"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
18/4/2024
Χθες 2327  Αυτόν τον μήνα 38947  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: European Council conclusions, 17 and 18 April 2024..-Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου το «Καλάθι των Νονών».....-European Council conclusions on Ukraine, the Middle East and Türkiye..-Eurogroup President Paschal Donohoe will represent the Eurogroup at the Spring Meetings of the IMF and World Bank Group in Washington, DC..-CDU latest..- SPD latest..- Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .....- Ενημέρωση απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη..-Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού,ενημέρωση..-Άσκηση εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική Σημαία, τα οποία ναυλοχούν σε Ελληνικά λιμάνια.....-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ,πρόσφατο αξιόλογο έργο.....-Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στην έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ..-SPD latest news..-CDU latest new..-Prime Minister, Justin Trudeau..-ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ - Γ.Σ. Μελών της Αττικής - Συνεστίαση..-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-GAIN reports..-EBRD supports expansion of Serbian automotive lighting manufacturer..-EU COMMISSION: Finance news hub..-IMF:Why Our World Needs Fiscal Restraint in Biggest-Ever Election Year..-NATO news..-EUROPEAN COMMISSION:AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-ΓΣΕΕ:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ..-Presidency event: Informal meeting of health ministers, Brussels, 23 - 24 April 2024..-ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ:πρόσκληση σε webinar..- Ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο 9ο «Our Ocean Conference..-Fruit and vegetables newsletter..- IMF update..-Πάσχα στο Ίδρυμα Ευγενίδου..-Ο Γερουσιαστής Μενέντεζ αλλάζει την στρατηγική του για να επιβεβαιωθεί η αθωότητα του..-Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων: Ημερίδα Αστικού Δικονομικού Δικαίου..-Συνταξιούχοι: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο αποφασίζει για την επιστροφή των δώρων..-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ:Διπλή διάκριση...Απόφαση του ΔΣ του ΔΣΑ για το νέο δικαστικό χάρτη..-ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ:"Διεύρυνση της δικηγορικής ύλης: ΕΝΑ ακόμα βήμα για τη δικηγορία που μας αξίζει"..- ΓΣΕΕ:ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ..-Ενημερωτικό Δελτίο Α.Σ.Ε.Π...- NASA's Earth Observatory,update..-QUORA:What happens if you do not eat sugar for 8 weeks?..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-EU COMMISSION:Agricultural markets dashboard – Apples..-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ..-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης:Φόρος τιμής σε δεκάδες χιλιάδες απελαθέντες παρά την απεργία!..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ομιλία στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας..---

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ,ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ένας ΑΚΟΜΑ οξύνους Υπουργός

"«Κάθε μορφή αποκλεισμού των γυναικών από την πολιτική, αποτελεί έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας, αλλά και της ίδια της Δημοκρατίας» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σε εκδήλωση με θέμα: «Γυναίκες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση – Δύναμη για τη Δημοκρατία μας, η ισότιμη, αξιοκρατική συμμετοχή των γυναικών», που πραγματοποιήθηκε, σήμερα το μεσημέρι, διαδικτυακά.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, σε συνεργασία με την Ελληνική Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην ομιλία του, ο κ. Θεοδωρικάκος, ως αρμόδιος υπουργός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά από τη νεανική ηλικία, μπορεί να διασφαλιστεί από τη θεσμοθέτηση εκλεγμένων Συμβουλίων Νέων σε κάθε Δήμο.

Το εν λόγω όργανο, όπως εξήγησε ο υπουργός, θα είναι ενεργό και θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε κάθε απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στους νέους. «Ταυτόχρονα, θα είναι ένα όργανο που θα ανοίγει την πόρτα στην πολιτική. Θα εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία στους Δήμους, ανάμεσα σε όσους έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι έως 29 ετών και υποχρεωτικά το 50% των εκλεγμένων μελών, (όχι των υποψηφίων) θα είναι γυναίκες» πρόσθεσε, κοινοποιώντας πως εξετάζει αυτήν την ιδέα με πολύ θετική διάθεση, ύστερα από πρόταση νέων ανθρώπων.

