"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΛΕΣΧΗ ΑΜΠΑΡΙΖΑ:«Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και πολεμική απειλή στην περιοχή μας»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

«Ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και πολεμική απειλή στην περιοχή μας»

Ομιλητές:
Κώστας Ράπτης - δημοσιογράφος
Πέτρος Μανιάτης - αντιπολεμική διεθνιστική κίνηση

Το Σάββατο 12/5, 19:30, στη Λέσχη ΑΜΠΑΡΙΖΑ,
Ελευθέρου Ανθρώπου 99, Τερψιθέα - Γλυφάδα

Η Αττική προβλήθηκε ως διεθνής θαλάσσιος τουριστικός προορισμός στο 17ο «East Med Yacht Show»


Η Αττική προβλήθηκε ως διεθνής θαλάσσιος τουριστικός προορισμός στο 17ο «East Med Yacht Show» ενημερώνοντας κοινό και επαγγελματίες



Η Αττική προβλήθηκε ως διεθνής θαλάσσιος τουριστικός προορισμός και στο φετινό 17ο Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά «East Med Yacht Show», που διοργανώθηκε από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (Ε.Π.Ε.Σ.Τ.) και τον Δήμο Πειραιά, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.) στη Μαρίνα Ζέας του Πειραιά, από τις 3 έως τις 6 Μαΐου 2018.

Η Περιφέρεια Αττικής και φέτος, έθεσε την έκθεση υπό την αιγίδα της και συμμετείχε ενεργά σε αυτήν, παρουσιάζοντας τον τουριστικό προορισμό της Αττικής στο περίπτερο Α28. Αναλυτικότερα, στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής, η ομάδα της Διεύθυνσης Τουρισμού, ενημέρωσε το κοινό και τους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με τις πολλαπλές δυνατότητες της Αττικής ως προορισμό για ολιγοήμερες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, δίνοντας έμφαση στο θαλάσσιο τουρισμό.

Στην καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης αναφέρθηκε και η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 17ου Ναυτικού Σαλονιού Πειραιά “East Med Yacht Show” στη Μαρίνα Ζέας.

Αναλυτικότερα, κατά τον χαιρετισμό της, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παρακάτω σημεία:

«• Για άλλη μία χρονιά η Περιφέρεια Αττικής θέτει υπό την αιγίδα της το Ναυτικό Σαλόνι Πειραιά East Med Yacht Show. Η έμπρακτη αυτή στήριξη δεν είναι μια συγκυριακή αλλά μια στρατηγική επιλογή. Μια επιλογή δηλαδή που αφορά συγκεκριμένα την καθιέρωση της Αττικής ως θαλάσσιου τουριστικού προορισμού διεθνούς εμβέλειας και απήχησης.

• Ο θαλάσσιος τουρισμός είναι η μεγάλη πρόκληση για την Αττική καθώς η Αττική διαθέτει εκείνες τις κρίσιμες προϋποθέσεις, όπως είναι, για παράδειγμα, η εξαιρετική ακτογραμμή της και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, που μπορούν να την καταστήσουν αναντικατάστατο προορισμό.»

Η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στο “EastMedYachtShow” έκλεισε με θετικά σχόλια από πληθώρα επισκεπτών που έλαβαν έντυπο ενημερωτικό υλικό και εκδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον τους να επισκεφθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα παράλια της Αττικής και την «Αττική Ριβιέρα» για τις διακοπές τους.

Πληροφορίες :
Διεύθυνση Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής

κ. ΦΩΤΗ ΚΑΓΓΕΛΑΡΗ συμβολή στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λάμπου «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ»

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΩΣ ΗΘΙΚΗ
Γράφει ο Φώτης Καγγελάρης[1]

