"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: International Monetary Fund:New IMF Country Focus..-Νέο webinar Ε.Ε.Α. – ΠΑ.ΠΕΙ.: «Τεχνητή νοημοσύνη στο λιανικό και το ηλεκτρονικό εμπόριο»..-Ε.Ε.Φα.Μ. Newsletter..-Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

"AΘΥΒΟΛΕΣ":Κρητική Ειδησεογραφία ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ!!!



 8,2 εκ. ευρώ για την μεταφορά των μαθητών σε σχολικές μονάδες της Π.Ε. Ηρακλείου ..απο τον μοναδικό Περιφερειάρχη Κρήτης!!..

-Η έκφραση γνώμης της Επιτροπής Διαβούλευσης  Περιφέρειας Κρήτης για το Σχέδιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού..

-Μανόλης Χνάρης στον ΥπΑΑΤ Μάκη Βορίδη για το σύστημα Nutri- Score..

-Διαδικτυακή δράση Προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- EUropa.S. T.E.EN.S..

-2η Διαδικτυακή Ημερίδα «Δίκτυα και Δομές Υποστήριξης και Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας»..

- December 1st, 1913 – The Union of Crete with Greece..

-Crete Country Christmas puts holiday revelers in the drivers seat, on a treasure hunt..

-Corfu and Crete plan more sustainable tourism..

-Crete boys basketball enters Tony Siske era..

-Kalitsounia- Cretan Cheese Pies Recipe..

-Meet the Greek Captain of the Year From Crete( By Anna Wichmann )..

-Wolverhampton school launches partnership with school in Crete..-

AKIS GOUMAS γράφει στο facebook και..."ξανασπάει κόκκαλα":"Ο Τσίπρας, σε βίλα στο Σούνιο και μόνο με 500€ !..."

 


Akis Goumas γράφει στο facebook:


"Ο Τσίπρας, σε βίλα στο Σούνιο και μόνο με 500€ ! Πέσανε να τον φάνε... Γιατί? Επειδή είναι πετυχημένος κυνηγός ευκαιριών? Πλάκα κάνω, φυσικά. Ότι και να αποκτούσε, θα το ανακοίνωνε στην τιμή που θα έβρισκε οικεία ένας μικροαστός. "Αγόρασα Ferrari, με μόνο 7.000€"! "Νοίκιασα διαμέρισμα στο Παλιό Ψυχικό, με μόνο 450€"! Παρατήρηση πρώτη: κανένας πολιτικός δεν προκαλεί. Τους το λένε οι σύμβουλοί τους, δεν το σκέπτονται μόνοι τους. Παρατήρηση δεύτερη: αν δηλώνεις "Αριστερός", πρέπει να ξέρεις ότι αυτό δεν είναι τόσο μια πολιτική θέση, όσο μια Κοινωνική στάση. Άριστο ρολόι το Rolex, καταπληκτικό ρούχο το Hugo Boss, αλλά ο αριστερός τα εκτιμά χωρίς να τα θέλγεται. Και γι΄αυτό δεν το αποκτά. Ο Αριστερός, δεν είναι ένας μίζερος φτωχούλης. Είναι ένας ευαίσθητος και σκεπτόμενος άνθρωπος, που δεν αναζητά την χλιδή για να αποκτήσει πνευματική και σωματική ηρεμία. Το να δηλώνεις (Πρέπει και να είσαι, όμως) Αριστερός, δεν είναι επάγγελμα. Είναι Κοινωνική θέση! Ο Τσίπρας, έχει επάγγελμα την Αριστερά, γιατί τίποτα άλλο δεν μπορεί να κάνει σαν πραγματικό επάγγελμα. Θέλει την χλιδή της βίλας, την ηρεμία της καλής περιοχής, το άρωμα του πούρου και την ακρίβεια ενός Rolex, γιατί ονειρεύεται την αστική ζωή, ενώ η μοίρα του τον έβαλε να κάνει τον ηγέτη της "Αριστεράς". Ζορίζεται, υποφέρει αλλά οι σύμβουλοί του, του είπαν ότι "Αρκεί να αποδείξεις ότι νοίκιασες μια βίλα ...στην τιμή που νοικιάζει κάποιος απο τους οπαδούς σου, ένα 3άρι στα Πατήσια". Αυτό, λέγεται "Ταύτιση με τον αρχηγό". Του αρκεί να το δηλώνει και το δείχνει. Ο "Τσίπρας", δεν είναι άτομο, είναι επάγγελμα. Είναι "Το Τσίπρας". Αλλάζουν τα ονόματα και τα κόμματα, αλλά το επάγγελμα παραμένει ίδιο: "Είμαι και δηλώνω Αριστερός, αλλά έχω γούστα και πραγματικότητα αστού. Να το αλλάξω? Όχι! Ας το πώ με άλλα λόγια, γιατί πρέπει να παραμείνω σύμβολο". Όξω ρε !
Όποιος δεν σας καταλάβει, είναι άξιος της τύχης του και των εμμονών του."

ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ δελτίον τύπου

 

Ψηφίστηκε στις 4-12-2020ο νόμος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Εκσυγχρονισμός Χωροταξικής Νομοθεσίας και άλλες διατάξεις», όπου περιλαμβάνονται δύο μείζονος σημασίας για τον Δήμο Μαραθώνος διατάξεις.

Ειδικότερα, με το άρθρο 142 εγκρίνεται η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Δήμου μας, δίνοντας λύση σε ένα χρονίζον πρόβλημα, καθώς ο ΣΜΑ λειτουργεί συνεχώς εδώ και 28 έτη και παρέχεται έτσι η δυνατότητα πλήρους αδειοδότησής του 

Επίσης, με το άρθρο 169, υλοποιείται μια από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, η απόκτηση από τον Δήμο Μαραθώνος του ακινήτου επιφάνειας 128.976 τ.μ. στο Μάτι, ιδιοκτησίας του e-ΕΦΚΑ, δηλαδή της έκτασης των Παιδικών Εξοχών Οίκου Ναύτου. Επισημαίνουμε εδώ ότι η καταβολή του τιμήματος θα γίνει από τον ειδικό λογαριασμό αρωγής πυροπλήκτων που χρηματοδοτεί δράσεις και έργα για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 και δεν θίγει τις οποιεσδήποτε αποζημιώσεις υπέρ των πυροπλήκτων συμπολιτών μας.

Ως Δήμαρχος Μαραθώνος υπογραμμίζω ότι πρόκειται για δύο πολύ σημαντικές για τον τόπο μας νομοθετικέςρυθμίσεις. Μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στο σχεδιασμό μας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, απαλλαγμένοι από το βραχνά των παλαιότερων προβλημάτων, ώστε να αδειοδοτήσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τις εγκαταστάσεις του ΣΜΑ. Επίσης, με την παραχώρηση του σχεδόν 129 στρεμμάτων ακινήτου στο μαρτυρικό Μάτι, προωθούμε την αναγέννηση και αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, ώστε να δημιουργήσουμε έναν σύγχρονο, προσβάσιμο και ασφαλή χώρο αναψυχής, με σεβασμό στο περιβάλλον, που θα αποτελέσει στολίδι για όλο τον Δήμο μας.

Με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Πρωθυπουργό της Χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, χωρίς την υποστήριξη και δέσμευση του οποίου δεν θα είχε προχωρήσει η ρύθμιση για την παραχώρηση του ακινήτου του e-ΕΦΚΑ.Επίσης να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και στον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκο, χωρίς την πολύτιμη συμβολή των οποίων δεν θα ήταν δυνατή η ρύθμιση που αφορά τον ΣΜΑ. Τέλος, ευχαριστώ και όλους τους Βουλευτές οι οποίοι στήριξαν τις ευεργετικές για τον Δήμο μας διατάξεις.

Η Δημοτική μας Αρχή συνεχίζει με πράξεις, προσηλωμένη στον στόχο της αναγέννησης της πόλης μας και στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων.

