όταν δεν τον βρίσκουν σε καμία απογραφή που γίνεται, ούτε επί Οθωμανών, το 1905, ούτε επί Γιουγκοσλάβων, το 1921, ούτε πιο πριν ούτε πιο μετά;
          Έφτιαξαν ένα προπαγανδιστικό παραμύθι περί "ευρύτερης γεωγραφικής Μακεδονίας" και περί "Μακεδονικού λαού" για το οποίο πρώτος μας προειδοποίησε το 1944, ο τότε Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Έντουαρντ Στετίνιους.
         
          Και εσείς με την ψήφο σας τους επιτρέπετε με το παραμύθι αυτό να φιμώσουν την αλήθεια μας!
          Κάτι που δεν έκανε κανένας Έλληνας υπουργός και  πρωθυπουργός ποτέ ως τώρα, ότι παραμύθια και αν λέτε για να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα!
          Με τη δική σας ψήφοεπιτρέπετεκαι πυροδοτείτε την αμφισβήτηση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.
          Με τη δική σας ψήφοθα αναγνωρίζονται ως"μακεδονικός λαός¨"εκείνοιοι οποίοι δεν είναι καν ένα ενιαίο εθνοτικό σύνολο. 
          Με τη δική σας ψήφο θα αναγνωρίζεται"μακεδονική γλώσσα" η δική τους, που είναι βουλγαρικό ιδίωμα.
          Με τη δική σας ψήφοτο όνομα "Βόρεια Μακεδονία" που κι αυτό δεν είναι καν ergaomnes, δημιουργεί την εντύπωση ότι υπάρχει και"Νότια Μακεδονία" που περιμένει να "ενωθεί" με τηΒόρεια.
Αλήθεια αναρωτιέμαι ..... "με ποιούς είστε";
          Όλα αυτά με τη δική σας ψήφο. ΜΙΑ-ΜΙΑ.
          Με τη δική σας ψήφο, κάνετε σήμερα άλλο ένα πολιτικό «χατίρι» των συμμάχων. Το αν υπάρχουν και ποια είναι τα ανταλλάγματα θα καταγραφεί, εκλογικά, νομικά και ιστορικά.
Εμείςόμως με τη δική μας ψήφο οφείλουμε να διαφωνήσουμε αυτή τη φορά με τους συμμάχους μας.
          Όχι εφ’όλης της ύλης. Επί της Συμφωνίας ειδικά.
Ναι, να βρεθεί λύση. Αλλά όχι «κακή» λύση.
          Ναι, να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Αλλά αφήνοντας τον αλυτρωτισμό τους απ' έξω!
          Ας μη ξεχνάμε, ότι και το Σχέδιο Ανάν μας πίεζαν να το δεχθούμε. Δεν το δεχθήκαμε.
          Και δεν πάψαμε να είμαστε σύμμαχοι...
          Και την "Αραβική άνοιξη" τη στήριξαν κάποτε οι σύμμαχοί μας.
          Κι ύστερα το μετάνιωσαν πικρά.

          Είμαστε σύμμαχοί, ναι, είμαστε εταίροι, σίγουρα, αλλά δεείμαστε υποχρεωμένοι  να ψηφίζουμε ότι μας λένε.

          Γιατί νομιμοποιητική μας βάση είναι πάνταο Ελληνικός λαός!
         
          Και η αλήθεια είναι μια. Όπως μια είναι και η ψήφος που την καθοριζει
          Την επαναλαμβάνουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, και ο Ηρόδοτος και ο Στράβων - έστινούν Ελλάς και η Μακεδονία - και η Τόρα, το ιερό βιβλίο των Εβραίων, και ο Παπαναστασίου και ο Στετίνιους τον περασμένο αιώνα και ο Μιτεράν πριν δύο δεκαετίες.
          Ρωτώ λοιπόν, τι είναι όλοι αυτοί; "Έλληνες εθνικιστές";
          ΟΑνδρέας Παπανδρέου,που έλεγε ότι όλο αυτό το ιδεολόγημα είναι "όχημα αλυτρωτισμού" κατά της Ελλάδοςκαι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το είπε πιο ξεκάθαρα τι ήταν "Ακροδεξιοί εθνικιστές» ήταν;
                   
          Αυτή την αλήθεια κράτησε όρθια όλα αυτά τα χρόνια, ο Αντώνης Σαμαράς.
          Αυτήτην αλήθεια κράτησε όρθια ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι το 2008.
          Αυτήτην αλήθεια κρατάει όρθια σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
         
          Αλλά από το τότε, από το 1992, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τη διορατικότητά του, καταλάβαινε τι πάει να συμβεί.
          Και έσπασε η φωνή του - δάκρυσε - όταν έλεγε:  
          --Η Μακεδονία είναι ΜΙΑ και είναι Ελληνική!

          Και εμένα η ψήφος μου είναι ΜΙΑ και λέω ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών.  

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022