Συμβολή στην παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Λάμπου «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ» εκδ. Κουκκίδα, που έγινε στο «Ενναλακτικό Βιβλιοπωλείο», Θεμιστοκλέους 37, Αθήνα, την Παρασκευή 15/12/2017.
 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
O Kώστας Λάμπος στο βιβλίο του αυτό καταπιάνεται μ’ ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στην ιστορία του ανθρώπου αυτό της «ατομικής ιδιοκτησίας», και μάλιστα, ανάμεσα σε δύο έννοιες με ιδιαίτερη συμβολική και σημασιολογική βαρύτητα, αυτές της «γέννησης» και του «θανάτου».
Ομολογώ την αμηχανία μου να παρουσιάσω ένα βιβλίο μ’ ένα τέτοιο θέμα, αφενός λόγω της τεράστιας σημασίας του αφετέρου λόγω του ότι δεν γράφω αμιγώς πολιτικά κείμενα, παρότι όλα μου σχεδόν τα κείμενα είναι πολιτικά. Επί πλέον συνέπεσε χρονικά μ’ ένα άλλο, δύσκολο για μένα, αυτής της περιόδου, κείμενο την « Έννοια της ανεξαρτησίας στο σύγχρονο κόσμο», που αποτελούσε συμμετοχή της Ελλάδας στο ανάλογο πρότζεκτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Newsbomb.gr: Οδοιπορικό στο Μενίδι και σχετικό βίντεο για την εγκληματικότητα,με τον Αντιδήμαρχο Αχαρνών κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑ

To video καθώς και η σχετική έρευνα ανήκουν στο Newsbomb.gr και μπορείτε να το βρείτε εδώ:

http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/882325/odoiporiko-toy-newsbomb-gr-sto-menidi-deite-to-xarti-tis-egklimatikotitas-pics-vids
"..Το Newsbomb.gr καταγράφει με αποκλειστικές εικόνες και βίντεο το χάρτη της εγκληματικότητας σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής. Μενίδι - Αχαρνές. Μια πόλη «αιχμάλωτη» της εγκληματικότητας… Μία πόλη σχεδόν 130.000 κατοίκων, απλωμένη σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της Αττικής, τους πρόποδες της Πάρνηθας, με αρχαιολογικό και θρησκευτικό πλούτο, η οποία δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι στο μυαλό πολλών, συνώνυμη με το έγκλημα..."

ΔΕΙΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:
blob:https://www.dailymotion.com/dbfe006b-207f-4036-b1f6-fdb9b0c917f0
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΟΛΥΜΕΝΕΑΣ,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
blob:https://www.dailymotion.com/dbfe006b-207f-4036-b1f6-fdb9b0c917f0

ΤΗΕ WHITE HOUSE's latest



The White House • May 8, 2018
The Day Ahead

President Donald J. Trump will deliver a major address on the Iran nuclear deal this afternoon. Watch live at 2 p.m. ET.

First Lady Melania Trump launches ‘Be Best’

“It remains our generation’s moral imperative to take responsibility and help our children manage the many issues they are facing today,” First Lady Melania Trump says. In an age of unprecedented access to everything from technology to prescription drugs, these challenges are more widespread—and addictive—than ever before.

Yesterday, the First Lady announced “BE BEST,” an awareness campaign dedicated to protecting our children. “It concerns me that in today’s fast-paced and ever-connected world, children can be less prepared to express or manage their emotions,” the First Lady said. “Children deserve every opportunity to enjoy their innocence.”

BE BEST will include three main pillars: well-being, social media, and opioid abuse. By promoting values such as healthy living, encouragement, kindness, and respect, adults can help children form positive habits early on and avoid turning to destructive behaviors as an outlet.

Learn more about the First Lady’s initiative, BE BEST.

Watch: The First Lady’s announcement from the Rose Garden.

Vice President Pence to Venezuelan regime: ‘Suspend this sham election’

Vice President Mike Pence addressed a meeting of the Organization of American States yesterday, calling on the regime of Nicolas Maduro to give the people of Venezuela a true voice in their government. “There will be no real election in Venezuela on May 20th, and the world knows it,” the Vice President said, adding that Maduro will resort to the “authoritarian playbook.”

“Suspend this sham election. Hold real elections. Give the people of Venezuela real choices,” the Vice President continued.

President Trump first imposed sanctions on the Maduro dictatorship last year, targeting the regime itself and not just individuals for the first time. Financial sanctions stopped the government from bankrolling its debt using U.S. banks. Yesterday, Vice President Pence announced that the U.S. has now also frozen the assets of three narcotics “kingpins” with direct ties to Maduro.

