"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
26/4/2024
Χθες 2905  Αυτόν τον μήνα 57139  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: IGCAT update..-ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-Europe Direct Contact Centre:Απολογισμός των επιτευγμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2019..-Ο "Κύκλος Ιδεών" σας προσκαλεί στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης.....-Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννη Χατζή,ομιλία.....-Επίσκεψη Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού στις δομές της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι..- ΓΣΕΕ:ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ..-Prime Minister, Justin Trudeau, ....-"KINHMA ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ":ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..-SPD news..-Kevin Kühnert | SPD:Deine Entscheidung jetzt ein Plakat zu kaufen..-Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος,νεώτερα..-U.S.A.Board of Governors of the Federal Reserve System,update..-NATO news..-European Bank for Reconstruction and Development:update..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ,ενημέρωση..-Ahepans Mourn Passing of Congressman Donald M. Payne, Jr...-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-OBAMA's newest..-Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών:Ευχές και πολύτιμες πληροφορίες..-ΒΑΤΑ MUSEUM newsletter..-"FINANCIAL TIMES" newsletter..-ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πρόσφατη δραστηριότητα..-Background brief - Agriculture and Fisheries Council..-IMF Blog:Sub-Saharan Africa's Growth Requires Quality Education for Growing Popul..-EUROPEAN COMMISSION Finance news hub..-" Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ"..-ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ ΓΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ: «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων»..-Τρόπος συνεδρίασης συλλογικών οργάνων των νομικών προσώπων των Ο.Τ.Α. .....-Βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων - Διευκρινίσεις για τη φορολογική μεταχείρισή τους..-ΑΑΔΕ: Ψηφιακή διαδικασία αμφισβήτησης ελάχιστου ετήσιου εισοδήματος από επιχειρηματική δραστηριότητα..-Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία για τη διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών..-ENΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ:"..παρατηρείται ότι συγκεκριμένοι συνήγοροι προτιμούν μία συγκρουσιακή μέθοδο υπεράσπισης.."..-COUNCIL OF THE EUROPEAN UNION,update..-Ν.Δ.:"Ο κ. Κασσελάκης , μας ενημέρωσε ότι έχει στόχο να ρίξει τις δαπάνες Υγείας στο 5% του ΑΕΠ από 5,8% που είναι σήμερα!!.."..-Νέα εξέταση σε μία μόνο σταγόνα αίματος ανιχνεύει τρεις τύπους καρκίνου μέσα σε λίγα λεπτά..-AGRICULTURE AND RURAL DEVELOPMENT..-Aπόδοση των ξενοδοχείων Ά τριμήνου 2024 ..-"Κύκλος Ιδεών":συνέδριο για τα 50 χρόνια της Μεταπολίτευσης..-Φιλοσοφικού Δοκιμίου Βασίλη Τσαμπρόπουλου..-ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ..(1):γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ*..-MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών

Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
O διευθύνων το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κ. Ευάγγελος Καραμανές, το ερευνητικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου σας εύχονται Καλό Πάσχα!

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές

ΓΣΕΕ,Ευχές
ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ,Πασχαλινές Ευχές

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Διαδικτυακή Σύνοδο Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων για τη Διεθνή Πλατφόρμα της Κριμαίας


Αγαπητέ Πρόεδρε Zelenskyy,

Αγαπητοί,

Με χαροποιεί ιδιαίτερα που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, έστω ψηφιακά, την παραμονή της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Πέρασαν οκτώ χρόνια από τη στιγμή που η Ρωσία κατέλαβε και προσήρτησε παράνομα την Κριμαία και την πόλη της Σεβαστούπολης. Αύριο συμπληρώνονται έξι μήνες από την απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας και τον επιθετικό πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία. Αυτές δεν ήταν εκφράσεις αυτοδιάθεσης. Ήταν κλασικές παραβιάσεις βασικών κανόνων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου.

Το απαραβίαστο των συνόρων αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίστηκε η Ευρώπη μετά την Τελική Πράξη του Ελσίνκι. Η κατάληψη της Κριμαίας το 2014 ήταν το πρώτο βήμα και η 24η Φεβρουαρίου ήταν το επόμενο: ένα αναθεωρητικό σχέδιο για την επαναχάραξη των συνόρων της Ευρώπης. Είχαμε, παλαιότερα, μία παρόμοια εμπειρία με την τουρκική εισβολή και κατοχή μεγάλου τμήματος της Κύπρου, το 1974. Η πληγή αυτή είναι ακόμη ανοιχτή, ύστερα από σχεδόν 50 χρόνια. Γνωρίζουμε τον πόνο και το κόστος που επιφέρει αυτό σε μία χώρα.

