"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Το ΜέΡΑ25 σας περιμένει..




Το ΜέΡΑ25 σας περιμένει τηνTετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.00 στο Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (Καραϊσκου 111)
Στο δρόμο προς τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές θα συζητήσουμε για την οικονομία, την πολιτική και όλα όσα απασχολούν την κοινωνία για την πορεία της χώρας και της Ευρώπης.
 Θα μιλήσουν ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Σοφία Σακοράφα, και ο συντονιστής της ομάδας ΜέΡΑ25 Πειραιά Γιάννης Χαραλαμπάκης.

Το ΜέΡΑ25 είναι η φωνή όλων των ανθρώπων. Έλα να μας ακούσεις. Έλα να σε ακούσουμε. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί.

Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης: διορισμός ένδεκα μελών

Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών,δελτίον τύπου


    Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου 
    Βουλευτής Π.Ε. Β΄ Αθηνών
     Υπεύθυνη στον Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης
    Δελτίο Τύπου
    «Προκλητική η αφωνία του Υπουργού ΨΗΠΤΕ.
    Από τη μια οικονομική ασφυξία στα ΕΛΤΑ και από την άλλη εξοργιστικές σπατάλες προπαγάνδας για τη Συμφωνία των Πρεσπών»

                «Έχετε την εποπτεία των ΕΛΤΑ και πρέπει να σας ενδιαφέρουν τα οικονομικά στοιχεία. Δεν μου δίνετε συγκεκριμένη απάντηση και δεν προσκομίζετε στοιχεία  για κανένα θέμα » ήταν η απάντηση της Βουλευτή Β’ Αθηνών και Τομεάρχη Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κας Ασημακοπούλου στον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, κ. Παππά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησήςτης σχετικά με την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ.
    Στα συγκεκριμέναερωτήματα της κας Ασημακοπούλου, δηλαδήαν τα ΕΛΤΑ έχουν οφειλή προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ύψους 115 εκατ. ευρώ από δάνειο, αν έχουν οφειλή προς τον ΕΦΚΑ ύψους 20 εκατ. ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές,αν έχουν οφειλή προς άλλους φορείς για λογαριασμό των οποίων εισπράττουν χρήματα ύψους 15 εκατ. ευρώ (όπως η απόδοση σε τραπεζικά ιδρύματα δόσεων δανείων των υπαλλήλων τους που έχουν παρακρατήσει), καθώς και αν το ποσό των 80 εκατ. ευρώ σχετικά με τον τρεχούμενο λογαριασμό GIRO, μέσω του οποίου πληρώνονται συντάξεις  ασφαλιστικών ταμείων αλλά και επιδόματα,είναι διαθέσιμο, ο  Υπουργός αρκέστηκε να καταθέσειαντίγραφο της από 10.12.2018 απάντησης του Διευθύνοντος Συμβούλου των ΕΛΤΑ (Α.Π. 1.1.1160), την οποία είχε ήδη καταθέσει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχουκαι στην οποία δεν δίνονται συγκεκριμένες απαντήσεις.
                Κλείνοντας την ομιλία της η κα Ασημακοπούλου είπε:«Δεν βρίσκετε χρήματα για τα ΕΛΤΑ για να τα λειτουργήσετε όπως πρέπει κ. Υπουργέ, φαίνεται όμως ότι θα βρείτε χρήματα για μια ειδική έκδοση για γραμματόσημο για να πανηγυρίσετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια Συμφωνία με την οποία διαφωνεί η πλειοψηφία των πολιτών- οι οποίοι σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό είναι οι «μη σκεπτόμενοι-ηλίθιοι». Επίσης χρήματα έχετε βρει, 500 χιλ. ευρώ για  να τύχει ευρείας δημοσιότητας μέσω του τύπου η Συμφωνία των Πρεσπών σύμφωνα με απόφαση τουΠροϊσταμένου Διεύθυνση Ενημέρωσης και εντολή του Υφυπουργού ΨΗΠΤΕ.Για αυτά έχετε λεφτά, για τα ΕΛΤΑ δεν έχετε!».

