"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"
"ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..O Iστοχώρος Γνώμης εκφραζόμενης με άρθρα των Γιάννη και Μαρίας Βαβουρανάκη καθώς και επιλεγμένων αρθρογράφων που δημοσιεύονται και ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA!! Η μετεξέλιξη μιας 22χρονης εκπληκτικής Εφημερίδας "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022"που ιδρύθηκε το έτος 2000,έκλεισε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 για να επανέλθει με την αλλαγή του τίτλου της σε "η Χρήσιμη Εφημερίδα" προκειμένου να συνεχιστεί μια εξαίρετη πορεία 23 ετών

"η Χρήσιμη Εφημερίδα"..a new usefull beginning after twenty three wonderful years !!

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Η ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΑ:
23/4/2024
Χθες 2390  Αυτόν τον μήνα 50531  Τελευταίος μήνας 64042 

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΓΝΩΜΕΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ: MAΡΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA....-WORLD TRADE ORGANIZATION's update..-ΕUROPEAN BANK's update..-Άρτεμις Ποταμιάνου: Ατομική έκθεση «I want to be the Hero of my story»..-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - "ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ"..-USDA,FOREIGN AGRICULTURAL SERVICE, update..-Αιτήσεις για το πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας με 100% επιδότηση για ανέργους στη Βόρεια Εύβοια....-Παρασκευή 19 Απριλίου 2024,ξεκίνησε η προπληρωμή .....-Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις Ειδικής Παροχής Προστασίας Μητρότητας των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτισσών..-Δικογραφία – «Δαμόκλειος Σπάθη» 3.000 σελίδων για τη διαπλοκή χουλιγκανισμού και οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα..-Prime Minister, Justin Trudeau,.....-NATO news..-NASA's Earth Observatory,update..-"24 Απριλίου: Μια πολύ σημαντική ημέρα μνήμης": του Λεωνίδα Κουμάκη*..-KREMLIN's Weekly information newsletter ..-ΝΟRWAY's latest news..- "ΕΘΝΟΣ" Ειδήσεις..-IMF:Latin America's Shifting Demographics Could Undercut Growth..-NOMOI KAI ΣΧΕΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ..-SPD, update..-NASA's Earth Observatory,update..-"δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ":Ο Ρ. Ρινάλντι συζητά με τον Λ. Αξελό για τον Γεώργιο Σκληρό..-EUROPEAN BANK's latest..-ΕΕΦΑΜ newsletter..-Δήλωση Αρχιεπισκόπου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς..-ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΡΗΤΗΣ..νεώτερα..-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ:Συνέλευσις την Πέμπτη.....-Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών και Ειδικής Διατροφής Ελλάδος:στο ΣτΕ για την ακύρωση του πλαφόν κέρδους στο παιδικό γάλα..-Oροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις:ΨΗΦΙΣΘΕΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ (λάβετέ το ολόκληρο)..-FINANCE-NEWSLETTER@ec.europa.eu:SAVE THE DATE: 22 May 2024 - Technical workshop....-Ν.Δ. για τη συμπλήρωση 26 ετών από το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή..-OBAMA's latest news..-COUNCILOF THE EU update..-«SAVE THE BEE -The Parnitha Bee Project» με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής..- Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ......-30η "Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ Γαλάζια Οικονομία"..-Fashion Revolution Greece: Fashion Revolution Greece .....-OKE δελτίον τύπου..-ΓΣΕΕ:ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ –ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2024..-ΑΑΔΕ: Δυνατότητα τακτοποίησης ρυθμίσεων με ανεξόφλητες δόσεις – ενημέρωση μέσω ειδικής εφαρμογής..-ΑΑΔΕ:Το Φορολογικό Μοντέλο 3.0 στο επίκεντρο της συνάντησης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή με την Αν. Γενική Γραμματέα του ΟΟΣΑ F. Lapecorella..-ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ:Έρευνα Τραπεζικών Χορηγήσεων: α΄ τρίμηνο 2024..--

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου σε ό,τι αφορά τα άρθρα της ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ και του ΓΙΑΝΝΗ Γ. ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια των Αρθρογράφων. Νόμος 2121/1993 - Νόμος 3057/2002, ο οποίος ενσωμάτωσε την οδηγία 2001/29 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

MHN ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές
ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ Θερμές Πασχαλινές Ευχές

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ

Ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα


Ενημέρωση διαπιστευμένων συντακτών Υγείας από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα (15/3/2020)

