Ακολουθεί η ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, τον Κλαδάρχη Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Υποστράτηγο Θανάση Μπαλάφα και τον Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Φώτη Σερέτη:

Βασίλης Κικίλιας: Κυρίες και κύριοι, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναβάθμισε και επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων και γι’ αυτό θα ήθελα να ζητήσω να επιδείξουμε όλοι πολύ μεγάλη προσοχή.

Τις επόμενες ώρες θα εκκινήσουν τα φαινόμενα -και εδώ, στη Θεσσαλία- της κακοκαιρίας η οποία επέρχεται και θα ήθελα να σας πω ότι το σύνολο των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος, της ΕΜΑΚ και η Πολιτική Προστασία, το σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων και φυσικά η Ελληνική Αστυνομία, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και εθελοντές και πολίτες βρίσκονται όλοι επί ποδός.

Είναι μία συνεργασία των τριών Σωμάτων αυτών έτσι ώστε σε κάθε ευάλωτη περιοχή της Περιφέρειας, σε κάθε χωριό το οποίο πλημμύρισε, σε κάθε σημείο στο οποίο δημιουργήθηκαν προβλήματα από την τελευταία κακοκαιρία «Daniel», να βρισκόμαστε εκεί.

Είναι συνδυασμός, λοιπόν, κακών καιρικών συνθηκών, με την επιβάρυνση των υποδομών σε όλη την Περιφέρεια, που μας κάνει να βρισκόμαστε εδώ και να επιχειρούμε από κοινού. Για όλα αυτά όμως χρειαζόμαστε και τη βοήθεια και τη συνεργασία των πολιτών. Oπότε θα ήθελα να ζητήσω να ακολουθούμε πιστά και πολύ προσεκτικά τις οδηγίες, όπως αυτές έρχονται από την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα και να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτό το φαινόμενο.