" Το πλεόνασμα του ΕΟΠΥΥ και η παρακμή της ΠΦΥ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ 5/2/2019



Το πλεόνασμα του ΕΟΠΥΥ και η παρακμή της ΠΦΥ

Κατά την περίφημη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ επικράτησε η δημιουργική λογιστική του πλεονάσματος στον ΕΟΠΥΥ με αδικαιολόγητες και απαράδεκτες περικοπές σε ιατρικές υπηρεσίες. Αυτό επιτεύχθηκε με τη διακοπή συμβάσεων των παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων συμβεβλημένων με ΕΟΠΥΥστις 31/07/2018 και την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων περικοπής αποζημίωσης (rebate καιclawback) που εξανεμίζουν το εισόδημα των συμβεβλημένων ιατρών.

Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ και το θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα των 322 εκατ για το 2018 βασίζεται σε λογιστικές του τύπου:


Μείωση του προϋπολογισμού των επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ από 110 εκ σε 75 εκ, δηλ κατά 35 εκ.


Επιβολή κουρεμάτωνrebate και clawback της τάξεως άνω των 500 εκατ στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών ΠΦΥ, που αποτελεί πλέοναξιοσημείωτη πηγή εσόδων για τον Οργανισμό, από το υστέρημα των ιατρών που εργάζονται μερικές φορές κάτω από τα όρια του ασφαλούς κόστους λειτουργίας των ιατρείων τους.

Αυτή η «μαγική» συνταγή ήταν μία από τις αιτίεςάρνησης σύναψης νέων συμβάσεων και μαζικής αποχώρησης ιατρών και παρόχων από τις δαγκάνες του μονοπωλιακού κρατικού Οργανισμού. Οι ιατροί εγκατέλειψαν μονοπωλιακές συμβάσεις που είχαν συνάψει το 2012, ενώ και οι οπτικοί και οι πάροχοι ειδικής αγωγής αρνήθηκαν να συμβληθούν, σηματοδοτώντας το στίγμα της παρακμιακής κατάστασης του ΕΟΠΥΥ.

Και ενώ πανηγυρίζει το Υπουργείο ότι στις ΤΟΜΥπραγματοποιήθηκαν 500.000 επισκέψεις το 2018 σε 500 οικογενειακούς ιατρούς των τοπικών μονάδων, σκόπιμα αποκρύπτει το γεγονός ότιχάθηκαν πάνω από 1.500.000 δωρεάν επισκέψεις από το δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών (πολλαπλάσιες επισκέψεις, με μικρότερο κόστος) με απώλεια τουλάχιστον 1.000 ατόμων εξειδικευμένου και έμπειρου ιατρικού δυναμικού. Από τη μία, το ΥΥΚΑ θεωρεί στρεβλό και μη αποδοτικό σύστημα των 200 επισκέψεων το μήνα χωρίς «πραγματικό» ιατρικό έργο αλλά μόνο υπηρεσίες «συνταγογράφησης», από την άλλη καλεί τους ίδιους αυτούς «μη χρήσιμους» ιατρούς να συμβληθούν εκ νέου με τις νέες συμβάσεις οικογενειακού ιατρού, με τεράστιο εργασιακό φορτίο (και δωρεάν κατ’οίκον επισκέψεις) και την «ελκυστική» αποζημίωση του 1 ευρώ ανά ασθενή το μήνα.

Δυστυχώς όμηρος αυτής της στρεβλής εμμονής του ΥΥΚΑ βρέθηκε ο ασφαλισμένος, ο οποίος κλήθηκε να καλύψει το υγειονομικό κενό, καταβάλλοντας τουλάχιστον 15 εκατ ευρώ ιδιωτική δαπάνη για επισκέψεις στουςθεράποντες απολυμένουςαπό τον ΕΟΠΥΥ, ιατρούς του.

Τονίζουμε εμφατικά ότι η σύμβαση των 200 επισκέψεων το μήνα με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση είναι ο πιο αποδοτικός τρόπος παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ (σύμφωνα με τους ασφαλισμένους), με τηνπληρέστερη γεωγραφική κάλυψη πληθυσμού ανά την επικράτεια, αλλά και με την μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων για τον ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζουμε ακάθεκτοι το δικαστικό μας αγώνα,ζητώντας την επαναφορά των συμβάσεων αυτών και την ενίσχυση των υπηρεσιών ΠΦΥ προς τους πολίτες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου                    Δημήτριος Οικονόμου

κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΟΥΜΑΚΗ,ΜΕΛΟΥΣ Ι.Η.Α,άρθρο:"Η απαγόρευση"


Η απαγόρευση
February 2, 2019


Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Το είδαμε και αυτό: Εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονία μια και Ελληνική» απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά με ένα άκομψο τρόπο που θυμίζει άλλες, πολύ θλιβερές για την δημοκρατία, εποχές. Το ιστορικό:

Το International Hellenic Association, ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός, μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα το Delaware των Ηνωμένων Πολιτειών και μέλη 4.000 περίπου Έλληνες ακαδημαϊκούς, καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και διανοούμενους από ολόκληρο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων και η ταπεινότητα μου), σε συνεργασία με τρείς Ενώσεις Απόστρατων Αξιωματικών (Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας) αποφάσισαν, στις αρχές Ιανουαρίου 2019, να συν-διοργανώσουν μια εκδήλωση με θέμα «Μακεδονία μια και ελληνική».