 

Ο ΔήμαρχοςΜαραθώνος 

Στέργιος Τσίρκας

AHEPA E-News


Vol. 14 Issue 49 | Wednesday, December 9, 2020



AHEPA E-News
Former U.S. Senator Paul Sarbanes Mourned
Ahepans mourn the passing of former U.S. Senator Paul S. Sarbanes, the 1993 recipient of the AHEPA Socrates Award and AHEPA Life Member, announced Supreme President George G. Horiates.
In a statement, Supreme President Horiates said Senator Sarbanes fulfilled the American Dream by dedicating his life selflessly to public service, including becoming Maryland’s first five-term U.S. senator; and to championing Hellenic ideals.
Horiates also conveyed the Order's appreciation for Brother Sarbanes' recognition of AHEPA's veterans with passage of S.Con.Res.96 in the 106th Congress and his unique commemoration of AHEPA's 75th anniversary with an entry into the Congressional Record.
read statement
The National Herald | GreekNews | The Pappas Post






AHEPA Condemns Desecration of Jewish Synagogue, Holocaust Museum in Greece

AHEPA strongly condemns last Thursday's desecration of the Jewish synagogue and Holocaust museum in Larissa, Greece, announced Supreme President George G. Horiates.

"Such despicable acts of anti-Semitism are simply unacceptable, and we must come together to defy these acts of hatred, intolerance, and bigotry," Horiates said. "We commend the Greece's Ministry of Foreign Affairs for its quick condemnation of this heinous act, and we call for the perpetrator to be swiftly apprehended and brought to justice."




#GivingTuesday may have come and gone, but our #GivingTuesday challenge to you remains.

On #GivingTuesday, AHEPA launched the #AHEPAGivesBack campaign. For the entire month of December, we're encouraging our chapters to embody the spirit of #GivingTuesday.

learn more




Donate

Holiday shopping?
Don't forget to #BoycottTurkey!
AHEPA was among the first to call for a boycott of Turkish products and tourism following Turkish President Recep Tayyip Erdogan’s formal action to change the status of Hagia Sophia, a UNESCO World Heritage Site, from a museum to a mosque in July 2020. The act violated international norms and rejected international institutions.
Don’t Forget to Boycott Turkey!
With the Christmas season upon us, and many of us frantically shopping (mostly online) to complete our Christmas shopping lists, we remind you to double-check those “Made In” labels to ensure Turkey is boycotted. A proliferation of commerce websites exists that specialize in the sale and import of products. Ensure that these products are not “Made in Turkey!”

read more






Our Boycott Turkey Info Sheet
Sons of Pericles, Daughters of Penelope
announce cookbook project



With the world in disarray, there remain a few constants, especially in a Greek's life: Food and the AHEPA Family --Greek cuisine has stood the test of time, similar to the AHEPA Family, whenever we need to feel better, take care of our family, or bring our loved ones and friends comfort in trying times. The Sons of Pericles and Daughters of Penelope are calling upon our brothers and sisters to come together and share your favorite recipes that bring good memories and consolation, in hopes we can spread the love and presence of the AHEPA Family; especially during this holiday season.

Visit sonsofpericles.org/recipesubmission to share your recipes for our collaborative cookbook so we can remind each other we are still here, still cooking, and still family.
A family who eats together, stays together!

Greece Is the Word in 2021
Make Reservations! | Athens Supreme Convention

AHEPA is preparing for the 99th AHEPA Family Supreme Convention to be held in Athens, Greece, July 25 to 31, 2021. The official convention hotel will be the Hotel Grande Bretagne. Reservation deadline is March 31, 2021.
Greece will be celebrating the bicentennial of its independence in 2021 and the AHEPA family will be there to join in the celebration! See you there!
New! Make Reservations | more info




Don't miss out!
100th anniversary member data project underway

 
 
AHEPA recently launched a comprehensive 100th Anniversary member data verification project, announced Supreme President George G. Horiates.


