"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση

 

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2020

 
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μπορεί να έγιναν συνολικά 40 ανακοινώσεις, δηλώσεις και ερωτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη φωτιά στη Μόρια, αλλά δεν βρήκαν μια λέξη να ψελλίσουν για τη σύλληψη των μεταναστών που την έβαλαν. Αυτή την αφωνία ήρθε να καλύψει το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Λιάκος. Η απαράδεκτη αυτή δήλωση είναι χαρακτηριστική της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό, που εξηγεί την εγκληματική διαχείριση και τη δημιουργία στη Μόρια του χειρότερου καταυλισμού προσφύγων στον κόσμο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC το 2018.

Αν ο κ. Τσίπρας δεν αντιδράσει, σημαίνει ότι υιοθετεί αυτές τις  απόψεις, που είναι χαρακτηριστικές του πως αντιλαμβάνονται στο ΣΥΡΙΖΑ την οργανωμένη πολιτεία, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Όσο ο κ. Λιάκος δεν διαγράφεται, οι χυδαίες, εγκληματικές και αντιδημοκρατικές απόψεις του εκφράζουν τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοχή σε τέτοιες αντιλήψεις αποτελεί ντροπή για ένα κόμμα του δημοκρατικού τόξου. Και φυσικά καθιστά το άνοιγμα στο προοδευτικό κέντρο, το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο δρόμος της επιστροφής στο 3% είναι ορθάνοιχτος».

ΑΧΑΡΝΕΣ:Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών ..

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Σε απόλυτη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αχαρνών μετά τις σχετικές εντολές που δόθηκαν από τον Δήμαρχο Σπύρο Βρεττό. Με επιστολή που απέστειλε σε όλες τις Διευθύνσεις και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες ο κ. Βρεττός τις έθεσε σε επιφυλακή, ούτως ώστε να μπορούν να συνδράμουν ανά πάσα στιγμή. Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την Πέμπτη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο πρόκειται να πλήξει τη χώρα μας, ενώ την Παρασκευή θα επηρεάσει ιδιαίτερα την περιοχή της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί ευρείας έκτασης καθαρισμός φρεατίων με ειδικά μηχανήματα, ενώ έχουν γίνει και όλες οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες προκειμένου ο Δήμος να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμος.

Παράλληλα σύμφωνα με τις εντολές του Δημάρχου προσωπικό και μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμόδιων υπηρεσιών έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη συνδρομή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Δημητρίου Σ.Δαμάσκου,Δημοτικού Συμβούλου Αχαρνών,δήλωση ανεξαρτητοποίησης

 Δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Δαμάσκου, όπως αναρτήθηκε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:




"Φίλες και Φίλοι...

Είναι σχεδόν ακατανόητο σε εμένα γιατί και για ποιο λόγο ένα χρόνο μετά τις εκλογές , ο επικεφαλής της παράταξης ΔΕΚΑ επέλεξε να προσχωρήσει η Δημοτική ομάδα της παράταξης μας στην παράταξη του Δημάρχου. 

Η συμφωνία σύμπραξης που υπογράφηκε είναι αμετάκλητη (σύμφωνα με τον νόμο) και η διάλυση της δημοτικής μας ομάδας οριστική. Λυπάμαι πολύ γιατί κανένα από τα ενεργά μέλη και τους υποψήφιους δημοτικούς μας συμβούλους δεν ρωτήθηκε ποτέ για αυτή την απόφαση. 
Ούτε κανείς καταλαβαίνει τι άλλαξε μέσα σε μερικές μέρες και οι καταγγελίες για ανικανότητα, αδιαφάνεια και κακοδιοίκηση μετατράπηκαν σε βαρύγδουπες δηλώσεις για ιστορική συμφωνία που θα αλλάξει τον τόπο μας. 