Watch Vice President Pence’s speech condemning Venezuela’s sham election and learn more about the aggressive sanctions President Trump imposed last year.

Photo of the Day

Official White House Photo by Andrea Hanks

President Donald J. Trump and First Lady Melania Trump at the announcement of the First Lady’s Be Best initiative | May 7, 2018

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:ερωτηματολόγιο για υφιστάμενους ή υπο σύσταση φορείς




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (kalo.yeka.gr)


Η Ειδική Γραμματεία ΚΑΛΟ στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Για το σκοπό αυτό και σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας, από τις 10/2/2018, η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής διαδικτυακής πύλης για την υποβολή αιτήσεων προς το Γενικό Μητρώο Φορέων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας. (e-kalo).  Η πύλη είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο:  kalo.yeka.gr

Η ενεργοποίηση της συγκεκριμένης πλατφόρμας αποτελεί βασικό εργαλείο που θα διευκολύνει τις συναλλαγές των φορέων του  πεδίου με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μειώνοντας τους χρόνους εξέτασης και διεκπεραίωσης των αιτήσεων και εξοικονομώντας ανθρώπινους και υλικούς πόρους τόσο για τους Φορείς Κ.ΑΛ.Ο, όσο και για την Δημόσια Διοίκηση.
Με σκοπό την ανατροφοδότηση της Υπηρεσίας,  την καταγραφή της ποιότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών,  η Ειδική Γραμματεία Κ.ΑΛ.Ο απευθύνει στους Φορείς Κ.ΑΛ.Ο (υφιστάμενους και υπό σύσταση) ένα σύντομο ερωτηματολόγιο. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου: Ερωτηματολόγιο για τους Φορείς ΚΑΛΟ

Επισημαίνεται ότι τα ερωτηματολόγια θα πρέπει να συμπληρωθούν ηλεκτρονικά έως και την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 και ώρα 17.00.
Η Ειδική Γραμματεία ΚΑΛΟ καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και στις ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι μέσω της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτιστοποίηση και στον εκσυγχρονισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών.



Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας
Δ/νση Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας
Τμήμα Μητρώου Φορέων Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας

CANADA's news


Prime Minister announces St. Louis apology

May 8, 2018
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced that he will deliver a formal apology in the House of Commons over the fate of the MS St. Louis and its passengers.
On May 13, 1939, the MS St. Louis departed Germany with close to a thousand passengers, including 907 Jewish German citizens desperate for safety and refuge from persecution. The Jewish refugees on board were not allowed to disembark at the ship’s first destination, Cuba, and were subsequently denied entry into the United States and, finally, Canada, due to our discriminatory “none is too many” immigration policy of the time. The refugees were forced to return to Europe, where many were condemned to concentration camps. 254 of the passengers were murdered during the Holocaust.
The Prime Minister made the announcement while speaking at the March of the Living’s 30th anniversary gala. The March of the Living is an annual educational program for students to travel to the Auschwitz-Birkenau concentration and extermination camp as a tribute to the survivors and victims of the Holocaust and the strength and resilience of the Jewish community.

Quote

“When Canada denied asylum to the 907 German Jews on board the MS St. Louis, we failed not only those passengers, but also their descendants and community. An apology in the House of Commons will not rewrite this shameful chapter of our history. It will not bring back those who perished or repair the lives shattered by tragedy. But it is our collective responsibility to acknowledge this difficult truth, learn from this story, and continue to fight against anti-Semitism every day, as we give meaning to the solemn vow: ‘Never again.’ I look forward to offering this apology on the floor of the House.”
—The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

Prime Minister nominates new Chief Electoral Officer

May 8, 2018
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, today announced the nomination of Stéphane Perrault as the new Chief Electoral Officer of Canada.
Born and raised in Montréal, Mr. Perrault’s distinguished career with the Government of Canada spans more than two decades as both a senior executive and lawyer. He has been the Acting Chief Electoral Officer since December 2016.
As the head of Elections Canada, the Chief Electoral Officer is responsible for operating fair and efficient federal elections in accordance with the Canada Elections Act and other laws that govern the federal electoral process, including the Referendum Act and the Electoral Boundaries Readjustment Act. Elections Canada works to ensure all Canadians can exercise their democratic rights to vote and to be a candidate.
Stéphane Perrault was chosen as the nominee for the position of Chief Electoral Officer through the Government’s open, transparent, and merit-based appointment process.