Έχουμε δει όλοι μας τις συνέπειες της κατοχής και της προσάρτησης της Κριμαίας: παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κυρίως σε βάρος των Ουκρανών και των Τατάρων της Κριμαίας, καταστροφή υποδομών ζωτικής σημασίας, μεγάλη επιδείνωση της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας στη Μαύρη Θάλασσα και την Αζοφική Θάλασσα. Η Κριμαία, ιστορικά εστία πολλών λαών και πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, απορροφάται πλέον από τον ρωσικό επεκτατισμό. Και από τον Φεβρουάριο, η Ρωσία έχει επίσης χρησιμοποιήσει την Κριμαία για τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της μεγάλης επίθεσης εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ποια είναι τα διδάγματα που πρέπει να αντλήσουμε από το 2014; Πρώτο και κύριο, ότι ο αναθεωρητισμός και η έλλειψη σεβασμού για τις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου πρέπει να σταματιούνται από την αρχή. Εάν δεν γίνεται αυτό, οι επιτιθέμενοι ενθαρρύνονται να προωθήσουν την ατζέντα τους. Στο τέλος της ημέρας, δίπλα στους ηρωικούς Ουκρανούς πολίτες των οποίων οι ζωές καταστράφηκαν από τον πόλεμο, και οι κοινωνίες μας αντιμετωπίζουν σοβαρές συνέπειες εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

Η Ελλάδα στάθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό της Ουκρανίας από την αρχή, συνεπής με τη μακρά ιστορία της να αντιστέκεται στον αυταρχισμό και σε όσους καταχρώνται την εξουσία τους προκειμένου να επιβάλουν τη θέλησή τους στον γείτονά τους. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας.

Είναι θέμα αρχής για την Ελλάδα να μη δεχτεί την αλλαγή συνόρων που η Ρωσία προσπαθεί να επιβάλει στην Ουκρανία. Η Ελλάδα θα είναι εκεί, όταν τερματιστεί αυτός ο πόλεμος, για να υποστηρίξει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και να βοηθήσει το Κίεβο στην ευρωπαϊκή πορεία του.

Κύριε Πρόεδρε, εσείς και ο λαός σας αποτελείτε έμπνευση για όλους μας. Σας ευχαριστούμε που υπερασπίζεστε αυτές τις αξίες που είναι τόσο σημαντικές για τους πολίτες και τις χώρες μας. Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τον αυριανό εορτασμό της Ημέρας Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).


Δελτίο Τύπου – Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
23 Αυγούστου 2022


Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε το πρόβλημα της αυξανόμενης πίεσης για παράνομη είσοδο στην χώρα μας τόσο από τα χερσαία όσο και από τα θαλάσσια σύνορά μας.
Αποφασίστηκε η σταδιακή επέκταση του φράχτη σε όλο το μήκος του Έβρου, κατά προτεραιότητα σε επίμαχα σημεία όπως αυτά προσδιορίζονται από τα συναρμόδια Υπουργεία και το ΓΕΕΘΑ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι ο διαγωνισμός για συμφωνία- πλαίσιο. Αποφασίστηκε επίσης η αναβάθμιση και η ενίσχυση των μέσων επιτήρησης.

Στη σημερινή τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης (ο οποίος με απόφαση του Πρωθυπουργού θα συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ), ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος.

Address by President Michel to the 2nd Crimea Platform Summit

 

● European Council
 
23/08/2022 17:53 | Speech |

Address by President Michel to the 2nd Crimea Platform Summit, 23 August 2022

 

Dear President Zelenskyy, dear friends, excellencies.

