"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ: Εβδομαδιαία Ενημέρωση





Πολιτισμός




Το χρονικό της ψήφισης του απαράδεκτου σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Με επεισόδια στην εξέτασή του στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με σφοδρές αντιδράσεις και τροπολογίες από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που δεν έγιναν αποδεκτές, με πολύωρες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις, ψηφίστηκε τελικά στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού.
Κατά την τελευταία συζήτησή του στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ο Πάνος Σκουρολιάκος κατήγγειλε την συμπεριφορά του Προέδρου: «Καταγγέλλω την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Γεωργίου Στύλιου, ο οποίος μου αφαίρεσε τον λόγο στην συνεδρίαση της Επιτροπής κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Οι αυθαιρεσίες του κ. Προέδρου είναι πολλές από την αρχή της κοινοβουλευτικής περιόδου και δεν μπορούν πλέον να γίνονται αποδεκτές», δήλωσε.
Στην συζήτηση στην Ολομέλεια, ο βουλευτής Αν. Αττικής ξεκίνησε την ομιλία του με ειδική αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μουσείο Ζυγομαλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων του Ωρωπού. Επίσης, ο Πάνος Σκουρολιάκος αναφέρθηκε στις διατάξεις που αφορούν το ΕΚΟΜΕ και την εξίσωση των ξένων εταιρειών με τις ελληνικές, η οποία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην απασχόληση των Ελλήνων καλλιτεχνών και τεχνικών. Τέλος στιγμάτισε το γεγονός ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την μείωση του ΦΠΑ στον πολιτισμό και την ενίσχυση του ελληνικού ρεπερτορίου στους ραδιοφωνικούς σταθμούς απερρίφθησαν. «Προσπαθούμε να σας εξηγήσουμε την κατάσταση για τους ανθρώπους του πολιτισμού και πέφτουμε σε τείχος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλο το χρονικό και δείτε τα βίντεο

Κοινοβουλευτικό Έργο
Ερωτήσεις (συνυπογραφή)

Συνεχής απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από την Κυβέρνηση της ΝΔ (προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων)

Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη

 


 


Δήλωση του Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη
της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη

 

Αθήνα, 13 Δεκεμβρίου 2020

 

 

Ένα χρόνο πριν, η ελληνική κοινωνία έβλεπε με φρίκη και τρόμο, ακόμη μία εκδοχή της επιβολής του δόγματος του τρόμου και της πάταξης που υπηρετεί πιστά η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αστυνομικοί, με άλλοθι να περάσουν σε παρακείμενο κτίριο κατάληψης, εισέβαλαν στην οικία του Δημήτρη Ινδαρέ και έφτασαν στο σημείο να ξυλοκοπήσουν και να δέσουν τον ίδιο και τα δύο του παιδιά στην ταράτσα του σπιτιού τους, πριν τους συλλάβουν για αντίσταση κατά της Αρχής. Θα θυμίσουμε το επικοινωνιακό αφήγημα, που δεν δημιούργησαν από το μυαλό τους δημοσιογράφοι, για δήθεν συμμετοχή των παιδιών του κ. Ινδαρέ στην κατάληψη.

Ένα χρόνο μετά, ο παθών Δημήτρης Ινδαρές, σε μία αποκαλυπτική συνέντευξή του, καταγγέλλει ότι η ΕΛΑΣ ξόδεψε άπειρο χρόνο ώστε να κατασκευάσει μία ψεύτικη εκδοχή του περιστατικού σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκαλύψει το φιάσκο της στην οικία του στο Κουκάκι.

 

Η καταγγελία είναι ιδιαιτέρως σοβαρή και καλούμε για πολλοστή φορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και  τον Υπουργό Δικαιοσύνης Α. Τσιάρα να δώσουν δημόσιες εξηγήσεις.

Αποδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος της κυβέρνησής Μητσοτάκη , πιστό στο δόγμα του Τρόμου και της Πάταξης, χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ ως βραχίονα πολιτικών επιλογών και σκοπιμοτήτων, χωρίς να διστάζει να δίνει συνεχώς εντολές, στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, που θίγουν την δημοκρατία μας. Αντί να αντιμετωπισθούν λάθη, παθογένειες, προβλήματα και η δράση ακροδεξιών θυλάκων εντός της αστυνομίας, προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες για την ορθότητα του αντιδημοκρατικού δογματισμού τους.