Το Σκοπιανό, εν όψει της επικείμενης συζήτησης του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ήταν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε, ανεξάρτητα από την τελική του έκβαση, να γίνει μια εκδήλωση στις 29 Ιανουαρίου ώστε να καταγραφεί το παρόν και το μέλλον του Σκοπιανού προβλήματος.

Η συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, έκλεισε την μεγάλη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου για την εκδήλωση αυτή, όπως έχει κάνει για δεκάδες άλλες εκδηλώσεις τις οποίες έχει οργανώσει κατά το παρελθόν στον ίδιο χώρο.

Προετοιμάστηκε ειδικό βίντεο διάρκειας δέκα λεπτών με δηλώσεις επώνυμων τα τελευταία 25 χρόνια σχετικά με το Σκοπιανό. Ορίστηκαν οι ομιλητές – ο ιστορικός ερευνητής Γιώργος Ρωμανός και ο Πρέσβης ε.τ. Περικλής Νεάρχου. Η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και η συντονίστρια τους Κυρία Νίνα Γκατζούλη απέστειλε ειδικό μήνυμα, το οποίο έγραψε αμέσως μετά την κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Τέλος, απεστάλη εγκαίρως ένας μεγάλος αριθμός προσκλήσεων.

Εν τω μεταξύ το Σκοπιανό συνέχιζε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός (13/1/2018) συνέχισε να χαρακτηρίζει «γνωστούς ακροδεξιούς» και «εθνικιστικούς κύκλους» όσους παρέμειναν αντίθετοι στην συμφωνία (σχετικό άρθρο 18/1/2018 Ο ακροδεξιός Μίκης και ο εθνικιστής Ελύτης), στις 20 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας το οποίο διαλύθηκε από μυστηριώδεις αλλά πολύ καλά οργανωμένες ομάδες που δρούσαν ανενόχλητες (η Αμερικανική Πρεσβεία προανήγγειλε τα επεισόδια με μια προειδοποίηση που συνήθως εκδίδει μόνο τις παραμονές της 17ης Νοεμβρίου Demonstration Alert – U. S. Embassy Athens, Greece – January 18, 2019).

Η «Συμφωνία των Πρεσπών» ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019. Την ίδια μέρα, με μια ταχύτητα που θα ζήλευαν και τα πιο προηγμένα κοινοβούλια σε ολόκληρο τον κόσμο, η «Συμφωνία των Πρεσπών» απεστάλη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιεύτηκε αυθημερόν, άρον-άρον, σε Φύλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Ν. 4588, Τεύχος Πρώτο, Αριθμός 9, 25 Ιανουαρίου 2019)!

Το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου 2019, μόλις 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση «Μακεδονία μια και ελληνική», η συν – διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από το Πολεμικό Μουσείο, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με το οποίο ενημερώθηκε ότι ακυρώνεται η κράτηση της αίθουσας και ότι η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί. Έτσι απλά, κοφτά και «στρατιωτικά».

Ακολούθησε πραγματικός σάλος. Η ουσιαστική απαγόρευση της εκδήλωσης με εντολή που έφθασε στο Πολεμικό Μουσείο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, θυμίζει έντονα τους αυλικούς που είναι βασιλικότεροι του βασιλιά και δεν διστάζουν να υιοθετούν πρακτικές «αποφασίζω – διατάζω» παλαιών και σκοτεινών εποχών.

Υπάρχει βέβαια και το άρθρο 6, παράγραφος 3 της «Συμφωνίας των Πρεσπών» το οποίο απαγορεύει ακόμα και ιδιωτικές εκδηλώσεις, αρκεί κάποιος να κρίνει εντελώς αυθαίρετα πως «πιθανόν υποδαυλίζουν τον σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισδμό και τον αναθεωρητισμό ενάντια στο άλλο Μέρος».