Ενημέρωση  από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα (15/3/2020)15/03/2020
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Καλησπέρα σε όλους. Σας ευχαριστώ και πάλι, που τηρείτε τις αποστάσεις που πρέπει. Τα μέτρα υγιεινής και η αποφυγή συγχρωτισμού, όπως επίσης και η παραμονή στο σπίτι ανθρώπων με το παραμικρό σύμπτωμα ίωσης, είναι το βασικό μέτρο περιορισμού αυτής της επιδημίας, η οποία εξαπλώνεται με επιθετική αύξηση, όπως βλέπετε, σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, η οποία αποτελεί το επίκεντρο της επιδημίας σήμερα.
Ανακοινώνουμε 49 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID–19 στη χώρα μας, τα οποία επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά το τελευταίο 24ωρο.
Επιπλέον αυτών, ανακοινώνουμε 54 ακόμα νέα κρούσματα που αφορούν προηγούμενα 24ωρα. Μας κοινοποιήθηκαν σήμερα στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, λόγω καθυστερήσεων στη ροή πληροφορίας από τα εργαστήρια αναφοράς.
Αυτό είναι αναμενόμενο, λόγω του σημαντικού φόρτου εργασίας στα εργαστήρια αναφοράς, αλλά βέβαια σε αυτό το σημείο θέλω να σας παρακαλέσω να επιστήσετε την προσοχή, στο ότι ο εργαστηριακός έλεγχος για τον νέο κορoνοϊό στα δημόσια νοσοκομεία σε ασυμπτωματικούς πολίτες ή πολίτες με ήπια συμπτώματα της ίωσης, δεν πρέπει να γίνεται. Αυτοί θα πρέπει να παραμένουν στο σπίτι τους.
Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 331. 44 κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση, δηλαδή δεν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό και επιδημιολογική σύνδεση με άλλο κρούσμα, γνωστή τουλάχιστον.
Άλλη μία παράκληση σε αυτό το σημείο: Να μην ξαναχρησιμοποιήσετε ούτε εσείς, ούτε εγώ, τον όρο «ορφανά», ο οποίος είναι επιστημονικά ανακριβής.
51 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των Πατρών. Ευχόμαστε σε αυτούς τους σοβαρά ασθενείς συμπολίτες μας να αναρρώσουν γρήγορα. Όλοι τους παίρνουν αντι-ιική θεραπεία.
Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα, ενώ συνολικά έχουν ελεγχθεί μέχρι τώρα, περίπου 4.000 εργαστηριακά δείγματα για την παρουσία του νέου κορονοϊού.
Δυστυχώς, μία τέτοια επιδημία συνοδεύεται και από αντίστοιχους θανάτους. Τέσσερις συμπολίτες μας έχουν καταλήξει, όλοι με σοβαρά υποκείμενα προβλήματα υγείας. Ο τελευταίος συμπολίτης μας σήμερα.
Τέλος, δέκα συμπολίτες μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Θέλω να τονίσω δύο–τρία πράγματα ακόμα που αφορούν στην εξάπλωση της επιδημίας στη χώρα μας. Εξακολουθούμε να περνάμε το σημαντικό μήνυμα και τις ισχυρές συστάσεις για περιορισμό του συγχρωτισμού και των μετακινήσεων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Σημειολογικά, και ως ένδειξη της σημασίας της ατομικής ευθύνης, ακούσατε ότι έκλεισαν οργανωμένες πλαζ και χιονοδρομικά.
Επιπλέον, υπάρχει αυτή τη στιγμή ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και κατά το δυνατόν περιορισμό των επαφών για 14 ημέρες, όποιου επιστρέφει από το εξωτερικό. Υπάρχουν σημαντικές μετακινήσεις συμπολιτών μας λόγω των καταστάσεων που παρατηρούνται σε άλλες χώρες, ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Θέλω να τονίσω, ότι ο κύριος τρόπος μετάδοσης εξακολουθεί να είναι μέσω αεροσταγονιδίων και όχι αερογενής, όπως ακούστηκε χθες. Επίσης, θέλω να τονίσω δύο επιστημονικά δεδομένα.
Το πρώτο έχει να κάνει σε σχέση με τα αντιφλεγμονώδη, που ίσως ακούσατε ότι αναφέρθηκαν, από πολιτικό της Γαλλίας, πως πιθανά συντελούν σε μια πιο βαριά νόσο.
Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα για την τεκμηρίωση της σχέσεως, της χρήσεως αντιφλεγμονωδών ουσιών, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο, ως παυσίπονα και αντιπυρετικά με την πρόοδο της νόσου.
Οπωσδήποτε, η άμυνα του του οργανισμού έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με την απομάκρυνση του ιού από τον οργανισμό μας.
Είναι ασφαλέστερη, και μετά από την καθοδήγηση και την οδηγία του γιατρού, του προσωπικού γιατρού, η χρήση παρακεταμόλης. Την ξέρουμε όλοι και την χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.
Μέχρι να αποσαφηνιστεί αν όντως τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, ουσίες όπως η ιβουπροφένη και άλλες, τις οποίες χρησιμοποιούμε σε καθημερινή χρήση στο σπιτικό μας μπορεί να επιδεινώνουν ή να αυξάνουν την προδιάθεση για μια πιο σοβαρή νόσο.
Και, επίσης, ακούστηκε τις τελευταίες δυο μέρες, μια συσχέτιση με τα φάρμακα για την πίεση, την αυξημένη πίεση. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι κάποια από τα πολύ κοινά φάρμακα για την πίεση, τα οποία οι ασθενείς τα ξέρουν και τα παίρνουν σε συνεννόηση με τους καρδιολόγους τους, δεν φαίνεται να επηρεάζουν την πιθανότητα νόσησης και ίσως μάλιστα να δρουν και προστατευτικά.
Το κοινό να εμπιστεύεται τις επιστημονικές πληροφορίες. Να μη σπεύδει να διακόψει αγωγή που παίρνει ήδη για χρόνιο νόσημα, η οποία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του.
Σας ευχαριστώ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε καθηγητά, το γεγονός ότι έχετε καινούργια κρούσματα τα οποία ουσιαστικά δεν είχαν δηλωθεί και ενδεχομένως κάποια μπορεί να προέρχονται και από ιδιωτικά εργαστήρια, αν κατάλαβα καλά…
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Κοιτάξτε, τα περισσότερα είναι από δημόσια. Υπάρχουν όμως και από ιδιωτικά εργαστήρια, από τα οποία συλλέγουμε την πληροφορία όλο και περισσότερο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ξαφνικά μπήκαν πολλά κρούσματα μέσα στη δεξαμενή, να το πω πολύ απλά για να γίνει κατανοητό. Μέσα σε μία ημέρα αυξήθηκαν, διπλασιάστηκαν οι άνθρωποι που μπήκαν ουσιαστικά στη ΜΕΘ, έχουμε από 8 από 5 νομίζω που είχαμε. Και σχεδόν, δεν ξέρω με τους θανάτους αν θεωρείτε ότι είναι ομαλή αυτή η εξέλιξη, αυτό που συμβαίνει.
Θέλω ένα σχόλιο πάνω στη στατιστική αυτή.
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Ναι, νομίζω είναι αναμενόμενη. Μιλάμε για μια στατιστική η οποία αφορά στα 100 κρούσματα τα 85 να είναι ελαφρά, τα 15 να νοσούν βαριά και από αυτά τα 5 να νοσούν πολύ άσχημα ή να καταλήγουν, έτσι;
Μιλάμε για μια στατιστική όπου το 15% νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία. Γενικότερη στατιστική, έτσι;
Βλέπουμε λοιπόν ότι όσο περισσότερο προχωράει η επιδημία στη χώρα μας, θα βλέπουμε παρόμοια ποσοστά και σε εμάς.
Μέχρι τώρα βλέπετε με τα 4 από τα 330 να έχουν καταλήξει, είμαστε σε ένα ποσοστό λίγο παρακάτω από τα διεθνή δεδομένα του 1,5%, 2%, 3% στους θανάτους. Είμαστε γύρω στο 1,2%.
Δεν σημαίνει τίποτα, οι άνθρωποι είχαν υποκείμενα νοσήματα, εξετέθησαν στον ιό, κάποιοι από αυτούς είχαν στενή επαφή, κάποιοι από αυτούς αφορούσαν το γκρουπ των Αγίων Τόπων.