Λυπάμαι πολύ, αλλά η ενασχόληση μου με τα κοινά και η σχέση μου με αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους θέλω να είναι καθαρή, τίμια και αξιόπιστη. 
Γι αυτό και οφείλω να παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπώντας τα μέλη και τους φίλους του ΔΕΚΑ που κατα πλειοψηφία απο χθες εναντιώθηκαν ανοιχτά στην παράδοξη αυτή σύμπραξη."

Μαρίας σχόλια στο facebook...


v.ch.maria@gmail.com


-"..παρ' ό,τι πιστεύω οτι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,εξ αιτίας των εικοσάχρονων "εξετάσεων" που έχουμε δώσει στον τόπο και είμαστε πασίγνωστοι:συμπαθώ ανθρώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση,εκτιμώ βαθύτατα κάποιους άλλους που εχουν προσφέρει στα κοινά,δέχομαι αυτούς που θέλουν μεν...δεν μπορούν δε...Υπάρχουν και άλλοι που τους αντιπαθώ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ,δεν τους αποδέχομαι ως παράγοντες...πρέπει να ενημερώνω τους αναγνώστες μας για κάποιους που ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ.Η προσωπική μου άποψη είναι ΚΑΘΑΡΑ προσωπική,και δεν επηρρεάζει την γραφή μου.Σαν δημοσιογράφος καταγράφω την πάσα αλήθεια,το καλό όταν συμβαίνει,το κακό όταν πραγματοποιείται ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΤΕΙ.Αμοιβή μου η ηθική αναγνώριση,η αγάπη και αποδοχή των αναγνωστών μου που με έκαναν ΕΚΕΙΝΟΙ αυτό που είμαι-ΑΝ είμαι- στον τόπο.Αν δεν με αποδεχόντουσαν θα είχα σταματήσει.Τους τιμώ γι αυτό και τους ευγνωμονώ.Ομως δεν θα αποσιωπήσω ΠΟΤΕ το καλό που κάνει κάποιος στην πόλη που γεννήθηκα,επειδή τον αντιπαθώ.Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.Και ξέρετε γιατί;Γιατί... ΝΑΙ,είμαι δημοσιογράφος παλιάς κοπής και έγινα τέτοιος με το σπαθί μου.Στα γραπτά μου ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ συμπάθειες,αντιπάθειες,κομματικές θέσεις και το μίσος,ως άνθρωπος,δεν μου είναι καν γνωστό.Με έβλαψαν κάποιοι στον τόπο σκόπιμα και ΑΝΑΙΤΕΙΑ,με συκοφάντησαν,κατέστρεψαν πολλά πράγματα στην ζωή μου απο τότε που ανακατεύτηκα στα τοπικά κοινά ενώ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΒΛΑΨΑ ΠΟΤΕ.Αυτό...ΑΦΟΡΑ ΕΜΕΝΑ και όχι τον αναγνώστη μου.Αυτός,πρέπει απο μένα να εισπράττει την αποδοχή με την οποία με περιβάλλει με την μορφή της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και της ανταποδοτικής ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ..Ως δημοσιογράφο ..ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ...Τίμιο,χωρίς αμοιβές(όχι οτι θα ήταν ντροπή να ΑΜΕΙΒΟΜΑΙ,ΜΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!!) ,πάντα ΟΡΘΙΟ και ΓΕΝΝΑΙΟ.Γιατί οι συμπατριώτες μου και η Πατρίδα ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ αυτό το μικρό λιθαράκι που μπορώ να βάλλω για να την τιμώ.Αυτό.."

-"απάντηση:όποτε η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" κάνει κριτική,είναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΗ οτι είναι αντικειμενική.ΒΕΒΑΙΩΣ και αν ο κ. Αναγνωστόπουλος είναι ΑΜΙΣΘΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ και κάνει θετικά πράγματα στον τόπο...η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα είναι Η ΠΡΩΤΗ που ΚΑΙ θα δημοσιοποιήσει το έργο του,ΚΑΙ θα το αναγνωρίσει ΚΑΙ θα ενημερώσει γι αυτό τους αναγνώστες της.Αυτό..δηλαδή την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς...γνωριζόμαστε όλοι καλά,νομίζω...επι ΕΙΚΟΣΙ ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ...Αυτό...."