Crimea is Ukraine. I start with the same, clear message I had the opportunity to convey last year when I took part in the first Crimea Platform, in Kyiv, that you initiated, dear Volodymyr. The European Union does not and will not recognise the illegal annexation of Crimea and Sevastopol. Russia’s aggression against Ukraine did not start on 24 February; it started in 2014, with the illegal annexation of Crimea. And this was the beginning of Russia’s aggressive and unlawful acts against your country, and against your people. This war has caused unspeakable suffering for millions of Ukrainian families. And since February, Russia has used Crimea as a strategic springboard to invade other parts of Ukraine from the south and to attack Ukraine with indiscriminate missile strikes. Russia is also using the peninsula as a transit point to deport Ukrainian citizens to infamous filtration camps, where acts of torture and abuse have been reported.

Crimea has become a transportation hub for grain stolen from other parts of Ukraine, and Russia’s military presence in Crimea has enforced its blockade of Ukrainian Black Sea ports. And we have seen the brutal consequences: damage to the Ukrainian economy and a global food security crisis, especially in vulnerable countries. Let’s be clear, this is a deliberate and cynical choice by the Kremlin, a deliberate decision to weaponise hunger and to try to weaken international support for Ukraine. That’s why we welcome the recent grain deal signed in Istanbul and the departure of the first commercial ships from Ukraine’s Black Sea ports. And we commend the UN Secretary-General’s action to make this deal a reality. We will remain extremely vigilant to make sure Russia implements this deal fully and in good faith.

Ladies and gentlemen, dear friends, we also want to express our grave concerns about the repeated shelling at the Zaporizhzhia nuclear plant. Russia’s actions are risking a nuclear disaster, and this is a moment for caution and restraint. We fully support the efforts made by Secretary-General Guterres and the United Nations. Russia must immediately give access to UN experts, and we also support establishing a demilitarised zone around the nuclear power plant.

Finally, ladies and gentlemen, dear Volodymyr, dear friends, the European Union has been rock solid in our support for Ukraine’s sovereignty and territorial integrity since 2014. Our support for your country is unprecedented. We have repeatedly condemned this war in the strongest possible terms, we have called out Russia’s atrocities against Ukrainian civilians, and we have demanded that Russia fully respect international humanitarian law. We are also actively supporting the ICC investigation into war crimes and we have adopted the most hard-hitting sanctions ever against Russia. We have bolstered our already substantial support to Ukraine with humanitarian aid, with macro-financial assistance, with support for refugees and with unprecedented military support. We are also committed to Ukraine’s bright and prosperous future and we are ready to play a major role in international efforts for the reconstruction of Ukraine. Dear President Zelenskyy, since March, the European Council has clearly stated that Ukraine belongs to our European family, and in June, we formally granted Ukraine candidate status.

Dear Ukrainian friends and brothers, let me repeat one more time, loud and clear: your future lies within the European Union, and your bravery is an example for all of us. And dear Andrzej Duda, I have the same dream. I hope I will also have the occasion to pay a visit, with you, Volodymyr, to Crimea. The EU is right by your side in these dramatic times, and we will stay there for as long as it takes. I call on all countries around the world to clearly condemn Russia’s illegal actions. Ukraine’s full territorial integrity, within its internationally recognised borders, must be restored. Crimea is Ukraine. You can count on us. Slava Ukraini.

Thank you.

Επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας





Επιδοτήσεις Σεπτεμβρίου στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας
23/08/2022





Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των τιμολογίων μηνός Σεπτεμβρίου εκ μέρους των εταιρειών – προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα που διαμορφώνονται σήμερα στο γεωπολιτικό και οικονομικό πεδίο πρόκειται να έχουμε ένα χειμώνα γεμάτο προκλήσεις και δυσκολίες σε ό,τι αφορά στην επάρκεια εφοδιασμού και τις τιμές της ενέργειας. Οι αλλεπάλληλες δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών και τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη, με κορυφαία παραδείγματα τα όσα συμβαίνουν στη Γερμανία και στη Γαλλία, δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.

Ο συνεχιζόμενος πόλεμος επιδεινώνει δραματικά την ενεργειακή κρίση και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα σταματήσει εντελώς τη ροή φυσικού αερίου για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης, από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, επιτείνουν περαιτέρω το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου χθες να κινηθούν πάνω από τα 270 ευρώ/MWh.