Quote

“I am pleased to announce the nomination of Stéphane Perrault as Canada’s new Chief Electoral Officer. His experience leading the agency for the last year and a half and administering many by-elections across the country make Mr. Perrault an excellent choice to head Elections Canada.”
– The Rt. Hon. Justin Trudeau, Prime Minister of Canada

Quick Facts

  • The Chief Electoral Officer is an independent Agent of Parliament. Under the Canada Elections Act, the Chief Electoral Officer is appointed by resolution of the House of Commons to hold office for a term of 10 years.
  • The Leader of the Government in the House of Commons tabled this nomination in the House of Commons for referral to the Standing Committee on Procedure and House Affairs. The Committee will have 30 days to examine the nomination and report back to the House of Commons, at which time the House will vote on the appointment.

Biographical Notes



Itinerary for Wednesday, May 9, 2018

May 8, 2018
Ottawa, Ontario

Note: All times local
Ottawa, Ontario
10 a.m.    The Prime Minister will attend the National Caucus meeting.
2 p.m.     The Prime Minister will attend Question Period.
3 p.m.     The Prime Minister will attend a ceremony to pay tribute to Olympic and Paralympic athletes in the House of Commons.
3:30 p.m.The Prime Minister will attend a reception for Olympic and Paralympic athletes and deliver remarks.
Reading Room (237-C)
Centre Block
Parliament Hill
Note to media:
    • Open coverage

COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION latest

 
PRESSE
 
Conseil de l'Union européenne  
 
8/5/2018 

Déclaration de la Haute Représentante Federica Mogherini au nom de l'Union européenne sur la situation au Burundi en amont du référendum constitutionnel

Les autorités burundaises ont lancé la dernière phase préparatoire au référendum constitutionnel prévu le 17 mai 2018. Ce processus a lieu dans un climat persistant d'intimidation et de répression et est marqué par l'absence d'approche consensuelle entre les différents groupes sociétaux et politiques du Burundi. Le manque d'information officielle publique sur les éléments clé du projet de Constitution et le contrôle étroit des journalistes et des médias risquent de compromettre davantage ce processus. A cet égard l'UE déplore la récente suspension des radios VoA et BBC.
L'Union européenne (UE) regrette la nature non-inclusive de cette phase préparatoire et s'associe pleinement à l'appel de l'Union africaine à «initier toutes les réformes constitutionnelles à travers un large consensus national de toutes les parties prenantes en question». Le processus actuel va à contre-courant des efforts en cours de médiation et de facilitation d'un dialogue politique inclusif inter-burundais portés par la Communauté d'Afrique de l'Est et l'Union africaine et pleinement soutenus par l'UE.
L’UE reste vivement préoccupée par la situation des droits humains au Burundi qui nuit à toute initiative de réconciliation, de paix et de justice. Elle relève en particulier, la persistance d’exécutions extrajudiciaires et d'arrestations arbitraires, y compris de défenseurs des droits humains comme Germain Rukuki qui est menacé par un verdict aussi arbitraire que sévère, et l'absence d’espace politique et restrictions aux libertés d'expression et d'association. A cet égard, la mise en œuvre des deux Résolutions de la 36ème session du Conseil des droits de l'homme à Genève reste une priorité politique.
L'UE, en tant que garant, appelle les autorités burundaises à respecter l'esprit et la lettre des Accords de paix d'Arusha, dont les dispositions ont servi de base pour le transfert pacifique du pouvoir au Burundi et qui ont promu la paix et la stabilité dans la région.
Dans la poursuite de ses efforts en soutien d'un dialogue inclusif, seul processus viable en vue d’un règlement politique durable au Burundi, l'UE continuera de se coordonner étroitement avec ses principaux partenaires internationaux, en particulier la Communauté d'Afrique de l'Est, l'Union africaine, l'ONU et son Envoyé spécial, ainsi que l'Office du HCDH au Burundi.