Όλα αυτά όμως φαίνεται πως εφαρμόζονται αποκλειστικά και μόνον εναντίον των Ελλήνων. Οι Σκοπιανοί απαλλάσσονται από κάθε υποχρέωση, αφού ο πρωθυπουργός τους μιλάει ασταμάτητα για (ψευτο) «Μακεδονία» και όχι για «Βόρειο Μακεδονία» που υπέγραψε ο ίδιος!

Δεν του φτάνουν τα ανέλπιστα κέρδη από την «βάφτιση» μιας σλαβοβουλγαρικής διαλέκτου σαν «μακεδονικής» γλώσσας και την «απονομή» σε Τούρκους, Ρομά, Αλβανούς και Σλάβους «μακεδονικής» εθνότητας, θέλει να μονοπωλήσει και την λέξη «Μακεδονία» κατ΄ αποκλειστικότητα! Και το δηλώνει συνεχώς απροκάλυπτα – με πιο «φρέσκο» παράδειγμα (31/1/2019) τις δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό «H1» της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης («Κανείς δεν μπορεί πλέον να μας αρνηθεί το δικαίωμά μας να είμαστε ‘Μακεδόνες’ που μιλούν τη ‘μακεδονική’ γλώσσα σε αυτό το έδαφος!». Όλα αυτά χωρίς βεβαίως, κατά την Συμφωνία των Πρεσπών, να «υποδαυλίζει σωβινισμό, εχθρότητα, αλυτρωτισμό ή αναθεωρητισμό»!

Και άντε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός βρίσκεται στα Σκόπια και λέει ότι θέλει. Τα τυφλά προπαγανδιστικά του όργανα όμως βρίσκονται μέσα στην Ελλάδα και απολαμβάνουν απεριόριστη ασυλία και απαλλαγή από τις υποχρεώσεις της «Συμφωνίας των Πρεσπών»: Το «Ουράνιο Τόξο», το επίσημο όργανο της Σκοπιανής προπαγάνδας με έδρα την Φλώρινα στις 29/1/2019 ανακοίνωσε με απύθμενος θράσος, πως «Είναι καιρός η ελληνική Πολιτεία να ζητήσει συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον του μακεδονικού λαού». Είχαν προηγηθεί άλλες δηλώσεις περί «μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα» – η Ελληνική μειονότητα των Σκοπίων που κατατρομοκρατείται είναι σαν να μην υπάρχει! Ούτε φυσικά, όλες αυτές οι εμπρηστικές δηλώσεις υποδαυλίζουν, σύμφωνα με την «Συμφωνία των Πρεσπών», «σωβινισμό, εχθρότητα, αλυτρωτισμό ή αναθεωρητισμό»! Μπα τέτοιο πράγμα!

Μέσα στο ειδυλλιακό αυτό πολιτικό τοπίο, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να ζει μέσα στον δικό του κόσμο: Σε σύντομο διάλογο με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν, στα πλαίσια 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στην Λευκωσία (30 Ιανουαρίου 2019), τον διαβεβαίωσε με απόλυτη φυσικότητα πως οι διαδηλωτές που ήταν αντίθετοι στην συμφωνία των Πρεσπών ήταν «ακροδεξιοί λαϊκιστές» (όπως π.χ. ο Γ.Γ. του ΚΚΕ και οι οπαδοί του κόμματος, οι οποίοι, στις 24/1, διαδήλωσαν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών). Πως ήταν μόλις 70.000 άνθρωποι στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 (και ας ανέφερε το Reuters σε ανταπόκριση του από την Αθήνα «… το συλλαλητήριο εκτιμάται σαν το μεγαλύτερο της τελευταίας δεκαετίας…»). Πως η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι υπέρ της συμφωνίας, χωρίς να σκεφτεί καθόλου την πιθανότητα να ερωτηθεί «Αφού η πλειοψηφία είναι υπέρ, γιατί δεν έκανες ένα δημοψήφισμα και έψαχνες απελπισμένα να αποσπάσεις βουλευτές από άλλα κόμματα;»

Σ Υ Μ Π Ε Ρ Α Σ Μ Α: Δυστυχώς πολλά στραβά, ανορθόδοξα και αντιδημοκρατικά συμμάχησαν προκειμένου η «Συμφωνία των Πρεσπών» να φθάσει έως εδώ. Και πολλά ψέματα. Απροκάλυπτα, χωρίς ίχνος ενός στοιχειώδους φύλου συκής.