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Χρυσοχοΐδη, κύριε Τσιάρα δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά η πολιτική αντιδημοκρατική σας διολίσθηση…





photo
Γραφείο Tύπου Χρήστου Σπίρτζη
Βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ΣΥΡΙΖΑ

2106664085 | spirtzispress@spirtzis.gr

www.spirtzis.gr

επικοινωνία με Γρ. Τύπου: Στέλιος Ποτηράκης, 6937107137, potirakis@hotmail.gr

ΕΕΦΑΦ newsletter




E.E.Φα.Μ. Newsletter - 12/12/2020


Φαρμακευτική δαπάνη: Πρόβλεψη για 6 δισ. ευρώ στα επόμενα 2 χρόνια
Στο υπέρογκο ποσό των 6 δισ. ευρώ έως το 2023 αναμένεται να ανέλθει η συνολική φαρμακευτική δαπάνη εάν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα, όπως προειδοποιεί μελέτη της Deloitte, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη βιωσιμότητα της φαρμακοβιομηχανίας με τον «εξουθενωτικό» μηχανισμό υποχρεωτικών επιστροφών (clawback), αυξάνοντας παράλληλα και τη συμμετοχή των ασθενών.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthpharma.gr

Ετοιμάζονται και ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα-ποιες θα είναι οι προδιαγραφές
Με έγγραφο του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκαν οι ιατρικοί σύλλογοι για την προετοιμασία ιδιωτικών κέντρων εμβολιασμού κατά της λοίμωξης COVID-19, τα οποία θα λειτουργούν επιπρόσθετα των 1018 εμβολιαστικών κέντρων.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr

Κορονοϊός: Εκδίδεται υπουργική απόφαση για τις τιμές σε rapid test και μοριακό έλεγχο – Πόσο θα κοστίζουν
Αλλάζουν από αυτήν την εβδομάδα οι τιμές για τα τεστ του κορονοϊού, καθώς αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που θα ορίζει την ανώτατη τιμή τόσο για τα rapid test όσο και για τον μοριακό έλεγχο (PCR).
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr

ΣΕΙΒ: Να λυθεί άμεσα το λάθος στο clawback που απειλεί τη βιωσιμότητα των εισαγωγέων του ΕΟΠΥΥ
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) ‘’καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ και του υπουργείο Υγείας, να προχωρήσουν σε άμεση επίλυση του προβλήματος, που έχει δημιουργηθεί με την άδικη – παράλογη απόδοση του clawback στους εισαγωγείς/παραγωγούς του ΕΟΠΥΥ.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: iatronet.gr
 

Προτάσεις των γιατρών για την διαχείριση της πανδημίας
Μια σειρά από προτάσεις καταθέτει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας λόγω της κρισιμότητας των ημερών, με στόχο την ελάφρυνση των βαρών του Εθνικού Σύστηματος Υγείας, το οποίο βρίσκεται υπό τον ασφυκτικό «κλοιό» της πανδημίας COVID-19.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr

Επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ στο Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται η τηλεϊατρική στην Ελλάδα. Σε αυτό συνέβαλλε καθοριστικά ο κορονοϊός και οι απαγορεύσεις που τον συνοδεύουν. Την ίδια στιγμή, η ανάγκη για παροχή υπηρεσιών υγείας με ταυτόχρονη μείωση των δαπανών οδήγησαν στην αναθεώρηση των παραδοσιακών μέσων με τα οποία παρέχεται ιατρική περίθαλψη. Οι τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών καλούνται πλέον να διαδραματίζουν ενεργότερο ρόλο στον τομέα.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: ecozen.gr




