"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"
"ΖΗΤΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ 1821..ΖΗΤΩ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
6/2/2024
 Τελευταίος μήνας 64917 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Ρωμανού..-Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συζήτηση με τον επιχειρηματία Nik Nanos σε εκδήλωση του Economic Club of Canada..-Πότε παραγράφονται τα πρόστιμα του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ)..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-..για την καταβολή και πιστοποίηση της πληρωμής τελών, παγίων και αναλογικών, υπέρ του Φορέα "Ελληνικό Κτηματολόγιο..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-AHEPA E-News..-EUROPEAN COMMISSION,Banking and Finance..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,think tank..QThink Tank Review - March 2024..-Άρθρο γνώμης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα..:«Οι προοπτικές της ελληνικής κεφαλαιαγοράς»..-Στα όρια όρια της ύφεσης η Γερμανία ..- ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά τις προσβλητικές δηλώσεις πολιτικού στελέχους.."..-Υπουργού Δικαιοσύνης Γεωργίου Φλωρίδη ομιλία Στην Τακτική Γενική Συνέλευση Της Ένωσης Δικαστών Και Εισαγγελέων..-Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης* :" Τουρκία 2024: Δημοτικές εκλογές… με νοθεία!"..-Elysée:Votre condensé de bonne humeur est de retour !..-Παροχές Εγγραφής στο 14ο Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management..-NASA's Earth Observatory,update..-IMF update..-28η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΒΑΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΣΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ, το Υπουργείο Παιδείας οριοθετεί....- Εuropean Media Freedom Act: Council adopts new rules to protect journalists and media providers..-Αναγνώσατε ώδε, το νέο νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.για την ελευθερία των Δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε Ισχυρή στήριξη και των δύο, προστασία της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας και στήριξη των Μ.Μ.Ε...-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE 11 June, Asset tokenisation,European Commission workshop..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

ΚΡΗΤΗ:Περιφερειακά,Βιαννίτικα,Χανιώτικα,Σφακιανά,Αγίου Νικολάου και άλλα ενδιαφέροντα νέα

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης με τον Δήμαρχο Βιάννου

Θέματα υποδομών όπως οδοποιία, άρδευση, αλλά και η περαιτέρω ανάδειξη του πολιτισμικού πλούτου στο Δήμο Βιάννο συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη με τον Δήμαρχο Παύλο Μπαριτάκη. Συγκεκριμένα εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στην βελτίωση της οδοποιίας στη περιοχή, στη χρηματοδότηση μελετών για την κατασκευή λιμνοδεξαμενών σε Αφρατί-Μάρθα, όπως επίσης στην περαιτέρω ανάδειξη-προβολή της αρχαίας Αρκαδίας.
Στη συνάντηση στη Περιφέρεια συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Αφρατίου Γιάννης Πετράκης, η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Αφρατίου Στεφανία Αποστολάκη και κάτοικοι της περιοχής.



Ημερίδα για το «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της Υιοθεσίας»-Πρωτοστατεί η Περιφέρεια Κρήτης στις αναδοχές και στις υιοθεσίες

