"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

NATO in 2022, a look back

 

NATO in 2022, a look back

In 2022, NATO stood strong, stood together and stood with Ukraine.

We faced the most serious security situation in decades. Russia’s unprovoked invasion of Ukraine threatened and continues to threaten Euro-Atlantic peace and security. As we came up against this new reality, NATO stood strong.

We boosted our collective defence with four new multinational battlegroups, getting to a total of eight NATO battlegroups defending our territory from the Baltic Sea to the Black Sea.

We invited Finland and Sweden to join NATO, strengthened the bond that ties Europe and North America together, and deepened the relations with Indo-Pacific partners sharing the same values of freedom, democracy and human rights.

In 2022, NATO also adopted a new Strategic Concept, setting out NATO’s enduring purpose and its fundamental security tasks, and preparing the Alliance to better address the threats of today and tomorrow.

Click here to download the video.

You can also watch the video on YouTube.

Χαιρετισμός Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες που τον υποδέχθηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

 

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου  2022

 

 

Χαιρετισμός του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας

Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες που τον υποδέχθηκαν στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

 

 

Ευχαριστώ γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή, για το χειροκρότημά σας και για την αγάπη σας. Θυμάμαι την τελευταία φορά που είχα έρθει εδώ, στο ίδιο σημείο, στην Αλεξάνδρεια, είχαμε πολύ λιγότερο κόσμο από ό,τι έχουμε σήμερα κι αυτό είναι το πιο ισχυρό μήνυμα για τις εκλογές του 2023 που έρχονται.

 

Θα ξεπεράσουμε εδώ στην Αλεξάνδρεια, στην Ημαθία, τα εκλογικά μας ποσοστά, για να στείλετε ένα μήνυμα ότι αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία σημαίνει αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα.

 

Είναι μεγάλη χαρά σήμερα που βρίσκομαι για ακόμα μια φορά στον τόπο σας. Πριν από λίγο εγκαινιάσαμε το καινούργιο μουσείο των Αιγών, ένα καμάρι, ένα πραγματικό στολίδι για τον μακεδονικό πολιτισμό, ο οποίος ταξιδεύει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Και είναι ένα μόνο από τα πολλά έργα, τα εκατοντάδες έργα που η κυβέρνησή μας έχει υλοποιήσει αυτά τα τριάμισι  χρόνια που ο ελληνικός λαός μάς εμπιστεύθηκε. Και αν για κάτι αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος, φίλες και φίλοι, είναι ότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που μάς έτυχαν -και ξέρετε καλά ότι δεν ήταν και λίγες- η Νέα Δημοκρατία υπήρξε απολύτως συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

 

Σάς είχα πει κι εδώ, στην Ημαθία, ότι θα μειώσουμε τους φόρους για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Και τους μειώσαμε. Σάς είχα πει, ότι θα φέρουμε επενδύσεις στον τόπο, θα αποκλιμακώσουμε την ανεργία, θα στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, θα δρομολογήσουμε μεγάλα έργα σε όλη την ελληνική επικράτεια. Και το κάναμε. Σάς είχα πει ότι θέλω να ανακτήσουμε το κύρος της Ελλάδος και ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει πρωταγωνιστής από ουραγός στην Ευρώπη. Και κάναμε την Ελλάδα ισχυρή και πρωταγωνιστή στην Ευρώπη σήμερα.

 

Είχα πει, επίσης, ότι όσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα το πλεόνασμα από την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να επιστρέφεται πίσω στους συμπολίτες μας και ειδικά στους πιο αδύναμους. Και αυτό κάναμε και αυτό κάνουμε. Πριν από δύο μέρες είχα την ευκαιρία, στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, να εξαγγείλω ένα ακόμα σημαντικό μέτρο στήριξης της μεσαίας τάξης και των ασθενέστερων Ελλήνων απέναντι στην έφοδο του πληθωρισμού: 10% έκπτωση σε όλες τις αγορές που θα γίνονται από τον Φεβρουάριο και μετά για είδη πρώτης ανάγκης σε όλα τα καταστήματα τροφίμων.

 

Και τα χρήματα για να στηρίξουμε παραπάνω από 3 εκατομμύρια νοικοκυριά τα παίρνουμε από την υπερφορολόγηση των δύο ελληνικών διυλιστηρίων. Αυτό σημαίνει προοδευτική πολιτική: να παίρνεις από τους λίγους για να δίνεις στους πολλούς και όχι το ανάποδο.