DEMO ABEE: Μεγάλη επένδυση άνω των 90 εκατ. στην Αρκαδία
Επενδυτικό σχέδιο για τη λειτουργία πρότυπης φαρμακευτικής μονάδας, στην Αρκαδία, έχει υποβάλει η φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ, επιδιώκοντας να συνδυάσει την αναγκαία επέκταση της παραγωγικής της δυναμικότητας, με τις επιχορηγήσεις του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης για την απολιγνιτοποίηση της περιοχής της Μεγαλόπολης.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: iatronet.gr



Κορωνοϊός – Ασθενείς: Ποια βιταμίνη λείπει στο 80% των νοσηλευόμενων
Τη σημασία της επάρκειας σε βιταμίνη D για την οχύρωση του ανοσοποιητικού συστήματος έναντι του ιού SARS-CoV-2, ιδίως σε ηλικιωμένους και πάσχοντες από υποκείμενα νοσήματα, έρχεται να αναδείξει ακόμη μία μελέτη.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: ygeiamou.gr



Καρκίνος: 5 Μύθοι και Αλήθειες για τις κλινικές μελέτες
Πολλοί άνθρωποι φοβούνται, πολλοί δεν ξέρουν, πολλοί δεν ενημερώνονται όπως πρέπει από αυτούς που πρέπει. Με αποτέλεσμα να εκτίθενται σε κάποιους μύθους που «κυκλοφορούν ανάμεσά μας».

Μύθους που δεν τέρπουν, δεν διδάσκουν, δεν αποκαλύπτουν… απλά κάνουν κακό. Γιατί η ύπαρξή τους σημαίνει λιγότερες δυνατότητες καλύτερης θεραπείας και για τα άτομα που νοσούν και για κάθε άτομο που θα νοσήσει στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthmag.gr



Π. Αποστολίδης: Πως το Ταμείο Φαρμακευτικής Καινοτομίας θα ανοίξει το δρόμο για νέα φάρμακα στη χώρα μας
Για την ανάγκη δημιουργίας «Ταμείου Φαρμακευτικής Καινοτομίας» στην Ελλάδα μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΦΕΕ και Διευθύνων Σύμβουλος της AbbVie Πασχάλης Αποστολίδης στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές Υγείας. Στόχος είναι να ξεπεραστούν οι καθυστερήσεις εισόδου των νέων φαρμάκων στην αγορά και να επιτυγχάνεται, παράλληλα, η ομαλή ενσωμάτωση της καινοτομίας στον κλειστό προϋπολογισμό.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: healthreport.gr



MEDOCHEMIE HELLAS A.E.- Τμήμα Administration Υπάλληλος ΓραφείουΔείτε τη σχετική αγγελία
Εταιρεία ιατροτεχνολογικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων - Επιστημονικοί ΣυνεργάτεςΔείτε τη σχετική αγγελία
PROFESSIONAL TEAM - Πωλητής ΦαρμακείωνΔείτε τη σχετική αγγελία
Qualitis Ltd - Clinical Research AssociateΔείτε τη σχετική αγγελία
Εμπορική/εισαγωγική εταιρεία: Ιατρικός Επισκέπτης/ πωλητήςΔείτε τη σχετική αγγελία
ITF HELLAS A.E.: Επιστημονικοί Συνεργάτες με έδρα την ΚρήτηΔείτε τη σχετική αγγελία
CROSS ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ - Ιατρικός Επισκέπτης - ΠάτραΔείτε τη σχετική αγγελία
ZEINCRO - Regulatory Affairs Officer (RAO)Δείτε τη σχετική αγγελία
Menarini Hellas - Medical advisorΔείτε τη σχετική αγγελία


E.E.Φα.Μ. Newsletter - 11/12/2020




Ετοιμάζονται και ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα-ποιες θα είναι οι προδιαγραφές
Με έγγραφο του υπουργείου Υγείας ενημερώθηκαν οι ιατρικοί σύλλογοι για την προετοιμασία ιδιωτικών κέντρων εμβολιασμού κατά της λοίμωξης COVID-19, τα οποία θα λειτουργούν επιπρόσθετα των 1018 εμβολιαστικών κέντρων

Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr

Κλειστός προϋπολογισμός 100 εκατ. για εμβόλια στον ΕΟΠΥΥ
Το ύψος της δαπάνης των εμβολίων, που περιλαμβάνονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. καθορίζεται στα 100 εκατ. ευρώ για το χρονικό διάστημα από Σεπτέμβριο 2020 έως Δεκέμβριο 2020, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια και του αν. υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: insuranceworld.g






Η ΒΙΑΝΕΞ στηρίζει τον Αρμένικο Κυανό Σταυρό
Με υπευθυνότητα απέναντι στο συνάνθρωπο και την κοινωνία, η ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε τον Δεκέμβριο στην αποστολή ενός ευρέως φάσματος φαρμακευτικών προϊόντων προς τον Αρμένικο Κυανό Σταυρό, για την παροχή προμηθειών στους κατοίκους των περιοχών της Αρμενίας που επλήγησαν μετά τις πρόσφατες συρράξεις.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: onmed.gr





Ιστότοπος από τη Novo Nordisk Hellas www.mintoxeisvaros.gr για την πρόληψη της παχυσαρκίας
Η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται ως νόσος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και ορίζεται ως η αποθήκευση υπερβολικής ποσότητας λίπους, που δύναται να οδηγήσει σε επιβάρυνση της υγείας.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: nextdeal.gr



Εταιρεία ιατροτεχνολογικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων - Επιστημονικοί ΣυνεργάτεςΔείτε τη σχετική αγγελία
PROFESSIONAL TEAM - Πωλητής ΦαρμακείωνΔείτε τη σχετική αγγελία
Qualitis Ltd - Clinical Research AssociateΔείτε τη σχετική αγγελία
Eμπορική/εισαγωγική εταιρεία: Ιατρικός Επισκέπτης/ πωλητήςΔείτε τη σχετική αγγελία
ITF HELLAS A.E.: Επιστημονικοί Συνεργάτες με έδρα την ΚρήτηΔείτε τη σχετική αγγελία
CROSS ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ - Ιατρικός Επισκέπτης - ΠάτραΔείτε τη σχετική αγγελία
ZEINCRO - Regulatory Affairs Officer (RAO)Δείτε τη σχετική αγγελία
Menarini Hellas - Medical advisorΔείτε τη σχετική αγγελία




E.E.Φα.Μ. Newsletter - 10/12/2020




Η Παγκόσμια Ζήτηση για Υπερκαταψύκτες Συντήρησης των Εμβολίων COVID-19
H παγκόσμια ζήτηση για υπερκαταψύκτες, που θα διατηρούν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού σε βαθιά κατάψυξη έως μείον 80 βαθμών Κελσίου, έχει εκτιναχθεί διεθνώς, εμφανίζοντας υπερτριπλασιασμό, καθώς οι κυβερνήσεις προετοιμάζονται για τους εμβολιασμούς με τους οποίους ευελπιστούν να «φρενάρουν» την πανδημία Covid-19 και οι φαρμακοβιομηχανίες ετοιμάζουν τις πρώτες αποστολές φορτίων.
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: pharmamanage.gr






Η εκστρατεία «Απεριόριστη Ανάσα – Be a life donor» για την μεταμόσχευση πνευμόνων
Μια πρωτότυπη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την δωρεά οργάνων επιχειρεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, προσφέροντας για ερέθισμα προς τους υποψήφιους δωρητές μια τοιχογραφία στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων».
Διαβάστε περισσότερα Πηγή: virus.com.gr



Εταιρεία ιατροτεχνολογικών και παραφαρμακευτικών σκευασμάτων - Επιστημονικοί ΣυνεργάτεςΔείτε τη σχετική αγγελία
PROFESSIONAL TEAM - Πωλητής ΦαρμακείωνΔείτε τη σχετική αγγελία
Qualitis Ltd - Clinical Research AssociateΔείτε τη σχετική αγγελία
Εμπορική/εισαγωγική εταιρεία: Ιατρικός Επισκέπτης/ πωλητήςΔείτε τη σχετική αγγελία
ITF HELLAS A.E.: Επιστημονικοί Συνεργάτες με έδρα την ΚρήτηΔείτε τη σχετική αγγελία
CROSS ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ - Ιατρικός Επισκέπτης - ΠάτραΔείτε τη σχετική αγγελία
ZEINCRO - Regulatory Affairs Officer (RAO)Δείτε τη σχετική αγγελία
Menarini Hellas - Medical advisorΔείτε τη σχετική αγγελία


The Prime Minister, Justin Trudeau, issued the following statement ..