-".."Κάποιες Γυναίκες…"
Θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο για τις Γυναίκες,μια που είμαι θυγατέρα μιας «Γυναικάρας που έκανε για…ΔΕΚΑ»:οι Γυναίκες που ξεχωρίζουν με την μόρφωση,την εξυπνάδα,την επιτυχημένη τους μητρότητα,την ικανότητα και πολλά άλλα τέτοια χαρακτηριστικά,ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΟΛΕΣ.Είναι τιμή να ξεχωρίζουν ανάμεσά μας και να λάμπουν αυτόφωτες,ανεξάρτητες,άοκνες και επιτυχημένες.Είναι θαυμαστές για πολύ ουσιαστικά πράγματα…και μου αρκεί να τις βλέπω και να τις καμαρώνω.Με ΤΙΜΑ η παρουσία τους,με έλκει η καλωσύνη του χορτάτου χαρακτήρα τους και δεν με νοιάζει καθόλου αν συμβαίνει και να «επαίρρονται» λιγάκι.Είναι τόσο ξεχωριστές που ως έπαρση εκλαμβάνεται η άνεση και η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ που εκπέμπουν.Εδώ μέσα,υπάρχουν πολλές τέτοιες Γυναίκες και είναι ένας ακόμα λόγος που ασχολούμαι, εκτός αυτόν του επαγγέλματός μου.Δεν με ενδιαφέρει τι φοράνε,αν έχουν κάνει μπότοξ,αν περιποιούνται τον εαυτό τους(άριστα ποιούν) αν φροντίζουν γενικώς την εμφάνισή τους,ή αν είναι ατημέλητες.Μας τιμούν με την ύπαρξή τους ΟΛΕΣ μας και εγώ ΧΑΙΡΟΜΑΙ γι αυτές.Παρατηρώ π.χ. την Ευρώπη,εδώ και καιρό.Ξύπνια,ικανότατη,δουλευταρού «του κερατά»,σεμνή,άξια…επαξίως βρίσκεται εκεί που βρέθηκε…και υπάρχουν κι άλλες εδώ που είναι χαρά να τις διαβάζεις και να τις χαίρεσαι..κι εγώ…ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ τις ΧΑΙΡΟΜΑΙ.Γιατί τιμούν το φύλο μου….Αυτό…❤️"

_=-_ "..Μια απαραίτητη διευκρίνηση,σε απάντηση ερωτήσεων:Η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΙΚΗ είναι τόπος φιλοξενίας και προβολής ΜΟΝΟ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ είτε της Κεντρικής Εξουσίας,είτε της Τοπικής τοιαύτης.Μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος διαχρονικά στους δύο ηλεκτρονικούς της ιστοτόπους.Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κ. ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ,είναι μια σεμνή,σοβαρή Βουλευτική παρουσία,με αξιόλογο Κοινοβουλευτικό Έργο σε δεκάδες θέματα και αρκετά απο αυτά αφορούσαν και τον τόπο αυτό.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΤΕ με την στάση ή την συμπεριφορά του και τέτοιες κοινοβουλευτικές παρουσίες τιμούν τους Ελληνες.Ναι,η ΠΟΛΙΤΙΚΗ εκτιμά πως ο κ. ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ τιμά την αποστολή του και τον φιλοξενεί στις σελίδες της και θα συνεχίσει να το κάνει.Η "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" δεν ζήτησε και δεν χρειάζεται κανενός τις συστάσεις στα είκοσι χρόνια ζωής της.Αυτό....."

.."

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ σε απάντηση ερωτημάτων αναγνωστών της Εφημερίδας μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ σε απάντηση ερωτημάτων αναγνωστών της Εφημερίδας μας.Την δημοσιεύουμε και ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή και Πύραρχο  κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ Β.ΜΠΡΙΟΛΑ...






Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε η ενίσχυση του rescEU που εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης


Με μεγάλη πλειοψηφία πέρασε η ενίσχυση του rescEU που εισηγήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Με 617 ψήφους υπέρ, 52 κατά και 23 αποχές υπερψηφίστηκε η έκθεση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη για την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.
Ο Μηχανισμός και το rescEU, η πανευρωπαϊκή δεξαμενή δυνατοτήτων που αποτελείται από μέσα που αγοράζονται με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέχρι πρόσφατα ήταν ευρύτερα γνωστά για τη βοήθεια που παρέχουν σε Κράτη Μέλη αλλά και παντού στον κόσμο στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών όπως είναι οι δασικές πυρκαγιές, οι πλημμύρες και οι σεισμοί.
Η πανδημία όμως ανέδειξε και μία ακόμα πτυχή του Μηχανισμού. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, «η δράση του διέσωσε την αξιοπιστία μας, όταν στην αρχή της κρίσης κυβερνήσεις έπαιρναν απογοητευτικά δυσάρεστες αποφάσεις». Πάνω από 75.000 ευρωπαίοι πολίτες επαναπατρίστηκαν χάρη στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού και χιλιάδες μάσκες και άλλος προστατευτικός εξοπλισμός χορηγήθηκε δωρεάν σε Κράτη Μέλη που το είχαν ανάγκη, μέσω του ιατρικού αποθέματος του rescEU που δημιουργήθηκε. Αναδείχθηκαν όμως και αδυναμίες που πρέπει άμεσα να διορθωθούν. Η βοήθεια στην Ιταλία, τη χώρα που πρώτη επλήγη από την πανδημία άργησε πάνω από 2 μήνες.
Η Έκθεση διορθώνει αυτές ακριβώς τις αδυναμίες. Συγκεκριμένα, ενισχύεται η πρόληψη για τους διασυνοριακούς κινδύνους, όπως είναι αυτός της πανδημίας με τη δημιουργία πανευρωπαϊκών στόχων ανθεκτικότητας οι οποίοι συνδέονται με τα εθνικά σχέδια αντιμετώπισης. Επιπλέον δίνεται η δυνατότητα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αγοράζει η ίδια μέσα για το rescEU  όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο ώστε η βοήθεια να φτάνει στην ώρα της και να μην εξαρτάται από τα Κράτη Μέλη. Επιπλέον προβλέπεται και η χρηματοδότηση στο 100% των εξόδων αγοράς και συντήρησης όλων των μέσων που θα περιλαμβάνονται στο rescEU, συμπεριλαμβανομένων και των πυροσβεστικών αεροπλάνων. Τέλος τριπλασιάζεται και ο προϋπολογισμός για την περίοδο 2021-2027 από το 1 δις στα τρία δις ευρώ με την προσθήκη 2 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Όπως δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης ολοκληρώνοντας την αρχική του εισήγηση, «θέλουμε ο Μηχανισμός να μπορεί να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά όχι μόνο ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας ή τις δασικές πυρκαγιές, αλλά και οποιοδήποτε άλλο γκρίζο ή μαύρο κύκνο εμφανιστεί, απειλώντας να αλλάξει τη ζωή μας με δραματικό και αναπάντεχο τρόπο».
Ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε επίσης τη Γερμανική Προεδρία η οποία βλέπει τις προτάσεις του Κοινοβουλίου με σκεπτικισμό «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μία ολοκληρωμένη πρόταση». Όπως σημείωσε «χρειαζόμαστε ευελιξία και με πυξίδα την αλληλεγγύη να βρούμε τον καλύτερο συμβιβασμό προς το συμφέρον όλων των λαών». Επισήμανε ακόμα ότι χρειαζόμαστε «υπερεθνικούς μηχανισμούς που μπορούν να εγγυηθούν την αλληλεγγύη πέρα από τις δυνάμεις κάθε κράτους, είτε μιλάμε για το κοινωνικό κράτος, την οικονομία ή την ασφάλεια». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους μέσα στην πανδημία, είναι να διασφαλίσουμε ότι την επόμενη φορά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι».


Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/bctK7ZG472o


Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:εκδήλωση «Η Οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις»

 15/09/2020

Πρόγραμμα της εκδήλωσης: «Η Οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο: Νομικά ζητήματα και προκλήσεις» (Καστελόριζο, 19.9.2020)



Το επίκαιρο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο εξετάζει η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2020 με διοργανωτή την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Καστελόριζο.
H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσα από τα site της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων (www.olomeleia.gr) και του ΔΣΑ (www.dsa.gr).

Ο σχετικός σύνδεσμος της εκδήλωσης στο Facebook είναι https://www.facebook.com
Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

11.30΄ ΕΝΑΡΞΗ

Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Μαέστρος : Δημήτριος Καρούζος)

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ :

• Βασίλειος Περίδης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

• Γεώργιος Σαμψάκος, Δήμαρχος Μεγίστης,

• Ιωάννης Φλεβάρης, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

• Πάνος Αλεξανδρής, Εκπρόσωπος Κυβέρνησης, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης

• Εκπρόσωποι Κομμάτων
- Γεώργιος Κατρούγκαλος, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
- Ανδρέας Λοβέρδος, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ
- Μαρία Κομνηνάκα, Βουλευτής ΚΚΕ\

• Παναγιώτης Περάκης, Αντιπρόεδρος CCBE

• Δημήτρης Βερβεσός, Πρόεδρος Ολομέλειας Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος,

12.15΄ ΟΜΙΛΙΕΣ

• Προκόπιος Παυλόπουλος, τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας : «Η αμυντική θωράκιση των ελληνικών νησιών του Αιγαίου κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο»

• Κώστας Υφαντής, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Παντείου Πανεπιστημίου : «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου»

• Μαρία Γαβουνέλη, Αναπλ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών : «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Ιταλία»

• Πέτρος Λιάκουρας, Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Πανεπιστημίου Πειραιά : «Θαλάσσιες ζώνες : Η συμφωνία με την Αίγυπτο»


14.00΄ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

• Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου : «Το νέο πλαίσιο των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας»

• Καταπόδης Γεώργιος, Πρόεδρος ΕΑΑΔΗΣΥ, τέως Πρόξενος Ελλάδος στη Σμύρνη : Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και το «αδιαπραγμάτευτο» των ελληνοτουρκικών σχέσεων»

• Στέλιος Γρηγορίου, Δικηγόρος, LLM (LSE) : «Ο ρόλος των νήσων στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών»

• Γεώργιος Αναστασόπουλος, Δικηγόρος, LLM : «Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και η συνεισφορά της στην ενεργειακή πολιτική»

• Κωνσταντίνος Κεράτσας, Δικηγόρος «Η επιβολή του ισχυρού στο Δίκαιο της Θάλασσας»

14.30΄ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

14.50΄ Χορωδία Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

U.S. Commercial Service:Intelligent Manufacturing in Europe Coffee Chat Series

h

Intelligent Manufacturing in Europe Coffee Chat Series

The U.S. Commercial Service's Global Advanced Manufacturing Team and Europe Team invite American exporters to join us for "virtual coffee chats" with our U.S. Embassy colleagues across Europe. These informal video discussions are through Microsoft Teams. Each session will cover the current status of the advanced manufacturing sector in the region and include a brief regional overview.


Register Here - September 17 - Russia / Ukraine / Georgia


Participants must register. There is no fee for this series. Contact Pam.Plagens@trade.gov or Anastasia.Xenias@trade.gov
kl

WORLD TRADE ORGANIZATION:Agriculture discussions to enter new phase this month


wto.news@wto.org Απεγγραφή

Τετ, 16 Σεπ, 6:55 μ.μ. (πριν από 14 ώρες)
προς εγώ

World Trade Organization16 Sep 2020
Latest news
Dear maria CHADZIDAKIS VAVOURANAKIS,
Below are the news items published today on the WTO public website which match 



NEWS ITEM
Agriculture discussions to enter new phase this month
A new phase of discussions on agriculture will begin at the WTO this month. WTO members will discuss, in the Committee on Agriculture, the impact of COVID-19 on the agricultural sector and will exchange information on their agricultural policies. Meeting in special session, they will seek to advance negotiations on agriculture, with a view to achieving a successful outcome by the 12th Ministerial Conference scheduled for 2021. Meetings will also take place on cotton and in the Sanitary and Phytosanitary Measures Committee and the Standards and Trade Development Facility.