Επιπλέον, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος για να αναπτυχθεί η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, καθώς αποτελεί το πεδίο ανάπτυξης πολιτικών που έχουν άμεση εφαρμογή στις ανάγκες της καθημερινότητας. «Οι γυναίκες νιώθουν και έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στις τοπικές κοινωνίες με δράσεις, που εμπεριέχουν μεγαλύτερη ευαισθησία για κοινωνικά θέματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Η αυξημένη, ισότιμη και αξιοκρατική συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην πολιτική θα δώσει δύναμη και καλύτερη προοπτική στη Δημοκρατία μας», σημείωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε, μάλιστα, ότι: «Οι άνδρες πολιτικοί πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε για την άρση κάθε εμποδίου συμμετοχής των γυναικών στα κοινά».

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Στην Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, η λέξη πολιτική είναι γένους θηλυκού.

Δυστυχώς, όμως, είναι αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι υπάρχει σοβαρό και σημαντικό έλλειμμα συμμετοχής γυναικών, στην πολιτική στη χώρα μας.

Πολλοί αποδίδουν το έλλειμμα αυτό στις δομές της κοινωνίας μας, άλλοι στην έλλειψη υποστηρικτικών μέτρων από την πλευρά της πολιτείας και άλλοι, στη γενικότερη νοοτροπία και αντίληψη που υπάρχει για τα κοινά.

Ό,τι και να ισχύει, το σίγουρο είναι ότι η πολιτική έχει ανάγκη τη γυναικεία αντίληψη, εφευρετικότητα και διεισδυτικότητα στη διαφορετική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας. Και αυτή η ανάγκη γίνεται ακόμα πιο έντονη όταν μιλάμε για την Αυτοδιοίκηση, η οποία από τη φύση της είναι πιο κοντά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη. Και οι αριθμοί αδιάψευστοι.

Στη Βουλή, μόλις το 20,3% των βουλευτών είναι γυναίκες (61 στους 300).

Στους εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης – εκεί δηλαδή που οι γυναίκες μπορούσαν να διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: Μόλις το 5,72% των Δημάρχων είναι γυναίκες (19 στους 332), ενώ από τους 13 Περιφερειάρχες μόνο μία είναι γυναίκα.

Το έλλειμμα της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική, είναι διαπιστωμένο από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Κατά καιρούς, μάλιστα, λαμβάνονται διάφορα μέτρα με την ελπίδα ότι θα λειτουργήσουν δεσμευτικά, υπέρ των γυναικών. Ωστόσο, η συμμετοχή στην πολιτική, δεν επιβάλλεται με νόμους και ποσοστώσεις.  Η συμμετοχή, όμως, δεν είναι μια τεχνική διαδικασία.

Λόγω της αυξημένης ποσόστωσης στα ψηφοδέλτια (φθάνει το 40%), η αναζήτηση γυναικών παίρνει τη μορφή “αγώνα δρόμου”, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να λειτουργήσει αντίστροφα από την επιθυμία του νομοθέτη και η ποσότητα, τελικά, να κινδυνεύει να λειτουργήσει σε βάρος της ποιότητας.

Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κατεξοχήν χώρος για να αναπτυχθεί η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, καθώς αποτελεί το πεδίο ανάπτυξης πολιτικών που έχουν άμεση εφαρμογή στις ανάγκες της καθημερινότητας. Ως εκ τούτου, οι γυναίκες νιώθουν και έχουν τη δυνατότητα να συνεισφέρουν στις τοπικές κοινωνίες με δράσεις, που εμπεριέχουν μεγαλύτερη ευαισθησία για κοινωνικά θέματα.

Η συμμετοχή, όμως, των γυναικών στην πολιτική, δεν εκπληρώνει μια λειτουργία επιρροής, αλλά βασικές αρχές της Δημοκρατίας. Της ίσης συμμετοχής, της αναλογικότητας, της αντιπροσωπευτικότητας.

Συνεπώς, η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική, δεν αποτελεί ζήτημα έμφυλων διακρίσεων ή επιλογών, αλλά ουσιαστικό ζήτημα Δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι η συμμετοχή των γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να αυξηθεί αν, ως πολιτεία, καταστήσουμε από νωρίς εμφανή την ανάγκη της συμμετοχής στα κοινά, ως αξίωμα για την καλύτερη ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Είναι κάτι που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από την αναγνώριση των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων του πολίτη, από μικρή ακόμη, τη σχολική ηλικία. Με την εδραίωση της πεποίθησης ότι η συμμετοχή είναι υποχρέωση που διασφαλίζει κεκτημένα δικαιώματα σε μια Δημοκρατία.