Το νέο θεσμικό πλαίσιο που αφορά την προώθηση των θεσμών της Αναδοχής και της Υιοθεσίας στην χώρα μας, αποτέλεσε το ευαίσθητο θέμα της σημαντικής ημερίδας που οργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Στην ημερίδα είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν εκπρόσωποι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, φορείς κοινωνικών υπηρεσιών, εκπαίδευσης, κοινωνικοί λειτουργοί, της Εκκλησίας και πολίτες. Στην ενημερωτική εκδήλωση τους συμμετέχοντες καλωσόρισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα κοινωνικής πολιτικής Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη, ενώ τον συντονισμό είχε ο Διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης.
Στις ειδικές συνεδρίες της ημερίδας εκτός της παρουσίασης του νέου θεσμικού πλαισίου για την αναδοχή και υιοθεσία, αναλύθηκε και ο ρόλος των φορέων στην προώθηση των παραπάνω θεσμών (αναδοχή-υιοθεσία).
Όπως τονίστηκε από τους ειδικούς επιστήμονες, η Αναδοχή και η Υιοθεσία ως εναλλακτικές μορφές παιδικής προστασίας έχουν παιδοκεντρικό χαρακτήρα και η εφαρμογή τους έχει σαν σκοπό να διαφυλάξει τα παιδιά από τις συνέπειες της ιδρυματικής περίθαλψης, η οποία αποτελούσε κλασική μορφή προστασίας επί σειρά ετών. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, η απομάκρυνση του παιδιού από την φυσική του οικογένεια είναι αναγκαία για το συμφέρον του, η τοποθέτηση του σε ανάδοχη ή θετή οικογένεια αποτελεί την απαραίτητη και εξατομικευμένη προστασία και φροντίδα που το κράτος οφείλει να παράσχει στο παιδί. Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοστατεί σ’αυτό σύμφωνα και με τις αρχές της Περιφερειακής της Στρατηγικής όπου, τα παιδιά και η προστασία τους, έχουν υψηλή προτεραιότητα στον κοινωνικό της σχεδιασμό.
Βασικές ρυθμίσεις του Νέου Νομοσχεδίου είναι η θέσπιση Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής Υιοθεσίας, η καθιέρωση Εθνικών Μητρώων Ανηλίκων, Αναδόχων Γονέων και Θετών Γονέων, η εκπαίδευση και η συμβουλευτική υποστήριξη αναδόχων και θετών γονέων, η καθιέρωση του νέου θεσμού της Επαγγελματικής αναδοχής και της αναδοχής ως Aναμορφωτικού μέτρου, η πρόβλεψη νέων παροχών και διευκολύνσεων σε ανάδοχους γονείς, θέματα για τα οποία θα υπάρξουν σχετικές εισηγήσεις.
Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα κοινωνικής πρόνοιας Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη η οποία ευχαρίστησε δημόσια για την διοργάνωση της ημερίδας σε δηλώσεις της ανέφερε: «Η Υιοθεσία- Αναδοχή είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς της κοινωνικής πολιτικής,  καθώς αγγίζουν πολλές ομάδες πληθυσμού και διακινούν έντονα συναισθήματα αγάπης, αφοσίωσης, στοργής, προσφοράς, κατανόησης. Η Περιφέρεια Κρήτης, μέσω της ΠΕΣΚΕ,(Περιφερειακή Στρατηγική Κοινωνικής Ένταξης) δίνει προτεραιότητα στην προστασία των παιδιών, που αποτελούν ομάδα υψηλής προστασίας και ενισχύει τις υπηρεσίες πρόσβασης στους θεσμούς αναδοχής και υιοθεσίας. Υποστηρίζουμε τα παιδιά, χωρίς γονική μέριμνα, που διαβιούν σε Δομές κλειστής φροντίδας, ή σε δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον. Από το 2012, στην Κρήτη, 66 παιδιά που διαβιούσαν σε οικογένειες που κρίθηκαν ακατάλληλες με εισαγγελική παρέμβαση, ή ήταν εγκαταλελειμμένα ή θύματα βίας, ή διαβιούσαν σε ιδρύματα, πήγαν σε οικογένειες και μπορούν να ενσωματωθούν πλέον σε ένα ήρεμο οικογενειακό πλαίσιο, με αγάπη, θαλπωρή, για ορθή διαπαιδαγώγηση και μέριμνα για την υγιή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη» και πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Κρήτης, θέλει στον πυρήνα και στο κέντρο της κοινωνικής της πολιτικής, την τακτική της προστασίας του παιδιού και των δικαιωμάτων του, τη διαφύλαξη και την προώθηση των συμφερόντων του, που συνεπάγονται, την όσο το δυνατόν ελάχιστη παραμονή του σε ιδρυματικό περιβάλλον, θέτοντας ως προτεραιότητα την ανατροφή του σε περιβάλλον οικογένειας».
Από την πλευρά του ο διευθυντής Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Κρήτης Σπύρος Επιτροπάκης επεσήμανε: «Ο σκοπός της σημερινής ημερίδας που εντάσσεται στα πλαίσια της υλοποίησης του κοινωνικού προγράμματος Περιφέρειας Κρήτης είναι να ενημερώσει όλους τους επαγγελματίες κοινωνικής μέριμνας, κοινωνικούς λειτουργούς, σχετικά με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την υιοθεσία και την αναδοχή. Το εφαρμοζόμενο  νέο θεσμικό Πλαίσιο έχει ψηφιστεί το 2018 με καινοτομίες, και αφορά το σύστημα της παιδικής Προστασίας και των εναλλακτικών μορφών παιδικής προστασίας. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα διότι συμβάλλει στην από-ιδρυματοποίηση των παιδιών, αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μεγαλώνουν σε ένα υγιές περιβάλλον και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά και στις οικογένειες που θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί να ζήσουν μαζί και να γίνουν υγιείς πολίτες. Η Περιφέρεια Κρήτης πρωτοπορεί σε αυτό και φαίνεται εκ των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν διπλασιασμό των αναδοχών και των υιοθεσιών στην Περιφέρεια Κρήτης. Κάναμε πολλή δουλειά, θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους των κοινωνικών υπηρεσιών σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κρήτης για την πολλή δουλειά που έχουν κάνει στον τομέα αυτό, σημαίνει ότι η δουλειά μας αρχίζει να αποδίδει καρπούς και θεωρούμε ότι μέσα από αυτή την σημαντικότατη ημερίδα στην οποία συμμετέχουν εισηγητές από όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια θα μπορέσουμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και να υλοποιήσουμε το έργο που μας έχει ανατεθεί».
Η Υπεύθυνη Επιχειρησιακής Συντονιστικής Υπηρεσίας Δράσεων Παιδικής Προστασίας του ΕΚΚΑ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Κοινωνικης Λειτουργός Γιώτα Μάνθου ανέφερε: «Το νέο θεσμικό Πλαίσιο το περιμέναμε καιρό ήταν ζητούμενο όλοι του προνοιακού χώρου και των επιστημών που δρουν στο πεδίο της παιδικής προστασίας. Ο νόμος έχει αρκετές καινοτομίες, όπως, ενσωματώνει σε ένα θεσμικό πλαίσιο όλα τα αναγκαία μητρώα που πρέπει να λειτουργούν. Μητρώο παιδιών, μητρώο ανηλίκων, ουσιαστικά είναι το μητρώο των παιδιών σε προστατευμένες δομές να ξέρουμε πόσα παιδιά, γιατί δεν το ξέρουμε επισήμως ως χώρα, πόσα παιδιά βρίσκονται στα ιδρύματα της χώρας κρατικά και μη.  Μητρώο υποψηφίων θετών και αναδόχων, δεν υπήρχε, θεσμοθετείται να μπορούμε να σχεδιάσουμε πολιτικές από-ιδρυματοποίησης να ξέρουμε πόσοι άνθρωποι αιτούνται πόσοι άνθρωποι εκδηλώνουν ενδιαφέρον μήπως χρειάζεται να αυξήσουμε τις δράσεις ευαισθητοποίησης σε μία περιοχή; «Παντρεύονται» τα μητρώα μεταξύ των μητρώων των υποψηφίων και των παιδιών στα ιδρύματα υπάρχει σχέση άλληλοσυνδετική και αλληλοσυνεργατική.  Δεν θα επιτρέπει η Πολιτεία πλέον τη μακροχρόνια παραμονή των παιδιών στα ιδρύματα.  Σαν χώρα έχουμε το μεγαλύτερο μέσο όρο σε σχέση με την Ευρώπη ξεπερνούμε τα 7 χρόνια είναι αναγκαίο να πάμε πλέον συστηματικά συντεταγμένα οργανωμένα σε πολιτικές από-ιδρυματοποίησης.  Είμαστε αισιόδοξοι ξέρουμε ότι θέλει χρόνο αυτό να περπατήσει και να γίνει κτήμα όλων μας το πιστεύουμε όμως και θα το προσπαθήσουμε».