Πολλοί πιστεύουν πως η «Συμφωνία των Πρεσπών» άνοιξε περισσότερες πληγές από αυτές που έκλεισε. Πληγές που θα επιδεινωθούν και θα κακοφορμίσουν στο μέλλον από την δράση αδίστακτων φανατικών της άλλης πλευράς -ουράνιου ή υπόγειου τόξου ή άλλων ευφάνταστων ομάδων που υπηρετούν πιστά τον ίδιο στόχο, με πλουσιοπάροχη χρηματοδότηση από σκοτεινά αλλά πολύ πλούσια και ισχυρά κέντρα.

Όμως, το χειρότερο όλων είναι η απροκάλυπτη παραβίαση των δημοκρατικών μας κανόνων. Η σταδιακή απαξίωση απαράβατων αξιών της δημοκρατίας και της Ελλάδος. Η πλήρης αδυναμία μας να πούμε «Συμφωνούμε ότι διαφωνούμε, ας δούμε πώς θα βάλουμε από πάνω μας το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας προκειμένου να συγκλίνουμε». Η υιοθέτηση αντιδημοκρατικών, επιεικώς ύποπτων, μεθόδων για την κατεπείγουσα κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ας καταγράφεται στο σύνολο όλων ανεξαιρέτως των δημοσκοπήσεων η καθολική αντίθεση των Ελλήνων στην συμφωνία αυτή.

Είναι γνωστό και πολλαπλά αποδεδειγμένο, ότι όσοι ηγέτες φθάνουν στο σημείο να πιστέψουν πως διαθέτουν «το αλάθητο του Πάπα» δεν καταστρέφουν μόνο τον εαυτό τους αλλά και την χώρα τους.

Μέχρι σήμερα το βλέπαμε πολύ καθαρά δίπλα μας και στην γειτονιά μας, τώρα το διακρίνουμε όλο και πιο έντονα, μέσα στο ίδιο μας το σπίτι…

"Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ"
Capt. Evangelos N.M. Rigos
IHA Director www.professors-PhDs.com
HEC Life Director www.greece.org
-- 

Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου κοπή πίτας


Πρόσκληση
Κοπή Πίτας Συνδέσμου Αποφοίτων Ιωνιδείου και Βραβεύσεις «Συναποφοίτων της Χρονιάς»
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
Σας προσκαλούμε στην Κοπή της Πρωτοχρονιάτικής Πίτας του Συνδέσμου μας, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 & ώρα 12.00,  στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΩΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ,  Σωτήρος Διός 17-19στον Πειραιά.
Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθούν οι βραβεύσεις, των Συναποφοίτων της Χρονιάς 2018, για την διάκρισή τους την χρονιά που πέρασε στην Παιδεία, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, και σε θέσεις Ευθύνης και Κοινωνικής Προσφοράς. Στην ίδια εκδήλωση βραβεύονται επίσης οι  πλέον δραστήριες τάξεις αποφοίτωνσυναπόφοιτοι για την προσφορά τους στο Σύνδεσμο και την Ιωνίδειο, καθώς και Παλαιοί Καθηγητές της Σχολής για την προσφορά τους στην Παιδεία.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς η παρουσία σας στην εκδήλωση μας
Εκ μέρους του ΔΣ
 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΕΤΙΔΗΣ                       ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΝΗΣ

 

κ. ΚΩΣΤΑ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ -ΣΥΡΙΖΑ:Δελτίον τύπου

Ενημερωτικό Δελτίο [#2]

Ξεκινάμε με την νέα χρονιά και αυτό τον τρόπο επικοινωνίας.

Διαβάζοντας μαζί με τον Κώστα Κυρανάκη την Συμφωνία των Πρεσπών







Δείτε εδώ το βίντεο

Εικόνα από το μέλλον: Ευρεία προοδευτική συμμαχία


Η Συμφωνία των Πρεσπών που πρόσφατα πέρασε από την ελληνική Βουλή δημιουργεί μια νέα δυναμική στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.

Διαβάστε το άρθρο εδώ

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος Κιλκίς, Μέλος ΙΗΑ :Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: “Ελάτε, πάρτε την ευχή, και να ‘στε μονοιασμένοι”


Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: “Ελάτε, πάρτε την ευχή, και να ‘στε μονοιασμένοι”
February 4, 2019 Capt. E.N.Rigos



«Κολοκοτρώνης πέθανε στο γάμο του Κολίνου το θάνατό γνώρισε, που ‘θελε ν’ αποθάνη και του Γενναίου μίλησε, και του Κολίνου λέγει:

Πού είσαι, Γενναίε στρατηγέ, Κολίνο σπουδασμένε!