Council of the European Union  
 
8/5/2018

Agricultural statistics: EU agrees on improved data collection for integrated farm statistics

On 8 May EU ambassadors confirmed an agreement reached on 11 April 2018 between the Bulgarian Presidency of the Council and European Parliament representatives on the modernisation and improvement of the European framework for collecting integrated farm statistics.
"Sound and comparable data are the basis for evidence-based policy making. With these improved rules we will have better farm-level statistics for the implementation and monitoring of the Common Agricultural Policy, without the additional burden from data collection"
Rumen Porodzanov, minister of agriculture, food and forestry of the Republic of Bulgaria and president of the Council.
The new rules address the shortcomings identified in the evaluation of the European Agricultural Statistics System (EASS) by streamlining and updating the collection of farm-level statistics within a single framework, as well as by allowing for more flexibility for the rapid introduction of new data collections.
Next steps
Now that the agreement has been confirmed by EU ambassadors on behalf of the Council, the regulation will be submitted to the European Parliament for a vote at first reading, and subsequently to the Council for adoption.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΘΕΑΙΤΗΤΟΣ" δελτίον τύπου




#18
ΜΑΙΟΣ 2018
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ




ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΝΕΑ
Επιστημονικά Συνέδρια
26ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού
18-20 Μαΐου 2018, Τ.Ε.Φ.Α.Α., Κομοτηνή
UNESCO: Διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία»
23-26 Μαΐου 2018, Ηράκλειο Κρήτης
Συνέδριο με θέμα: Σύγχρονες Μοριακές Εξελίξεις. Νέα Φάρμακα. Νέες Θεραπείες.
25-26 Μαΐου 2018, Ξενοδοχείο Divani Acropolis, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιστημονικά Άρθρα
Νέες κατευθυντήριες οδηγίες διατροφής, βασισμένες σε ενδείξεις, για την πρόληψη και διαχείριση του σακχαρώδους διαβήτη από το Ηνωμένο Βασίλειο! Βρείτε το πλήρες κείμενο των συστάσεων, όπως αυτό δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Diabetic Medicine, εδώ.

Συμπληρώματα διατροφής και αθλητές υψηλού επιπέδου… Ποια η αποτελεσματικότητά τους, ποιες οι ενδείξεις χορήγησής τους και ποιες οι πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες; Μπορείτε να βρείτε όλες τις απαντήσεις στην πρόσφατη επίσημη θέση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής!

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 103 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στην Ανώνυμη Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτεύουσας - ΕΥΔΑΠ Α.Ε., στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών), στην Ανώνυμο Εταιρεία Διώρυγος Κορίνθου - Α.Ε.ΔΙ.Κ. (Υπουργείο Οικονομικών), στο Ελεγκτικό Συνέδριο (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε., στο Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας και στον Οίκο του Ναύτου (Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

ΕUROPEAN YOUTH PRESS newsletter




Newsletter
May 201
Dear young media makers,

Last month, the EYP Board had a fruitful meeting in sunny Brussels. We were lucky to meet with our communications officer Isabell Wutz, and Orange Magazine project coordinator Patricia Senge in the city as well!

In addition, EYP and Orange Magazine covered the Media Convention Berlin, which took place on 2-4 May 2018 at STATION-Berlin. As one of Europe's leading media congresses, the MCB raises critical questions, sets impulses and promotes lively discussion. The central theme for 2018 was “almost human – how technologies and humans adapt.”

Are you interested in these kinds of events as well, and in contributing to Orange Magazine? Let us know!

One great way how to keep up with all of our #opportunities and #calls is to follow us on Facebook. Thank you to the 15 000+ young media makers, who are keeping an eye on our news!

Lastly, the EYP board is preparing their contribution to the European Youth Event, which will take place from 1-2 June in Strasbourg. Such as hosting seminars, accompanying video makers and working with editors. So, May is going to be a hectic as well as a challenging month for us.