Η γνώση του Συντάγματος και του τρόπου που λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία, πιθανόν να ενίσχυε το ενδιαφέρον για την πολιτική.

Ως αρμόδιος υπουργός για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πιστεύω ότι η συμμετοχή των γυναικών στα κοινά από τη νεανική ηλικία, μπορεί να διασφαλιστεί από τη θεσμοθέτηση των Συμβουλίων Νέων σε κάθε Δήμο. Θα είναι ένα όργανο που θα είναι ενεργό και θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα σε κάθε απόφαση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά τους νέους. Αλλά ταυτόχρονα, θα είναι ένα όργανο που θα ανοίγει την πόρτα στην πολιτική. Θα εκλέγονται με καθολική ψηφοφορία στους Δήμους, ανάμεσα σε όσους έχουν δικαίωμα ψήφου και είναι έως 29 ετών και υποχρεωτικά το 50% των εκλεγμένων μελών, (όχι των υποψηφίων) θα είναι γυναίκες.

Εξετάζω αυτήν την ιδέα με πολύ θετική διάθεση, ύστερα από πρόταση νέων ανθρώπων.

Μπορεί να ακούγεται λίγο… άδικο απέναντι στο ανδρικό φύλο, αλλά είναι ένας τρόπος για να υπάρχει φυλετική ισορροπία και να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στα τοπικά θέματα. Αν μη τι άλλο, με αυτό τον τρόπο θα έχουμε μια δεξαμενή ανάδειξης ηγετικών πολιτικών παρουσιών γυναικών, στο μέλλον.

Είναι επίσης δεδομένο ότι, πολλές γυναίκες, αρνούνται να μετάσχουν στην πολιτική γιατί ξέρουν, ότι δεν μπορούν να προστατεύσουν την ιδιωτική τους ζωή.

Ένας πιθανός πολιτικός εκφοβισμός (bulling) κατά των γυναικών πολιτικών, είναι αποτρεπτικός για οποιαδήποτε συμμετοχή. Πολλές γυναίκες, που θα μπορούσαν να σταθούν επάξια σε θέσεις ευθύνης στην πολιτική, μένουν πίσω και ακολουθούν καριέρες στο παρασκήνιο της πολιτικής ζωής, προστατεύοντας έτσι τους εαυτούς τους και τους οικείους τους.

Αυτό, όμως πρέπει να τελειώσει.

Αν ο στόχος της μεγαλύτερης συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική είναι κοινός για όλες τις πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, τότε  απαιτείται συναίνεση στην εξεύρεση τρόπων που θα ανοίξουν το δρόμο στη συμμετοχή.  Απαιτείται συνεννόηση που θα ξεπερνά τις καθημερινές κομματικές αντιπαραθέσεις και φυσικά απαιτείται, κοινή προσπάθεια, ώστε να ξεπεραστούν οι αιτίες που δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού.

Η κάθε μορφή πολιτικού αποκλεισμού των γυναικών από την πολιτική, αποτελεί έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας αλλά και της ίδια της Δημοκρατίας.

Οι άνδρες πολιτικοί πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε για την άρση κάθε εμποδίου συμμετοχής των γυναικών στα κοινά.

Θα κλείσω με την αναφορά που έγινε στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη για τις γυναίκες το 1995, Η Πλατφόρμα Πεκίνου, Στρατηγικός στόχος G1, στο άρθρο 18, επισημαίνει αυτό που πρέπει όλοι να έχουμε υπ’ όψιν μας:

“Η επίτευξη του στόχου της ίσης συμμετοχής των γυναικών και των ανδρών στα κέντρα λήψης αποφάσεων, θα επιφέρει την ισορροπία η οποία θ’ αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια τη σύνθεση της κοινωνίας και είναι απαραίτητη, ώστε να ενδυναμωθεί η Δημοκρατία και να προωθηθεί η ορθή λειτουργία της τελευταίας…”.

Η αυξημένη, ισότιμη και αξιοκρατική συμμετοχή των γυναικών στην Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στην πολιτική θα δώσει δύναμη και καλύτερη προοπτική στη Δημοκρατία μας.

Η Δημοκρατία μας έχει τεράστια ελλείμματα αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας, χωρίς αυτή την ισχυρή γυναικεία εκπροσώπηση»."