"We are requesting all members of AHEPA to contact us for this important project and encourage you to be a part of the Centennial celebrations," Horiates said, adding that members should have received an email with detailed instruction this week. "We've assembled the information currently listed in our member files and now need your help to confirm the accuracy of your data and fill in any information gaps."

Up-to-date member information is critical in helping AHEPA promote the ancient Hellenic ideals of education, philanthropy, civic responsibility, family and individual excellence through community service and volunteerism. That's why it's so important to call.

Please call 1-888-827-6103 (toll-free) to take care of this important matter today.


The Senate Must Act!



View our Action Alert

Contact Senators and urge them to:
Uphold American values and security interests.
Hold Turkey responsible for its actions.
Urge Majority Leader Mitch McConnell to bring sanctions legislation to the Senate Floor.
The House acted. Now the Senate must.
Contact the US Senate Today!
Take Action: Learn More!

Stay Connected with AHEPA

Join AHEPA Today!


In our own words. What AHEPA means to us.
Join AHEPA Now!

Greek American News Digest

Editor's Note
Editorials, commentaries, opinion pieces, and articles are shared for information purposes only and do not necessarily reflect the views or policy positions of the Order of AHEPA, its affiliated organizations, and members.

Longtime lawmaker Paul Sarbanes of Maryland was unpretentious ‘stealth senator’ who championed civility, Chesapeake Bay
The Baltimore Sun (Dec. 7)


Longtime U.S. Sen. Paul S. Sarbanes was remembered Monday as a son of Greek immigrants who championed Chesapeake Bay preservation and other Maryland causes while remaining an unpretentious “stealth senator” in a body known for self-promotion. read more

Greece to keep schools, restaurants shut until after Christmas
Reuters (Dec. 7 )

Greece said on Monday that it will not re-open schools, restaurants and courts until Jan. 7, effectively extending most of the restrictions the country imposed last month to contain the spread of coronavirus. read more
Ancient Greece Had Market Economy, 3,000 Years Earlier Than Thought
HAARETZ (Dec. 7)

Ancient Greece is often credited with being the birthplace of democracy. Now a new paper deems it also the proud parent of the world’s first market economy. read more

Greece wants arms embargo on Turkey
Ekathimerini (Dec. 7)

Greece will insist in this week’s European Council on a European Union embargo on selling arms to Turkey. Prime Minister Kyriakos Mitsotakis is also expected to tell his counterparts that the arms they sell to Turkey could be used against EU member-states.

Prime Minister Justin Trudeau speaks...

 


Prime Minister Justin Trudeau speaks with Newfoundland and Labrador Premier Andrew Furey

December 9, 2020
Ottawa, Ontario

Today, Prime Minister Justin Trudeau spoke with Newfoundland and Labrador Premier Andrew Furey about the COVID-19 pandemic and other shared priorities.

Prime Minister Trudeau thanked Premier Furey for his leadership and ongoing collaboration. The two leaders spoke about the COVID-19 vaccine rollout, and the partnership between both governments to deliver safe, effective vaccines to the people of Newfoundland and Labrador.

The Prime Minister reaffirmed his commitment to working with the Premier to advance common interests on clean energy for Newfoundlanders and Labradorians, including the Lower Churchill Projects and the Atlantic Loop. The two leaders discussed supports for workers in the oil and gas, and tourism sectors, noting that they have been particularly affected by the pandemic and are key parts of the economy in Newfoundland and Labrador.

The Prime Minister and the Premier agreed on the importance of continuing to work together on these shared priorities.

Associated link

Le premier ministre Justin Trudeau s'entretient avec le premier ministre de Terre-Neuve-et-Labrador, Andrew Furey

Le 9 décembre 2020
Ottawa (Ontario)

Aujourd'hui, le premier ministre Justin Trudeau s'est entretenu avec le premier ministre de Terre-Neuve-et-Labrador, Andrew Furey, au sujet de la pandémie de COVID-19 et d'autres priorités communes.