Statement by the Prime Minister on the birthday of His Highness the Aga Khan


December 13, 2020
Ottawa, Ontario

The Prime Minister, Justin Trudeau, issued the following statement marking the birthday of His Highness Prince Karim Aga Khan:

“Today, we join Shia Imami Ismaili Muslims in Canada and around the world to celebrate the 84th birthday of their spiritual leader, His Highness the Aga Khan.

“A global humanitarian, the Aga Khan has made it his mission to build a better, more peaceful world. In a year where we have seen inequalities compounded by the effects of a global pandemic, His Highness has continued to work to help reduce poverty, advance gender equality, and improve health care and education. Whether through his Global Centre for Pluralism in Canada or the Aga Khan Development Network, his tireless efforts have helped make Canada, and the world, more inclusive. 

“The Aga Khan shares many of the values Canadians hold dear, including kindness, compassion, and respect for diversity. In a world often fraught with division, His Highness has continually worked to bring people together. His unwavering dedication to helping others is an inspiration to us all. For these reasons, he was named an honorary Canadian citizen and invested as an honorary Companion of the Order of Canada.

“Today, Sophie and I thank the Aga Khan for his outstanding leadership. We wish him continued health and happiness on this special day and for years to come.

“Salgirah Khushiali Mubarak!”


Déclaration du premier ministre à l’occasion de l’anniversaire de naissance de Son Altesse l’Aga Khan

Le 13 décembre 2020
Ottawa (Ontario)

Le premier ministre Justin Trudeau a fait aujourd’hui la déclaration suivante à l’occasion de l’anniversaire de naissance de Son Altesse le prince Karim Aga Khan :

« Aujourd’hui, nous nous joignons aux musulmans chiites imamites ismaéliens au Canada et à travers le monde pour célébrer le 84e anniversaire de leur chef spirituel, Son Altesse l’Aga Khan.

« Leader humanitaire mondial, l'Aga Khan s'est donné pour mission de bâtir un monde meilleur et plus pacifique. En cette année où les inégalités ont été aggravées par les effets d'une pandémie mondiale, Son Altesse a continué d’œuvrer pour réduire la pauvreté, faire progresser l'égalité des sexes et améliorer les soins de santé et l'éducation. Que ce soit par l'intermédiaire de son Centre mondial du pluralisme au Canada ou du Réseau Aga Khan de développement, son travail acharné a contribué à rendre le Canada et le monde entier plus inclusifs. 

« L'Aga Khan partage bon nombre des valeurs qui sont chères aux Canadiens, notamment la bonté, la compassion et le respect de la diversité. Dans un monde souvent divisé, Son Altesse n'a jamais cessé de travailler pour rassembler les gens. Son dévouement inébranlable à aider les autres est une source d'inspiration pour nous tous. Pour ces raisons, il a été nommé citoyen honoraire du Canada et investi à titre de Compagnon honoraire de l'Ordre du Canada.

« Aujourd’hui, Sophie et moi remercions l’Aga Khan pour son leadership remarquable. Nous lui souhaitons santé et bonheur en cette journée spéciale et pour les années à venir. 

« Salgirah Khushiali Moubarak! »

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΝ.ΑΛ. ΘΕΣΣ/ΚΗΣ:Ομιλία για τον Προϋπολογισμό του 2021













Σημεία ομιλίας Γιώργου Αρβανιτίδη για τον Προϋπολογισμό του 2021 στην Ολομέλεια της Βουλής


Με τον Προϋπολογισμό του 2021 που συζητάμε σήμερα, φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές, σε σχέση με την πρόχειρη προετοιμασία της Κυβέρνησης της ΝΔ, για την δύσκολη χρονιά που έρχεται.