We hope that you’ll have an inspiring May, too!

Mariell Raisma,
Board Member


Opportunities

Call for EYP Design Volunteer

Deadline: 21 May 2018

Call for applicants for M100 Young European Journalists Workshop

Deadline: 10 June 2018

Call for participants to European Journalist Saloon

Deadline: 24 May 2018

Call for applicants for Youth4Regions Media Programme

Deadline: 29 June 2018

Call for applicants to European Youth Award

Deadline: 15 July 2018

Call for participants for the Young Leaders Summit in Brussels

Deadline: 20 May 2018

Call for entries to Longform essay competition

Deadline: 31 May 2018

Call for applicants for Journalist Fellowship

Deadline: 7 June 2018

Call for applicants for MUNPlant fully funded Internships

Deadline: 30 June 2018

Call for submissions for YAJA

Deadline: ongoing
Opportunities

Member Organisation Are We Europe launched the beta-version of European Storytellers - an open-source platform for community journalism & sent the AWE bookto the printer.
In view of their 10th anniversary, member organisation Europe & Me has launched anew website and created a Instagramaccount.
Our Belgian member organisation StampMedia has moved to a new building while celebrating their 10-year anniversary. Discover their new headquarters and theirworkshop on photography.


Contact us:
Berlin office
European Youth Press
Alt-Moabit 89
10559 Berlin
Germany
Tel: 030.3940.52500-35


Our mailing address is:
office@youthpress.org

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΛ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ



 
Grayscale

Ομαδική έκθεση

29 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2018
 
Καλλιτέχνες: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Π. Καβούνης, Εύα Μαραθάκη, Βασίλης Πέρρος, Βασίλης Πούλιος, Γιάννης Σαββίδης, Βασίλης Σελιμάς


Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 την ομαδική έκθεση με τίτλο «Grayscale».


Οι εφαρμογές της τεχνολογίας έχουν βοηθήσει όσο κανένας άλλος τομέας της επιστημονικής γνώσης στην ευρεία διάδοση της εικόνας. Στον αντίποδα, ο ρόλος της ζωγραφικής θα μπορούσε να πει κανείς ότι χάνεται μέσα σε αυτή την κατακλυσμιαία ανάπτυξη της σύγχρονης εικονογραφίας. Με χαμηλού κόστους υλικά, αλλά και μηχανές όπως ψηφιακούς και τρισδιάστατους εκτυπωτές, ο καλλιτέχνης μπορεί πλέον να παράγει με φθηνές πρώτες ύλες έργα τέχνης, κάτι που στο παρελθόν φάνταζε αδύνατο.

Παράλληλα όμως πολλοί καλλιτέχνες, διατηρώντας την ιδιότητα του τεχνίτη και έχοντας επηρεαστεί από τις δυνατότητες των νέων μέσων στο εικαστικό τους έργο, προσπαθούν να επαναφέρουν τη ζωγραφική σε μια πρωτόλεια μορφή, αποδομώντας την εικόνα. Στην προσπάθεια αυτή επιλέγουν το βασικό δομικό στοιχείο της, το σχέδιο. Η διαδικασία αυτή, ενίοτε εξελικτική, αναμορφώνει τη φύση του σχεδίου. Το μέσο επηρεάζεται, αλλάζει μορφή και τελικά επανέρχεται στο σήμερα, έχοντας εμπλουτιστεί με πολλά στοιχεία τα οποία οφείλει στα νέα μέσα. Έτσι συστήνεται ξανά ως νέα γραφή σε έναν κόσμο που αναζητεί διαρκώς καινούργιο λεξιλόγιο.

Στην έκθεση με τίτλο "Grayscale" επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους μέσα από την λιτή φόρμα του σχεδίου. Ο τίτλος, δανεισμένος από τον όρο –grayscale- που χρησιμοποιείται στη φωτογραφία, τη χρωματολογία και ευρύτερα στα ψηφιακά μέσα, λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στη φύση του ίδιου του σχεδίου, που δεν είναι άλλη από την κλίμακα του γκρι, αλλά και στις τεχνολογικές (βοηθητικές) πρακτικές που χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες, κυρίως μέσω των υπολογιστών.