Θα πρέπει να περιμένουμε περισσότερο, ώστε να συμβαδίσουν τα δεδομένα με αυτό που παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν με ανησυχεί, δεν έχουμε ξεφύγει από τη νόρμα που υπάρχει σε αυτό τον ιό, ούτε αυτή τη στιγμή μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουμε κάποια τεράστια αύξηση των κρουσμάτων.
Θεωρώ ότι οι επόμενες μέρες και σίγουρα οι επόμενες δυο εβδομάδες θα μας δώσουν μια καλύτερη εικόνα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε καθηγητά λέτε και επαναλαμβάνουν και οι φορείς, οι κρατικοί οι υπόλοιποι και η πολιτική ηγεσία, να μένει ο κόσμος στο σπίτι του αν έχει ελαφρά συμπτώματα.
Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Υπάρχει περίπτωση κάποια περιστατικά που εμφανίζουν, έχουν μία ελαφριά εικόνα, να νοσήσουν ξαφνικά και βαριά και να είναι λίγο καθυστερημένη η εισαγωγή του στο νοσοκομεία; Ποια είναι η εμπειρία μας η μέχρι στιγμής και ένα υποερώτημα στο ίδιο ερώτημα.
Υπάρχει μία υγειονομική τρύπα εδώ πέρα, δηλαδή ως προς την αντιμετώπιση των ασθενών που μπορεί να έχουν άλλου είδους νοσήματα;
Παράδειγμα, μια μηνιγγίτιδα σε κάποιο παιδί που εμφανίζει πολύ υψηλό πυρετό. Πώς θα καλυφθεί αυτό το κενό;
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό που λέτε, γιατί δεν είναι μόνο ο νέος ιός, ο οποίος προκαλεί τα αναπνευστικά προβλήματα ή την ηπιότατη ίωση στο 85% των περιπτώσεων.
Μπορεί να είναι κάποια άλλη κατάσταση. Για αυτό χρειάζεται επιφυλακή. Επαγρύπνηση για αυτό που ονομάζουμε σοβαρά συμπτώματα.
Μια δύσπνοια, ένας έντονος πόνος στο στήθος, κάποια άλλη ένδειξη ότι κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει, ένας πολύ υψηλός πυρετός που δεν υποχωρεί, μια κυάνωση, δηλαδή τα χείλια να έχουν το μπλε χρώμα, ένας αποπροσανατολισμός, μια ληθαργικότητα, που μπορεί να σημαίνει, όπως είπατε, τη μηνιγγίτιδα.
Άρα για αυτό χρειάζεται επικοινωνία με το γιατρό για τις ευπαθείς ομάδες, το τονίζω. Εκεί είναι το σημαντικότερο. Οι υπόλοιποι θα το περάσουμε ελαφρά και θα πρέπει να έχουμε επαγρύπνηση, όπως κάνουμε και σε κάθε άλλη περίπτωση, για συμπτώματα που ενδεχομένως είναι πιο σοβαρά και χρειάζονται επικοινωνία με το γιατρό.
Δεν χρειάζεται πανικός, χρειάζεται ψυχραιμία. Οι περισσότεροι ξέρουμε τι πάει να πει μια απλή ίωση και το έχουμε περάσει τουλάχιστον 3 με 4 φορές το χρόνο τα τελευταία 10 χρόνια.
Τόσο περίπου υπολογίζεται ότι είναι ο μέσος αριθμός ιώσεων που περνάει ένας ενήλικας. Τα παιδάκια περνούν περισσότερες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν τα κρούσματα χωρίς γνωστό τρόπο μετάδοσης ήταν 10 μας είχατε πει ότι ενδεχομένως αντιστοιχούν σε εκατοντάδες άλλα. Σήμερα είναι 44, υπάρχει μια συσχέτιση για το πόσο περίπου, σε πόσα περίπου μπορούν να αντιστοιχούν;
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δεν μπορούμε να πούμε με σαφήνεια ότι τα 10 αντιστοιχούν σε εκατοντάδες και τα 44 σε χιλιάδες. Δεν μπορούμε να το πούμε με τίποτε αυτό.
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κάθε ένα από αυτά τα κρούσματα, κάθε πέντε μέρες δίνει δυο άλλα, τα δυο άλλα δίνουν τέσσερα άλλα και ούτω καθεξής.
Θέλει προσοχή. Είναι εκθετική η αύξηση του ιού και για αυτό όσο περισσότερα μέτρα πάρουμε όλοι μας, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, τόσο λιγότερη θα είναι η διασπορά στην κοινότητα.
Το τονίζω. Από τα μέτρα που έχουμε πάρει, δεν θα δούμε αποτέλεσμα τώρα. Θα δούμε αποτέλεσμα μετά από δυο, τρεις, τέσσερεις εβδομάδες. Και εκεί θα φανεί αν η καμπύλη κορυφώνεται και ακολουθεί εκθετική αύξηση, όπως ακολουθεί αυτή τη στιγμή για όλο τον κόσμο. Αν δει κανείς την καμπύλη, έχει εκθετική αύξηση συνολικά στην παγκόσμια επιδημία, και θα δούμε αν στην πατρίδα μας θα είναι χαμηλότερη όπως στην Ιαπωνία ή κάποιες άλλες χώρες.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Τσιόδρα, θα ήθελα να σας ρωτήσω τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ατόμων που νοσούν βαριά από κορονοϊό στη χώρα μας. Μας είχατε πει ότι ήταν 8 άτομα που είναι στη ΜΕΘ. Και επίσης λίγο να μας διευκρινίσετε αυτό που είπατε για τα φάρμακα, καθώς συνομιλώ τώρα με συναδέλφους μου στο κανάλι και μου ζητούν να τα πούμε λίγο πιο απλά, για να καταλάβει και ο κόσμος.
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Δεν θέλω να πω εμπορικά ονόματα. Είναι πολύ γνωστή στρατηγική να χρησιμοποιούν κάποιοι στα παιδάκια τους που έχουν πυρετό, εναλλάξ παρακεταμόλη και αντιφλεγμονώδη.
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση, υπήρξε μια επιστημονική αναταραχή. Δεν έχουμε δει επιστημονικά δεδομένα, ότι το να χρησιμοποιεί κάνεις αντιφλεγμονώδη, που χρησιμοποιούνται πάρα πολύ συχνά από το γενικό πληθυσμό, προκαλεί επιδείνωση ή μια χειρότερη πορεία της νόσου.
Θα χρειάζεται λοιπόν προσοχή και αυτοσυγκράτηση. Μπορεί να χρησιμοποιούν παρακεταμόλη και να περιμένουν τα νέα δεδομένα για τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη.
Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, να σας πω ότι οι διασωληνωμένοι είναι όλοι άντρες. Επίσης, ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη.
Από το σύνολο των νοσηλευομένων στη χώρα μας, το 57% είναι άνδρες, πάλι υπερισχύουν οι άνδρες, και η μέση ηλικία είναι τα 64 έτη. Και βέβαια από τους διασωληνωμένους, οι περισσότεροι έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Άρα, είναι σημαντικό ότι βλέπουμε αυτή την εικόνα ενός ιού, ο οποίος συμπεριφέρεται κατά κόρον και αφορά άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας και κυρίως ηλικιωμένους.
Για αυτό η προσοχή μας εκεί πρέπει να εστιαστεί. Και εμείς οι νεότεροι και εσείς οι ακόμα πιο νεότεροι, να σκεφθούμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφέρατε κύριε Καθηγητά, πόσο σημαντικό είναι τα μέτρα αποστασιοποίησης να εφαρμοστούν. Και τόσο εσείς, όσο και η Κυβέρνηση, κατόπιν δικών σας εισηγήσεων, όταν βλέπατε ότι σε σημεία που υπάρχει συγχρωτισμός, προτείνατε να υπάρξει απαγόρευση και εφαρμόστηκε.
Σήμερα είδαμε, παρά τις συστάσεις και του ίδιου του Πρωθυπουργού, συγχρωτισμό στις εκκλησίες. Αύριο συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος. Ποιο είναι το μήνυμά σας τόσο στους πιστούς, όσο και στους ιεράρχες; Ευχαριστώ.
Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το μήνυμά μας είναι σαφές. Θέλουμε να αποφύγουμε τις συναθροίσεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, που γνωρίζουμε όλοι ότι προσέρχονται στις εκκλησίες.
Για αυτό θα συνεδριάσει αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και ελπίζουμε να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Ανακοίνωση για τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας


Ανακοίνωση για τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Σχετικά με τις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, στα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, διευκρινίζεται ότι:
Η διαδικασία πρόσληψης ιατρών είναι απλή. Κάθε Υγειονομική Περιφέρεια τηρεί κατάλογο αιτούντων ιατρών, ο οποίος επικαιροποιείται καθημερινά. Σε αυτό τον κατάλογο, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ.
Όσον αφορά στους επικουρικούς ιατρούς του ΕΚΑΒ, οι αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλονται στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας.
Οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων, μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι στον παρακάτω σύνδεσμο:

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2020


Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Είμαστε σε κατάσταση υπεύθυνης στάσης. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Ο καθένας και η καθεμία οφείλουν να προστατεύσουν τον εαυτό τους. Έτσι προστατεύουν τους δικούς τους ανθρώπους και τους συνάνθρωπους τους.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα. Από όλες και όλους. Η αστυνομία κάνει ελέγχους και φροντίζει για την εφαρμογή του νόμου. Υπάρχουν ωστόσο ελάχιστοι που δεν πειθαρχούν.

Όσοι δεν πειθαρχούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα, η συμπεριφορά αυτή συνιστά δημόσιο κίνδυνο. Εάν συνεχίσουν θα αντιμετωπισθούν ανάλογα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΣΥΛΟΥ..


Μητσοτάκης: Θα έχουμε αύξηση σοβαρών κρουσμάτων & νεκρούς


Κυριακή 15 Μαρτίου 2020



Θέματα

Μητσοτάκης: Θα έχουμε αύξηση σοβαρών κρουσμάτων & νεκρούς

Κλείνουν και τα τουριστικά καταλύματα (ΦΕΚ)

ΥΠΕΣ -κορωνοϊός: Δέκα μέτρα για Δημόσιο -ΟΤΑ (λίστα)

Κορωνοϊός: 38 νέα κρούσματα – Τα περισσότερα στην Αθήνα

Σούπερ Μάρκετ: Διευρύνεται το ωράριο -Τι θα γίνει με τα αντισηπτικά (βίντεο)

Ο κορωνοϊός χτύπησε και τα Δικαστήρια -Κρούσμα στο Πρωτοδικείο Αθηνών

Κλείνουν παραλίες, χιονοδρομικά κέντρα (φωτο)

Δημόσιο -κορωνοϊός: Ειδική άδεια σε υπαλλήλους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

Κορωνοϊός: Θετική και η Φαίη Σκορδά

Γατί ο κορωνοϊός είναι πιο επικίνδυνος όταν κοιμόμαστε

Κορωνοϊός: Λύση για delivery, take-away -Παράκαμψη της διαδικασίας για ΚΑΔ

Kορωνοϊός – Αστυνομία: 45 συλλήψεις για παραβίαση του νόμου


Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος»

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος» 