News item ⟶







NEWS ITEM

WTO members discuss participation of developing countries in world trade

The WTO Committee on Trade and Development (CTD) started its autumn schedule of meetings on 14 September with an informal session dedicated to Aid for Trade. A formal CTD meeting on regional trade agreements will be held on 29 September along with a separate meeting on technical assistance and training for developing countries.

News item ⟶






U.S.A.:FEDERAL ACQUISITION INSTITUTE,update

header
September 16, 2020
Hurricane

Hurricane Laura Response Contracts Exempted from Certain Equal Opportunity FAR Clauses

Due to the special circumstances in the national interest resulting from the destruction caused by Hurricane Laura, the U.S. Department of Labor’s Office of Federal Contract Compliance Programs (OFCCP) has issued a temporary exemption from certain equal opportunity requirements for new contracts supporting the Hurricane Laura relief efforts. The exemption is valid from August 27 to November 27. The OFCCP Memo contains the modified EEO FAR section language that can be inserted into contracts providing Hurricane Laura relief (at Alternate I for the clauses at FAR 52.222-26, 52.222-35, and 52.222-36). Please note that the exemptions and waivers in this memo do not apply to processing complaints of discrimination, nor do they exempt a covered contractor from their obligation to comply with other federal, state, and local civil rights laws. 

data dash

Data and Dashboards Update

To receive full spend under management credit for FY20, each agency should review the Contract Inventory and make updates as needed to confirm that it is up to date for Agency-managed Tier 1, Tier 1 -Small Business, and Tier 2 vehicles. Contract Inventory updates are due by October 31 for all non-Department of Defense (DoD) agencies  and by December 30 for all DoD agencies. Learn more on the Acquisition Gateway.

open oppt

FAI IT Project Manager Detail

Information technology (IT) professionals looking for an opportunity to manage government-wide IT projects should explore the FAI IT Project Manager detail. The successful candidate will support projects such as FAITAS, FAI.gov, and Interagency Agreements (IAA) renewals for approximately 20 hours per week for 6 months. Interested applicants should apply today!

3D printing

GSA 3D Printing/Additive Manufacturing Capabilities Report

GSA continues to expand the 3D printing/additive manufacturing solutions available under the Multiple Award Schedule Program, regularly adding new, innovative 3D printing/additive manufacturing products and services to meet unique and evolving needs. Visit gsa.gov/3dprint to download the new capabilities report and streamline your market research!

training req

FPDS Reports Transition to beta.SAM.gov Oct 17

The reports function of the Federal Procurement Data System (FPDS) is migrating to beta.SAM.gov on October 17. Until that date, FPDS remains the authoritative source for reports data. After October 17, beta.SAM.gov will be the only place to run contract data reports. Only the FPDS reports function is migrating at this time. All other FPDS functionality will remain in place at FPDS.gov.

training requirements

New FAC-COR Level III Recommended Training Requirements

The new Recommended Training Requirements for Federal Acquisition Certification—Contracting Officer’s Representative (FAC-COR) Level III will become effective on October 1, 2020. The FCR 400 (40 CLPs) Advanced Contracting Officer Representative Workshop will replace FCR 201 (40 CLPs) Contracting Officer’s Representative in the FAC-COR Level III Recommended Training option only. The FCR 400 course is appropriate for experienced CORs who are assigned to the most complex, risk-filled, and mission-critical contracts within their agency. As always, a list of classes with open seats is published on FAI.gov.

USDA Foreign Agricultural Service,update

FAS Main Banner Image
The following Global Agricultural Information Network (GAIN) reports were released on Tuesday, September 15, 2020. 