ΥΠΕΣ στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας: Ισχυρή στήριξη της Αυτοδιοίκησης με νέες οικονομικές ρυθμίσεις και μέτρα για έλεγχο της πανδημίας
Ομιλίες,Υπουργού,Υπουργού09.11.2020

ΥΠΕΣ: Συμβούλια νέων στους Δήμους – Υποχρεωτικά το 50% των εκλεγμένων να είναι γυναίκες

11.12.2020Δράσεις κοινωνικής στήριξης και ελέγχους για την πανδημία ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών από τους Δημάρχους…

10.12.2020ΥΠΕΣ: Οι Δήμαρχοι πρέπει να δώσουν το παράδειγμα συμμετέχοντας με την παρουσία τους στην καμπάνια…

09.12.2020ΥΠΕΣ: Απόλυτη προτεραιότητα στη Δυτική Μακεδονία για έργα μέσω «Αντώνη Τρίτση»

08.12.2020Με εξετάσεις και οι πολύτεκνοι στο Δημόσιο – Διατηρούνται τα ποσοστά τους – Τηλεδιάσκεψη ΥΠΕΣ…

06.12.2020ΥΠΕΣ: Στο πρώτο τρίμηνο του 2021 νομοσχέδιο για τη σωστή, διαφανή λειτουργία και πιστοποίηση του…

04.12.2020ΥΠΕΣ: Με απόλυτη διαφάνεια και σε κάθε γωνιά της γης η καμπάνια για την ψήφο…

03.12.2020ΥΠΕΣ: Ενίσχυση κλιμακίων ελέγχου για την τήρηση των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού σε…

03.12.2020ΥΠΕΣ: Χριστούγεννα μάχης κι ελπίδας με ενότητα και αλληλεγγύη – Στην πρώτη γραμμή του μετώπου…


ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:"Στο επίκεντρο η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Πολιτική Προστασία με συμμετοχή του ΕΟΔΥ"

 

Στο επίκεντρο η επιδημιολογική κατάσταση στη Δυτική Αττική – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στην Πολιτική Προστασία με συμμετοχή του ΕΟΔΥ

Αθήνα, 11 Δεκεμβρίου 2020

 

Ευρεία τηλεδιάσκεψη για την αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Δυτική Αττική πραγματοποιήθηκε σήμερα (15.30΄) από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας, με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Ελευθέριου Κοσμόπουλου, καθώς και των Δημάρχων και Γενικών Γραμματέων των Δήμων Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής και Αχαρνών.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή, καθώς και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων για τη βέλτιστη διαχείριση της κατάστασης και την αποτροπή περαιτέρω διασποράς του ιού Covid-19.

Οι συμμετέχοντες τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας, ενώ αναμένεται άμεσα περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων. Επιπλέον, οι Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν σειρά rapid test σε όλη την περιοχή, ενώ τις επόμενες ημέρες προγραμματίζεται διενέργεια rapid test και μέσω drive through σε επιλεγμένα σημεία.

Επίσης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των κατοίκων και εντατικοποίηση της ενημέρωσης προς τον πληθυσμό των εν λόγω Δήμων, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως περιθώριο εφησυχασμού. 

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,πρόσφατη δραστηριότητα






Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου11 Δεκεμβρίου 2020


Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για αύριο, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου
11 Δεκεμβρίου 2020
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 12:00, σε τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Δ...


Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
10 Δεκεμβρίου 2020
Στην εξαιρετικά πλούσια ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής ξεχωρίζω δύο θέματα τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία: Tο πρώτο αφορά την εκκρεμότητα του veto που έχει θέσει η Ουγγαρία και η Πολωνία όσον αφορά την έγκριση του προϋπολ...

WORLD HEALTH ORGANIZATION's update

 

Latest on COVID-19


Manufacturing, safety and quality control of vaccines

This is part three in a series of explainers on vaccine development and distribution. It outlines the next part of the vaccine journey: the steps from completing the clinical trial phases through to distribution. 
Responsible media reporting on COVID-19 vaccines

Journalists play a vital role in informing the public on COVID-19 vaccine developments. The situation is constantly evolving but there are some general guidelines that should be followed whenever possible.
How do vaccines work?

How do vaccines work to protect us? What are the vaccine technologies in the pipeline and how do we ensure safe vaccines?  Dr Katherine O’ Brien explains in Science in 5.
.
More Info on WHO’s response to the pandemic

Other hot topics


Nearly 9 million people died from heart disease last year, according to new estimates on the leading causes of death and disability worldwide.  Diabetes and dementia are now among the top 10 causes of death, and disability is on the rise. 