Ελάτε, πάρτε την ευχή, με τριγυρίζει ο Χάρος.

Σώπα, πατέρα, μην το λες, μη λες πως θα πεθάνης

κι έχουμ’ οχτρούς και χαίρονται και φίλους και λυπάνται.

Ελάτε, πάρτε την ευχή, και να ‘στε μονοιασμένοι»

«Άπαντα Κολοκοτρωναίων, τόμ. Α’ σελ. 74, εκδ. ΙΔΕΒ»


Aς θυμηθούμε ότι σαν σήμερα εκοιμήθη ο απελευθερωτής μας. Δημοσιεύω ένα παλιότερο κείμενο, ευλαβικό μνημόσυνο στον Γέρο του Μοριά. Τώρα που μας βρήκε το κακό και θόλωσε ο νους μας, ο λόγος του ήρωα είναι στύλος και εδραίωμα. Στις Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου του 1843, κλείνει τα μάτια του στην Αθήνα, το ζωντανό Εικοσιένα, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Έλληνας ήρωας με την σημαντικότερη θέση στο εικονοστάσι του Γένους. Το να θέλεις να πλέξεις «τον επιτάφιον στέφανον αυτού ανάγκη να περιλάβης τον μέγαν Ελληνικόν Αγώνα», όπως αναφώνησε ο Σούτσος κατά το ξόδι του. 

Σε εκδηλώσεις Συλλόγων της Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Γιώργος Πάντζας



Αθήνα, 4/2/19
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Σε εκδηλώσεις Συλλόγων της Δυτικής Αττικής παραβρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Γιώργος Πάντζας

Στη κοπή πίτας του Συλλόγου Επτανησίων και Φίλων του Δήμου Φυλής, του Συλλόγου Γυναικών Νέας Περάμου, καθώς και στην Ομοσπονδία Συλλόγων Κινέττας, παραβρέθηκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής Γιώργος Πάντζας.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στην Δυτική Αττική στις οποίες παραβρεθήκαν πλήθος κόσμου. Ο κ Πάντζας σε όλες τις εκδηλώσεις τόνισε την σημασία των συλλογικοτήτων στις τοπικές κοινωνίες οι οποίες με την θετική τους παρέμβαση βοηθούν προς την επίλυση των όποιων τοπικών προβλημάτων.

Παράλληλα αναφέρθηκε στον πολιτιστικό χαρακτήρα και σκοπό των συλλόγων επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  είναι πάντα αρωγός και σέβεται την μοναδική κουλτούρα των κατά τόπων περιοχών στον ελλαδικό χώρο, η οποία αναδεικνύεται και μεταλαμπαδεύεται μέσω των Συλλόγων.



" Η Βενεζουέλα του Αλέξη": γράφει ο Ναπολέων Λιναρδάτος



Η Βενεζουέλα του Αλέξη
Ναπολέων Λιναρδάτος

Πώς άραγε να είδαν στη Βενεζουέλα το βίντεο του δικτάτορα Μαδούρο όταν βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, στο εστιατόριο του γνωστού σεφ που κόβει τις μπριζόλες και τα παϊδάκια ως σαν να ήταν καμάκι της δεκαετίας του ‘80 που προσπαθεί να εντυπωσιάσει κάποια τουρίστρια;

Είμαι σίγουρος ότι στη Βενεζουέλα σχεδόν κανείς δεν θα πρόσεξε τις γελοιότητες του σεφ, τα μάτια θα ήταν καρφωμένα στις μπριζόλες και στα παϊδάκια. Κοντά το 65% του πληθυσμού στην Βενεζουέλα δηλώνει ότι έχει χάσει κατά μέσο όρο 11 κιλά. Οχι επειδή κάποια δίαιτα έγινε ξαφνικά πολύ πετυχημένη και διαδεδομένη, αλλά λόγω πείνας.

Το 2016 η υπουργός Υγείας της Βενεζουέλας έκανε το λάθος να δημοσιεύσει στοιχεία που είχε συλλέξει το υπουργείο της. Η μητρική θνησιμότητα είχε αυξηθεί μέχρι τότε 65%, η βρεφική θνησιμότητα 30% και τα κρούσματα ελονοσίας 76%. Μερικές μέρες αργότερα ο δικτάτορας Μαδούρο την απέλυσε.
Πάνω από το 60% του πληθυσμού ζει πλέον σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και περισσότερα από 2.000.000 έχουν ήδη εγκαταλείψει τον σοσιαλιστικό παράδεισο. Κάθε 25 μέρες οι τιμές των προϊόντων διπλασιάζονται.