Όσο πρόχειρα προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα πανδημίας, που ήξερε ότι ερχόταν…άλλο τόσο και περισσότερο πρόχειρα, βλέπουμε να προετοιμάζει τον Προϋπολογισμό, επαναλαμβάνοντας κενά και ολιγωρίες, ενόψει του δεύτερου κύματος της οικονομικής δυσπραγίας, το 2021.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα προστασίας των πολιτών και στήριξης του ΕΣΥ, μετά το πρώτο lockdown, και τώρα πάμε από διάγγελμα σε διάγγελμα και από παράταση σε παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Το ίδιο καθυστερημένα, βλέπουμε να έρχονται τα μέτρα στήριξης της Οικονομίας, με… ανεπαρκή έως ανύπαρκτα, μέτρα προστασίας της μεσαίας τάξης και των ευάλωτων ομάδων.

Και ενώ το ΕΣΥ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέσα στην Πανδημία, στους Προϋπολογισμούς 2020 – 2021 γίνεται ο φτωχός συγγενής αφού:

1ον Θα λειτουργεί στα ίδια περίπου επίπεδα δαπανών με το 2019 και

2ον με πολύ λιγότερο προσωπικό, από ότι το 2019,

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση επιμένει να υιοθετεί υπεραισιόδοξες προβολές και σενάρια για τις οικονομικές εξελίξεις το 2021.

Ο Προϋπολογισμός του 2021 θα αποδειχθεί μια ανεφάρμοστη εξίσωση που δεν θα βγαίνει, όχι εξαιτίας του COVID19, αλλά κυρίως εξαιτίας της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής της ΝΔ.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία




Ομιλία για τον Προϋπολογισμό 2021 - 11.12.2020


Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα,newsletter






Φίλες και φίλοι,

Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά.

Θα είναι όμως τα τελευταία που ζούμε με την απειλή πανδημίας. Η έλευση του εμβολίου μας γεμίζει με πίστη και αισιοδοξία. Η ζωή μας επιστρέφει αλλά και συνεχίζεται.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν άνθρωποι που περνάνε δύσκολα. Για αυτούς τους ανθρώπους ανέλαβα και θα συνεχίσω να αναλαμβάνω πρωτοβουλίες.

Είμαστε εδώ για να δίνουμε μάχες, για να λύνουμε προβλήματα.

Για την Ελλάδα, για τα Δωδεκάνησα , για τους πολίτες.

Μάνος Κόνσολας

Επικοινωνήστε μαζί μου


Να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη

Στα δύσκολα κανείς δεν πρέπει να κρύβεται. Και κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του. Γι'αυτό ανέλαβα πρωτοβουλία για τη στήριξη ανέργων στον τουρισμό, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.
Διαβάστε περισσότερα

Η ώρα των αλλαγών στον αναπτυξιακό νόμο
Διαβάστε αναλυτικά τις προτάσεις που συζητήσαμε για τη στήριξη των νησιών μας, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση
Δείτε περισσότερα

Υποδειγματική η λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού

Η υποδειγματική λειτουργία της πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης του Υπ. Τουρισμού, δικαιώνει τις προσπάθειες όλων όσων πίστεψαν και προετοίμασαν αυτό το εγχείρημα. ️ Μια ακόμα καινοτομία που έγινε κατάκτηση.
Δείτε περισσότερα

Ξεκινούν τα έργα αποκατάστασης στο Κτηματολόγιο Ρόδου




Έπειτα από διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, εγκρίθηκε το κονδύλι, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης του κτιρίου του Κτηματολογίου στη Ρόδο. Και αυτή είναι μόνο η αρχή.
Δείτε περισσότερα

Προχωράμε με συναίνεση-Συνάντηση με την Τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νοτοπούλου
Ο τουρισμός, και ειδικότερα η τουριστική εκπαίδευση, πρέπει να είναι πεδίο σύγκλισης και συνεννόησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.
Δείτε περισσότερα
#στα_μμε


«Ελλάδα: οι ασφαλέστερες διακοπές. Αυτό είναι το πιο ισχυρό brand για τον τουρισμό μας το 2021” Συνέντευξη στην Kontra News