 

Και θα συνεχίσουμε, θέλω να το ξέρετε αυτό, θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Θα συνεχίσουμε -όπως το έχουμε κάνει μέχρι στιγμής- να είμαστε δίπλα στους αγρότες μας, στον πρωτογενή τομέα. Τουλάχιστον φέτος είχαμε μία χρονιά με καλές τιμές, με καλύτερα εισοδήματα από ό,τι στο παρελθόν, χωρίς ευτυχώς πολλές κακοκαιρίες και πολλές ζημιές από την κλιματική αλλαγή. Θέλω να  γνωρίζετε ότι αυτή την πολιτική θα τη συνεχίσουμε.

 

Θέλω επίσης όμως να ξέρετε ότι καθώς μπαίνουμε στο 2023, μπαίνουμε σε εκλογική χρονιά, θα πρέπει να κινητοποιήσουμε όλες και όλοι τις δυνάμεις μας, ειδικά ο κομματικός μας μηχανισμός, καθώς πλησιάζουμε πια στην τελική ευθεία, πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές. Θα πρέπει να μεταφέρουμε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες ένα μήνυμα: οι επόμενες εκλογές, φίλες και φίλοι, είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

 

Πετύχαμε πολλά αυτά τα χρόνια, μπορούμε περισσότερα. Αλλά για να μπορέσουμε να κατοχυρώσουμε αυτά τα οποία πετύχαμε πρέπει να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό το οποίο ξεκινήσαμε το 2019. Και θα το συνεχίσουμε με τη δική σας στήριξη και τη δική σας βοήθεια. Γι’ αυτό και οι εκλογές αυτές θα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Ξέρετε πολύ καλά, ότι είμαστε δέσμιοι ενός εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής, ένα εκλογικό σύστημα στο οποίο ουδέποτε πιστέψαμε, το οποίο φροντίσαμε εμείς να αλλάξουμε και γι’ αυτό και είμαστε σίγουροι ότι κι αν χρειαστούμε δύο εκλογές και όχι μία, πάλι ο τελικός στόχος θα είναι ένας: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα.

 

Δεν είναι ώρα, φίλες και φίλοι, για πειραματισμούς. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας. Βλέπετε ότι δεν ξέρουμε την επόμενη μέρα ποια κρίση θα μάς ξημερώσει. Βλέπετε τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στη γειτονιά μας. Βλέπετε, λοιπόν, πόσο απαραίτητο είναι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία να υπάρχει σταθερό χέρι στο «τιμόνι» της χώρας, το οποίο να μπορεί να καθοδηγεί το «σκάφος» με ασφάλεια στα ταραγμένα νερά.

 

Διάβαζα λίγο πριν έρθω στην Ημαθία ότι το πιο έγκριτο οικονομικό περιοδικό του κόσμου, ο «Economist», μέσα σε μια μεγάλη κατάταξη χωρών, κατέταξε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις οικονομικές επιδόσεις από όλες τις χώρες του κόσμου για το 2022.

 

Και ακριβώς επειδή είμαστε πρωταγωνιστές -θέλω να το τονίσω αυτό και θέλω να το καταλάβετε- επειδή είμαστε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη, επειδή μπορούμε να μειώνουμε το δημόσιο χρέος -διότι τίποτα από αυτά τα οποία ξοδεύουμε δεν προέρχονται από δανεικά, προσέξτε το αυτό, η χώρα πρέπει να μειώσει το χρέος της, δεν ξοδεύουμε δανεικά τα οποία θα επιβαρύνουν τις επόμενες γενιές- επειδή όμως η οικονομία αναπτύσσεται, επειδή φέρνουμε επενδύσεις, επειδή η κατανάλωση πηγαίνει καλύτερα, επειδή στηρίξαμε -και το ξέρετε όλοι σας- τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην πανδημία, για σκεφτείτε πόσα χρήματα δώσαμε; Σχεδόν 10 δισεκατομμύρια ευρώ επιστρεπτέα και μη επιστρεπτέα προκαταβολή για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Ακριβώς αυτές οι επιχειρήσεις που στάθηκαν όρθιες σήμερα και μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Επειδή τα πετύχαμε όλα αυτά, μπορούμε ταυτόχρονα να κάνουμε κοινωνική πολιτική.

 

Και μερικές φορές αιφνιδιάζουμε τους αντιπάλους μας με κινήσεις οι οποίες στρέφονται στους πιο αδύναμους. Αλλά δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Γιατί όποιος καλά γνωρίζει την ιστορία αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, γνωρίζει ότι είμαστε το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στη χώρα. Πατριωτικό, λαϊκό και προοδευτικό.

 

Αυτή την πολιτική θα εξακολουθούμε, φίλες και φίλοι, να την  υπηρετούμε με συνέπεια.