Στα Χανιά ο Περιφερειάρχης στην διπλή γιορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων δυνάμεων

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης-παρουσία κλήρου, τοπικών αρχών, λαού-συμμετείχε σήμερα στα Χανιά στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στο Καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Χανίων όπως και στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, με Δοξολογία, και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο πεσόντων των  Χανίων.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης στα ΜΜΕ ευχήθηκε σε όλες και όλους του Χανιώτες, σε όλους τους Κρητικούς χρόνια πολλά, λέγοντας ότι, είναι μια ξεχωριστή ημέρα, μια διπλή γιορτή, των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων. «Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, η Παναγία να μας δίνει δύναμη να μας βοηθά» ευχήθηκε σε δήλωση του στα ΜΜΕ ο κ. Αρναουτάκης, προσθέτοντας ,ότι, «αρχές, φορείς, πολίτες τιμούμαι και είμαστε δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν τους ξάγρυπνους φρουρούς και τους υπερασπιστές του υπέρτατου αγαθού της εδαφικής ακεραιότητας και της Εθνικής ασφάλειας της χώρας».





ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΙΤΕ

Τη σημασία της Επιχειρησιακής Ωκεανογραφίας για τη σωστή διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, επεσήμανε ο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Νίκος Καλογερής, Σε επιστημονική Ημερίδα-Colloqium για την   Επιχειρησιακή Ωκεανογραφία συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης στο ΙΤΕ, που διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας, του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών.
Ο κ. Καλογερής αναφέρθηκε στην κατανόηση των πιέσεων από την κλιματική αλλαγή, την έγκαιρη προειδοποίηση και διαχείριση του κινδύνου από μεγάλα περιστατικά θαλάσσιας ρύπανσης, αλλά και τις δραστηριότητες που αφορούν στην εξόρυξη υδρογονανθράκων, ειδικότερα  σε περιοχές όπως η περίπτωση της Ανατολικής Μεσογείου. Επεσήμανε επίσης την σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με τα Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του νησιού, και στο πλαίσιο της Περιφερειακής Στρατηγικής ¨Εξυπνης Εξειδίκευσης.
Αφορμή για την Ημερίδα  ήταν η παρουσία δύο διεθνώς αναγνωρισμένων Ωκεανογράφων  Καθ. Georgy Shapiro, από το Πανεπιστήμιο του Plymouth της Αγγλίας και του Δρ. Γεωργίου Ζωδιάτη, από το ΜΚΟ ΟRΙΟΝ- Joint Research and Development Center της Κύπρου.
Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας πραγματοποίησε ο Καθ Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΙΤΕ.
Παράλληλα, η Δρ Ελένη Χατζηγιάννη, Προϊσταμένη Δνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού, παρουσίασε τη δυναμική δραστηριότητα της Περιφέρειας Κρήτης στην υλοποίηση ανταγωνιστικών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων σε ποικίλους θεματικούς άξονες και Χρηματοδοτικά Πλαίσια, εστιάζοντας σε έργα που αφορούν στην Παράκτια και Θαλάσσια Ζώνη, Γαλάζια Ανάπτυξη, Παράκτιο Τουρισμό και Γαλάζια Οικονομία.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Gian Andrea Paolo Garancini Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ Ηρακλείου. Στην Ημερίδα συμμετείχαν με επιστημονικές παρουσιάσεις ο Δρ Νικόλαος Καμπάνης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Παράκτιας και Θαλάσσιας Έρευνας του Ινστιτούτου Υπολογιστικών Μαθηματικών του ΙΤΕ και οι ερευνητές του εργαστηρίου Δρ Γιώργος Κοζυράκης και  Δρ Κ ατερίνα Σπανουδάκη, καθώς και ο Δρ Γιώργος Ζωδιάτης – ΜΚΟ-ORION Joint Research and Development Center της Κύπρου, και  ο Καθηγητής Φυσικής Ωκεανογραφίας Georgy Shapiro από το Πανεπιστήμιο του Plymouth UK.