«Ψηφιακό και καθαρό τηλεοπτικό σήμα στα Δωδεκάνησα-Δήλωση στα κεντρικά δελτία ειδήσεων

"Ηλεκτροκίνηση: Ξεκίνησε από την Αστυπάλαια, πρέπει να συνεχιστεί και στα άλλα νησιά -Άρθρο στα ΜΜΕ Δωδεκανήσου

"Οι ευθύνες του πολιτικού συστήματος για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια”- Άρθρο στην εφημερίδα Ταχυδρόμος Θεσσαλίας

“Το Νότιο Αιγαίο δεν καταθέτει την τουριστική του ταυτότητα" -Άρθρο στο politicalbank.gr

  12.12.2020


«Το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ είναι οι μεγάλες ευκαιρίες για τα νησιά μας»

Ομιλία του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα στην Γ.Σ. των νησιωτικών επιμελητηρίων

 

Στην επόμενη μέρα του τουρισμού, αλλά και στις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας των νησιών, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Κόνσολας στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.), που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού έθεσε ως στρατηγικό αναπτυξιακό στόχο για τα νησιά, την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της νησιωτικής οικονομίας, θέτοντας ως πεδία προτεραιοτήτων την ενέργεια, την πράσινη και γαλάζια ανάπτυξη, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τον πρωτογενή τομέα ,τη μεταποίηση και τον τουρισμό.

Έκανε λόγο για αλλαγή του μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών υψηλού εισοδήματος, την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και την ενεργειακή και ποιοτική αναβάθμιση του κτιριακού αποθέματος των τουριστικών καταλυμάτων στα νησιά μας.

Αναφερόμενος στη στήριξη των επιχειρήσεων, ο κ. Κόνσολας τόνισε ότι ξεκινά ένα νέο εγγυοδοτικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 450 εκ. ευρώ, το οποίο θα απευθύνεται αποκλειστικά σε πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις, παρέχοντας τους κεφάλαια κίνησης ύψους έως 50.000 ευρώ.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα ύψους 60 εκ. ευρώ που αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά θερμαντικών σωμάτων εξωτερικών χώρων, η πρόσκληση για το οποίο θα βγει τις επόμενες μέρες.

Χαρακτήρισε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και της νέας προγραμματικής περιόδου, ως τις μεγάλες ευκαιρίες για τα νησιά μας και επισήμανε ότι για να μην δημιουργηθεί χρηματοδοτικό κενό, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, υπάρχουν πόροι ύψους 2,3 δισεκατομμυρίων ευρώ από το χρηματοδοτικό πακέτο React EU.

Ο Μάνος Κόνσολας επανέφερε επίσης την πρόταση για βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον αναπτυξιακό νόμο, ειδικά για τις νησιωτικές περιοχές.

Έθεσε το ζήτημα της διαφοροποίησης των κινήτρων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, προτείνοντας την αντικατάσταση του μέτρου των φοροαπαλλαγών με αυτό της άμεσης επιχορήγησης, καθώς και το ζήτημα της ενίσχυσης της ρευστότητας επιχειρήσεων που έχουν καταθέσει προτάσεις ένταξης στον αναπτυξιακό νόμο, αλλά και της αύξησης του ορίου ενίσχυσης για τις μικρές επιχειρήσεις.


COUNCEL OF THE EUROPEAN UNION weekly digest

 

● European Council
 
12-12-2020 16:56:29 | Documents destinés à la presse |

Intervention du président Charles Michel lors du sommet 2020 sur l’ambition climatique

 

Le président Charles Michel a adressé un message lors du sommet de 2020 sur l’ambition climatique organisé conjointement par les Nations Unies, le Royaume-Uni et la France.

10-12-2020 17:45:49 | Press material |

European Central Bank: Frank Elderson appointed member of the executive board

 

The European Council appointed Frank Elderson as a member of the European Central Bank's executive board. He will take up his duties on 15 December 2020 for a non-renewable term of eight years.