Αυτό δεν είναι και το πιο σημαντικό πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι και να είχες τα λεφτά είναι πολύ δύσκολο να βρεις ακόμα και τα πιο βασικά αγαθά. Το τρεχούμενο νερό, ο ηλεκτρισμός και το χαρτί υγείας είναι πλέον αγαθά πολυτελείας.

Το συγκλονιστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι αν κάποιος ήθελε να βρει μια χώρα στον πλανήτη που έχει υποστεί την ίδια ζημιά όπως η Βενεζουέλα τα τελευταία χρόνια, η μόνη επιλογή θα ήταν η εμπόλεμη Συρία. Και οι δύο χώρες έχουν υποστεί μια καταστροφή που έχει εξαφανίσει το 40% της οικονομίας.

Βέβαια, η Βενεζουέλα δεν αντιμετωπίζει τις συνέπειες ενός εμφύλιου πολέμου, αλλά τις συνέπειες της σοσιαλιστικής μετάλλαξης της οικονομίας. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο, με έσοδα από το πετρέλαιο που είχαν φτάσει μέχρι και τα 90 δισ. δολάρια ετησίως.

Θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να αποδεχτεί την πρόσκληση του Χουάν Γκουαϊδό και να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα. Να ζήσει για λίγο στις γειτονιές του Καράκας, να μιλήσει με τον κόσμο, να επισκεφτεί σούπερ μάρκετ και νοσοκομεία.

Μια και χιλιάδες νεογέννητα και μωρά έχουν πεθάνει λόγω των συνθηκών και της πείνας, ας καθόταν να εξηγήσει στις μητέρες αυτών των παιδιών την υποστήριξη που δίνει τόσο απλόχερα στον δικτάτορα Μαδούρο. Υποψιάζομαι ότι δεν θα το κάνει, θα κωλύεται λόγω αριστερού ηθικού πλεονεκτήματος.

"ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΦΤΗΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ": γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ


Οι επερχόμενες εκλογές, έχουν ήδη δώσει  έναν ευκρινή «χάρτη» τους, πρωτοβουλιών και ενεργειών που απαιτούν  την προσοχή και την απόρριψη από την καθημερινότητα των σκεπτόμενων πολιτών.
Έχουμε δει έως σήμερα πολλά και θα δούμε περισσότερα. Και κυριολεκτικά, αναγνωρίζουμε καθημερινά την θρασεία μετατροπή του «μαύρου» σε «άσπρο» από ΑΙΩΝΙΩΣ πολιτικοσιτιζόμενους και μισθοφόρους. 
Καθημερινά παρακολουθούμε την -ευτυχώς όχι από όλα τα κόμματα- ύπουλη προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος του διχασμού.
Να επέλθει ΜΙΣΟΣ των μεν κατά των δε.
Οπου οι «μεν» και οι «δε» ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Βέβαια,όλα είναι πλέον αυτονόητα και πασιφανέστατα:
Ποτέ δεν είχαμε καλύτερη, ευκρινέστερη και τοις πάσι γνωστότατη «εικόνα» κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης.

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν κάποιοι είναι:

-..το  ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΝ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ.Αρα δεν χρειαζόματε μισθοφόρους, τραγικά-αστεία(οξύμωρο αλλά αντικειμενικό)  «γκάλλοπ», υποδείξεις, αναφορές και διάφορα άλλα ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΑ πολιτικοκολπάκια νουθεσίας «άννοων όντων»!!

-η πορεία των πολιτικών μας πραγμάτων έδωσε τραγικά αποτελέσματα για ΟΛΟΥΣ μας ανεξαιρέτως,για την χώρα μας, για την επιχειρηματικότητα, για την Υγεία,για την Παιδεία..για όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής, πλήν μιας πολύ μικρής μερίδας ωφελουμένων και προσφιλών τοις γκουβέρνοις, έτσι ώστε να μην έχουμε αμφιβολία «ποιος είναι ποιος» και «τι κάνει ποιος»

-όταν κάποιος θεωρεί πως μπορεί αυτά να τα αλλάξει σε λίγους μήνες, είναι ή βλάξ, ή αιθεροβάμων.Τίποτε άλλο..