Σάβ, 14 Μαρ, 1:03 μ.μ. (πριν από 1 ημέρα)
Νέες αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας διαμορφώνουν τη λίστα των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές από σήμερα Σάββατο 14-3-2020 και για 2 εβδομάδες.
Οι επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές είναι:
- Εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα (shops in a shop), εκπτωτικά χωριά
- Καφετέριες, καφενεία, μπαρ και επιχειρήσεις εστίασης με εξαίρεση τις υπηρεσίες delivery και take-away
- Κέντρα διασκέδασης
- Κινηματογράφοι, θέατρα, αίθουσες θεαμάτων
- Βιβλιοθήκες
- Μουσεία, αρχαιολογικοί και ιστορικοί χώροι
- Πρακτορεία τυχερών παιγνίων, καζίνο, λέσχες παιγνίων με την εξαίρεση τους πλανόδιους πωλητές και τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια
- Αθλητικές εγκαταστάσεις, αθλητικοί όμιλοι, πολιτιστικοί όμιλοι και σωματεία (εξαιρούνται οι ανοιχτοί χώροι μεμονωμένης άθλησης όπως θα διευκρινιστεί στην ΚΥΑ)
- Θεματικά πάρκα (λούνα πάρκ κλπ) / εξαιρούνται οι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι αναψυχής.
- Κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής-μασάζ, οίκοι ανοχής, κέντρα δερματοστιξίας (τατουάζ) και τρυπήματος δέρματος/σώματος
Οι επιχειρήσεις διατηρούν τη δυνατότητα να εκτελούν διοικητικές ή άλλες εργασίες κεκλεισμένων των θυρών με την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.
Μένουν ανοιχτά (ενδεικτικά):
- Λιανεμπόριο με εξαίρεση τα ανωτέρω
- Λιανεμπόριο τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ)
- Λαϊκές αγορές (ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ)
- Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία χωρίς τραπεζοκαθίσματα
- Φαρμακεία
- Ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας
- Καφετέριες κατά το μέρος που κάνουν διανομή προϊόντων και take away
- Ξενοδοχεία (αυστηρά για εξυπηρέτηση των τουριστών με τη δυνατότητα delivery και take away από το μπαρ ή το εστιατόριο που λειτουργεί εντός)
- Τράπεζες (με ειδικές οδηγίες για άδεια παρουσίας έως 5 άτομα σε κάθε κατάστημα / γκισέ με μέτρα προστασίας, δυνατότητα επιμήκυνσης ωραρίου και καταβολή συντάξεων σε περισσότερες ημέρες / λειτουργίες πχ δανείων σε απογευματινές ώρες και σύσταση για διαδικτυακές συναλλαγές)
- Τηλεφωνικά κέντρα με ειδικές οδηγίες για κατάλληλη απόσταση και μέτρα υγιεινής των εργαζομένων

Συνέντευξη Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια




Αθήνα, 14 Μαρτίου 2020

Συνέντευξη Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην εφημερίδα “Τα Νέα Σαββατοκύριακο” και στη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Φωτάκη

Η Τουρκία έχει δημιουργήσει στον Έβρο μία «πυριτιδαποθήκη». Βλέπετε κίνδυνο για προβοκάτσια;

            H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο είναι αποτέλεσμα της εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία και της ανερυθρίαστης προθυμίας της να χρησιμοποιήσει αθώους προκειμένου να εκβιάσει καταστάσεις και να αποκομίσει πολιτικά και οικονομικά οφέλη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τη συνταγματική επιταγή προστασίας της επικράτειας και των συνόρων της, τα οποία βεβαίως αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης. Η κατάσταση στην περιοχή είναι απολύτως ελεγχόμενη από τις αρμόδιες Αρχές ασφαλείας της χώρας, οι οποίες έχουν κάνει, κατά γενική ομολογία, εξαιρετική δουλειά στη διαφύλαξη του απαραβίαστου των συνόρων. Η Άγκυρα επέλεξε να χρησιμοποιήσει το χαρτί του μεταναστευτικού γιατί είναι ίσως το μόνο που θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει, τόσο για να ασκήσει ικανή πίεση στην ΕΕ, όσο και για να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά στο εσωτερικό, αποπροσανατολίζοντας την προσοχή της κοινής γνώμης από τα αδιέξοδα των κυβερνητικών επιλογών στην εξωτερική πολιτική και αλλού. Η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, αλλά δεν αποτελεί τον κύριο στόχο του εκβιασμού. Αυτό, εξ άλλου, διέλαθε πίσω από τις παραινέσεις του Πρόεδρου Ερντογάν προς την Ελλάδα «να ανοίξει τις πύλες», δεδομένου ότι οι άνθρωποι στα σύνορα θέλουν να μεταβούν στον ευρωπαϊκό Βορρά. Σε κάθε περίπτωση, η απάντηση που έλαβε ήταν ξεκάθαρη, τόσο από την Ελλάδα που διασφάλισε τα ευρωπαϊκά σύνορα, όσο και από την Ευρώπη.   

Τι έχει ζητήσει η Ελλάδα από την ΕΕ για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και τι έχει πάρει;

            Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των θεσμών, δεδομένου ότι η κρίση αυτή δεν αφορά μόνο την ίδια μας τη χώρα, αλλά είναι μία κρίση ευρωπαϊκή στην οποία η Ελλάδα τυχαίνει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Όπως γνωρίζετε, την προηγούμενη εβδομάδα έλαβαν χώρα τα Συμβούλια των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Εσωτερικών, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, με συγκεκριμένα αιτήματα.  Είμαι ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Ευρώπη πράγματι ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας σε πρώτη φάση, αποστέλλοντας τόσο βοήθεια σε έμψυχο δυναμικό, μέσω της FRONTEX, όσο και σε υλικό και χρηματική βοήθεια. Είναι δε σε εξέλιξη μία συζήτηση για την υποδοχή ασυνόδευτων ανηλίκων από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. Από πλευράς μας πάντως, έχουμε διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις στο ανώτατο επίπεδο ότι δεν νοείται η Ελλάδα να επωμισθεί μόνη το βάρος των συνεπειών επιλογών τρίτων. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα μας θα συνεχίσει να κάνει το αυτονόητο καθήκον της, δηλαδή να προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Η Ελλάδα θα αποδεχτεί να γίνει «φυλακή» απελπισμένων ανθρώπων εάν η ΕΕ δεν δείξει διάθεση αλληλεγγύης και συμμετοχής στην αποσυμφόρηση;

            Αυτή τη στιγμή η Ευρώπη δέχεται μια μαζική πίεση από μετακινήσεις πληθυσμών στα ανατολικά, χερσαία και θαλάσσια σύνορά της. Και αυτό γίνεται μέσω μιας οργανωμένης επιχείρησης που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την Τουρκία. Όπως προείπα, το ζήτημα αφορά όλη την Ευρώπη και απαιτεί μια συλλογική αντιμετώπιση, με βάση τις αρχές και τις αξίες που διαπνέουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Η Ελλάδα έχει επωμιστεί τεράστιο βάρος από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση των προηγούμενων ετών και δεν μπορεί πλέον να συνεχίζει να επωμίζεται δυσανάλογα και αποκλειστικά τις συνέπειες ενός τέτοιου φαινομένου. Επιπλέον, η Ευρώπη θα πρέπει να εξακολουθήσει να καθιστά σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους αυτούς ως πολιτικά πιόνια.  Σε επαφές που είχα με τους ομολόγους μου αλλά και από την επίσκεψη της ηγεσίας της ΕΕ στον Έβρο μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, φαίνεται ότι δημιουργείται μια δυναμική προς τη σωστή κατεύθυνση,  για την αποφασιστική και ορθολογική αντιμετώπιση της Τουρκίας και των προβλημάτων που δημιουργεί. Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι αναγκαία, περισσότερο ίσως από ποτέ, γι’ αυτό και ως Ελλάδα αναμένουμε τη στήριξη όλων των κρατών-μελών, ανεξαιρέτως.  Παρέλκει, βεβαίως, να επαναλάβω ότι επείγει η διαμόρφωση ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου.