10-12-2020 13:49:15 | Press material |

Media advisory - Press conferences of the European Council meeting, 10-11 December 2020

 

Media advisory - Press conferences of the European Council meeting, 10-11 December 2020

9-12-2020 17:25:08 | Press material |

Invitation letter by President Charles Michel to the members of the European Council ahead of their meeting on 10-11 December 2020

 

European Council President Charles Michel invited the members of the European Council to their meeting on 10-11 December 2020

9-12-2020 13:00:17 | Press material |

IMPORTANT UPDATE: Press briefing ahead of the European Council meeting on 10-11 December 2020

 

EU leaders will meet in Brussels to discuss further coordination on COVID-19, climate change, security and external relations. On 11 December the leaders will also meet for the Euro Summit.

 
● Council of the EU
 
11-12-2020 19:54:03 | Press material |

Erasmus+ 2021 2027: Council reaches a provisional agreement with the European Parliament

 

The Erasmus+ programme for 2021-2027 will be much more inclusive. The Council and the European Parliament reached a provisional agreement which provides for more opportunities at all levels and types of education and training, and for the participation of people from disadvantaged background or living in EU remote areas.

11-12-2020 16:29:14 | Press material |

Media advisory - Press briefing ahead of Environment Council of 17 December 2020

 

Press briefing ahead of the Environment Council will take place on 14 December 2020 at 19:00.

11-12-2020 15:18:50 | Press material |

Towards a hydrogen market for Europe: Council adopts conclusions

 

The Council adopts conclusions on steps towards a hydrogen market for Europe.

11-12-2020 14:13:52 | Press material |

New Cybersecurity Competence Centre and network: informal agreement with the European Parliament

 

The EU will set up a European Cybersecurity Industrial, Technology and Research Competence Centre in Bucharest, Romania.

11-12-2020 14:08:44 | Press material |

European Solidarity Corps 2021 - 2027: the Council and the European Parliament strike a provisional agreement

 

The European Solidarity Corps programme 2021-2027 has been provisionally agreed between the Council and the European Parliament. It provides for a large set of opportunities for young people to participate in voluntary solidarity actions and humanitarian aid activities both in and outside the EU.

11-12-2020 11:53:11 | Press material |

CHANGE OF TIME Media advisory - Press briefing ahead of the video conference of home affairs ministers of 14 December 2020

 

Press briefing ahead of the video conference of home affairs ministers will take place on 11 December 2020 at 13:15.

11-12-2020 11:31:25 | Press material |

Offshore and other renewable energies: Council adopts conclusions

 

The Council adopts conclusions on offshore and other renewable energies.

11-12-2020 10:13:18 | Press material |

Horizon Europe : Council presidency reaches political agreement with the European Parliament

 

The German presidency of the Council today reached a provisional political agreement with the European Parliament's negotiators on the proposed regulation establishing Horizon Europe, the EU framework programme for research and innovation for the years 2021 to 2027.

10-12-2020 15:41:01 | Press material |

Terrorist content online: Council presidency and European Parliament reach provisional agreement

 

The EU is working to stop terrorists from using the internet to radicalise, recruit and incite to violence.

10-12-2020 14:13:44 | Press material |

Media advisory - Video conference of ministers of home affairs, 14 December 2020

 

Main agenda items, approximate timing, public sessions and press opportunities.

10-12-2020 10:56:18 | Press material |

The new European Cybersecurity Competence Centre to be located in Bucharest, Romania

 

The EU will soon have a new Cybersecurity Competence Centre in Bucharest, to improve the coordination of research and innovation in cybersecurity in the EU.

9-12-2020 13:26:03 | Press material |

Council endorses new rules addressing cessation of financial benchmarks

 

EU ambassadors endorsed an agreement reached with the Parliament on amendments to the Benchmark Regulation.

8-12-2020 20:42:15 | Press material |

Council and Parliament reach provisional political agreement on new framework for regional investment

 

The co-legislators strike a political deal on two structural funds accounting for the largest share of EU cohesion resources.

 
● General Secretariat
 
11-12-2020 20:13:16 | Press material |

Forward look: 14 - 27 December 2020

 

Overview of the main subjects to be discussed at meetings of the Council of the EU over the next two weeks and upcoming media events.

 
● European Council
 
10-12-2020 14:04:01 | Public procurement |

Current calls for tender, 10/12/2020

 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022