Le premier ministre Trudeau a remercié le premier ministre Furey pour son leadership et sa collaboration soutenue. Les deux dirigeants ont parlé du déploiement du vaccin contre la COVID-19 et du partenariat que les deux gouvernements ont établi pour fournir un vaccin sûr et efficace aux gens de Terre‑Neuve‑et-Labrador.

Le premier ministre Trudeau a réaffirmé son engagement à travailler avec le premier ministre Furey pour faire avancer les intérêts communs en matière d'énergie propre pour les Terre-Neuviens et Labradoriens, notamment en ce qui concerne les projets du cours inférieur du fleuve Churchill et la boucle de l’Atlantique. Les deux dirigeants ont discuté du soutien pour les travailleurs des secteurs du pétrole et du gaz et du tourisme. Ils ont souligné que ces secteurs ont été particulièrement touchés par la pandémie et qu'ils sont tous deux importants pour l'économie de Terre-Neuve-et-Labrador.

Les deux dirigeants ont convenu de l'importance de continuer à travailler ensemble sur ces priorités communes.

The European Economic and Social Committee (EESC):Virtual multilingual public hearing | 07/01/2021

 






 
 

INVITATION

Virtual multilingual public hearing | 07/01/2021 | 10:00 – 13:00 | EESC
 
 
 
Challenges of Teleworking: organization of working time, work life balance and the right to disconnect
 
 
The European Economic and Social Committee (EESC) is organising a remote public hearing on Challenges of Teleworking: organization of working time, work life balance and the right to disconnect on Thursday, 7 January 2021.

The COVID-19 pandemic has been a game changer for teleworking, which is now the new norm for millions of workers. Early estimates suggest that close to 40% of workers in the EU began to telework fulltime due to the pandemic. This has led to a number of challenges that the Portuguese Presidency has asked the EESC to examine. The aim of the webinar is to gather the points of view of social partners and other civil society organisations on this topic to feed into the EESC opinion that will be adopted in April 2021 and to further the debate at EU level.

Please find the agenda here.

The public hearing will be held remotely via INTERACTIO.

Your participation and input are most welcome! You can register online until 5 January 2021.

Further information and instructions on how to connect will be sent in due time to the registered participants.

Please feel free to forward this invitation to anybody that may be interested.

For any questions related to the event, please contact the SOC section by email.
 
 

INVITATION

Audition publique virtuelle multilingue | 7 Janvier 2021 | CESE
 
 

Défis du télétravail: organisation du temps de travail, équilibre entre vie professionnelle et vie privée et droit à la déconnexion
 
 
Le Comité économique et social européen (CESE) organise une audition publique à distance sur le thème «Défis du télétravail: organisation du temps de travail, équilibre entre vie professionnelle et vie privée et droit à la déconnexion» jeudi 7 janvier 2021.

La pandémie de COVID-19 a changé la donne pour le télétravail, qui est désormais la nouvelle norme pour des millions de travailleurs. De récentes estimations indiquent que près de 40 % des travailleurs de l’Union européenne ont commencé à télétravailler à temps plein à cause de la pandémie. Cette situation a entraîné un certain nombre de défis que la présidence portugaise a demandé au CESE d’examiner. L’objectif de ce webinaire est de recueillir les points de vue des partenaires sociaux et d’autres organisations de la société civile sur ce sujet afin d’alimenter l’avis du CESE qui sera adopté en avril 2021 et de faire avancer le débat au niveau de l’UE.

Vous trouverez le programme de l’audition ici.

L’audition publique se tiendra à distance via INTERACTIO.

Votre participation et votre contribution sont les bienvenues! Vous pouvez vous inscrire en ligne jusqu’au 5 janvier 2021.

Des informations et instructions supplémentaires sur les modalités de connexion seront envoyées en temps utile aux participants enregistrés.

N’hésitez pas à transmettre cette invitation à toute personne qui pourrait être intéressée.

Pour toute question relative à la manifestation, veuillez contacter la section SOC par courrier électronique.
 