Υπάρχει ενδεχόμενο για «θερμό επεισόδιο»;

            Να μας θέσει προ τετελεσμένων επιχείρησε να κάνει και στον Έβρο η Τουρκία, αλλά η αντίδρασή μας υπήρξε σθεναρή και ισχυρή. Δυστυχώς, η Τουρκία επιδεικνύει συνέπεια ως προς την αποσταθεροποιητική της συμπεριφορά σχεδόν στο σύνολο της περιμέτρου της, από την Ευρώπη και την ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή. Η προσπάθεια διείσδυσής της στη Λιβύη με την υπογραφή των δύο εξόφθαλμα άκυρων και ανυπόστατων μνημονίων, προκειμένου να εκμεταλλευθεί τη δυσμενή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, αποτελεί πρώτης τάξης παράδειγμα της επεκτατικής και αναθεωρητικής πολιτικής που ασκεί η Τουρκία, εις βάρος της διεθνούς ειρήνης, της σταθερότητας, της κυριαρχίας και  των κυριαρχικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών. Όσον αφορά ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, η δουλειά της διπλωματίας είναι να εργάζεται για αποφευχθεί. Σε κάθε περίπτωση, η χώρα είναι έτοιμη  για παν ενδεχόμενο. Η ετοιμότητά μας, που φάνηκε και στον  Έβρο, λειτουργεί αναμφίβολα αποτρεπτικά. Ήταν μια αποφασιστική απάντηση και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε σε όσες περιπτώσεις χρειαστεί. Συγχρόνως, το ευρύ πλέγμα συμμαχιών και αμοιβαία επωφελών συνεργασιών που έχει μεθοδικά εξυφάνει η ελληνική εξωτερική πολιτική, συνεισφέρει και αυτό στην ουσιαστική αποδυνάμωση  ενεργειών που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση και την υπονόμευση της ειρήνης στην περιοχή.

Η Αλβανία  μπορεί να αξιοποιηθεί από την Τουρκία για αύξηση της πίεσης προς την Ελλάδα ή η Βουλγαρία να λειτουργήσει σαν «Δούρειος Ίππος» υπέρ της Τουρκίας στην περιοχή;

            Η Ελλάδα υλοποιεί μία θετική ατζέντα για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων -με πιο πρόσφατη πρωτοβουλία τη Διάσκεψη της Θεσσαλονίκης- η οποία αποσκοπεί στην ειρήνη και την ευημερία της περιοχής, με κύριο όχημα την ένταξή όλων των χωρών στην ΕΕ. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, όχι μόνο η ένταξη αλλά ακόμη και η ίδια η προοπτική της, μπορεί να βοηθήσει στο να επιλυθούν τα δομικά και ενδημικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χώρες αυτές. Και επειδή με ρωτάτε για την Αλβανία, η Ελλάδα έχει σταθεί δίπλα σε αυτή τη χώρα σε δύσκολες στιγμές, όπως συνέβη με τον σεισμό που πρόσφατα έπληξε το βόρειο τμήμα της. Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή της προοπτική, πάντοτε όμως, όπως έχω πει πολλές φορές, με δεδομένο ότι θα συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την τεθείσα αιρεσιμότητα.  Σε αυτά περιλαμβάνεται η τήρηση των υποχρεώσεών της απέναντι στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα. Δυστυχώς, το πρόσφατο νομοσχέδιο για το περιουσιακό δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της μειονότητας. Θα πρέπει να καταλάβει η γειτονική φίλη Αλβανία ότι οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα θα έχουν άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τη χώρα. Με τη Βουλγαρία διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις με τη συντριπτική πλειοψηφία  των μελών της κυβέρνησής της. Έχω συναντηθεί σε διάφορα fora με την ομόλογό μου και σε πολλά ζητήματα έχουμε κοινή στόχευση και μια αγαστή συνεργασία. Όλες τις χώρες της περιοχής μας τις βλέπουμε μέσα από ένα θετικό πρίσμα και σκοπός μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και στενότερη συνεργασία μαζί τους. Θεωρώ λοιπόν ότι ούτε η Αλβανία ούτε η Βουλγαρία λειτουργούν σαν δούρειοι ίπποι,  για να χρησιμοποιήσω τη φράση που αναφέρατε. Εξάλλου, θεωρώ πως και οι δύο χώρες χρειάζονται τη φιλία και τη συνεργασία της Ελλάδας, ειδικότερα σε μία περίοδο και σε μια περιοχή όπου οι συνθήκες μεταβάλλονται καθημερινά και οι απειλές και οι προκλήσεις αυξάνονται.

ΕΕΑ: delivery, room service, take-away από όλα τα καταστήματα εστίασης και καφε!





Δελτίο Ενημέρωσης
Νο. 1041

ΕΕΑ: delivery, room service, take-away από όλα τα καταστήματα εστίασης και καφε!

Μετά από επίμονες παρεμβάσεις του ΕΕΑ παρέχεται, με υπουργική απόφαση, σε όλα τα καταστήματα εστίασης που δεν διέθεταν τους...
Περισσότερα

European Council Council of the European Union weekly digest


European Council
Council of the European Union
 
Brussels, 15 March 2020

Weekly digest

Press material

09/03/2020 22:57 | Statements and remarks | Foreign affairs & international relations

Remarks by President Charles Michel after the meeting with President of Turkey Recep Tayyip Erdoğan in Brussels

At the end of the EU-Turkey leaders' meeting in Brussels, Presidents Michel and von der Leyen gave a press conference on the outcome of the discussions.
Read the full item
10/03/2020 20:23 | Statements and remarks | Health

Statement by the President of the European Council following the videoconference on COVID 19

Following EU leaders' videoconference on COVID 19, European Council President Charles Michel issued a statement.
Read the full item
12/03/2020 11:37 | Statements and remarks | Health