 

Δεν θέλω να σάς πω περισσότερα, θέλω να σάς πω πόσο με συγκινείτε που σήμερα ήρθατε, χρονιάρες μέρες. Να σας ευχηθώ και εγώ από καρδιάς μου καλές γιορτές, να σας σφίξω το χέρι, να σάς πω πόσο ευγνώμων είμαι, διότι εκτός από Πρωθυπουργός είμαι Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και δεν θα ήμουν Πρωθυπουργός εάν δεν ήμουν Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 

Θέλω να ξέρετε, ότι «θα τα δώσουμε όλα» στις επόμενες εκλογές για να πείσουμε και τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό και ότι αξίζει να συνεχιστεί. Ότι είμαστε μια κυβέρνηση η οποία δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε αλάθητοι, αλλά έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να διορθωνόμαστε για να γινόμαστε καλύτεροι.

 

Έχουμε όραμα, έχουμε σχέδιο, έχω μια ξεκάθαρη εικόνα για το πού θέλω να είναι η Ελλάδα το 2030. Μια τελείως διαφορετική χώρα, από αυτή την οποία παραλάβαμε το 2019. Και θέλω αυτό το όραμα να το κάνουμε πράξη όλες και όλοι μαζί.

 

Να είστε καλά, καλές γιορτές σας εύχομαι, καλά Χριστούγεννα, υγεία και χαρά σε εσάς και στις οικογένειές σας. Και εις το επανιδείν, στην προεκλογική συγκέντρωση που θα κάνουμε, διότι εδώ, αγαπητοί φίλοι, συνάδελφοι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θέλω εδώ στην Ημαθία να σπάσουμε όλα τα ρεκόρ ως προς το εκλογικό μας αποτέλεσμα.

 

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Καλές γιορτές σε όλες και σε όλους.











"ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ" επικοινωνία...

 

kinsin-logo

Η επικοινωνία μας


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι Μπορείτε να μας στείλετε τις απόψεις σας για τα θέματα των συνταξιούχων, να ρωτήσετε για το σωματείο μας, να μάθετε περισσότερα για μας... Μπείτε στο site μας kinsin.gr ή στείλτε μήνυμα στο info@kinsin.gr. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 6974701040 diaman@otenet.gr ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ …
Διαβάστε το άρθρο

After Constantine Journal:Season Greetings and Deadline Extension!

 

Happy Holidays

Sending you greetings over the festive season.

And as a Christmas gift, we are extending our submissions' deadline up to January 10, 2023!

 

Merry Christmas and a blessed new year!

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"




Ενημέρωση- Ένωση Αγρινίου

Ανακοινώσεις

Η “Πράσινη Αρχιτεκτονική” στη νέα αγροτική πολιτική

Στο επίκεντρο της νέας αγροτικής πολιτικής, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, έχουν τεθεί οι περιβαλλοντικοί στόχοι και οι πρωτοβουλίες για την επίτευξή τους.
Διαβάστε περισσότερα




Ανακοινώσεις

Ξεκινά το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο

Μέσα στις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο «Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας» που έχει στόχο τη χρηματοδότηση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και μεταποιητικό κλάδο.
Διαβάστε περισσότερα



Μεγάλη συμμετοχή στην εθελοντική αιμοδοσία

Με μεγάλη προσέλευση συνεχίζεται η εθελοντική αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου, η οποία και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ολοκληρωθεί στις 3:00 το μεσημέρι, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να προσέλθουν όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν αυτό το πολύτιμο δώρο στους συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Διαβάστε περισσότερα




Κριθάρι: πληροφορίες για την καλλιέργεια

Το κριθάρι καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου. Η μεγάλη εξάπλωση του οφείλεται στο ότι διαθέτει διαφόρους τύπους που το κάνουν ικανό να χαρακτηριστεί ως το φυτό με τη μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα από όλα τα άλλα σιτηρά.
Διαβάστε περισσότερα



Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 12η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022

Με τη παρουσία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Στύλιου και υπό την προεδρία του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα κ. Δ. Οδ. Παπαγιαννίδη πραγματοποιήθηκε, στη Ρόδο, η 12ησυνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022.
Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Αγρινίου

Παπαϊωάννου 23, Αγρίνιο
Τηλεφωνικό κέντρο : 26410. 69000
Fax : 26410 69010
Email : easa@easagr.gr

COUNCIL OF THE EU update

 

19/12/2022 12:00 | Article

Looking back at the successes of CZ PRES - Agriculture and Fisheries Council

During the Czech Presidency, the national strategic plans of the new Common Agricultural Policy (CAP) were approved by all Member States. After a difficult negotiation process, farmers will have access to subsidies from next year. The Czech Republic also promoted a fair approach to reducing pesticide consumption. We have also advocated that deforestation and forest degradation should be avoided in the production of food and other products. In the context of the war in Ukraine, our Presidency has succeeded in introducing support measures for farmers and consumers in the EU to ensure that there is enough food in Europe and in developing countries. The final achievement of the Czech Presidency was the approval of fishing rights for individual EU Member States.