  
 

European Economic and Social Committee / Comité économique et social européen
Rue Belliard 99, 1040 Bruxelles

CDU latest

header_presse_infoservice
Berlin, 10. Dezember 2020
Terminhinweis
 
 
hiermit möchte ich Sie über die Termine der CDU Deutschlands am Montag, den 14. Dezember 2020 informieren und zur Berichterstattung einladen.
 
9.00 Uhr Präsidiumssitzung - nur digital -
 
11.00 Uhr Bundesvorstandssitzung - nur digital -
 
15.00 Uhr Pressekonferenz
mit dem Generalsekretär der CDU Deutschlands Paul Ziemiak MdB und dem Bundesgeschäftsführer der CDU Deutschlands Dr. Stefan Hennewig, in der Bundespressekonferenz, Konferenzsaal, Schiffbauerdamm 40, 10117 Berlin (Ecke Reinhardtstraße)
 
Eine Anmeldung erfolgt über die Bundespressekonferenz. Uns wurde mitgeteilt: Es gibt nur eine begrenzte Platzzahl für Journalistinnen und Journalisten, sowie einen Corona-Pool. Bitte beachten Sie die Ankündigung der Bundespressekonferenz!
 
19.00 Uhr
Auftakt des Kandidatenverfahrens im KAH um den Vorsitz der CDU Deutschlands mit Ministerpräsident Armin Laschet MdLFriedrich Merz und Dr. Norbert Röttgen MdB. Die drei Kandidaten stellen sich in einem modernen Talkformat live im Konrad-Adenauer-Haus den Fragen der CDU-Mitglieder.
 
Aufgrund der Corona-Beschränkungen können wir leider keine Medienvertreterinnen und -vertreter in der CDU-Bundesgeschäftsstelle empfangen. Gerne aber laden wir Sie ein in unseren virtuellen Pressearbeitsraum, in dem Sie die Veranstaltung live verfolgen und Kontakt zur Pressestelle der CDU aufnehmen können. Sie erreichen Ihn über folgenden Link:
 
https://cdudeutschland.webex.com/cdudeutschland-de/j.php?MTID=mfe7c47bad1bdb370c009f010072889bb
 
Meeting-Kennnummer (Zugriffscode): 174 323 4943
 
Meeting Passwort: BHkKneyh822

SUP Free hackathon: Δήλωσε συμμετοχή και διεκδίκησε σημαντικά βραβεία

 

📌 SUP Free hackathon: Δήλωσε συμμετοχή  και διεκδίκησε σημαντικά βραβεία
 
Ελλάδα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης! Προστατεύουμε ενεργά το φυσικό περιβάλλον και την υγεία μας. Αφήνουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας.
 
 
4+1 κατηγορίες βραβείων:
  • 5μηνο πρόγραμμα επιτάχυνσης για υλοποίηση της ιδέας σε παραγωγικό περιβάλλον
  • χρηματικά βραβεία 6.000 ευρώ
  • δωροεπιταγές από τη Lidl Hellas για τα μέλη των τριών πρώτων ομάδων
  • Έως 25.000$ ανά ομάδα που θα διακριθεί για cloud services από την Amazon
 
Η μεγαλύτερη επιβράβευση όλων μας είναι οτι συνεργαζόμαστε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.
     
      Ο μαραθώνιος καινοτομίας SUP Free hackathon είναι η πρώτη δράση ανοιχτής καινοτομίας στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας “Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης”. Στόχος του είναι η ενεργοποίηση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών και λύσεων που αξιοποιούν την τεχνολογία, για να συμβάλλουν σε μια καθημερινότητα χωρίς πλαστικά μίας χρήσης.
       
      Το SUP Free hackathon θα πραγματοποιηθεί 11–13 Δεκεμβρίου 2020, απομακρυσμένα με εργαλεία τηλεδιάσκεψης.
       