Statement by Presidents Charles Michel and Ursula von der Leyen on US travel ban related to COVID-19

European Council President Charles Michel and European Commission Ursula von der Leyen issued a joint statement stressing that COVID-19 is a global crisis and that it requires cooperation
Read the full item
European Council
09/03/2020 09:39 | Press release | Health

Coronavirus: Further measures introduced in Council

The Secretary-General of the Council, having consulted the Presidency, has decided on a number of new preventative measures which take into account latest developments in the spread of the coronavirus (COVID-19).
Read the full item
09/03/2020 13:37 | Δελτίο τύπου | Health

Κοροναϊός: Λήψη περαιτέρω προληπτικών μέτρων στο Συμβούλιο

Μετά από διαβούλευση με την Προεδρία, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου αποφάσισε σειρά νέων προληπτικών μέτρων, υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων στην εξάπλωση του κοροναϊού (COVID-19).
Read the full item
12/03/2020 17:29 | Press release | Economy & finance

Continuation of decision-making in the Council and the European Council

Council and the European Council issued a press release on continuation of decision-making during until 31 March 2020.
Read the full item
13/03/2020 19:47 | Press release | Agriculture

Forward look: 16 - 29 March 2020

Overview of the main subjects to be discussed at meetings of the Council of the EU over the next two weeks and upcoming media events.
Read the full item
13/03/2020 19:47 | Δελτίο τύπου | Agriculture

Προσεχώς: 16-29 Μαρτίου 2020

Επισκόπηση των κυριότερων θεμάτων που θα συζητηθούν στις συνόδους του Συμβουλίου της ΕΕ κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες και προσεχείς εκδηλώσεις για τα ΜΜΕ.
Read the full item
General Secretariat
11/03/2020 18:22 | Press release | Institutional affairs

EU Court of Justice: member states appoint an advocate-general

EU Court of Justice: member states appoint an advocate-general
Read the full item
Council of the European Union
12/03/2020 16:00 | Press release | Health

COVID-19: Informal video conference of EU ministers for education

EU education ministers held an informal meeting by video conference.
Read the full item
Council of the European Union
12/03/2020 16:21 | Press release | Home affairs

Indicative programme - Justice and Home Affairs Council of 13 March 2020

Main agenda items, approximate timing, public sessions and press opportunities.
Read the full item
Council of the European Union

e-notifications

09/03/2020 | Library blog

Neuroscience meets gender: International Women's Day conference

To mark International Women's Day, the GSC invited renowned neuroscientist and author Gina Rippon to give a lunchtime talk. The Council Library compiled a reading list for this occasion, which includes her new book, The Gendered Brain.
Go to the website
10/03/2020 | Library blog

Beijing + 25 : the fifth review of the implementation of the Beijing Platform for Action in the EU Member States

The European Institute for Gender Equality has published its fifth review of the implementation of the Beijing Platform for Action in the EU Member States.
Go to the website

"ΑΥΛΑΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022",ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ..

Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2000-2022» μετά από εικοσιδύο ολόκληρα χρόνια ΕΝΤΥΠΗΣ και ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ έκδοσης, ολοκλήρωσε τον κύκλο της τον Δεκέμβριο 2022 οπότε και σταμάτησε την κυκλοφορία της για να μεταλλαχθεί σε THINK TANK BLOG. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας αγάπησαν, μας τίμησαν με την απίστευτη αναγνωσιμότητά της, μας εμπιστεύθηκαν και ακόμα το κάνουν έως σήμερα. Ευχαριστούμε όσους συνεργάστηκαν μαζί μας, όσους μας εμπιστεύθηκαν και μας στήριξαν. Με αληθινή, βαθύτατη εκτίμηση προς Ολους Σας… ΓΙΑΝΝΗΣ και ΜΑΡΙΑ ΒΑΒΟΥΡΑΝΑΚΗ

Toπικό Μέσο Μαζικής ενημέρωσης ("θυγατρικό" της "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"),ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 170.000 Ελλήνων Πολιτών. Είκοσι ολόκληρα χρόνια ζωής (2000-2021) και αγώνων στην καταγραφή και υπεράσπιση της Αλήθειας για τον πολύπαθο τόπο των Αχαρνών.

ΑΧΑΡΝΕΣ: Ενημέρωση...ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΕΗΛΑΤΗΜΕΝΟ ΔΗΜΟ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αφού αποφοίτησε αριστούχος από το Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική. Σπούδασε κοινωνικές επιστήμες στο Harvard από όπου αποφοίτησε με την ανώτατη τιμητική διάκριση «summa cum laude» ενώ τιμήθηκε με τα έπαθλα «Hoopes» και «Tocqueville» για την εκπόνηση της διατριβής του με θέμα την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα. Συνέχισε τις σπουδές του στο Stanford, στον τομέα των διεθνών οικονομικών σχέσεων και τις ολοκλήρωσε στο Harvard Business School στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Πριν ασχοληθεί με την πολιτική, εργάστηκε επί μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διετέλεσε οικονομικός αναλυτής στην Chase Investment Bank και σύμβουλος στην κορυφαία εταιρία συμβούλων McKinsey and Company στο Λονδίνο. Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, εργάστηκε ως ανώτατο στέλεχος επενδύσεων στην Alpha Ventures της Alpha Bank και στη συνέχεια μετακινήθηκε στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Διατέλεσε για τρία χρόνια Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, την οποία και ανέδειξε σε κορυφαία εταιρεία στην Ελληνική και Βαλκανική αγορά του private equity και του venture capital. Η Εθνική Επιχειρηματικών Συμμετοχών χρηματοδότησε πολλές γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με ίδια κεφάλαια, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις απασχόλησης. Για την επαγγελματική του δραστηριότητα έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις, με σημαντικότερη την βράβευσή του το 2003 από το World Economic Forum ως “Global Leader for Tomorrow”. Στις εκλογές του 2004 και του 2007 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, τη Β΄ Αθηνών, ενώ στις εκλογές του 2009 εξελέγη για τρίτη φορά. Στις εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη για μία ακόμη φορά πρώτος στη Β’ Αθηνών, ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Στη Βουλή των Ελλήνων έχει συμμετάσχει στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος και στις Επιτροπές Οικονομικών, Παραγωγής και Εμπορίου, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εξωτερικών και Άμυνας ενώ διετέλεσε για δύο χρόνια Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Έως τις εκλογές του 2012 ήταν Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας. Έχει επισκεφθεί πολλές περιβαλλοντικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας, έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια για το περιβάλλον στην Ελλάδα και το εξωτερικό μεταξύ αυτών στις διεθνείς διασκέψεις του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στο Μπαλί, το Πόζναν, το Κανκούν και την Κοπεγχάγη. Διετέλεσε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από τις 25 Ιουνίου 2013 μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2015. Στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη για πέμπτη φορά βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών τετραπλασιάζοντας τους σταυρούς που έλαβε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του Μαΐου 2012. Στις 10 Ιανουαρίου 2016 εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη Πρωθυπουργός της Ελλάδας. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και έχει εκδώσει το βιβλίο «Οι Συμπληγάδες της Εξωτερικής Πολιτικής». Έχει τρία παιδιά, τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"