Find out more

The COVID-19 pandemic has led to millions of tobacco users saying they want to quit. The campaign will support at least 100 million people as they try to give up tobacco through communities of quitters. The new WHO Quit Challenge on WhatsApp and publication “More than 100 reasons to quit tobacco" mark the start of the campaign.

Find out more

When Inequality is High, Pandemics Can Fuel Social Unrest

 

IMF Blog Logo
image


Dear maria,

We just published a new blog—please find the full text below. Translations coming soon.


 

When Inequality is High, Pandemics Can Fuel Social Unrest

By Tahsin Saadi Sedik and Rui Xu

In the months and years following previous pandemics, the countries most affected saw a rise in social unrest. Based on this historical trend, the COVID-19 pandemic could pose a threat to the social fabric in many countries, but these trends do not pre-determine an outcome.

We take a closer look into this issue in a new IMF staff working paper by analyzing the effect of past major pandemics in 133 countries over 2001–18: SARS in 2003, H1N1 in 2009, MERS in 2012, Ebola in 2014, and Zika in 2016. As shown in our chart of the week, social unrest increased consistently following each of these outbreaks. The International Country Risk Guide’s civil disorder score, which is a high frequency and cross-country measure of social unrest, increased significantly, on average, one year after the pandemic.  

chart

 

In terms of methodology, we apply two complementary econometric approaches. First, we use monthly data to estimate how the level of social unrest responds to pandemics. We use social unrest and pandemic data at a monthly frequency and establish a direct link between exogenous pandemic events—that is, those stemming from external factors—and civil disorder (which is expressed as a score). Second, using annual data we explore the channels through which past major pandemics lead to social unrest in the medium term. In particular, we focus on inequality and economic growth as the two key channels.

Indeed, pandemics can set off a vicious cycle of economic despair, inequality, and social unrest. Using econometric analysis, we show that past major pandemics led to a significant increase in social unrest in the medium term, by reducing growth and increasing inequality. Higher social unrest, in turn, is associated with lower growth, which worsens inequality, forming a vicious cycle.

Which countries are more vulnerable? Additional analysis in the Regional Economic Outlook Asia Pacific suggests that the effect is stronger when income inequality is already high to begin with. An increase in the net (post-tax and transfer) Gini coefficient—a commonly-used measure of inequality—is associated with more social unrest when the initial level of the net Gini is above 0.4. More than 45 percent of countries in the world, and about one-third of Asian economies, have a net Gini coefficient higher than this threshold.

We also find that the impact of inequality on social unrest depends on the extent of redistributive transfers. An increase in inequality is associated with more unrest when redistributive transfers are low, suggesting that social safety measures help reducing social tensions.

Policymakers need to pay special attention to preventing scarring effects on the livelihoods of the most vulnerable in their societies. These are historical trends, not the destiny of countries.

Tahsin Saadi Sedik is a Senior Economist at the IMF’s Asia and Pacific Department.

Rui Xu is an economist at the IMF’s Asia and Pacific Department.


*****

Thank you again for your interest in IMF Blog.

Take good care,

Glenn


Glenn Gottselig
Blog Editor, IMF
GGottselig@IMF.org

American Hellenic Educational Progressive Association:American Hellenic Educational Progressive Association

 

https://files.constantcontact.com/cd989cac001/12eefee9-1a6f-49e8-b2ec-f45397c76d25.png
American Hellenic Educational Progressive Association
 December 11, 2020

Congress passes defense bill that sanctions Turkey, strengthens U.S., Greece defense cooperation
AHEPA applauds Congress for its passage of the annual defense authorization bill that imposes mandatory sanctions on Turkey for its acquisition of the Russian S-400 air missile defense system as required under existing U.S. law, the Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act (CAATSA). The bill also strengthens U.S.-Greece defense cooperation with an authorization to appropriate $50.18 million for military construction at Souda Bay, Crete in addition to requiring a feasibility study of increased rotational deployments to Greece.

“We commend Congress for holding Turkey accountable for its blatant violation of U.S. law by calling for the imposition of sanctions on Turkey no later than 30 days after the bill’s enactment, and separately, for strengthening defense cooperation between longtime NATO allies, United States and Greece,” Supreme President George G. Horiates said. “This bill is a policy victory for the community, and we applaud all groups and individuals for their advocacy and reaching out to their legislators. We call on President Trump to sign it into law.”