Αναπτυξιακά θέματα στο Δήμο Σφακίων εξετάστηκαν στη συνάντηση Περιφερειάρχη και Δημάρχου Σφακίων

Αναπτυξιακά θέματα και χρηματοδοτήσεις εγκεκριμένων μελετών εξετάστηκαν στη σημερινή συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό. Στη συνάντηση στη Περιφέρεια, συμμετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, ο Αντιδήμαρχος Σφακίων Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Μανούσος Κονταράκης.
Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την χρηματοδότηση για την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Σφακίων και Πολυτεχνείου Κρήτης  που αφορά:
-Την συντήρηση-ανάδειξη των μονοπατιών Ε4 από Αγ. Ρουμέλη έως Χώρα Σφακίων και τις κάθετες διαδρομές
-Παρεμβάσεις συντήρησης-ανάδειξης του ιστορικού κάστρου της Αγ. Ρουμέλης, στα Κάστρα του Λουτρού και της Αγ. Αικατερίνης Ανωπόλεως
-Ανάπλαση οικίας Σειμένη στην Ανώπολη Σφακίων, του κτιρίου «Ξενουδάκη» στην Ίμπρο, και του κτιρίου «Μπικουβάρη» στο Ασκύφου
Επίσης συζητήθηκαν τα αιτήματα του Δήμου Σφακίων για την χρηματοδότηση κατασκευής τριών γηπέδων 5Χ5 στις τοπικές κοινότητες Ασκύφου-Χώρα Σφακίων και Ανώπολης, την  χρηματοδότηση εγκεκριμένης μελέτης για την ανάπλαση του οικισμού Λουτρού την τοπικής κοινότητας Ανώπολης.

Συνάντηση Περιφερειάρχη Κρήτης Δημάρχου Αγ. Νικολάου για θέματα υλοποίησης υποδομών

Τα θέματα διαχείρισης για την κατασκευή του βιολογικού καθαρισμού στις περιοχές Φουρνής και Φουρνής Καστελίου, ένα έργο η μελέτη του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη, στο Δήμο Αγ. Νικολάου καθώς επίσης και ζητήματα για την αναμόρφωση και επέκταση του βιολογικού σταθμού της Ελούντας συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του  Δημάρχου Αγ. Νικολάου Αντώνη Ζερβού.
Στη συνάντηση, στη Περιφέρεια,  συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Φουρνής Μανόλης Μπουραντάς, Καστελίου Φουρνής Νίκος Οικονομάκης, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Αγ. Νικολάου Γιάννης Πεδιαδίτης και η αρμόδια μηχανικός Ευαγγελία Δεμέτζου.




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τα ζώα συντροφιάς


Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2018

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, παρευρέθη σήμερα σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα ζώα συντροφιάς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, και αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των ομιλητών, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση:

«Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σε αυτήν την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από την Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας και από το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής. Ο Χρ. Ταραντίλης μας μίλησε στην αρχή περιγράφοντας αυτό το πλαίσιο των εκδηλώσεων, ως εκδηλώσεις εκτός πλαισίου. Θα τολμούσα να τον διορθώσω, λέγοντας του ότι είναι εκδηλώσεις εκτός του συνηθισμένου πλαισίου για τα συνηθισμένα θέματα που συζητάμε στον δημόσιο διάλογο. 

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα τα οποία εντοπίζω όταν συζητάμε με τους συνεργάτες μου για τον καινούργιο ρόλο των κομμάτων σε μια κοινωνία που αλλάζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, έχει ακριβώς να κάνει με το γεγονός ότι τα κόμματα και ο πολιτικός λόγος συχνά δεν τέμνονται με μια κοινωνία η οποία έχει πια άλλα ενδιαφέροντα, άλλες αναζητήσεις, και άλλες προτεραιότητες. Νομίζω ότι πολύ σωστά αναφερθήκατε στον τρόπο και στην ένταση με την οποία τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα δικαιώματα, με τη φροντίδα των ζώων, των ζώων συντροφιάς, αρχίζουν να μπαίνουν στον δημόσιο διάλογο, και αφορούν ειδικά τη νέα γενιά. 

Είμαι λοιπόν, εδώ, όχι μόνο για να στηρίξω με την παρουσία μου αυτή τη δράση, της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για έναν ακόμα λόγο ο οποίος είναι πάρα πολύ απλός: αγαπώ πολύ τα ζώα. Αλλά ταυτόχρονα δεν έχω την απαίτηση από όλους τους συμπολίτες μου να αγαπούν τα ζώα όσο τα αγαπώ εγώ. Έχω όμως την απαίτηση να τα σέβονται ως έμβια όντα τα οποία έχουν και αυτά τον δικό τους συναισθηματικό κόσμο. 