Argentina: Livestock and Products Annual 
Argentine beef exports in 2021 are forecast at 760,000 tons carcass weight equivalent (cwe), marginally lower than in 2020. Production is forecast slightly lower on reduced slaughter volume and longer finishing times to add carcass weight in response to changing local and export demands. China is expected to remain the main market with exports to the US continuing an upward trend in response to positive price signals and developing commercial relationships.

Belgium: EU Early Alert - Pesticides Review - September 2020
 

The European Union follows a complex, rolling system of review for use of active ingredients and Maximum Residue Levels (MRLs) in food. For agricultural inputs, U.S. farmers must know early in the process to be able to provide input on their priorities and prevent or mitigate the loss of access to safe chemicals. The information in this document provides interested stakeholders with advance notice of active ingredients under review and highlights which substances may have restricted or non-renewal of approval. This is a quarterly update dated September 2020, including a link to the consolidated version as well.

Canada: Canada Further Extends Labeling and Packaging Flexibility

On September 4, 2020 the Canadian Food Inspection Agency (CFIA) announced temporary flexibility in enforcing some Canadian labeling and packaging regulations for pre-packaged meat products. CFIA announced this temporary flexibility, in response to industry challenges caused by the COVID-19 pandemic, will now be extended to December 31, 2020 for both foodservice packaged products and prepackaged meat products. Label requirements associated with food safety are mandatory and businesses must continue to ensure that traceability documentation is maintained.

EAEU: Draft BSE Amendments to EAEU Veterinary Requirements Notified to WTO
 

Russia and Armenia notified the World Trade Organization (WTO) of draft amendments regarding Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE) to the Eurasian Economic Union (EAEU) veterinary requirements via G/SPS/N/RUS/195 and G/SPS/N/ARM/30, respectively. According to the notification, the draft measure aligns the EAEU BSE provisions with the OIE recommendations. Per Russia’s notification, the public comment period for the draft will close on October 24, 2020. Interested U.S. parties are encouraged to share their comments and/or concerns with USDA’s enquiry point (us.spsenquirypoint@fas.usda.gov). For potential inclusion in the U.S. official position, please send your comments by October 12, 2020. The other EAEU and WTO members, Kazakhstan and Kyrgyzstan have not yet notified the measure to the WTO.

Egypt: Egypt's National Food Safety Authority Decision No 6-2020 - Rules Regulating Food Import Licensing
 

On August 11, 2020, Egypt’s National Food Safety Authority (NFSA) released Decision No. 6/2020 – Rules Regulating Food Import Licensing, made effective the day following its publication (on August 12, 2020) in the Egyptian Chronicles – Appendix to the Egyptian official gazette (Al-Wakaye AlMesreya); an unofficial translation is included herein. This decision specifies the rules related to the licensing of Egyptian food importers and food establishments importing food and food products. The decision permits the importation of food and food products subject to the importer receiving from the NFSA a food importer license. The National Food Safety Authority shall establish a white list of qualified food importers among those licensed to import. These will benefit from facilitated clearance protocols for imported food consignments, resulting in the reduction of the customs hold period, and the application of reduced sampling frequencies (less than 100 percent) to these consignments.

India: COVID-19 in India - Weekly Food Retail Update

Weekly report as of September 11, 2020, of COVID-19 impact on India's food retail sector.

India: COVID-19 in India - Weekly Port Situation Update

Weekly report as of September 11, 2020, of COVID-19 impact on Indian port operations.

India: Organic Foods Regulation Amendments Proposed by Government of India
 

The Government of India’s (GOI) Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) has proposed amendments in the Food Safety and Standards (Organic Foods) Regulation, 2017, to update specific provisions on organic food labeling and certification. The draft regulation invites comments from World Trade Organization (WTO) member countries, and the comment period expires 60 days after the notification was published on the WTO website (www.wto.org).

India: Government of India Prohibits Fresh Onion Exports
 

On September 13, 2020, the Ministry of Commerce and Industry prohibited exports of all varieties of onions with immediate effect in order to curtail domestic supply shortages.