Στην Ελλάδα, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, προνοήσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κινούμενοι σε δύο κατευθύνσεις. Εξασφαλίζοντας την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών για την έμπρακτη στήριξη των νοικοκυριών και των επαγγελματιών απέναντι στην τροφοδοτούμενη ενεργειακή ακρίβεια. Αυτά τα επιτυγχάνουμε, κινούμενοι σε τρεις άξονες:

1- Θέτοντας σε ισχύ νέα ρυθμιστικά μέτρα, όπως το μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από την ηλεκτροπαραγωγή, τη διαφάνεια στις τιμές που ανακοινώνονται από τους προμηθευτές και τη διευκόλυνση των καταναλωτών στην αλλαγή παρόχου αζημίως.

2- Προωθώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομών και δράσεων, όπως η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ο νέος πλωτός τερματικός σταθμός αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η αλματώδης αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο διπλασιασμός της λιγνιτικής παραγωγής.

3- Δημιουργώντας το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προκειμένου να λαμβάνουμε μέτρα οικονομικής στήριξης όλων των νοικοκυριών και των επαγγελματιών σε μηνιαία βάση.

Ήδη κατά τις πρώτες 41 ημέρες λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εισπράξαμε 1 δισ., 21 εκατ. ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την ενίσχυση των επιδοτήσεων στους καταναλωτές.

Παράλληλα, δημιουργούμε από το Σεπτέμβριο, ένα μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό. Σε αυτόν θα κατευθύνεται μια εισφορά η οποία θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ΥΚΩ και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές. Με αυτό το εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου, θωρακίζουμε και προστατεύουμε τους Έλληνες από μελλοντικές επώδυνες ενεργειακές κρίσεις. Ταυτόχρονα όμως προχωρούμε και σε εξορθολογισμό των χρεώσεων ΥΚΩ, καθώς μειώνουμε έως 70% την επιβάρυνση σε οικιακά τιμολόγια που έχουν αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή -για παράδειγμα- έχουν αντικαταστήσει το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο με ρεύμα, για τη θέρμανσή τους. Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι με την ολοκλήρωση της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης, θα μειωθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ.

Είναι αντιληπτό ότι διανύουμε μια περίοδο διεθνούς κρίσης που έχει εκτινάξει τις τιμές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη σε πρωτόγνωρα επίπεδα, με αποτέλεσμα να απειλείται η κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών, συνεπώς και της χώρας μας. Για αυτό, η δέσμευση της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα δίχτυ προστασίας που θα βοηθήσει τους Έλληνες καταναλωτές να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξαιρετικές καταστάσεις, συνεχίζεται και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα για αυτό τον μήνα η Κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Α! Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε Νοικοκυριά

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.
Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.

Β! Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε μη Οικιακά Τιμολόγια

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.

Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης.

Η απλή ανάγνωση των αριθμών καταδεικνύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί κάθε οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να συγκρατήσει το ενεργειακό κόστος και να προστατεύσει το εισόδημα των πολιτών, απέναντι σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και άγνωστη σε διάρκεια ενεργειακή κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική θωράκισης των καταναλωτών, η οποία καθίσταται δυνατή χάρη στη συνετή και αποτελεσματική οικονομική πολιτική που ακολουθούμε και τον μηχανισμό στήριξης των πολιτών που έχουμε θέσει σε λειτουργία»

"AΘΥΒΟΛΕΣ"-ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ!!

 

 

Με μεγάλη επιτυχία έγιναν οι Δικταίοι αγώνες ....-.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ:Προχωρά ο προγραμματισμός του γραφείου Τουριστικής Προβολής του Δήμου με την έκδοση πληροφοριακών χαρτών..-

ΡΕΘΥΜΝΟΥ εκδηλώσεις..-

CASTING CALL ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ” - 17/08/22
..-
The Greek Church with the Finest Byzantine-Era Frescoes..-

35ο συνέδριο των Μυλοποταμιτών στην Αρχαία Ελεύθερνα και ο Περιφερειάρχης..-

ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ:Μακράν,ο καλύτερος Περιφερειάρχης της Χώρας!!..-

Record Numbers of Tourists Visit the Minoan Palace of Knossos on Crete..-

Take a page from this bookish traveler: Visit the local library..-

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ",σήμερα:Διεθνείς τελευταίες ενδιαφέρουσες ειδήσεις.....-

Επισκέψιμα Ελαιοτριβεία : Σε Δημόσια διαβούλευση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης..-

Κορυφαίοι επιχειρηματίες από την Καλιφόρνια ενημερώθηκαν για το νησί και το «work from Crete» από την Περιφέρεια Κρήτης..-