Άκουσα και σημείωσα μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους πολύ διακεκριμένους ομιλητές τους οποίους έχουμε σήμερα καλέσει στην σημερινή εκδήλωση. Και καταγράφω καταρχάς ως πρώτη κεντρική προτεραιότητα την ανάγκη για έναν ουσιαστικό εκσυγχρονισμό του νομικού πλαισίου που διέπει το πλαίσιο προστασίας των ζώων στην πατρίδα μας. Αναφέρθηκαν οι ομιλητές στην τραγικά αποτυχημένη προσπάθεια της σημερινής Κυβέρνησης να εισάγει ένα καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο το οποίο υπό το βάρος μιας μεγάλης δημόσιας αντίδρασης αναγκάστηκε πολύ σύντομα να το πάρει πίσω. Το έκανε αυτό διότι ενώ συζήτησε, υποτίθεται, με τους αρμόδιους, τους Δήμους, την  κεντρική ένωση, τις φιλοζωικές οργανώσεις, τους κτηνιάτρους, τελικά, φαίνεται ότι δεν έλαβε υπόψη καθόλου τις παρατηρήσεις οι οποίες έγιναν στο πλαίσιο αυτού του διαλόγου. Ως Νέα Δημοκρατία δεν έχουμε καμία πρόθεση να επαναλάβουμε το ίδιο λάθος. 

Είναι  δέσμευση μου εντός των πρώτων 6 μηνών της νέας διακυβέρνησης -εφόσον μας εμπιστευτούν οι Έλληνες να κυβερνήσουμε τη χώρα- η Ελλάδα να αποκτήσει ένα σύγχρονο νομικό πλαίσιο το οποίο δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα πιο προχωρημένα νομικά πλαίσια τα οποία έχουν σήμερα Ευρωπαϊκές σύγχρονες, Ευρωπαϊκές χώρες. 
          
Έχω σημειώσει μια σειρά από ζητήματα τα οποία θα ήθελα εν τάχει να θέσω στον δημόσιο διάλογο, και τα οποία αποτελούν και αντικείμενο προσωπικού προβληματισμού και συζήτησης με τους συνεργάτες μου για να καταλήξουμε τελικά, σε μια πρόταση η οποία θα είναι καλά επεξεργασμένη και πολύ ουσιαστική. Ένα πρώτο ζήτημα το οποίο μου έκανε εντύπωση είναι τα ζητήματα των αρμοδιοτήτων. Εξ’ όσων γνωρίζω, η περιβόητη βάση για το τσιπάρισμα των ζώων βρίσκεται, σήμερα, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο κανονικά θα πρέπει, στη δική μου αντίληψη, να ασχολείται με τα παραγωγικά ζώα και όχι με τα ζώα συντροφιάς. Αντίθετα όμως, είναι το Υπουργείο Εσωτερικών -το Υπουργείο το οποίο έχει την εποπτεία της τοπικής αυτοδιοίκησης- που θα πρέπει να έχει και την κεντρική αρμοδιότητα καθώς δεν νοείται κανένα ουσιαστικό πλαίσιο προστασίας των ζώων χωρίς την συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το δεύτερο το οποίο θα ήθελα να σταθώ έχει να κάνει με την έννοια της κακοποίησης και την έννοια της εγκατάλειψης ενός ζώου. Δε θέλω να σταθώ στην αυτονόητη αποκρουστικότητα των συμβάντων βάρβαρης κακοποίησης ζώων, τα οποία, δυστυχώς με πολύ μεγάλη συχνότητα αναδεικνύονται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Όμως στο δικό μου το μυαλό και η εγκατάλειψη ενός ζώου συνιστά ουσιαστικά μια μορφή κακοποίησης και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουμε ένα σκυλάκι ή ένα γατάκι, επειδή έρχονται τα Χριστούγεννα και στη συνέχεια αισθανόμαστε ότι μπορούμε να το αφήσουμε ελεύθερο επειδή δε μας βολεύει, επειδή δεν ήταν αυτό το οποίο περιμέναμε, χωρίς να υπάρχουν συνέπειες για μια τέτοια κίνηση. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι και το πλαίσιο της εκπαίδευσης των οικογενειών, των νέων παιδιών, σχετικά με τις ευθύνες της ανάληψης ενός ζώου κατοικίας θα πρέπει να ενισχυθεί. Θα πρέπει τα νέα παιδιά, οι οικογένειες να καταλαβαίνουν ότι το να έχεις ένα ζώο είναι μια πράξη ευθύνης. Δεν είναι απλά το ζώο, κάτι το οποίο μας χαρίζει πολύ μεγάλη χαρά, αλλά απαιτεί και το ίδιο το ζώο να του δείξουμε τον ίδιο σεβασμό και την ίδια αφοσίωση που αυτό μας δίνει παντελώς ανιδιοτελώς. Όταν συζήτησα με τη μικρή μου την κόρη για το πώς θα αποκτήσουμε ένα καινούριο ζώο -αφού δυστυχώς τα δύο αδέσποτα ζώα που είχαμε υιοθετήσει συμπλήρωσαν τα χρόνια ζωής τους- συζήτησα πολύ εκτενώς μαζί της για να της εξηγήσω ακριβώς αυτό το πλαίσιο. Και αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνεται και να καλλιεργείται σε κάθε οικογένεια, η οποία σκέφτεται σήμερα να αποκτήσει ένα ζώο.