He added, “We thank the bipartisan and bicameral lead of legislators such as Senator Robert Menendez and Representatives Adam Kinzinger and Abigail Spanberger, who sponsored or secured the provision to impose sanctions on Turkey; and Congressman Gus Bilirakis, who sponsored the amendment for a feasibility study of increased rotational deployments to Greece.”

The annual defense bill is under a veto threat from President Donald Trump. However, the bill passed each chamber of Congress by a veto-proof margin.

IMF Podcasts...Ekkehard Ernst and Sabina Dewan on the Growing Precarity of Work

 

IMF Podcasts
Ekkehard Ernst and Sabina Dewan on the Growing Precarity of Work

Ekkehard Ernst and Sabina Dewan on the Growing Precarity of Work

The global pandemic has caused millions of people to lose their jobs and is widening the gap between white-collar workers who can work from home and those who don’t have the skills or resources to participate in a digitally-driven economy. And with robots and automation on the rise, COVID-19 appears to have ushered in a new normal for the global workplace. But in this podcast, JustJobs Network President Sabina Dewan, and ILO economist Ekkehard Ernst, argue this "new normal" isn't really new at all, and that shifting demographics and technology were upending labor markets long before the Covid-induced lockdowns. Dewan and Ernst coauthored Rethinking the World of Work, published in the December 2020 issue of Finance and Development Magazine.

listen now
follow the IMF podcast on Twitter

IMF:Weekend Read: Climate Change | Cyber Risk and Financial Stability | COVID-19 and Global Poverty..

 

The latest IMF analysis of global economics, finance, development and policy issues shaping the world //

  

IMF Weekend Read

Dear maria,

In today's edition we focus on fighting climate change and accelerating a green recovery from the pandemic, the connection between cyber risk, financial inclusion and financial stability, COVID-19 and global poverty, managing volatile capital flows, how the IMF combats corruption and much more. On that note, let's dive right in.

📣 But first, starting today at 9:20 AM ET, watch Managing Director Kristalina Georgieva delivers live remarks at the Singapore Fintech Festival on reimagining payments for the digital era.

SPOTLIGHT ON FIGHTING CLIMATE CHANGE

This week marks the fifth anniversary of the adoption of the Paris Agreement. Carving out a way forward, Managing Director Kristalina Georgieva spoke to Mark Carney, UN Special Envoy for Climate Action and Finance, about how we can shape a greener economy for the future, the role of the financial sector in fighting climate change, and the role of the IMF in accelerating a green recovery from the pandemic.

What’s clear is that climate change and COVID-19 have a great deal in common. Both are human tragedies and economic catastrophes. They are also most devastating for vulnerable people and communities around the world. But the two crises share something else in common: A strong, coordinated, green public investment push can help address both. Watch the 25-minute discussion here.

Building on these themes, Christian Bogmans and Claire Mengyi Li of the IMF's Research Department published a new blog about how a greener future begins with a shift to coal alternatives. They write that while demand for coal remains strong and helps fuel economic development in emerging markets, many countries, seeking a more sustainable future, have been taking steps to reduce their dependence on fossil fuels, especially coal.

But there are several factors that make it difficult to steer away from coal: incentives to switch to alternative energy sources are currently weak because of insufficient carbon pricing, the long lifespan of coal power plants, and moving away from coal typically means losses for the domestic mining industry and its workers.

Policy recommendations: In the case of emerging markets and low-income countries, the international community can provide financial and technical assistance (e.g., the know-how needed to build grids that work with intermittent power sources, such as wind and solar) and limit financing of new coal plants, at least where alternatives exist. Cleaner alternatives like natural gas can also help bridge the energy transition towards a greener future. Carbon capture and storage technology may be a viable solution to ease the transition away from coal, but it is currently less cost-competitive than other low-carbon energy sources such as solar and wind. Read the full blog here.

Also, did you know that African forest elephants fight climate change by contributing in surprising ways to natural carbon capture? Learn more here.

CYBER RISK, FINANCIAL INCLUSION, AND FINANCIAL STABILITY

"COVID-19 accelerates our digital advancements, and opportunities are multiplying at an even faster pace. But so are the risks. And if we want to harness the great power of technology to lift people up, we need to deal effectively with the threats that can bring technology down and harm lives and livelihoods," said MD Georgieva at a recent conference on the topic co-hosted by the IMF. "This matters tremendously for financial inclusion, an area where the digital transformation creates so many opportunities. Financial inclusion is one of the most powerful tools we have to fight poverty and lift up living standards. It is also crucial for empowering women."