Τα πασιφανώς ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ,ένας έξυπνος δεν προσπαθεί να τα αλλάξει.Απλά..τα αποδέχεται.
Ενας ΕΞΥΠΝΟΣ…είπα.

"AMNOEΡΙΦΙΑ"..με την πένα του ΙΩΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ




     Είναι κανόνας ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται –τουλάχιστον μερικώς αλλά δύσκολα καθ΄ ολοκληρία- όταν ο κύκλος κάποιων γεγονότων κλείσει. Οταν –στην προκειμένη περίπτωση- το πολιτικό σημερινό μόρφωμα  έχει πιάσει κοινώς ΠΑΤΟ. Η μοναδική περίπτωση να μην συμβεί είναι η εκτίμηση της πτώχευσης της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας να είναι προϊόν  εμπάθειας του υποφαινόμενου και του  90% του Ελληνικού Λαού, άρα εντελώς λαθεμένη.

Παρακολουθούμε ένα απίστευτο πήγαινε-έλα, κάποιων Βο(υ)λευτών  και αποφάσεων, ένα  εμπρός- πίσω, μια μετακίνηση από όλα τα κόμματα σε όλα τα κόμματα πλην δυο, διάλυσης άλλων και το κοινοβούλιο –το προεδρείο εν προκειμένω- να παρακολουθεί ανίκανο και άβουλο. Να ψάχνει ποια τροπολογία είναι κατάλληλη να ξεθαφτεί γιατί πρώτιστα δεν ενδιαφέρεται για το ηθικόν του θέματος  βεβαίως. Αλλά τη δικαιολογία στ΄ αδικαιολόγητα!!

     Οι Βο(υ)λευτές –καμία σχέση με ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - αλλάζουν μαντρί εάν ο βοσκός εξασφαλίζει προσωρινό βοσκοτόπι ή τάζοντας τους και μελλοντικό  με ορίζοντα άλλης τετραετίας. Ήθελα να βρω μια άλλη παρομοίωση από αυτή των βοσκών και αμνοεριφίων αλλά η συγκεκριμένη ταιριάζει «γάντι» τόσο στους απανταχού ΒΟΛΕΥΤΕΣ  όσο και στους μη ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ.
Γιατί αγαπητοί μου όποιον και να ρωτήσεις στην καθημερινότητα συμπολίτη σου την ίδια απάντηση θα πάρεις:
- Δεν ξέρω ποιούς  να ψηφίσω, αυτούς που τα έκαναν ΜΑΝΤΑΡΑ ή αυτούς που τα έκαναν  όλα ΜΟΥΤΙ;
-Ποιούς να εμπιστευτώ ;αυτούς που δημιούργησαν το πρόβλημα ή αυτούς που το μεγένθυναν; Ποιος είναι ο καταλληλότερος ΣΩΤΗΡΑΣ;

      Θα σας θυμίσω σ΄ εσάς τους παλιούς μια παρόμοια περίοδο με πανομοιότυπα γεγονότα και μια εξέλιξη καθόλου καλή για τη χώρα και για μας. Όσοι δεν την έζησαν ας ρωτήσουν και μετά να διαβάσουν.

Τον θυμάστε τον κ. Νόβα;

Θυμάστε  την αποστασία και την ακυβερνησία και τι επακολούθησε;

Αποτέλεσμα πολιτικού αμοραλισμού ήταν.

Τώρα τι λέτε; Μήπως  προκειμένου κάποια προβατάκια να εξασφαλίσουν  τον επιούσιο  τους, δεν κάνουν το ίδιο; Και αυτά μάλιστα, κόντρα στα όσα υποστήριζαν « πριν ο αλέκτωρ» λαλήσει», προχώρησαν και στην παραχώρηση  του ονόματος της Μακεδονίας  σε Σλάβους; Με αντάλλαγμα «ένα λιβαδάκι να βοσκίζουν τα καημένα».

 Μιλάμε περί τεραστίου πολιτικού αναστήματος και όχι μόνο. 

    Το κρίσιμο ερώτημα παραμένει σ’ εμάς:

-ΠΟΙΟΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ; Έτσι που μας τα λές έτσι είναι , αλλά…..

     Αυτό αγόρια και κορίτσια είναι καθαρά προσωπικό θέμα και ικανό ν’ απαντηθεί μόνο με προσωπική βασανιστική σκέψη.

Επιδόματα ελεημοσύνης; ή ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ Π Α Ι Δ Ε Ι Α;;;;

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022