Κάτι ακόμα: Η ιδιοκτησία ενός ζώου δε μπορεί να αποτελεί φορολογικό τεκμήριο. Αυτό, λοιπόν, το δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά. Έχουν φορολογηθεί τα πάντα, ας μη φορολογήσουμε και τα ζώα συντροφιάς. Αυτό το ξεχνάμε τελείως. Δεν πρόκειται να υπάρχει καμία τέτοια ρύθμιση, ούτε καμία τέτοια υπόνοια ρύθμισης στο φορολογικό πλαίσιο το οποίο θα εισάγουμε εμείς. 

Πώς αντιμετωπίζει η αστυνομία τα περιστατικά καταγγελίας κακοποίησης ζώων; Υπάρχει σήμερα, στην Ελληνική Αστυνομία, ένα γραφείο προστασίας ζώων, ένας πενταψήφιος αριθμός, τον οποίο να καλούμε όταν υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο αφορά στα ζώα; Δε συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν συσκευές ανίχνευσης, τσιπ, σήμερα, στην Ελληνική Αστυνομία όταν θέλουμε να δούμε αν ένα ζώο είναι τσιπαρισμένο; Προφανώς και δεν υπάρχει. Αυτό που συμβαίνει είναι το αντίστοιχο του να λέμε ότι θέλουμε να εντοπίζουμε μεθυσμένους οδηγούς, χωρίς να έχουμε συσκευές αλκοτέστ. Άρα, το τσιπάρισμα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα οποιασδήποτε πολιτικής, διότι ενισχύει την επώνυμη σχέση ιδιοκτησίας μεταξύ του ιδιοκτήτη και του ζώου. Και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα να είναι τσιπαρισμένα. 

Τελικά στόχος μας θα πρέπει να είναι, εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -να το συζητήσουμε τι είναι ρεαλιστικός και εφικτός στόχος- κανένα ζώο αδέσποτο, κανένα ζώο κακοποιημένο. Αυτός πρέπει να είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ελληνικής Πολιτείας, ως προς την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς. Διότι αυτό πραγματικά συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες, τις πιο προχωρημένες. Δεν υπάρχουν αδέσποτα ζώα και φαντάζομαι ότι τα περιστατικά κακοποίησης ζώων είναι ελάχιστα. Αυτός πρέπει να είναι και ο στόχος τον οποίο θα θέσουμε εμείς. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να συζητήσουμε για το πλαίσιο αναπαραγωγής των ζώων. Αν έχουμε ήδη έναν πολύ μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων, πώς περιορίζουμε την αναπαραγωγή σήμερα; Πουλάμε, παραδείγματος χάριν ή δεν πουλάμε ζώα σε Pet Shops; Είναι ένα ερώτημα το οποίο έχω. Ξέρω ότι διάφορες χώρες δεν επιτρέπουν την πώληση των ζώων σε Pet Shops. Με ποιο τρόπο προχωράμε και γίνονται οι στειρώσεις και ποιο είναι το πλαίσιο το οποίο διέπει τις στειρώσεις των αδέσποτων ζώων; Όλα αυτά είναι ζητήματα, τα οποία πρέπει να τα συζητήσουμε. Όπως πρέπει να συζητήσουμε και με τους κτηνιάτρους για το πλαίσιο της τιμολόγησης του τσιπαρίσματος των ζώων. Διότι σήμερα υπάρχει από ότι γνωρίζω ένας τιμοκατάλογος, ο οποίος σε ένα βαθμό είναι οικονομικά επιβαρυντικός για μια οικογένεια. Προσθέτει ένα κόστος σε μια οικογένεια, η οποία θέλει να αποκτήσει ένα ζώο, όταν το κόστος του ίδιου του τσιπ είναι ένα κόστος το οποίο είναι πάρα πολύ χαμηλό. 

Επιμένω πάρα πολύ στα ζητήματα της εκπαίδευσης. Στη σημασία των προγραμμάτων που με πολλή χαρά άκουσα ότι ήδη υπάρχουν στα σχολεία μας, για να μπορέσουμε να ενημερώσουμε τη νέα μας γενιά, τα παιδιά μας, από το Δημοτικό, για τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνουμε όταν αποκτούμε ένα ζώο συντροφιάς. 