Μουσείο El Greco-"El Greco Museum" στο Φόδελε Ηρακλείου ..-

21η ιππική συνάντηση Γιωργαλίδικων αλόγων με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης..-

Η Μελίνα Κανά στο Φεστιβάλ «Τέχνες Του Νότου 2022» στον Κερατόκαμπο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης..-

35ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μυλοποταμιτών..-

ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ,ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:"H σημαντική μείωση της ανεργίας, έμπρακτη απάντηση σε όσους προσπαθούν να μηδενίσουν το έργο της Κυβέρνησης"..-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ "Η ΕΝΩΣΗ":ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ» ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ..-

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗΝ Δημοτική Ενότητα Κεραμιών!!!..-

ΧΑΝΙΑ:Street Festival..-

ΧΑΝΙΑ:"Ανοιχτά Πανιά 2022 – Μέσα Στην Αγελάδα – Μια Ιστορία Μεταμόρφωσης"..-

ΧΑΝΙΑ: Στέγαση και εργασία για τους αστέγους στον Δήμο Χανίων..-

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ: InnoDays 2022..-

CHICAGO TRIBUNE:"As residents of Crete prepared to celebrate their town’s 150th year in 1986...".

.-ΣΦΑΚΙΑ: ΥΔΡΕΥΣΗ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΡΑΔΑΙΝΑΣ..-

ΦΑΡΑΓΓΙΑ ΤΩΝ ΣΦΑΚΙΩΝ..-

"ΓΙΟΡΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ" ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΦΑΚΙΑ!!-

Ο Περιφερειάρχης κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ σε  εκδηλώσεις για την τοπική παράδοση σε Μαθιά, Ψυχρό, Κασταμονίτσα..-

ΑΝΩΓΕΙΑ:Τόπος ευλογημένος! "ΒΟΣΚΟΙ"..-

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών.














ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΦΚ με υπογραφή Υφ.Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου



Υπέγραψα σήμερα την Απόφαση για τα κριτήρια και τους όρους επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) του πετρελαίου κινητήρων που χρησιμοποιείται στη γεωργία. 

Πιστώνονται άμεσα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών τα ποσά της επιστροφής.

Η Κυβέρνηση επαναφέρει την επιστροφή του Ε.Φ.Κ. στο αγροτικό πετρέλαιο ύστερα από 6 χρόνια. Δικαιούχοι της επιστροφής είναι όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – φυσικά πρόσωπα που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων έως την 15η Ιουλίου 2022 και έχουν υποβάλλει Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για τα έτη 2Ο21 και 2Ο22, οι οποίοι θα λάβουν άμεσα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δικαιούμενα ποσά, χωρίς αίτηση ή υποβολή πρόσθετων δικαιολογητικών. 

Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση τις μέγιστες ποσότητες κατανάλωσης πετρελαίου ανά αγρότη, ανάλογα με τα στρέμματα και το είδος της καλλιέργειας ή το ζωικό κεφάλαιο που κατέχει.
 Σταθερή στην πολιτική στήριξης του πρωτογενούς τομέα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέσπισε με ειδική διάταξη το ακατάσχετο και ασυμψήφιστο του επιστρεπτέου ποσού με οφειλές προς το Δημόσιο, διασφαλίζοντας ότι θα καταβληθούν στο ακέραιο τα δικαιούμενα ποσά Ε.Φ.Κ. Παράλληλα, προχωρήσαμε σε αύξηση του ποσού που θα κατανεμηθεί από 60 σε 70 εκατομμύρια ευρώ.



ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ 20% ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ



Αθήνα, 19 Αυγούστου 2022

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ 20% ΤΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Παράταση υλοποίησης του 20% των σχεδίων βελτίωσης μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022 συνολικά για όλη τη χώρα έχει υπογραφεί, ύστερα από συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιώργο Γεωργαντά, από τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Στύλιο και τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη.

Ειδικότερα η προθεσμία υλοποίησης του 20% των σχεδίων βελτίωσης - Δράσεις: 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020» είναι πλέον για όλη τη χώρα η 30ή Νοεμβρίου 2022.