While an additional 1.2 billion adults worldwide have gotten access to a bank account since 2011. Today, 69 percent of adults have an account. But while we have made progress, much remains to be done. Close to one-third of adults—1.7 billion—are still unbanked. About half of unbanked people include women from poor households in rural areas or out of the workforce.

Policy recommendations: First, prioritizing development finance for digitalization and financial inclusion is paramount if we want to prevent the danger of a more unequal world. Second, we need to build a safe, secure, and robust system that supports digital financial inclusion. Nowhere are there more possibilities for damaging disruptions from cyber attacks than in the financial sector. A major cyber attack could seriously threaten financial stability. And third: we must work together to share our knowledge and foster collaboration. Read her full remarks here.

Building on these themes, Jennifer Elliott and Nigel Jenkinson of the IMF's Monetary and Capital Markets Department published a new blog honing in on cyber security and financial stability.

They write that given strong financial and technological interconnections, a successful attack on a major financial institution, or on a core system or service used by many, could quickly spread through the entire financial system causing widespread disruption and loss of confidence. Transactions could fail as liquidity is trapped, household and companies could lose access to deposits and payments. Under extreme scenarios, investors and depositors may demand their funds or try to cancel their accounts or other services and products they regularly use.

In their view, many national financial systems are not yet ready to manage attacks, while international coordination is still weak. New IMF staff research suggests six major strategies that would considerably strengthen cybersecurity and improve financial stability worldwide. They include cyber mapping and risk quantification, converging regulation, stronger deterrence and others. Click here to learn more.

COVID-19, GLOBAL POVERTY, AND THE WAY FORWARD

In a recent speech by First Deputy Managing Director Geoffrey Okamoto at the CGTN Global Action Initiative, he talked about how the pandemic is outright reversing global gains in the fight against poverty. According to the IMF’s Fiscal Monitorthe number of people in extreme poverty will increase by 80 to 90 million globally, despite all the emergency spending. They are informal and gig workers, those outside social safety systems, migrants and those receiving their remittances.

Our research on recent epidemics — SARS, H1N1, and others — found that they raised income inequality and hurt employment prospects of those with lower education. These events also increased social unrest and instability. Tackling these problems will be harder because countries are in worse financial health. Countries are doing the right thing now: spending what is needed to support health and social protection. But that spending, combined with the sharp output decline and the collapse in government revenue, will push public debt to record levels.

We are all hopeful about the potential vaccines on the horizon. But we need to be realistic about when they might be available, and the formidable logistical challenges of vaccination at global scale. This could take most or all of 2021.

Policy recommendations: Economic support must be maintained to blunt the effects of future containment efforts. Once the health emergency is controlled, our focus should turn to advancing reforms that can boost a country’s growth potential, generate better jobs and increase resilience. Digital infrastructure is an example. Expanding internet access in Africa by 10 percent of the population could increase GDP per capita growth by as much as 4 percentage points. Public investment, when possible, creates jobs and stimulates private investment.

MANAGING VOLATILE CAPITAL FLOWS

In a continuous effort to help countries manage volatile cross-border capital flows, the IMF has taken a major step toward a new analytical macroeconomic framework that can guide appropriate policy responses. International capital flows provide significant benefits for economic development but can also generate or amplify shocks. This dilemma has long posed challenges for policymakers in many open economies. Learn about our latest thinking on these issues in a new blog by Tobias Adrian of the Monetary and Capital Markets Department, Gita Gopinath of the Research Department, and Ceyla Pazarbasioglu of the Strategy, Policy, and Review Department.

INCLUSIVE GROWTH IN THE MIDDLE EAST AND NORTH AFRICA

Over the past two decades, countries in the Middle East and North Africa have made progress against several socioeconomic indicators. That progress has slowed, however, and the pandemic has magnified existing challenges, highlighted the deficiencies in health infrastructure and social safety nets, and disproportionately impacted the most vulnerable. The IMF’s recently published paper highlights the importance of investing in health, education, and social protection as a policy lever for supporting and promoting inclusive growth. It also makes the case for spending efficiency, which is dependent on fiscal transparency and well-targeted social protection schemes.