Επίσης, δε νοείται καμία σωστή πολιτική στα ζητήματα των ζώων συντροφιάς, χωρίς τη στενή συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών και χωρίς να μπορούμε να έχουμε επίσης μετρήσιμα στατιστικά στοιχεία για το ποιοι Δήμοι κάνουν τελικά πραγματικά καλή δουλειά στο αντικείμενο αυτό και ποιοι δεν κάνουν καλή δουλειά. Ποια καταφύγια δουλεύουν καλά. Ποιο είναι το πλαίσιο λειτουργίας των καταφυγίων προστασίας των ζώων. Αν είναι υπερβολικά αυστηρό ή όχι και πως μπορούμε να βοηθήσουμε τις εθελοντικές οργανώσεις, το φιλοζωικό κίνημα, τις φιλοζωικές οργανώσεις -που τόσο πολύ προσφέρουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια- να κάνουν τη δουλειά τους πιο εύκολα χωρίς περιττές γραφειοκρατικές διαδικασίες και χωρίς εμπόδια τα οποία τελικά δυσχεραίνουν την ίδια τη λειτουργία τους. 

Και βέβαια θέλω να σας πω ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ζητήσει να αναθεωρηθεί το άρθρο 24, το οποίο αφορά συνολικά την προστασία του περιβάλλοντος. Θα είμαστε πολύ ανοιχτοί στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης: να μπορούμε να εντάξουμε και μια διάταξη η οποία αποτυπώνει και Συνταγματικά τα δικαιώματα των ζώων. 

Κλείνοντας, θέλω για άλλη μια φορά να ευχαριστήσω τη Γραμματεία Προγράμματος, το Ινστιτούτο, τους εξαιρετικούς ομιλητές μας για μια διαφορετική εκδήλωση από τις συνηθισμένες εκδηλώσεις που κάνουν τα πολιτικά κόμματα. Να πω σε όλους τους αρμόδιους οι οποίοι βρίσκονται σήμερα εδώ, ότι ο διάλογος τον οποίο έχουμε ξεκινήσει θα συνεχιστεί και ότι περιμένουμε από εσάς τις συγκεκριμένες σας προτάσεις σχετικά με το νομικό πλαίσιο το οποίο πρέπει να διέπει το καθεστώς προστασίας των ζώων. Και να ζητήσω και κάτι ακόμα: την ενότητα την οποία δείξατε στην αντίδραση σας στο εκτρωματικό νομοσχέδιο Τσιρώνη, να τη δείξετε με τον ίδιο δημιουργικό τρόπο όταν θα έρθετε να καταθέσετε τις δικές σας προτάσεις για το πώς πρέπει  να εκσυγχρονιστεί το θεσμικό πλαίσιο. Είμαστε πάντα πολύ καλοί στη χώρα μας στο να ασκούμε κριτική -και εδώ η κριτική η οποία ασκήθηκε ήταν εξαιρετικά τεκμηριωμένη και δικαιολογημένη- είμαστε λιγότερο καλοί όταν πρέπει να συνθέτουμε απόψεις για να καταλήγουμε σε μια κοινή συνισταμένη. Αυτό λοιπόν θα ζητήσω από εσάς. 

Και βέβαια, ο τελικός διαιτητής πρέπει να είμαστε εμείς, η εκτελεστική και η νομοθετική εξουσία. Αλλά αυτό το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι θα υπάρχει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των ζώων, σύγχρονο, Ευρωπαϊκό, το οποίο θα ενσωματώνει τις βέλτιστες πρακτικές στα ζητήματα αυτά, εντός του πρώτου εξαμήνου της νέας διακυβέρνησης. Και ότι το πλαίσιο αυτό θα συνδιαμορφωθεί με ανθρώπους οι οποίοι αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει πολλά στην προσπάθεια προστασίας των ζώων και γνωρίζουν το αντικείμενο πολύ καλύτερα από εμάς.

Σας ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ για την παρουσία σας, και συγχαρητήρια στη Γραμματεία και στο Ινστιτούτο για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία».















AHEPA e-News!

The National Herald Interviews SP Loucas
Supreme President George E. Loucas holds a unique place in the history of the organization along with his namesake grandfather, as the first grandfather and grandson elected supreme president. He spoke with The National Herald about his life and the family's longstanding involvement in AHEPA that proved pivotal in his life's journey so far. read the interview 
 
AHEPA Happenings | District 4 Mass Initiation
 
ICYMI | Giving Thanks for Your Support
At this time of year, we are reminded that we have plenty for which to be thankful. We are especially grateful to our volunteer members who give unselfishly of their time and resources in service to the community ... read Supreme President Loucas's Thanksgiving message
Did You Miss It? 
The Ahepan Fall 2018
Catch highlights from the 96th Supreme Convention, our visits to devastated areas of Attica and Thessaloniki in support for USA-Thessaloniki International Fair 2018, and, of course, see how our chapters are working to strengthen their communities through service. check it out 
 
Congressional Hellenic Caucus Membership is 126.
Help It Grow.
  
Although Congress is heading into the homestretch of the 115th Congress, there is still time to increase the membership of the Congressional Caucus on Hellenic Issues. The Hellenic Caucus has been an active, bipartisan group in Congress since its founding in 1995.  It is co-chaired by U.S. Reps. Gus Bilirakis (R-FL) and its co-founder, Carolyn Maloney (D-NY).
 
Membership in the Hellenic Caucus stands at 126.  
Don't forget to follow AHEPA on social media:
 
                  Follow us on Twitter          Like us on Facebook  
Join AHEPA Today!

In Our Own Words.  What AHEPA means to us.