Παρατείνεται για τις περισσότερες περιπτώσεις 3 μήνες και ενοποιείται η προθεσμία, διευκολύνοντας τους δικαιούχους που αποφάσισαν την τελευταία στιγμή να υλοποιήσουν τα εγκεκριμένα από το 2019 και 2020 Σχέδια Βελτίωσης και αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω κυρίως καθυστερήσεων που παρατηρούνται στην προμήθεια των γεωργικών οχημάτων εξαιτίας των συνολικών καθυστερήσεων που υφίστανται στο χώρο της εμπορίας οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία επιπλέον παράταση.

ΣΗΜΕΡΑ,ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΥΣΕΑ ...

 

Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Τρίτη 23 Αυγούστου


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Τι καταβάλλεται από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την περίοδο 22-26 Aυγούστου








Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την έναρξη της καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Σεπτεμβρίου (με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται τη μεθεπόμενη εβδομάδα) περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ για την εβδομάδα 22-26 Αυγούστου.
Συνολικά εκτιμάται ότι θα καταβληθούν περί τα 646,3 εκατ. ευρώ σε πάνω από 1,2 εκατ. δικαιούχους.

Ειδικότερα:

1. Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 22-26 Αυγούστου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα καταβληθούν 39 εκατ. ευρώ σε 189.000 δικαιούχους για επικουρικές συντάξεις μηνός Σεπτεμβρίου.

Την Παρασκευή 26 Αυγούστου θα καταβληθούν 555 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Σεπτεμβρίου 975.000 συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθούν επίσης 13,5 εκατ. ευρώ σε 46.715 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Τέλος, 17 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 730 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για απονομή εφάπαξ.

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

11 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

9 εκατ. ευρώ σε 15. 000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

800.000 ευρώ σε 900 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

1 εκατ. ευρώ για 2.000 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Prime Minister Justin Trudeau met with...

 Prime Minister Justin Trudeau meets with Chancellor of Germany Olaf Scholz


August 22, 2022
Montréal, Quebec


Today, Prime Minister Justin Trudeau met with the Chancellor of Germany, Olaf Scholz, in Montréal, where he welcomed him yesterday during an informal dinner, as part of his first official visit to Canada. The two leaders were joined by Deputy Prime Minister and Minister of Finance, Chrystia Freeland, Minister of Foreign Affairs, Mélanie Joly, Minister of Innovation, Science and Industry, François-Philippe Champagne, and Minister of Natural Resources, Jonathan Wilkinson.

Prime Minister Trudeau and Chancellor Scholz condemned Russia’s ongoing military aggression against the territorial integrity, sovereignty, and independence of Ukraine, and discussed their commitment to further supporting Ukraine and the Ukrainian people. The two leaders commended the resolve and unity of Allies in supporting Ukraine, and committed to continue working through NATO and the G7 to maintain pressure on Russia to end the conflict and withdraw from Ukraine.

Prime Minister Trudeau, Chancellor Scholz, and their delegations discussed expanding Canada and Germany’s deep and long-standing partnership in areas of common interest, including trade and investment, clean energy and clean technology, and global climate leadership. The leaders and ministers expressed their resolve to address the impacts of climate change, including the importance of expanding the international coverage of carbon pricing in the lead-up to COP27. On energy cooperation, Prime Minister Trudeau reiterated Canada’s commitment as a key partner in addressing Europe’s energy needs now and in the years to come, including through strengthened cooperation on hydrogen and critical minerals. The Prime Minister and the Chancellor underlined the great potential for strengthened supply chains between Canada and Germany, and agreed on the need to further expand commercial and investment ties to help create good jobs and economic prosperity, including through strengthened business-to-business relations and the Canada-European Union Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA).

The Prime Minister and the Chancellor expressed their concern with respect to the heightened tensions in the Indo-Pacific region, and agreed on the importance of pursuing joint collaboration and engaging constructively in the region. The two leaders and their delegations also discussed priorities for the upcoming G20 Summit and committed to working with G7 Allies to address the concerns and needs of partners in the Global South.

Associated Links

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Open: Πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρ

 

Αθήνα, 22 Αυγούστου 2022
Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 1593



Γ. Χατζηθεοδοσίου στο Open: Πολλές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καταναλωτές και επιχειρηματίες – επαγγελματίες λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, μίλησε ο...

Περισσότερα

Μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας

Σε υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές. Το ενδιαφέρον...