Οι προσωπικές μυθολογίες, οι ονειρικές αφηγήσεις, οι βιωματικές εμπειρίες, καθώς και η σχολαστική αντιμετώπιση της εικόνας κατά την παραγωγική διαδικασία, συγκροτούν τον κοινό θεματικό άξονα της έκθεσης. Το γκρι είναι ο ενδιάμεσος τόνος μεταξύ του μαύρου και του λευκού. Την ίδια στιγμή το γκρι ως ενδιάμεση κατάσταση, ίσως ποτέ άλλοτε να μην υπήρξε πιο επίκαιρο στο σύγχρονο κόσμο, ένα αντιπροσωπευτικό αποτύπωμα του σήμερα και των συνθηκών που ορίζουν τις ανθρώπινες σχέσεις.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Γιώργος Π. Καβούνης, Εύα Μαραθάκη, Βασίλης Πέρρος, Βασίλης Πούλιος, Γιάννης Σαββίδης, Βασίλης Σελιμάς
 

Εγκαίνια Έκθεσης:  Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00


Διάρκεια Έκθεσης:  29 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2018

 
Ώρες Λειτουργίας: 

Δευτέρα 11:00 - 16:00
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 11:00 - 21:00
Τετάρτη - Σάββατο 11:00 - 17:00
                               

 
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.


Ακαδημίας 6, Αθήνα 10671 t. +30 210 3646818-9  www.ikastikoskiklos.com

 
Γιώργος Π. Καβούνης, Η Άβυσσος, 37 x 46 cm, μολύβια σε χαρτί, 2016
Λεωνίδας Γιαννακόπουλος, Promise land is a state of mind, μελάνι σε χαρτί, 2016
Βασίλης Πούλιος, Άτιτλο, κάρβουνο, μολύβι σε χαρτί, 2014, 53 x 35 cm
Ευά Μαραθάκη, fall or reign the middle class, 2013, 75x75cm
Βασίλης Σελιμάς, Anna behind the mask, μολύβι σε χαρτί, 14,8 x 21 cm, 2018
Γιάννης Σαββίδης, Πλημμυρισμένος Πειραιάς, μελάνι σε χαρτί, 29,7 x 42 cm
Βασίλης Πέρρος, Άτιτλο, μολύβι σε χαρτί, 21 x 29 cm, 2017

ΗΟΝG KONG MEANS BUSINESS newsletter



9 MAY 2018

MARKET SPOTLIGHT

A Belt and Road Windfall

US$57 billion of Belt and Road Initiative funding is set to help remedy Pakistan's serious energy shortages.

Over recent years, Pakistan has invested heavily in wind power, while also enlisting Chinese backing, under the Belt and Road Initiative (BRI) framework, to bring its new environmentally friendly facilities online. More


FIRST PERSON

Paths to Success

A campaign wants to help entrepreneurs avoid common mistakes and focus on finding solutions.

INSIDE CHINA

Ways of Transforming Homes

From smart furniture to bespoke designs, the China International Furniture Fair features the latest consumer trends.

HEADS-UP

HKTDC Entrepreneur Day

Don’t miss Hong Kong’s leading event for start-ups, happening in May.




VENTURE HONG KONG

Numbers on the Cloud

New Zealand online accounting software firm Xero opens first office in Hong Kong.
LIFE & STYLE

A Feast for the Fashion Senses
The upcoming 23 Senses pop-up at PMQ celebrates the diversity of local design.



UPCOMING EVENTS
18 May
Mediation Conference 2018


20-31 May
Hong Kong Business Mission to Mexico City (Mexico), Santiago (Chile) and...


22-24 May
Hong Kong Pavilion at the 23rd China Beauty Expo, Shanghai

FIND AN EVENT


MULTIMEDIA



SEE THIS

Belt and Road Summit

China’s Packaged Food Market: Consumer Dairy Product Preferences
Adidas Wins Intellectual Property Battle Against Belgian Shoemaker over...
Franchising Industry in Hong Kong

BUYERS' SERVICES

SUPPLIERS' SERVICES

BUSINESS TOOLS

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022