In Our Own Words. What AHEPA means to us.

Join AHEPA Now
Upcoming Events & Deadlines
 
December 
11 | New Realities in the Eastern Mediterranean - Supreme President George Loucas and Executive Director Basil Mossaidis will speak at an international conference held in Jerusalem
31 | Membership submission year-end deadline

January
4-6 | Epiphany events, Tarpon Springs, Fla.

February 
1 | Deadline for the spring 2019 issue of The Ahepan
Greek American News Digest
 
Editor's NoteEditorials, Commentaries, and Opinion pieces are shared for information purposes only and do not necessarily reflect the views or policy positions of the Order of AHEPA, its affiliated organizations, and members.  
 
US supports Cyprus' right to develop its natural wealth
Cyprus Mail Online (Nov. 16) 

US Assistant Secretary of State for Energy Resources Francis Fannon reiterated his government's support to the Republic of Cyprus' right to develop its natural wealth, adding that his country promotes energy developments in the Eastern Mediterranean region as a matter of priority.  read more
 
Turkey warns ExxonMobil against drilling with Greek Cypriots
Associated Press (Nov.18)
 
Turkey's Foreign Ministry has cautioned an international energy company against cooperating with the government of Cyprus in its search for gas.  Foreign Ministry spokesman Hami Aksoy said Sunday that the exploratory drilling ExxonMobil has started in the eastern Mediterranean "did not contribute to the region's stability" and could change "sensitive balances."  read more 
 
Two sea scouts accept inaugural John McCain Prize on behalf of Lesvos
GreekNews Online (Nov. 18)
 
Two sea scouts from the island of Lesvos, 18-year-old Xenophon Koukoutas and Yiannis Svoros, on Saturday accepted the inaugural John McCain Prize for Leadership in Public Service on behalf of the residents of their entire island, for their "heroic support of refugees fleeing mayhem throughout the Middle East and Africa."  The prize was presented by the wife of the late Senator John S. McCain, Cindy McCain, at the 10th annual Halifax International Security Forum held in Halifax, Nova Scotia.  read more 
 
Cyprus gets back looted 6th century mosaic of St. Mark
Associated Press (Nov. 18)
 
The communications minister of Cyprus says a rare 6th-century portrait mosaic of St. Mark which was looted from an Orthodox Christian church more than four decades ago has returned intact to the Mediterranean island nation.  read more 
  
US backs Cyprus's right to develop resources, Pyatt says
Ekathimerini (Nov. 15)
 
Washington supports Cyprus's right to develop its resources in its exclusive economic zone (EEZ), US Ambassador to Greece Geoffrey Pyatt said Thursday.  "The US has been very clear, Washington has spoken repeatedly and consistently in terms of our support for the right of Cyprus to exploit its continental shelf and its resources," Pyatt said during a conversation with Kathimerini English Edition Editor in Chief, Tom Ellis, during the Thessaloniki Summit in Greece's northern port city. read more 
 
A stitch in time: Cyprus' Lefkaritiko lace faces grim future
Associated Press (Nov. 19)
 
Legend has it that the intricate needlework used in embroidery known as 'Lefkaritiko lace' was of such high quality that Leonardo Da Vinci himself bought a tablecloth when he visited this mountainous village in the late 15th century and gifted it to Milan's cathedral.  Local merchant Demosthenes Rouvis contends that the zig-zag pattern adorning the tablecloth on which Jesus Christ and his disciples dine in Da Vinci's masterpiece "The Last Supper" closely resembles those found on "Lefkaritiko" embroidery.  read more 

Significant Increase in U.S. Students Studying in Greece
The Pappas Post (Nov. 19)

There has been a significant increase in the number of American university students visiting Greece for study abroad programs, according to the Open Doors Report on International Educational Exchange, a State Department-funded portal that tracks the movements of U.S. students and scholars abroad.  read more
 
Young Greek American builds a body shop empire and fulfills a promise made to his father
Hellenic News of America (Nov. 15)
 
Today, 32-year-old Peter Kathopoulis has made good on that promise. What started under his father as a single garage with one part-time employee has turned into a thriving collision repair business.  read more 

EU: Law enforcement access to financial information: Council adopts negotiating position



Γέφυρα ζωής Α.μεΑ. πρόσκλησις

Η Γέφυρα ζωής Α.μεΑ. σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή γιορτή, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα ενώ ταυτόχρονα θα μοιράσει χαρά και χαμόγελα στους παιδιά του συλλόγου μας, το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2018, και ώρα 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι», Ιερά οδός 154 & Νάξου (στάση μέτρο ελαιώνας).
Τα παιδιά μαζί με τους και οι εθελοντές της Γέφυρα ζωής Α.μεΑ. θα σας παρουσιάσουν ένα δείγμα των δυνατοτήτων τους σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, και θα σας προσφέρουν λίγη απ’ τη μαγεία της μοναδικότητας τους  
Είναι καιρός να μας γνωρίσετε καλύτερα ...

 Παρακαλώ όπως επιβεβαιώσετε την παρουσία σας
  στο emailinfo@gefirazois.gr η στο 211 21 43 437
Με εκτίμηση 
Η ομάδα της ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ Α.με.Α. 

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022