Περισσότερα

Πληρωμές και συναλλαγές – Τι αλλάζει στην διάρκεια των διακοπών με το πλαστικό και ψηφιακό χρήμα

Η αξία των συναλλαγών με κάρτες πληρωμών κυμάνθηκε στα 83 δισεκ. ευρώ και ο αριθμός των χρεωστικών καρτών αυξήθηκε...

Περισσότερα

ΣΕΔΕ της ΕΕ: Ο οικονομικός αντίκτυπος στη ναυτιλιακή βιομηχανία

  Γράφει ο Δημήτρης Αντωνόπουλος ( Σύμβουλος βιωσιμότητας – Compliance Carbon Markets ) Ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της ναυτιλιακής...

Περισσότερα

Ν. Κογιουμτσής στο “Παρόν”: Η αβεβαιότητα της επόμενης μέρας στην αγορά και στην επιχειρηματικότητα

Άρθρο του Αντιπροέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Νίκου Κογιουμτσή, στην εφημερίδα “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” (21/08/2022) Με την αβεβαιότητα για την...

Περισσότερα

Συνάντηση του Προέδρου του Ε.Ε.Α. με τον Δήμαρχο Καλαματας

Με τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, την Παρασκευή 19 Αυγούστου...

Περισσότερα

U.S.A.'s newest






Get Money Back From Government Assistance Scam Sites






On Point Global, LLC ran more than 200 websites that stole money and personal information in exchange for checking an applicant’s eligibility for various government benefits. These sites may have asked for your age, gender, bank account information, or credit card number.


If you believe one of these sites scammed you, you may qualify for a refund by filing a claim with the Federal Trade Commission (FTC) by August 31, 2022. Learn more, including what the scam websites were and what steps to take to get your money back.



A&D, INTERNATIONAL AVIATION EVENT in Brazil

The U.S. Department of Commerce invites you to participate in the International Aviation Event in Brazil. The event will take place in the Brazilian aviation clusters of São José dos Campos and São Paulo, October 24-28, 2022.

The purpose of the event is to introduce U.S. suppliers to Brazil’s aerospace ecosystem, identify new business opportunities and export to the vibrant Brazilian market.

Why You Should Join:

  • Meet with Brazilian aviation manufacturers, airline companies, aviation reps, aviation maintenance companies and defense companies who are actively looking for new U.S. suppliers. Such as Azul, Lider, LATAM, Gol, DESAER, TAM Executive, etc…
  • Participate in one-on-one business appointments with pre-screened potential buyers, distributors, reps, joint ventures in the Brazilian aviation clusters of São José dos Campos and São Paulo.
  • Gain market insights, make industry contacts, solidify business strategies, and advance specific projects.
  • Learn about Brazilian market priorities, policies and regulatory, business opportunities, as well as strategies to navigate the business climate in Brazil.

Activities Include:

  • One-on-one Meeting Programs
  • Networking Receptions.
  • Market Briefings
  • Press Events

Why Brazil:

Brazil is the largest economy in South America and the second largest economy in the Western Hemisphere. It is the fifth-largest aviation market worldwide by number of passengers with over 95 million passengers transported in 2019.

Following the global pandemic, Brazil leads the South American market in terms of flight recovery. Domestic demand in Brazil has already reached 90% of pre-pandemic levels and, as of March 2022, there are 1,684 international and 1,868 domestic flight routes in operation in Brazil.

 

APPLY NOW: https://forms.office.com/g/xTz4ZU3cTW

 
APPLY NOW 2

Space is limited to the first 35 companies.


EVENT SCENARIO

  • São José dos Campos
    Oct 24 – 26, 2022
  • São Paulo
    Oct. 27 – 28, 2022

Registration Deadline:
Sep. 30, 2022

Cost:
$2,800, Small Company
$5,100, Large Company

$1,000 for each additional firm representative

* Expenses for travel, lodging, meals and incidentals will be the responsibility of each participant.

* Participants must be U.S. manufacturers of products with at least 51% U.S. content from the list of products.

Questions

Renato Sabaine
U.S. Commercial Service
São Paulo, Brazil

Jacqueline Roeder
U.S. Commercial Service
San Diego, CA

 


This email was sent to politikimx@gmail.com using GovDelivery Communications Cloud on behalf of the International Trade Administration · 1401 Constitution Avenue NW · Washington, DC 20230GovDelivery logo

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022