Article

19 December 202212:00

Looking back at the successes of CZ PRES - Agriculture and Fisheries Council





During the Czech Presidency, the national strategic plans of the new Common Agricultural Policy (CAP) were approved by all Member States. After a difficult negotiation process, farmers will have access to subsidies from next year. The Czech Republic also promoted a fair approach to reducing pesticide consumption. We have also advocated that deforestation and forest degradation should be avoided in the production of food and other products. In the context of the war in Ukraine, our Presidency has succeeded in introducing support measures for farmers and consumers in the EU to ensure that there is enough food in Europe and in developing countries. The final achievement of the Czech Presidency was the approval of fishing rights for individual EU Member States

Bata Shoe Museum,update

Bata Shoe Museum 


 
December 2022
 
What's On
 


December 28 to January 3 - Included with General Admission
Celebrate the holiday season!
Come on down to Toronto's favourite shoebox and join us for our shoe-themed games and crafts for kids and families all winter break. Create your own ice skate craft, DIY your own ski ornament, or make yourself a puzzle and so much more! Available for kids up to 12 years old.

*Registration is not required.
BOOK TICKETS


 
Community Tours
 
These 20 minute tours highlight individual shoes and themes created by our docents including but limited to shoes of status worn by kings and pharaohs, footwear and changing beauty ideals, 18th century economy and methods of collection.
*Every Saturday at 12pm, drop-in.

LEARN MORE
 
 
Holiday Hours
Have you made your plans for the winter break? We'll be open during the holidays! See below for our hours:

December 24 - 10am to 5pm
December 25 - Closed
December 26 - 10am to 5pm
December 31 - 10am to 5pm
January 1 - 12pm to 5pm
LEARN MORE
Immerse yourself in Disney Animation!
Step into the art and legacy of Walt Disney Animation Studios and celebrate the music, artistry and animation from the creators of FrozenThe Little MermaidBig Hero 6 and many more starting December 21. It gets better ~ our friends at Lighthouse Immersive are giving you an exclusive discount. Click the link below to buy your tickets now.
BOOK TICKETS
Miles Nadal JCC Daytime Choir
Join our friends at Miles Nadal JCC for Daytime Choice! Join conductor Asher Farber in person or on zoom this winter as they sing through a variety of familiar and new genres. Please email deannad@mnjcc.org for more.
LEARN MORE
Gift of Giving
The perfect coffee table book for the sneakerhead in your life ~ Future Now: Virtual Sneakers to Cutting-Edge Kicks features in-depth interviews with of-the-moment designers, including Iris van Herpen, the team at RTFKT, Steven Smith, Eric Avar, Alexander Taylor, and more.
SHOP NOW

IMF update

 


IMF Blog

Dear maria,

We just published a new blog—please find the full text below. 

Riding the Global Debt Rollercoaster


By Vitor GasparPaulo Medas, and Roberto Perrelli

Global debt remained above pre-pandemic levels in 2021 even after posting the steepest decline in 70 years, underscoring the challenges for policymakers.

Total public and private debt decreased in 2021 to the equivalent of 247 percent of global gross domestic product, falling by 10 percentage points from its peak level in 2020, according to the latest update of the IMF’s Global Debt Database. Expressed in dollar terms, however, global debt continued to rise, although at a much slower rate, reaching a record $235 trillion last year.

EUROPEAN PARLIAMENT update



European
Parliament

Press release - Deal on establishing the Social Climate Fund to support the energy transition

18/12/2022

On Saturday night, Parliament and Council reached a provisional agreement to set up a new fund to help vulnerable citizens most affected by energy and transport poverty.
Committee on Employment and Social Affairs
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety

Press release - Climate change: Deal on a more ambitious Emissions Trading System (ETS)

18/12/2022


On Saturday night, MEPs and EU governments agreed to reform the Emissions Trading System to further reduce industrial emissions and invest more in climate friendly technologies.
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
Press release - Deal on establishing the Social Climate Fund to support the energy transition

18/12/2022


On Saturday night, Parliament and Council reached a provisional agreement to set up a new fund to help vulnerable citizens most affected by energy and transport poverty.
Committee on Employment and Social Affairs
Committee on the Environment, Public Health and Food Safety
Press release - Climate change: Deal on a more ambitious Emissions Trading System (ETS)

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022