Earlier this week, the IMF’s Jihad Azour led a renowned panel of experts from across the region for a timely discussion moderated by Abderrahim Foukara, Al Jazeera’s Washington Bureau Chief. Learn more about how the region compares to global peers on social spending and socioeconomic indicators, and see how social spending can support inclusive growth to build forward better during and after COVID-19. Watch the event here.

HOW THE IMF COMBATS CORRUPTION

Earlier this week IMF's General Counsel Rhoda Weeks-Brown wrote a guest post on Harvard's Global Anticorruption Blog  stressing the fact that the dire economic effects expected from the COVID crisis—including declines in living standards, increases in inequality, and a reversal of the decades-long declining trend in global poverty—have made fighting corruption more urgent than ever before.

In only seven months, the institution has provided lending assistance of more than US$100 billion to over 80 countries, including over US$31 billion in emergency financing to 78 countries, and despite the speed of the IMF’s response, we have focused on safeguards to ensure that appropriate governance, transparency and accountability measures are in place even for our rapid emergency financing. This financing supports countries’ commitments to level up healthcare spending and provide income support for affected households and businesses. Our advice to countries has been “spend what you need, but keep the receipts.” Governments in turn have made firm commitments (PDF) to address governance, transparency and accountability. Read more here.

THE POST-PANDEMIC BRAVE NEW WORLD

In our cover story for the winter 2020 issue of Finance & Development, Financial Times’ European economics commentator Martin Sandbu explains why policymakers’ choices during this pandemic could shape their economies for decades to come. In "The Post-Pandemic Brave New World," he writes that the fundamental economic fact about the pandemic is that it intensified existing societal fault lines, and that the preexisting policy debates about them have intensified too. What can be done moving forward?

Two things seem clear, he writes. The first is that the nature and quality of work are central, and any reform program must focus on creating higher-quality jobs for more people in more places. The second is that it must be big in scope and scale—something with ambition and motivational power comparable to the New Deal or the Marshall Plan. Curious to learn more? Click here.

2021: A TURNING POINT FOR DEVELOPING COUNTRIES

MD Georgieva stressed support for low-income countries should be an urgent priority to prevent deep scars and an irreversible shift in trends.

"One particular issue we have to put to our hearts...is investing in people, investing in health, investing in education, investing in social protection. I give you my word that the IMF will be prioritizing the resilience of people on equal footing as the resilience of the financial system," she said during an IMF-hosted conference this week looking at how the pandemic has affected developing countries.

The MD highlighted at least one key figure showing the disparity between rich and poor countries: advanced economies have spent nearly $10 trillion supporting their populations against the crisis. Meanwhile, low-income countries have been able to spend only $40 billion on similar efforts--much of which has come from IMF funding.

A word on debt: Efforts to suspend debt payments may provide a reprieve for some countries that are able to resume a growth path once they emerge from the crisis. Many other economies will need help to address unsustainable debt, the MD said.

"You kick the can down the road, but the can is so heavy that if you continue kicking you break your foot," she said. "We have to recognize the need for case-by-case debt restructuring that may also include debt reduction."

Watch the full conference here.

IMF LENDING

Check out our global policy tracker to help our member countries be more aware of the experiences of others in combating COVID-19. We are also regularly updating our lending tracker, which visualizes the latest emergency financial assistance and debt relief to member countries approved by the IMF’s Executive Board.

To date, 78 countries have been approved for emergency financing, totaling over US$31 billion. Looking for our Q&A about the IMF's response to COVID-19? Click here. We are also continually producing a special series of notes—more than 50 to date—by IMF experts to help members address the economic effects of COVID-19 on a range of topics including fiscal, legal, statistical, tax and more.

FINAL THOUGHT

Don't forget to tune in on Monday December 14 at 9:30 AM ET: IMF Chief Economist Gita Gopinath discusses how governments can stop COVID-19 from increasing inequality with Sierra Leone's Finance Minister Jacob Jusu Saffa, ICRICT Commissioner Jayati Ghosh, Development Finance International's Matthew Martin, and Oxfam International's new Executive Director, Gabriela Bucher. Watch on IMF Live.

Thank you again very much for your interest in the Weekend Read. We really appreciate your time. If you have any questions, comments or feedback of any kind, please do write me a note. 


Sincerely,

Rahim Kanani

Rahim Kanani
Editor, IMF Weekend Read
rkanani@IMF.org

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022