India: Published Final Standards in Specified Meat Products in Indian Gazette

The Government of India’s Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI) notified the Food Safety and Standards (Food Products Standards and Food Additives) Fourth Amendment Regulations, 2020 in the Official Gazette of India. The amendment regulations relate to standards for a range of meat products such as canned/retort packaged meat products; comminuted/restructured meat products; cured/pickled meat and/or smoked meat products; dried/dehydrated meat products; cooked/semi-cooked meat products; fermented meat products; marinated meat products, and fresh/chilled/frozen rabbit meat. The implementation date is July 1, 2021.

Japan: Japan Raises Carbon Intensity Value for Gasoline
 

Japan’s Ministry of Economy, Trade and Industry increased the greenhouse gas emission value of gasoline to 88.74 g-CO2eq/MJ from 84.11 g-CO2eq/MJ. Following this revision, Japan may further diversify its sourcing of bioethanol for fuel.

Mexico: Avocado Annual

Mexico is the leading producer and exporter of avocados globally, with nearly 964,000 metric tons valued at over USD 2.4 billion exported to the United States in marketing year (MY) 2019/20 (JulyJune), a historical record for both quantity and value. Production in the state of Michoacán, the only state with U.S. market access, was seven percent higher compared to the previous marketing year, and production and exports are expected to grow even further in MY 2020/21. Despite COVID-19 pandemic challenges to agricultural harvests and supply chains, avocado demand in the United States remained strong and is forecast to increase. Avocados are a significant agricultural product for Mexico, and one of the primary beneficiaries of U.S.- Mexico agricultural trade under the North American Free Trade Agreement (now United States- Mexico- Canada Agreement), with Mexican avocado trade values increasing over 455 percent since its implementation.

Mexico: USMEF creates a new event experience in Mexico

U.S. Meat Export Federation held a movie night at Mexico City drive-in theater on August 22, 2020. Mexico represents an important market for U.S. Meat. The event showcased U.S. pork with the collaboration of three rising Mexican chefs that created innovative dishes inspired by the 1970s menus available at the drive-in theaters.

Romania: Drought Continues to Stymie Romanian Oilseeds

Although oilseed growers in western and central Romania benefited from early-summer precipitation, farmers in eastern Romania experienced significant drought conditions throughout the growing season. Based on current crop conditions, average sunflower yields are expected to fall by 17.5 percent, soybean yields will drop by 11 percent, and rapeseed yields will decline by 18 percent in marketing year (MY) 2020/21. In September 2020, the Government of Romania (GOR) approved support payments to partially offset winter crop losses, including $233/hectare (HA) for rapeseed.

South Korea: Livestock and Products Annual

The COVID-19 epidemic in Korea significantly impacted pork consumption patterns in 2020. Domestic pork, mostly eaten at home, benefited while imports are down as restaurants, primary users of imported pork, are seeing reduced traffic. Cattle producers continue to expand as similar patterns play out in the beef complex with home consumption boosting domestic Hanwoo consumption. Higher beef production will moderate prices into 2021, reducing scope for imports.

Taiwan: Taiwan Publishes Draft MRL For Ractopamine in Pork
 

On September 7, 2020, the Taiwan Council of Agriculture (COA) removed restrictions on the use of ractopamine as a feed additive for imported pork. This report contains an unofficial English translation of the relevant regulation, as well as Taiwan's notification to the WTO SPS Committee of the draft regulation establishing an MRL for pork. 

Thailand: Biofuels Annual

The current 20-year AEDP 2018 (2018 – 2037) revised down the biofuel consumption target, together with a gradual reduction in biofuel price subsidy between 2020 and 2022. The COVID-19 outbreak is expected to cause a 5 percent reduction in gasoline and ethanol consumption, as well as diesel consumption to a lesser degree. However, demand for biodiesel is expected to increase 10 percent in 2020, driven by the additional mandatory use of B10 and a government incentive price subsidy. Thailand continues to exclude imports from playing any role in meeting biofuel consumption targets with the program’s primary goal to support farm income.

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022