OMAΔΑ FACEBOOK "ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ"
ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
"ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΦΥΛΗΣ" ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΙΣΤΟΧΩΡΟΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"

"ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ για τον μικρό μας Αγγελο,ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ" θα ζητά ΕΣΑΕΙ.."ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΣΟΥΛΟΥΚΟ"!!

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ"
Ερευνα,Συνεντεύξεις και επισήμανση της σπουδαιότητος του τότε ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΙΜΑΤΟΣ "ΗΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" απο το Περιοδικό "ΑΧΑΡΝΕΩΝ Εργα" το έτος 2004!!
Ο Ιστοχώρος μας ΔΕΝ ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ τα κείμενα των Αρθρογράφων του. Αυτά δημοσιεύονται εκφράζοντας τους ιδίους.

Tι ήταν η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ»..για όσους δεν γνωρίζουν.

Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» γεννήθηκε το 2000,ως συνέχεια του Περιοδικού «ΑΧΑΡΝΕΩΝ Έργα». Δημιουργήθηκε από Επαγγελματίες Εκδότες με δεκαετίες στον τομέα της Διαφήμισης, των Εκδόσεων και των Δημοσίων Σχέσεων και αρχικά ήταν μια Υπερτοπική Εφημερίδα με κύριο αντικείμενο το Αυτοδιοικητικό Ρεπορτάζ.

Επί χρόνια, κυκλοφορούσε την έντυπη έκδοσή της σε ένα ικανότατο τιράζ (5000 καλαίσθητων φύλλων εβδομαδιαίως) και εντυπωσίαζε με την ποιότητα της εμφάνισης και το ουσιώδες, μαχητικό και έντιμο περιεχόμενο της.
Η δύναμη της Πένας της Εφημερίδας, η Ειλικρίνεια, οι Ερευνές της που έφερναν πάντα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενημέρωσης, την έφεραν πολύ γρήγορα πρώτη στην προτίμηση των αναγνωστών και γρήγορα εξελίχθηκε σε Εφημερίδα Γνώμης και όχι μόνον για την Περιφέρεια στην οποία κυκλοφορούσε.

=Επι είκοσι δύο (22) χρόνια, στήριζε τον Απόδημο Ελληνισμό, χωρίς καμία-ούτε την παραμικρή- διακοπή

. =Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, προέβαλε με αίσθηση καθήκοντος κάθε ξεχωριστό, έντιμο και υπεύθυνο Πολιτικό τόσο της Τοπικής όσο και της Κεντρικής Πολιτικής Σκηνής. Στις σελίδες της, θα βρείτε ακόμα και σήμερα μόνο άξιες και χρήσιμες Πολιτικές Προσωπικότητες αλλά και ενημέρωση από κάθε Κόμμα της Ελληνικής Βουλής. Η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» ουδέποτε διαχώρησε τους αναγνώστες της ανάλογα με τα πολιτικά τους πιστεύω. Επραττε το καθήκον της, ενημερώνοντας όλους τους Ελληνες, ως όφειλε.

=Επί είκοσι δυο ολόκληρα χρόνια, έδινε βήμα στους αδέσμευτους, τους επιτυχημένους, τους γνώστες και θιασώτες της Αλήθειας. Στήριζε τον Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας, την Παιδεία, την Ελληνική Ιστορία, πρόβαλλε με όλες της τις δυνάμεις τους Αδελφούς μας απανταχού της Γης, ενημέρωνε για τα επιτεύγματα της Επιστήμης, της Επιχειρηματικότητας και πολλά άλλα που πολύ καλά γνωρίζουν οι Αναγνώστες της.

=Επί είκοσι δύο ολόκληρα χρόνια, ο απλός δημότης–πολίτης, φιλοξενήθηκε στις σελίδες της με μόνη προϋπόθεση την ειλικρινή και αντικειμενική γραφή και την ελεύθερη Γνώμη, η οποία ΟΥΔΕΠΟΤΕ λογοκρίθηκε.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», στην διακοπείσα πλέον ηλεκτρονική έκδοσή της, ήταν ένα βήμα Ισονομίας και Ισοπολιτείας, έννοιες απόλυτα επιθυμητές, ιδιαιτέρως στις ημέρες μας. Υπήρξε ο δικτυακός τόπος της έκφρασης του πολίτη και της εποικοδομητικής κριτικής, μακριά από κάθε στήριξη αφού δεν ετύγχανε οικονομικής υποστήριξης από Δήμους, Κυβερνήσεις ή όποιους άλλους Δημόσιους ή Ιδιωτικούς Φορείς, δεν είχε ΠΟΤΕ χορηγούς, ή οποιασδήποτε μορφής υποστηρικτές. Απολάμβανε όμως του Διεθνούς σεβασμού αφού φιλοξενούσε ενημέρωση από αρκετά ξένα Κράτη-κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- πράγμα που της περιποιεί βεβαίως, μέγιστη τιμή.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διέγραψε μια αξιοζήλευτη πορεία και απέκτησε ΜΕΓΙΣΤΗ αναγνωσιμότητα (που συνεχίζεται ως σήμερα). Η Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» διεκδίκησε και κέρδισε την αποδοχή και τον σεβασμό που της ανήκε, με «εξετάσεις» εικοσιδύο ολόκληρων ετών, με συνεχείς αιματηρούς αγώνες κατά της τοπικής διαπλοκής, με αγώνα επιβίωσης σε πολύ δύσκολους καιρούς, με Εντιμότητα, αίσθηση Καθήκοντος και Ευθύνης.

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022

ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022
ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ"!! 2000-2022