       
      Με ποιον τρόπο μπορείς να συμμετέχεις:
      • Δίνοντας θέματα ή προβλήματα ή προκλήσεις για λύση που σχετίζονται με τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή (δημόσια υποβολή προτάσεων - διαβούλευση).
      • Aναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα (συμμετέχοντες - διαγωνιζόμενοι).
      • Yποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (μέντορες, χορηγοί, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς).
       
        Οι συμμετοχές για τους διαγωνιζόμενους θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου. Για την καλύτερη προετοιμασία των ομάδων και συμμετεχόντων ενθαρρύνουμε την έγκαιρη εγγραφή ώστε να συμμετέχουν στα διαδικτυακά συμμετοχικά εργαλεία.
           
          ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
           
          Η δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που αφορούν την ανοιχτή καινοτομία. Το εργαστήριο SUP Free Innovation Lab, το οποίο υποστηρίζεται από τη LiDL Ελλάς, έχει ως στόχο την προώθηση νέων αναπτυσσόμενων τεχνολογιών (disrupting technologies) σε θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος. Περιλαμβάνει τη διοργάνωση του μαραθωνίου καινοτομίας SUP Free hackathon και, στη συνέχεια, έναν 5μηνο κύκλο υποστήριξης των λύσεων που θα προταθούν, ώστε οι πρωτότυπες εφαρμογές να μετασχηματιστούν σε παραγωγικές λύσεις.
           
          Στόχος του μαραθωνίου καινοτομίας SUP Free hackathon είναι η δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών και λύσεων για μια ζωή χωρίς πλαστικά μίας χρήσης μέσα από τεχνολογικά εργαλεία, καινοτόμες ιδέες και μεθοδολογίες που μπορούν να έχουν εφαρμογή στην καμπάνια ενημέρωση, στη λειτουργία των επιχειρήσεων και στην καθημερινότητα όλων μας.
           
          ΣΤΟΧΟΙ
           
          Tο SUP Free hackathon έχει τους ακόλουθους στόχους:
           
          • Δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών για την επίτευξη ενός παγκόσμιου και κοινού στόχου: της προστασίας του περιβάλλοντος
          • Στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ευκαιρίες στους νέους, καταπολέμηση της ανεργίας και του brain drain
          • Στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση
          • Ανάδειξη έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα και στις προκλήσεις που απασχολούν τόσο τις θεματικές του μαραθωνίου όσο και τους πολίτες που ασχολούνται με συναφή θέματα
          • Δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας
          • Ενίσχυση της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, αξιοποιώντας τις νέες αναδυόμενες τεχνολογίες
          • Διασύνδεση της καμπάνιας με την κοινότητα τεχνολογικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας
           
          ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
           
          • Ψηφιακές εφαρμογές για την ενίσχυση της επικοινωνίας, της διασύνδεσης και της ανάδειξης καλών πρακτικών
          • Εφαρμογές ανταποδοτικής ανακύκλωσης πλαστικών
          • Εφαρμογές επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας για ενημέρωση της κοινωνίας στον πυλώνα της αειφορίας και της κλιματικής αλλαγής
          • Εφαρμογές με την χρήση τεχνολογίας blockchain και data analytics
          • Προστασία του περιβάλλοντος
          • Εφαρμογές δημιουργικής και κυκλικής οικονομίας με κύρια θεματική το περιβάλλον
          • Εφαρμογές για βιώσιμες πόλεις
          • Υλικά, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβαλλοντικό αποτύπωμα προϊόντων, δράσεων και ενεργειών
          • Εφαρμογές για πληροφόρηση στην κατανάλωση και ανταποδοτικά σχήματα στις αγορές (loyalty) καθώς και συνδεδεμένα συστήματα πληρωμών (wallets)
           
          SUP Free hackathon Stories | Episode 02

          "ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

          Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

          Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

          ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

          ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

          ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
          Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

          OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

          OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
          ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

          "ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

          "ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
          "ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

          "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

          "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
          Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

          ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

          ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
          Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
          Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

          Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

          Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

          Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
          Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

          =Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

          . =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

          =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

          =Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

          Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

          Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

          ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

          ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
          ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022